Menetrend

Stratégia - Alapszakasz 5. hét

2012. 10. 10. 18:21
Szerző: DoM
Kategória: Elemzés
StratégiaA Denver elleni győzelem során a támadók szokatlan magas, kilencvennégy játékot tudtak elindítani (az elmúlt két évben a rekord 80 illetve 83 volt). Nehéz lenne megkérdőjelezni a szemet gyönyörködtető eleganciával és dinamikával játszó Stevan Ridley kezdő futó státuszát. Egymaga annyi időt töltött a pályán, mint a három másik RB összesen. Sérülés miatt a védelemben Bobby Carpenter nem jutott lehetőséghez, viszont Tavon Wilson szinte végig a pályán volt.

A támadók

Játékidő

QB Tom Brady -- 94 of 94
TE Rob Gronkowski -- 94 of 94
WR Brandon Lloyd -- 91 of 94
WR Wes Welker -- 87 of 94
WR Deion Branch -- 61 of 94
RB Stevan Ridley -- 45 of 94
TE Daniel Fells -- 35 of 94
RB Brandon Bolden -- 22 of 94
RB Danny Woodhead -- 20 of 94
RB Shane Vereen -- 6 of 94
TE Nick McDonald -- 4 of 94
WR Matthew Slater -- 3 of 94
FB Dan Connolly -- 2 of 94

Mit mesélnek a számok: … A támadók által diktált tempó miatt nem volt lehetőség sok cserére. … Brandon Lloyd és Wes Welker volt a két állandó elkapó, míg tight end poszton ezt a szerepet Rob Gronkowski töltötte be szokás szerint. Őket egészítette ki helyzettől függően Daniel Fells vagy Deion Branch. … A futók ismét jelen volt a rotáció, de mindenki kapott lehetősége, hogy bemelegedjen a játékba, mielőtt lecserélték volna. Stevan Ridley vitán felül az elsőszámú futója a csapatnak. Az első félidőben 21, a másodikban 24 játékot töltött a pályán. A gyors tempó miatt ez figyelemre méltó, hiszen még a Ravens ellen Danny Woodhead kapta Ridley lehetőségeinek a dupláját, ez a trend mára megfordult.

Forrás: ESPN Boston

Felállások

3 WR/1 TE/1 RB -- 58 of 94
2 WR/2 TE/1 RB -- 29 of 94
1 WR/3 TE/1 RB -- 4 of 94
1 WR/2 TE/1 FB/1 RB -- 2 of 94
4 WR/1 TE -- 1 of 94

Mit mesélnek a számok: … A négy elkapót és egy tight endet tartalmazó felállás idén először került terítékre, és majdnem egy katasztrofális interceptiont eredményezett a záró negyedben. … A félidő előtt utolsó két játéknál, amikor nem sikerült Brandon Boldennek a gólterületre jutni pár yardról két-két tight end és elkapó volt a pályán. Csak másodpercek voltak hátra, és a rontott challenge miatt csak egy időkérése volt a csapatnak, amit a mezőnygól kísérlet „elé” tartott meg Bill Belichick, és nem a két játék között kért időt esetleg változtatni a felálláson. Belichick úgy nyilatkozott a meccs után, hogy kezelhette volna jobban azt a helyzetet.

Forrás: ESPN Boston

A mérkőzés 94 játékából a Patriots 45-nél használt shotgun felállást. Ezekből a játékokból hét alkalommal futottak, harminchétszer passzoltak és volt egy hibás kezdés (false start) is.

A védők

Játékidő

S Patrick Chung – 66 of 66
LB Jerod Mayo – 66 of 66
CB Kyle Arrington – 65 of 66
S Tavon Wilson – 65 of 66
CB Devin McCourty – 62 of 66
DE Rob Ninkovich – 60 of 66
DE Chandler Jones – 59 of 66
LB Brandon Spikes – 55 of 66
DT Vince Wilfork – 55 of 66
DT/DE Jermaine Cunningham – 40 of 66
CB Sterling Moore – 33 of 66
CB Alfonzo Dennard – 31 of 66
DT Kyle Love – 29 of 66
DE Trevor Scott – 13 of 66
CB Ras-I Dowling – 11 of 66
DT Ron Brace – 8 of 66
LB Tracy White – 6 of 66
DT Brandon Deaderick – 2 of 66

