Menetrend

Patriots Draft Board 2017 - Belső védőfal játékosok

2017. 04. 25. 11:15
Szerző: Spigo
Kategória: Egyéb
Közeledik a draft (Április 27-29), így itt az ideje, hogy mi is kicsit részletesebben foglalkozzunk vele. A következő napokban megpróbálom összeállítani a Patriots draft boardját, avagy azt a 100-120 játékost, amely szerintem érdekes lehet a csapat számára. Bár még változhat, jelenleg úgy tűnik, hogy Belichick csak a második nap második felében (3-ik kör) választ majd először. Azonban mindig közbejöhet egy csere, úgyhogy első és második körös játékosokról is szó lesz. Posztonként és napi bontásban lesznek bemutatva a játékosok, így poszttól függően egy játékos (ha van) az első napról (első kör), kettő (ha van) a második napról (második és harmadik kör), és kettő a harmadik napról (4-7 kör).

Belső védőfal játékosok

Jelenlegi keret:
Alan Branch (32 éves, 2018-as szezon végéig van szerződtetve)
Malcom Brown (23 éves, 2018-as szezon végéig van szerződtetve)
Vincent Valentine (23 éves, 2019-es szezon végéig van szerződtetve)
Lawrence Guy (27 éves, 2020-as szezon végéig van szerződtetve)
Woodrow Hamilton (24 éves, 2017-es szezon végéig van szerződtetve)
Darius Kilgo (25 éves, 2017-es szezon végéig van szerződtetve)

Tavaly a Branch, Brown, Valentine rotáció igen jól működött és ha a két fiatalabb játékos tovább tud fejlődni, akkor ez még jobb lehet. Guy személyében jött egy hibrid játékos, aki a fal belsejében és a szélén is (főleg első két downon) tud játszani. Szóval nincs gond ezzel a csapatrésszel. Persze, ha valaki sokat csúszik a drafton és jó értéket képvisel Belichick ki fogja választani.

Prioritás: alacsony

Első kör

Jonathan Allen, Alabama (6'3”, 286 lbs)

Az utóbbi két év egyik legjobb egyetemi játékosa. 45 olyan szerelése volt, amikor a line of scrimmage mögött szerelte a játékost és 28,5 sacket is szerzett. 3-4-es védelemben kiváló 5-tech játékos lesz, de ugyanolyan eredményes lehet a négy emberes falban is, mint belső passz siettető (3-tech). Alsó-és felsőteste is rendkívül erős, ezzel veri meg a blokkolóját. Nem csak passz siettető, hanem a futás ellen is jó, így mind a három down során a pályán maradhat. Szinte sosem tudták hátratolni.

Két vállműtétje is volt és az orvosa szerint krónikus ízületi gyulladása van. Csak 21-szer tudott fekvenyomni a combine-on. Nem fürge vagy robbanékony, inkább erőből játszik.

Ha a csapatot nem tántorítja el a sok vállsérülés, az egyik legbiztosabb választás lehet a drafton.

További Allen videók

 

Második nap

Chris Wormley, Michigan (6'5” 298 lbs)

Remek, csupa izom testfelépítés. Méreteihez képest természetesen és fürgén mozog. Belül és a fal szélén is játszott, mindkét helyen jól. Mélyen és agresszíven indul meg a játék kezdetekor. Nagyon jó az egyensúlya, csak nagyon ritkán látni, hogy a földön köt ki egy-egy játék során. Úgy mozog, mintha 20 fonttal könnyebb lenne. Fantasztikus a kézmunkája, főleg futójátékoknál. Ha megvan a blokk, magasságát és kezeit használva könnyedén lejön róla. Az edzők és a szurkolók szeretni fogják, mert minden játékban a maximumot nyújtja. Csapatkapitány kiváló munkamorállal.

Októberben már 24 éves lesz, így már idősnek számít. Könnyedén mozog, de nem fürge, nem robbanékony, így az NFL-ben inkább csak a fal belsejében fog játszani. Inkonzisztens, állandósítania kell formáját egy-egy meccsen belül is. Pass rush technikája nem kifejlett. Olyan érzése van az embernek, hogy vagy erőből sikerül a bull-rush vagy semmi.

Három évig volt kezdő és igazi vezér a pályán és az öltözőben. Remek méretekkel és erővel rendelkezik, de nem az a laza, fürge pass rusher. Olyan csapatnak kéne kiválasztania, amely szereti, ha a védőfala szélén erős alapokkal rendelkező játékos játszik, aki kiváló futás ellen, majd passz szituációkban középre megy siettetni az irányítót. (harmadik kör)

További Wormley videók


Montravius Adams, Auburn (6’4, 304 lbs) /Paul/

Bár a DT/NT poszt talán nem a legnagyobb need, ki tudja mi lesz BB mester terve a Draftra. Első választottam egy méretéhez képest igen gyors 40 yardot (4.87) produkáló, sokoldalú DT.

