Menetrend

Pihentetni vagy nem pihentetni?

2012. 12. 20. 13:13
Szerző: Tanko_Sz
Kategória: Cikkek
Érdemes lenne padoztatni pár játékost a következő két fordulóban?

A 49ers elleni vereség után a Patriots-nak már csak matematikai esélye maradt arra, hogy ne játsszon a playoff első fordulójában.

Ehhez vagy egy Broncos vereség kell (akik az elég gyenge Kansas City Chiefs és a Cleveland Browns ellen játszanak) vagy két Texans vereség. Jelenleg úgy tűnik, hogy a csapat az AFC 3. helyén fog végezni.  Ebben az esetben lesz egy mérkőzésük a Wild Card hétvégén (január 5-6), egy héttel a szezonzáró Dolphins meccs után.

Előző héten 19 játékos szereplése volt kérdéses (questionable), ami a legtöbb idén.  Ha nem sikerül az első két hely valamelyike, akkor a csapatnak nem lesz szabad hétvégéje, csak ha bejut a Super Bowl-ba.  Ez azt jelenti, hogy akár 5 mérkőzésük lesz egymás után, amelyek közt elképzelhető egy „kirándulás” Denverbe majd Houstonba.

A divíziógyőzelemmel a wild card hétvégén a hazai pálya biztosan megvan, de pihenőhét úgy tűnik nem lesz meg. Felmerül a kérdés: nem kéne-e pihentetni néhány játékost a hétvégi, Jaguars elleni mérkőzésen? Ha így döntenek, akkor a következő játékosok terhelése csökkenhet valószínűleg:

Brandon Spikes – Mostanában térd- és bokasérülésekkel küszködik. A vasárnapi meccsen sem játszott a meccs legelején, Belichick szerint sérülései miatt, ráadásul sorozatban másodjára nem tudta befejezni a meccset, Niko Koutouvidesnek kellett lecserélnie őt. Spikes-t igazán senki sem tudja jól helyettesíteni, így nagyon fontos, hogy egészséges legyen januárban.

Rob Gronkowski – Törött karja miatt egy hónapot hagyott ki, múlt pénteken már edzett, de inaktív volt vasárnap. Jelenleg ésszerűnek tűnik az, hogy adjunk még két hetet neki gyógyulni, annak ellenére, hogy hétfőn már gipsz nélkül látták. Senkit nem kell emlékeztetni, hogy Gronk hiánya mit jelent a csapatnak; előző idényben sérülten játszott a Super Bowlon, vereség is lett a vége.

Logan Mankins, Sebastian Vollmer és Dan Connolly – A három kezdő falember rengeteg sérüléssel küszködik idén. Az utolsó két mérkőzésen már mindannyian játszottak, de kétséges, hogy teljesen egészségek lennének. Elképzelhető, hogy a Patriots a liga 3 legtöbb sack-jét szerző játékosa ellen fog játszani (Von Miller, J.J. Watt és Aldon Smith) egymás után, így talán érdemes lenne pihentetni őket a következő két héten. 

Forrás

Hozzászólások

2012. 12. 20. 13:41
azimut
Brady nem hiányzik a listáról? meg a fél secondary? :) mert ott is van egykét kisebb nagyobb sérülés!
2012. 12. 20. 13:59
Rodak őket emelte ki, szerintem Talib+Chung is belefért volna :)
2012. 12. 20. 14:02
cescf4
sztem pihentetni kell, idegenben a jags ellen sztem a B csapat is játszhat

