Menetrend

Pats játékosok szerződéseinek időtartama

2012. 01. 03. 15:35
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
A New England Patriots még a rájátszás előtt áll, de talán nem túl korai áttekinteni, hogy a keretben kinek melyik idényt követően jár le a szerződése és lesz szabadon igazolható. A cikk szempontjából természetesen a hangsúly az idei éven van.
[caption id="attachment_9511" align="alignnone" width="573" caption=""][/caption] *RFA (RFA tender alkalmazásával ha nem is tudják megtartani még egy évre; ingyen, ellenérték nélkül nem tud távozni a csapat akarata ellenére) **ERFA (ha a csapat meg akarja őket tartani, az ERFA tenderrel egy évre meg is tudja) ***a szerződés időtartama csak feltételezés +szabadon igazolható játékost (UFA, aki nem RFA vagy ERFA) is eséllyel tarthat meg a csapat franchise/transition tag alkalmazásával egy évre Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2012. 01. 03. 15:51
agent472
Nagyon örülök, hogy Zolit még két évig látom... Szerintem megvan Gostkowski utódja.
2012. 01. 03. 16:04
GhostLead
agent472

ezt nem értem:
Meskó Zoli Punter
Gostkowski Kicker
2012. 01. 03. 16:43
agent472
GhostLead:

Szerintem kicker poszton is megállná a helyét
2012. 01. 03. 17:18
daelaci3
Puntert nem szoktak kickerként játszatni, mert annyira más technikát igényel, hogy a punter technika romlásához vezet. Mikor megsérült a rugónk akkor Welker rúgta a közeli field gólt emlékeim szerint.
2012. 01. 03. 17:20
Tzimisce
Ööööö, elhiszem, hogy nagy rajongással vagy iránta, de a kettő egész más technológiát igényel. Zoli iszonyat jó punter lesz, már most az, de szerintem még fejlődik egy kicsit, azonban sosem lesz kicker. Gost, bár volt Pro Bowler, sosem éri fel Vinatieri szintjét. Hozza a stabil megbízható kicker szintjét, az átlagnál jobb, tipikus jómunkás ember, de sose lesz top kicker. Reméljük nem is lesz rá szükség.
Welkerre és BJGE-re szerintem szükség van, én szeretem Connolly és Love játékát is, remélem mind maradnak. Koppent ugyan ti szidtátok sokat, én nem tudom megítélni a játékát, azt tudom, hogy sok rontott snapje nem volt illetve szívesen venném, ha Connolly maradna a center. Warren és Carter már öreg motorosok, és ha lesz végre DE draft, akkor rájuk nem lenne szükség annyira, illetve megemlíteném még Slatert, aki STben nagyon kiemelkedőt játszik, néha WRként is lehet jó, sajna a védelemben nem az igazi, de nem is ez a dolga.
Guyton számomra nem volt valami nagy szám, LBként sokkal jobban tudnám elképzelni a Fletcher-Mayo-Spikes-Ninkovich négyest, esetleg ötödiknek elfér, de nekem sose tűnt nagy ásznak a srác, inkább egy új rookie.

Drafton DB, DE, esetleg WR és LB illetve OL picket várok, mert nekem valahogy inkonzisztens ez a fal, bár ha a sérültek rendbe jönnek a Solder-Mankins-Connolly-Waters/Cannon-Vollmer/Cannon fal stabil lehet.
2012. 01. 03. 17:20
lipi
Bocs, belerondítottam a cikkbe...
Az up&downs alatt már elindult a diskurzus a jövő évi szerződésekről. Legközelebb visszafogom magam és megvárom az alkalomhoz illő cikket...
2012. 01. 03. 17:21
Tzimisce
daelaci3: Igen Wes a tartalék kickerünk és Ninko a tartalék LS. Tartalék punterünk viszont sajna nincs, volt is év közben egy kisebb gond emiatt.
2012. 01. 03. 17:27
2013 és 2014 a "nehéz" pénzügyi döntések éve lesz. Előbbi a két TE miatt, utóbbi Brady és Baby Vince miatt. Bár lehet, ha most meglesz a SB, akkor Brady előrehozott nyugdíjba vonul ;)
2012. 01. 03. 17:28
agent472
daelaci3 & Tzimisce:

Bocsi a tudatlanságomért, ezt rendesen benéztem akkor. Én azt hittem, hogy a kettő valahol ugyanaz kicsit. Meg amiatt is, mert Zoli helyett nincs tartalék punter. Még 1x elnézést, amiért hülyeséget írtam... :(
2012. 01. 03. 17:34
Nem kizárt, hogy egy játékos egyszerre legyen kicker és punter. Egyetemen sok csapatnál így is van, idén például erre jó példa az Oklahoma State rúgójátékosa, Quinn Sharp. Sharp 88 %-kal rúgta idén a FG-okat és 46,6 yardos punt átlaga volt. Ő rúgta emellett a kickoffokat is. Szintén remek példa a jelenleg már Eaglesnél kickerként szereplő Alex Henery, aki klasszis kicker és punter volt egy személyben az egyetemen. Az Eaglesben viszont az egyetemen még nála is kimagaslóbb, szintén újonc Chas Henry a punter, ő csak a kicker feladatokat látja el.

Viszont az igaz, hogy Meskó nem játszott kickert se egyetemen, se az NFL-ben.

Ez a technika romlásos dolog is legenda szerintem, egyszerűen annyiról van szó, hogy akinél kipróbálták egyszerre a két vagy három (+kickoff) dolgot a múltban NFL szinten, annál nem jött be. Erre jó példa Michael Koenen, aki amint elkezdte a hármat egyszerre a Falconsnál, mindegyik területen visszaesett a teljesítménye.

Tzimiscevel abban nem értek egyet, amit Gostkowski és Vinatieri viszonylatában mond. Vinatieri jó kicker volt, de a clutch kicker volta miatt sokan azt hiszik, jobb volt összességében mint Gostkowski, azonban ez nem igaz. Gostkowskinak erősebb a lába, sokkal jobb kickoff rúgó, mint Vinatieri, és 50 yard felett is biztosabb rúgónak számít. Adam a karrierje során 50 % alatt értékesítette az 50 feletti FG-okat. A döntő szituációban nyújtott teljesítménye kiemelkedő, de nem akkora extraklasszis összességben, mint aminek sokan hiszik.
2012. 01. 03. 18:02
lipi: ne viccelj, semmi gond! Sőőt... sokszor ilyen témák felhozatala ad ötletet 1-1 cikk megírásához! :)
szóval csak nyugodtan! :)
2012. 01. 03. 18:47
1976gabi
szerintem welker marad meg egyedül a támadókból.koppen idén sem hiányzott.a többiek csak akkor maradnak,ha elfogadják amit felajánlanak nekik.kyle love elkelne a védelemben,ha a szokásos cserélgetős draftunk lesz.a 2012-esekben senki pótolhatalan nincs.
2012. 01. 03. 18:55
agent472
1976gabi:

Azért én Robert Kraft helyében nem szívesen válnék meg egy "majdnem minden poszton" bevethető Edelmantól...
Meg mondjuk Woodhead sem az a C-kategóriás running back
2012. 01. 03. 19:01
lolvin
Egyetértek az előttem szólóval, a 12-es FA közül azért Edelman, Chung,Woodhead és Vollmer jó lenne ha maradna, többi valóban igencsak pótolható.
2012. 01. 03. 19:35
Latzcko
Sziasztok!
Bár nem kifejezetten idevág a téma, de ha már Pirko szóba hozta Brady visszavonulását, akkor: ki az aki pótolni fogja / pótolhatja őméltóságát? :) Draftolunk valakit / bízunk Mallett-Hoyer tudásában / igazolunk valakit NFL csapatból?
2012. 01. 03. 19:40
Tzimisce
gsn: Oké, elfogadom, ez valóban érv Gost mellett. lolvin: Megemlíteném még Dane Fletchert, aki szerintem a leginkább alulértékelt LB lesz akkortájt. Illetve fel kell készülnünk Waters és Light kiesésére. Mert őket vélhetően már nem szerződtetjük újra...
2012. 01. 03. 19:56
2012. 01. 03. 21:09
Burkus
Valamelyik GB meccsen mutattak elképesztő számokat, hogy az 53-a keretből hányan - 30 felett - sosem játszottak más csapatnál mint ott, hogy hányan dratolt játékosok - 40 körül volt. Az egy CSAPAT! Játékosok, akik évek alatt összeszoktak és egymás gondolatait is ismerik. Nálunk max. néhány ilyen ember van, a többi "zsoldos". Most itt játszik, jövőre az ellenfélnél, mindegy neki. Ez a GB-es csapatépítés tetszik nekem is hiányolom a Pats-nél.

Most is arról beszélünk, hogy összeállt egy keret - támadásban és védőfalban jó - és jövőre szétesik megint... Ha TB nyugdíjba megy, olyan középcsapat leszünk, hogy csak bírjuk nézni...
2012. 01. 03. 23:03
Neo
TB még jó pár évig nem megy nyugdíjba! És ha megnézitek nálunk is csapatépítés zajlik..sok a fiatal, csak meg kell szűrni, és megtartani a jobbakat..és jópár év múlva lehet egy újabb "dinasztia". Addig pedig lesz még idő kinevelni egy újabb TB-t :) Vagy megint húzunk valakit a 6. körből és kész :D
2012. 01. 03. 23:23
LaFleur
Vinatieri a SB XXXVIII-on a végén beríúgta a field goalt. Győzelem, taps, konfetti, vakuk, ölelgetés, ómájgád, vakuk, taps...
DE.
Előtte kettőt (!!!) kihagyott, ráadásul közelieket. Ha teszem azt az ominózus harmadikat is kihagyja akkor a világ legnagyobb lúzereként tartanánk számon. És nemhogy "Snicketieri" reklám nem lett volna, hanem lehet, hogy az NFL környékéről is elzavarják. Momentum. Momentum ami mellette szólt. Egy centi, kettő, talán öt, és ez az egész nem így történik. Pontosan ezért tökéletesen egyetértek Gaál Sándorral (pedig ez nálam ritka), hogy "nem akkora extraklasszis összességben, mint aminek sokan hiszik." gsn: túl finoman fogalmaztál! :) Véleményem szerint az egyik legtúlértékeltebb játékos a ligában, dacára a 4 gyűrűjének.
2012. 01. 04. 05:57
lolvin
Tzimisce

Dane Fletchert én egyenlőre nem tudom hová tenni, néha pazar ahogy játszik, máskor meg az a rengeteg elhibázott tackle, plusz ebben a négy háromban nemigazán tudom, h Mayon kivül kinek hol lenne a helye...
Szal nem bánnám ha valaki irna néhány szót, h milyen követelmény különbségek vannak egy 43 és egy 34 OLB között...
2012. 01. 04. 08:18
rege
Tegnap ismételte az ESPN az egyik BCS Bowlt (nem a Rose). A Stanford (E. Luck csapata, az 1/1 várományos) rugója a vége elött 25 másodpercel 35, majg a hosszabításban 41 y. ról is kihagyta az FG. Ezt a fickót soha senki nem fogja draftolni. Ha berúgja az elsőt akkor...... (Csak Vinatierihez)
2012. 01. 04. 08:43
lipi
18. Burkus

Én sem vagyok az optimista szurkoló mintapéldánya, de azért akkor temessük a lovat, amikor megdöglött :).