Adams játszott az egyetemi pályafutása alatt 0-tech, 3-tech és 5-tech pozíciókból is, így máris adott egy pont ami a Patsnél mindig hasznos, a variálhatóság. Adamsnek nagyon gyors a snap utáni első lépése, hamar kilő és erőteljes lábaival képes a támadó játékost a vállvédője alatt elmozdítani, ezzel is teret nyitva magának a backfieldre. Képes double team ellen is hatékonyan dolgozni, ha pedig egyedül akarják blokkolni, sokszor szinte megállíthatatlan. Ösztönös játékos, aki mindig a labdást keresi.

Nem annyira erős, hogy az NFL-ben NT posztra azonnal jó legyen, de 4-3-as felállásnál (a Pats is sűrűn használ 4 DL-t), jó lehet 2-tech vagy 3-tech poszton. Mivel nem a legerősebb (csak 22-es bench press) így középen a bull rush-sal is lehetnek gondjai, néha a double team ellen is elhasal (érdekes lesz az NFL-ben figyelni az erősebb, technikásabb OL játékosokkal szemben mire megy). Sokszor fejjel megy előre, így elvesztheti a playt egy pillanatra szem elől. Szélső pass rushokra nem annyira használható, az oldalirányú mozgás nem az erőssége. Limitált pass rush lehetőség.
Mindentől független egy erős második napos jelölt, 2-3. körben kelhet el.
Dalvin Tomlinson, Alabama (6'3”, 310 lbs) /Spigo/

Az egyik, ha nem a legjobb futás ellen védekező játékos az idei drafton. Futójátékoknál könnyedén jön le a blokkokról. Egy támadófal játékos szinte sosem elég ellene, de a kettő ellen is megállja a helyét. Nagyon erős játékos, óriási karokkal. Addig tartja magát a két lyukas feladatkörében, amíg meg nem látja, hogy merre megy a play. Folyamatosan dolgozik, sosem áll le. Középiskolában szinte verhetetlen birkózó volt (169-2) és ez látszik a pályán is. Pályán kívül is okos játékos. Pénzügyből és pénzügyi tervezésből diplomázott

2012-ben és 2013-ban is elszakadt a keresztszalagja és izomsérülés miatt nem emelt súlyt a combine-on sem. Nem egy sokoldalú játékos, leginkább csak nose tackle-t tud játszani limitált pass rush képességekkel.

Futás ellen azonnal kezdő belső védőfal játékos, akit eleinte biztos, hogy cserélni kell majd passz játékoknál. Tőle és a csapattól függ majd, hogy tud-e tovább fejlődni majd és passzjátékokban is segítségére lenni a csapatnak. (harmadik kör)

További Tomlinson videók


Carlos Watkins, Clemson (6’3, 309 lbs) 

Érdekes eset a srác, ugyanis a junior szezonja után kijöhetett volna tavaly a Draftra és 2. körre még jó is lehetett volna, de ő visszament az utolsó évére, újabb bajnoki címért. A gond az, hogy már nem a 2. körbe várják, hanem picit hátrébb.

All-ACC választott 2016-ban, valamint második csapatos All-America választott, miután utolsó szezonjában 50 tackle-t (13,5 minuszos) és 10,5 sacket produkált. Méretéhez képest nagyon jó mozgása van, oldalirányba és előre is hatékony. A kezeit is jó előre kiteszi, eltolva a blokkoló kezeket, legtöbbször betömi a gapjét, így a futóknak nehéz cut backet csinálni az ő irányába. Amikor az irányító indítja a dobást, Watkins megáll és megpróbálja a passzt levadászni, nem fut fölöslegesen még yardokat, igyekszik hasznossá tenni magát. Képes NT és 3-tech posztokon is játszani. 

Hiába a jó mozgás és az erőteljes fellépés, ha ez nem folyamatosan van jelen. Hol nagyon pörög a fiú, hol eltűnik picit. Persze ez azért javítható, lehet a nagyok közt felszívja magát. Erőteljesebb guardok ellen lehetnek problémái, mivel a lábai nem annyira erősek, mint a felsőteste, így el tudják tolni. Pass rush arzenálja nem túl széles, vagy bull rush vagy nem sok minden más. Ide mindenféleképp elkelne a fejlődés.
Nem annyira vészesek a hibái, orvosolhatóak, a második napra befuthat Watkins, de leginkább a 3. körben.Harmadik nap

Ryan Glasgow, Michigan (6'3”, 302 lbs)

Három évig volt kezdő a Michiganben és egy áthatolhatatlan falat jelent a futás ellen, mind nose tackle, mind 3-tech posztokon. A passz elleni szituációkban folyamatosan dolgozik, nyomja előre a zsebet, sosem adja fel, ezzel állandó koncentrációra készteti a támadófal játékosokat. Magas foci IQ-val rendelkezik. Hosszú karjai és ereje miatt, beleillik a két lyukas sémába. Egyszerre két embert is le tud kötni.

