Menetrend

Patriots Draft Board 2017 - Futók

2017. 04. 14. 18:17
Szerző: Spigo
Kategória: Egyéb
Közeledik a draft (Április 27-29), így itt az ideje, hogy mi is kicsit részletesebben foglalkozzunk vele. A következő napokban megpróbálom összeállítani a Patriots draft boardját, avagy azt a 100-120 játékost, amely szerintem érdekes lehet a csapat számára. Bár még változhat, jelenleg úgy tűnik, hogy Belichick csak a második nap második felében (3-ik kör) választ majd először. Azonban mindig közbejöhet egy csere, úgyhogy első és második körös játékosokról is szó lesz. Posztonként és napi bontásban lesznek bemutatva a játékosok, így poszttól függően egy játékos (ha van) az első napról (első kör), kettő (ha van) a második napról (második és harmadik kör), és kettő a harmadik napról (4-7 kör).


Futók

Jelenlegi keret:
James White (25 éves, 2017-es szezon végéig szerződtetve)
Dion Lewis (26 éves, 2017-es szezon végéig szerződtetve)
Rex Burkhead (26 éves, 2017-es szezon végéig szerződtetve)
Brandon Bolden (27 éves, 2017-es szezon végéig szerződtetve)
DJ Foster (23 éves, 2018-as szezon végéig szerződtetve)
James Develin (28 éves 2018-as szezon végéig szerződtetve)
Glenn Gronkowski (24 éves, 2017-es szezon végéig szerződtetve) 

Prioritás: közepes

Csupa fiatal játékos, de jövőre a fontosabb játékosoknak lejár a szerződésük és egyébként is tele van kérdésekkel ez a poszt. Lewis visszanyeri sérülés előtti formáját? White továbbra is csak passzjátékoknál használható? Burkheadé a legnagyobb fizetés. Ő lesz az első számú futó és beválik-e ott? Blount visszatér vagy nem? No és mi lesz jövőre az újraszerződtetések terén? Azt tudjuk, hogy a Patriots nem szeret sokat fizetni a futóinak, hiszen játékrendszere (és Tom Brady) miatt nem kell elit futó a keretbe. Az idei drafton a futó poszt az utóbbi 10 év legjobbja, így megvan az esély, hogy olyan játékost válasszon a csapat, aki négy éven át megfelelő és olcsó megoldás lehet.

Első kör

Christian McCaffrey, Stanford (5'11”, 202 lbs)

Ha kell futó, ha kell elkapó. Könnyed és hirtelen irányváltásaival téveszti meg a védőket. Nagyon jól látja, sőt érzi a lyukakat és hezitálás nélkül robog át rajtuk. Belső és külső futásoknál is használható. Nagyon jól védi meg a labdát, alacsony a fumble aránya. Lábai folyamatosan munkában. Több sebessége is van és könnyedén váltogatja őket, ha úgy hozza a szituáció. Nagyon jók a kezei, slot elkapóként is megállja a helyét. Egyetemi pályafutása során 117-szer passzoltak felé és ebből 100 elkapás lett. Tapasztalt és elég jó punt és kick off visszahordó is.

Nagyon sokszor kapott labdát az elmúlt két évben (745 labdaérintés), kérdés, hogy nem használódott-e el. Tavaly sérülésekkel bajlódott. Passz blokkolásban még fejlődnie kell. Ha tudja, hogy szerelni fogják kicsit visszavesz a sebességéből.

Svájci bicska. Csak legyen olyan koordinátor, aki használni is tudja. Ha kell 20-szor fut egy meccsen, de ha a helyzet úgy kívánja akár 10 elkapása is lehet. Olyan fegyvere lehet a csapatnak, amelyet többféleképpen is lehet használni.


Egyéb első körös futó:

Leonard Fournette, LSU

Második nap

Kareem Hunt, Toledo (5'10”, 216 lbs)

Kompakt, széles testfelépítés és izmos lábak. Termetéhez képest átlagnál fürgébb. Laza csípőjével és fürge lábaival kerüli el a védőket. Jól lát a pályán és ösztönei sem hagyják cserben. Képes egyensúlyban maradni akkor is mikor megpróbálják szerelni. Nagyon jól vigyáz a labdára, csak egy fumble-je volt az utóbbi három évben (722 labdaérintésből). Minden évben fejlődni tudott az elkapások terén is.

Nem a leggyorsabb futó. Lehet, hogy kibújik az első szerelési kísérletből, de nincs meg utána az a gyorsulása, amivel elkerülhetné a következőt. Inkább megpróbál kifordulni mint hogy beleálljon egy szerelésbe. Passz blokkolásnál egyelőre használhatatlan, mert nem kellett ilyet tennie az egyetemen.

