Menetrend

Rekordokra törve

2007. 12. 18. 10:04
Szerző: Hazafi
Kategória: Hírek
A New York Jets felett aratott győzelem után most nézzük meg, hogy milyen fontos statisztikai rekordokat közelít vagy ért el a csapat illetve a játékosok. * A Patriots-nak története során mindössze második alkalommal sikerült megszereznie az AFC első helyét. (A két hátralévő mérkőzéstől függetlenül.) Ez eddig csak a 2003-as csapatnak sikerült. Mivel az rájátszás első hetén szabadnaposak leszünk, így az első playoff mérkőzésünk január 12.-én vagy 13.-án lesz a Gillette stadionban.
* 14 megnyert mérkőzéssel kezdtük a szezont, ez egyedül csak az 1972-es Miami Dolphins-nak sikerült az NFL 88 éves történetében. (Az ő alapszakaszuk csak 14 mérkőzésből állt, tehát ha vasárnap megverjük a Miami-t, akkor egyedüli rekorder lehet a Patriots.) * A Patriots beállította saját rekordját az egy idényen belül elért győzelmek terén. 14 győzelmet csak a 2003-as, 2004-es és az idei csapat tudott elérni a Patriots történelmében. * A múlt évben 3 győztes mérkőzéssel fejeztük be az alapszakaszt, így az idei 14-el már 17 megszakítás nélküli győzelem áll a csapat neve mellett. A rekordot 18-al a 2003 és 2004-es New England Patriots tartja. * Eugene Wilson vasárnapi TD-ja azt jelentette, hogy ő a 21. különböző játékos az idei évben, aki touchdown-t szerzett a Patriots színeiben. Ez a bravúr eddig csak a 2000-es Denver-nek és az 1987-es LA Rams-nek sikerült. * Tom Brady 4235 passzolt yarddal áll a szezonban, ezzel megdöntötte saját 4110-es rekordját a 2005-ös évből. * Wes Welker is elérte az 1000 elkapott yardos szezont Randy Moss mellett. A csapat történelmében eddig csak az 1979-es Patriots-nak volt két 1000 yardos elkapója egy idényen belül. * Randy Moss elérte 12000 elkapott yardot a karrierje során, ezzel a 15. játékos lett az NFL történelmében, aki elérte ezt a számot. * Kelley Washington blokkolt puntja az első volt 1999 óta, akkor Larry Whigham-nek sikerült ez a bravúr a Philadelphia ellen. * A vasárnapi győzelemmel kiegyenlítettük a New York Jets elleni győzelem-vereség mutatót. Az eddigi 97 mérkőzésen 48-48-1 a két csapat mérlege. Forrás: http://www.patriots.com/games/index.cfm?ac=gamereportdetail&pid=29662&pcid=47

Hozzászólások

2007. 12. 18. 10:11
trueplaya
Érdekes adatok,remélem gyarapítjuk párral még 2 hét alatt!! :P
2007. 12. 18. 10:14
Hazafi
Abban biztos lehetsz :)
2007. 12. 18. 11:14
CoSco
:D Tényleg birom hogy minden hülyeségről is statisztikát vezetnek.

