Menetrend

Patriots legendák - John Hannah

2019. 04. 03. 12:42
Szerző: Raschy
Kategória: Cikkek, Egyéb
John Hannah a Patriots történek egyik legjobb játékosa. A legendás guard 1991-ben elsőként került be a Patriots legendák csarnokába, tekintsünk hát vissza karrierjére és eredményeire.

Hannah a georgai Canton városában született 1951-ben egy korábbi NFL játékos Herb Hannah fiaként. Édesapja egy szezont játszott offensive tackleként a Giantsben, így volt honnan örökölnie a testfelépítését. Középiskolás éveit futballal és a birkózással töltötte, majd karrierjét az Alabama egyetemen folytatta, ahol kirobbanthatatlan tagja lett a támadófalnak és kétszer is is All-American csapatba választották. 1999-ben beválaszottták az egyetemi játékosoknak létrehozott hírességek csarnokába. 

Egyetemi karrierje után az egyik legnagyobb reménységként várta draftot, ahol végül a New England Patriots a 4. helyen ki is válaszototta. Újoncként rögtön a kezdőcspapt tagja lett guardként, azonban a szezon utolsó 3 meccsén egy lábsérülés miatt nem tudott játszani. Innentől kezdve azonban egy igazi sikertörténet a karrierje. Hannah karrierje során mindig kitűnt munkmoráljával, akaratával és küzdőszellemével. A következő 12 évben az NFL legjobb falemberévé vált, egymás után 10-szer válaszották be az All-Pro csapatba. 1981-ben a Sport Illsutrated címlapjára került "A valaha volt legjobb tamadófalember" felirattal. Hannah eről a később a következőt nyilatkozta: "Mindig is az volt a célom, hogy a legjobb legyek. Az címalppal vannak akik egyetértenek és biztos olyanok is akik nem, de nekem nagyon jól esett annyit elmondhatok."

[kép]

Hannah tagja volt annak a Patriots támadóegységnek, amely máig is tartja a rekordot az egy szezon alatt futott legtöbb yard tekintetében. Ezt a 3165 yardos teljesítményet Hannah a csapat legjobb falembereként segítette.
1985-ben a Patriots egészen a Super Bowlig menetelt a remek támadófal mögött, ahol azonban a Mike Ditka által vezetett legendás Bearstől vereséget szenvedtek. Hannah a verség után bejeletette visszavonulását.

John Allen Hannah 13 évet játszott az NFL-ben, mindvégig a Patriots 73-as játékosaként. Karrierje során mindössze 5 mérkőzést hagyott ki sérülés miatt, a többi 183 meccsen mindig kezdőként lépett pályára. Azon kevesek egyike az NFL történetében, akik két all-decade (évtized legjobbjai) csapatba is beválasztásra kerültek. 1991-ben az első patriots játékosként iktatták be a Pro Football Hall of Fame-be, ezután a liga 75. évfordulójára összeállított csapatban első számú guardként kapott helyett. 2010-ben az NFL Network minden idők 24. legjobb játékosaként listázta.

HozzászólásokHozzászólás a(z) Patriots legendák - John Hannah bejegyzéshez