Menetrend

Sárga Zászló - Bill Belichick reméli, hogy a szabályváltozás még több kickoff–visszahordáshoz vezet

2016. 08. 03. 10:18
Szerző: Rule
Kategória: Cikkek, Sárga Zászló

FOXBOROUGH, Mass. – az NFL csapatok a 2016-os szezon során a saját 25 yardos vonalukról hozhatják játékba a labdát touchback után, egy szabályváltozást követően (korábban a 20 yardos vonalról jöhettek ilyenkor). A New England Patriots vezetőedzője, Bill Belichick úgy véli ez több kickoff (szabadrúgás) – visszahordási lehetőséget fog eredményezni - annak ellenére, hogy a Liga korlátozni szeretné a visszahordásokat.

Biztos vagyok benne, hogy ezt a szabályt a Liga Verseny Bizottsága azért hozta meg, hogy minimalizálja a kickoffokat és, hogy megnövelje a touchbackek számát, ami után a labda a 25 yardos vonalra kerül. Hogy ez így fog-e történni vagy sem, meglátjuk.” – nyilatkozta Belichick hétfőn, a Sirius XM NFL Radios „Mozgatjuk a Láncokat” c. műsorában. Megjegyezte továbbá azt is, hogy a csapatok nem biztos, hogy annyira könnyen fel akarnak majd adni még öt yardnyi mezőnypozíciót.

Személy szerint én kedvelem a rúgójátékokat. Szerintem ezek jó játékok. Úgy gondolom sokkal versenyképesebb extra pont szabályunk volt tavaly [és] szeretnék versenyképesebb kickoffokat is látni, több lehetőséggel a visszahordásra. Ez egy izgalmas része a játéknak.”

Szeretem ezeket a játékokat, de nyilvánvalóan erős törekvést láthatunk a Ligától, hogy megszüntesse ezeket. Úgyhogy meglátjuk, hogy milyen hatása lesz a szabályváltozásnak. Érdekes lesz látni, hogy működik ez a szabály [a gyakorlatban].”

Belichick elmondta, hogy arra számít, hogy a csapatok kísérletezni fognak a szabadrúgásokkal az előszezon során és feltételezhetően az alapszakaszig nem is fogjuk látni a szabályváltozás valódi hatásait.

Úgy gondolom láthattuk mi történt az egyetemi bajnokságokban – nagyon sokszor az volt a filozófia, hogy a pálya sarka irányába rúgják a labdát” – mondta.

A visszahordó csapat oldaláról nézve pedig úgy vélem, készen kell állnod arra, hogy a rúgó jó messzire elrúgja a labdát és mi biztosan fel fogunk készülni azokra a csapatokra is, akik azt a stratégiát követik, hogy a sarok felé rúgják. Úgyhogy ez némileg változtat a visszahordásaink szabályain – ahogyan reagálunk a számokon kívülre és belülre rúgott labdákra, vagy, hogy milyen döntést hozunk abban, hogy mikor hozzuk ki a labdát a célterületről és mikor nem.

… Ha elkezdődik az alapszakasz, akkor úgy is azt fogod csinálni, amiről úgy gondolod, hogy a legjobb. Úgy gondolom, akkor majd látni fogjuk, hogy csapatonként változik, hogy ki, milyen játékot választ.”

Forrás: ESPN Boston

A 25 yardos touchback szabállyal korábban már foglalkoztunk, melyet itt és itt olvashattok.

Hozzászólások

2016. 08. 03. 11:52
Mint tudjuk BB speciális csapategység mániás, szóval szerintem mi is sokat kísérletezünk majd. Sokan mondják egyébként, hogy a nagyon jó rúgóval rendelkező csapatok, majd úgy rúgják a kick-offokat, hogy a labda épphogy a célterület elé érkezzen, hogy ne lehessen majd touchback.
2016. 08. 03. 12:00
komzoz65
Ezek a rövid rúgások elég rizikósak lehetnek, úgyhogy szerintem a csapatok nagy többsége be fogja vállalni a 25 yardot is. És lesz néhány, aki megpróbálja majd valahol a 0-10 yard közé berúgni a labdát. Ráadásul nem lehet egysíkú a stratégiád, ha tudják, hogy ilyenben sántikálsz, mindig lesz olyan visszahordó aki középre a vonal elé fog helyezkedni.

Ez a sarokra rúgott rövid egyelőre nem reális szerintem, ott ugyan kisebb a visszahordás veszély, de a 40 yardos túl nagy.

