Menetrend
Szavazás

Pozíciós áttekintés (Draft) – Nose tackle, Defensive tackle

2015. 04. 01. 07:57
Szerző: Paul43
Kategória: Elemzés

A védőfal sem az a csapatrész, ami makulátlan, főleg, hogy mind Chris Jones, mind pedig Siliga is műtéten estek át a Super Bowl után. Ezek mellett Wilforkot is elengedte a csapat. Ez így nem annyira jó jel. Szerencsére vannak ígéretes jelöltek, akik az első kör végén vagy akár a második körben is elérhetőek lesznek. Lássuk őket.NT:

Danny Shelton (6’2, 339, Washington)

20-yard sprint: 4,65 mp
bench press: 34
3-cone drill: 7,99 mp

NOSE TACKLE. Igen, csupa naggyal. Az elemzések benne látják a jövő Vince Wilforkját, csak a Pats szemszögéből sajnos gyorsan ki fogják választani. Two-gap, double-team számára sima liba, nem jön tőle zavarba, a kettős blokkokat is képes egymaga irányítani. Méretéhez képest nagyon atletikus és sokat bír a pályán, meglepő nagyszámú snapet volt a gyepen az egyetemi évei alatt. Egyelőre úgy tűnik a top Centerek ellen még gondjai akadhatnak, de a közepes vagy annál gyengébbeket megeszi. Képes a pass-rushra, amit bizonyít az a 9 sack, amit 2014-ben összeszedett. Figyelnie kell, hogy ne legyen túlzottan nagyobb a súlya.

Vélemény: Top25

Videó

Malcolm Brown (6’2, 319, Texas)

20-yard sprint: 4,59 mp
bench press: 26
3-cone drill: 7,84 mp

Brown kifejezetten jó játékos, minimális nagy hibával. 4- és 3 emberes fal közepén is alkalmazható, aki a méretéhez képest jól mozog a pályán. 2014-es szezonban nagyot lépett előre, szinte kivétel nélkül minden szakember dicséri a fejlődését. Felsőtesttel kiválóan dolgozik, a kezei legtöbbször jó helyen vannak és emellett erősek a mozdulatai is. A labdás embert szinte soha nem veszti el szem elől, nehéz egyedül feltartani. A lábai erősségén azért még dolgoznia kell, mert ott van pici lemaradás, emiatt a double-team ellen sem annyira hatásos, mint amennyire egy top NT-nek lennie kéne az NFL-ben. Nem egy pass-rush specialista, a technikáján és a lendületén még dolgozni kell.

Vélemény: Első kör

Videó

Jordan Phillips (6’5, 329, Oklahoma)

20-yard sprint: 4,68 mp
bench press: 28
3-cone drill: 7,88 mpű

Nem tökéletes ő sem, de mindenki az egyik legjobb NT-t látja benne. Magas, erős, testes, képes a two-gap szisztémát játszani és double-team ellen is elég jó. A méretéhez képest elég atletikus is. Nem egy nagy pass-rusher, az igazi mozgékonyság és a technikai sokszínűség is hiányzik, de egy nose tackle-nek nem is ez az erőssége. Néha kicsit magasan játszik és a térdei is túlzottan ki vannak olykor nyújtva. Ennyi. Kiváló NT tehetség, kis pass-rush potenciállal.

Vélemény: Első kör közepe – második kör közepe

Videó

Eddie Goldman (6’4, 336, Florida State)

20-yard sprint: -
bench press: -
3-cone drill: -

Nagydarab, gyors, erős. Jó kezdés, azt hiszem. Goldman igazán ígéretes tehetség, aki simán használható NT pozícióban. Nagyon erős a felsőteste, súlyos kezekkel, amik ha megragadják az embert, akkor vége a dalnak. Jól szakad el az őt blokkoló támadótól és szinte ráveti magát a labdásra. Bizonyos esetekben two-gap szisztémát is lehet vele játszatni. Nem túl nagy pass-rusher, de az elmúlt két idény alatt 6 sacket összehozott. Legnagyobb hibájának pont ezt a pass-rush gyengeséget tartját. Igazság szerint egyéb nagyobb hibája nincs is. Érdekes lesz látni hol fog elkelni.

