Menetrend

Statisztika: 4. hét - CAR @ NE

2017. 10. 03. 15:38
Szerző: Dzsék
Kategória: Cikkek, Elemzés
Szoros mérkőzésen kapott ki a csapat a Pantherstől, melyen a védelem továbbra is gyengén teljesített, és ezúttal a támadók is a pályán hagytak néhány lehetőséget. Snap számok, teljesítmények, és még bírói hibák is bekerültek az eheti elemzésbe. Lássuk mit mondanak a számok!

Utálok bírózni. Igyekszem BB filozófiáját vallani, és soha nem keresni kifogásokat, mindig nyerni kell, minden körülmények között. Ha ellenünk fújnak a bírók, nem szabad nekik lehetőséget adni, hogy részrehajlóak legyenek. Azonban ezen a meccsen bárki láthatta, hogy egymás után, több rossz ítélet is született, hol ellenünk, hol mellettünk. Cannon bemozdult, Amendola és Gronk nem csinált pass interference-t, Gilmore hands to the face-e még gurulós fociban is elmegy. És ez az utolsó ítélet, ami megfordította azt a bizonyos "momentumot", ami oly fontos szeretett sportunkban.

Rosszul játszott a csapat, megérdemelt a vereség, de dűhítő volt úgy várni a meccs végét, hogy azon az ítéleten elment egy lehetőség. Ha megkapja Brady a labdát, a Panthers kiváló védelme megállítja, kikapunk, azt mondom, ez így van rendjén. Legközelebb azért is kell sokkal jobban játszani, hogy az ilyen bírói hibák ne számítsanak. Bírókkal, vagy anélkül, de nyerni kell, nincs kifogás.


Offense: 70 snap

Defense: 63 snap

QB

Tom Brady – 70/70

Sokszor nem láttuk Bradyn a védjegyévé vált passzpontosságát, de még mindig elég sok jó passzt adott, hogy megnyerjük a meccset (már ha a védelem asszisztált volna). 239. kezdő mérkőzése volt ez, mellyel beérte Frank Tarkentont a 4. helyen az örökranglistán. Brett Favre (298), Peyton Manning (265) és Dan Marino (240) vannak előtte.

A meccs nagy részén átlagos játékot produkált (hozzá képest), az utolsó 2 drive viszont nagyon szépen sikerült. Idén a támadófal nem kíméli, nagyon sok ütést és sack-et nyel be, azzal együtt, hogy azért vannak olyan játékok, ahol szépen megvédik. Ha a fal képes lesz konziztensen jó teljesítményt nyújtani, jobban kijön majd a rengeteg tehetség az offensben.

RB

James White – 43/70
Mike Gillislee – 18/70
Dion Lewis – 14/70

White magas snap száma megmutatja, hogy a csapat inkább passzorientált játékot erőltetett, 10 elkapásból 47 yardot szerzett, de az elkapások utána yardokban ezúttel nem jeleskedett. Összesen 5 olyan snap volt, amikor White és Lewis is a pályán volt.

Érzésem szerint Gillislee rácáfolt múlt heti kijelentésemre, miszerint rosszul játszik (amerikai újságok is megírták), ezúttal egy kiváló védelem ellen hozott 4 yardos átlagot (12 futásból 49 yard), voltak szép megmozdulásai. Az elkapás utáni yardok hiányoztak, az nagy fegyvere a csapatnak, de a Panthers elit védelme ellen alapvetően nem nyújtottak rossz teljesítményt.

WR

Chris Hogan– 68/70
Brandin Cooks – 64/70
Danny Amendola – 36/70
Phillip Dorsett – 9/70

A snapszámok jól tükrözik a depth charton elfoglalt helyet, első és második számú elkapó, Amendola pedig clutch pozícióban. Dorsettet ritkábban használja a csapat amióta Amendola visszatért.

