Menetrend

Pozíciós áttekintés (Draft) – Offense Guard és Offense Tackle

2015. 03. 21. 18:46
Szerző: Paul43
Kategória: Elemzés

Előző, cornerback elemző cikkem után most az offense következik, rögtön két poszttal. Hogy miért is? Bár OT tekintetben jelenleg 4 bevethető játékos is van a keretben (Vollmer, Solder, Cannon és Flemming), de Solder jövője jelenleg kérdéses és Vollmernek sincs túl sok hátra a szerződéséből valamint a két csereembertől még nem esett le az állunk. Mindezeken felül, Mankins óta tudjuk, hogy BB nem szívbajos, ha egy egyetemi OT-t kell áttennie OG-be. A Guard poszt pedi kicsit foghíjas és per pillanat még senkit nem igazolt a csapat. Trade Mathisért vagy hozzuk vissza Connolly-t? Jó kérdések, de mi most inkább a Draftra koncentrálunk.Ahogy azt már korábban többször is megállapítottuk CB, OL és DL a három legnagyobb needje a csapatnak. A 3 CB igazolás után lehet letehetünk abbéli elképzelésünkről, hogy a Pats az első körben cornert húz, így 32-re marad a két fal. Ha pedig innen nézzük, akkor számomra az OL problémásabb most, mint a DL.

A falnál a korábbiaktól eltérően nem a 40 yardos sprinteket fogom leírni, hanem a 20 yardosakat, mert egy falnak nem a mélységi blokk az elsődleges feladata, hanem az első (DL) és második (LB) vonal eltakarítása, ezzel utat nyitni a futónak. Passz esetén pedig pláne nem szükség a 40 yardos nyargalás. További fontos mutató a bench press, hiszen ez mutatja mennyire erős a delikvens és pass-rush ellen ez sem elhanyagolható. A 3-cone drill (BB kedvence) a gyors irányváltást és a rövid távú gyorsaságot méri, ami megint csak pass-rush ellen lehet fontos.

Csapatok, akik előbb húznak, mint a Pats és szükségük van OL-re.

Pick 9 – Giants
Pick 10 – Rams
Pick 12 & 19 – Browns
Pick 18 – Chiefs
Pick 23 – Lions
Pick 25 – Panthers
Pick 28 – Broncos
Pick 29 – Colts

Ahogy látható, sok csapat van akinek elkelne a segítség, de ez nem jelenti azt, hogy már az első vagy második körben ide is fognak húzni.

2015. ifjai

Offense Tackle


La’el Collins (LSU, 6’4, 305)

20 yard: 4,63 mp
bench press: 21
3-cone drill: 7,7 mp

Igazán érdekes fiatal, hiszen Mayock legjobb Tackle prospectje, de sokan nem látják benne a jövő baloldali Tackle-jét. Ennek igen egyszerű az oka. Nem annyira atletikus, hogy konzisztensen fel tudja venni a versenyt a profi pass-rush emberekkel. Ezért többet a jobb oldalra tennék vagy eggyel beljebb, valamelyik Guard posztra. Ettől függetlenül technikailag elég jól ott van a srác, mind futásnál, mind passznál. Elég agresszíven játszik, keresi az védőt, nem csak reagál. Képes gyorsan felejteni, azaz egy rossz play után nem ragad le, hanem már a következőre koncentrál.

Vélemény: Első kör közepe – második kör közepe

T.J. Clemmings (Pittsburgh, 6’5, 309)

