Menetrend

Patriots Draft Board 2017 - Elkapók

2017. 04. 16. 21:12
Szerző: Spigo
Kategória: Egyéb
Közeledik a draft (Április 27-29), így itt az ideje, hogy mi is kicsit részletesebben foglalkozzunk vele. A következő napokban megpróbálom összeállítani a Patriots draft boardját, avagy azt a 100-120 játékost, amely szerintem érdekes lehet a csapat számára. Bár még változhat, jelenleg úgy tűnik, hogy Belichick csak a második nap második felében (3-ik kör) választ majd először. Azonban mindig közbejöhet egy csere, úgyhogy első és második körös játékosokról is szó lesz. Posztonként és napi bontásban lesznek bemutatva a játékosok, így poszttól függően egy játékos (ha van) az első napról (első kör), kettő (ha van) a második napról (második és harmadik kör), és kettő a harmadik napról (4-7 kör).

Elkapók

Jelenlegi keret:
Danny Amendola (31 éves, 2017-es szezon végéig szerződtetve)
Brandin Cooks (23 éves, 2017-es szezon végéig szerződtetve)
Julian Edelman (30 éves, 2017-es szezon végéig szerződtetve)
Chris Hogan (28 éves, 2018-as szezon végéig szerződtetve)
Malcolm Mitchell (24 éves, 2019-es szezon végéig szerződtetve)
Devin Lucien (23 éves, 2017-es szezon végéig szerződtetve)
Matthew Slater (31 éves, 2017-es szezon végéig szerződtetve)

Prioritás: közepes

Számra és tulajdonképpen minőségre is megvan a csapat, de sokaknak lejár jövőre a szerződésük és főleg slot pozícióban lassan a fiatalítás is szóba jöhet. Amendola szerződését folyton átstrukturálják és már 31 éves múlt. Edelman is 30 felett van már és jövőre lejár a szerződése. Kit tudja, lehet végre szeretne egy nagyobb szerződést így pályafutása vége felé, amit a Patriotsnál nem biztos, hogy megkap. Érkezett Cooks, és Mitchell is bíztató volt tavaly. Lucien meglátjuk mire képes. Egy fiatal elkapó még elfér a keretben, aztán meglátjuk, hogy ki tudja-e szorítani Amendolat vagy ha kell helyettesíteni Edelmant.

Első kör

John Ross, Washington (5'11, 188 lbs)

Brutálisan gyors. A combine-on 4,22 másodperces idejével megdöntötte az addigi csúcsot. Ez a gyorsaság a pályán is látszik. Még akkor meg tudja verni sebességből az emberét, ha az 10 yardos előnyből kezd. Nem csak mélységi elkapó. Sok energiát ölt útvonalai tökéletesítésébe. Gyorsasága miatt tartanak tőle a cornerek, területet hagynak neki, így hirtelen irányváltásokkal könnyen megveri őket. Nagyon jók a kezei, alig droppol. Slotban és kívül is remek teljesítményre képes. Imádja a focit, pályafutása befejeztével edzősködni szeretne.

Testalkatilag a kisebb elkapókhoz tartozik, így a bátrabb és erősebb cornerek könnyebben tudják eltéríteni az útvonaláról. Gyorsasága miatt néha aluldobják. Meg kell tanulnia visszanézni a labdára. Rövidebb útvonalait még jobban élesíteni kell, hogy tényleg a pálya minden területén veszélyes lehessen.

Nagyon sokban hasonlít Brandin Cooks-ra. Gyors, fürge, jól futja az útvonalait. Nem magas és nem is erős, de sebessége miatt épp eléggé tartani fognak tőle az ellenfelei. 2016-ban 17 touchdownt kapott el.

További Ross videók

Egyéb első körös elkapó:

Corey Davis, Western Michigan


Második nap

Curtis Samuel, Ohio State (5'11”, 196 lbs)

Hibrid játékos, ha akarom futó, ha akarom elkapó. Nagyon hirtelen irányváltásokra képes, de ha kell hosszú elkapásoknál is megveri emberét. 2016-ban 18 olyan játéka is volt, ahol több mint 20 yardot szerzett. Ha szabad területen kap labdát bárkit megver. Jól találja meg a szabad területeket, ha területvédekezés van, így sokat segít az irányítónak. Meccsenként átlagban 128,8 yardot szerzett és az egyetlen olyan játékos volt 2016-ban az egyetemi első osztályban, aki futásban és elkapásban is több, mint 700 yardott teljesített.

A szoros emberfogás ellen sokat kell fejlődnie. A testével kapja el a labdát és nem a kezeivel távol a testétől. Passzblokkolásban fizikális, de technikailag ott is fejlődnie kell még. Ha nem teljesen pontos a feléje dobott passz, nehezen alkalmazkodik hozzá.