Amendola elképesztő, nagyon fontos eleme a támadóknak. Kiváló példája, hogy nem mindig lehet csak számok alapján megítélni egy játékost (tavaly 243 yadot szerzett egész évben), reméljük egészséges marad végig a szezonban. A többiek közepes teljesítményt nyújtottak, csak Hogant emelném ki, 5 elkapás, 60 yard, TD, szép volt tőle. Nekem furcsa, hogy Cooksot nem használja annyit Brady, mint a szezon előtt feltételeztem. Nyilván, nem látok bele BB fejébe, de egy ilyen tehetséges elkapót többször is célba lehetne venni érzésem szerint. Egy lehetséges megoldás saját magam megcáfolására, hogy tartogatja a csapat fontosabb meccsekre, nem érdemes szétveretni egy viszonylag kicsi, de szuper elkapót szeptemberben.

TE

Rob Gronkowski– 70/70
Dwayne Allen – 9/70
Jacob Hollister – 3/70

Gronk egy ironman, minden playen a pályán volt, meg is döntött 2 rekordot. Lehagyta Welkert a Bradytől alkapott yardok tekintetében (6300 volt Welkernek). Emellett lehagyta Troy Brownt, a csapatban minden idők legtöbb elkapott yardja versenyben, már a 3. helyen áll 6413 yarddal. Ahogy a számokból látszik, nem volt sok két TE-s felállás, inkább a 3 elkapós formációt használták. Allen-t nagyon aluldobta Brady egy nagy játéknál, így már 6 labda ment felé a szezonban, egyelőre elkapás nélkül.

Egyébként Hollister felé is ment egy rossz passz az endzoneban. Gronk végül 80 yardig jutott, de 2 elkapását is annulálta pass interference büntetés. Nagyon kéne neki egy kis segítség TE poszton, valamiért Allen nem tudja hozni a szintet, Hollisternek pedig még ott van a tojáshéj a fenekén.

FB

James Develin– 16/70

A meccs egy kellemesebb jelenete volt, amikor Develin megcsinálta az elkapás utáni futást egy nehéz helyzetből. Magához képest sokat használja a csapat, 2 elkapásból 14 yard. Megbízható célpont eddig.

O-Line

RT Marcus Cannnon– 70/70
RG Shaq Mason– 70/70
C David Andrews– 70/70
LG Joe Thuney– 70/70
LT Nate Solder– 70/70

Cannon visszatért, és voltak problémái Julis Peppers-szel, viszont Soldernek egész jó, kiegyensúlyozott meccse volt.

A támadófal felemás. Egyszer szépen megvédik Bradyt, megy a hosszú passz, aztán összeomlanak és sack. Ha sikerül konzisztens teljesítményre bírni őket, kiváló egység lehet belőlük. Ha valakinak ez sikerülhet, akkor az a jelenlegi támadófal edzőnk. Összességében nem játszanak jól, ami hazárdírózás egy 40 éves irányítóval mögöttük (majdnem ennyi sacket engedtek 4 meccs alatt, mint tavaly egész évben), de én látom a fényt.

DE

Trey Flowers– 63/63
Dont'a Hightower– 37/63
Dietrich Wise – 25/63
Cassius Marsh – 18/63

Hightower kihagyott 2 meccset, de most visszatért és rotációban bekerült a DE-k közé, egyértelmű passz helyzetekben. Volt is egy sackje a negyedik negyedben.

Kevés volt a passz rush a meccsen, csak a meccs végén sikerült megfelelő nyomás alá helyezni Newtont, amikor Wise kiválóan sackelte is a fiatal irányítót. Sajnos ez volt az a sorsfordító play, amit annulált Gilmore büntetése. Egyébként Van Noynak volt még egy sackje, a többiek maximum siettetést értek el.

DT

Malcom Brown– 48/63
Lawrence Guy – 46/63
Alan Branch – 12/63
Adam Butler – 11/63

Branch egyértelműen lecsúszott a depth charton, pedig 2016 egyik meghatározó játékosa volt. Guyt sokszor észre lehetett venni, voltak szép megmozdulásai.

