Menetrend

Stratégia - Alapszakasz 2. hét

2012. 09. 18. 18:34
Szerző: lucas
Kategória: Cikkek
stratégia logoBár ezen a héten sem a puszta tényekben, sem a mögöttes számokban nem leljük nagy örömünket, mégis nézzük meg, mit mutat a statisztika. Előzetesen csak annyit, ezek alapján (is) illett volna győzni.

Patriots támadásban 1 TD-t, 4 mezőnygólt, és összesen 387 yardot ért el, ebből 297 yardot passzal, 90 yardot futással. 25-ször sikerült megcsinálni a first downt, 17 alkalommal futással, 8-szor passzal. 15 alkalommal kényszerültek 3. kísérletre, ebből 5-ot sikerült elérni (33 %). A támadók háromszor voltak a vörös zónában, abból 1 TD, 2 mezőnygól lett. Bradyt 4-szer sackelték, ami 19 yard veszteséget jelentett, és a QB dobott egy interceptiont.  Összesen 31:41 percig volt a csapat támadásban.

QB Tom Brady - 82 / 82 
WR Brandon Lloyd – 82 / 82 
TE Rob Gronkowski - 81 / 82 
WR Julian Edelman - 75 / 82 
WR Wes Welker - 63 / 82 
RB Stevan Ridley - 45 / 82 
RB Danny Woodhead - 37 / 82 
TE Michael Hoomanawanui - 20 / 82 
FB Lex Hilliard - 4 / 82 
TE Aaron Hernandez - 3 / 82 
(A büntetéskkel és a 2 pontos kísérlettel együtt.)

A 46 fős meccsnapi keretből több támadó is hiányzott , TE Daniel Fells (sípcsont) és RB Shane Vereen (láb) sérülés miatt. Már mind a ketten edzettek a héten, és hasznosak lehettek volna a csapatnak. A tények ismeretében elmondható, hogy ha az volt a terv, hogy OL Dan Connolly nem fog pályára lépni, akkor az egészséges WR Greg Salas is jobb választás lett volna a 46-os rosterbe, mert a gyengélkedő támadójátéknak újabb célpontot adhatott volna. Persze utólag könnyű okosnak lenni… RB Danny Woodhead az első 9 drive-ban 17-szer lépett pályára, majd az utolsó háromban 20-szor, amikor a támadás no-huddlera váltott, amiben ő jó szokott lenni. Wes Welker 3. számú WR-ként lépett pályára, ami ugyancsak luxusnak tűnik egy 9,5 millió dollárért játszó franchise tag-es játékos esetében. Julian Edelman megelőzte őt, a 2 WR-os támadásoknál, őt játszatta a csapat. Az egyetlen play, amiben TE Rob Gronkowski nem volt pályán, az a második negyed végi hosszú passz utáni játék volt, de miután kifújta magát, rögtön visszatért.

Támadó felállások:

3 WR/1 TE/1 RB - 60 / 82 
2 WR/2 TE/1 RB - 18 / 82 
1 WR/2 TE/1 FB/1 RB - 4 / 82 

(A büntetésekkel együtt.) 
 

A Titans elleni szezonnyitón a Patriots minden támadójátékában legalább 2 TE volt a pályán. A Cardinals elleni meccs is így kezdődött, de miután TE Aaron Hernandez a 3. play-ben megsérült, változtatni kellett a terven. A hátralévő 79 snapből csak 19 alkalommal volt fent 2 TE.  Ehelyett a 3 elkapós felállásra váltottak, ami eléggé egysíkúvá tette a támadást. Ha a sérült TE Daniel Fells rendelkezésre állt volna, valószínűleg ez másképpen alakul. A Wes Welker kontra Julian Edelman történetben Edelman előnye a 2 WR/2TE/1 RB-es felállásokból adódott, ahol Edelman 15-ször, Welker csak 3-szor kapott lehetőséget az állandóan pályán lévő Brandon Lloyd mellett. Amikor Stevan Ridley sikeres futásai voltak (20, 12 és 10 yardos), akkor Edelman játszott. Még vissza kell nézni a filmeket, de elképzelhető, hogy az edzői stáb úgy ítéli meg, hogy Edelman hasznosabb a futás előtti blokkolásnál, és ezért játszik többet.
Az előző meccs után összevetettük, hogy a right tackle szerepkörön hogyan osztozott Vollmer és Cannon (a Titans ellen fele-fele volt az eredmény). A Cardinals ellen már elbillent a mérleg Vollmer javára, aki 62, míg Cannon20 snapben volt a pályán. A jelekből arra lehet következtetni, hogy Vollmer jól halad afelé, hogy az egész meccset végig játszhassa.