Vélemény: Első kör közepe – második kör közepe

Videó

Carl Davis (6’5, 320, Iowa)

20-yard sprint: 4,47 mp
bench press: -
3-cone drill: 7,91 mp

Sima első körös lenne, ha nem lennének magatartásbeli gondok vele. Nem a legjobb pass-rusher, ott van még mit fejlődnie, de ezen kívül kifejezetten jó futás ellen, aki jól használja ki a testi adottságait. Magas a Football intelligenciája és képes hamar megérteni a különböző védő és támadó sémákat. A legnagyobb baj vele kapcsolatban a Senior Bowl alatti interjúk voltak. Sokak szerint iszonyatosan flegma volt, aki nem adja bele testét-lelkét a játékba és szerinte elég neki 20-30 snapet játszania, mert azzal is maradandót alkot. Ezek mellett, ha nincs kedve, akkor képes egy időre eltűnni a pályán. Persze egy Bill Belichick valószínű kinevelné belőle ezt a fajta mentalitást.

Vélemény: Második kör

Videó


DT:

Leonard Williams (6’5, 302, USC)

20-yard sprint: 4,53 mp
bench press: -
3-cone drill: 7,59 mp

A 2015-ös Draft Dline üdvöskéje. Egyöntetű vélemény, hogy ritka kincs érkezik a Draftra, aki, bár már most szinte megállíthatatlan, még mindig nem érte el teljesítőképessége határait. Mindenhol bevethető a védő falban, DT, DE, mindegy. Hozni fogja az eredményeket. Gyors erős, hihetetlen robbanékony. Minden helyzetben képes az irányító után rohanni és futás ellen is nehezen lehet megállítani. Az egyensúlyát mélyen tartja, az alapállásból szinte kirobban, így nehéz blokkolni. Apróbb hibái között van, hogy néha nem reagál kellő gyorsasággal a snapre vagy az alapállása alkalmanként túl keskeny, ami szintén vezethet egyensúly gondokhoz. Előfordul, hogy egy-egy játékra kicsit lejjebb esik a teljesítménye, de aztán újabb erőre kap. Kevés rosszat olvasni róla és azokat is elbagatelizálják. Majd meglátjuk.

Vélemény: Top5

Videó

Arik Armstead (6’7, 292, Oregon)

20-yard sprint: 4,53 mp
bench press: 24
3-cone drill: 7,57 mp

Nem véletlen az ismerős név. Arik bátyja, Armond, a Patriots tagja volt 2013-ban, majd betegség miatt 2014-ben vissza is vonult. Most itt az öcsike, aki igyekszik megélni, amit a bátyónak nem sikerült. Sajnos azonban vele kapcsolatban erősen megosztottak a vélemények. Minden adottsága megvan hozzá, hogy jó játékos legyen, magas, nagyon hosszúak a karjai és a kezeit is alkalomadtán egészen jól használja. Viszont nagyon inkonzisztens és nem elég fejlett a technikája. Egyelőre inkább futás ellen használható, mint pass-rushra. A pass-rush mozdulatai nagyon kiforratlanok és többször nem tudott lejönni a blokkokról sem. Ő a nagybetűs ígéret, kérdés lesz-e belőle valóság. A potenciálja miatt hamar el fog menni, talán hamarabb is, mint kellene. Bevethető 4 emberes falnál DT poszton vagy 3 emberes falnál DE poszton is. Valószínűleg nem idén fog berobbanni a nagyok közé.

Vélemény: Első kör közepe – második kör közepe

Videó

Xavier Cooper (6’3, 293, Washington State)

20-yard sprint: 4,37 mp
bench press: 29
3-cone drill: 7,23 mp

Szerepét tekintve Dominique Easley típus, azaz inkább pass-rush specialista, mint erős, futás ellen alkalmazható DT. Mindenki a gyorsaságát és az irányító siettető képességét emeli ki vele kapcsolatban. Jól dolgozik a kezeivel, jól vélt irányt ha kell és a play-action szituációkban is nagyon jól reagál. Korábbi kosaras és pályafutása elején TE-t is játszott. Funkcionálisan kicsit gyengébb, mint kéne. Ha a technikája nem segít az elszakadásban, akkor azt erőből nem képes megtenni. Előfordul, hogy túl hamar feláll a mozdulatsor közben, így jóval könnyebb célpontot nyújt a támadó falembereknek.

Vélemény: Első kör vége – második kör vége

Videó

Marcus Hardison (6’3, 307, Arizona State)

20-yard sprint: -
bench press: 27
3-cone drill: -

Hardison igazából a 2014-es szezonban robbant be a köztudatba, 53 tackle-lel, amiből 15 yardvesztéssel párosult és 10 sackkel. 4 emberes falban DT, míg 3 emberes falban DE poszton vethető be. Jól használja a hosszú karjait, képes magától távol tartani a blokkoló támadó falembert. Mozgékony, elkerüli a szembe jövő embereket és a labdásra koncentrál. Nagyon nagyot lépett előre a 2014-es szezonban, egy év alatt nagyot nőtt az ázsiója. Pass-rush közben jól lenn tartja a testsúlyát és masszívan rohamoz. A lábai és a csípője nem annyira erős, hogy a fal közepén igazán jó lehessen futás ellen illetve erőteljesebb blokkolók meg tudják tartani, ha nem kell pass-rushra mennie. Ilyenkor kicsit felemelkedik a teste, így kibillenthető az egyensúlyából. Egyelőre szituációs pass-rusher szerep juthat neki.