Idén szerintem 2007-es idényt akartunk csinálni, és hasonló roster mozgásokat, FA igazolásokat próbáltunk meg eszközölni. Más kérdés, hogy nem jött össze :S.
Moss -> Ocho
AD -> Haynesworth
Bónuszban még pár passrusher (Anderson, Carter), Ofalember (Waters).
Kitakarítottuk azokat a játékosokat, akikben nem láttunk potenciált, (pl teljes safety sor, Wilhite és tsi stb), újrakalibráltuk a támadógépezetet (új futók, TE tandem kiemelt szerepe), áttértünk 4-3-ra (amit szerintem BB két-három éve próbál előkészíteni). Szóval azért nem mondhatni, hogy nem teszünk meg semmit a siker érdekében.
Az más kérdés, hogy azok a húzások, amit az év elején jónak hittünk, és bizakodva tekintettünk rá, nem igazán jöttek be. Ámbár, még ezt sem lehet teljes mellszélességgel hangoztatni, mert csak behúztuk az AFC-t, 13-3al zártunk, a vereségek sem voltak vállalhatatlanok, a PO-ban meg szinte bármi lehet :).
Mindez egy év alatt. Szóval, hogy mi lesz itt három-négy év múlva senki nem tudja. Se BB, se Kraft. A mi dolgunk, hogy bízva bízzunk, és élvezzük, szidjuk a játékot, hőzöngjünk és örüljünk :)
2012. 01. 04. 09:23
lolvin

A 34-es OLB a passzjátékban elsősorban az irányítót támadja, ők a rá kifejtett nyomásnak a fő letéteményesei. A futójátékban nekik kell a védővonal szélét megtartani, és megakadályozni, hogy a futó kívül üres területre érjen. Kis szépítéssel a 34 OLB a 43 DE megfelelője.

43-as OLB: az erős oldali (amelyik oldalon a tight end vagy a több WR áll) OLB rendszerint fennáll a LOS-nál a DE mellett és hellyel-közzel ugyanazt a feladatot látja, mintha 34 OLB lenne (a Pats által használ sémában). Legfeljebb nincs akkora hangsúly a pass rushon. Ezt a szerepkört idén egyedül Ninkovich látja el. A gyenge oldali OLB kis túlzással megfeleltethető a 34-es ILB-nek, annyi különbséggel, hogy itt szabadabban játszhat, nem fog olyan gyakran támadó falemberrel találkozni. Itt játszik Mayo alapesetben. --- Ezzel ki is derült, hogy Fletcher/Spikes 43-ban a MLB és ha lesz váltás 34-re, akkor is a Mayo melletti másik ILB helyért fognak ők küzdeni, ott fogják egymást cserélni.
2012. 01. 04. 10:28
Tzimisce
Oké srácok, Vinatierit rosszul ítéltem meg.

Szerintem jobban menne nekünk a 3-4, bár tény, hogy kell lassan egy új NT, mert nem sokáig fogja Wilfork se bírni.
2012. 01. 04. 11:02
Nekem azóta van fenntartásom Gostkowski miatt, hogy a Giants elleni Super Bowlon 7-3-nál a csapat inkább nekiment negyedik és 13-nak 31 yardról a harmadik negyed vége előtt közel 7 perccel, mint hogy vállalt volna egy 48 yardos mezőnygólt. Különösen, hogy a nagy hatótávolság és erős lába a plusz az ő játékában. Nem emlékszem, hogy olvastam volna bármit is annak a döntésnek a hátteréről, miértjéről. Egyáltalán mi lehetett a motiváló tényező?

Vinatieri meg minden hibája ellenére, amikor kellett, berúgta. Nála biztosan a Raiders elleni mezőnygólját emelném ki, olyan szélsőséges körülmények között és nyomás alatt. Az tényleg clutch volt a javából.

