Menetrend

Patriots vs. Steelers – Kulcsok a győzelemhez

2007. 12. 09. 18:09
Szerző: Kole
Kategória: Meccsek
Az elmúlt két hét vártnál jóval szorosabb mérkőzései után a Patriots - néhány elemző szerint - legkeményebb összecsapása elé néz a Colts elleni ütközete óta. A Pats esélyei a győzelemre nagyban függhetnek a következő tényezőktől.


Védelem: Ben Roethlisberger Egy NFL irányító sem mondhat eddig magáénak jobb szezont Tom Brady-énél. De nem messze, legalábbis statisztikailag, ott lohol mögötte a Pittsburgh Ben Roethlisberger-e. Az utóbbi játékos statisztikái 12 hét után a következők: 23 td, 9 interception, 2380 passzolt yard és 106-os passz mutató. Ennél már csak egy dolog meggyőzőbb vele kapcsolatban, mégpedig az, hogy a 25 éves Roethlisberger még mindig életben van. Visszaemlékezvén már majd nem két éve, hogy túlélt egy komoly motorbalesetet, amikor is nem viselt bukósisakot. „Úgy gondolom, mint a legtöbb irányító, az elmúlt néhány évben ő is fejlődött, érettebb lett.” Jegyezte meg a héten Bill Belichick vezető edző. „Több apró dolgot talán kicsivel jobban is csinál, mint ahogy azt az elmúlt években tette, de már akkor is jó volt, most is az. Ő egy győztes. Sok mérkőzést megnyer, jó döntéseket hoz. Nagyon jól passzol, ez is nyilvánvaló. Jól dolgozik a zsebben, egy olyan srác, akit nehéz földre vinni.” Újonc éve után, ahogy megszerezte a kezdő pozíciót, Roethlisberger hozzásegítette csapatát egy 15 meccses győzelmi sorozathoz, amibe beletartozott az az emlékezetes Haloween esti mérkőzés is, amikor a New England-en kerekedtek felül a Heinz Field-en. Azon a meccsen, mely egyébként az egyetlen győzelme Roethlisberger-nek a Patriots ellen, 75 százalékos sikerességgel passzolt, és ezzel két touchdown-t tudott értékesíteni. A Pats akkor este sem interception-t, sem sack-et nem tudott elérni ellene. „Kritikus helyzetekben Ben labdával a kezében jó döntéseket szokott hozni – harmadik kísérlet, vörös zóna, játék vége, és más hasonló szituációkban.” Tette hozzá Belichick. „Ő egy a liga jobb irányítói közül, egy a jobbak közül, akikkel már szembenéztünk. Ám még ugyan abban a szezonban, a rájátszásban, ugyancsak Pittsburgh-ben, a New England elverte a Steelers-t, és ez nagy mértékben Roethlisberger akkori gyenge teljesítményének is volt köszönhető. Igaz dobott két td-t, de három interception-t is, és több sack-et is kapott. A Pats végül 41-27-re nyert azon a meccsen. A következő idényben a New England visszatért a Heinz Field-re, és elérte a Pittsburgh (az akkori idény Super Bowl győztesének) az évi első vereségét. Ez alkalommal is Roethlisberger két touchdownt dobott, de a Patriots lehengerlő védelme négyszer tudta őt sack-elni. A Pats 23-20-ra nyert akkor. 2007-ben, amikor Ben jól játszott, csapat nyert, ha nem, akkor nem nyert. Most vasárnap Roethlisberger első alkalommal tesz látogatást a Gillette Stadionban, és a Pats-nek mindent el kell követnie, hogy ő otthon érezhesse magát. Hogy ugyan úgy bánjanak vele, mint ahogy eddig a Heinz Field-en.