LB

Kyle Van Noy– 63/63
Elandon Roberts – 33/63
Marquis Flowers – 22/63

Amikor Roberts lesétált egy könyök sérüléssel, Flowers került be helyette és nem is játszott rosszul. Ellentétben Robertsel, aki nem tűnt NFL kaliberű játékosnak a meccs nagy részén. Harris inaktív volt, ha Roberts kihagy meccset, akkor talán ő kerül be helyette. Volt káosz az LB sorban bőven a meccsen, nagyon rendet kéne vágni a fejekben, talán a tapasztalt Harris tud valami újat mutatni, bár az eddigi minimál snap-ek nem ezt vetítik előre. Legyen igazam.

CB

Malcolm Butler – 63/63
Stephon Gilmore– 62/63
Eric Rowe– 19/63
Jonathan Jones – 18/63

Itt aztán volt történés, sajnos többször a negatív értelemben. Gilmore-t konkrétan leültették a második félidőben, annyira rosszul játszott, csakhogy Rowe sérülése átírta a csapat tervét, ezért csak egy snapet töltött az oldalvonal mellett. Butlernek ugyan voltak szép megmozdulásai, de neki se élete meccse volt, többször megverték. Összességében nagyon rosszul játszottak, ők is kapnak egy alapos fejmosást, kommunikáció, helyezkedés, és a többiek. Remek elhetőség az eheti TNF, hogy bizonyítsák tehetségüket.

S

Devin McCourty– 63/63
Duron Harmon – 55/63
Patrick Chung – 34/63
Jordan Richards – 1/63

Chungot inkább szituációs játékosként használják, mert szenved a második hét óta. Harmon egyébként sokszor jól játszik, sokat fejlődőtt, de amilyen kommunikációs hibák voltak náluk is, ők sem kerülik el a hidegzuhanyt. Pontosan tudják, hogy megérdemlik, el is mondták szépen. Az amerikai szakértők egy része egyértelműen McCourtyt hibáztatják a kommunikációs hibákért. Ő a védelem vezére - de legalábbis a secondaryjé mindenképp - az ő felelőssége gatyába rázni az egységet 2 play között, amikor az edzők nem tudnak beszélni a játékosokkal.


Fontosabb statisztikák a meccsről:

Tom Brady: 32/45, 307 yard, 2 TD, 0 INT, 0 fumble (71%-os passz pontosság)

Brandin Cooks: 3 elkapás 38 yard
Chris Hogan: 5 elkapás, 60 yard, 1 TD
Rob Gronkowski: 4 elkapás 80 yard
Danny Amendola: 6 elkapés, 42 yard, 1 TD
James White: 10 elkapás, 47 yard, 1 futás 7 yard
Mike Gillislee: 12 futás, 49 yard

Malcolm Butler: 8 tackle (7 solo, 1 assist, 1 INT)
Elandon Roberts: 4 tackle (4 solo, 1 assist)
Devin McCourty: 5 tackle (3 solo, 2 assist)
Kyle Van Noy: 8 tackle (6 solo, 1 assist, 1 sack)
Stephon Gilmore: 4 tackle (3 solo, 1 assist)


Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2017. 10. 03. 16:42
chateautorres
Érdekes ez a McCourty dolog. Ahogy visszanéztem a fontosabb jeleneteket, többször is szinte a LOS-en állt fel, abszolút nem SAF jellemző pozícióban. És ilyen esetekben a Carolina mindig bazi nagy játékot csinál, úgy, hogy a maradék sec mint pók a falon futkározott. Az hogy ő oda került, biztos nem a saját döntése volt, ezzel próbálták kivédeni a trükkös futós játékokat. De mivel nem volt pass rush, még Newton is simán eltalálta az egyébként nagyon fizikális elkapóit, akik aztán simán verték a törpéniket hátul.
Tehát anélkül, hogy fel akarnám menteni, talán árnyalja a képet, hogy ez edzői döntés, taktikai elem kellett hogy legyen. A hiba inkább az, hogy az edzők nem vagy csak későn reagálták ezt le.
2017. 10. 03. 18:13
nszgergo
Ezt írom chaten hetek óta..., egyáltalán nem a helyén játszik... Harmon van hátul, ő meg LOS közelében folyamat, futót, TE-t fog, legalábbis próbál, futójátéknál többször már próbál szerelni LOS mögött. Hogy most ez SS szerepkör vagy csak a nickel/dime felállásokban ő jön papíron LB helyett nem tudom, de nagyon örülnék neki ha visszamenne a helyére, ahol legalább elit szinten teljesít...
2017. 10. 03. 19:32
topin
Ez a DMC mizéria a legnagyobb rákfenéje a védelemnek..Folyamat ebből jönnek a nagy játékok, amellett hogy valamiért a cornerek is vakon vannak..Nyilván tőlük is valami olyat kérnek, amit nem tudnak kivitelezni. De DMC esetében már az egész rendszert is borítja ez az elképzelés és egyszerűen érthetetlen miért ragaszkodunk ehhez négy meccsen keresztül. Semmi extrát nem csinálnak ellenünk csak amit hagyunk ezzel a teljesen érthetetlen sémával. És ez irányító független..mert bárki jön az ugyanazt tudja produkálni, ennyire hasznavehetetlen ez a rendszer. Elképesztő hülyeség ennyi ideig úgy ragaszkodni valamihez, ami képtelen a működésre, hogy meccs közben nulla darab alternatívát tudunk elővenni. Mert oké, kitervelték ezt, hisznek benne, ezzel kezdünk, és nem is adjuk fel a félidőig. De!!!! Hogy a félidőben miért nem jövünk ki egy B tervvel azt nem értem. Hiszen készülni se tudna rá az ellenfél. De mi ugyanazt adjuk elő, egy fikarcnyit nem tudunk/akarunk változtatni ezen. Ami a leginkább kérdéses az egészben, hogy miért? Tényleg nincs más opciónk és csak ezt tudjuk felrakni a védelemben? Vagy ennyire hisszük, hogy ez jó lesz, hogy az se érdekel minket, ha elmegy most a szezon elején egy-két meccs? Én nem szapulnám a játékosokat, mert sem Butler sem DMC nem lett rosszabb, és Gilmore is egy jó corner ha úgy használják ahogy kell. Itt csakis azokat kell szapulni, akik ezt kitalálták és vagy nem akarják belátni hogy ez nem fog működni, vagy egyszerűen nincs más elképzelés. Mindkét eset eléggé meglepő a mi stábunktól..
2017. 10. 03. 19:39
dravait
Igen érdekes lesz jövő nyáron mikor mgjelenik a Super Bowl után majd BB meg az edzői stáb Do Your Job filmje, hogy ezt majd hogyan magyarázzák meg. :)
Mert ezt látjuk, hogy nem megy a megváltoztatott játék és valamiért az Istennek se változtatnak rajta azok, akik eddig kiemelkedőe voltak az ellenfélhez való alkalmazkodásban. Tényleg érthetetlen.
2017. 10. 03. 20:38
BaP
Attól nagyon messze van a csapat

Szerintem ez nem csak a séma, a kitalált felállás miatt van, szembeötlő több poszton a súlyos hiányosság.
Gondolom a passrush hiánya miatt a safety blitz eladása miatt áll fel DMC a LOS-ba, csak épp lóból vissza, ettől még Butler és Gilmore át kéne tudják venni egymás emberét egy primitív kereszt útvonal esetén, és nem 2-ből 2x az egyik elkapóval maradva egyedül hagyni a másikat 1-1 td-t érő nagy játékért...
Attól, hogy DMC a LOS-ban áll fel, Gilmore-nak idióta szabálytalanságok nélkül is meg kéne oldani az 1-1-et.
Nem DMC LOS felállásán múlik, hogy lassan a legnónebb TE-k is futkozó egereket csinálnak a LB-inkből

BB benézte ezt a D# rostert, most pedig egy testre szabott terv kell majd, hogy ebből még egy középszer D lehessen.
Nagy baj van, és nem elég csak a taktika, embereket is kell cserélni szerintem, nagyon nehéz lesz ezt még szezonon belül rendbe tenni. Főleg ilyen erős mezőnyben
2017. 10. 03. 21:55
Sinisa
DMC Chung rossz játéka miatt jatszik ebben a pozícióban.
DMC helyére pedig Harmon került.