"Tom Brady 62-5es mérleggel áll azokon a meccseken mikor a meccs előtt balkezével fogta a férfiasságának jelképét ürités közben, és ezzel beállította George Blande megdönhetetlennek hitt 61-7es eredményét. Külön szépsége a dolognak, hogy Blanda ezt 26év alatt érte el míg Bradynek 10év sem kellett ehhez. Bár felmerűl a gyanu, hogy nem e statisztika hajhászásról van e szó, lévén hogy Tom Brady jobb kezes, illetve, hogy rendszerint a gyengébb ellenfelek előtt végzi balkézzel ezen meccsek előtti rituáléit. Ettől függetlenük gratulálunk, és további hasonló sikereket kívánunk neki!
/Amerikai Dopping Felügyelet/
2007. 12. 18. 12:15
Tibo77
Hát ez kész....
Ilyen egy statisztikát...eszem megáll
... de legalább ebben is vezetünk...
2007. 12. 18. 13:33
Linebacker
Üdv minden NFL Rajongónak!
Először is szeretnék gratulálni az oldalhoz! Most kerestem fel először, s nagyon színvonalas, látszik a rengeteg háttérmunka! Csak így tovább!!!
A cikkről és a statisztikákról:
Az idei Pats félelmetes! Annyira össze van rakva ez a csapat, hogy az csak na!
Viszont rekordokat, statisztikai adatokat és kimutatásokat több szempontból is lehet keresni és találni!
Szinte minden csapatban lehet találni csúcsokat, rekord döntéseket, utolérhetetlennek tűnő teljesítményeket! (Nézzünk csak Green Bay felé, s lássuk, ahogy az "Öreg" leiskolázza a komplett huszonéves NFL-t!!!)
Félre ne értsetek! Ez semmit sem vesz el az idei remek teljesítményből, de úgy érzem, hogy ebben ez évben minden Patriots szurkoló kicsit elszállt a csapat remek mérlegétől!
Lehet, hogy jót tenne egy kisebb pofon a csapatnak, nehogy előre az ujjukon érezzék azokat a bizonyos gyűrűket?!?!?
Az én szívem NY felé húz (remélem azért most nem dobtok ki az oldalról :) !), s az idei legkeményebb meccsetek dec. 29-én lesz! Ha akkor nyer a Giants, megnyeritek a Superbowl-t, ha viszont mi sem rántunk vissza titeket a fellegek közül, akkor a rájátszásban hatalmas meglepetés érhet minden Pats szimpatizánst! Ne feledjétek: magasról lehet igazán nagyot esni!!!
Rövid írásom valószínűleg nem fog osztatlan sikert aratni az oldalon, de gondolataim sokak véleményét is tükrözhetik!
Ennek ellenére a Superbowl-t megérdemelné a Pats, frappáns válasz lenne a szezon kezdetére! (A díjátadón már mindenki azt filmezhet, akit és amit csak akar!)
Nagyon sok sikert a csapatnak, de legfőképpen a magyar oldal szerkesztőinek, szerzőinek és minden munkatársának!!!
Köszönettel és tisztelettel: Linebacker
2007. 12. 18. 13:53
temp
Linebacker: természetesen tökéletesen igazad van. Rengeteg alkalommal hívom fel én is az emberek figyelmét arra, hogy a statisztika csak egy számhalmaz, meg kell nézni, hogy mit is mutatnak a számok. Például ha megnézzük, akkor az idény első 2/3-ában jellemzően vezettünk a meccseken, sőt mi több, sokkal vezettünk. Ez persze azt hozta magával, hogy az ellenfelek nem húzhatták az időt, sokat kellett passzolni ellenünk, a futójáték háttérbe szorul. Ebből meg egyenesen következik a megérdemeltnél sokkal jobb helyezés a futás elleni védelem terén. De ugyanez elmondható a pocsék red zone defensre. A legtöbb meccsen nem számított túlzottan, hogy kapunk e pontot vagy sem, úgyis vezettünk 2TD-vel. Tavaly még félelmetes volt a red zone védekezés, amikor nem tudtunk minden pontra 2-vel válaszolni, idén sem romlott az annyit, amennyire a statisztika mutatja.

