Menetrend

Patriots Draft Board 2017 - Irányítók

2017. 04. 10. 15:47
Szerző: Spigo
Közeledik a draft (Április 27-29), így itt az ideje, hogy mi is kicsit részletesebben foglalkozzunk vele. A következő napokban megpróbálom összeállítani a Patriots draft boardját, avagy azt a 100-120 játékost, amely szerintem érdekes lehet a csapat számára. Bár még változhat, jelenleg úgy tűnik, hogy Belichick csak a második nap második felében (3-ik kör) választ majd először. Azonban mindig közbejöhet egy csere, úgyhogy első és második körös játékosokról is szó lesz. Posztonként és napi bontásban lesznek bemutatva a játékosok, így poszttól függően egy játékos (ha van) az első napról (első kör), kettő (ha van) a második napról (második és harmadik kör), és kettő a harmadik napról (4-7 kör).

Irányítók

Jelenlegi keret:

Tom Brady (39 éves, 2019 szezon végéig szerződtetve)
Jimmy Garappolo (25 éves, 2017-es szezon végéig szerződtetve)
Jacoby Brissett (24 éves, 2019 szezon végéig szerződtetve)

Prioritás: alacsony

Az irányítókkal kezdünk, hiszen ez a legfontosabb poszt. Patriots szurkolóként szerencsés helyzetben vagyunk, mert a valaha volt legjobb játékos játszik már évek óta ezen a poszton és nem úgy tűnik, mintha öregedne. Sőt, Tom Brady mintha megtalálta volna a fiatalság csodaszérumát. Ráadásul, ha bármi történne vele, van egy olyan csere, aki tavaly azt is bizonyította, hogy nem csak ígéret. Nem véletlen, hogy a Cleveland Browns majdnem mindent megtenne azért, hogy a Patriots odaadja nekik Jimmy Garoppolot. Jacoby Brissett személyében pedig van egy tehetséges másodéves irányítója is a csapatnak, aki szintén bizonyította tavaly, hogy lehet rá számítani. Tehát jelenleg egy irányító draftolása nem prioritás, azonban, ha a Patriots mégis meggondolja magát és elcseréli Garoppolot, akkor szóba jöhet egy irányító draft is.

Első nap

A szakértők többsége szerint nem nagyon van olyan irányító az idei drafton, aki kész játékos és első körös tehetség lenne. Persze ettől függetlenül lesznek olyanok, akiket az első körben választanak majd ki, de mivel a Patriots számára nem prioritás ezen a drafton ez a poszt, ide most nem kerül játékos.

Második nap

DeShone Kizer, Notre Dame (6'4”, 233 lbs)

Szinte ideális testalkat és erős kar, mellyel a pálya bármelyik részére képes eljuttatni a labdát. Képes pontosan és gyorsan dobni akár kis területre is. Technikailag van még mit fejlődnie, de így is ezen a téren a draft talán legjobb irányítójáról van szó. A vörös zónában nem csak passzaival jelent veszélyt, hanem futásaival is. Két év alatt 18 touchdownt futott. A Notre Dame támadó sémája és playbookja sokban hasonlít egy NFL csapatéhoz, így van tapasztalata abban, hogy snap előtt védelmeket olvasson és változtasson is, ha kell.

Sokszor csak az első számú elkapót nézi és ha ő nincs szabadon bajba kerül. Döntéseiben következetlen és gyorsulnia is kell e téren. 23 meccséből 15-n is dobott legalább egy interceptiont és 13 fumble-ja is volt. 2016-os éve rosszabbul sikerült, mint a 2015-ös, igaz két játékostársa is első körös lett a tavalyi drafton (Will Fuller és Ronnie Stanley).

