Menetrend

Patriots Mock Draft 2016

2016. 04. 28. 16:28
Szerző: Spigo
Kategória: Cikkek
Nincs első körös választása a csapatnak? Sebaj! A szabad-ügynök piacon szerzett Belichick jó pár volt első körös játékost és így is összesen 11 választási joga van, amiket gyaníthatóan kevesebb, de magasabb draft jogra cserél majd a mester. Ebben a Patriots mock draftban nincs trade, csak a 11 meglévő választási lehetőség, amit a Fanspeak összesített játékos sorrendjét (Composite Big Board) használva állítottam össze.

2. kör 29-es választás: Sterling Shepard, WR, Oklahoma
Ha 6 lábnál magasabb lenne akár az első elkapó is lehetne, akit kiválasztanak a drafton. Így viszont most lecsúszott a Patriotshoz és hosszú évek után remélhetőleg egy sikeres elkapó választás lehet. A legjobb, legpontosabb utakat futja az összes elkapó közül, ami fontos szempont a Brady-vel való kapcsolat során. És bár termete azt sugallná, hogy nehezen menne a pálya szélén lévő játék, az egyetemi évei nem ezt támasztják alá. Szerintem óriási steal lenne, ha bekövetkezne, de azért erre kicsi az esély.

2. kör 30-dik választás: Kenneth Dixon, RB, Louisiana Tech
Tom Brady nem játszik majd az idény első két négy meccsén és Kenneth Dixon akár azonnal megragadhatja a kezdő futó pozíciót. Ráadásul, ha pályán van, akkor az ellenfélnek nem csak a futásra, de passz játékra is készülnie kell. Ha már a csapat nem hozta el Matt Forte-t, akkor helyette ledraftolja a fiatalabb énjét.

3. kör 28-as választás: Kalan Reed, CB, Southern Miss
Itt megmondom őszintén kicsit csaltam, mert érthetetlen módon Kalan Reed nincs is benne a Fanspeak összesített adatbázisában. Pedig fizikailag tökéletes cornerback és a PFF elemzése alapján tavaly a harmadik legjobb passz védekezési mutatóval rendelkezett. Remélhetőleg más csapatok figyelmét is elkerüli és így ki tudja majd választani a Patriots a harmadik körben.

3. kör 33-as választsás: Jaylon Smith, LB, Notre Dame
Akár a draft 1/1-e is lehetne, de az idény utolsó meccsén súlyos térdsérülést szenvedett és szinte biztos, hogy kihagyja a 2016-os idényt. Persze az Easley fiaskó után kérdéses, hogy okos dolog e bevállalni a rizikót egy újabb térdsérülttel, de egyrészt BB sosem félt kockáztatni, másrészt van olyan állapotban a csapat, hogy a harmadik körben kiválaszthasson egy ilyen fantasztikus, akár All-Pro szintre is jutható, de sérülése miatt kérdéses játékost. Mert minden Easley-re, jut egy Gronkowski is.

6. kör 21-es választás: Mike Thomas, WR, Southern Miss
Én ugyan ezt sem nagyon értem, hogy miért maradt bent ilyen sokáig, de köszönjük, visszük. Igaz, a Combine-ra sem kapott meghívást sokak meglepetésére. A szoros emberfogás ellen még van mit fejlődnie, de annak ellenére, hogy 6 láb 1 inch magas, rengeteg 50/50 labdát kapott el. 73 passzt kapott el és 14 touchdownt tavaly (1391 yard). Igazság szerint nem hiszem, hogy idáig csúszna, de most ezt dobta a gép.

6. kör 29-es választás: Juston Burris, CB, NC State
Kiváló fizikai adottságokkal rendelkezik és erőssége az emberfogás. Igaz, csak egy interceptiont szerzett utolsó évében és 7 labdát ütött el, de egyrészt sokszor csak hajszálon múlott, hogy több legyen, másrészt az ellenfél nem nagyon dobált felé, ami egy emberfogós cornerbacknél mindig jó jel.

