Menetrend

Roster áttekintés 2. rész - védelem

2012. 09. 14. 06:53
Szerző: Paul43
Kategória: Cikkek

A tegnapi első rész után, most nézzük kik is alkotják a védelmet. Ismét az ESPNBoston munkatársainak segítségével összeszedjük kinek milyen erősségei és gyengéi vannak. Lássuk, hát:DE

Chandler Jones: (198 cm, 118 kg)

Erősségek: Különleges hosszúság és atletikusság. Robbanékony, gyors és nagyon erőteljes a testének alsó része. Hatékony szélső passz siettető. Sokkal szélesebb és fejlettebb technikája van, mint  ahogy azt a draft előtt sokan feltételezték vele kapcsolatban. Nem csak passz, de futás ellen is remekül használható. Elég laza csípővel és jó testkontrollal rendelkezik, hogy passz szituációkban vissza tudjon lépni a zónába. Nagyon magasra fel tud nyúlni.

Gyengeségek: Tapasztalat. Minél több meccsen lesz túl, annál jobban fog játszani. Erőteljes játékosok ellen még alkalmanként döcögős a teljesítménye. Az irányítótámadási technikáját lehet még finom hangolni és még lehet kis izmot pakolni rá, mind felülre, mind alulra.

Rob Ninkovics: (189 cm, 118 kg)

Erősségek: Sokoldalú, kemény játékos, akire lehet számítani a szélen. Két pontos állásból is jól játszik, ha szükséges hátra tud lépni a zónába és ott jól kezelni a történéseket. Keményen futás ellen, megbízható ütköző. Speciális csapatrészben is jelentős szerep.

Gyengeségek: Nem túlzottan atletikus. Sok passz-siettető technikát ismer és használ, de nem nevezhető különleges képességű játékosnak. Magasabb tackle-ök átgázolhatnak rajta. Összességében egy masszív, jó szélső ember.

Jermaine Cunningham: (192 cm, 114 kg)

Erősségek: Gyorsan indul el a labda elmozdulása után. Robbanékony rövid távokon, jól tör be a széleken.

Gyengeségek: Folyamatosság. Egyik nap ragyogó teljesítmény, míg a következőn beleszürkül a mezőnybe. Fejlődnie kell az erőteljesebb játékosok ellen, valamint a stabilitásán is javítani kell, hogy jobban tudja kezelni a blokkokat. Futás ellen sem kiemelkedő. Meg kell mutatnia, hogy ő inkább az a játékos, aki 2010-ben volt, mintsem az, amelyik 2011-ben alig látott pályát éles helyzetben.

Justin Francis: (189 cm, 122 kg)

Erősségek: Örökmozgó, nagyon kitartó. Mindegyik játéknál a maximumot nyújtja, sípszóig meg sem áll. Nagyon jól robban ki a labda megmozdulását követően, mind a szélről, mind középső emberként. Ügyesen helyezi a kezeit a tackle-ök karjain belülre és tolja így el őket. A falban mindegyik posztra alkalmas, jó játékos. Az előszezonban a kick off csapat tagja volt, idővel meghatározó szereplője lehet ennek a csapatrésznek.

Gyengeségek: Az alsótestét lehetne még fejleszteni. Kérdés, hogy továbbra is képes-e fejlődni, mint 3 down-os DE, aki az irányítóra is veszélyes, illetve futás ellen is hasznos. Nagyon jó, hogy ennyire kitartó, de továbbra is még irányításra szorul.

Trevor Scott: (198 cm, 113 kg)

Erősségek: Egyike a tapasztaltabb játékosoknak, aki még plusz sebességet is hozhat az alakulatba. 1-1 ellen szereti a lefordulást alkalmazni, valamint képes szűk résekbe is berobbanni. Speciális csapatba is fontos lehet, nagyon jó mozgása és megbízható ütközései miatt.

Gyengeségek: Néha elég hanyagul játszik. Az edzőtábor alatt szinte teljesen eltűnt. Egyik pillanatban semmi esélye az irányító után vetnie magát, máskor meg remekül alakít ki helyzeteket. Nagyobb tackle-ök ellen sokszor betlizik futásoknál, sokszor nem képes megvetni a lábait és ezzel játékon kívül re helyezi magát. Hosszabb távon nem annyira bírja  strapát.

Jake Bequette: (198 cm, 125 kg)

Erősségek: Bár az edzőtáborban elég csöndes volt, bíztató jeleket mutatott fürgeségéből, mint szélső irányító siettető. Jó tömeggel rendelkezik a pozícióhoz.