20 yard: 4,54 mp
bench press: 22
3-cone drill: 7,68 mp

Clemmings egy igazi vándor, aki csak két évet volt jobb oldali Tackle, előtte DE-ként rémisztgette az ellent, középiskolában pedig kosaras volt. Szinte minden elemző cikk, amit olvastam kiemeli, hogy mennyire atletikus a fiú és nagyon jól vált át a második vonalra, ezzel is segítve a futók hosszabb szabad útját. Elég jól vált irányt és sípszóig pörög (néha még azután is). Mivel csak 2 éve van Tackle pozícióban, így technikailag még képzetlen, van bőven mit tanulnia, de ezzel együtt nem rossz játékos. Pass-rush ellen sincs elveszve, de egy gyorsabb és technikásabb NFL rusherrel szemben sebezhető. Az alapok megvannak, nagyon ígéretes játékos, de megoszlanak a vélemények, hogy mikor kelhet el a drafton. Technikáját, ha sikerül csiszolni, akkor egy igen hasznos játékos válhat belőle, aki akár Guard poszton is bevethető

Vélemény: Második – harmadik kör

Andrus Peat (Stanford, 6’7, 313)

20 yard: 4,62 mp
bench press: - 
3-cone drill: 8,01 mp

Papa hat évet játszott az NFL-ben, így nem ismeretlen a világ az ifjú számára. Több elemző is kedveli a srácot, hiszen már most egyben van. Nem kiemelkedően jó sem a futásnál, sem a passznál, csak szimplán jó. Azaz az alap megvan amire építeni lehet. Jól tartja a testsúlyát középen és mélyen, így a elég jól vált irányt és ha valakit egyszer megragadott,akkor legtöbbször ki is veszi azt a játékból. Az ereje és a gyorsasága is megvan hozzá, hogy baloldali Tackle váljék belőle, valamint több, mint 2 méter magas. Két negatívum van vele kapcsolatban. 1. Szintén bajban van a kisebb és gyorsabb védőkkel, valamint 2. nehezen tud elválni az első szinten levő védőtől és így a második szintre felfutni.

Vélemény: Első kör közepe – második kör közepe

Ereck Flower (Miami, 6’6, 329)

20 yard: - 
bench press: 37
3-cone drill: - 

Csak 20 éves, de nagyon erős, övé a legjobb fekvenyomás eredmény az idei OL reménységek közt és jó hosszú karjai vannak, ami egy elit LT-nél bizony szinte kötelező elem. Alapvetően technikás játékos már most, viszont sokszor áll túl keskeny alapállásban, ami miatt könnyen kibillen az egyensúlyából, valamint a kezeit nem használja tökéletesen. Sokszor túl szélesek a mozdulatai és nem is ad bele mindig erőt a blokkokba, hanem csak dobálja a kezeit. Ezektől független egy nagyon ígéretes fiatal, aki futásoknál is hasznos, jól tisztítja a pályát a futó előtt illetve passzoknál egészen jól tudja követni a védőt és elzárni előle a pass-rush lehetőséget. Bár néhányan először jobb oldalra tennék és csak utána át vakoldalra, mégis egyöntetű vélemény, hogy nagy a potenciál benne.

Vélemény: Első kör

D.J. Humphries (Florida, 6’5, 307)

20 yard: 4,64 mp
bench press: 26
3-cone drill: 7,87 mp

Nála is általános vélekedés, hogy meg fogja állni a helyét, mint LT a profik közt is. Jelenleg még inkább ösztönből, érzésből és erőből játszik, mint technikából. Nem azt mondom, hogy az nincs neki, csak azt, hogy még nem mindenhol profi szintű. Például a kezeit ő sem használja jól, sokszor mintha csak alibizna a karjaival. Máskor viszont kiválóan veszi az ellenfelet és jól megy fel a második szintre is. A tartása remek, néha gabalyodik csak össze a lába, ha mélységbe kell felfutnia. Ami fontos lehet egy OL játékosnál, azt az angol nasty play kifejezés írja le a legjobban talán. A kis piszkos technikák, na ez nála megvan és a keménység is. Változó vélemények vannak arról, hogy mikor húzhatják ki.

