Menetrend

Pats meccsen jártam - Jacksonville Jaguars

2018. 10. 08. 22:24
Szerző: Spigo
Kategória: Egyéb
Kornél13 a helyszínen nézte meg a csapat Jaguars elleni mérkőzését. Íme az élménybeszámolója róla.Először is szeretnék köszönetet mondani, hogy írhatok egy vendégcikket a mélyen tisztelt Patriots rajongóknak. Igazán megtisztelő. (Mi köszönjük! - szerk.)

Elnézést kérek egyúttal azért is, hogy ennyi idő telt el a meccs óta, azonban még egy hetet nyaraltunk és az itthoni dolgokkal is utol kellett érni magam.

A Jaguars-Patriots meccs élménybeszámolóját egy kicsit mással szeretném kezdeni. A barátnőmmel már régóta szerettünk volna elmenni az USA-ba. Az utazásunk egyik katalizátora pedig a Patriots volt (a másik, hogy megkérjem a barátnőm kezét). Tulajdonképpen a jegyet vettük meg először (ehhez varrtuk a kabátot ???? ). Az utunk először New Yorkba vezetett. Ezt csak azért említem meg, mert az első teljes napunkon esős idő fogadott bennünket, így ugrottak a szabadtéri programot. A rossz időnek köszönhetően az első programunk rögtön az NFL Experience volt a Times Square-en. Nekem nagyon tetszett. Ha New Yorkban jártok, mindenképpen érdemes ellátogatni. Lehet a vertical jump-ot, vagy blokkolást kipróbálni. Minden NFL csoportnak van kis vitrinje ereklyékkel. Fotókat lehet készíteni, amelyet meg is lehet venni, és a háttérbe photoshoppolják a stadiont, TD ünneplést, frissítő nyakba öntést. Minden bajnoki gyűrű, Super Bowl jegy ki van állítva. Fel lehet venni fülhallgatót szemüveggel és úgy érzed mintha a pálya mellett állnál. Aztán van egy „moziterem”, ami 5 D élményt nyújt. Be lehet állítani, hogy milyen erősségű legyen a széked, így az ütközésnél beleremeg és ráz az egész. Amikor havasra váltott az idő, akkor habot fújtak be, tényleg olyan volt, mintha havazna. Elázni nem lehet, de mivel kint is esett folyamatosan, nekünk mindegy volt. Sok egyéb dolog is megtalálható és kipróbálható. Kifelé jövet a shopban lehet vásárolni is. Szerintem a shopban eltöltött idővel együtt kb 1,5 órát töltöttünk ott. Én egyébként ott vettem mezt is.

 1  2
 3  4  5
       
No, de a kitekintés után vissza a meccshez. Miamiban volt a főhadiszállásunk, ahonnan bérelt autóval vettük Jacksonville felé az irányt. Élnek Miamiban barátok, akik szerint soha senkit nem állítanak meg a rendőrök, ehhez képest 30 mérföld után szirénázva kapcsolt le a rendőrség az autópályán gyorshajtás miatt. Semmi gond, csak egy írásbeli figyelmeztetés, folytathattuk az utunkat. 5 óra alatt Jacksonville-be is értünk. Az volt a tervem, hogy 1-2 órával a meccs előtt odamegyünk a pályához, hogy kicsit magunkba szívjuk a meccs előtti hangulatot, amelyet a THPFC oldalon is sokan írtatok. Ehhez képest sikerült úgy belépni a saját szektorunkba, hogy abban a pillanatban lett vége a himnusznak, elhúztak a vadászrepülők és kickoff.

Utólag is ezer hála tttotya4-nek, aki felhívta a figyelmünket arra, hogy ne legyen nálunk táska, max egy átlátszó műanyag szatyor. Szerencsére sikerült rábeszélnem kedvesemet, hogy limitáljuk a cuccainkat (egészen pontosan az ő cuccait :P ). A szállodánk (a meccs estéjét Jacksonville-ben töltöttük) kb. 10 perc sétára volt a stadiontól. Amikor odaértünk, már megérintett az NFL hangulat, mivel iszonyatosan sok Patriots drukker volt ott, jöttek-mentek. A szállodában egyébként ki volt készítve a fent is említett átlátszó műanyag zacskó.