Gyengeségek: Csak egy átlagos atléta, semmi extra. Nem mindig hatékony az irányító ellen. Eddig nem nagyon mutatta, hogy erőteljes játékos lenne adott esetekben. Több területen is fejlődnie kell, különben az inaktívok között köthet ki.

DT

Vince Wilfork: (189 cm, 147 kg)

Erősségek: Masszív, technikás, agresszív, sokoldalú és hangadó játékos. Szinte elmozdíthatatlan. A legtöbb belső falemberrel szemben óriási fölénye van. Nagyon kitartó és remekül dolgozik futás ellen is. Nagyon jól dolgozik a kezeivel és a vonal mentés oldalirányba is hatékony. Egy teljesen kész játékos, aki a vonal teljes szélességében feltűnhet. Szenzációs idénye volt 2011-ben.

Gyengeségek: Nagyon kevés. Bár sackeket figyelembe véve nem túl veszélyes játékos, de a zsebet minden helyzetben képes összeomlasztani.

Kyle Love: (186 cm, 143 kg)

Erősségek: Nagy, erős testalkat középre. Nem túl hosszúak a karjai, viszont nagyon jól kontroll alatt tartja a támadó játékosokat. 2011-ben jól játszott futás ellen és ezt az előszezonban is folytatta. Jól helyezi a kezeit és méretéhez nagyon fürge.

Gyengeségek: Nem egy nagy passz-siettető. Inkább a fal összeomlasztásában jeleskedik, mintsem robbanékony irányító gyilkos mivoltában. Tovább kell fejlődnie a technikájának.

Ron Brace: (192 cm, 149 kg)

Erősségek: Az ereje. Erőből nagyon sokszor legyűr bárkit. Masszív testfelépítése, mellé nagyon izmos is, így gond nélkül hátára fekteti az ellenfelet. Meg van a képessége és atletikussága, hogy akár két lyukat is védjen egyszerre, de valószínű idén nem nagyon fog ilyen sok munkát kapni.

Gyengeségek: Folyamatos teljesítmény. Olyan játékos, akinek a játékban mutatott teljesítménye még nem érte el a fizikai adottságai adta lehetőségeket. Nagyban támaszkodik a power rush technikájára.

Brandon Deadrick: (195 cm, 138 kg)

Erősségek: Sokoldalú játékos, aki sok mindent képes csinálni a vonalon. Elég fürge, hogy szélről terrorizálhassa az ellent, de elég széles, hogy belül is megállja a helyét. Képes az irányítót siettetni. Sokféleképp képes nyomást helyezni a támadókra.

Gyengeségek: A legnagyobb kérdés nála a folyamatosság. Meg kell még mutatnia, hogy folyamatosan képes NFL-szintű játékra, és akár every-down játékosként is számíthatnak rá. Bár lehet variálni mely posztokon lépjen pályára, kicsit alulméretezett belülre és kicsit lassú a szélre.

Marcus Forston: (186 cm, 135 kg)

Erősségek: Gyors első lépés a labda felemelkedését követően. Képes a bull-rush technikát használni nyomás gyakorlásra és meg van a határozottság a játékában, hogy észrevehető legyen futás ellen is. Még fiatal játékos, akinek továbbra is fejlődnie kell.

Gyengeségek: Nem elég atletikus ehhez a poszthoz. Van még mit fejleszteni a testfelépítésén és a poszthoz kicsit könnyű is a combine-on mért súlya alapján. Nincs túl nagy mozgás birtokában, hogy 1-1 ellen képes legyen folyamatos nyomást gyakorolni az irányítóra. Igaz csak egy edzőtáboron van túl, de még mindig korlátozott eredményességgel tudja kivitelezni a feladatát.

LB

Jerod Mayo: (186 cm, 113 kg)

Erősségek: A védelem irányítója. Kiválóan kommunikál. Kiválóan veszi fel a blokkokat és válik le róluk. Megbízható ütköző, aki nem csak a pályát képes keresztbe bejátszani, hanem mind három LB poszton kitünően mozog. Folyamatosan képes tovább fejlődni a passz ellen is. Kevés hiányossága van.

Gyengeségek: Nem sok, főleg ha tovább dolgozik a passz elleni játékán. Bár rengeteg ütközést csinál, nagyon kevés TO lett belőlük a 4 szezonja alatt (csak 6). Természetesen kihagyhatatlan eleme a védelemnek, egy igazi mindenes LB és igazi vezető.