Vélemény: Első kör közepe – második kör közepe

Jake Fisher (Oregon, 6’6, 306)

20 yard: 4,33 mp
bench press: 25
3-cone drill: 7,25 mp

Aki idén az Oregon Egyetemről jön, azt általában szeretik a szakik. Fisher volt, aki 2014-ben Mariota bal oldalát védte, nem eredménytelenül. Mindezek mellett nagyon atletikus (elég csak a számaira ránézni) is, mégis mintha picit el lenne felejtve. Ennek az oka az erő hiánya lehet. Összehasonlítva a többiekkel, Fisher gyengécske, ami leginkább a power-blocking rendszerekben lehet hátrány. Ebből is látszik, hogy jelenleg nagyon séma specifikus a srác, zone-blocking sémába ideális darab lehet. Mindezek mellett a legtöbbször büntetett OL az idei újoncok között, csak a 2014-es szezonban hat holdingot fújtak rá. Intelligens és gyorsan felismeri a helyzet adta lehetőségeket illetve a pass-rush irányokat is. Prioritás kell legyen a számára, hogy több izmot pakoljon magára.

Vélemény: Második kör

Ali Marpet (Hobart & Williams Smith, 6’4, 307)

20 yard: 4,47 mp
bench press: 30
3-cone drill: 7,33 mp

Ő lehet az idei év OL meglepetése. Marpetet elég sok mockban olvastam a Patshez írva, ezért is vettem bele őt is listába, bár a Tackle poszt kicsit túl jószívű volt tőlem, de a sebessége és az ereje is megvan hozzá. A leggyorsabb 40 yardot futotta (4,98) és a 20 yardja sem lett rossz, ehhez ha hozzávesszük a 30-as fekve nyomás adatot, akkor nagyon impozánsan sikerült neki a Combine. Túl sok hibát az elemzők sem tudtak mondani, aminek egészen egyszerűen az lehet az oka, hogy Marpet egy harmadik ligás csapatban játszott, így nem lehet jól felmérni mit is tudna a nagyok között. Leginkább Guardként jöhet szóba.

Vélemény: Harmadik – ötödik kör


Offense Guard


Brandon Scherff (Iowa, 6’5, 319)

20 yard: - 
bench press: 23
3-cone drill: - 

Sokan a Draft legjobb támadó falemberét látják benne, aki hamar el fog kelni. Alapvetően Guard, de vannak szakemberek, akik szerint vakoldali Tackle-ként is megállná a helyét. Ha futásblokkolást nézünk, Scherff már most NFL szinten van. Remekül tisztítja el a védőt az útból, végig viszi a blokkot, mélyen tartja a testsúlyát és képes terelni az ellenfelet. De nem ennyire jó passzblokknál. Inkább előre tud mozogni, mint oldalra vagy hátra. Nem túl jó a lábmozgása, ami a passz védelemhez kell, különösen a külső pass-rush ellen van bajban. Mindent egybevetve kifejezetten népszerű a csapatok körében, de nem elsősorban egy passz orientált csapatban fogja megtalálni a helyét vagy nem Tackle poszton. Guardként per pillanat sokkal jobb lehet (a la Mankins) a profik közt.

Vélemény: top15

Cameron Erving (Florida State, 6’5, 313)

20 yard: 4,63 mp
bench press: 30
3-cone drill: 7,48 mp

Erving a Belichick álom, abból a szempontból, hogy LT kivételével az összes poszton bevethető, játszott RT-t, C-t és Guardot is, mégis a Guard/Center posztok passzolhatnak hozzá a legjobban. Korábban DT-t is játszott, így megvan az az előnye, hogy képes az ellene felálló védő fejével gondolkozni. És ami megint csak naaaagy plusz Foxboroban, hogy jól tanítható. Pont a védő múltja miatt, még nem teljesen kiforrott, kis idő kellhet neki, mire minden apró technikát és trükköt megtanul a posztjához. Gyors a lábmunkája, de nem elég erős, így erőteljesebb pass-rush ellen sebezhető. A kezeit viszont remekül használja, jókor és jó helyre teszi őket, hamar elkapja a védőket.

