Menetrend

Patriots Draft Board 2017 & Mock Draft

2017. 04. 27. 10:00
Szerző: Spigo
Kategória: Egyéb
Eljött hát a 2017-es NFL Draft első napja. Paul43 segítségével az elmúlt két hétben posztonként mentünk végig azokon a játékosokon akik véleményem szerint érdekesek lehetnek a New England Patriots számára. A Tovább után egy táblázatban láthatjátok a Patriots Draft Boardomat (változásokkal), illetve egy Patriotsos mock draftot is olvashattok.


Patriots Draft Board

1

A bemutató cikkekhez képest kevesebb játékos szerepel a táblázatban. Ennek egyik oka, hogy az irányítókat teljesen kivettem, hiszen úgy tűnik Jimmy Garoppolo marad a csapatnál és nem látom esélyét annak, hogy 4 irányító is legyen a keretben. Max jöhet még egy draftolatlan újonc az edzőtáborba. Mike Gillislee leigazolásával a futó poszt is telített, így itt is kevesebb játékos szerepel, mint a posztonkénti bemutatóban. Ezen kívül kikerültek olyan játékosok, akikről erőszakos cselekményekről szóló pletykák láttak napvilágot (pl Gareon Conley). Nick Caserio múlt heti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Patriots dtaft boardja 50-75 játékosból áll. Nos, az enyém kicsit nagyobb (125), de én sajnos nem dolgozom Foxborough-ban, ugyanakkor még mindig kisebb, mint a Ravens-é, akiknél 175 fős draft boardról beszélnek.

Patriots mock draft

3/72
DE Tarell Basham, Ohio

Talán az egyetlen olyan poszt a csapatban, amit mindenképpen erősíteni kell. Trey Flowerstől a tavalyi éve alapján sokat várhatunk idén. Ninkoviché a másik oldal, de ő már pályafutása vége felé van, lehet ez az utolsó éve. A csapat megszerezte Kony Ealy-t, aki a tavalyelőtti Super Bowlon megmutatta mire lehet képes, de sem előtte sem utána a közelébe sem ért ahhoz a teljesítményhez. Ne legyen igazam, de Grissomról védelmi oldalról lemondhatunk. Flowers-en kívül ráadásul mindenkinek lejár a szerződése a szezon végeztével. Akár két játékost is el tudok képzelni a draftról erre a posztra.

NFL-kész testfelépítés hosszú karokkal és erős kezekkel. Ráadásul a robbanékonyság sem áll távol tőle. Termetéhez képest meglepően gyors. Néha hátrébb kellett lépnie és a passzok ellen védekeznie és ott sem vallott szégyent. Folyamatosan 100 százalékon ég, nem félti a testét. Megvan a természetes egyensúlya, nehéz kizökkenteni. A fal szélén fizikális futás ellen és tight endek ellen is. Folyamatosan tudott fejlődni egyetemi évei során.

Merev a csípője, nem a hirtelen irányváltásaival fogja megverni az emberét. Pass-rush techinkája még mindig inkább alapszinten van. Nem használja a karjait, pedig elég hosszúak és erősek ahhoz, hogy előnyt tudjon kovácsolni belőlük. Inkább erőből próbálja megoldani a pass-rusht, mint hogy technikailag verje meg az emberét. Néha úgy játszik, mint egy elefánt a porcelánboltban.

Megvan a magassága és ereje ahhoz, hogy 4-3 defensive end legyen, de még fejleszteni kell a technikáján.3/96
CB Shaquill Griffin, Central Florida

Jelen pillanatban cornerback szempontból rendben van a Patriots. Gilmore és Butler személyében két, akár top 10-es játékosa is van a csapatnak és Rowe is megfelelő játékot mutatott tavaly. Ha még fejlődni tud, igen pofás kis cornerback trio lesz New Englandben. Már ha marad Butler. Ha nem, akkor vagy Cyrus Jones-nak kell megmutatnia, hogy a tavalyi éve csak egy kisiklás volt és képes arra a játékra amiért draftolták, vagy Colemannek és Jonesnak kell feljebb lépnie játékban. Jól látszik tehát, ha Butler megy és nem jön a helyére senki (khm.. Jason McCourty), minimum egy slot cornert draftolni kell.