Brandon Spikes: (189 cm, 115 kg)

Erősségek: Nem ismer félelmet. Imádja a kontaktot. Igazi keménykötésű mélységi játékos, aki képes átgázolni a blokkokon. Nagyon erőteljes ütköző, aki megadja a védelem alaphangját. Nagyon energikus játékos, akinek magával ragadó személyisége van a pályán.

Gyengeségek: A pályán kellene tudnia maradni huzamosabb ideig. Sok sérüléssel küzködött már igen korán a karrierjében, valamint kiharcolt magának egy felfüggesztést is. Nem a legsudárabb alkat és a passz elleni munkája még fejlesztés alatt van. Kevésbé tudja lekövetni a TE-ket a szabad területen.

Dont’a Hightower: (192 cm, 122 kg)

Erősségek: Nagytestű LB, aki a pálya bármely részén hasznos tud lenni. Nagyon okos és könnyedén tanul. Külső és belső LB poszton is képes játszani, de sub felállásoknál, akár DE-ként is bevethető. Rettentően jók az ösztönei. Erőteljes ütköző és jól vált irányt. Tapasztalatlansága ellenére átlagon felül érti, hogy mi történik a pályán.

Gyengeségek: Nem túl széles a mozgásainak tárháza. Jó, de nem kiváló atléta. Nincs a legjobbak közt a passz védelemben, de nagyon gyors az oldalirányú mozgásokban és agilis. Csípőjének lazaságát még lehetne fejleszteni, így könnyebben tudna a szabad területre ráfordulni.

Mike Rivera: (189 cm, 115 kg)

Erősségek: Erős, fizikális játékos, akinek nagyon jól sikerült az edzőtábor. Nem fél a blokkoktól, nagyon jó testfelépítése és izomzata van, amivel képes kivédeni a blokkokat és gyorsan leválik róluk. Kemény, megbízható ütköző, akinek a labdához is meg van a szimata.

Gyengeségek: Nem a legjobb atléta, nem ő az, akit az ember szívesen betesznek egy elkapóval szemben. Nincs meg a kellő sebessége, hogy szélességben is bejátssza a pályát. Leginkább középen jó. Kicsit darabos a mozgása még, nem is egy special team ász, így leginkább cserének alkalmas.

Tracy White: (183 cm, 107 kg)

Erősségek: Jól mozog szabad területen, nagy részt képes átjárni. Nagyon jó special team játékos. Passz védekezésben is hasznos, kemény és jók az ösztönei.

Gyengeségek: Kissé kicsi és könnyű. Nem igazán ad komoly hasznot futás ellen, inkább a gyenge oldalra jó LB-nek. Nem mindig tud megbirkózni a blokkokkal. Falemberek által egyszerűbben félreállítható játékos, akinek inkább a speciális csapatrészben lehet komolyabb szerepe, illetve csere LB-nek jó.

CB

Kyle Arrington: (182 cm, 88 kg)

Erősségek: Magabiztos, jól tudja lekövetni az emberét. Nagyon fürge, agilis és jó az egyenes irányú sebessége. nagyon laza a csípője, így könnyedén fordul irányba és üti el a labdákat. Remek éve volt tavaly, sok szép játékot láthattunk tőle. Jól blitzel, kemény, megbízható ütköző és szélről kiválóan támogatja a futás védekezést is. Évről évre fejlődik. Slotban és szélen is tud játszani.

Gyengeségek: Kissé alacsony. Bár nem fél a kontakttól, néha pont fizikalitása miatt kerül játékon kívülre, valamint néha túl sokáig tart a jammelési fázis és lekésik az emberről. Idén biztosan jobban figyelnek rá a támadó koordinátorok.

Devin McCourty: (182 cm, 88 kg)

Erősségek: Kiváló atléta, remek egyenes irányú sebességgel és jó mozgáskoordinációval. Nagy munkabírású, kemény, jó ütköző. Újoncként csodásan érezte a labdát. Nagyobb elkapókkal is együtt tud maradni, valamit előnyt tud szerezni a kisebb, bár gyors elkapókkal szemben. Nem fél a kontakttól. Elképesztően jó a munkamorálja és jó vezető.

Gyengeségek: Nagyon küszködős éve volt tavaly, mintha semmi önbizalma nem lett volna. Nagyon sok yardot hagyott az ellenfeleknek, pedig nem mindig volt rossz pozícióban. Mintha tavaly eltűnt volna a  labdaérzék és sok könnyű játékot nem csinált meg. Kiélezett helyzetekben jobban kell játszania és vissza kell nyerni régi önmagát.

