Menetrend

Patriots Draft Board 2017 - Linebackerek

2017. 04. 19. 16:25
Szerző: Spigo
Kategória: Egyéb
Közeledik a draft (Április 27-29), így itt az ideje, hogy mi is kicsit részletesebben foglalkozzunk vele. A következő napokban megpróbálom összeállítani a Patriots draft boardját, avagy azt a 100-120 játékost, amely szerintem érdekes lehet a csapat számára. Bár még változhat, jelenleg úgy tűnik, hogy Belichick csak a második nap második felében (3-ik kör) választ majd először. Azonban mindig közbejöhet egy csere, úgyhogy első és második körös játékosokról is szó lesz. Posztonként és napi bontásban lesznek bemutatva a játékosok, így poszttól függően egy játékos (ha van) az első napról (első kör), kettő (ha van) a második napról (második és harmadik kör), és kettő a harmadik napról (4-7 kör).

Linebackerek

Jelenlegi keret:
Dont'a Hightower (27 éves, 2020-as szezon végéig szerződtetve)
Shea McClellin (27 éves, 2018-as szezon végéig szerződtetve)
Kyle Van Noy (26 éves, 2017-es szezon végéig szerződtetve)
Elandon Roberts (22 éves, 2019-es szezon végéig szerződtetve)
Jonathan Freeny (27 éves, 2018-as szezon végéig szerződtetve)
Trevor Bates (23 éves, 2017-es szezon végéig szerződtetve)

Dont'a Hightower újraszerződtetésével van vezére és olyan játékosa a linebacker csoportnak, aki mind a három down során képes a pályán maradni. Már amikor nem sérült. Aztán vannak olyanok, akiket csak futójátékoknál használ a csapat (Roberts, Freeny) és olyanok, akiket leginkább csak passzjátékoknál (a többiek, kivéve Batesm akit sehogy). Igaz, Hightower távollétében Van Noy volt az, akin a zöld pontos sisak volt, azaz ő hívta a játékokat és talán ő az, aki még képes arra, hogy mind a három down során elfogadható teljesítményt nyújtson. Viszont neki lejár jövőre a szerződése és a csapat simán gondolhatja úgy, hogy bebiztosítsa magát Van Noy távozása és/vagy Hightower sérülése esetére, ezért draftolni kell még egy linebackert. Főleg ha elérhető olyan, aki mindhárom downon a pályán lehet.

Prioritás: alacsony - közepes


Első kör

Ruben Foster, Alabama (6'0”, 229 lbs) /Spigo/

Alpha mentalitás és olyan erővel ütközik, hogy a támadójátékosok kétszer is meggondolják, hogy beleálljanak-e. Fantasztikus atléta. Tavasszal 15 fontot fogyott ezáltal még gyorsabb és robbanékonyabb lett. Laza csípője miatt azonnal tud reagálni és irányt változtatni, ha kell. Oldalvonaltól oldalvonalig az egész pályát bejátssza. Előrefelé is teljes sebességgel játszik, tömve a kialakult lyukat a falban vagy egy-egy blitz során. Bár nem magas, passz elleni védekezésben is kiveszi a részét. 2015-ben 10 passzt is elütött. Megvan a sebessége ahhoz, hogy passzjátékokban a futókat fogja. Foci IQ-ja és ösztönei fantasztikusak. Az elemzők, olyan játékosokhoz hasonlítják, mint Navorro Bowman, Bobby Wagner, vagy Patrick Willis.

Annyira agresszíven játszik, hogy félő, hogy a profik között megsérül. Pont emiatt a játékstílus miatt, néha nem sikerülnek a szerelési kísérletei és ez elkapás utáni yardokhoz vezet. Egy korházi incidens miatt kirúgták a combine-ról, ami érettségi kérdéseket vet fel. Vállműtétje volt 2013-ban és a combine előtt újra műteni kellett.

Bár nem ideális a magassága (főleg egy Patriots linebackernek), de tehetsége miatt mégsem hiszem, hogy a csapatot ez érdekelné. Ha vállsérülése és a combine-os balhéja miatt csúszna és a Patriots számára elérhető közelségébe kerülne, Belichick nem valószínű, hogy sokat gondolkodna.

További Foster videók


Haason Reddick, Temple (6’1, 237 lbs) /Paul43/

Igen, tudom, tőlem furcsa lehet egy ilyen játékost kiemelni, ugyanis szeretem a defense-ben a nagyobb termetű játékosokat, de ez a fiú a Senior Bowlon és a Combine-on is kitűnt nekem.

Az utóbbi években elindult trendbe (kisebb, de gyors LB) tökéletesen beleilleszkedik, középiskolában még safety és running back posztokon játszott, majd egyetemen belekóstolt a pass-rusher szerepbe is, plusz OLB pozícióban is gyűjtött kilómétereket.