Fontos meghatározni a posztját a profiknál, mert bármennyire furának is tűnhet fontos, hogy hétköznap melyik csoporttal videózik és határozzák meg az a heti meccs stratégiáját. A profiknál inkább elkapó lesz valószínűleg, amolyan Percy Harvin szerű játékos. (második kör)

További Samuel videók


Zay Jones, East Carolina (6'2”, 201 lbs)

Ő tartja a legtöbb labdát elkapó játékos rekordját. Természetes módon kapja el a labdákat távol a testétől. Azonban, mikor a pálya közepén kapja el a labdákat, azonnal a testéhez húzza és védi az elkapást. Nem fél az ütközésektől. A magas 50/50 passzokat is biztos kézzel húzza le. Mindig megtalálja azokat a zónakat, ahol szabaddá válhat. Kívül és slotban is játszott, mindkét helyről jól futja az útvonalakat. Nagy szíve van, rendkívül sikeréhes.

Gyorsasága átlagos, így a védők nem félnek a sebességétől. Egy sebessége van, nem tud rákapcsolni, ha kell. Mivel lábai nem fürgék, nehezebben szabadul a szoros emberfogás alól. Rengeteg elkapása leginkább a sok rövid útvonalnak és screen játéknak köszönhető. Passz után nem fog sok yardot szerezni.

Karrierje azon múlik, hogy megtanul-e elszakadni védőjétől. Megvan benne a vágy és a foci iránti alázat, hogy mindent megtegyen ennek érdekében. Ha ez sikerül, hosszú és eredményes pályafutás elé néz. (harmadik kör).

További Jones videók

Egyéb második napos elkapók:
Cooper Kupp, Eastern Washington (harmadik kör)
Juju Smith-Shuster, USC (harmadik kör)
Chris Godwin, Penn State (harmadik kör)


Harmadik nap

Taywan Taylor, Western Kentucky (5'11”, 203 lbs)

Fürgeségével szabadul az emberfogásból és futja útvonalait. Bármikor azonnal sebességet tud váltani. Még nagyobb sebességre tud kapcsolni a hosszabb útvonalak végén is. Amint irányt váltott, azonnal az irányító felé néz, hogy lássa a labdát. Elkapások után is dinamikus. Versenyző típus, nem adja fel. A pálya közepére is félelem nélkül fut be. Annak ellenére, hogy a védelmeknek szinte csak rá kellett figyelniük, igen eredményes tudott lenni.

Kezei inkonzisztensek, inkább a testével kapja el a labdákat. Ez többször droppokhoz vezetett. Az NFL-ben útvonalait precízebben kell futnia, sokkal kevesebb szabadsággal. 50/50 labdáknál nem elég fizikális. Egyetemi évei során ritkán találkozott minőségi cornerbackekkel.

A NFL-ben valószínűleg csak slot elkapóként használható majd és fürgeségével nagyon jó játékossá válhat azon a poszton. Főleg, ha olyan csapatba kerül, ahol a slot elkapó kifejezetten központi szerepet kap. (negyedik kör)

További Tyalor videók


Ryan Switzer, North Carolina (5'8”, 181 lbs)

Mitch Trubisky kedvenc elkapója. Nem csoda, hiszen slotból a passzok 77,8%-át elkapta. Megbízható elkapó kevés elejtett labdával. Egyből a legmagasabb sebességre kapcsol és irányváltoztatásai során sem veszít belőle. Megvan az érzéke az „option route-okhoz”. Hét punt return touchdownt is szerzett az egyetemen.

Kicsi célpont. Megszenved a mögéje dobott passzokkal. Pontos irányítóra van szüksége. Inkább fürge, mint gyors, ezért a profiknál a cornerbackek tudni fogják, hogy a hosszú elkapásoktól nem kell tartaniuk.

Punt visszahordó képessége miatt azonnal a csapat meccskeretébe találhatja magát és ha megfelelő támadó sémába kerül, pontos irányítóval, kezdő slot elkapóvá fejlődhet. (ötödik kör)

További Switzer videók

Egyéb harmadik napos elkapók:
Travis Rudolph, Florida State (negyedik kör)
Dede Westbrook, Oklahoma (negyedik kör)
Isaiah McKenzie, Georgia (ötödik kör)
Drew Morgan, Arkansas (hatodik kör)
Mack Hollins, North Carolina (hatodik kör)
Quincy Adeboyejo, Ole Miss (hetedik kör)

 
Forrás: Lance Zierlein – NFL.com/draftDane Brugler - CBSPro Football Focus

Hozzászólások

2017. 04. 16. 22:50
Andydaro
Off

Eladó 3 db vadonatúj Nike athletic cut xl méretű póló, super bowl, Edelman, és konferencia.
Akit érdekel:
andydaro00@gmail.com címen tud elérni,

Üdv Andy
Köszönet a szerkesztőknek a lehetőségért.

Off
Hozzászólás a(z) Patriots Draft Board 2017 - Elkapók bejegyzéshez