Ras-I Dowling: (186 cm, 95 kg)

Erősségek: Remek testfelépítés a magasságához. Jól fedezi a elkapókat és képes lekövetni a többszöri irányváltást is. Nagyon jó atléta, nehéz átdobni felette a red zone-ban.

Gyengeségek: Nem tudott sokáig a pályán maradni a tavalyi szezonban. Viszonylag csöndes edzőtábora volt, nem sok játéknál tűnt ki és nem igazán hatékony a futás ellen. Olyan játékos, akinek meg van a képessége, csak ki kellene használnia azt.

Marquice Cole: (183 cm, 88 kg)

Erősségek: Nagyon jó játékos, aki képes megelőzni az elkapóját. Nagyon gyors és fürge. Slotban is képes jó teljesítményt nyújtani, nem csak a szélen. Az edzőtáborban sok labdán ott volt a keze, de nem mindegyikből lett interception.

Gyengeségek: Átlagos méret ezen a poszton. Nem annyira dinamikus, még finomításra szorul. Bár sok mindent jól csinál, mégsem mondható kivételes játékosnak. Olyan játékos, aki megbízható és olcsó veterán.

Sterling Moore: (183 cm, 90 kg)

Erősségek: Sokoldalú játékos, aki safetyként is nagyon jó tud lenni. Nem egy top atléta, de több fajta elkapóval is fel tudja venni a versenyt. Nagyon jó labdaérzéke van, időben odaér a labdára, megtalálja azt az elkapó kezei között és sípszóig hajt. Jól ütközik és special team értéke is meg van.

Gyengeségek: Nincs túl jó irányváltó képessége. Inkább fel-le mozog a pályán, mint jobbra-balra. Csendes offseasonja volt és kevesebb lehetőséget kapott, mint amire a tavalyi év után számítani lehetett.

Alfonzo Dennard: (183 cm, 90 kg)

Erősségek: Remek slot CB, aki könnyedén vált irányt és nagyon jól dolgozik kis területen. Magabiztos. Nem sok lehetőséget kapott eddig, de látszik, hogy jól ütközik.

Gyengeségek: Jó felépítésű, de nem túlzottan nagy. Átlagos sebessége van, ami korlátozhatja ST szerepét. Utolsó évében sem tudott végig játszani. Még mindig sokat kell tanulnia.

S

Patrick Chung: (182 cm, 94 kg)

Erősségek: Nagyon fizikális játékos, aki szereti a kontaktot. Hasznos futás ellen is, jól ütközik és posztján kiváló atléta. Képes a TE-kel is felvenni a tempót, sőt néhány slot elkapóval is. Jó labdaérzéke van, kiválóan kommunikál és a secondary vezére. Fontos, sokoldalú darabja a hátsó alakzatnak.

Gyengeségek: Nem túl nagy darab és könnyebbnek tűnik, mint ami a súlyából következne. Igaz, hogy sok nagy ütést kioszt, de előfordul, hogy be is kap néhányat. Testi épsége problémát okozhat. Muszáj lesz vigyáznia magára, hogy egy teljes szezont a pályán tudjon maradni (egyszer már sikerült neki).

Steve Gregory: (182 cm, 90 kg)

Erősségek: Kiforrott játékos, aki képes lekövetni az irányító szemét és bejátszani a pálya hátsó részét. Elvan széleken is, de akár a könnyebb TE ellen is felküldhető. Okos, megbízható, aki a speciális csapatban is kaphat szerepet. Folyamatosan teljesíteni tud.

Gyengeségek: Nem túl fizikális. Nincs igazán fejletekerős stílusa. Nem túl nagy darab, így a komolyabb termettel megáldott elkapók ellen szenvedhet emberfogáskor. Jó atléta, de semmi különleges.

Tavon Wilson: (183 cm, 94 kg)

Erősségek: Erőből játszik, de mellé proaktív és futás ellen is hasznos. Jó sebessége van és a ST-ben komoly szerepe lehet. Edzőtábor alatt is látványosan fejlődött. Kellően jó ahhoz, hogy a pálya közepén is maradandót alkothasson.

Gyengeségek: Inkább előre szeret mozogni, mint lekövetni a támadóját. Nem igazán dinamikus és még mindig tanulja a posztját. Inkább tűnik sub felállásoknál bevethető safetynek és ST alaptagnak, mint teljes meccses kezdőnek.