Nagytestű futó, aki jól lát a pályán és van annyira fürge, hogy kitérjen az első szerelési kísérlet elől. Érzi, hogy hol kell átfutnia a falon. Azonban nincs meg az a gyorsulása, hogy 4 yardos futásból 14-et csináljon. Összességében mindent tud, ami egy futótól elvárható és ha megtanulja megvédeni az irányítót is, akár mindhárom down során is pályán lehet.(harmadik kör)

További Hunt videók

Harmadik nap

Samaje Perine, Oklahoma (5'11”, 233 lbs)

Erős testfelépítésű futó, nagy teherbírással. Van annyira erős, hogy ha a védő rossz technikával akarja szerelni, akkor lecsúszik róla. Ha kell maga tör utat. Folyamatosan tapos a lábával az első szerelési kísérlet után is. Nem az a tipikus harmadik down opció, de bizonyította, hogy ha kell rövidebb távon használható elkapásoknál is. Fizikálisan támadja a védőket passz blokkolás során, de a technikáján csiszolni kell.

Csak erőből tud futni. Csípőjében nincs meg az a lazaság, amivel gyors irányváltásokra lenne képes. Ha egyszer megállítják, nincs meg a gyorsulása, hogy újrakezdje a futást. Gyorsaság hiánya miatt nem biztos, hogy használható oldalsó futásoknál.

Erőfutó, aki bár hatalmas teherbírású, az NFL-ben valószínűleg csak első/második és rövid yardos downoknál játszik majd. (negyedik kör)

További Perine videók

James Conner, Pittsburgh (6'1”, 233 lbs)

2015-ben Hodkin-limfómát (daganatos betegség) diagnosztizáltak nála. 12 kemoterápiás kezelésen esett túl, de akkor sem hagyta abba az edzéseket. 2016 májusában jelentette be, hogy meggyógyult.

Csapatkapitány, aki hihetetlen mentális keménységéről ismert. Nagyon izmos, kézzel felesleges megpróbálni szerelni. Mikor szembetalálkozik a védővel teljes erőből próbál átgázolni rajta. Szerelési kísérletek közben egyensúlyban marad, pedig sokszor a lábait támadják. Rövid yardos szituációkban használható leginkább. Meg fogja futni a first downt és a touchdownt.

Ha oldalsó futás van, akkor szabad utat kell neki biztosítani, különben nem jut messzire. Nehezen gyorsul újra. Merev csípővel fut. Néha lassabban érzékeli mi történik előtte. Passzjátékoknál alig használható.

Fizikális erőfutó. Aki szerelni próbálja az megemlegeti. A gyorsaság és fürgeség hiánya miatt korlátozott szerep juthat csak neki, de teljes szívvel játszik és a munkamorálja is kivételes. Mindez és az, hogy képes megfutni a rövid yardos szituációkat, vörös zónás specialistaként és rövid yardos harmadik down szituációkban is használható. (ötödik kör)

További Conner videók

Egyéb harmadik napos futók:
Jamaal Williams, BYU (negyedik kör)
Jeremy McNichols, Boise State (negyedik kör)
Wayne Gallman, Clemson (ötödik kör)
Chris Carson, Oklahoma State (hetedik kör)
Dalton Crossan, New Hampshire (hetedik kör)
Elijah Hood, North Carolina (hetedik kör)