Vélemény: Első kör vége – második kör vége

Laken Tomlinson (Duke, 6’3, 323)

20 yard: 4,87 mp
bench press: 25
3-cone drill: 8,17 mp

Négy éven keresztül kezdő volt az egyetemen és az elmúlt két évben egyszer sem sackelték róla az irányítót. Kezdésnek ez már elég jó. Ezek mellett erősek a lábai és az alsó testével jól ellent tud állni az erőből jövő pass-rushoknak. Sajnos azonban ő sem top játékos, mivel az atletikusság terén erős kihívásokkal küszködik. Neki sem ízlenek a gyors pass-rusher ellenfelek, gyors irányváltással le lehet ázni. Mivel lassabb, így a második szintre felfutni nem megy neki túl könnyen. Sajnos sokan nem látják benn az NFL kezdőt. Persze sok ilyen sztorit láttunk már (Tom Brady neve mond valakinek valamit?)

Vélemény: Második kör vége – harmadik kör vége

A.J. Cann (South Carolina, 6’3, 313)

20 yard: -
bench press: 26
3-cone drill: - 

Cannt szeretik az elemzők odakinn. Nem sok ponton lehet belekötni a technikai repertoárjába, jól használja a kezeit, mélyen van a súlypont, képes az gyorsabb irányváltásokra és ügyesen tereli az ellenfelet. Azonban a kisebb és gyorsabb pass-rusherek ellen ő is sokszor bajban van, illtve sokszor a testsúlyát előrébb helyezi, mint kéne, ezáltal a balansz bizonytalan. Ezt a profik között, a tapasztaltabb ellenfelek ki tudják használni. 4 évig volt kezdő és 2013 kapitány is volt, ami BB-nél nagy előny. Nem tudni sérülésről, szintén jó pont. Erős alsó és felső teste van, ami megint kedvező, ha egy power-blocking rendszerbe kerül.

Vélemény: Első kör közepe – második kör közepe

Tre’ Jackson (Florida State, 6’4, 330)

20 yard: - 
bench press: - 
3-cone drill: - 

Neki nem tett jót a 2014-es szezon. 2014 elején szinte mindenki első körösnek tartotta, de az elmúlt pár hónap nem sikerült túl jól. Inkonzisztens volt és alig fejlődött valamit. Erőssége a futásblokk, a passzblokkhoz nincs még meg az elit technikai tudás. A kezeit elég jól használja, hamar és jó helyen éri el a védőt. Futásoknál nem szereti a mélységi blokkokat, a második szinttel gondjai vannak. Három évig volt kezdő és az akarás is megvan nála. Jó coaching kellene neki és akkor a határ a csillagos ég.

Vélemény: Második – harmadik kör

Arie Kouandjio (Alabama, 6’5, 310)

20 yard: -
bench press: - 
3-cone drill: - 

Kouandjio-nál sokan szkeptikusak, hogy csak a neve miatt szerepel a top10 újonc között, de a játéka alapján többen is előtte lennének. Megvan benne a lehetőség, de még edzenie és tanulnia kell. Inkább futás ellen jó, nem okoz gondot neki a double team, hamar megtalálja a blokkolandó embert. Hosszú karjai vannak, amiket ki is használ. Pass-rush ellen elég gyengécske és nem is képes túl gyorsan irányt váltani. Technikailag is lenne bőven hova fejlődnie. Ő inkább az ígéret kategória, mint a tehetség.

Vélemény: Harmadik – negyedik kör

Jeremiah Poutasi (Utah, 6’5, 335)

20 yard: 4,89 mp
bench press: 26
3-cone drill: 8,09 mp

Nála erős fejlődés volt megfigyelhető 2014-ben, sokkal jobb lett a pass-protectionje és a lábmunkája is. Ő is inkább előre szeret játszani, de oldalra is képes elmozogni, így a külső pass-rush ellen is harcképes. Nagydarab, nehéz megkerülni. Elég erősnek tűnik, bár ezt nem mindig tudja kihasználni, mivel a kezeit nem ideálisan helyezi rá az ellenfélre és a mozdulatai sem túl kifinomultak. Az összetettebb blokk sémákkal még gondjai akadnak, feltétlen tanulnia kell. Alapvetően Tackle-t játszott, de a profik közt sokkal jobban passzolna hozzá a Guard posztok valamelyike.