Nate Ebner: (183, 94 kg)

Erősségek: Alulértékelt atléta, akinek meg van a kellő sebessége, fürgesége, agilitása, keménysége és mozgása. Nagyon jó labdaérzékről tett tanúbizonyságot és nagyon ösztönös. Simán be lehet tenni középre, kötetlen feladattal. Nem fél a futásokba is beleavatkozni. Különleges ST szereplő lehet a képességei miatt. Nagyon gyorsan tanul és fejlődik.

Gyengeségek: Nagyon kevés tapasztalata van. Még tanulnia kell a finomságait a játéknak. Épp megfelelő testfelépítése van a poszthoz. Red zoneban kevésbé hatékony a TE-ek ellen. Ő lehet a következő hátsó körös csiszolatlan gyémánt a Belichick történelemben.

forrás: ESPNBoston

Hozzászólások

2012. 09. 14. 08:53
Burkus
Moore-ban és Ebnerben látok komoly lehetőségeket a jövőre nézve a sec-ben, Dennard a sötét ló. Moore nekem tavaly az egyik kedvenc játékosom lett, megalkuvást nem ismerő játéka miatt. (Mondjuk, amikor DMC-t is legázolta, nem örültem annyira...) Neki köszönhetünk egy SB részvételt, sajnálnám, ha nem kapna idén lehetőséget a bizonyításra.
2012. 09. 14. 18:55
nosbiglem
Sztem DMC-t Antwaun Molden gazolta le, de ha rosszul tudom elnézést.
2012. 09. 14. 09:07
HanSolo
Spike-nál az van írva, hogy "nem elég sudár", pedig csak Hightower magasabb nála az LB-k között.Ez így elég érdekes vetület. Már bocsánat a kötekedésért tisztelt ESPNBoston!
2012. 09. 14. 09:08
lolvin
Köszönjük a forditást, pazar lett, egy tényleg nagyon aprócska észrevétel, ha jól látom Wilfork gyengeségeinél egy "nem" szócska kimaradt...
2012. 09. 14. 09:09
Burkus
Clay Matthews 3,5 sack-et adott ma, hatnál tart két meccs alatt. Tudom, sokkal jobban jártunk Tate-el meg a többi játékossal... :)))
2012. 09. 14. 09:55
lipi
Továbbá LoMo-t draftoltuk Drew-Jones helyett, továbbá Tate-et Mike Wallace helyett, Wheatley-t Cliff Avril helyett. Lehetne még sorolni. szerintem lépjünk tovább :)
2012. 09. 14. 10:40
Burkus
Tudod, ceterum censeo(Carthaginem esse delendam) :)))) Igazad van, de nagyon bennem van még az draft, amikor mindenki tuti biztos volt, hogy Matthews hozzánk jön, aztán jött a hidegzuhany. És évek óta a passrusher a legfőbb gondunk (remélem,az idén megoldódott.)
2012. 09. 14. 11:16
akkor mit mondjon a többi 31 csapat??
Mindannyian lemondtak, oylan tehetségekről, mint
Tom Brady(2000:6/199)
Teddy Bruschi(1996:3/86)
Troy Brown(1993:8/193)
Asante Samuel(2003:4/120)
vagy hogy az újak közül említsek párat:
Julian Edelman(2009:7/232)
Rob Gronkowski(2010:2/42)-mondjuk őt elég elől draftoltuk
Aaron Hernandez(2010:4/113)
Marcus Cannon(2011:5/138)
Nate Ebner(2012:6/197)-remélem, hogy a többi csapat bánni fogja

és akkor még nem beszéltünk olyanokról akik UDFA-ként érkeztek:
BJGE, Fletcher

vagy nálunk kaptak (új)lehetőséget és éltek vele, nálunk lettek (újra) igazán jó játékosok:
Welker, Ninkovich vagy akár mondhatnám Deion Branch(másik csapatban csak árnyéka volt önmagának), Moss(itt döntött rekordokat, egy hullámvölgy után)
és még folytathatnánk ezt nagyon sokáig

szóval lehet hogy lemondtunk ezekről a játékosokról, és gyengébbeket húztunk be, akkor a vezetők így gondolták jónak, de sok olyan játékost is behúztunk, akik klasszisok lettek pedig középső/hátsó körökből jöttek
2012. 09. 14. 18:57
nosbiglem
Woodheadrol nem is beszélve!
2012. 09. 14. 09:40
lolvin: Köszi, javítva.