6. kör 33-as választás: Avery Young, OT, Auburn
Nyílván a hatodik körben, már nem találunk olyan játékost, aki azonnal kezdő pozícióba tudna kerülni, de Young-ban benne van a potenciál, hogy idővel jó RT váljon belőle. Ráadásul guardot is tud játszani, ami mindig egy kis pluszt jelent a csapatnak. Ha csak egy olcsóbb helyettese lesz Cannonnak, akkor már jól járt a Patriots.

6. kör 39-es választás: Tyler Matakievich, LB, Temple
Egy nagyon jó Temple védelem vezére volt. Sajnos csak 6 láb magas, ami nem éppen Patriots prototípus linebacker magasság és igazából az atletikussága is hagy némi kívánnivalót maga után, de mindig ott van ahol a labda, ezért egy próbát simán megér.

6. 46-os választás: Dan Vitale, FB, Northwestern
Alapember lehet a speciális csapatrészben, de a támadóknál is szerepet kaphat, ha kiszorítja a lábadozó James Develint. Mindenre képes, blokkolni, elkapni, futni, igaz, egyikben sem kiemelkedő. Vezér típus és az ilyen sokrétű játékosokat szereik New Englandben.

7. kör 22-es választás: Daniel Lasco, RB, California
Egy nagyon jó 2014 után, egy gyengébb 2015-ös év következett, leginkább a sérülések miatt. Jól teljesített az egyetem all-star meccsen és a Combine is jól sikerült. Inkább gyors, mint fizikális futó, viszont jól blokkol, ami fontos a csapatnak. Egy practice squad tagság azért kinézhet neki.

7. kör 29-es választás: Darius Latham, DT, Indiana
3-tech vagy 5-tech tackle is lehet belőle, mert több poszton is játszott az egyetemen. Ha 3-tech DT-t akar a csapat varázsolni belőle, akkor le kéne adnia pár fontot, hogy robbanékonyabb legyen, de annyira természetesen játszik a védőfalban, hogy megérheti a belé fektetett munkát.

Várjuk a ti mockotokat is!

Hozzászólások

2016. 04. 28. 12:22
Lucius
Felmerült bennem, hogy ha az első meccsen Jimmy lesérül, ki ugrik be helyette? Erről még nem is esett szó talán, pedig elég fontos lehet. Kellene egyveterán QB a csapatba, nem?
2016. 04. 28. 13:12
De, biztos vagyok benne, hogy jön valaki. Pl tavaly is leigazolták Ryan Lidley-t arra az esetre, ha Brady kihagy meccseket
2016. 04. 28. 15:06
Arsenal
Minithron fog akkor irányítani.:)
2016. 04. 28. 21:37
én szinte biztosra veszem Hoyer érkezését, nem kapkodnak érte a csapatok, ismeri a rendszert, olcsó... mi kell még? :)
2016. 04. 28. 13:01
Wyatt
Tyű, vannak benne mocsok jó opciók :)
Gyakorlatilag imádom
Dixont mondjuk én az új Lewisnak láttam, de így is, úgy is jó opció, Shepard nagyszerű, Jaylon ha bennmarad, én őszintén már a 2. körben vinném (én 2/10-re vittem GM-ben :) ), Kalan egyelőre még alacsonyan repül, néhány napja 5-6. körösnek várták, Mike Thomas ott remek lenne, Young és Mata is bőven értéken van, Vitalét és Lascót is néztem, de attól tartok, hogy ezek túlnyomó többsége már bőven nem lesz bent a pickjeinknél :) DT-ben Connor Wujciakot szeretném a legvégén :)

De Brady miért az első két meccset hagyja ki? :) Vagy te már tudod, hogy az lesz a vége, hogy felezik? :)
2016. 04. 28. 13:09
Na igen, Dixonnál hezitáltam, hogy esetleg Howard legyen-e helyette, de tudom, hogy őt is szereted, szóvla, no para :D

Mondjuk, szerintem sem Shepard, sem Smith (vinném másodikban én is. Igazából eszemben sem volt, aztán láttam, hogy ott kukucskál a harmadik körös választásunknál, hoppá), sem Thomas nem lesz már bent azokon a helyeken. (mondjuk ha tradelunk, Thomast elvinném negyedikben is simán).