Vélemény: Harmadik – negyedik kör

Hozzászólások

2015. 03. 21. 23:01
hopi46
Az O-fal problémás felvezetése túlzott!
Solderrel mi a probléma? 2016-ban lesz FA és TB hátralévő idejében ostobaság lenne egy fiatal, "bejáratott" vakoldali tackle-t elküldeni, aki van olyan jó mint Light volt "ugyanennyiévesen".
Vollmer 2016-ban lesz FA és a legkonzisztensebb tagja a falnak.
Ráadásul igazán csak Connolly öreg és Wendell, Vollmer kivételével a többi kerettag szinte "csitri".
A drafton szerintem a DL, de még a CB is elsőbbséget fog élvezni. Talán 2.-3. körre megmarad Tomlinson vagy Fisher.
2015. 03. 21. 23:56
Foherty
Szerintem egyaltalan nem tulzott. A tavalyi kezdo otosbol jelenleg csak negyen vannak a csapatnal, es melyseg sincs mogottuk. Akar az elso ket kor is mehetne a tamadofalra.
CB most mar van egy rakat...
2015. 03. 22. 10:14
Szerintem sem eltúlzott. El is mondom miért.
A FA előtt egyöntetű vélemény volt, hogy az OL felújitásra szorul, mert nem megfelelő az emberanyag és 32-re 60-70%, hogy OL jön. Azóta elment Revis és Browner, ami a CB posztot fontosabbá tette, de ide jött 3 veterán, akik közül legalább egy beválhat. Butlerben szerintem tuti bíznak a górék, így most ide nehezen tudom elhinni, hogy 2. körnél előbb jön valaki.

DL persze fontos, itt is lenne mit javítani, de DT oldalon ott van Branch, Siliga, Vellano és Easley, míg DE-ben Jones, Ninko, Moore, Bequette, Sheard és Buchanan. Itt annyi változás volt, hogy Wilfork elment és Ayers helyett Sheard jött. Jó NT-t lehet 1-3. körig szerezni, ha egyáltalán akarnak olyat Siliga mellé.

OL. Jelenleg Solder-Wendell-Stork-??-Vollmer, Cannon, Fleming, Josh Kline, Devey, Chris Barker, Kaylin Hauptmann, ami valljuk be nem annyira fényes. Solder helyzete azért kérés, mert most egy 7,5 milliós 1 ées opció alatt játszik, nem biztos, hogy lesz hosszabbítás (szerintem igen), Vollmer ha egészséges akkor jó, de neki is 2 éve van hátra, erősen 30 körül lesz és egészségesebb szintén nem lesz. Stork helye tuti. Wendell sem az az igazi kezdő, bár a mostani szezonban G poszton kifejezetten jó volt, de neki is csak jövő év végéig van szerződése. Kline idén betlizett, Devey nem is tudom mit keres még itt, Hauptmannról meg nem is igazán hallottam. A Fleming-Cannon páros jó, de ők így kevesek lesznek.
BB szeret 1-2 évre előre gondolkodni és most az 1-2. körökben vannak jó prospectek. Bradynek meg időre van szüksége, hogy találjon embert, így kellenek a minőségi emberek. Ezért gondolom, hogy az OL jelenleg a legfontosabb hely, ahova ember kell.
2015. 03. 22. 10:17
Pont most olvasok egy összefoglalót, hogy Wendell-t megműtötték nemrég, igaz Siliga és Chris Jones-t is. Szóval ez is árnyalja a képet, de továbbra is a D-t gondolom előrrébb. És a végén lehet BB DT-t húz vagy CB-t. Ki tudja :)
2015. 03. 22. 10:28
Lucius
Szerintem puntert. :)
2015. 03. 22. 14:16
Levis
Szerintem ha még bent lesz az első kör végén Arik Armstead akkor el fogjuk vinni. Nem tudom miért, de ez az érzésem.
2015. 03. 22. 17:00
Dega
2015. 03. 22. 19:29
hopi46
Én tiszteletben tartom az OL elsődleges erősítésébe vetett véleményedet (hitedet?), de az összehasonlításod az OL-DL között nem meggyőző. Ha Kline,Devey,Barker,Hauptmann gyenge, akkor kb.ugyanilyen Moore, Vellano,Bequette,Buchanan. (Az most mindegy, hogy sérülés vagy más miatt.)
Én valószínűbbnek tartom a meggyengült védelem erősítésének elsőbbségét. Persze ez lehet trade is.
2015. 03. 22. 01:01
joeflame
Azért az engem is meglepne ha a szétcincált védelmünk helyett az 1-2 körben a támadóegységet erősítenénk..szép a mennyiség CB poszton de a hibázgató Ryan,a sérülésekkel bajlódó Dennard és mr.INT Butler nem éppen erős felhozatal..Wilfork pótlása sincs még megoldva,de persze sok függ attól kit visznek el előttünk..de én is a D nagyon kevésnek érzem,azt pedig 4-5 körösökkel nem fogjuk kellően megerősíteni az tuti.Na de majd BB eldönti :)
2015. 03. 22. 09:42
Tibi Twelve
Azért Butler meccseit nem árt megnézni.Nagyon jól fogta az embereit szinte mindig.Nagyon jó lesz, most van egy év tapasztalata, bár nem játszott túl sokat,meg jön a training camp is.