A stadion felé sétálva már jó volt a hangulat. Mindenki mutogatott – persze viccesen – a másiknak, hogy ki fog nyerni. Minden villanyoszlopon Jaguarst buzdító zászló. Mivel késésben voltunk, nagyjából ki volt halva a parkoló, de még pár csapat ott sörözött és ültek a campingszékeken.

6

A szatyor értéke akkor növekedett meg számunkra (illetve akkor már menyasszonyom számára), amikor közvetlenül az előttünk álló hölgyet szabadított meg a biztonsági szolgálat egy Michael Kors táskától. A hölgy könyörgő tekintetet vetett a biztonsági személyzetre, és a barátjára. A srácon inkább a rémületet véltem felfedezni, hogy akkor most bemehet-e a stadionba vagy vissza kell vinni a táskát kocsiba/szállodába. A dilemma hamar eldőlt, tulajdonképpen másodpercek alatt. Különösen szomorkodás nélkül hajították bele a szemetesbe a táskát. Én pedig az „ugye, én ezt is megmondtam” pillantást küldtem barátnőm fel (köszi tttotya4).

Nem voltunk még NFL meccsen, ezért kb. tátott szájjal mentünk le a lelátóig, óriási volt a hangulat és a zsongás. A Jaguars előző évi kiváló szerepléséből számítottam rá, hogy rengetegen lesznek, mert ha jól tudom, akkor korábban ez nem éppen így volt.

A meccsre nem akarok igazán kitérni, szerintem az mindenki számára ismert.

Az utazás előtt azt gondoltam, hogy lesznek Patriots szurkolók, de egészen meglepő volt, hogy mennyien voltak. Már a szállodánál is nagyon sokan voltak. De a szektorunkban is szerintem 10-%-a a nézőknek Patriots mezben volt.

A hangulat az egész meccsen remek volt, nyilván köszönhetően a hazai csapat remeklésének. Egyszerűen repült az idő. Amikor itthon hajnalok hajnalán nézi az ember a meccset, el sem tudja képzelni, hogy a helyszínen élőben, hogy repül az idő. Szerencsére barátnőm vállalta a hadtáp beszerzését, hogy nekem ne kelljen elmozdulnom a helyünkről. Utólag az az érzésem, hogy hamarabb lepörgött a meccs, mint egy itthoni embéegy. Már a villanyoszlopokon is a DUUUVAL felirat volt, és a stadionban is mindenki, szurkolók, játékosok a mikrofonba is ezt üvöltötték. A videóbevágásokban is ez volt. Megmondom őszintén ennyire nem készültem fel a Jags-ből, de kiderült, hogy egy a szűkebb régió neve.

 7  8

A mindvégig vesztes állás, illetve vereség ellenére is nagyon jó hangulata volt még a Patriots szurkolóknak is. Volt egy picit mindenkiben csalódás, de a meccs közben végig egymással viccelődve, pacsizva telt az idő. Amikor megtudták, hogy honnan érkeztünk a meccsre már a szomszédjukat böködték, hogy mi honnan jöttünk. Ezt a meccstől függetlenül mondom, hogy bármerre jártunk ott mindenki segítőkész és kedves volt. Nem volt ez másképpen a stadionban sem. Hasonló volt a búcsúzás is, mert úgy vált el egymástól patrióta és jaguár, hogy januárban találkozunk.

Az időjárásra is ki kell térni. Iszonyatosan meleg volt. A gurulós nagypályás focit űztem itthon, de én ilyen meleg és párás időben soha nem játszottam. Az autóban már néztem, hogy 33-34 C° volt, de a THPFC-n olvastam meccs közben, vagy közvetlenül utána, hogy a hőérzet 40 C° volt. Na, ezt alá tudjuk támasztani! Brutális terhelés lehetett a játékosoknak. Ezt természetesen nem felmentésként mondom, mindkét csapatnak ugyanolyam meleg volt.

