Menetrend

Scarnecchia: a pohár félig tele van!

2012. 08. 23. 20:01
Szerző: pirko
Kategória: Cikkek
Sokan adtak már hangot annak - megjegyzem én magam is úgy vélem - hogy a támadófal fiatal játékosai bizony az edzőtábor és az előszezon meccsek alatt nem úgy muzsikáltak, ahogy azt várná az ember egy olyan alakulat tagjaitól, amelynek a liga egyik legjobb irányítóját kell oltalmaznia. Mike Reiss írásából képet kaphatunk arról, hogy a téma egyik legnagyobb szakértője és fő felelőse, Dante Scarnecchia hogyan látja a dolgokat.
Nate Solder játékán az edzőtábor és a két előszezon meccs során érezhető volt némi kezdeti küszködés, de Dante Scarnecchiától, a támadófal edzőjétől távol áll, hogy pánikoljon. Élt már át hasonló helyzetet. "Úgy gondolom, ebben a ligában valamennyi fiatal tackle küszködik a játékok, és az irányító védelmezése során." - mondta egy ritkaságszámba menő, szenvedélyes hangvételű interjúja során szerdán. "Csak gondolkozzanak egy kicsit. Kinek a helyébe lépett Matt Light?" Miután az egyik riporter megadta a választ - Light a Patriots Hírességek Csarnokának tagját, az 1987 és 2000 között LT poszton játszó Bruce Armstrongot váltotta -, Scarnecchia még szenvedélyesebben folytatta a témát. "Gondolta volna bármelyikük is, hogy könnyű lesz? Gondolták, hogy lesznek kezdeti problémái? Nos, hogy a fenébe ne gondolták volna. Mindegyiküknek vannak problémái," - mondta Scarnecchia a 2001-es Armstrong - Light váltás kapcsán. "Lighttal annyira volt fájdalmas, amennyire egyébként lenni szokott az ilyesmi. Ő egyre jobb lett, igazán jó játékossá vált, olyanná, 'akit nem lehet helyettesíteni'." Bár Scarnecchia az mondta, szeretné, ha a visszavonult Light még a csapat tagja lenne, de elégedett a rosteren a csapat rendelkezésére álló lehetőségekkel, kiváltképp Solderrel. "Úgy vélem, Nate Solder jobb játékos ma, mint volt tavaly egész évben, meglátják." - mondta Scarnecchia, olyan fajta védelmet nyújtva ifjú tackle-jének, mint amilyet ő kér Tom Brady számára a játékosaitól. Scarnecchia egyébként a másodéves jobboldali tackle-t, Marcus Cannont is biztosította a támogatásáról, aki szintén küszködött az edzőtábor és az előszezon meccsek alatt. Szerinte jól fejlődik, és ugyan van még tanulnivalója, mint minden fiatal tackle-nek, de jó játékosnak tartja. "Személy szerint igazán elégedett vagyok azzal, ahogy Solder és Cannon fejlődik. Hogy készen állna a 'termék'? Nem. Van még néhány hetünk, hogy olyan jót alkossunk, amilyet csak lehet, aztán jöhetnek a mérkőzések." Összességében Scarnecchia bíztató jeleket lát a támadófalat illetően. "Nem arról van szó, hogy egy szikláról vetem épp a mélybe magam." - mondta. "Az igazság az, hogy a pohár félig van tele, és egyre töltődik föl. Én így látom a dolgot."

Hozzászólások

2012. 08. 23. 20:19
tottingetosz
Szeretnék hinni neked, Mr. Scar, de jobban hiszek a puding próbája az evés elméletben. Ha nem is hiszek, de bízok nagyon a munkádban! Égető szükség lesz pár nyugodt másodpercre Tomnak, pár kiskapura a védőfalban a futásokhoz, szükségünk lesz egy jó O-line-ra. Go Pats!

Már kezd pezsegni a vérem...
2012. 08. 23. 22:12
Neo
Persze ezzel nem is vitatkozik senki.. a pohár telítődik, nem is azzal van a baj. Inkább azzal, hogy egy olyan pozícióról van szó (Tom vak oldaláról), ahol nem igazán lehet sokat hibázni, mert elég ha meccsenként 2-3-szor engedi el az emberét és máris lőttek Brady nyakának/térdének/stb. és az egész szezonnak...

