Menetrend

Super Bowl: ahogy azt a pálya másik felén látják

2018. 02. 01. 20:05
Szerző: Spigo
Kategória: Meccsek, Interjú

Ezúttal  dande-t faggattuk arról, hogy melyik Eagles csapat a jobb, hogy mi az idei siker titka, van-e élet az Eagles védelemben a védőfalon túl is, illetve, hogy mit is vár ő a Super Bowltól. Interjú a „tovább” után.

2005-ben már játszott a két csapat a Super Bowlban. Melyik Eagles volt a jobb csapat és miért?

Nehéz kérdés, hogy a mostani-e a jobb csapat, vagy a 2004-s (Valójában ez még a 2004-s idény volt.). Más már a foci, mások a körülmények, meg régen is volt, bizony meg kellett néznem az akkori rostert, kik is voltak pontosan benne. Abban a csapatban talán több volt a sztár, a már befutott nagy név és közel sem voltunk underdogok. Bár ez most is szerintem csak Wentz sérülése miatt alakult így. Posztonként nézve McNabb-Foles: az egyik tehetségesebb, a másik tudja, hogy lehet döntetlen is a vége :). Az elkapó brigád: Terell Owens kivételével az akkori nagyon gyenge volt, különösen a TE poszt, pont ezért kellett ő, aztán egy év után tovább is állt. Futó poszt: akkor ott volt már Westbrook, de gyakorlatilag csak ő egyedül. Az OL: Tra Thomas és Runyan két legenda, de a többiek inkább jó munkásemberek. Shawn Andrews még rookie, az isteni Todd pedig még nem volt. A DL: Kearse szintén jó volt, ahogy Corey Simon is, de a többi kevésbé. Ami abban a csapatban nagy erősség volt az-az LB (Trotter, Simoneu) sor és a secondary (Michel Lewis, Dawk, Lito és a feltörekvő Sheldon), és persze kicker poszton Akers. Azonban, ha összességében nézzük, ez mostani csapat sokkal mélyebb és hosszútávra szerencsésebben van felépítve. Tovább tarthat nyitva a SB kapu, mint akkor. Az, akkor, majdnem most vagy soha pillant volt. Néhányuknál úgy is lett.

Szerinted az elmúlt két év sikeressége Carson Wentz draftolásához köthető, vagy inkább Doug Pederson érkezéséhez? Esetleg más?

A kettő nyilván szoros összefüggésben van egymással. Ahogy ez most jellemző az egész csapatra, hogy minden, mindennel összefügg, szorosan egymáshoz kapcsolódik. Mindenkinek megvan a maga helye, feladata és azt igyekszik jól csinálni. Pederson a szakmai részét fogja össze, Howie a pénzügyit, Lurie meg dörzsöli a tenyerét :). Tőle egyébként nagy bátorság volt Kelly elbocsátása, mert hiába szidják sokan, nem 1-31-gyel végzett két év után, hanem 27-21-mal három után. Akár kaphatott is volna esélyt a hibái kijavítására. De Lurie, úgy gondolta, muszáj lépni és ahogy Elway leváltotta Foxot és hozta Kubiakot, úgy Lurie visszaadta a hatalmat Howienak és hozták Dougot. Reméljük, néhány nap múlva elmondhatjuk, hasonló eredménnyel. Wentz érkezéséhez fontos megemlítenünk DeFilippot. Ő még a Brownsnál volt, mikor már kezdett Wentzel foglalkozni. Ha akkor ott maradhat, talán a Browns be is húzza Wentzet. Hála Istennek nem így történt. Filippo nálunk kötött ki, s nagy szerepe volt Wentz draftolásában. Ezért is lenne jó, ha maradna. Wentz pedig bizonyította, nem számít első vagy másodosztály, a tehetség és főleg a munka számít.

 

Hogyan éltétek meg Carson Wentz sérülését és mennyire érzed meglepetésnek azt, hogy most Super Bowlt játszik a csapat?

Csak az élte meg meglepetésnek, aki nem tudta, hogy Foles egy zseni :). A magam részéről azt tudom elmondani (a többiek fejébe nem látok), hogy nem estem kétségbe, de persze nem esett jól. Azért Wentzről sokat elmond, hogy már sérülten még megdobta negyedikre azt a TD-t, s tudjuk, hogy az milyen fontos volt az egész idény kimenetele szempontjából. Valójában az idény már addig is sok ajándékot adott, többet, mint vártunk. A rájátszás megvolt, így minden más ráadásként hatott. Azt mindenképp szerettem volna, hogy legalább egy kört menjünk, nem örültem volna tavalyi Dallas féle szereplésnek. Több lett belőle.

 

Nick Foles élete talán legjobb meccsét játszotta a Viking ellen az NFC döntőben. Mire számíthatunk tőle? Meg tudja ismételni azt a teljesítményt? Mi működött ennyire a Minnesota ellen?

Anno az Oakland elleni hét TD-s meccs se volt csúnya. Természetesen ez egészen más volt. Szerintem képes lehet rá, ha a csapattársak, különösen az OL tagjai, hasonlóan jól dolgoznak körülötte. Annak idején a New Orleans ellen sem rajta múlott a továbbjutás, hanem a védelem messze nem volt olyan szinten, mint most és nem tudta kivédekezni Breesék rohamait. Foles akkor is megtette, amit kellett. Szerintem most is meg fogja. Mindent elmond róla, amit a napokban nyilatkozott, hogy ebben a SB káoszban ő teljesen békés és nyugodt.
 

