Menetrend

Patriots - Jets meccs újrajátszva

2010. 12. 11. 09:10
Szerző: Spigo
Kategória: Cikkek
Mike Rodak nézte újra negyedről negyedre a New York Jets elleni alapszakasz mérkőzést. Nézzük meg, hogy melyek azok a játékok, amik a 45-3-as végeredményt hozó mérkőzést döntően befolyásolták, vagy valamiért érdekességként szolgálhatnak. Íme az elemzés:
Első negyed: 1. Sokat beszéltek arról a meccs előtt, hogy mennyire fogja befolyásolni a meccs képét az, hogy (S) Jim Leonhard megsérült. Azonban még mindig érezhető (NT) Kris Jenkins hiánya is, aki a szezon korábbi szakaszában sérült meg. A meccs második támadó játékában (NT) Sione Pouha-t simán arrébb rakta (RG) Dan Connolly, így nyitva utat a testcsellel induló (RB) BenJarvus Green Ellis előtt. Azzal, hogy (ILB) Bart Scott ugyanazt a lyukat próbálta betömni, mint (ILB) David Harris, Green-Ellis a másik lyukon átfutva 12 yardot tehetett meg. 2. A Patriots a harmadik és hosszú szituációkat próbálta elkerülni, amikor a Jets előhúzhatta a blitz játékait. Ez történt a harmadik és 10-nél az első támadás sorozatban. A Jets 7 defensive backkel állt fel és úgy nézett ki, hogy (S) Eric Smith és (LB) Bart Scott fognak blitzelni, azonban ők hátra léptek területet védeni és helyettük (CB) Dwight Lowery érkezett szabadon Brady-re. Ez a nyomás, azzal tetézve, hogy (DT) Trevor Pryce megverte Connolly-t és (WR) Deion Branch megcsúszott a route-ja során, azt eredményezte, hogy Brady nem tudta eljuttatni a labdát Branch kezébe. 3. A Jets negyedik és 1-es (RB) Shonn Green által sikeresen megfutott játéknál a kulcs blokkot (LT) D'Brickashaw Ferguson és (LG) Matt Slauson hajtotta végre (DE) Gerrard Warrenen, aki az előző játékban állította meg Sanchezt. Ezuttal Warrent vagy két yarddal hátrébb tolták ketten és (ILB) Brandon Spikes sem tudott átjutni az így kialakult dugón. 4. A Patriots védelme sokat játszott kiegészítő csomagban (sub package) és ebből többször is linebacker blitzet hívott Jerod Mayoval és Gary Guytonnal. A negyed végi harmadik és 11-nél dime felállásból minketten blitzeltek és így 5 emberes rush ment Sanchezre. Ugyanakkor Sanchez, így is tiszta zsebet kapott a falától a dobáshoz. Ahogy az előtte lévő játékban, a passzt most is elejtette az elkapó, így punt következet, amely csak 12 yardot szállt. 5. A borzasztó punt után a Jets egy '46' védelemmel állt fel, amyely szinte megegyezett Rex Ryan apja, Buddy Ryan által használt felálláshoz. Három emberes védőfal egyik oldaláról blitzelt (LB) Bart Scott és (S) Brodney Pool, míg a másik oldalról (S) James Inhedigbo jöhetett szabadon. Mindhárom cornerback press coverage-t játszott, így a második vonalban csak (LB) David Harris maradt, míg a mély safety szerpkörét (S) Eric Smith töltötte be. Ahogy Brady megfordult a play-actionből, hátat fordított Inhedigbonak, aki 12 yardos sacket hajott végre. Második negyed:
6. A Patriots védelmének néhányszor problémát okozott a szerelés. Ilyen volt például az első negyedben, mikor (RB) LaDainien Tomlinson futott át (CB) Darius Butler szerelési kísérletén, de a második negyed elején is akadt ezzel probléma. (RB) Shonn Greennek 11 yardot sikerült futnia azok után, hogy sem (OLB) Rob Ninkovich, sem (DE) Ron Brace nem volt képes arra, hogy szerelje a futót. A következő játék során pedig (NT) Vince Wilfork játszotta át magát (C) Nick Mangoldon és Green lábához vetődött, azonban Green kiszabadult és még meg tudott tenni pár yardot, ahelyett, hogy negatív yarddal végződjön a játék. 7. (RB) Danny Woodhead 35 yardos elkapása során a Jets 6 emberrel blitzelt nickel felállásból. Zone-blitz volt és (DE) Mike DeVito lépett vissza területet védeni, de a Pats hat emberes fala gond nélkül felvette a hat blitzelőt. Természetesen DeVito nem lehetett ellenfél Woodheadnek, aki a fal mögül jött és az sem segítette a Jetset, hogy az egyik safety, Brodney Pool, blitzelni ment, így csak egy maradt hátul, Eric Smith személyében. 