Itt egy érdekes elemzés, ami szinten ezt támasztja alá: https://www.patspulpit.com/2017/10/3/16401068/is-devin-mccourty-replacing-patrick-chung
2017. 10. 03. 22:20
topin
Safety blitzünk kb nulla darab volt, szóval nem ezért állt oda fel..átrakták oda, ennyi..és emiatt borult minden, főleg hogy kb minden big playben benne volt. És zónázunk a cornerekkel, ahelyett hogy embereznénk, ami az erősségük. Zónázni felesleges volt idehozni nagy pénzért Gilmore-t mert abban nem jó..
2017. 10. 03. 22:31
BaP
Nem mondtam, hogy meg is csináljuk, csupán felállunk oda, az ellenfélnek próbáljuk eladni
Sajnos többnyire lohol is vissza.

Szerintem ha lenne rendes F7 , és az LB-k képesek lennének a passz ellen is védekezni, akkor vissza mehetne hátra, és FS-ként nagyon sokat jelentene a Gilmore/Butler/Rowe/Jones összhangban
Harmon nem vezér, mégha nem is rossz FS
DMC viszont gyenge CB és SS
2017. 10. 04. 07:05
cspeti98
Szerintem nincs szó blitz eladásról, DMC box safetyt játszik, mert Chung gyengén teljesít, Richards alkalmatlan, Harmon pedig csak FS-t tud játszani és ez akkor is így lenne, ha lenne egy coverageban jó LB-nk.

Egyébként ez a pass rush hiánya dolog, meg a gyenge front7 egy “mítosz”. 4 emberes pass rush esetén 4.-ek vagyunk a ligában pressure%-ban, 36,5%-kal.
2017. 10. 04. 09:16
kyobalu
Peti..Ezt a D-line statot hol láttad? Tudsz linket?
2017. 10. 04. 12:31
cspeti98
Twitteren van egy PFF New England nevű felhasználó, aki PFF edget használ és kigyűjti a csapattal kapcsolatos adatokat. Mivel nekem is van PFF edgem, ezért utánanéztem és ezek tényleg a valós adatok.