bye-week-et lehet az alapszakaszra is előrehozni
kár abban bízni h a Denver kikap a két leggyengébb ellen OTTHON... inkább égjenek ki a bye-weeken és kapjanak ki majd a colt vs ravens meccs győztesétől :D
2012. 12. 20. 14:48
Hmmm... Colts vs. Broncos? Luck vs. Manning? Ha ez nem jön össze, Amerika már nem a régi ;)
2012. 12. 20. 14:04
DM
Nekem már megvolt a véleményem de egyesek azt mondták akkor már pihentessük az egész csapatot,nos akik a rangsort vezetik nálunk természetes hogy a pihentetés mellett teszem le a voksom,megvannak a kellő helyettesek most legalább megnézzük kik azok akikre azt mondta BB ők is megértek arra,hogy Patriots mezben feszítsenek ebben az évben :D.
2012. 12. 20. 14:32
lipi
Nem azért fizetnek a nézők/tv csatornák komoly pénzeket, hogy idény végén már csak a mezek, B/Dzs csapatok legyenek a pályán. Akár azért, mert már nem juthatnak tovább, akár azért mert már tovább jutottak. Ha sérült, akkor legyen inaktív, ha nem sérült, játsszon.
Egy agyonnyert meccsen jöhetnek a cserék...
2012. 12. 20. 15:39
winston86
azért a B/Dzs csapat sem egy rakás szerencsétlen, egyrészt nekik is jól jönne a tapasztalat, meg amugy én kíváncsi is lennék pár emberre. szerintem sem kéne amugy csak cserecsapattal kiállni, de kaphatnának nagyobb szerepet, mikor ha nem most.
2012. 12. 20. 15:45
pat68
Kb. nekem is ez a véleményem! Nagyobb rotációval a meccsen, lehet pihentetni a kezdőket, de benn maradnak a lendületben. Gronkot én a Delfinek ellen már játszatnám, ha alkalmas a játékra, csak hogy kicsit visszaszokjon.
2012. 12. 20. 19:00
cescf4
Erre azt tudom mondani hogy ha nem bírnák ki mondjuk a pats drukkerek hogy B csapat játsszon az utolsó meccsen otthon, azért hogy legyen esélye a csapatnak újra SB-t játszani, akkor bizony azok a szurkolók nem igazi pats szimpatizánsok...
2012. 12. 20. 14:44
Pat Patriot
Vasárnap nagyjából eldől, a Bengals vagy a Steelers lesz ott a PO-ban. Ha a Steelers 6. lesz, mi meg maradunk a 3. helyen, akkor az rázós kis meccs lehet, főleg úgy, hogy közben a 4. Ravens kaphatja a jóval könnyebb dió Coltsot. Ha viszont a 4. helyen végeznénk, mert letojjuk a hátralévő két meccset, akkor akár könnyebb ellenfelet is kaphatunk - feltéve, hogy a PIT hatodik helyen kerül be. Nem tudom, érdemes-e taktikázni, illetve fair dolog-e ez, viszont sehol sincs leírva, hogy nekünk feltétlenül a legnehezebb úton kell haladnunk (PIT-HOU-DEN). Persze lehetnek még kavarodások, mert a Ravens is botladozik, de ezt is lehetne néznünk szerintem. Ott egye meg a fene! Ha kell, akkor pihentessük a kulcsembereket! Csak aztán nehogy az legyen, mint a 49ers ellen, amikor a félidőben szóltak a srácoknak, hogy elkezdődött a meccs...
2012. 12. 20. 15:31
fejszee
ha már nem lehet meg, hogy otthon fogadunk valakit a pihenőhét után, akkor nekem is jobban tetszene a Colts elleni meccs, és ezáltal a pihenés. kérdésem lenne: szerintetek mennyire lesz mellőzve Ridley a fumble után? tavaly ugyanez volt, és pont a PO-ra lett a polcra rakva. idén természetesen annyiból más, hogy nem volt első számú. szerintetek?
2012. 12. 20. 15:31
vpi
Elég necces lenne a pihentetés. Például, ha gyengébb fallal játszunk és Brady-t többször sackelik és neadj isten megsérül, akkor érdemes volt pihentetni az OL-t?
Ráadásul szerintem a formábantartás is nehezebb meccs nélkül. Nem azt mondom, hogy Gronk játssza végig a meccseket, de ne a WC meccsen kelljen megint ráéreznie a dolgokra. Idény elején is haloványabb volt ahhoz képest, amit a 4-5. fordulótól kezdett művelni.
2012. 12. 20. 15:45
DM
mondjuk jogosak a felvetések,de képzeljük abba bele,hogyha egy ilyen meccsen megsérül bárki a kezdőből akkor a PO.nak annyi szal érdemes megrizikózni azt,hogy ez előjöjjön??mondjuk a San Antonio is pihentette a kezdőket\Duncan,Parker,Ginobili,Green\ és cserébe az igen kedves Stern úr küldött nekik egy csekket 250.000 dollárról igaz ott nincsen playoff közeli időpont ez jogos,de az,hogy lassan PO.-ot írunk ide már igenis kellene a pihentetés én simán megtenném és nagy ívben szarnék arra,hogy most ki mennyit fizet a tévéknek ha majd jön a playoff majd tt úgyis látják a kezdőket addig meg nézegessék a régebbi meccseinket :D UFF beszéltem
2012. 12. 20. 16:00
Patriots NEB
Szép napot mindenkinek!
Röviden:nem!
Csak a sérültek pihenjenek,a csapat gerince játszon!
Az a tapasztalatom,hogy az ilyesmi mindig visszaüt!
Lásd tavaly Green Bay!
2012. 12. 20. 16:37
Nem értem ezt az "azért fizetnek a nézök, hogy x meg x embert lássák" dolgot?
Szerintem igenis pihenjenek, föleg ha nincs bye week és a Miami meccsen már semmi nem múlik. Vagy mondjuk az elsö félidöben legyen fenn a kezdö, aztán meg a cserék. Mindenkinek jusson lehetöség, meg nehogy már egy igazi drukker azon sopánkodjon, hogy csak Mallettet látja. Én igenis kíváncsi lennék végre rá komolyabban is.
plusz azért ha jobban belegondolunk van egy-két poszt, ahol ha akarnánk se játszhatnának a cserék, mert nincs depth (pl O-fal), de futóknál bolden-Vereen jöhetne. Elkapóknál megint nincs mßelység nagyon, de TE-nél jöhet megint Fells és Honolulu, védöknél a falat kipróbálnám, Bequette pl, plsuz Rivera és kutuvidesz is lehetne többet. Hátul megint nincs érdemi mélység.
De ahol lehet találni embereket ott hajrá.
2012. 12. 20. 16:41
Arsenal
Bocs, de nem bírtam ki, hogy ezt nem mutassam meg nektek!!!
http://nol.hu/kep/792339
2012. 12. 20. 16:52
Neo
A kövi meccshez:
Chad Henne a Pats ellen..azért komoly :D