Ha már rúgók. Az egyetemi csapatok többségénél eléggé mostohán kezelt poszt, mert inkább a támadók/védők köré csoportosítják az erőforrásokat (toborzás/ösztöndíjak és edzés során is). Emiatt egy sikeres mezőnygól közel sem olyan automatikus és megszokott dolog 30-40 yard közötti távolságból, mint az NFL-ben. Szegény Williamson meg ráadásul nem is egy tapasztalt, rutinos rúgó. Még csak sophomore (tehát második évét töltötte a csapatnál) és csak idén került pályára, de a gördülékeny támadójáték miatt ritkán kellett mezőnygólt rúgnia. Viszont 30 yardon belülről hibátlan volt (4/4), 30-39 yard távolságból is 6/7 volt a mutatója, 40+ yardról meg 2/4 a bowl meccs előtt. Egyetemi mértékkel egyáltalán nem rossz. Mivel legkorábban meg a 2012-es idény után jöhetne draftra még egyáltalán nem biztos, hogy senkinek se fog kellene. Főleg, hogy rúgóknál semmi indok nincs a korai kijövetelre. Két év alatt meg sokat fejlődhet, tisztulhat a játéka.
2012. 01. 04. 11:25
TÖRÖLT
Nos akkor Én is kiteszem a listámat :D

Szeretném ha maradna :
-Anderson
-Welker
-BJGE
-Connolly

a kivánságlistám pedig a következő :D

-Randy Moss :D :D nah jó csak vicceltem :D
-Szal: Futó az nem kell,mert akad szép számmal és lássuk be elég jó az alapanyag ahhoz,hogy remek futóink megoldják azt amire képesek

-WR ide minden bizonnyal egy mélységi passzok elkapására szakosodott jó munkás embert kell igazolni aki ha megy felé az a tojás akkor el is tudja kapni :D
választottam:Bernard Berrian MIN

-FS Hááát ehhez azt hiszem baromira nem kell szakérőnek lenni,hogy lássuk mely az a poszt amely megerősítésre szorul jelen állás szerint én itt tippelek arra,hogyha Trade-re adjuk fejünk ilyen poszton játszó játékosért lennénk hajlandóak adni picket,vagy esetleg embert
Választottam:Trade-re :Tanard Jackson Tampa Bay,Szabad ügynök:LaRon Landry (WAS),Brandon Meriweather (CHI) Én igen bizony visszahoznám a Vödröt adunk neki más szerződést és Landry-val remek Safety párosunk lenne
2012. 01. 04. 11:58
TenkRew
Akivel én a legjobban szemezek az Grimes. McCoutryval szerintem jó párost alkothatnának. Mellé még egy jó draft FS + Chung és meglenne oldava. Nickelbe meg Arington Moore Dowling stb. WR is jönni fog szerintem de hogy honnan arról fogalmam sincs. Nick Toonról mit gondoltok??? Végülis elérhető lenne.
2012. 01. 04. 14:22
rege
26.DoM
Ha láttad azt a két rugást, akkor bizonyára nem védenét az úriembert. mind a két próbálkozás pocsék volt és akkor még az egekig magasztaltam.
A Giants ellen sztem más volt a motiváció. Nem gondolom, hogy a rugó személye volt a kifogás. BB akkor már lapátra tette volna.
2012. 01. 04. 15:18
Maniac84
Lehetséges WR FA-k:
Vincent Jackson, Desean Jackson, Dwayne Bowe, Marques Colston, Reggie Wayne, Pierre Garcon, Plaxico Burress, Robert Meachem, Roy Williams, Patrick Crayton, Steve Smith (PHI), Brandon Lloyd, Mario Manningham, Ted Ginn, Harry Douglas, Eddie Royal, Early Doucet, Jerome Simpson, Andre Caldwell, Laurent Robinson, Josh Morgan, Chaz Schilens