8. A negyed végi harmadik és 1-es szituációban (RB) BenJarvus Green-Ellis-nek nem sikerült megfutnia a 1st downt, mert az előtte blokkoló (FB) Dan Connoly-t (ILB) Bart Scott hátranyomta, így Green-Ellisnek nem volt meg a folyosója. Ráadásul DeVitonak sikerült elsüllyesztenie (C) Dan Koppent és megakasztania Green-Ellis-t, ami által a kicsit később odaérő Jets védők meg tudták akadályozni, hogy meglegyen a hiányzó 1 yard. 9. Ahogy korábban is gond volt James Inhedigboval, a Patriots képtelen volt felvenni a vak oldalról jövő safety blitzeket. A Jets néha 7 defensive back-et is használt, mint például amikor (S) Eric Smith sackelte Tom Brady-t a második negyed végén. A következő játékban a Jets egy defensive back blitzelőt és még (LB) David Harris-t is Brady-re küldte. Connolly képtelen volt kiszabadulni a dupla blokkjából és (C) Dan Koppen sem volt képes feltartóztatni Harrist időben, aki sackelte Brady-t.
Második félidő: 10. Annak ellenére, hogy 21 pontos hátrányban volt, a Jets  nagyrészt a futójátékára alapozott a második félidőt nyitó támadása során. Ez több, a szélen történő futást is magába foglalt, ám (RB) LaDainian Tomlinson-t sikerült kordában tartani és nem engedték, hogy kitörve nagyobbat fusson. Ez egy olyan terület, amiben idén eddig jól teljesített a Patriots. Mindhárom first down, amit a Jets elért a drive során, a levegőben történt, beleértve egy gyors slant útvonalat követő passzt is (WR) Santonio Holmes-nak, (RCB) Kyle Arrington-nal szemben negyedik és 1-nél a vörös zónában. 11. Több az ellenfél által megjátszott play-action passz során is harapott idén a csalira (ILB) Brandon Spikes, ezzel néha helyzetbe hozva az ellenfél irányítóját, aki így könnyedén tudott a Spikes mögötti üresen álló elkapónak passzolni. Hétfő este szembeötlő volt a fejlődés, amin Spikes kersztülment, amikor nem ugrott be a Jets play-action játékának a gólvonal közelében a harmadik negyed elején, hanem könnyedén sodródott be a passzsávba labdaeladássá változtatott egy a Jets számára potenciális touchdownt. 12. A Jets továbbra is túltöltötte a LOS-t, és többszörös blitz-cel támadta az irányítót a harmadik negyed folyamán, de a Patriots támadófala továbbra is tartotta magát a nyomással szemben. (WR) Wes Welker 18 jardos touchdown passza esetében a Jets 8 emberrel támadt, de a Patriots 7 emberes védelme könnyedén elbánt ezzel. Ez 1-1 elleni emberfogást eredményezett a Patriots három elkapóján, safety segítség nélkül. Ennek eredményeként (CB) Drew Coleman védekezett Welkeren a slotban, de mivel nem lépett fel vele szemben elég agresszívan, így Welker az elkapás után még simán megtette a nyolc jardot a végzónába, magával vonszolva a védőt. 13. A Jets által küldött blitz-ek újfent hatástalannak bizonyultak (RB) Danny Woodhead 50 jardos elkapásánál a harmadik negyed végén. A játék során (CB) Kyle Wilson blitz-elt azon az oldalon, ahol a játék bekövetkezett, míg (S) Eric Smith és (OLB) Calvin Pace a másik oldalon tört előre. (LG) Logan Mankins el tudta billenteni (DE) Shaun Ellis-t a futás útjából, míg (C) Dan Koppen megadta a kulcsfontosságú blokkot(ILB) David Harris-en, mely lehetővé tette Woodhead számára hogy szabad út nyíljon előtte. 14. A Patriots hétfő esti utolsó touchdown drive-ja kizárólag  BenJarvus Green-Ellis futásokból állt, melyek során a Patriots támadófalának vajmi kevés gondja akadt a lefáradt Jets védelemmel. A Patriots nekiment negyedik és 1-nél, és a Jets védői, beleértve Harrist és (DE) Mike DeVito-t is, a vonal [LOS] fele omlottak össze / vetődtek, így csupán (S) Eric Smith maradt (TE) Rob Gronkowski-nak, hogy blokkolja Green-Ellis számára, aki simán megfutotta mögötte a first downt. Forrás: Mike Rodak, ESPN Boston.com