L 38-24 …. Sept. 12, 2011 -- 30 for 49 for 416 yards, 2 TDs, 1 INT, 7 rushes for 59 yards, 1 touchdown, 1 fumble
L 38-7 … Jan. 2, 2011 -- 6 of 16 for 71 yards, 1 INT
L 41-14 … Oct. 4, 2010 -- 28 of 38 for 305 yards, 2 TDs, 3 INTs
W 22-21 … Dec. 6, 2009 -- 29 of 52 for 335 yards, 2 TDs, 1 INT
L 27-17 … Nov. 8, 2009 -- 19 of 34 for 219 yards


A pihentetésről annyit, hogy Brady már nem edzett tegnap se a válla miatt.. szóval szép lassan lehet készülni Mallettnek szerintem.
Én személy szerint örülök, hogy nem leszünk bye week-esek, mert legalább nem foghatjuk a rossz PO szereplést erre, mint az elmúlt években. Viszont alapból sok a sérültünk, szóval nem nagyon lehet rotálni a csapaton, de gondolom aki olyan, azt úgyis részben vagy egyáltalán nem fogja játszatni BB., mint ahogy tette azt Spikessal.
2012. 12. 20. 17:38
Minden évben előjön ez a téma, és BB minden évben úgy dönt hogy nem fog padozni az egész csapat! Valahogy úgy rémlik hogy 2007-ben nem akarták itt sokan hogy padozzanak a kezdők az utolsó meccsen... de lehet hogy tévedek!
Brady pedig játszani fog, volt olyan év amikor a szezon második felèben hetente 1 edzést kihagyott! a hétvégi 65 passzkísérlethez nem volt hozzászokva, nem Stafford ő!
+ azok ne játszanak akik eddig komolyabb sérüléssel játszottak, mint pl. Spikes aki folyamatosan sántított az oldalvonalon az utolsó 2 meccsen
aki egészséges játszon, az a dolga! edzésen is megsérülhet bárki... akkor már ne us edzen senki?! majd Scarnecchia mutatja a 3 tartalék OL-nek hogy ha innen jön a Rush akkor azt felveszi a melletted lévő ember, aki most nincs itt... (Nincks, Amukamara is edzésen törte el a lábát idén tavaly Leonhardt-tal történt meg ugyanaz)....
2012. 12. 20. 19:08
MaYo#51
Egyetértek teljesen! Szerintem is csak azok ne játszanak akik, eddig sérüléssel játszottak, azok most pihenjenek; a többieknek meg a pályán a helyük!
2012. 12. 20. 20:04
lipi
Na, valami ilyesmit mondtam én is :).
Örülök, hogy valaki egyet ért velem.
2012. 12. 20. 18:13
Gomes..
Szánalmas ez a "nem ezért fizetnek a nézők" hozzáállás, igencsak szűk látókörűségre utal.
Csak akkor játszatnék mindenkit a Dolphins ellen, ha van esély a bye weekre. A Jags meccset "fél" csapattal is hozni kell, aztán majd kiderül, mit játszik a Broncos. Miért ne kaphatnának ki?
2012. 12. 20. 18:34
infidelitas
Nagy valószínűséggel a 3. seed lesz a miénk. Ezért ha nyerünk akkor mi megyünk a mile high stadionba...
2012. 12. 20. 20:25
lipi
Látom sikerült kiragadni a mondandóm lényegét...
Nem azt mondtam, hogy törött gerinccel is pályára mindenkit. Aki sérült, sérülésből nem épült fel teljesen, az legyen inaktív a meccsen. Mindenki más játsszon. A kezdők ne essenek ki a ritmusból. Senki ne szokjon hozzá, hogy le lehet ereszteni az alapszakasz végére. Ne szokjon hozzá, hogy a meccs második felén lehet lazsálni.
Ez az első fele.
A második fele.
A csapatot többek közt pont azért szerettem meg, mert nem álszent. Nem áll meg 20 pontos előnynél. és simogatja meg az ellenfél buksiját, hogy azért aranyos vagy. Nem alázza meg azzal, hogy a második félidőre, vagy komplett meccsre!, a cseréket küldi fel. Kiszolgálja a szurkolókat. (utál is minket érte a liga 90%-a)
Plusz a foci kőkemény üzlet. Milliárdok forognak évente és csapatonként, a kezek között. A szponzorok, szurkolók győzelmet, rekordokat, vért és verejtéket akarnak. Erről szól az egész. Meg lehet tenni, hogy kiállunk a cserékkel. Játszunk egy langyos meccset, verjük a Jagset 14-10-re. Elégedettek vagyunk? Ne adj Isten, kikapunk. Elintézzük egy legyintéssel? És a szponzorok? A reklámozók a TV-ben?
Bővebben kifejtve erre gondoltam.
Ráadásul még matematikai esélyünk is van a 2. seedre...
2012. 12. 20. 21:31
cescf4
de ez a matematikai esély kb annyi mint a magyar foci válogatottnak kijutni bármelyik világversenyre... ergo közelít a nullához, ezért kockáztatni 1-2 OL falembert, TB-t vagy más fontos ember épségét pusztán büszkeségből, sztem nem csak felelőtlenség hanem butaság is egyben