Szóval azért én még kicsit aggódnék...meglátjuk mi lesz éles meccseken.
2012. 08. 24. 02:29
lolvin
McCourty testvére, a Titansban szerintem a tehetségéhez képes durván nagy hosszabbitást kapott, azért ennyire nem tünt jónak, ami azt illeti egyik McCourty testvér sem ér meg szerintem ennyi pénzt...
2012. 08. 24. 06:34
Inyas
Egy dolgot ne fejtsünk most kezdődnek a nem nyilvános edzések ezeken már úgy dolgozik a csapat mint a szezonban a meccsek között.
2012. 08. 24. 09:36
Pat Patriot
Miután ez a játék a csapatszisztéma mellett rengeteg egy az egy elleni küzdelmet jelent, így nem gondolom, hogy hibáztatni kellene egy-egy játékost, mert egyelőre gyengébb teljesítményt nyújt. A Tackle-ök, a Guardok arra törekednek, hogy védelmet nyújtsanak, az ellenfelek OLB-ei meg DE-jei meg azért güriznek, hogy megverjék a többi QB védelmezőit. Mindegyik poszton vannak remek teljesítmények és hatalmas betlik. A védelmezők játszhatnak kiemelkedően az egész meccsen, de ha az egyik kulcsjátéknál rosszul döntenek, és sack vagy fumble lesz a végeredmény, máris jönnek a kritikák. Vagyis olyan a helyzetük, mint az "európai" fociban a csatárok és a védők összehasonlításánál: ha egy csatár rúg két gólt, akkor ő az isten, míg a védőjét leszólják, még akkor is, ha mondjuk 20 szerelést csinált előzőleg a csatáron. Noha az edzéseken lehet szimulálni a helyzeteket, azt gondolom, a legtöbbet a fal úgyis a meccseken fog tanulni. Én bizakodó vagyok. És nemcsak Scar miatt, hanem azért is, mert van egy Brady a csapatban, aki ért ahhoz, hogy mire kell figyelmeztetnie a játékosait a playeknél. Gond akkor lenne, ha egy középszerű QB-nk lenne és gyenge elkapóink. Úgyis fel fogunk készülni minden ellenfélre, készen fogunk állni. Aki bekerül a csapatba, az nem véletlenül kerül be. Lehet, hogy Brady edzésen 30-ból egyszer sem dobja a kukába a labdát, lehet, hogy Welker elejt néhány passzt, de amikor kell, akkor majd jó helyre megy a labda.
Visszatérve a G és a T kérdésre... Hogy nem lesz olyan falunk, mint néhány csapatnak, az lehet. De volt már néhány gárda a focitörténetben, amely közepes fallal is jó eredményeket tudott elérni. Úgysem lesz minden playünkből sack vagy fumble. Nem tökéletes fal kell, hanem olyan, amely meg tudja oldani a kulcsszituációkat. Teljesen igaza van az Armstrong-Light összehasonlításnál Scarnecchiának. Valahogyan el kell kezdeni. Lesznek a meccseinken sackek, amiket majd kielemeznek. És majd egyre kevesebb lesz. Azt azonban látni kell, hogy 32 csapat több száz játékosa azon dolgozik, hogy egyre jobban végezze a dolgát. Mi pedig örülhetünk, hogy a stábunk az egyik legkiválóbb. Ha nem éreznék a bizalmat bizonyos játékosokban, már régen elküldték volna őket. A Patriots ott lesz a 49ers, a Packers, a Steelers, a Ravens és a Giants mellett az esélyesek között, ez borítékolható. Tavaly a rémgyenge védelmünkkel is sikerült szép eredményeket elérnünk. Most mintha a védelem is erősödött volna. Nem lehet egy karlegyintéssel elintézni a falat, készen fognak állni, amikor eljön az ideje.
2012. 08. 24. 09:43
#5 Pat Patriot: Ez igen! :)
Nagyon egyetértek Veled, de ez azért "magas labda" volt:
"...lehet, hogy Welker elejt néhány passzt, de amikor kell, akkor majd jó helyre megy a labda." Jaj, jaj... az a SB drop Welkertől ;)
2012. 08. 24. 09:59
Pat Patriot
pirko! Sejtettem, hogy valaki ezt a magas labdát lecsapja, de hogy ezt 7 percen belül tegye... :)
2012. 08. 24. 10:10
greenheart
Először is köszi a cikket pirko, azt hiszem legtöbbünket most ez a probléma érdekli/aggasztja.
Én sem kongatnék vészharangokat, és természetesen bízom a szakmai stábban, de azért az nem véletlen, hogy ez a kérdés egyáltalán felvetődött, és Scar is szükségesnek tartotta hogy beszéljen erről. Az nyilvánvaló, hogy mindenki tudása legjavát akarja adni, ahogy azt Pat Patriot is leírta, de szerintem ez még önmagában kevés. Ennyi erővel nekem is adhatnának egy szerződést, mert az tuti, hogy megszakadnék az edzéseken, és minden bizonnyal még fejlődnék is :-D
Azt azért lássuk be, hogy a Pats nem egy csapat a 32-ből, hanem az NFL krémjébe tartozik. Nálunk játszik a liga egyik ha nem a legjobb QB-je, és ki tudja, hogy Brady után mikor lesz ilyen formátumú játékosunk ezen a poszton. Tehát nekünk ezeket az éveket azért a lehető legjobban kellene kihasználnunk. Márpedig hiába van nekünk bombaerős QB - TE - WR csomagunk (véleményem szerint a liga legjobbja) ha lesz egy olyan O-falunk amiről a kilenclyukú hídra asszociál a lelkes magyar drukker. És igen, ahogyan korábban már leírták, ha sok a sack, akkor annál nagyobb az esély Brady sérülésére is, amire gondolni sem akarok.
Bízni tehát bízom a javulásban, de engem azért nem nyugtatott meg ez a "védőbeszéd".
2012. 08. 24. 13:35
non4m3
@greenheart

nagyon adom, nem csak a történelem egyik legjobb QB-ja van itt hanem olyan TE páros + (mostani) WR részleg is ami párját ritkítja, kár lenne ha pont az Ofalon bukna az egész O# hatékonysága

(nyilván még nem kell temetni őket, de idén még egy átkot is meg kell törnünk :D )
2012. 08. 25. 09:30
szeder
Hát a Pats-Bucs meccs első félidejét elnézve Scarnecchia-nak nehéz dolga lesz..
Hozzászólás a(z) Scarnecchia: a pohár félig tele van! bejegyzéshez