Menetrend

Patriots Draft Board 2017 - Offensive Tackle-k

2017. 04. 11. 12:35
Szerző: Spigo
Kategória: Egyéb
Közeledik a draft (Április 27-29), így itt az ideje, hogy mi is kicsit részletesebben foglalkozzunk vele. A következő napokban megpróbálom összeállítani a Patriots draft boardját, avagy azt a 100-120 játékost, amely szerintem érdekes lehet a csapat számára. Bár még változhat, jelenleg úgy tűnik, hogy Belichick csak a második nap második felében (3-ik kör) választ majd először. Azonban mindig közbejöhet egy csere, úgyhogy első és második körös játékosokról is szó lesz. Posztonként és napi bontásban lesznek bemutatva a játékosok, így poszttól függően egy játékos (ha van) az első napról (első kör), kettő (ha van) a második napról (második és harmadik kör), és kettő a harmadik napról (4-7 kör).

Offensive Tackle

Jelenlegi keret:

Nate Solder (28 éves, 2017 szezon végéig szerződtetve)
Marcus Cannon (28 éves, 2021-es szezon végéig szerződtetve)
LaAdrian Waddle (25 éves, 2017 szezon végéig szerződtetve)
Cameron Fleming (24 éves, 2017 szezon végéig szerződtetve)

Prioritás: közepes

Két stabil kezdője van a csapatnak offensive tackle poszton Cannon és Solder személyében, azonban csak egy sérülésnyire vagyunk attól, hogy Waddle vagy Fleming játsszon. Egyik sem életbiztosítás. Márpedig az utóbbi években Solder is és Cannon is volt sérült. Tegyük hozzá még azt is, hogy a négy játékosból háromnak az idény végén lejár a szerződése, így bizony van esély arra, hogy a csapat húzzon a drafton erre a posztra. Marcus Cannon év közben írta alá új szerződését, amivel mondhatjuk, hogy pályafutása végéig a Patriots játékosa marad. Ezért azt gondolom, hogy a csapat inkább olyan játékosban gondolkodhat a drafton, aki inkább a bal oldalon tudná védeni az irányítót. Persze azért sem baj, ha mindkét oldalon képes játszani.

Első nap

Ha lesz is első körös választási joga a csapatnak nem hiszem, hogy első nap választana offensive tackle-t. Ezt csak abban az esetben tudom elképzelni, ha már most tudják, hogy Nate Solderrel nem akarnak hosszabbítani. Másrészt idén ezen a poszton nincs is olyan játékos, aki biztosan megérné az első körös választást. Persze prémium posztról beszélünk, azaz biztos lesznek olyan csapatok, akik majd első nap választanak offensive tackle-t.

Második nap

Antonio Garcia, Troy (6'6”, 302 lbs)

Kiváló fizikai adottságai vannak. Gimnáziumban kosárlabdázott és atletikussága azóta is megvan. A combine-on 137 kilósan ugrott 79cm magasra és 2,7m távolra. Sebességből szinte soha nem verték meg az egyetemi évei során. Laza csípővel és gyors lábmunkával rendelkezik. Négy éven át játszott a Troy-on és minden évben fejlődött. Tavaly csak egy irányító siettetést engedett és nem csináltak róla sacket. Az egyetemen a bal oldalon játszott, de jobb oldalon is bevethető.

Mélyebben kell játszania a profik között. Hiányzik belőle az erő. Inkább egy defensive endnek néz ki, mint offensive tackle-nek. Az egyetemi évei során 280 font körüli súllyal játszott és a combine-ra tett fel magára még 20-at. Kérdés, hogy tud-e még tovább súlyt pakolni magára anélkül, hogy az a gyorsasága, fürgesége számlájára menjen. Futás blokkolásban sokat kell még fejlődnie, főleg azért, mert az egyetemen az Air Raid sémában játszott (shotgun, 4 elkapó és 1 futó, és 65-75% passzjáték).

Atletikussága és fizikai adottságai miatt kiválóan védi az irányítót, de futás segítésében sokat kell még fejlődnie. Egy év tanulás után simán kezdő játékos lehet belőle. (Harmadik kör)

Roderick Johnson, FSU (6'7”, 298 lbs)

Két és fél évig védte az FSU irányítók bal oldalát. Ideális magassággal és brutálisan hosszú karokkal rendelkezik. Ráadásul azokkal a karokkal olyan gyorsan blokkol, mint egy bokszoló, így tartja távol a passz siettetőket. Meglepően fürge és futás blokkolásban már most kiváló. Még csak 21 éves, így fizikailag még bőven erősödhet.