Ami szintén érdekes, hogy Wise a legjobban értékelt védőnk a 4 hét alatt, ami nem rossz egy rookietól, főleg hogy a szakik közül mindenki kiegészítő embernek várta és nem túl jó pass rushernek tartották, ehhez képest ligaszinten az 5. leghatékonyabb pass rusher a PFF szerint.
2017. 10. 04. 14:37
kyobalu
Köszi szépen! :-)
Különben én is úgy gondolom, hogy nem annyira vészes ez a D# front7 mint, ahogy itt sokan gondolják. Branch, Guy elit DT..Brown, Butler pedig lelkes fiatal. Flowers és Wise pedig küzd, hajt a végsőkig. Mindketten üde színfoltjai a DE munkánknak. HT-t kell visszatenni a helyére középső LB poziba. Roberts hiányában futások ellen segítsen be neki Harris. Passzoknál legyen fel Van Noy. Szituációs rushernek pedig ott van Marsh és Langi. DMC menjen vissza a helyére, bármennyire is szenved mostanában Chung. Gilmore és Butler pedig emberezzen..Ha mindenki visszamegy a helyére, akkor biztos, hogy ütőképes lesz ez a brigád..A Tampa elleni meccs jó teszt lesz. Mert támadó fronton igencsak látványosan, gyorsan játszanak. Sőt most megnehezíti a dolgot, hogy lehet, hogy Doug Martin is visszajön a képbe náluk..Veszélyes O#. De szerintem egy teljesen más D# fog nálunk játszani. Mármint ami a játékunkat illeti. Harmonék nagyon fogadkoznak, hogy nagyon éles lesz a csapat péntek hajnalra. :-)
2017. 10. 03. 19:40
dravait
Persze a GYŐZTES Super Bowl után... :)
2017. 10. 04. 17:53
ua
2017. 10. 03. 20:37
Whitealert
"Amendola pedig clutch pozícióban". Hehe. Imádtam, jó megfogalmazás! :D
2017. 10. 03. 22:03
fatika
Off: tudja valaki hogyan lehetne jegyet szerezni egy kinti meccsre?
2017. 10. 03. 22:58
hulith
Szomorú látni a power ranking 12.helyén a csapatot 9 helyett esett a csapat.
Nagyon kíváncsi vagyok a Tampa ellen min fognak változtatni .
A futás ellen kemény lesz visszatér a Bucs kezdőfutója ha minden igaz és Winston is egy mobilis irányító.
2017. 10. 04. 06:57
cspeti98
Winstont sokan gondolják mobilis QB-nak a bőrszíne miatt, de ha megnézed a játékát inkább egy zsebirámyító.
2017. 10. 04. 16:29
hopi46
Rogers, Smith is mobilis, de azt hiszen egyikük sem afroamerikai :)
Egyébként szerintem minden QB szeretne mindig zsebből irányítani, de hát ez sok mindentől függ. Wilson sem hobbyból rohangál össze-vissza.
Mobilis szerintem az az irányító, aki szükség esetén (zsebösszeomlás) gyors és megfutja legalább az 5-15 yardot. Persze ez csak az én véleményem.
2017. 10. 04. 21:53
cspeti98
Ha mobilis alatt azt érted, hogy meg tudja hosszabbítani a playt és néha-néha vannak kicsit hosszabb futásai, akkor Winston az, de ez nagyon nem egyenlő a futásból is komoly veszélyt jelentő Newton/Kaperncik/Wilson/Deshaun Watson féle QB-kal. Egyébként én is hasonlóan gondolkozok arról, hogy milyen a mobilis QB, de a fenti hozzászólás nekem úgy tűnt, hogy arra utal, Winston Newtonhoz hasonló veszélyt jelent a földön.
2017. 10. 04. 07:44
daelaci
Az biztos, hogy sok pont lesz, mert a liga két leggyengébb passzvédelemmel rendelkező csapata fog összecsapni.
2017. 10. 04. 08:18
chateautorres
Ja, ilyenkor szokott kijönni egy 10-6...
2017. 10. 04. 09:27
komzoz65
Nehéz egy ilyen stagnálóan elfogadhatatlan teljesítményt rágicsálni, mint amivel a védelmünk idén meglepett minket. Nyilván egy elkényeztetett közösség vagyunk, sok közelmúltbéli sikerrel kitömve, de ez a teljesítmény más csapatoknál is sokkoló lenne.

Így fordulat kell. Nem igazán hiszek a lassan felkúszunk a középszerig alternatívában. Ha van tehetség a játékosokban és az edzőikben, akkor igenis csodát kell tenniük. Mint 2014-ben vagy 2003-ban, vagy éppen 2001-ben. Ha büszke bajnokok, és továbbra is bajnok aspiránsok akarnak maradni, akkor ezt a szánalmas produkciót itt és most kell elfelejteniük.

Sokszor nagyon kicsiken múlik egy-egy játék, sokszor azon, ki akarja jobban. Büszkeségből, önbecsülésből kell most elsősorban vizsgázniuk. Ott a példa előttük nem kell keresgélni. Ráadásul ez a legenda nem ér rá, amíg a fiúk októberben még keresik a kommunikációt, meg a formájukat, de legfőképpen a momentumot - mert lassan lejár az ideje.

Tampa legyen az új Cincin.
2017. 10. 04. 11:12
lynyrd
Igaz! Néha csak centik hiányozak most is, meg a koncentráció Gilmore.nál pl.... Látható volt amúgy is, szórták ránk a zászlókat. Stáb is felhívhatta volna rá a figyelmet. A 4.ben már gyanús lehetett volna ez is. Ott pl pont elég lett volna, ha megállítjuk a 3.kísérletet...
2017. 10. 04. 18:41
Batyu Gizi
Most akkor ebben a hazai pályán rossz a műfű dologban lehet valami vagy ez kamu? Lehet, hogy örülnünk kell neki, hogy három hazai meccs már elment? :)
Hozzászólás a(z) Statisztika: 4. hét - CAR @ NE bejegyzéshez