Basszus, így most már nem lesz két meccs. Goddelnek megígértem, hogy nem mondom el senkinek, de most már akkor biztos nem változtatja meg :) (köszi, javítottam)
2016. 04. 28. 13:26
Increay
Cook,Hackenberg (akar Boykin) kozul nem lenne eselyes valaki? Igen ott van JimmyG de lehet nem lenne hulyeseg :D
2016. 04. 28. 14:20
Nagyon bízozm benne, hogy nem WR-t húzunk majd elsöre. Corner és OT is nagyobb Need. Söt akkor már inkább LB.

Jaylon Smith nagy rejtély. Ha rendbe jön a térde, akkor sima steal, söt talán az év stealje lehet, de ha igazak a hírek, hogy valamilyen ideg is sérült a lábában, akkor ordas nagy kidobott pick lenne.
2016. 04. 28. 14:33
Burkus
Én is az O-line erősítést hiányolom. A két WR meg soknak tűnik azzal, hogy Dola cut nem volt és hoztunk a FA-ről LaFell helyére.
2016. 04. 28. 15:15
hopi46
Kedves Spigo! Nem tudom, hogy az első két pick-ed az álmod vagy a Pats valószínűségi választása. Megmondom, miért hezitálok.
Tele vagyunk RB-el és WR-el, sok pénzt is költöttünk az újakra, ráadásul kicsi az esély hogy Shepard és Dixon bent lesz még (az NFL poszt szerint 5.-nek jósolja Őket). Ha úgy lesz/sikerül ahogy gondolod, akkor az azt jelentheti, hogy Dola trad/cut, Lewis rehabja pedig nem igazán ok, vagy a "jövőt építjük".
Ha az utóbbiak nem igazak, akkor szerintem feltolódik a mockdraftod CB és LB elsőbbséggel, akik ellen nincs kifogásom, kivéve a sérülteket (abból már elegünk van.)
2016. 04. 28. 15:32
Szerintem Shepard nem lesz bent, de Dixon simán bent lehet addig.(a fanspeak draft szimulátorában csináltam a mockot és ott mindkettő bent volt).

Ahogy én látom a Patriots általában nem úgy draftol, hogy már abban az évben fontos szerepet kapjon egy-egy játékos (persze ha mégis úgy alakul, hogy ennyire jó a játékos az csak plussz).
Shepard túl jó ahhoz, hogy ott lehessen volt hagyni. Dola is és Edelman is 30 felett jár és mindkettő volt már sérült, nem egyszer. Shepard jobb, mint Martin. Ha őt szorítja ki, semmi bajom nem lesz ezzel. Ha Dola cut (vagy trade?), Shepard miatt , ezzel sem lesz semmi bajom, bár Dola az egyik kedvenc játékosom a csapatban. Méghozzá azért mert így lehet több helyet teremteni a sapka alatt és Butler, hightower és Collins hosszabbításához kelleni is fog.