HanSolo:Sudár a vékonyságra vonatkozott, mint kifejezés és hát Spikes elég masszív figura. A szerö szerintem arra gondolt, hogy a passz védekezéshez kicsit sok a súlya.(a szóhasználat miatt engem tessék szidni, ne az ESPN-es srácokat:) )
2012. 09. 14. 09:50
lipi
Az egység ami kezd összeállni :).
A front7 valami eszement jónak tűnik futás ellen. És itt jön egy dilemma. A csoportunk eléggé futás orientált. Jets, Bills mindenképp, szerencsétlen Miami pedig Tannehillel mást úgyse fog tudni. Tehát etalon a jó futásvédelem. Viszont! A liga elkezdett nagyon-nagyon passz orientált lenni. Elég csak arra gondolni, hogy tavaly 3 irányító is 5000yard felé ment, ami előtte nagyon sokáig senkinek nem sikerült. Kérdés, hogy jó-e az irány és a fókusz. Tudom, a csoport megnyerése az első számú prioritás, de jó-e ennyire csak a futásra koncentrálni? Illetve, ezen gondolatmenet mentén, a csoportunk mennyire gátja a PO-nak?
A hátsó alakzatból a safetyk nagyjából rendben vannak. Trevorban bízom, hogy fel tud nőni Chung mellé, és Gregory személyében van alternatíva. Ebnerből meg még bármi lehet. A poszton Chung személyében megvan a minőség, a többiek személyében a mélysége a posztnak. Mondjuk Chung szeret lesérülni, de veszélyes a popszakma, ez van. Kíváncsi vagyok, hogy az Öreg által megkövetelt komlpex safetyket ki tudja-e/ki akarja-e nevelni az NCAA?
És a kedvenc témám: CB. Nem tudom, hogy miért van az, hogy a mi CB-ink nem nézik a labdát, nem próbálnak belépni a passzsávba, csak az emberre és a szerelésre mennek. Most hogy ez koncepció és edzői utasítás vagy valami más, az jó kérdés. Ha edzői utasítás, akkor miért? Ennyit tud az ember (ezt pont DMC első éve cáfolja) vagy biztonsági játék miatt. Mindenesetre ha DMC ismét a labdát figyelné, és visszanyerné/kapná az esélyt a normális passzvédekezésre, lenne egy első számú cornerünk. Arrington slotba és fizikális cornernek tökéletes. A szélen viszont egy életbiztosítás. Ras-I teljesítményétől egyelőre nem vagyok elhalva. Se a DB edző teljesítményétől. Amennyi 1-2. kört elszórtunk CB-re az utóbbi években, jóval többet várnék ettől az egységtől. Pláne, hogy a védelmi alapfelállásunk SUB lett, nagyon sok DB-vel a pályán.
Na, ismét Dosztojevszkiji magasságokba emelkedtem, sorry :)
2012. 09. 14. 11:35
lolvin
Az erős futás elleni védekezés, nem csak a futást fogja meg, egydimenzióssá teheti az ellenfelek támadójátékát, tehát lényegesen javithatja a passz elleni védekezést is...szóval szerintem nagyon jó irányba halad a D, h ez mire lesz elég azt meg az idő majd eldönti.
2012. 09. 14. 11:47
lolvin
Megerősitve az előző hozzászólásomat, 2010-es playoffban a Jets 120+ yardot futott ellenük, Sanchez 200 yard alatt maradt mégis kikaptunk, 2009-ben a Ravens bőven 200 yard fölött futott ellenünk Flacco 34 yardot passzol, szintén kikaptunk...
2012. 09. 14. 11:56
atis87
Én meg tökre örülök, hogy úgy tűnik (legalábbis egyelőre) igencsak hatékonya tudjuk megállítani a futást. Ugyanis szerintem még mindig ez adja meg azt a lehetőséget a csapatoknak hogy kontrolállják az órát, ne enegedjék fel az ellenfél offense-ét a pályára. A passz azért jóval kockázatosabb, mint odaadni a futónak hogy menjen vele 3-4 yardot majd újabb 40 mp-vel később tegye meg ugyanezt. Továbbá szerintem azt mindenki elismerheti hogy a cb dolga iszonyat nehéz. Nem tudja folyamatosan a labdát a figyelni, ha 1-1-ben marad egy Wr-el, ott nem sok esélye van egy pontos, a plan szerint végrehajtott dobással szemben. Safety legalább jó eséllyel végig szembe lehet a játékkal, látja mi történik.. D-Maccal én elégedett voltam, látszott hogy akart, csinálta, vezér volt. Arrington-nál egy 20 yard körüli passz rémlik amit benyelt, de az szerintem iszonyat jó zsuga volt, ha 10 centi le- fel, Kendall wright (asszem ő volt) már nem húzza be. ja és pl., ha megnézed az első héten Stafford volt a legtöbbet passzoló játékos 1 td 3 int arány, szal nem minden a passzolt yard, lehet végig megy minden driveban 80+ passzolt yardal majd a végén dob belőle inteket. :)
2012. 09. 14. 13:51
lipi
Lolvin, atis87, amit leírtatok elviekben jogos lenne. Óra kontroll, egydimenziós támadás. A probléma ott kezdődik, hogy Locker bemutatta nekünk, hogy mennyire sebezhetőek vagyunk passz ellen. Két hét múlva lesz az első erős tesztünk a Ravens ellen. (Amennyiben Flacco hozza a múlt heti formáját).
Nekem az jött le a Titans elleni meccsből, hogy passz ellen, pláne, ha mélységi játék van, nagyon sebezhetőek vagyunk.
Tudom, nem lehet egyszerre elit támadó és védekező egységünk, nem lehet egyszerre jó futás és passz elleni védelmünk. Ezért kérdeztem, hogy jó-e az irány ami felé haladunk?
A cb dolga meg tény hoz nehéz, de ezért kapja a fizetését :).
2012. 09. 14. 16:32
lolvin
Azt nem vitatom, h gyenge a passz elleni védelmünk, tavaly is minden irányitó szinte karriercsúcsot érte el ellenünk, és mégis SB lett a vége...szóval úgy tünik hiába szárnyalnak az irányitók ellenünk ez többnyire mégsem elég, főleg ha a futást teljesen sikerül semlegesiteni, és persze jönne a labdaszerzések...én még mindig nem látom, h milyen más irányba kellett volna fejlődnie a D-nek, ki kell várnunk mi lesz a fiatalokból, a front7 megerősitése nem tűnik rossz stratégiának, a secondary már úgy is nyelte a prémium pickeket az utóbbi években, és nem sok eredménye lett, legalább is eddig.
Annyi azért biztosnak tűnik (nekem) ha a futás nem tudjuk levédekezni esélyünk sincs, a passz védekezésbeli hibák többnyire kompenzálhatók egy-két labdaszerzéssel, persze kérdés, h mi van akkor ha ezek nem jönnek.