Persze hasonló kontextusokat millió számra lehetne felhozni.
2007. 12. 18. 14:02
Hazafi
Linebacker:
Először is üdv. az oldalon :)
Aztán szerinted, hogy lehetne lereagálni egy ilyen teljesítményt, amit az idei évben látunk?
Szerintem minden csapat számon tarja a saját rekordjait, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy elszálltak volna szurkolók.
Más: Érdekes lesz az a Giants meccs. Addigra valószínűleg a Giants már biztos wild cardos lesz, mi bye-on. Mit gondolsz, hogy meg akarják kockáztatni Eli kiesését a playoff előtt?(Eddig 3-4 QB-t tettünk hidegre) A Pats és Brady szerintem tuti játszani akar még a szabadhét előtt, márpedig akkor a backupok ellen nem hinném, hogy nagy pofont kaphatnánk. Aztán ki tudja mi lesz :)
2007. 12. 18. 15:07
Mr nemo
Na most lehet, hogy meg fogtok kövezni, de...

Van abban igazság, amit Linebacker mond, és persze CoSco kommentje is szíven ütő igazságot foglal magába. A statisztikák szépek és jók, de mindenről vannak... a csapat szereplése pedig parádés, és ha szar napom van, csak fellépek az oldalra, visszagondolok a szoros meccseikre és újult erővel vetem bele magam a munkába. De ez a veretlen szezon dolog, ami lassan már majdhogynem alapelvárássá válik a szurkolók között, azért egy kicsit túlzás. Szerintem.
Döntsünk rekordokat, mert az jó dolog, de igazából csak két dolog számít.

1. Nyerjük meg a SuperBowl-t
2. Senki ne sérüljön meg komolyan egyetlen győzelemért sem

A rájátszásban meg bármi lehet, nem egyszer volt rá eset (a mi házunk táján is), hogy egy wild card-ból érkezett csapat lemosta a tornymagas esélyest, amikor összekerültek.
2007. 12. 18. 15:14
Cheater
Kedves Linebacker!
Üdv az oldalon és én is reagálnék a feltevéseidre!
Amelett, hogy tökéletesen igazat adok Neked a statisztikai dolgokban, csak annyit mondanék, hogy ez az oldal a Patriots szurkolóknak készült és nem várhatod tőlünk, hogy ne imádjuk a végtelenségig a csapatunkat és ne ugráljunk örömünkben ha ilyen szezont produkálunk...:) Ez nem elszállás, csak nagyon nagy boldogság, hogy így szerepel a kedvencünk...:)
A Giants meccs meg még messze van, mert ahogy BB mondja, egyenlőre csak a következő...:)
Azért örülök, hogy be mertél lépni és vállalod a véleményed, de ne várd,hogy bárki is ellenséges lesz, mert ez egy hyper intelligens társaság!!!:) Így van fiúk??? Go Pats!
2007. 12. 18. 15:15
Bulow
Linebacker, Hazafi

Nem lehet, hogy a NYG-nak jobb, ha Eli nem játszik? Sztem ellenünk dob majd 6-7 INT-t, ha hozza a formáját. Én most 3 dolognak szurkolok:

- Legyen meg TiBi-nek az 50 TD
- Mossnak az elkapás rekord
- Meg persze a hibátlan szezon