Griffin elképesztően jó atléta. A combine-on a legjobb 5-ben volt 40 yardon (4,38 mp), magasugrásban (38,5 inch – 98cm), távolugrásban (132 inch – 335cm) és 60 yard shuttle-ban is (11,62 mp). Remek kezei vannak és ösztönösen megtalálja labdát. Az utóbbi két évben 6 interceptiont szerzett és 34-szer ütötte el a labdát. A felé dobott passzok csak 32,9%-ából lett elkapás. Megvan a gyorsasága, mérete és labdaérzéke ahhoz, hogy emberfogásos cornerback vagy free safety legyen. Nagyon jól és eredményesen szerel.

Hátrafelé menet magasan játszik és nem elég laza, gyors a csípője. Ezért főleg a belső útvonalak során (slant, in, post) verhető. Kevésszer kapják el mellette a labdát, mégis 6 touchdownt is engedett. Sokszor túlságosan is agresszív és sokat kockáztat. Ez a profiknál visszaüthet, okosabbnak, türelmesebbnek kell lennie. Combine számai jobbak, mint amit a pályán láthattunk.

Gyors, robbanékony, érzi a labdát és nagyon jól szerel is. Ha megtanítják neki a belső útvonalak elleni védekezési technikákat, illetve türelmesebbé válik, akkor hosszabb távon is biztos kezdő játékos lehet belőle.4/131
TE Michael Roberts, Toledo

Öt tight end is van a keretben, de igazából csak Gronkowski és Allen helye biztos. A többieknek az idény végén lejár a szerződésük és amúgy sem biztos, hogy játszanak. Gronkowski lehet, hogy a valaha volt legjobb tight end, de sokat sérült sajnos. Allen nem tudjuk, hogy beválik-e. Az idei tight end felhozatal pedig az utóbbi évek legjobbja. Egy tehetséges rookie kezdetben simán lehetne harmadik számú tight end a csapatban, hogy aztán akár a kezdőbe is beverekedhesse magát.

Elkapásainak 80 százaléka first downt ért és tavaly elkapásainak a 35,5 százaléka touchdown lett (16). Óriási teste van, de kezei még így is gigantikus nagynak tűnnek. Nem gyors, inkább fürge. Az ember nem gondolná, hogy ekkora testtel ennyire fürgének lehet lenni. Elég nagy ahhoz, hogy remek red zone célpont legyen, ráadásul szinte mindent elkap amit feléje dobnak.

Meg kell tanulnia blokkolni. Technikailag blokkolásban és útvonalak futásában is fejlődnie kell. Egyelőre csak akkor tud blokkolni, ha pont előtte van a játékos. Útvonalai végén nincs meg a plusz sebesség, amivel elszakadhat a védőjétől.

Megvannak a fizikai méretei ahhoz, hogy NFL tight end legyen, de meg kell tanítani blokkolni, illetve tisztábbá kell tenni az útvonalait. Harmadik számú tight endként kezdené pályafutását és ha fejlődik, feljebb is léphet a depth charton.5/183
LB Harvey Langi, BYU

Dont'a Hightower újraszerződtetésével van vezére és olyan játékosa a linebacker csoportnak, aki mind a három down során képes a pályán maradni. Már amikor nem sérült. Aztán vannak olyanok, akiket csak futójátékoknál használ a csapat (Roberts, Freeny) és olyanok, akiket leginkább csak passzjátékoknál (a többiek, kivéve Batesm akit sehogy). Igaz, Hightower távollétében Van Noy volt az, akin a zöld pontos sisak volt, azaz ő hívta a játékokat és talán ő az, aki még képes arra, hogy mind a három down során elfogadható teljesítményt nyújtson. Viszont neki lejár jövőre a szerződése és a csapat simán gondolhatja úgy, hogy bebiztosítsa magát Van Noy távozása és/vagy Hightower sérülése esetére, ezért draftolni kell még egy linebackert. Főleg ha elérhető olyan, aki mindhárom downon a pályán lehet.