Lewis rehabja vlóban nem ok (bár nem tudom hogy halad), de Blountnak egy évre van csak szerződése és Lewis nem az a játékos aki 10 nél több labdát kaphatna egy meccsen, pont a sérülékenysége miatt.
2016. 04. 28. 15:23
Arsenal
Tudom, hogy most megint mindenki nagyon lelkes a draft miatt, azonban a TD. magazin honlapján találtam egy kimutatást és elgondolkoztató, az utolsó 10 én drafjait vette figyelembe. Bocs, ha ilyent nem lehet csinálni, hogy más oldalról idézek, de szerintem érdekes.
"A Pats ugyanis a legtöbb draftoltat tudja felmutatni, de tökutolsó abban a tekintetben, hogy mennyi kezdőként megvívott meccsel rendelkeznek ezek a játékosok, miközben 46-an közülük (a második legtöbb) sosem voltak a kezdőcsapat tagjai." Ennyit a lelkesedésről!!!
2016. 04. 28. 15:28
piszkosfred
Vigyázz engem korábban már nagyon leszóltak mert azt mertem állítani, hogy Bill igen gyengén draftol :)
2016. 04. 28. 15:38
Arsenal
Nem írtam, hogy B.B. szarul draftol, ez egy kimutatás, csak érdekességként tettem be. Annyit még, hogy összesen 94 pickünk volt, tehát, majd a fele, sosem volt kezdő!!! Most sem mondom, hogy Bill rosszul draftól!!!
2016. 04. 28. 15:38
Anélkül, hogy olvastam voln a cikket: Ebben az is benne lehet, hogy BB nem olyan, aki nem ismeri be a hibáit és nem dob ki egy játékost, mert Ő húzta - lásd Easley.

Az mennyivel jobb, hogy draftolsz valakit és bár szar, de játszatod, mert első/második/harmaik körös játékost csak nem dobunk ki.

Másrészt pont a BB és Brady miatt igenis beleférnek a kockázatosabb választások, mint Easley, Ras I Dowling, vagy a másik oldalon Gronk és Collins.

Egyébként tény hogy vannak olyan pletykák, hogy BB sokszor a megfigyelők (scoutok) ajánlásai ellen megy egy-egy választásnál. Dehát ki ha nem ő teheti ezt meg :)
2016. 04. 28. 15:41
BB-nek vannak nagyon gyenge pickjei (Ras-I, Easley, stb), én is sokszor csak fogom a fejem, hogy mi a fenét csinál.

Lehet a Pats filozófiája más, mint sok egyéb csapatnak. Mindig a normális, szerény, munkásembereket keresték (persze kivéve egy-két esetben). Nekem úgy tünik, hogy a csapaton van a hangsúly, hogy ha valaki kiesik, akkor legyen helyettese, aki rendben át tudja venni a feladatát. Inkább horizontálisan építkezik a csapat, nem vertikálisan.

Itt is vannak sztárok (Hightower, Collins, stb vagy épp Gronk, TB), de lehet nem annyi vagy olyan harsányak, mint máshol. Illetve ne felejtsük, hogy BB a kukázás királya illetve pár éves tapasztalattal rendelkezö, gyenge játékosok felfejlesztése terén világelsö.

BB legtöbbször 1-2 évre elöre draftol. Ebböl az elgondolásból, szerintem OT, RB korán várható, illetve CB nagyon gyorsan, mert az kellene most. Aztán lehet talál egy fasza safety-t a második körben, akibe szerelmes lesz és öt húzza.

BB abban a helyzetben van, hogy amíg nyer, addig úgysem fogja senki komolyan kritizálni. 2 éve SB-t nyert a csapat, minden évben esélyes rá. Ilyet nem látni az NFL-ben, szerinted miért szálltak ennyire rá a csapatra?

Szóval, engem nem zavar, ha így gondolod, csak próbáltam más szemszögböl is nézni azt amit mondasz :)
2016. 04. 28. 15:49
Arsenal
Ezt már szeretem, izzik az oldal. Szerintem meg arról van szó, hogy Mo-n van egy nép réteg, akinek a mindennapi tevékenysége hasonlít az öregéhez. Az öreg is meg ők is nagyon jól KUKÁZNAK, azonban amíg Bill világhírű csapatot kukázik össze, addig ez a népréteg a mindennapi betevőjét. A draftung meg olyan amilyen!!!
2016. 04. 28. 15:24
Arsenal
2016. 04. 28. 15:49
Whitealert
"Mert minden Easley-re, jut egy Gronkowski is."
Ezen jót nevettem. :) Amúgy én aláírnám, de a korai körös WR-ekkel nem szoktunk jól járni, én OT-t húznék, ha maradna bent még jó 2. kör végére.
2016. 04. 28. 16:01
ArsnL
DL-t ennyire biztosnak erzed, hogy se DT se DE nem jon a masodik nap?