Ultra atletikus a srác (4.52-es 40 yard, 133 inch broad és 36,5 inch-es vertical jump), rettentő gyors. Ennek megfelelően semmi gondja az irányváltásokkal és oldalvonaltól oldalvonalig képes játszani. Nagyon dinamikus, sebességgel simán képes megverni az emberét és gyorsan fordul rá az irányítóra, nem csinál sok felesleges lépést. Szereti a labdás emberen tartani a szemét és mindig afelé törekszik. Mozgásából adódóan passz ellen is kiválóan használható. 2016-ban 3 forced fumble-t csinált, 9,5 sack-et, valamint 21,5 mínuszos szerelést.

Ok, sebességből sok mindenkit megvert az egyetemen, de ez az NFL kérem szépen. Na igen, itt jönnek a gondok. Mivel az átlagnál kisebb és könnyebb, így erőből megverni a blokkolót már sokkal nehezebben megy neki. Másik problémája – amit BB nem annyira szeret – a kihagyott tackle. Az elmúlt 3 év alatt 150 kíséretből 28 kihagyott tackle-je volt, 2016-ban pedig 15 hiba 76 kísérletből. Sajnos nem jó adatok. Pass-rushban is kicsit féloldalas, hiszen míg bal oldalról az FBS legjobb rusher 3-4-es OLB-je volt, addig jobb oldalról mindössze 11-szer tudott nyomást kifejteni 115 snapből.

Összességében egy technikailag csiszolandó játékos, aki viszont már most rettenetes atletikai adottságokkal rendelkezik. Valami Jamie Collins nevű játékos sejlik fel nekem ebből a leírásból. Szerintem sima első körös.Második nap

Tyus Bowser, Houston (6'3”, 247 lbs) /Spigo/

Sokoldalú játékos, aki az egyetemen OLB-t és DE-t is játszott. A defensive endek közt is lehetne a listán, de kiváló passz elleni védekezési képessége miatt végül a linebackerek közé került. Robbanékony, gyors, fürge játékos. Mindhárom down során bevethető. Mivel van benne tapasztalata és megvan a képessége hozzá, ha kell passz siettetőt, ha kell passz elleni védekező linebackert játszik. Mindkettőt magas szinten. Fizikai adottságai megkérdőjelezhetetlenek.

Ha erőből kell játszania, az nem az erőssége. Ha egyszer megfogják, nehezen szabadul a blokkról. Erősödnie kell futás ellen is. Passz siettetési technikája még eléggé alapszintű, azt is fejleszteni kell. Álló linebackerként is van még mit fejlődnie, hogy ösztönösen tudjon reagálni a helyzetekre. 2016-ban összeverekedett az egyik csapattársával és eltörte a szemgödör csontját.

Minden fizikai adottsága megvan hozzá, hogy kiváló játékos legyen, de szinte mindenben fejlődnie is kell. Biztos, hogy sok edző nagy fantáziát lát majd benne. (második kör)

További Bowser videók


Raekwoon McMillan, Ohio St. (6’2, 240 lbs) /Paul43/

McMillan inkább ILB, mint OLB, azaz ő egy esetleg játszópajtija lehet Hightowernek vagy 4-3-as felállásokban erős oldali OLB-t (Sam) játszhat. McMillan kicsit az ellentettje Reddicknek, ugyanis az Ohio St. üdvöskéje jó futás ellen, viszont passz ellen kevésbé. Egy kicsit Brandon Spikes-szerűen.

Azért nincs nagyon min szégyenkeznie a fiúnak, ugyanis középiskolában megválasztották a legjobb LB-nek és egyetemi szinten is a döntősök közt volt 2015-ben. A legutóbbi szezonban 102 tackle-t (ebből 7 minuszos) csinált, előtte 2015-ben, pedig pazar, 119-et. Először a blokkoló kezeket támadja így teremtve üres teret maga körül és támadó felfogásával a húzó guardokat is arrébb tudja pakolni. Egész jól olvassa a playt és zónába is megtalálja a helyét, képes az irányító szeméből következtetni mi lesz.

Negatív oldalon a lassúsága jöhet szóba például. Bár általában jól olvassa a playeket, ha azonban kihagy a figyelme, nagyon könnyen beleszalad a blokkba és onnan nem is annyira tud kiszabadulni. Bár a teste és az agressziója meglenne hozzá, mégsem tud a fullbackkel mindig elbánni, néhányszor benne marad a blokkban. Ahogy írtam már, passz ellen nem a legjobb, amikor egy TE-t kellene fognia. Valamint hírtelen irányváltásoknál belassul.