1. Vollmer (1 play; INT) 
2. Vollmer (11 play; FG) 
3. Vollmer (4 play; punt) 
4. Cannon (6 play; FG) 
5. Cannon (4 play; punt) 
6. Vollmer (7 play; punt) 
---- ---- ---- ---- 
7. Vollmer (6 play; FG) 
8. Vollmer (3 play; punt) 
9. Vollmer (12 play; punt) 
10. Cannon (5 play; punt) 
11. Cannon (5 play; punt) 
12. Vollmer (12 play; TD/elhibázott 2 pontos) 
13. Vollmer (6 play; kihagyott FG)

 

A védelem ellen 2 TD-t (1 passzolt,1 futott), 2 mezőnygólt, és 245 yardot ért el az ellenfél, ebből 105 yard volt futott, 140 yardot passzal hoztak. A 16 first downból 8-at futottak meg, 7-szer passzal voltak sikeresek, 3. kísérleteik 28 %-t (4/14) sikerült megcsinálniuk. A védelem 1 sacket , és 2 fumble-t ért el, a 2. labdaszerzés a győzelmet jelenthette volna.  Az ellenfél kétszer jutott be a red zone-ba, ebből mindkettő TD lett (az első TD-nél a blokkolt punt miatt a 3 yardvonalról indult az ellenfél) .  A védők 28:19 percet voltak a pályán.

CB Devin McCourty – 64 / 64 
LB Jerod Mayo – 62 / 64 
DE Rob Ninkovich – 60 / 64 
CB Kyle Arrington – 59 / 64 
S Patrick Chung – 58 / 64 
DE Chandler Jones – 58 / 64 
DT Vince Wilfork – 57 / 64 
S Steve Gregory – 56 / 64 
DT Kyle Love – 50 / 64 
LB Brandon Spikes – 50 / 64 
LB Dont’a Hightower – 41 / 64 
CB Sterling Moore – 30 / 64 
S Tavon Wilson – 18 / 64 
DE/DT Jermaine Cunningham – 15 / 64 
DT Ron Brace – 13 / 64 
DE/DT Brandon Deaderick – 13 / 64 
(A büntetésekkel együtt.)

A legfőbb eltérés a múlt heti meccshez képest, hogy CB Ras-I Dowling helyett CB Sterling Moore lépettpályára nickelben. Azt gondolhattuk volna, hogy a méretei miatt Dowling (6-1, 210) alkalmasabb lett volna a Larry Fitzgerald (6-3, 218) elleni párharcra, de a csapatvezetés jobban bízott Moore-ban (5-10, 200), aki  Kyle Arrington(5-10, 195) és Devin McCourty (5-10, 195) mellett játszott a sub felállásokban. Arrington behúzódott a slotba, és vagy a linebackerek, vagy a safetyk segítettek be Fitzgerald ellen. Mivel a Cards sztár elkapóját 4 yardon sikerült tartani, az ő hatástalanítását jól oldotta meg a Pats védelme. Jermaine Cunningham jó teljesítménye az első meccsen nem jelentette azt, hogy most is több alkalmat kap, a Cards ellen Rob Ninkovichot foglalkoztatták többet az alapfelállásoknál. Cunningham a dime-ban belső rusherként játszott, egy második negyedes sorozat kivételével. Dont’a Hightower és Brandon Spikes felváltva játszottak Jerod Mayo mellett nickelben. Chandler Jones viszontmost is nagyon sokat volt a pályán. Tavon Wilson sokat játszott „money” pozícióban, linebacker típusú szerepben.