ha megnezzuk 1ev mulva kik lesznek itt, azok milyen minoseget kepviselnek akkor en ezt a reszt komoly neednek erzem
2016. 04. 28. 16:03
ArsnL
radasul a DT felhozatal igen mely a drafton, ezt mindenkeppen ki kene hasznalni, hogy elso kor nelkul is lehet minosegi jatekost hozni
2016. 04. 28. 16:24
én úgy látom hogy kb 5 need-ünk van (RB, DT, CB, OT, WR) és második napon 4 választásunk amiből 3 need orvosolva van (mégha lehet nem is fontossági sorrendben, de azokban az esetekben a fennmaradó játékosokból azt éreztem ők a legjobb értékkel lévő választások) és Jaylon Smith-t egyszerűen nem tudtam ott hagyni :)
2016. 04. 28. 16:50
ArsnL
a needeket adom, viszont a WR kb a legkisebb prioritas nalam, ott is leginkabb szelso elkapo kell, Shepard meg ugye nem az
persze nem tudom kik mentek ki, de szerintem hiba lenne ilyen mely DT class mellett nem huzni a masodik napon, foleg ha need is
2016. 04. 28. 16:18
sixt
Halihó! Én teljességgel kizártnak tartom hogy az első húzásunk WR lesz. Ez elképzelhetetlen. Bár az is igaz BB-nél mindig máshogy kell gondolkozni, de még is ha ezt ízlelgetjük egy rakat Brady célpontnál az első húzás nem az lesz ez tuti.
2016. 04. 28. 16:39
_Demetrius_
NFL.com Draft Expert Chad Reuter

60. Carl Nassib, DE, Penn State

61. Leonte Carroo, WR, Rutgers

91. Hassan Ridgeway, DT, Texas

96. Kenneth Dixon, RB, Louisiana Tech

WalterFootball.com

60. Derrick Henry, RB, Alabama

61. Le’Raven Clark, OT/G, Texas Tech

91. Sean Davis, CB/S, Maryland

96. Braxton Miller, WR, Ohio State

CSNNE.com

60. Kenneth Dixon, RB, Louisiana Tech

61. Hassan Ridgeway, DT, Texas

Fox Sports’ Peter Schrager

60. Joshua Perry, LB, Ohio State

61. Joshua Garnett, OG, Stanford

91. Xavien Howard, CB, Baylor

96. Joe Dahl, OG, Washington State

Ehhez mit szóltok? Walter téma tetszik legjobban!!!
2016. 04. 28. 16:45
ArsnL
Henry tuti nem lesz bent, max feltrade aran lehetne behuzni
2016. 04. 28. 17:29
DM
sziasztok ez olyan kis kellemes Mock :)

Round 2 (60)-Xavien Howard, CB-Baylor: The Patriots fill one of their biggest needs with one of my favorite players, it’s almost too perfect.

Round 2 (61)- Austin Johnson, DT- Penn St.: Highly productive big man who can play the run and bring some interior pass rush. He and Brown would create a great young interior defensive line.

Round 3(91)- Trade to New Orleans for (113 and a 2017 3rd round pick)

Round 3(96 compensatory)- Joe Haeg, OT-South Dakota State: I get my developmental Tackle that can be a swing Tackle year one while he develops his strength. Long term answer at LT but could be ready to play RT full time by next year.

Round 4 (113)(from New Orleans)-Jonathan Williams, RB- Arkansas: I get a steal here with a guy I am higher on apparently than the rest of the draft community. My future bell cow can rotate with Blount this year and then be ready to take over as the lead back next year.

Round 5 (169) (from Detroit)-Keyarris Garrett,WR- Tulsa: The Patriots trade picks 196 and 204 to move up for Garrett. Garrett has great size for the position who can win at all levels. He is a body type that the Patriots do not have and while he may not be a burner on the outside, he can win jump balls down field and he uses his body to shield out defenders on slants and comebacks. He should be an ideal #2 after some developmental time.