Én Steve Smith (PHI) megszerzésében bízom, ár/érték arányban szerintem ő a legjobb közülük. Nagyon jól beleillene ebbe az O-ba, Branch szerepét simán át tudná venni, és nem utolsósorban még csak 26 éves. Egy olyan szerződés mint ami most kifut Welkernél simán elég is lenne rá.
2012. 01. 04. 15:31
én akkor inkább Laurent Robinson-t szerezném meg! Dallas-ban nagy valószínűséggel, csak 3. számú elkapó lehetne Dez Bryant és Miles Austin után!
Bár legjobban annak örülnék, ha a draft-on húznánk egy WR-t, aki megfelelne a céloknak!
2012. 01. 04. 15:43
Maniac84
Szinte biztos vagyok benne, hogy Robinson marad Dallasban. De ha nem akkor is nagyobb kockázatot érzek benne mint Smith-ben. Robinson-nak most volt egy jó 10 meccses sorozata, emiatt egészen biztosan sokkal drágább lenne. Smith-nek a sérülése előtt volt remek másfél éve, jövőre lesz 2 évvel az után a sérülés után, általában ilyenkor szokott visszajönni a jó forma. De ami a leginkább mellette szól, hogy "aprópénzért" lesz megszerezhető, ergo alacsony kockázat hatalmas upside (lásd 2009).
2012. 01. 04. 17:58
lolvin
DoM köszönöm a felvilágositást!
2012. 01. 04. 20:48
1976gabi
elkapónak jó lenne a jetsből holmes úr.állítólag ki áll a rúdja.draftról tuti 3.körös elkapónk lesz.de azt sem tartom kizártnak,hogy edelmenből sztár elkapó lesz.na jó,ez csak vicc volt.
2012. 01. 04. 22:27
darth king
a gyakorlóba lett új WR :)

The New England Patriots announced today that they have signed WR Britt Davis to the practice squad and released TE Garrett Mills from the practice squad.

Davis, 25, is a first-year player from Northern Illinois. He originally entered the NFL as a rookie free agent with the New York Jets in 2009 and spent part of that year on the New York practice squad. Davis, 6-3, 205 pounds, was released by the Jets after training camp in 2010 and was then was signed by Denver where he began the year on the practice squad. Davis was signed to the 53-man roster on Dec. 13, 2010 and played in three games for the Broncos. He was release by Denver at the end of training camp this past summer.
2012. 01. 04. 22:54
1976gabi:
Holmes tuti hogy nem jön hozzánk! Akármekkora zseni, a Jets-nél is elérte, hogy kegyetlen szar legyen a csapategység! És a mi jó csapategységünk tönkretételét nem kockáztatná meg BB Holmes-al!
Mellesleg ha jól tudom a Steelers is a viselkedése miatt "engedte el"!
Én továbbra is abban bízok, hogy egy Jordy Nelson vagy Greg Jennings féle "második körös" picket be tudunk húzni a drafton!

DE ELŐTTE MÉG GO PATS! LEGALÁBB 2 PO GYŐZELMET!
2012. 01. 05. 12:12
Szerintem Holmes szerepét ebben az egész Jets ügyben túlértékelik. Az egész csapat diszfunkcionálisan működik jelenleg. Normális csapatnál, ha baj van, nem a sajtóban üzengetnek a játékostársak egymásnak név nélkül, ahogy azt itt teszik többen. Rex Ryan felelőssége a legnagyobb ebben, neki kellene kordában tartania a csapatot, egy irányba terelni mindenkit, megszüntetni a klikkeket... Ez a HC fontos felelőssége, ha nincs egység, hanem mindenki másfele húz, akkor el kell gondolkodni az edző jövőjén, mert képtelen arra, hogy ellássa feladatát. Szerintem egyébként ez az egész annak köszönhető, amit Ryan megenged magának és a játékosainak. Ha azt látod, hogy az edződ kisebb showműsort tart a médiának minden második héten, akkor te miért ne engedhetnéd meg ugyanazt... Szerintem Ryan most realizálhatta, hogy a saját sírját ássa.
Hozzászólás a(z) Pats játékosok szerződéseinek időtartama bejegyzéshez