De inkább legyen a D gyengébb minthogy OL nélkül játsszunk mint ahogy tavaly kezdtük.
2015. 03. 22. 10:04
joeflame
Semmit se ér a stabil OL ha pályán sincs..a secondary sebezhető..pass rush ban sok előrelépést stabil,erös DL nélkül nem várhatunk..futás ellen se vagyunk túl acélosak,nekem ez nagyon sok opciónak tűnik ami a yardok benyalásához fog vezetni,na de én inkább D párti vagyok :)
2015. 03. 22. 10:30
Lucius
Butler az INT-en kívül is nagyon jól játszott a döntőben. Lehet benne reménykedni, de azért még nem kiáltanám ki örökös kezdőnek.
2015. 03. 22. 14:24
Levis
Butler végig jól játszott a döntőben amikor lehetőséghez jutott! Kearse mákos elkapásánál is Ő volt ott és majdnem el is ütötte. Arról nem is beszélve ha nem löki ki utána akkor valószínű nem mi ünnepeltünk volna a végén...
2015. 03. 22. 15:55
joeflame
Arrington meg Hilton-t szedte le a pályáról aztán majdnem elment rajta az SB..egy meccs,meg pár szép megmozdulás még nem teszi szezonos zsenivé..de legyen úgy.
2015. 03. 22. 17:02
Dega
Megnézve az SB-t,sokadszorra(!!),direkt Butlerre figyelve,jó lesz ez a srác...!
2015. 03. 23. 07:03
Levis
2015. 03. 22. 17:05
BaP
Butler rengeteg yardot nyelt a szezon során, egy Revishez képest 2x annyit, fele annyi snap-et játszva. Nem gondolom, hogy kezdő man press cover lenne... De majd talán egyszer lehet.... Csak az még kevés.
Ez a kategória Logan Ryan is, no meg Fletcher. Lehet, hogy hatalmast fejlődnek majd a szezonkezdetre, de a sec-be kell azért egy tapasztalt veterán, vagy egy extra nfl kompatibilis fiatal..

Az a véleményem, hogy még egy veterán (G,DT/DE) kéne, és a drafton sem szabad hibázni, esetleges kockázatos picket pazarolni az első 3 körben.