Round 6 (208) (compensatory)- Brandon Allen, QB-Arkansas: Allen does not have great measurables, but he has “it” when you watch him. I think he will develop into a good backup who could come in and win a game or two when needed

Round 6 (214) (compensatory)- Dominique Robertson, OT- West Georgia: With this pick I get another young developmental Tackle that I can groom. He has all the athletic traits you look for, just needs some time to acclimate to the speed and power of the NFL.

Round 6 (221) (compensatory)- Dan Vitale, FB/TE- Northwestern: The Patriots bring in the “super” back to do a whole bunch of things. Year 1 he is an emergency option at TE and a backup at the FB position. His versatility will be appealing.

Round 7 (243)- Justin Zimmer, DT- Ferris State: It’s that time of the draft where you start playing the lottery. Zimmer is an intriguing prospect from a size and athleticism standpoint. He put up good production at a very low level of competition, but his traits are what NFL teams look for.

Round 7 (250)- Ed Eagan, WR- Northwestern State: Belichick and company just cannot pass up on another Julien Edelman type receiver to groom for the future. Eagan will be a practice squad player for a year or two and then we all will be talking about how we don’t need Edelman anymore because we have the younger version of him on the bench
2016. 04. 28. 19:39
joeflame
Ez sorrend így tökéletes(persze attól függően ki milyen poszton marad benn változhat)need szinten szerintem így kéne jönni az érkezőknek..reménykedem hogy BB is olvasta ezt :D
2016. 04. 28. 18:08
Levis
Szerintem az első pick OT lesz majd rögtön még egy ;-) és Cannon cut...
2016. 04. 28. 18:52
hopi46
Szvsz az első két pick-ünkre esélyesek:
Spriggs OT, Nassib DE, Howard CB, Ifedi OG
2016. 04. 28. 20:38
vodka03
WR: Chris Moore, Devin Lucien, Travor Austin
RB: Daniel Lasco, Keenan Reynolds, Wendell Smallwood, Kenneth Farrow
Ezek közül a játékosok közül sanszos, hogy 4-5 ott lesz 6. kör után. Bármelyiknek örülnék ezek közül, ezért nem is pazarolnék 2, körös picket ezen posztokra, kivéve, ha kidobjuk Dolát meg Dobsont, akkor Shepard vagy Boyd jó lehetne.
Én valami ilyesmit szeretnék:
60: DE Calhoun
61: LB Perry
91: DT Henry
96: CB/SS Davis
Ezután jönne RB-WR a korábban említett nevekből. Egy QB illetve OL-DL depth.
2016. 04. 28. 20:53
nemtom, nekem az elmúlt évek alapján az volt az érzésem utólag, mármint a draft után, hogy általában olyan játékost húztunk be, akivel volt személyes tapasztalat....ezen belül is BB elbeszélgetés...aki sokat ad a játék-intelligenciára (elméleti, vagy akár történelmi tudás játékszituációkra nézve), ill. kell neki, hogy milyen attitűddel áll valaki hozzá a footballhoz...erről van valami esetleg, hogy kikkel volt személyes workout/beszélgetés BB-szinten?
2016. 04. 28. 21:05
vodka03
2016. 04. 28. 21:27
Brady Tamás visszaüt
LS, K, P, QB, és egy kukásautó (de csak olyan melynek volt már legylább egyszer tengelytörése)
2016. 04. 28. 21:47
Csak be kéne húzni azt a Navy-s irányítóféleséget. Ha mutat olyan fejlődést mint anno Edelman akkor a Draft húzása lesz :D
2016. 04. 29. 01:51
danmajerle
Fura, hogy látszólag Ryan Allen helyét senki sem kérdőjelezi meg a csapatban. A temérdek hátsó körös pickjeink egyikéért mindenképp hoznék vkit legalább a megversenyeztetésére.
Hozzászólás a(z) Patriots Mock Draft 2016 bejegyzéshez