Langi sokoldalú játékos, hiszen futóként kezdte, de végül defensive end és limebacker volt a BYU-ban. Nagyon jó atletikus képességek jellemzik, megfelelő méretek, erő és agilitás. Keresi a kontaktot, nem fél az ütközésektől. Erős lábakkal és karokkal rendelkezik, mint ahogy az egy volt futótól elvárható. Sebessége és ahogy még inkább fel tud gyorsulni ahogy közeledik a labdás emberhez, igen figyelemre méltó.

2015-ös éve, amikor linebackert játszott sokkal jobban sikerült, mint a tavalyi, amikor is érthetetlen módon defensive endet kellett játszania. Hiányzik az az elvesztegetett év a fejlődéséből, hogy már most nagyon jó linebacker legyen. Ki kell, hogy fejlődjenek az ösztönei és meg kell tanulnia olvasni a játékot. Három poszton játszott három év alatt, érthető, ha kicsit össze van zavarodva fejben.

Méreteivel és sebességével nagyon jó linebackerré fejleszthető, de idő kell neki, hogy technikailag összeszedje magát. Vannak olyan pletykák, hogy ha tavaly jött volna ki a draftra és a Patriotsnak lett volna első körös választási joga, őt választja a csapat. Idén is sokszor találkoztak vele a csapat képviselői és tetszett amit láttak, így könnyen lehet, hogy valóban Patriots játékos lesz belőle


6/200

WR Mack Hollins, North Carolina

Magas és gyors is. Hosszú labdáknál nagyon jól használható. 71 elkapásából 20 touchdown lett. Veszélyes elkapás után labdával a kezében. Ösztöndíj nélkül került az egyetemre és bármit megtesz, hogy focizhasson. Négy éven keresztül volt a speciális csapategység kapitánya és tavaly a legjobb kick off és punt covarage játékos volt a ligában.

Csak a gyorsaságából él, arra használták, hogy vertikálisan jelentsen veszélyt, így nyitva területet másoknak maga mögött. Így viszont kb csak egy útvonalat ismer. Kevesebb, mint a snapek 50 százalékában volt csak pályán. Elkapó poszton sokat kell még tanulnia.

Slater sem lesz már fiatalabb és Mack Hollins olyasmi játékos, mint amilyen Slater volt, amikor a Pats kiválasztotta. Ha nem is lesz belőle elkapó, a speciális csapategységben idővel átveheti Slater helyét.7/239

OT Jylan Ware, Alabama State

Két stabil kezdője van a csapatnak offensive tackle poszton Cannon és Solder személyében, azonban csak egy sérülésnyire vagyunk attól, hogy Waddle vagy Fleming játsszon. Egyik sem életbiztosítás. Márpedig az utóbbi években Solder is és Cannon is volt sérült. Tegyük hozzá még azt is, hogy a négy játékosból háromnak az idény végén lejár a szerződése, így bizony van esély arra, hogy a csapat húzzon a drafton erre a posztra. Marcus Cannon év közben írta alá új szerződését, amivel mondhatjuk, hogy pályafutása végéig a Patriots játékosa marad. Ezért azt gondolom, hogy a csapat inkább olyan játékosban gondolkodhat a drafton, aki inkább a bal oldalon tudná védeni az irányítót. Persze azért sem baj, ha mindkét oldalon képes játszani.

Az idei offensive tackle osztály sleepere lehet. Magasságához és súlyához képest könnyedén mozog. Fürgeségével és egyensúlyával láthatóan nincs gond. Hosszú karjait is jól tudja használni. Gyors ütésekkel eltéríti útvonaláról a védőt.

Erősödnie kell. Több izmot kell magára pakolnia. Lábmunkája inkonzisztens, főleg passz blokkolásban. Mindent gyorsabban kell csinálnia. Egyetemi évei alatt nem találkozott NFL szintű tehetségekkel. Technikailag rengeteget kell tanulnia, ezen a téren nagy a lemaradása. Amíg meg nem tanulja hogyan használja remek adottságait nem fog pályára lépni. Ez legalább egy év.

Megfelelő tanárral kezdő játékossá fejleszthető, mert olyan fizikai adottságai vannak, amik nem taníthatóak. Türelmesnek kell lenni vele, mert technikailag nagy a lemaradása, de van benne potenciál.