A stadionban volt free wi-fi, ami ugyan néha kapcsolatot bontott, de szuper volt. A playek közötti kis szünetek repültek, folyamatosan mentek az ismétlések, picit visszaültünk a helyünkre és máris indult a snap. Előfordult, hogy a helmet rule-ről vetítettek be magyarázatot Tom Coughlin tolmácsolásában, vagy éppen az elkapó szabály magyarázatot vetítették be, amikor időkérés volt. Jaguars pólókat lőttek ki a közönség közé (el is kaptam egyet emlékbe), szórakoztatták mindenféleképpen a közönséget.

3. downnál teljesen beindultak az emberek, köszönhetően, hogy nagyon jó, szurkolókat spannoló és jó értelemben véve vett hergelő videókat játszottak be, amelyben a Jaguars játékosok játszották a főszerepet.

Magáról a meccsről azt szeretném mondani, hogy én a helyszínen a mellettem ülő patriotákkal egyetemben végig izgalmasnak éltem meg. Úgy éreztük sokáig benne lehet a fordítás is, vagy legalábbis az abba vetett mérhetetlen bizalom megvolt. Talán kicsivel több tökösséggel (pl a 4@inch-nél, hogy klasszikust idézzek) átkerülhetett volna a momentum. Konkréten akkor minden Patriotsos fújolt, hogy nem megyünk neki QB snake-el, és nem vállalunk semmilyen kockázatot. A Van Noy labdaszerzésnél meg teljesen megőrültünk, akkor a körülöttünk ülő Jaguars drukkerek arcára is kiült a bizonytalanság, gondolom felrémlett bennük a konferenciadöntő. Aztán elég hamar lehűtöttek bennünket. Jó volt egyébként látni, hogy pár Patriots drukker csinálta a hangulatot, próbálták felrázni azokat, akik éppen bepunnyadtak egy kicsit.

Amikor vége lett a meccsnek, hamar kiürült a stadion. Mi még ott maradtunk. Pár sorra ültünk az end zone-tól, de lementünk csinálni pár fotót a pálya mellé, majd szép lassan elkezdtünk kifelé haladni. Aki Patriotsos volt az azért, aki Jaguarsos volt az azért mosolygott rád a legnagyobb barátsággal vagy éppen veregette meg a vállad. Még a stadionon belül elég nagy hangulat alakult, ezerrel doboltak és táncoltak az emberek. Aztán ahogy indultunk hazafelé, észrevettük, hogy egy kisebb csoport vár az egyik kijáratnál. Mint kiderült, a Jaguars játékosai ott hagyják el a stadiont, Ramsey pont akkor távozott. Ott meg is kérdeztük, hogy a Patriots játékosok merre mennek ki. Elkezdtük megkerülni a stadiont, kérdeztük a biztonsági embereket egyéb alkalmazottakat, akik csak küldtek bennünket tovább és tovább. Már majdnem teljesen megkerültük a stadiont mire odaértünk (talán a másik irányba kellett volna indulni). Addigra már ott álltak a csapatbuszok. A játékosok nagy része már a buszon volt. Slater, Hogan és White volt ott a lezárt zónában. Hogannek hiába kiabáltunk-kiabáltak az emberek 5 méterre állt, de meg sem fordult. Slater és White egyes szurkolókhoz odamentek fotót csináltak aláírást adtak, de 15 másodpercnél több időt nem szántak a szurkolókra. Szerintem nem volt ott 15-20 szurkolónál több akkor már. Vagy pedig az zavarta őket, hogy Brady és Gronk mezben voltunk. Ez már-már elszomorított volna, de akkor megjelent egy picit ittas hölgy társaság, akik nagyon vágytak egy Brady aláírásra, de nem kellett szomorúan távozniuk, mert amint megláttak Bardy mezben, tőlem kértek egy Brady aláírást, így megkapták a karjukra ????, remélem rávarratták, mint ahogy mondtam nekik. Aztán megérkezett a mester, de ő egyből felpattant a buszra. Senki nem tűnt bosszúsnak, idegesnek, még BB sem. Szerintem a lefújás után 1 órán belül az egész konvoj távozott. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar lelécelnek.

 9  10

A vereség ellenére mi sem voltunk csalódottak, óriási élmény volt és örülünk, hogy ott lehettünk, kiválóan éreztük magunkat.

