Menetrend

Patriots Draft Board 2017 - Defensive Endek

2017. 04. 18. 11:45
Szerző: Spigo
Kategória: Egyéb
Közeledik a draft (Április 27-29), így itt az ideje, hogy mi is kicsit részletesebben foglalkozzunk vele. A következő napokban megpróbálom összeállítani a Patriots draft boardját, avagy azt a 100-120 játékost, amely szerintem érdekes lehet a csapat számára. Bár még változhat, jelenleg úgy tűnik, hogy Belichick csak a második nap második felében (3-ik kör) választ majd először. Azonban mindig közbejöhet egy csere, úgyhogy első és második körös játékosokról is szó lesz. Posztonként és napi bontásban lesznek bemutatva a játékosok, így poszttól függően egy játékos (ha van) az első napról (első kör), kettő (ha van) a második napról (második és harmadik kör), és kettő a harmadik napról (4-7 kör).


Defensive Endek

Jelenlegi keret:
Rob Ninkovich (33 éves, 2017-es szezon végéig szerződtetve)
Trey Flowers (23 éves, 2018-as szezon végéig szerződtetve)
Kony Ealy (25 éves, 2017-es szezon végéig szerződtetve)
Geneo Grissom (24 éves, 2017-es szezon végéig szerződtetve)

Talán az egyetlen olyan poszt a csapatban, amit mindenképpen erősíteni kell. Trey Flowerstől a tavalyi éve alapján sokat várhatunk idén. Ninkoviché a másik oldal, de ő már pályafutása vége felé van, lehet ez az utolsó éve. A csapat megszerezte Kony Ealy-t, aki a tavalyelőtti Super Bowlon megmutatta mire lehet képes, de sem előtte sem utána a közelébe sem ért ahhoz a teljesítményhez. Ne legyen igazam, de Grissomról védelmi oldalról lemondhatunk. Flowers-en kívül ráadásul mindenkinek lejár a szerződése a szezon végeztével. Akár két játékost is el tudok képzelni a draftról erre a posztra.

Prioritás: magas

Első kör

Taco Charlton, Michigan (6'6”, 277 lbs) /Spigo/

Ritka ideális testfelépítés egy 4-3-as defensive endnek. Gyorsaság és erő, ráadásul még mindig fejlődik. Laza és robbanékony, azonnal reagál a snapre. 2016-ban 13 db yard veszteséget jelentő szerelése és 9,5 sackje volt. Passz siettető technikája kifejlett, többféleképpen is képes nyomást gyakorolni az irányítóra. Jól olvassa a játékot és gyorsan reagál a helyzetre. Nem csak gyors, de erős is. Pass-rush során, ha kell, hátrébb tolja a tackle-t. Futás ellen erejével, hosszú testével és karjaival remekül védi a fal szélét.

Csak 2016-ban lett kezdő játékos a Michiganben. Inkonzisztens játékos. Meg kell tanulnia, hogy minden egyes snap során a maximumot nyújtsa. Még mindig van mit fejlődnie pass rush terén és a kondi teremben is több munka vár rá.

Még mindig fejlődik. Amit ma látunk nem az, akivé válhat. Minimum kezdő játékos, de akár pro-bowler is lehet belőle, ha így fejlődik tovább és állandósítani tudja a játékát minden egyes snapre.

További Charlton videók


Egyéb első körös játékos:
Myles Garrett, Texas A&M
Solomon Thomas, Stanford
Derek Barnett, Tennessee

 

Második nap

Jordan Willis, Kansas St. (6’4, 255 lbs) /Paul43/

Willis egészen jó egyetemi karrierrel a háta mögött jelentkezett a Draftra. 2014-2016 között minden meccsen játszott, nem volt nagyobb sérülése. 2016-ban pedig a BIG12 divizió Év Védőjátékosának választották, miután 52 tackle-t (17,5 mínusz yardért) és 11,5 sack-et ért el.
 

Nagy erőssége a variálhatóság, ugyanis 4-3-as DE-ként illetve 3-4-es OLB-ként is bevethető, amit, mint tudjuk BB nagyon szokott értékelni. Az elemzések alapján, igazi gyenge pontja nincs is. Remekül ismeri fel a playeket, sípszóig hajt, ritkán téveszt tackle-t, technikailag is inkább a jobbak közé sorolható, keményen dolgozik és az atletikusságára sem lehet panasz (4.53-as 40 yard, 6.85-ös 3-cone drill és 39 inch-es vertical jump). Csupa olyan, ami miatt a Pats tábláján ott lehet. 