Én CB,G,DT,LB húzást várnék az elején, és 0 térdsérült/lábadozó/pár év múlva bevethető húzást.
2015. 03. 22. 18:52
hopi46
A Butler-Revis összehesonlításod első mondata kimondottan demagóg!
A többivel nagyjából egyetértek.
2015. 03. 22. 19:12
BaP
Miért demagóg?
2015. 03. 23. 16:03
hopi46
Mert félrevezető ámításokat, vélekedéseket tartalmaz.
Revisre eleve kevesebbet dobtak és ha nyelt, nagyot nyelt! (Ld. Nelson és SB) Ha Butler többet játszik, lehetséges hogy a mutatói is javulnak. Egy elit kezdő és egy backup összehasonlíthatatlan.
2015. 03. 22. 18:55
hopi46
+1
2x hozta a SB-t!
Úgy tűnik jó érzéke van a szituációs játékhoz.
2015. 03. 22. 19:36
Tibi Twelve
Jó a football IQ ja is, mert egyből beugrott neki a videóból hogy mi lesz a play, és a snapnél már repült a labdára.Ezt máshogy nem lehetett volna elfogni.Nagy poszterem van a falon az INt pillanatáról :-)
2015. 03. 22. 20:18
Lucius
Vagy csak szerencséje volt.
2015. 03. 22. 20:21
Lucius
Mármint jó a futball IQ-ja, meg minden és remélem, hogy Revis lesz belőle, de az is csak 1 play volt és egy meccs. Jó volt nem rettegni minden hosszú passznál az idény során, hogy TD lesz belőle. Most ezt elbuktuk valószínűleg.
2015. 03. 22. 22:40
BaP
Butler hatalmas szerepet játszott, de remélem senki nem gondolja komolyan, hogy ő nyerte meg a SB-t, azt meg végképp, hogy ő a megoldás, és elit, kezdő szintű CB
Ne legyünk ennyire elvakultak/elfogulrak

Az gw int-ben hatlamas szerepe volt Brownernek, akit Kearse nem tudott betolni ( ugyanis hiába is ismerte volna fel Butler a hívást, esélye se lett volna Lockete-t megelőzni..) az az int 50%-ban Browner érdeme

Amúgy biztos nem véletlen, hogy Revis végig safety segítség nélkül dolgozott, míg Butler irányába mindig figyelt valamelyik.
A Kearse elkapás épp ezért volt hiba, mert Butler felütötte, de Harmon nem vitte el a labdát. Az, hogy utána kilökték, az a minimum volt.. Harmon hatalmasat hibázott ott.
( előtte 1 játékkal Browner úgy ütötte el, hogy a támadó nem tudott a közelébe se kerülni a lasztinak)
Az, hogy Arrington helyén jól játszott a második félidőben azt inkább kiemelném vele kapcsolatosan.

Butler jó anyag, biztosan sokat fog még fejlődni, de egy olyan csapat, amelyik a legvégéig versenyben akar lenni, nem kezdet egy Butlert a sec-ben.
Mert különben jönnek a brutál passer ratingek, meg a hosszú Yardok, aztán vagy sikerül a RZ-ben megállítani az ellenfelet, vagy nem.
Számomra ez evidens.
Ezzel nem Butlert minősítem le, nem ez a szándékom, csupán ez a realitás.
2015. 03. 23. 09:06
mgabor74
Nevek alapján az idén sem a 17. helyen kellett volna lennie a sec-nek. Azután meg mégis így volt. Lehet akkor mégse volt ez olyan "világverő" egység. Revis se lesz már fiatalabb, több fórumon is említették a szezon során, hogy sokat lassult, és már technikából él nem sebességből. Az meg nem mindig elég. Hogy ki hányadik körös a drafton az meg nem mindig mérvadó.Sherman is a sokadik cb volt anno akit húztak, most meg bárki vállalná hogy nála játszon.
2015. 03. 23. 15:24
BaP
No, ezzel kb egyetértek.

Draftolni kell 1(2) CB-t, aztán majd augusztusban, ha nem áll össze a dolog, akkor BB trade-elni fog egy veteránért.

De azért Butler, aki kétség kívül egy reménység, ügyesen fogta az ellenfél 3. meg 4. számú embereit, már ha egyáltalán pályán volt, azt 1 int miatt ne gondoljuk elsőszámú megoldásnak.