Lassú, ezért nem a gyorsaságával fogja passz szituációkban megverni az emberét. Növelnie kell a tömegét, főleg alsótestre és akkor kiváló futás elleni belső védőfal játékos válhat belőle. Az NFL-ben nem valószínű, hogy harmadik down játékoknál a pályán lesz, de ha igen, akkor csak azért, hogy utat nyisson a linebackereknek.

Két downos játékos, de lehet, hogy van olyan csapat, ahol harmadik downokon is pályára léphet. Nem gyors és nem is fürge, viszont nagyon erős és kiváló munkamorálja van. (negyedik kör)

További Glasgow videók

Jarron Jones, Notre Dame (6’6, 316 lbs)

Nézzünk egy prospectet, akit sokan boom-or-bust-nak mondanak. Azaz vagy nagyon jó lesz vagy óriási bukta.

Elit testfelépítés, magas, nagydarab és erős. Középiskolai kosaras, így a mozgása elég jól egyben van, képes oldalirányba elmozogni, így teremtve magának lehetőséget a backfieldet támadni. Magassága gondot okozhat a centereknek és a bull rush támadása is kiváló. Veszélyes kombináció. Szintén sok helyen bevethető, 0-tech, 3-tech, 5-tech-nél is szóba jöhet. Neki is gyors az első lépése a snap után. 4 rúgást is blokkolt egyetemi évei alatt, valamint több passzba is sikeresen belenyúlt.

Két probléma van vele, ami miatt simán a 3. napra csúszhat. Sérülések. 2014-ben a talpizom sérült meg, ami miatt hosszabb szünetet kellett tartania, majd 2015-ben egy MCL szakadása volt, ami miatta a szezonja mehetett is a kukába. A másik gond vele a mentalitás. Jó néhány scout és emellett az egyetemi edzői közül is egy-kettő nincsenek meggyőződve, hogy teljes szívével a footballt szereti. Néha lusta, néha fenékbe kell billenteni, hogy dolgozzon. Ezek mellett a technikai hiányosságai mondhatni eltörpülnek. A megfelelő csapatban simán kezdő szintre hozhatja magát.
4-6. kör közé tehető a kiválasztása.


Vincent Taylor, Oklahoma State (6’3, 304 lbs) 

Ismét egy érdekes jelölt, nagy potenciállal, de jó pár hibával.

Végre egy rookie, akinél leírhatom, minden alap pass rush mozgás a zsebében van, akarom mondani a kezében van. Képes swim, rip, push-pull mozdulatokat is elővarázsolni a kalapból, amivel persze folyamatosan gondolkodásra és reagálásra készteti a blokkolókat. Jól használja a kezeit, amik nagyon erősek és ha valakit elkap, akkor azt irányítani is tudja. Képes a blokkolóját eltenni az útból, majd második lendületből a futó után menni (vagy épp az irányítót támadni). Bár nem a legnagyobb passzsiettető DT, mégis 2016-ban 7 sackje is volt. Single block ellen nagyon hatásos.

Double team ellen viszont problémái adódhatnak, nehezen tud szabadulni belőle. Kicsit türelmetlen, sokszor nem várja meg, amíg a futójáték kiteljesedik, így előfordulhat, hogy a gapjét nem megfelelően őrzi. Ehhez hozzájön még, hogy a hírtelen irányváltásokat sem tudja túl jól lereagálni. Alkalmanként túl gyorsan feláll, ezzel szabad területet mutat a testén, ezáltal könnyebben blokkolható.
Jó játékos lesz, de kell neki egy kis idő. A 3. nap elején, 4-5. körben simán elvihetik.Stevie Tu'ikolovatu, USC (6'1”, 331 lbs)

Nagyon stabil és erős alsótest. Óriási tömeg, de nem csak a helyet foglalja, hanem képes horizontális mozgásra és a futók szerelésére is. A snapnél kezeivel azonnal brutális csapást mér a támadófal játékos mellére, ezzel helyet és időt nyerve lokalizálja a futókat. Képes arra, hogy két embert is lefoglaljon, így nyitva utat a linebackereknek.

Nem csoda ekkora testű játékosnál, de fontos, hogy erőnlétileg sokszor elfáradt a meccsek második felében. Passz siettetésben ne számítsunk tőle semmire. Mire elkezdődik a szezon már 26 éves lesz, szóval fejlődés szempontjából limitált.

Futás elleni óriási NT, aki karmunkájával jól szabadul a blokkolójától és találja meg a futót, ha az középen fut. Azonban, mivel idősebb is és csak futás ellen használható, a hátsó körökben lesz kiválasztva. (hatodik kör)

Egyéb harmadik napos belső védőfal játékosok:
Nazair Jones, North Carolina
DJ Jones, Mississippi
Growver Stewart, Albany St


Forrás: Lance Zierlein – NFL.com/draftDane Brugler - CBSPro Football FocusMatt Miller - Bleacher Report

HozzászólásokHozzászólás a(z) Patriots Draft Board 2017 - Belső védőfal játékosok bejegyzéshez