Támadás: James Harrison A 13. hetéhez érve a Pittsburgh külső linebacker-e 58 tackle-t (50 szóló) jegyezhet a neve mellett, valamint 8.5 sack-kel, egy interception-nel, egy levédekezett passzal, 6 kierőszakolt labdavesztéssel, 2 szerzett labdával is büszkélkedhet Pro-Bowl várományos idényében. De nem csak a védelem az, ahol Harrison teljesítményére számítani lehet. A speciális csapatrészben elért 10 tackle-je a második legtöbb csapatában. „Nagyon meggyőző.” Állapította meg Belichick „Igazán jó játékos – nagyon robbanékony, megvan a gyorsasága, kemény, sok nagy játékra képes, nagyon fizikális. Mondhatom az egyik legfizikálisabb a ligában. Ott van „coverage”-ben, benne van a punt csapatban, a kirúgó csapatban. A meccsek ezen szakaszaiban is kiveszi a részét.” A Kent State egykori, az évek túlnyomó részében kezdő játékosa újonc szabadügynökként csatlakozott a Steelers csapatához még 2002-ben. Azt a szezont főleg a „practice squad”-ban töltötte. Következő évében bekerült a végső keretbe, ám két napra rá elküldték a csapattól, végül ismét a „practice squad”-ban kötött ki. Alig egy hónappal később azonban újból elküldték, és jó ideig nélkülöznie is kellett a focit, mígnem ismét csatlakozhatott a csapathoz a 2004-es edzőtábort megelőzően. Egészen attól kezdve, ahogy folyamatosan fejlődik, konzisztens közreműködője a Steelers védelmének. Harrison 2004-ben mind a 16 meccsen játszott, abból négyen kezdett is. 2005-ben szintén részt vett csapata összes mérkőzésén, három kezdéssel. A XL. Super Bowl-on ő jegyezhette a legtöbb tackle-t speciális csapatrészben. A tavalyi szezonban mindössze egyszer kezdett 11 mérkőzéséből. De, ahogy azt Bill Belichick szokta mondani, a múlt az múlt. Ami számít az a jelen, és Harrison karrierje legjobb évét produkálja. A Pats-nek „el kell őt hallgattatnia” a vasárnapi összecsapáson.

Speciális csapat: megnyerni a mezőnypozícióért folytatott csatát! Egy olyan kiegyensúlyozott csapat ellen, mint a Pittsburgh, a speciális csapat munkája döntő fontosságú lehet. Azon ritka alkalmak során az idényben, amikor a Patriots Chris Hanson-jának punt-onlia kellett, bámulatos munkát végzett mind abban, hogy magas ívben rúgja a labdát, és így a veszélyesebb visszahordók fair-catch-re kényszerüljenek, valamint, hogy hátraszorítsa az ellenfelet. Mindenképpen nagy hangsúlyt kell fektetnie az utóbbira, ha vasárnap föllép a pályára. A többi téren is folytatni kell a meggyőző munkát. Legutóbb, hétfő este engedték Yamon Figurs-t kibontakozni, ami aztán touchdown-hoz is vezette a Ravens-t. Rá kell kényszeríteni a Steelers-t, hogy hosszú támadássorozatokat vezessen a Pats védői ellen, akik az utóbbi időben nagy kihívásoknak lettek kitéve.


Ha esetleg valaki még nem hallott volna róla egy Anthony Smith nevezetű srác, aki a Steelers safety-je, a hét elején úgy gondolta, hogy jó ötlet, ha garantálja csapata győzelmét a New England ellen. /ld: a www.pats.hu egy korábbi cikkjét*/ Hát, nem volt az. Elég a beszédből. A Pats-nek legalább két touchdown-nal meg kell nyernie a mérkőzést.


*a fordító Forrás: www.patriots.com

Hozzászólások

2007. 12. 10. 01:36
temp
hát... azthiszem olvasták a srácok a leírást, mert sok mindent megvalósítottak belőle.
2007. 12. 10. 10:06
numero1
Jajj szegény Steelers! Mostmár biztosan belátják,hogy nem a meccs előtt kell idióta nyilatkozatokat tenni,hanem a pályán kell jól játszani! Bár nem játszottak rosszul csak a Pats jobban,amit egykét játékosuk nem is bírt elviselni sportolóhoz méltón. Főleg a pofázós 27-es! Big Ben korrekt volt de sajna ennyit tudott! Nagyon bízom benne,hogy a következő két meccs sima lesz és a Giants-re megint felszívják magukat a fiúk és meglesz a hibátlan alapszakasz! GO PATRIOTS!
Hozzászólás a(z) Patriots vs. Steelers – Kulcsok a győzelemhez bejegyzéshez