 
 

Hozzászólások

2017. 04. 27. 11:59
nünü
A Browns az 1/12-jét elcserélte a Titans-sal 1/5-re. Vagy Trubiskyért mennek, vagy futnak még egy kört Garoppoloért. Mivel a DE poszt most a drafton nagyon erős, egy 1/5-re olyan játékost lehet húzni mint pl: Solomon Thomas. Én ezt nagyon támogatnám.
2017. 04. 27. 12:07
Ezt hol olvastad?
2017. 04. 27. 12:11
Croaker
Egy az egyben cseréltek? Mi volt kompenzáció mellé?
2017. 04. 27. 12:25
Nem hiszem, hogy igaz amit olvasol.
Egyrèszt ha ez tényleg megtörtént volna, akkor tele lenne vele a net/twitter (és jelen pillanatban zéró infó). Másrészt, az 1/5-ért messze több kell, mint egy 1/12.
2017. 04. 27. 12:47
cspeti98
Csak találgatás az egész. Azért van ez a legtöbb mockban, mert a Browns szinte biztos, hogy fel akar jönni a Jets elé, nehogy kivigyék Trubiskyt, a Titansnek meg nincs 2. köre, így megérné nekik lemozogni.
2017. 04. 27. 12:31
ArsnL
szerkesztői mock nem lesz?
2017. 04. 27. 13:51
2017. 04. 27. 12:59
Tzimisce
Conley ha lecsúszik 72-ig, nem lenne érdemes elvinni? Kicsit utánaolvastam a sztorijának, simán fel kell, hogy mentsék.
2017. 04. 27. 13:52
Ha tisztázódik az ügye addig, akkor simán
Kérdés, hogy a csapatok mit tudtak és tudnak meg az esetről addig
2017. 04. 27. 15:17
Plusz az Ohio State-n Greg Schiano volt a DC-je...
2017. 04. 27. 17:16
vodka03
Ha tisztázódik az ügye, akkor úgyis elviszi előlünk valaki.

Egyébként vicces, hogy a napokban mennyire mondják Trubisky-t 1/1-re, most meg DeShaun Watson-t kezdték el tolni a Jax-hez.

Én azért még bízok abban, hogy a Saints beáldozza az 1/32-t egy Butler trade-nél és azzal elvisszük Jarrad Davis-t.
2017. 04. 27. 18:12
LAX
Az 1/32t odaadtak volna de az nem kellett! Nekunk az 1/11kell!!!
2017. 04. 27. 18:19
vodka03
Néhány napja olyat olvastam, hogy a NO az első három (11,32.42) idei pick-jét semmiképp nem használná fel a Butler trade-hez.
2017. 04. 27. 22:52
Tzimisce
Nem fog az ügye tisztázódni szerintem legalább szeptemberig. Szerencsétlen srácot nagyon megszívatták.
2017. 04. 27. 18:33
DM
http://www.12up.com/posts/4926485-report-richard-sherman-still-wants-to-be-traded-to-the-patriots?a_aid=40734
2017. 04. 27. 20:11
Iolaus
Érdekes hír. bár meglepődnék ha valóban átköltözne Foxborough-ba.
2017. 04. 28. 00:14
SasukeMilo
Bárcsak igaz lenne! Azért milyen betyár secondary-nk lenne akkor: ő, Malcolm, Rowe, Gilmore, McC, Harmon, Chung... megnézném azt a "harcot" az INT-ek szerzéséért :D
2017. 04. 28. 00:56
LAX
Ha o jon Butler megy!
2017. 04. 27. 18:41
hopi46
Lynch a Raidersé egy 5. körös pickért.
2017. 04. 27. 22:52
Tzimisce
Azért a Raiders adott egy hatodik köröst, és mindkettő 2018-as.
2017. 04. 27. 21:44
dartib83
megnéztem pár videót Mack Hollins-ról, ott. nagyon jó elkapónak tűnt és komoly egyetemi csapatok ellen szerzett TD-t, Michigan, FSU, stb.
szimpatikus - kiváncsi vagyok ki draftolja
Hozzászólás a(z) Patriots Draft Board 2017 & Mock Draft bejegyzéshez