Legtöbb elemző a 2. körre várja, hogy kihúzzák. Ha valamilyen csoda folytán lecsúszna 72-ig, akkor érdekes opció lehet a Patsnek.

További McMillan videók


Derek Rivers, Youngstone St. (6’4, 248 lbs) /Paul43/

Na Rivers már testalkatra is az az igazi LB. 193-194 centi és majdnem 115 kiló. Egyetemen rengeteg pass-rush szituációban játszott, így a nagyok közt is OLB rusher-ként találhatja magát elég gyorsan. Elég atletikus (4.61-es 40 yard, 6.94-es 3-come) és az erejével sincs gond (30-as bench press). Utolsó évében 14 sack-et csinált és 19,5 minuszos tackle-t.

Nagyon sokat volt a pályán, akadtak meccsek amikor minden defense snapnél játszott, ez nagy terhelhetőséget mutat, amiről tudjuk mennyire fontos az NFL-ben. Gyors az első lépése és jó technikával támadja a blokkolót, így a kettő kombinációjával hamar előnyt szerezhet magának. Képes a sebességét a kontakt pillanatában támadó erővé alakítani, így mondhatjuk, hogy a pass-rush játéka nem egysíkú ebből a szempontból. Nem esik nehezére kicsit hátralépni és üres térben passz ellen védekeznie.

Alapvetően technikai hibái vannak, amik viszonylag könnyen javíthatóak. Kicsit egysíkú a gap-észlelése, túlzottan a saját gapjére koncentrál, ami miatt lassabban tud reagálni, ha a futó irányt vált és egy másik gapet támad. Hosszabb karú blokkoló ellen meggyűlhet a baja, ilyen esetekben előfordul, hogy leveszik a pályáról, nem tud beleszólni a playbe. A hírtelen irányváltásoknál sem mindig a legösszeszedettebb a mozgása.

Ő lesz az a játékos, akit leginkább a „mi lehet belőle” faktor miatt fognak kiválasztani. Már most is simán bevethető cserének, szituációs pass-rushernek, de nála határ a csillagos ég. 2-3. körre várják az elemzők.

További Rivers videók

Alex Anzalone, Florida (6'3”, 241 lbs) /Spigo/

Megfelelő méretekkel és atletikussággal rendelkezik, hogy bármelyik védelmi sémában megállja a helyét. Laza csípőjének köszönhetően könnyedén fordul, változtat irányt. Képes bejátszani az egész pályát. Három downos linebacker, aki passz védekezésnél a futókkal vagy akár a tight endekkel is képes felvenni a futóversenyt. Mindhárom linebacker poszton bevethető. Megvan a sebessége ahhoz is, hogy blitzelje az irányítókat.

Rengeteget volt sérült. 2013-ban sérült meg a válla, amit aztán 2015-ben műtöttek meg és emiatt abban az évben 12 meccset hagyott ki. Tavaly eltörte a kezét, így megint kénytelen volt kihagyni a szezon utolsó négy meccsét. A sérülései miatt keveset játszott és ez meglátszik a statisztikáin is. Nem volt interceptionje, sem fumble-je. Erősödnie kell, mert ezen a téren csak átlagos, ezért nehezen szabadul a blokkokról, ami főleg futójátékoknál okoz gondot. Játék felismerésben is még fejlődnie kell, mert például play actionökkel könnyen átverhető.

Fizikai adottságai miatt sok csapat beleszerethet és ha egészséges tud maradni, akkor kezdő három downos linebacker lehet a ligában. (harmadik kör)Egyéb második napos linebackerek:
Jarard Davis, Florida (második kör)
Zach Cunninggham, Vanderbilt (második kör)
TJ Watt, Wisconsin (második kör)
Ryan Anderson, Alabama (harmadik kör)


Harmadik nap

Vince Biegel, Wisconsin (6'3”, 246 lbs) /Spigo/

Társai csapatkapitánnyá választották. Imádja ezt a sportot és folyamatosan dolgozik azon, hogy jobb legyen a pályán és pályán kívül. Jól látja a játékot, megtalálja a réseket és nem hezitál. Nagyon jól ismeri fel a játékot, szerelési kísérletei ritkán sikertelenek. Jól használja a karjait, hogy kiszabaduljon a blokk alól. Bár az egyetemen inkább passz siettető volt, van tapasztalata passz védekezésben is, hiszen az utóbbi két szezonban 233-szor is ezt kellett tennie.