Hogy valami rosszat is írjunk róla (bár nem annyira könnyű), a technikája nem minden esetben jó. Vagyis inkább hagy némi kívánnivalót maga után. Kicsit hamar kezdi meg a pass-rush move-jait így hamar elárulhatja magát egy tapasztalt Oline játékosnak. Nem többsebességes, azaz ha elindul, akkor megy, de még egy fokozatot nem tud rátenni a gyorsaságára.

Mivel elég jó játékos, így a 2. napra várják az elemzők. Ha lecsúszna a 72. pickhez, ahol a Pats kezd, lehet BB-ék vele kezdik meg a Draftot. (második kör)

További Willis videók


Tarell Basham, Ohio (6'4”, 269 lbs) /Spigo/

NFL-kész testfelépítés hosszú karokkal és erős kezekkel. Ráadásul a robbanékonyság sem áll távol tőle. Termetéhez képest meglepően gyors. Néha hátrébb kellett lépnie és a passzok ellen védekeznie és ott sem vallott szégyent. Folyamatosan 100 százalékon ég, nem félti a testét. Megvan a természetes egyensúlya, nehéz kizökkenteni. A fal szélén fizikális futás ellen és tight endek ellen is. Folyamatosan tudott fejlődni egyetemi évei során.

Merev a csípője, nem a hirtelen irányváltásaival fogja megverni az emberét. Pass-rush techinkája még mindig inkább alapszinten van. Nem használja a karjait, pedig elég hosszúak és erősek ahhoz, hogy előnyt tudjon kovácsolni belőlük. Inkább erőből próbálja megoldani a pass-rusht, mint hogy technikailag verje meg az emberét. Néha úgy játszik, mint egy elefánt a porcelánboltban.

Megvan a magassága és ereje ahhoz, hogy 4-3 defensive end legyen, de még fejleszteni kell a technikáján. (harmadik kör)

További Basham videók


Tanoh Kpassagnon, Villanova (6’7, 289 lbs) /Paul43/

Aki rendszeres hallgatója podcastunknak, az tudhatja, hogy nagy kedvelője vagyok a fiúnak. A Villanova bár Div-I-es egyetem, mégsem tartozik a nagy powerhouse egyetemek közé, nem is draftoltak túl sok játékost tőlük (legutóbb 2011-ben a Colts húzta Ben Ijalana OT-t a második körben, legutóbbi első körösük 1972-ben volt, Mike Siani WR személyében).

Kpassagnon érdekes eset, ugyanis párhuzamos képzésen accounting/finance szakon végzett és volt is gyakornoki helye a PWC-nél. Lassan indult egyetemi karrierje. 2012-t kihagyta, 2013-ban csak csere volt, 2014-ben jobb MCL szakadás miatt nem játszott, de 2015-ben üdén és egészségesen visszatért. Azonnal csoport All-star válogatott lett (9,5 tackle for loss, 6,5 sack), majd 2016-ban újabb All-star meghívás ezúttal más az FCS-konferencia válogatott csapatába (21,5 tackle for loss, 11 sack).

Testi adottságai borzalmasak, két méternél magasabb 133 kiló körül van valahol a súlya. Karjai hosszúak és a tenyerei is lapát méretűek. Valahogy ő az a mindenből egy pici jelenleg. Képes a blokk ellen dolgozni, illetve kiszabadulni a már megkezdett blokkból. Jól mozgatja a csípőjét, amivel ezeket kellően elősegíti és a támadáskor kellően nehéz kezei vannak. Lehet vele one- és two-gap technikát is játszatni. Hosszú karjaival elég messzire elér. Valamint több blokkolt rugása is van ST-ben, ami újabb plusz pont lehet nála.

Negatív oldalon még szinte mindenen lehet javítani nála. Kicsit még őserő a fiú. Nem konzisztens, egyik playnél jól mozog el a blokk elől és találja meg a labdás embert, a következő playnél viszont kiszorítják. A lábai még nem elég fürgék és kitartóak, ezen dolgozni kell a nagyok között. Pass-rush mozgásai nem túl széleskörűek, leginkább a bull-rusht alkalmazza.

Mindezen hibái ellenére sima 2. napos jelölt, aki ha 72. picknél még benn van, akkor nagyon örülnék neki. (harmaik kör)


DeMarcus Walker, Florida (6'4”, 280 lbs) /Spigo/

Rendkívül aktív kezek. Mikor egy tackle megfogja, akkor is csak ritkán tudja ott tartani Walkert. Az utóbbi két évben 26,5 sacket hozott össze. Belső swim move-ja már most az egyik legjobb lenne a ligában és ha nem jön össze az első próbálkozás, folyamatosan dolgozik tovább, hogy megverje emberét. Ha mégsem sikerül, akkor az irányítót figyeli és megpróbálja lezárni a passzsávokat. 8 passzt is leütött. Megbízható játékos. Edzői és csapattársai körében is népszerű volt.