nem is vagyok nagyigényű
2007. 12. 18. 16:24
Tibo77
Bulow,

én is pont ennek a 3 dolognak szurkolok, természetesen kiegészítve azzal, hogy mindezt sérülésmentesen...
2007. 12. 18. 17:49
Linebacker
Köszönöm szépen a fogadtatást Srácok!
Nagyon örülök, hogy megmozgatott Titeket az általam leírt pár sor!
Tényleg csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy nem abból kell élni, amit elért az ember, s az motiválja, amit még elérhet!
Eli fog INT-t dobni, de javarész megbecsüli majd a labdát! A Giants defense 4x viszi földre Brady-t, meglátjuk, hogy mire lesz elég! Én a védelmek híve vagyok, többre értékelek egy hatalmas tackle-t vagy sack-et, mint egy elkapást, vagy egy QB sneak-et. Káprázatos amit az offense-etek idén művel, meglátjuk, hogy eleget fent tudjátok-e tartani a Giants védelmet a pályán? A 17. fordulóról csak ennyit, mert úgyis esélytelen vagyok sokatokkal szemben, s ez nem az a fórum, ahol ne a Pats-et kellene előtérbe helyezni, s a méltó csodálattal adózni az idei (s hozzáteszem: a sokéves!!!) teljesítmény előtt!!!
Egyszerűen csak őszintém féltem a csapatotokat, hogy első számú irányító nélkül marad a rájátszásra! Tibo77 és Mr nemo világított rá a csapatok legnagyobb ellenségére, ami nem akármelyik csapat, hanem a sérülések!!! Én is védő poszton játszom, s tudom, hogyan gőzöl be az ember agya, ha ilyen ellenféllel találja szemben magát! Az "ilyen" nem pejoratív jelző, csak nem tudom, mi bosszanthatna fel jobban egy D-line-t, mint egy ilyen szezon offense részről?!? Ebből a szempontból le a kalappal a liga előtt, mert 99,9 százalékban a fair-play dominál a mérkőzéseken!
Egyébként én is örülnék a Pats Superbowl győzelmének (már csak azért is, mert fogadtam rátok), viszont érthető okokból a 100%-os alapszakaszt nem díjaznám :)
Minden mérkőzés után az abban a kb 3 órában jobb teljesítményt nyújtott csapat hagyhatja el győztesen az általunk hőn szeretett pályát, ez mindig így volt, s ez után is így lesz! Ha viszont egy csapat, nevezzük (csak a példa kedvéért) New England Patriots-nek állandóan győztesként hagyja el a pályát, akkor ugyanaz történik, mint pár éve a Forma-1-ben, ahol volt a mezőny, s volt Schumi! Ez elengedhetetlenül ellenérzéseket vált ki a többi csapat szurkolóiból attól függetlenül, hogy micsoda munka, kitartás, teljesítmény áll a dolog hátterében. Ezenkívül már én unom, hogy idén ahányszor Pats meccsre tettem, mindig nyertem :)
Az utolsó fordulóban is rátok teszek, mert akkor csak nyerhetek!!!
Ja, és én nyitok elsőnek pezsgőt, ha sikerül a 19-0!!!
Mégegyszer köszönöm, hogy ilyen (megint nem pejoratív :) !!!) társaságba keveredhettem! Tisztelettel: Linebacker
2007. 12. 18. 18:09
cset
Super Bowl. FEBRUÁR 3:))))))Akkor van a névnapom remélem megajándékoz a PATS egy jó kis győzelemmel.
2007. 12. 18. 18:52
Ifo
Én valahogy jobban félek a Miamitól mint a New Yorktól. Valahogy az az érzésem most, hogy nem lesz nyeretlen szezonuk sokkal felszabadultan fognak játszani (amúgy szerintem ezt már valaki írta elöttem ) és végülis az ö rekordjukat akkarjuk ( szeretnénk ) megdönteni. Mindent egy lapra fognak feltenni.
2007. 12. 18. 19:00
cset
Ebben van igazság.A Dolphins eléggé felfogja magát szívni az biztos.De a Giantsot se becsüljük le.
2007. 12. 18. 19:03
vidor
A Giantsre kiváncsi vagyok, mire megy Shockey nélkül. Na meg a vasárnapi 12 drop sem lehet túl bíztató... sajnálom, én is szeretem NY-ot :)
2007. 12. 18. 21:09
Cheater
Én is nagyon várom már a meccset, bár következetesen az a meggyőződésem, hogy Eli Manning nem tud felnőni az NFL-hez... A bátyja (bár ő sem a kedvencem:)) jó és az is lehet, hogy pont ez nyomasztja az öcsit... Go Pats!
2007. 12. 19. 14:09
patriots
A Miami ötősebb lehet rosz időben, mint a Giants otthon.
2007. 12. 19. 14:34
patriots
Hozzászólás a(z) Rekordokra törve bejegyzéshez