Forrás: Lance Zierlein – NFL.com/draftDane Brugler - CBSPro Football Focus

Hozzászólások

2017. 04. 14. 19:55
vodka03
Jamaal Williams a 4-5. körben számomra pont megfelelő opció lenne. Crossan elég jó számokat produkált a pro day-en, a minimális tape alapján viszont, ami a neten fellelhető róla, szerintem jobb lenne slot receiver-nek. Másik két ember, akit szívesen látnék 7. körös vagy UDFA opcióként: Joe Williams és Tarik Cohen. Tekintve, hogy mindegyik futónknak 1 éves szerződése van bőven benne van, hogy Lewis és White helyére is keresünk embereket.
2017. 04. 14. 20:41
hopi46
Kérdezem: Az egy jó draft-kínálat, ha az első 250 helyen 15-17 futó van, és a többség "hátul"?
2017. 04. 14. 21:51
A 15-17 az honnan van? Altalaban 20-25 futo szokott kimenni egy drafton. A mostani draft foleg azert eros mert az elso korben akar 3 futo is kimehet, aztan a masodikban is. De a kozepso korokben is lehet boven hasznalhato futot talalni
Az, hogy nalam hatrebb vannak a futok, az annak szol, hogy hogyan all hozza a Patriots altalaban a futokhoz.
2017. 04. 14. 23:33
hopi46
Bármelyik prospect-et nézed az első 250 helyen (Ez 7 kör!) kb. annyi futó van amennyit írtam. Persze lehet futót találni, hiszen jelentkezett vagy 70 játékos, de szerintem nem a mennyiség dönti el a minőséget.
Az idei draft pl. szvsz EDGE-ek szempontjából kiváló, mert a prospectek első 100! helyén van általában 15-17 játékos, azaz szinte a fél NFL választhat egy viszonylag reményteljes játékost!
2017. 04. 15. 00:50
cspeti98
Az a baj, hogy a CBS big boardjából indulsz ki, ami nem mérvadó, max. segítséget nyújt, hogy nagyjából belődd a játékosok helyét. A RB class kifejezetten jó idén, más kérdés, hogy a boardokon nem sorolják őket előre, mert a mai NFL-ben nincs akkora éetéke egy RB-nek, hogy igazán korán megérje kivinni.
2017. 04. 15. 12:31
hopi46
Előbb azt írtam:"...bármelyik prospect-et...", azaz megnéztem többet is és igaz amit írtam.
Természetesen tiszteletben tartom a véleményeteket, bár szvsz Ti is tudjátok, hogy a mennyiség (kb. 70 futó) nem egyenlő a minőséggel (1.-7. kör ebből 15-17 jósolva).
Spigo még az 1.-2. körösökről is elég szkeptikusan írt, a képességeiket illetően.
Azzal egyetértek, hogy a klasszikus RB ma már "kis értékű" a passzorientált játékban és nem szokták korán elvinni Őket, de ha klasszis az illető (ld. Elliott) viszik az elején. Na az idei futóprospect nem Elliott-szintű futóktól hemzseg...hemzseg? meg sem közelíti...
2017. 04. 15. 18:33
vodka03
Hol írt Spigo szkeptikusan az idei 1-2. körös RB-ekről? Honnan jött ez neked, hogy nincs Elliott szintű RB ebben a classban?
2017. 04. 15. 19:25
topin
Hopi engedd el ezt, mert rossz fele gondolkozol..
2017. 04. 15. 22:00
hopi46
Abba hagyom, de nem győztetek meg. Nem cáfoljátok amit állítok, csak tagadjátok.
Új dolgot tanultam: a mennyiség=minőség :)
2017. 04. 16. 10:50
zozo692
Szerintem Neked nem illik használni az szvsz rövidítést.
Üdv
2017. 04. 16. 12:38
Most nem azért, de pont te hoztad fel a mennyiséget :)
2017. 04. 15. 21:57
cspeti98
Még mindig az a baj, hogy megnézed a big boardot és az alapján vonsz le következtetést. Mivel kezd elértéktelenedni a RB poszt eléggé hátra vannak sorolva és ez nem azt jelenti, hogy gyengébb játékosok. Ez ugyanaz mintha lenne 3-4 kicker aki nem hibázott FG-t, de ettől még ők nem lesznek korai körökbe jósolva mert nem elég értékes poszt, ettől még az egy jó kicker felhozatal lenne.
2017. 04. 16. 03:36
SasukeMilo
Csak úgy kérdezem: Gronk öccse (Glenn) nem maradt a keretben jelenleg? Mert elvileg a PS-ből bekerült nemrég, ennyit tudok :)
2017. 04. 16. 10:24
hopi46
Jelenleg a rosteren van (gyakorlatilag a tavalyi PS valamennyi tagjával). Az idei PS-t később, az utolsó keretszűkítésnél kell meg alakítani, azaz keret van PS csak szezonkezdetre lesz.
2017. 04. 16. 12:37
jogos, javítottam, köszi!
2017. 04. 16. 11:07
hopi46
Chad Reuter 6 körös mock-ja a Pats-re vonatkozóan 1 hónap alatt jelentősen megváltozott. (Csak Langi maradt!)

72.Carl Lawson, OLB, Auburn
96.Harvey Langi, ILB, BYU
131.Trey Hendrickson, DE, Fla. Atlantic
163.Dan Skipper, T, Arkansas (208 cm!)
183.Delano Hill, S, Michigan
200.James Conner, RB, Pittsburgh

Conner, Zierlein szerint"...faltörő kos típusú futó...rövid yardos specialista..."
Hozzászólás a(z) Patriots Draft Board 2017 - Futók bejegyzéshez