Nem ő lesz az, aki a tackle-t megkerülve a gyorsaságával szerez sacket. Általában a befelé irányuló pass rush-val veri meg az emberét. Atletikussága és magassága nem ideális. Kérdés, hogy mennyire bírja a terhelést, mert bár a snapek 90 százalékában a pályán volt 2016-ban, ez azt eredményezte, hogy nem mindig játszott teljes erőbedobással.

Az első két downon defensive end lenne, míg passz szituációkban bemehetne 3-tech DT-nek, ahol nála lassabb belső támadófal játékosok ellen tudna sikeres lenni. (harmadik kör)

További Walker videók


Carl Lawson, Auburn (6’2, 261 lbs) /Paul43/

Testi adottságait tekintve egy Trey Flowers másolat, hisz egy magasak és 3,5 kiló köztük a különbség mindössze. Azaz ő sem egy égi meszelő DE lenne a Patriotsnál. Ígéretes egyetemi karrierjét először egy ACL sérülés akasztotta meg 2014-ben, majd 2015-ben a csípőjét műtötték. Mindezek után viszont egy nagyon kellemes 2016-os évet tudhat maga mögött, ahol a SEC divizió first team All-star csapatába is beválasztották (13,5 tackle for loss, 9 sack).

Ahogy Willisnél is írtam, túl sok mindenbe nála sem lehet belekötni. Nagyon erős felsőtest (35-ös bench press, ami nagyon magas az ő posztján), NFL-kész agresszivitás. Legtöbbször jól veszi fel a blokkot és azonnal nyújtja is ki a karjait, ezzel távol tartva magától az Oline játékost vagy TE-t. Szintén képes 4-3-as DE-ként vagy 3-4-es OLB-ként dolgozni.

A pass-rush repertoárja nem túl széles és a csípője nem is elég laza, a hirtelen, gyors irányváltásokhoz. Oldalirányú mozgása és sebessége az átlag alatti.

Legnagyobb gond vele mégis a sérülései lesznek, így nagyon különböző helyen lehet a csapatoknál a draft boardokon. 2. nap végére, 3. nap elejére, azaz 3-5. körre várják az elemzők, teljesen elérhető magasságban a Patsnek. (harmadik kör)

Harmadik nap

Trey Hendrickson, Florida Atlantic (6’4, 266 lbs) /Paul43/

Hendrickson egy igazi two-face típusú játékos. Hogy értem ezt? Edzéseken nagyon jó, pályán nem mindig. Igaz a Conference USA-n belül az utóbbi két évben bekerült az All-star csapatba. Sok elemző mégsem tartja olyan jónak, mint más All-star játékosokat.

Egészen atletikus (4.65-ös 40 yard, 7.03-as 3-cone), masszív felsőteste van. Képes a felsőtestével gyors mozgásokra, így a kevésbé jó OT-k eltéveszthetik a blokkolásokat rajta. Jól használja a kezeit, képes a sebességét erővé konvertálni miközben a blokk ellen dolgozik. Egész jó oldalirányú mozgása van és a tackle-nél folyamatosan ott a fumble veszély (6 kierőszakolt fumble az utolsó két évében). Mindezek mellett ST-ben is van nem kicsi tapasztalata (csak 2016-ban blokkolt punt, 2 blokkolt FG és egy blokkolt extra pont), ami biztosan sok plusz pontot hoz neki a Pats elemzésben.

Ami hiba nála, hogy kicsit lassan esik le nála a tantusz, azaz idő kell neki mire megtalálja az irányt, emiatt a gyorsabb blokkolók elé tudna vágni, ahonnan már nehéz neki megcsinálni a playt. Kicsit magasan van a súlypontja, ami miatt könnyebben kibillenthető az egyensúlyából. Nem az az igazi fűfelperzselős sack-gyár, inkább a kitartásával és küzdésével tudja az irányítókat bezsákolni (persze az se rossz).

Legtöbben a 3. napra várják, kis esélyt azonban adnak, hogy a 2. nap végén valakinek megtetszik. (negyedik kör)

 

Daeshon Hall, Texas A&M (6'5”, 266 lbs) /Spigo/

Tökéletes testalkat egy 4-3-as defensive endnek. Kosárlabdás múlttal rendelkezik és mióta az egyetemre került 60 fontnyi izmot szedett fel magára. Ráadásul még mindig van hely még több izomnak. Gyors, és termetéhez képest nagyon atletikus. Folyamatosan dolgozik a fal szélén és edzői szerint magas futball IQ-val rendelkezik.