A másik dolog, h mindig kicsit csalóka az ellenfél passz statisztikája, többnyire rá vannak kényszerülve, h rohanjanak az eredmény után, és ez még akkor is igaz, mikor 0-0 az állás, azt hiszem kb minden csapat edzője tisztában van azzal, h nem nagyon fogják tudni TB-t és az O-t 15-20 ponton tartani, max ha lenttartják a pályáról, ehhez meg megint csak a futásokra van szükség...nah befejezem mielőtt mégjobban belebonyolódnék, remélem érthető volt mit akarok mondani :)
2012. 09. 14. 18:03
chateautorres
Jópofa nálunk ez az örök vita a védelem sebezhetőségéről, benyelt yard-okról, de hát ezért (is) jön fel az ember az oldalra, szórakozni, tanulni, (meg persze) barátok között lenne.
Nekem nagyon tetszett a Titans elleni védelem, ha lehet így fogalmazni, hihetetlen gyorsnak tűntek a védőink. Nem volt 10 sack, nem volt 10 INT, de nagyon hatásos volt, és végig vibrált a levegő körülöttük. Már valamelyik nap is írtam, hogy összesen 3 hosszú passzt nyeltünk be (meg volt 2 necces ügy), amiből lett 10 pont, de ennyi. (Nekünk addigra már volt 14 vagy 17?) És egyetértek mindenkivel, aki a futás elleni védekezés fontosságát hangsúlyozza, mert nem megy az idő, és ha esetleg eredményes is az ellenfél támadása, gyorsabban visszakerülhet az OFF a pályára. Az pedig nem az ellenfelek vágya. A héten szó volt az nfl.com-on a no huddle támadás térnyeréséről, mindenki azt gyakorolta a holtidényben. Ha olyan jó a tamadóegység, mint a Pats-é akkor hatásos, de a hibázási lehetőség is nagyobb benne, nagyon kell hozzá a jó futás. Ha az meg nincs, akkor pedig bedől az egész.
A puding próbája..., a Ravens ellen sok minden kiderül majd, jó értékmérő lesz hol jár a csapat.
2012. 09. 14. 10:09
lolvin
tudom nagyon off,