Persze ha tudni fogja azt top WR-ek ellen, amit a SB második félidejében hozott, nagyon nem kell aggódnunk.

Én elit Front7-ben, és szolid sec-ben reménykedem.
2015. 03. 23. 15:34
hopi46
Harmon védelmében: Ő is úgy látta, ahogy az egész stadion, hogy a labda a földre pattant és sportszerűen átugrotta a fekvő Kearse-t. Ha nem így látja INT-t szerezhetett volna.
2015. 03. 23. 16:30
BaP
Megeshet, csak ha ezen elmegy az SB-nk, akkor ez akasztást ért volna... A lanyót el kellett volna ütnie a levegőben, úgy átugrani Kearse felett. Amíg a síp nem szól, őneki a lasztira kell figyelni, me az emberre..
2015. 03. 22. 20:26
Lucius
A Seahawks meg csak erősödik. Ezt hogyan csinálják?
Amúgy mondja már meg valaki, hogy miért imádják ennyire Rodgerst odakint? Majdnem minden szakértő a legjobb QB-nek tartja a nyomorult 1 gyűrűjével. Amúgy szimpatikus figura, meg a csapatot is bírom, csak nem értem ez miért ennyire nyilvánvaló.
2015. 03. 23. 09:13
mgabor74
Szerintem az is benne van, hogy a legjobb korban lévő QB. Már kinőtte az újonc hibákat (ami pl Luck-nál még nics így), és többéves tapasztalat párosul a nagyon jó adottságokkal és játékintelligenciával. A karereje is topon van és a technikája is. 6-7 éve még van a ligában, ha nem jön közbe sérülés, így lehet még abból több gyűrű is. Ezen felül jó reklámarc és tudtommal nincsenek balhéi, sztárallűrjei. Nagyjából ez lehet az ok.
2015. 03. 23. 10:31
komzoz65
Amerikában a számok bűvölete a legfontosabb. Magyarán Rodgers statisztikái nagyon jók, sőt a legjobbak. Az alapszakaszban nagyon megbízható, sok yard, sok TD kevés int. Odahaza egyeneesen félelmetes. A PO azért nem ilyen parádés. Ha nem nyer 1-2 éven belül még egy SB-t ki is fogják kezdeni emiatt akárcsak Manniget. És némi joggal. A SB győzelem óta 4 vereség 2 győzelem elég sovány.
2015. 03. 23. 16:21
hopi46
@Lucius
20-25 jó játékosra lehet elég pénzt csinálni a cap alatt, de 53 megfelelő szintűre (rooster mélység) művészet! Mi, a tavalyi évet nem számítva, ezt az utat követjük, mert a sérülések elkerülhetetlenek.
2015. 03. 23. 00:23
loop80
Hihetetlen, hogy Jake Long-ra még nem csapott le egy csapat sem!

off

Tommy Kelly-t simán visszahozhatnánk, valószínűleg nem kerülne túl sokba...

on
2015. 03. 23. 09:16
kolok
Long a mi csapatunkba tökéletesen illene,mert egy egészséges térde sincs :)
2015. 03. 23. 09:31
loop80
:D Majd rácsörgök BB-re! ;)
2015. 03. 23. 10:20
komzoz65
Szerintem ide biztosan fogunk igazolni, a 2-4. körben.

Ez tavaly is így volt és a kezdeti döccenők után Stork szépen beilleszkedett a csapatba. Most is jöhet egy hasonló erősítés ide. Az előzetes értékelés alapján ez egy erősebb évfolyam. Hogy ki lesz a miénk, azt majd kiforrja magát a szakmai stáb véleménye meg a riválisok választásainak függvényében. Ha tippelni kell: cam Erving.


Az első kör szvsz cornerback lesz. Legalábbis ez lenne a logikus. A felhozatal is soványabbnak tűnik itt.

Hozzászólás a(z) Pozíciós áttekintés (Draft) – Offense Guard és Offense Tackle bejegyzéshez