Védekező felállások:

A Cardinals ellen: 
Sub: 30 / 64 
Base: 29 / 64 
Short-yardage: 5 / 64 

A Titans ellen: 
Sub: 42 / 65 
Base: 21 / 65 
Short-yardage: 2 / 65 

A két meccsen  playek 55.8  %-ában sub felállásokban játszott a csapat (ez tavaly 63 %-volt összességében), tehát többnyire 5, vagy annál több defensive back volt a pályán.

Speciális csapategység:

Négy formációban játszott: 
RB Brandon Bolden 
S Nate Ebner 
LB Mike Rivera 
WR Matthew Slater 
LB Tracy White 

Három formációban játszott:  
CB Marquice Cole 
CB Devin McCourty 
DE Trevor Scott 

Két formációban játszott: 
S Patrick Chung 
S Tavon Wilson 

A speciális csapategységben ugyanazok a fiatal játékosok játszottak, akik a múlt héten hiba nélkül oldották meg a feladatukat. Most viszont olyan súlyos hibákat vétettek, ami a győzelembe került. Különösen nehéz helyzetbe hozta a csapatot Ebner hibája a blokkolt puntnál, de Gostskowskit is megzavarták az utolsó rúgásnál, amikor elhibázta a mezőnygól-kísérletet. A játékosok még fiatalok és tapasztalatlanok, és nem tudtak kellően felkészülni még akkor sem, ha tudvalévő volt, a Cardinalsnak nagyon jó speciális csapategysége.
A csapat 8 büntetést kapott, ami 60 yard veszteséget jelentett.  Érdekes, hogy a gyenge játék ellenére, szinte minden statisztikai mutatóban (nagy kivétel a TD-k és a sackek száma!) a Patriots volt a jobb. Sajnos, ez csak a statisztikára igaz, a játék képe és a végeredmény (L) mást mutatott.

Forrás: espnboston.com

Hozzászólások

2012. 09. 18. 23:03
lolvin
Off

Elnézve itt az oldalsávban a szavazást számomra meglepő, h ilyen kevesen számolnak a Texansal, amennyire én látom az egyik legkiegyensúlyozottabb csapat mindkét oldalon (ST részleget nem tudom) jó futás, jó passz, jó D...szerintem érdemes figyelni rájuk, ha nem jön komolyabb sérülés minimum AFC döntőbe várom őket...
2012. 09. 19. 00:00
lipi
Rohadt magas a támadók snap száma.
Ami szemet szúr, hogy mennyire rotáció nélkül voltak fent az alapemberek a támadóknál (és voltaképp a védőknél is...)
A védelemnél Ninko magas snap száma és Wilson múlt héthez képest rendkívül alacsony mutatója is érdekes. Illetve Gregory szépen lassan, mintha teljesen kibérelné magának a Chung melletti S pozit.
Meglepően sokat használtuk az alapfelállást védekezésnél. Múlt héten még majdnem dupla annyi volt a sub felállás.

A texas tényleg nagyon erősnek tűnik, de a Ravens sokkal masszívabbnak néz ki számomra, egyelőre. Az egyik legjobb védelem, nagyon masszív futójáték és egy korrekt elkapó gárda. Igazából így fejből egy csapatott tudnék mondani, aki hasonló paraméterekkel rendelkezik és jobb nála. a 49ers. Viszont ők legalább messze a legjobb csapatnak tűnnek az NFLben jelenleg :).
2012. 09. 19. 08:17
Még nagyon a szezon elején vagyunk, sok-sok csapat mutatta ilyen-olyan arcát, sajnos a Pats is. Azért ne felejtsük el, a houston eddig a Dolphinsszal és a Jaguarsszal játszott, és egyik sem igaz erőpróba.
Az viszont nekem is feltűnt, írtam is egy másik fórumon, hogy mennyire egysoros a Patriots. Az alapemberek végig nyomják a meccset, nincs rotáció, és így - főleg támadásban - egysíkú a játék is. Ennek az az oka, hogy nincs depht, vagy sérült, vagy még felkészületlen játékosokból áll a cseresor. Egy sérülés, és kész, vége , csapó. Közben olvasom, hogy visszahozták Branchet. Ja, ezek szerint a csapatnál is rájöttek erre. :)
Hozzászólás a(z) Stratégia - Alapszakasz 2. hét bejegyzéshez