Mit mesélnek a számok: … Steve Gregory sérülése miatt Tavon Wilson került a kezdőbe safety poszton. Az újonc eddig a dime (6 defensive back) felállásoknál játszott safety/linebacker hibrid szerepben. Ezt a Denver ellen Ras-I Dowling vette át tőle, nem pedig Nate Ebner, akire többen számítottak a meccs előtt. … További változás volt, hogy nickel (5 defensive back) felállásban a második negyed végén Alfonzo Dennard váltotta a betliző Sterling Moore-t, mint harmadik cornerback. Az újonc debütálása emlékezetesre sikerült. Ügyes megmozdulásokkal vétette észre magát. … Dont’a Hightowert nem a visszaigazolt Bobby Carpenter pótolta, hanem Tracy White, bár erre nem volt szükség, mert alig volt a védelem az alapfelállásban (csupán öt alkalommal – egyszer volt gólvonal formáció is). Peyton Manninggel a Denver is no huddle támadójátékot játszott, így gyakori cserére, rotációra nem igazán volt lehetősége. … A nickel illetve dime védekezés 66 százalékát teszi ki az összes védelem által pályán töltött időnek. Az ötödik defensive back már nem csak névlegesen tartozik a kezdőbe.

Forrás: ESPN Boston

A special teams

Mind a négy egység (punt és kickoff return illetve punt és kickoff coverage)

LB Bobby Carpenter
CB Marquice Cole
LB Niko Koutouvides
WR Matthew Slater
LB Tracy White

Három egység

S Nate Ebner

Két egység

CB Kyle Arrington
RB Brandon Bolden
S Patrick Chung
CB Devin McCourty
DE Rob Ninkovich
DE Trevor Scott

Mit mesélnek a számok: … Bobby Carpenter csak itt kapott lehetőséget. … Brandon Bolden a Bills ellen még mind a négy alakulatban játszott. A mostani visszaesés mögött állhat egy kisebb sérülés is, vagy az a egyszerű helyzet, hogy egyre nagyobb szerep jut neki a támadóknál. … Nate Ebner már nem kap szerepet a puntert védő csapatban, miután ez a második héten egy blokkolt rúgást eredményezett. Tracy White sérülése után azonban ismét pályára kényszerült és egy holding büntetést ért el ebben a szerepben. … Kyle Arrington szép szerelést mutatott be a meccs első játékát, a kezdőrúgást követően. … A második hete sorozatban csökkentették az edzők Rob Gronkowski terhelését. Kickoff return során nem tagja a faltörő-éknek (wedge) a labdás ember előtt. … A kickoff return játék továbbra is kiábrándító. Brandon Tate 2010-es idény közepén tapasztalt visszaesése óta semmi pluszt nem tudnak a játékhoz hozzátenni a KR-ek, ami természetesen a teljes egység hibája, nem csak a visszahordó emberé.

Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2012. 10. 10. 20:29
Gordon
nyilvánvaló, hogy JMD nem szereti a 3 TE-s felállást már a 2. meccs amikor szalad a szekér de 2 TE-nél nincs több fent egyszerre...kíváncsi vagyok , hogy alakul ha visszatér Hernandez. Gronk fog blokkolni folyamatosan ? talán a fentiek miatt nem látni más csapatnál két elit elkapó TE-t egyszerre a keretben mert pazarlás az egyiket szinte csak blokkolásra használni. Arra ottvannak a Fells féle TE-k. RB-t sem kell már helyettesítenie Hörninek mert vannak profik:-) nem lenne jó ha WW play száma csökkene ha Hörni felépül, TB térd alá dobott labdáit csak ő tudja elkapni:-)Szerintetek?
2012. 10. 10. 20:39
ahhoz hogy 3TE-s felállások gyakoribbak legyenek, kellene 3 használható TE... most itt van Gronk és Fells, ha Hörni visszatér akkor lehet hogy több lesz ebből, de szerintem felesleges!
tökéletes felállás ez a 2WR/2TE/1RB... futtatni lehet vele a labdát, egy gyengébben blokkoló TE is simán kiszed a játékból egy DB-t bármikor(márpedig abból szokott több lenni a pályán ellenünk), passzjátékra is tökéletes 5 célpontot ad TB-nek (Lloyd, WW, Gronk, Hörni, Ridley/Woody... hát nem szívesen találkoznék ilyen elkapósorral)

Szóval én nem fogok "sírni" ha nem látunk több 3TE-s felállást(bár GoalLine-nál rendesen szoktuk szopatni az ellenfelet vele és a PlayAction-nel)
2012. 10. 10. 20:41
ja és akkor még ott vannak/lesznek a padon olyan srácok mint Shiancoe, Fells, Edelman, Branch
2012. 10. 11. 10:49
crucified
Hozzászólás a(z) Stratégia - Alapszakasz 5. hét bejegyzéshez