Vélemény: Második – harmadik kör

Videó

Szerkesztői vélemény: Nem lenne rossz egy Shelton vagy Williams, de ők már rég nem lesznek ott, amikor a Pats húz 32-re. Első kör végén Phillips vagy Goldman lennének a top favoritjaim, vagy egy letradenél Goldman a második kör elején, ha még ott lesz. Davis a második kör végén szintén jó húzás lenne vagy mondjuk valamelyik harmadik körös pickkel Hardisont behúzni.

Hozzászólások

2015. 04. 01. 08:59
Croaker
Van a fentiek közül valaki, akinél volt említendő sérülés, ami miatt a csapatok elgondolkodnak, hogy megéri-e?

Vagy esetleg van lejjebb olyan NT, aki a sérülése miatt csúszott le, és nem a teljesítménye miatt, ergo akiből mi, a nagy sérülés-utáni specialisták valaki használhatót tudnánk faragni ?
2015. 04. 01. 11:06
Levis
Tuti, hogy van :-D
2015. 04. 01. 13:37
Goldman sérülés mkatt nem vett részt a Combine-on, de azóta úgy tünik rendben van.
2015. 04. 01. 22:21
Levis
XD Akkor Ő jön hozzánk! XD
2015. 04. 01. 09:44
kyobalu
Eddie Goldman-t megnézte személyesen Patricia kedden a Florida Pro Day-en..Valószínűleg ő beleillik az elképzeléseinkbe.. Scar pedig ismét segít OL emberke ügyben..Ő megnézte Cameron Erving-et, Tre Jacksont-t és Joshua Matias-t..
2015. 04. 01. 11:17
babakocsi5
Szerintetek mibe kerülni feltradelni valakiért mondjuk 10 helyet? Magastoronyért is felmentünk. Én úgy érzem, hogy kész játékost kellene elhozni első körben
2015. 04. 01. 13:38
Rengetegbe. 32-röl 10 körüli helyre, elképesztöen sok Magastorony és Jones esetében is valahol 5-6 helyet mentünk fel max, nem 20-at.
2015. 04. 01. 14:17
Petza
Szerintem úgy értette, hogy 10 helyet. tehát kb. a 20-23 hely környékére.
2015. 04. 01. 11:33
komzoz65
Jordan Philips lehet a mi emberünk.
2015. 04. 01. 16:33
vhs-box
2015. 04. 01. 18:53
slack
Itt lehet és kell is majd sakkozni
2015. 04. 01. 20:55
zo72
milyen állapotban lehet Ridley, ha a csoport riválisoknak is csak nézegetik és nem igazolják le? Pedig pénzük lenne rá...
2015. 04. 02. 16:38
fatman
ah, jó kérdés...
durva...
visszaszerezzük?
2015. 04. 01. 23:21
Mate-x
Én a DT-ék közül Michel Benettre is kíváncsi lettem volna. Ő mondjuk csak 4-3-as DT-ét tud játszani, de nagyon jó statisztikái voltak a bajnok csapatból (Ohio), csak kár, hogy most sérült, de nagy játékos válhat belőle ha egészséges lesz a következő szezon kezdetére ;)
2015. 04. 01. 23:31
Mate-x
2015. 04. 03. 06:08
Boston
Egy NT-nél miért annyira fontos szempont a passrush képesség? Wilfork is elit passzsiettető volt az egyetemen a posztjához képest, a profik között mégsem váltotta meg a világot ezen a téren. És szerintem ezen a poszton itt már nem is nagyon lehet.
2015. 04. 03. 11:51
komzoz65
Szerintem igazad van, ez valójában erősen másodlagos ma már az NFL-ben, a NT pozíció alapvetően úgy segíti a siettetést, hogy mindig duplázni kelljen (ha egyáltalán fenn van passz játéknál, mert evidens passz szituációkban szinte mindig lehozzák). Néha persze nem baj ha odaér, vagy leüti a passzt, de ez már extra.

Egy számomra érdekes védelmi fal elemzés itt:

http://www.footballoutsiders.com/stats/dl

Hozzászólás a(z) Pozíciós áttekintés (Draft) – Nose tackle, Defensive tackle bejegyzéshez