Neki is erősödnie kell. Ha elveszíti a kézi tusát nagyon könnyen arrébb rakják. Nincs meg az ereje, hogy a profik közt is a fal szélén játsszon. Nem fürge, inkább hosszabb távon gyorsul be. Leginkább előre játszott eddig, amikor hátra kellett lépnie nem tűnt természetesnek. A tavalyi évet egy lábsérüléssel játszotta végig, kérdés, hogy így mennyire tudott meggyógyulni.

Linebacker és/vagy szituációs passz siettető lehet a profiknál. Ha még tud erősödni és ez nem megy a gyorsaság számlájára, akár hosszabb karriert is befuthat. (negyedik kör)

További Biegel videók


Duke Riley, LSU (6’0, 232 lbs) /Paul43/

Mindig bajban vagyok a kisebb termetű LB-kel, mivel BB nem feltétlen tartozik a kedvelői közé, de miután tavaly volt egy Gruger-Hill is a csapatban (igaz csak rövid időre), beválasztottam az LSU üdvöskéjét is a mai ismertetőbe.

A pozíciójához képest nagyon atletikus (4.58-as 40 yard, 6.89-es 3-cone) és gyors. Elmondható róla, hogy a méretbeli deficitjét a szorgalmával és agressziójával kompenzálja. Elég sikeresen. Félelmet nem ismerve támadja a futót, szinte beleveti magát a gapbe, már a backfielden meg akarja állítani a támadást. Képes felismerni a read-option és read-zone playeket. A tackle technikája kifejezetten jónak mondható. Mélyen támadja a támadót és testével a labdát igyekszik megtalálni. Képes váltani és visszalépni passz ellen, valamint open field szituációkban is levadássza az emberét.

Mivel kisebb az átlagnál, így ha a gyorsaságával nem tud ellépni a blokktól, szinte vége is a playnek számára. Néha a szöget nem jól méri fel az üldözéshez, ami miatt hátrányba kerülhet. Inkább gyors mint robbanékony, így táncos lábú futók ellen sebezhető. A legnagyobb probléma vele viszont a limitált játéktapasztalat. Mivel az LSU elég jól el volt engedve LB-kel, így ténylegesen értékelhető játékidőt csak az utolsó évében kapott. Nem tudjuk, hogy egy one year wonderről beszélünk vagy egy valóban konstans jó játékosról. A harmadik napon, a 4-5. körre várható a kihúzása.


Harvey Langi, BYU (6'2”, 251 lbs) /Spigo/

Sokoldalú játékos, hiszen futóként kezdte, de végül defensive end és limebacker volt a BYU-ban. Nagyon jó atletikus képességek jellemzik, megfelelő méretek, erő és agilitás. Keresi a kontaktot, nem fél az ütközésektől. Erős lábakkal és karokkal rendelkezik, mint ahogy az egy volt futótól elvárható. Sebessége és ahogy még inkább fel tud gyorsulni ahogy közeledik a labdás emberhez, igen figyelemre méltó.

2015-ös éve, amikor linebackert játszott sokkal jobban sikerült, mint a tavalyi, amikor is érthetetlen módon defensive endet kellett játszania. Hiányzik az az elvesztegetett év a fejlődéséből, hogy már most nagyon jó linebacker legyen. Ki kell, hogy fejlődjenek az ösztönei és meg kell tanulnia olvasni a játékot. Három poszton játszott három év alatt, érthető, ha kicsit össze van zavarodva fejben.

Méreteivel és sebességével nagyon jó linebackerré fejleszthető, de idő kell neki, hogy technikailag összeszedje magát. Vannak olyan pletykák, hogy ha tavaly jött volna ki a draftra és a Patriotsnak lett volna első körös választási joga, őt választja a csapat. Idén is sokszor találkoztak vele a csapat képviselői és tetszett amit láttak, így könnyen lehet, hogy valóban Patriots játékos lesz belőle (ötödik kör).Egyéb harmadik napos linebackerek:

Elijah Lee, Kansas State (ötödik kör)
Ben Gedeon, Michigan (hatodik kör)
Dylan Cole, Missouri (hatodik kör)
Matt Milano, Boston Collage (hetedik kör)


Forrás: Lance Zierlein – NFL.com/draftDane Brugler - CBSPro Football FocusMatt Miller - Bleacher ReportWalter FootballNESN,NE Patriots Draft 


Hozzászólások

2017. 04. 19. 22:55
hopi46
Ha nem "lopják el" hamarabb azt gondolom, hogy Langi lesz az LB választás. (LB és DE is!)
2017. 04. 20. 07:04
Azért T.J. Watt szinte biztosan 1. kör.
2017. 04. 20. 07:46
Nalam nem :)
2017. 04. 20. 09:24
Azt látom :) Na majd 1 hét múlva kiderül :)
Hozzászólás a(z) Patriots Draft Board 2017 - Linebackerek bejegyzéshez