Főleg technikailag van mit fejlődnie. Kezei és lábai nincsenek harmóniában. Könnyen elveszíti egyensúlyát és ilyenkor pánikol, túlkompenzál, így egy gyors irányváltással meg fogják verni a profiknál. Fizikai adottságai és tehetsége ellenére nem volt annyira domináns játékos az egyetemen, mint ami elvárható lett volna.

Nem lesz egyből kezdő játékos, de mindkét oldalon tud játszani és ha valaki technikailag fel tudja építeni, hosszútávon is nagyon jó játékos válhat belőle. (Harmadik kör)
További Johnson videó

Egyéb második napon szóba jöhető OT-k:
Ryan Ramczyk, Wisconsin (második kör)
Garrett Bolles, Utah (második kör)
Cam Robinson, Alabama (második kör)
Tyalor Moton, Western Michigan (harmadik kör)

Harmadik nap:

Julie'n Davenport, Buckrell (6'7”, 318 lbs)

Elit karhossz és kézméret. Kézharcban képes arra, hogy kiszabadítsa karjait és megfogja a védőt mellkasánál, így biztosítva azt, hogy előtte maradjon. Atletikus képességei nem kiemelkedőek, de azért elfogadhatóak. Kétszeres csapatkapitány és a csapat vezére volt.

Egyetemi másodosztályban játszott, így hiába dominálta azt, nem tudni, hogy magasabb szinten is menne-e. Lábmunkája nagyon lassú, mintha vascipő lenne rajta. Gyenge lábunkája miatt előfordul, hogy a már bebiztosított blokkból oldalra kiszabadulnak a védők. Gyenge teszt eredményeket produkált.

Megvan a magassága, súlya és karhossza ahhoz, hogy jó offensive tackle legyen, de sokat kell még technikailag fejlődnie. (Negyedik kör)
További Davenport videók

Jylan Ware, Alabama State (6'7”, 314 lbs)

Az idei offensive tackle osztály sleepere lehet. Magasságához és súlyához képest könnyedén mozog. Fürgeségével és egyensúlyával láthatóan nincs gond. Hosszú karjait is jól tudja használni. Gyors ütésekkel eltéríti útvonaláról a védőt.

Erősödnie kell. Több izmot kell magára pakolnia. Lábmunkája inkonzisztens, főleg passz blokkolásban. Mindent gyorsabban kell csinálnia. Egyetemi évei alatt nem találkozott NFL szintű tehetségekkel. Technikailag rengeteget kell tanulnia, ezen a téren nagy a lemaradása. Amíg meg nem tanulja hogyan használja remek adottságait nem fog pályára lépni. Ez legalább egy év.

Megfelelő tanárral kezdő játékossá fejleszthető, mert olyan fizikai adottságai vannak, amik nem taníthatóak. Türelmesnek kell lenni vele, mert technikailag nagy a lemaradása, de van benne potenciál. (Hetedik kör)

Egyéb harmadik napon szóba jöhető OT-k:
Conor McDermott, UCLA (ötödik kör)
Adam Bisnowaty, Pittsburgh (hatodik kör)
Will Holden, Vanderbilt (hatodik kör)
Storm Norton, Toledo (hetedik kör)

Forrás: Lance Zierlein – NFL.com/draftDane Brugler - CBSMatt Miller – Bleacher ReportPro Football Focus

 

Hozzászólások

2017. 04. 11. 14:21
nszgergo
OT-ra számítok a 3. körben, itt vagyunk a legvékonyabbak. Ott mindkét opció ígéretes ;)
2017. 04. 11. 15:53
hopi46
OT-re szükségünk van a mélység szempontjából (Waddle-t nem számítom).
Ez a floridai Johnson látszik jónak szvsz. (Persze nem kezdőnek.) Valóban brutális hosszú karjai vannak (36"!), elég magas is, bár kicsit "könnyű" súlyú, ami viszont "pótolható". A cbssports-on 70.-nek rangsorolt, azaz valószínűleg elérhető a 3. körben, amennyiben kell nekünk.
2017. 04. 11. 18:19
Csenya
Sziasztok!
Bocsi, nem ide tartozik, de érdekelne, mit gondoltok arról, hogy BeastMode nálunk szeretne játszani? Mennyi esélyt láttok rá, hogy BB hajlandó lenne egy 31 éves visszavonult futóért egy hátsó körös picikét adni? GoPats.!
Hozzászólás a(z) Patriots Draft Board 2017 - Offensive Tackle-k bejegyzéshez