Hozzászólások

2018. 10. 08. 22:51
Zandal
Gratula! Hihetetlen nagy élmény részt venni egy NFL meccsen! Az biztos, hogy egy életre szóló élmény, azonban van egy "rossz" hírem: ha egyszer megtapasztaltad az élményt, akkor rá kell jönnöd, hogy nem elég. :)

Én 2015 után jutottam el az idei szezon nyitóra a Gillette-be és már azt számolgatom mikor tudnék újra kijutni. :D
2018. 10. 09. 07:22
rolly79
Köszi a beszámolót!
Irigyed lettem... :)
2018. 10. 09. 08:31
predator1
Sziasztok. Nagyon élvezetes volt olvasni a beszámolod és azt kell mondjam nagy kedvet kaptam ,hogy élőben is megnézem kedvenc csapatom.
Egy felvetést szeretnék itt tenni,nem lenne e kedve valakinek (kiknek) megszervezni egy kinti meccsnézést- Tudom sokba kerül,és rengeteg munkával járna, de szerintem lenne realitása. Sajnos én nem beszélek Angolul, de amiben tudnék segítenék benne.
2018. 10. 09. 10:12
kitalaltnev
Különleges élmény volt a (kicsit rövid :) beszámolód, Kornél, köszi szépen!
Lehet tudatni itt a publikummal, hogy a párod végül is "igen"t mondott? :)
2018. 10. 09. 10:51
anikom
Pont ezt akartam kérni, hogy a romantikus lelkű női (és férfi) szurkoló társak kedvéért írd meg légyszi, h mi lett a válasz????
2018. 10. 09. 13:25
Kornél13
:) igen volt a válasz :)
2018. 10. 09. 22:25
anikom
Gratulálunk! :)
2018. 10. 10. 08:44
Kornél13
Köszönöm, köszönjük szépen! Kedves Tőletek!
2018. 10. 10. 09:29
kitalaltnev
Gratula nektek, sok boldogságot! :)
2018. 10. 11. 21:58
piszu46
Gratulálok, sok boldogságot, és sok élőben együtt megnézett Pats-meccset kívánok nektek :)
2018. 10. 09. 10:52
Arnold Patsenegger
Nekem az egyik legnagyobb vágyam volt,hogy eljussak a Gillettbe. Nem csalódtam... Hatalmas élmény volt. De mégsem a meccsnek vagy a csapat látványának örültem legjobban. A feleségem aki korábban mindig azt mondta,hogy Őt aztán ez az egész nem érdekli és egy meccset nem lehetett vele megnézi... Most azt kérdezi mikor megyünk legközelebb? És mikor lesz legközelebb meccs mert meg akarja velem nézni... Külön élmény volt nézni ahogy vásárolgatja magának a Patriotsos pólót ,pulóver és sapkát a meccs előtt... És ahogy nagy átéléssel szurkolt a meccsen pedíg nem sok fogalma volt róla mi is történik pontosan a pályán :D :D :D

Szóval a Patriots történelmi győzelmet aratott a Miami ellen.. a feleségemmel sikeresen megszerették nem csak a sportot de a kedvenc csapatomat is. :)
2018. 10. 09. 14:52
nosbiglem
2018. 10. 11. 21:59
piszu46
2018. 10. 09. 14:20
Aki volt mostanaban meccsen es van kedve megosztani elmenyeit irasban es fotokban itt az oldalon, kerem irjon a thpfc.fantasy@gmail.com cimre!
2018. 10. 10. 08:46
Kornél13
Még a végén egy állandó topic lesz :)
2018. 10. 09. 19:19
Dega
Óh...ez annyira jó!!!
Köszönjük!!
Jövő szezonra,január 19-i dátumra tervezzük,azaz 2020.01.19.-re!!
2018. 10. 09. 20:26
issie
mi a jets ellenire megyünk november végén. jó volt az írás, csak kevés a kép :)
2018. 10. 10. 08:44
Kornél13
Király lesz, várjuk a beszámolót :)
Hozzászólás a(z) Pats meccsen jártam - Jacksonville Jaguars bejegyzéshez