Megvan benne, hogy idővel kezdő játékossá fejlődjön, mert azon fizikai adottságai melyeket nem lehet tanítani megvannak hozzá. Kell neki egy olyan edző, aki technikailag és döntéshozatalilag is azzá fejleszti. (Harmadik kör)

További Kizer meccsek


Harmadik nap

Nathan Peterman, Pittsburgh (6'2”, 226 lbs)

Ha a Patriots mégis úgy döntene, hogy elcseréli Garoppolot, akkor Peterman az a játékos idén, aki játékban a leginkább hasonlít Jimmy G-re. Gyors a dobómozdulata és hamar felveszi a pozíciót a zsebben. Ha az első számú elkapó nincs szabadon, tovább keres egy szabad játékost és általában meg is találja azt. A rövid és közepes hosszúságú dobások jól mennek neki. Jól lát a pályán, nem várja meg míg szabad lesz az elkapója, hanem már akkor látja, hogy üresen lesz mikor csak fejlődőben van a play. NFL stílusú támadó sémában játszott.

Nem túl erős a karja és emiatt a passzai inkonzisztensek. Sokszor erőből passzol akkor is, mikor érzéssel kéne. Passzainak csak alig több, mint 60% ért célba. Fizikailag csak átlagosnak mondható, de ezt pontossággal, higgadtsággal és ésszel kompenzálja. Lábmunkáját fejleszteni kell, hogy az NFL-ben is elég erősen meg tudja dobni a labdákat, főleg olyan területekre, amik csak rövid ideig szabadok (pontosság és erő). Voltak olyan meccsei, amikor simán jövőbeli kezdő NFL játékosnak tűnt (Clemson), de olyan mérkőzései is voltak, amikor pontossága és labdaérzéke bőven hagyott kívánnivalót maga után.

Olyan játékos, akiben benne van, hogy kezdő irányítója legyen egy csapatnak, de technikailag még fejlődnie kell. (Ötödik kör)

További Peterman meccsek

Cooper Rush, Central Michigan (6'3”, 228lbs)

Csak három meccset hagyott ki egyetemi évei során és utolsó két évében csapatkapitány is volt. Rengeteg meccsfelvételt néz és elemez. Ez látszik a pályán is, ahol használja is azt, amit a filmtekercsen látott. A snap előtt olvassa a védelmet és nem arra hagyatkozik, hogy mit mondanak neki az oldalvonalról, mint azt az egyetemi bajnokságban szokás. Gyors döntéseket hoz és általában jókat is. Interceptionjei nem ebből fakadnak. NFL stílusú támadó sémában játszott, center alatt is. Sokkal jobban olvassa a védelmeket, mint társai. Szinte veterán irányítói szinten van döntéshozatalban, türelemben és ahogy lát a pályán.

Az idei irányítók közül neki van a leggyengébb karja és testalkata sem elég erős. Hosszú passzokat egyáltalán nem lehet elvárni tőle. Viszont rövidebb útvonalakon nagyon pontos és olyan helyre passzol, hogy az elkapónak ne kelljen megtorpannia, ezzel esélyt ad neki, hogy megcsinálja a játékot már a kezében a labdával. Futásra alkalmatlan. Csiszolni kell a technikáján, hogy izombeli hiányosságait ellensúlyozza. Lassú labdáit az NFL cornerbackjei könnyedén leszedhetik.

Ha mentális képességeit nézzük kiváló irányító válhatna belőle, de kérdés, hogy fizikai adottságai mennyire vetik őt vissza, illetve, technikailag lehet-e annyit fejlődni, hogy ellensúlyozza azokat. (Hetedik kör)


Egyéb harmadik napi szóba jöhető irányítók:

Brad Kaaya, Miami (Ötödik kör)
Joshua Dobbs, Tennessee (Hatodik kör)
CJ Beathard, Iowa (Hetedik kör)

Forrás: Lance Zierlein – NFL.com/draft, Dane Brugler - CBS, Matt Millen – Bleacher Report, Pro Football Focus

 