szponzorok sztem nem 1-2 meccs alapján ítélik meg az adott csapatot\brandet, szted ki fog emlékezni erre a két meccsre ha esetleg megint SB-t nyerünk\játszunk... senki

BB+TB éra alatt elért eredmények 5\3 SB win arány arra predesztinálja ezt a klubot hogy simán válogathat a megannyi szponzor közül, nem vagyunk rászorulva hogy mi álljunk sorba a kérőknél
Mr Kraft-nak természetesen elévülhetetlen érdemei vannak ebben is


amúgy ha NFL-t\TV-seket annyira zavarja a nézettség akkor előbb oldják meg hogy MNF-n ne két nevetséges, balf*sz csapat vonaglását mutassák (elnézést a kifejezésért), mikor szombat 7kor 4 igen izgalmas meccs is kezdődött... nonszensz kategória, csak tudnám akkor minek van a flexible scheduling...
2012. 12. 20. 21:54
mhatrix
egy félreesőbb téma:
bencsics márk kedvenc csapata a patriots,itt ezt mindenki tudja,mondta is hogy ne értsenek félre,nem azért szeretem ezt a csapatot mert képmutatóak,állítólag itt vannak a legjobb játékosok,én nem így gondolom,a madden alapján revis a legjobb játékos...:) hanem mert van szíve,én is emiatt imádom őket,ha utolsók lennének akkor is!!! az meg totál leszarom hogy utál minket a liga 90%-a,szerintem a csapatba egy képmuató sincs,brady-t is annak tartják,de minek?...sajtótájékoztatókat tart???...a sport része,épp ott mondja el hogy milyen ember...kit pihentetni PO-ra?...ezt csakis az edző dönti el,fölös ezen vitatkozni,ismerve BB-t biztos okos megoldást talál ki!...Spikes mint kedvenc játékos pihenjen!
ja azt nem tudja vki hogy honnan vette zt a kis ünneplését mikor egy minusz yard szerelése van,és megérinti a földet,azt két kezével hadonászik,imádom azt
na meg Lloyd mikor volt a hosszű elkapása,mint már emlitettétek,püffölte a földet,ez kell!!!!!! Super Bowl-ba ezt kell!!!..márpedig ott leszünk!
2012. 12. 20. 22:32
Spikes ünneplésének lényege (ahogy én kivettem), hogy úgy csinál, mintha megfogna vkit/vmit és földhöz vágná azt!
2012. 12. 21. 23:43
Lucius
Szerintem akinek tényleg kell (mert a sérülése hátráltatja a játékban és van esély rá, hogy kipiheni), az pihenni fog, akinek nincs komoly baja, játszani. Gronk szerintem ezért nem játszik még a hétvégén.
Hozzászólás a(z) Pihentetni vagy nem pihentetni? bejegyzéshez