A célterületre rúgott labdák visszahordása minimalizálódni fog. Mi eddig se nagyon erőltettük, ezután tuti, hogy jó a 25 yard. Minden második visszahordásra dobtak eddig is szabálytalan blokkot és a 20 yardost is nehéz volt sokszor elérni, úgyhogy nem lesz visszahordás dömping szvsz.
2016. 08. 03. 12:38
kuvasz
2016. 08. 03. 12:53
Kornél13
Én úgy gondolom fogadó csapatként kedvez nekünk, hogy Tom kap +5 yardot. Nem biztos, hogy folyamatosan visszahordással próbálkoznék. Kíváncsian fogom várni, hogy az ellenfelek oda akarják-e adni Tomnak azt az 5 yardot, vagy rövidebbet rúgnak, a célterület elé. Mindenesetre ha kicsit jobban összeszedi magát a ST, gondolok itt az előző szezon fumblejeire, kickoff és puntreturn TD-re - eagles, denver, jets meccsek maik kapásból beugranak -, akkor nagy fejtörést tudnánk okozni az ellenfeleknek. Abban az esetben, ha mi vagyunk a rúgó csapat, a legjobb rúgóval a csapatunkban biztosra veszem, hogy nem fogjuk touchbackekre rúgdosni a lasztit, hanem ahogy BB is utalt rá, sokszor be fogja tenni Gost a sarokba a zsugát
2016. 08. 03. 15:06
OFF ALERT

FANTASY FOOTBALL

...elore is elnezest, de az amerikaiak nem ismerik az ekezeteket... :D

iden is szerveztunk ligakat Nektek, egyenlore a hagyomanyos alap beallitasokkal inditottam ligakat, amint lesz idom, jonnek az extrak is

#1
Custom Url: http://patsponthu01.league.fantasy.nfl.com
League ID: 4062945
Password: thpfc


#2
Custom Url: http://patsponthu02.league.fantasy.nfl.com
League ID: 4062957
Password: thpfc


#3
Custom Url: http://patsponthu03.league.fantasy.nfl.com
League ID: 4062969
Password: thpfc

amint lesz idom osszeirok egy cikket is... ha nem zavar titeket hogy nem lesznek ebnne ekezetek :S

jo szorakozast, es hamarosan jon a tobbi is
2016. 08. 03. 15:14
nosbiglem
Aki velem szeretne egy ligában játszani a 3ik ligát keresse :)
2016. 08. 03. 15:26
netbazis
Egy hülye kérdés: hány ligában játszhatok egyszerre? Pl lesz a fuzovelkifele oldalnak is, akkor majd oda is be tudok lépni, ha már az nfl-es nickemmel ide beléptem?
2016. 08. 03. 15:46
timep76
MAX 6 DB NFL-es ligád lehet
2016. 08. 04. 18:50
nosbiglem
Egy NFL-es accounttal 6 liga lehet. Ahhoz hogy tobbe játssz kell csinalni egy másik accontot.
2016. 08. 04. 01:06
Whitealert
tuci-tuci, köszi a munkát!
nosbiglem, a 3. ligába csatlakoztam én is, rettegj. :)
2016. 08. 04. 18:49
nosbiglem
Yeah ! :D
Azért irtam mert idén csak max egy simába és egy IDP-be fogok jelentkezni. Nem akarok erre tobb idot forditani.
2016. 08. 03. 15:48
timep76
OFF

Nem hagyományos pontozású IDP és PPR ligát csináltam. 12 csapat, 3 divízió (mindenki mindenkivel + saját divízió 2x), 6 playoff hely, 8 támadó (3 flex), 8 védő (2 flex), 8 bench, 4 reserve, összesen . Akinek van kedve csatlakozni azt szeretettel várom, remélem izgalmas lesz.
League: PatsHU_IDP_PPR_2016
Password: Patsponthu
Jelentkezés: http://fantasy.nfl.com/registration/privateleaguejoin?leagueId=4060127
2016. 08. 03. 18:01
Pat Patriot
A cikkben sehol sincs utalás arra a tartalomra, ami a címben szerepel...
BB - logikusan - egyébként sem remélheti, hogy MÉG TÖBB visszahordás lesz (mint korábban), ha egyszer a csapatok mindenféle kockázatvállalás nélkül az eddigi 80 helyett csak 75 yardot kell hogy megtegyenek a TD-hez, illetve kb. 50 helyett 45 yardot a FG-hoz...
2016. 08. 04. 08:22
Kornél13
Az én értelmezésemben azért nyílik több lehetőség a visszahordásra, mert ha az ellenfélnek van egy jó irányítója, nem akarok neki +5 yardot adni, ezért nem rúgom be az endzoneba a labdát, hanem a 5yardos környékére. Ott pedig meg fogják próbálni a visszahordást, ha a huszasnál viszem le, már nyertem a játékkal
Hozzászólás a(z) Sárga Zászló - Bill Belichick reméli, hogy a szabályváltozás még több kickoff–visszahordáshoz vezet bejegyzéshez