Ha jól látom TYT oldalon most nyitott a registració...itt mindent le lehet tölteni ami amerikai focival kapcsolatos, akinek esetleg az arány megtartással akadnának gondjai az keressen meg privát üzenetben, tudok segiteni...
2012. 09. 14. 19:36
sixt
lolvin
Nagyon köszi hogy szóltál !! Reg. meg van, még egyszer köszi
2012. 09. 14. 20:17
lolvin
Nincs mit, mi pats drukkerek tartsunk össze :)

Igazából az ügyetlenségemnek köszönhető, a log in helyett a sing upra kattintgattam :)
2012. 09. 15. 09:24
agent47
Köszönöm hogy szóltál! Regeltem én is :)
2012. 09. 14. 13:09
Montesclan-pats
Köszönjük, ez a cikk is nagyon jó.
Néhány észrevétel a többi meccs kapcsán. Többen is voltak akik 3-4 Ic-t dobtak mégsem voltak teljesen esélytelenek, sőt Vickék még nyertek is. Nem tudom nálunk mi lenne, ha ilyen történne. Egy kicsit el vagyunk kényeztetve.
Az Oaklandi punt-kabaré, nahát az sem semmi.
Stafford nincs túl nehéz dolga, felhajítja a labdát előre kb oda ahol Megatron van, az felugrik és elkapja hail mary-zik már a pálya közepén.
De ezt mi is megcsinálhatnánk Flacco is megtette, csak beemelte Pittának asszem, és az meg megküzdött a cornerével, de nem kellett küzdeni 20 cm-rel magasabb volt. Ez igaz lesz nálunk Gronk mellett Ballardra is.
Ennyi hirtelen.
Más. Másutt is ennyi játékost cserélgettek a keretszűkítésig ?
Pl. Fanene lehet, hogy maradhatott volna Bengalsban, mi meg kidobtuk, most meg nincs csapata, azért annyira nem rossz játékos. Vagy Gaffney, nem hiszem, hogy kirúgták volna Wash-ból a tavalyi éve után.
Más. A magyar amerikai foci lapon a power ranking írója őrületesen kitett magáért, nagyon jó humora van. Kötelező!
2012. 09. 14. 19:43
nosbiglem
Én most tudtam, meg, hogy ebben a reklamban Patriots vezérszurkolők(cheerleaderek) vannak?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151157068072372&set=a.389482927371.168583.42693447371&type=1&theater
2012. 09. 14. 19:57
cspeti98
Köszönöm az infot már regisztráltam is.
2012. 09. 14. 20:01
cspeti98
Ezt lolvin hsz-éhez akartam írni.
2012. 09. 14. 23:59
Gordon
sziasztok!
volt szerencsém megnézni a múlt héten a 49ers-packs+ bengals-ravens meccset, tegnap pedig a bears- packs-et.
nem akarok ünneprontó lenni de ne kezdjünk el ódákat zengeni a csapatról egy titans elleni győzelem után. "végre van futójáték+ majdnem elit a front7.." csatlakoznék pár előttem szólóhoz, majd a ravens után elemezzük a csapatrészeket...
2012. 09. 15. 08:41
agent47
Csúnyán off:
1. hét NFL bakijai:

http://www.youtube.com/watch?v=VymEV7oXrtU&feature=player_embedded
2012. 09. 15. 09:08
Montesclan-pats
2012. 09. 15. 09:57
49ers
Szerintem is kár túlzásba esni, de azt azért jobban elrugaszkodottnak tartom, akik szerint ne dicsérjünk senkit se. Titans egy közepes csapat, akik ellen kötelező volt győzni és ezt könnyedén meg is tette a csapat. Flacco nagyot játszott és Pats játékából tényleg hiányzik a hosszú passz (amikor nem az elkapó teszi hozzá táv nagyobb részét a földön), de maradjunk annyiban, a csapat jól játszott, a Front 7 pedig nagyon jól. Nem féltem a csapatot a Ravenstől sem, főleg az alábbiak ismeretében (egy kis érdekesség, 10%-kal a liga előtt):
http://www.nfl.com/qs/footballogy/index.jsp?module=HP11_cp
Hozzászólás a(z) Roster áttekintés 2. rész - védelem bejegyzéshez