Hozzászólások

2017. 04. 10. 17:30
DM
Valószínűbb, hogy Malcolm Butler a következő szezonban már a Saintsben játszik, mint a Patriotsban - értesült Albert Breer.
2017. 04. 10. 18:01
Arsenal
Akkor jöhet Shermanó!
2017. 04. 10. 19:09
cspeti98
Meg Lynch is, aki azt mondta, hogyha nem tud megegyezni a Raidersszel, akkor szívesen játszana nálunk is.
2017. 04. 10. 22:19
hopi46
Nem szeretném, ha Real Madridot vagy Barcát csinálnának a Pats-ből! :(
2017. 04. 10. 23:25
vodka03
Nem szeretnéd, hogy a Patriots maradjon a világ legjobb csapata évekig?
2017. 04. 11. 13:39
hopi46
"Hülye" kérdés! :)
Csak úgy szeretném, ahogy eddig. Nem "sztárhalmazt", hanem CSAPAT-ot.
2017. 04. 11. 18:03
vodka03
Most mondanám, hogy "hülye" felvetésre, "hülye" kérdés. Úgyse jön Lynch, mert sokba kerül, de, ha jönne is attól miért lenne a csapat "sztárhalmaz"? A Barcelona fizeti a játékosainak a világon a legnagyobb fizetéseket, a Pats meg, mint tudjuk pont ellenkezőleg. Az egyetlen dolog, ami jellemző a Pats-re illetve a Barca-Real kettősre, hogy mindhárom csapat a sportágát tekintve évek óta a legjobbak között van, és, hogy mindhárman "támadófocit" játszanak és nagyjából ennyi.
2017. 04. 11. 10:21
Lalika
Bill bácsi garancia rá, hogy nem lesz párhuzam az említett "izék" között.
2017. 04. 11. 10:22
Lalika
Jó, már csak Calvin Johnson (szerződés ide-oda)hiányzik a várólistáról :)
2017. 04. 11. 12:22
Tsabi
2017. 04. 10. 18:00
Dega
Engem a 6-ik kör érdekel majd ☺!!
2017. 04. 10. 20:34
ArsnL
A prioritás skálájáról lehet tudni valamit részletesen? Sima, alacsony-közepes-magas?

csak mert én mondjuk a CB(Butlerrel),WR posztra mondanám, hogy alacsony, a QB-nál ez konkrétan nulla

szóval számomra az alacsony azt jelenti, hogy egyáltalán nem fontos, de ha van egy jó elérhető játékos akkor azt azért hülyeség lenne bent hagyni (lsd Jimmy draftolása anno), jelenleg meg tényleg az a helyzet, hogy semmi értelme nem lenne irányítót húzni (most tekintsünk el attól, hogy ez a QB class nagyon nagyon gyenge, ha jobb lenne akkor is lenne a véleményem)


egyébként nagyon jó cikk és jó kezdeményezés, remélem a szerkesztői Mock Draft nem marad el :)
2017. 04. 10. 21:14
Alacsony-kozepes-magas (es az atmenetek)
Egyetertunk, en sem huznek jelen esetben qb-t, de draftig barmi megtortenhet (trade?) szoval azert erdemes tisztaban lenni, hogy kik lehetnenek opciok.

Cb es wr posztrol majd akkor ;)
2017. 04. 10. 22:22
Zarathorn
Trubinsky és Mahomes?
2017. 04. 10. 22:51
Elso korosek lesznek, de ha lecsusznakamasodik korbe, ott sem valasztanek még iranyitot, igy nem kerultek fel a draft boardra.
2017. 04. 10. 23:27
vodka03
Nálam Jerod Evans lenne a hátsó körös project, ha QB-t választanánk, és nyilván csak, akkor kerülne erre sor, ha Jimmy G elmenne.
2017. 04. 11. 13:41
hopi46
Ha JG elmenne, valószínűleg 1. körös picket kapnánk érte és akkor minden lehetséges...
2017. 04. 11. 21:41
vodka03
Ha kapunk első körös picket, akkor se választok az idei QB class-ból elől senkit.
2017. 04. 11. 21:23
Ronina
Tony Romo visszavonulásával, még kevesebb a használható irányító. A drafton vagy előtte még érkezhet ajánlat Garoppolóra.
Hozzászólás a(z) Patriots Draft Board 2017 - Irányítók bejegyzéshez