Hozzászólások

2010. 12. 11. 12:22
cellranger
Ismét jól sikerült összeállítás, bár kissé hibacentrikus ez a Rodek...
A kérdés az mennyire fog hiányozni Spikes és sikerül-e ezt a formát megőrizni. Még két kemény meccs amit azért hozni kellene.
Egész héten a kritikusoktól azt hallgattam, hogy ez a Jets most nem az Jets, meg hogy szerencse. én ebben a meccsben nem láttam szerencsét, hanem tökéletes építőmunka fejlődő eredményét.
GO PATS!
2010. 12. 11. 14:11
sirCharles
Remek összefoglaló, köszi!

Ahhoz önmagában azért kicsit kevés a szerencse, hogy a liga (állítólag) egyik legjobb védelmének berámoljunk 45 pontot, és a végén 42 legyen közte... :-D

Amúgy biztosan önszántából akar a Jets a Ravens-Steelers-Jags hármas valamelyikéhez utazni a playoff első körében, és szánt szándékkal nem akarnak otthon játszani végig a rájátszásban. Mert hát ők ilyenek, direkt a nehezebb utat akarják bejárni, úgyis olyan erősek, hogy mindegy nekik hol játszanak... Na menjenek már valahova a kritikusok :-D

Ez a Jets tényleg nem az a Jets - elszállt az irdatlan mázlijuk :-P De ettől függetlenül is osztályok voltak a két csapat között, mi istenkirályul játszottunk, ők meg többnyire úgy, ahogy hagytuk őket. Mondjuk a végén már tipikusan az volt, hogy nekünk minden bejött, nekik meg semmi sem.
2010. 12. 11. 17:32
nagyi
Jó volt olvasni az összefoglalót újra éltem a játékot.
10-én voltam Debrecenbe az NFL könyv dedikáláson jó volt látni milyen sokan kedveljük ezt a játékot.Faragó Ricsinek mindenkihez volt egy kedves szava sőt kérdése.Debreceni Gladiátorok közül is voltak egy páran és mindenkinek adtak egy kártyanaptárt.Nagyon jó este volt.Go PATS!
2010. 12. 11. 21:28
Tzimisce
Van arról statisztika valahol, hogy melyik csapatnak van a legtöbb missed tackle-je? Csodálkoznék, ha nem lennénk előkelő helyen.
De azért örülök, ha másnál is látom :)
2010. 12. 12. 09:11
Köszi Spigo, nagyon klassz!
Jó érzés újra átélni a meccset :)
Hozzászólás a(z) Patriots - Jets meccs újrajátszva bejegyzéshez