Dolgoznia kell azon, hogy erős is legyen. Ha hozzáférnek, túl könnyen nyomják el erőből. Ez fontos, főleg a futójátékoknál. Jó számokat teljesített a combine-on, de játékban ez a robbanékonyság nem mindig látszik. Túl magasan játszik, lejjebb kell vinnie a súlypontját. Jó hosszú kezei vannak. Meg kell tanulnia használni őket.

Fizikai paraméterei és munkamorálja miatt néhány csapatnál igen népszerű választás lesz. Meg kell tanítani neki, hogyan használja ki az adottságait. Szinte mindenben fejlődnie kell, de tökéletes adottságai vannak.(negyedik kör)


Deatrich Wise Jr, Arkansas (6'5”, 274 lbs) /Spigo/

Nagyon jó méretekkel rendelkezik, csupa izom. Hosszú karjai és óriási keze van. Jól is használja őket. Nagyon ritkán nem kontrollálja a snapet. Használja az erejét, nem nagyon futnak el mellette a fal szélén. A védőfal majd mindegyik posztján játszott, 0-techtől egészen a széléig. 2015-ben, amikor csak szituációs passz siettető volt 10 sacket, 12 QB hitet, és 21 irányító siettetést ért el, csupán 259 játékból.

Egész egyetemi pályafutása a sérülésekről szólt: 2012-ban kézsérülés, 2014-ben térd, míg 2016-ban eltört a keze és a válla is kificamodott. Nem egy robbanékony alkat, inkább a kezeivel győz, nem a sebességével. Még ha le is válik a blokkjáról, sokáig tart mire az irányítóhoz ér. Ahhoz képest, hogy 274 font, mozgása alapján nehezebbnek tűnik.

Sokoldalú, hiszen a védőfal minden posztján játszott. Kiváló fizikai adottságokkal rendelkezik, de sérülései és a sebesség hiánya miatt csak harmadik napos kiválasztott lesz. (ötödik kör)

További Wise videók


Bryan Cox Jr., Florida (6’3, 265 lbs) /Paul43/

A Bryan Cox név ismerősen csenghet régebbi Pats drukkereknek, ugyanis a papa, Bryan Cox Sr. tagja, sőt a védelem egyik vezére volt a Pats 2001-es Super Bowl nyertes csapatának. Jelenleg pedig az Atlanta Falcons DL edzője.

Fia testi adottságai nem rosszak, hiszen 190 centijéhez 122 kiló társul, így akár még egy reményteljes DE prospect is lehetne. De sajnos nem az, annak ellenére, hogy a Florida Gators csapatában szerzett tapasztalatokat. A sérülések nem kerülték el az egyetemi évek alatt (plusz pont BB-nél), 2014-ben a csípőjét műtötték és 2016-ban is sorozatban volt sérült, ezért utolsó éve nem is sikerült annyira huszárosra (19 tackle, 0,5 sack, 11 meccsen). Ezen kívül a karhossza maximum átlagos, a tenyér mérete pedig picit átlag alatti.

Azért pozitívumok is annak nála, amik miatt érdemes lehet draftolni. 4 éves tapasztalata van, meglepő gyors az első mozdulata, amivel a lassabb OT-ket meg tudja viccelni. A felső teste viszonylag erős. Az kéztechnikáján és a spin move-ján ha tudnak fejleszteni, akkor lehet belőle állandó rotációs DE. Negatívumok a sérüléseken kívül, hogy sokszor nem elég agresszív az ütközéseknél, valamint a technikáján úgy általában csiszolni kellene még.

A lehetőség adott. Nem egy azonnali contender, ennek megfelelően az 5-7. kör magasságában húzhatják ki, azaz egy lehetséges 3. napos újonc. (hatodik kör)


Egyéb harmadik napos játékosok:
Keionta Davis, Chattanooga (ötödik kör)


Forrás: Lance Zierlein – NFL.com/draftDane Brugler - CBSPro Football Focus, Matt Miller - Bleacher Report, Walter Football, NESN,NE Patriots Draft 

Hozzászólások

2017. 04. 18. 19:49
hopi46
Nekem Kpassagnon és Hall "tetszene", mert valóban, legalább két DE ember kellene a draftról.
2017. 04. 19. 08:20
Montesclan-pats
Willis és Walker, legfeljebb utóbbi leérhet hozzánk.
Hozzászólás a(z) Patriots Draft Board 2017 - Defensive Endek bejegyzéshez