Ha az Eagles nyeri meg a Super Bowlt, kérdés lesz-e, hogy Wentz vagy Foles? Mi lehet az egyik vagy a másik sorsa?

Tegnapelőtt mondta Foles, hogy ő szívesen marad jövőre, akár Wentz cseréjeként is. Jól érzi itt magát. Szerződése még él. Tudja, hogy ha pályára lép itt megkapja azt a támogatást, hogy jól tudjon teljesíteni. Egyszer már átélte, hogy milyen, amikor nem megfelelő edzői gárda veszi körül. Ez nála nagyon számít. Tény és való, a teljesítményükhöz képest mindketten bagóért játszanak. Az Eagles kényelmes helyzetben van. Sok függ Wentz állapotától, de erről tavasszal, illetve nyár vége felé lehet tisztább képet kapni. Csak akkor fogjuk Folest elengedni, ha visszautasíthatatlan ajánlatot kapunk érte, illetve ha Wentzel minden rendben és mondjuk Sudfeld is megfelelő backupnak látszik.

Éppen a mi idei példánk mutatja (QB kérdés kapcsán a legvilágosabban), hogy valójában egy-egy játékos teljesítménye kapcsán mennyit számít az edzői munka. Sokat vitatkoznak ezen, hogy tehetség vagy szorgalom, vagy más. Hajlok egyre inkább a felé, hogy az NFL-ben 60-70°% az edzői munka és a többi a tehetség és a játékos szorgalma.

 

Azt tudjuk, hogy az Eagles védőfala a liga legjobbja. Tudnál mesélni nekünk a linebackerekről és a secondary-ről?

Ha valahol erősítésre szorulunk, akkor a linebacker sor. Nem is feltétlen a minőség, hanem a mennyiség miatt. Hicks nagyon jó lenne, de sérülékeny. Kendricks végre hozza azt, amiért nagyon megszerettük és amit tud. Bradham is jól játszik, de vele is bármikor lehet bármi. Itt pedig el is fogytunk. A többi LB inkább spec. teamben jó. Még erre a meccsre tartsanak ki és jövőre lehet erősíteni. A secondary fiatalok és tapasztaltak keveréke. Jenkinst már nem kell bemutatni, bár tavaly tán jobb éve volt. Pat Rob nagy fogás, Corey Graham és Darby sem rossz. Mills és Douglas pedig még fiatalok, de reméljük beérnek és csatlakozik hozzájuk majd Sidney Jones is. Ebben az egységben benne van az inkonzisztencia, főleg Mcleodban, itt lehet keresni valója Patsnek. Bízom benne, hogy végig koncentrálni tudnak.
 

A New York Giants mindkét meccsen tudott haladni ellenetek. Hogyan sikerült ez nekik és meg tudja-e ezt valósítani a Patriots is?

Tudtak haladni, de mindkettőn meglett a W. Ebben maradhatunk a Pats ellen is :). Ne haragudjatok, most nem néztem vissza a meccseket, szakmailag ezért sem tudom ezt megindokolni. Emlékezetből írom, hogy az első Giants meccsen, még valószínűleg nem igazán álltunk össze, hiszen a harmadik héten jártunk. De Elliott rekord field goalja miatt megérte izgalmassá tenni a meccset. Egyébként ott játszottuk el először, amit aztán az idény során még kétszer, hogy Jeffrey épp filed goal távolságban egy másodperccel a meccs vagy a félidő vége előtt szélre kilépve kapta el a labdát. Ez sokat jelentett.

A második Giants meccs, Foles első teljes meccse, ezért az is kicsit a belerázódásról szólt nekünk. Ügyesen találták meg a gyengébb pontokat, gyengébb volt a koncentráció és ez elég volt, hogy jól menjen nekik. A Pats is megvalósíthatja, különösen, ha a DL nem ér oda Bradyre és az LB sor és a secondary között nem lesz meg az összhang. Azt Brady gyors, rövid passzokkal könnyen tudja támadni majd.

Két olyan játékosotok is van, akik tavaly Super Bowlt nyertek a Patriotsszal (LaGarette Blount és Chris Long). Mindketten nagyon népszerűek voltak a Pats öltözőben. Hogyan illeszkedtek be az Eaglesbe?

Long esetében ezt elég ezzel szemléltetni:
1
 media.phillyvoice.com/media/images/USATSI_10542066.f5e5f783.fill-735x490.jpg
 

Blount esetében, pedig a Vikingek elleni TD, ahol ugyan úgy fejjel előre tört előre a csapatért is, Sandejon átgázolva. Mást ott simán megállítottak volna.
1i.ytimg.com/vi/x_bPDSIu7HA/maxresdefault.jpg

 
 
Mit vársz a mérkőzéstől (tippel együtt)?

Természetesen Eagles győzelmet :). Valójában fogalmam sincs, hogy mit várjak. Nagyon szeretném, ha nyernénk, de alapból pesszimistábban szoktam hozzáállni (eredménykövetősök tudják), hogy kevésbé csalódjak. Attól nem tartok, hogy megelégedtek volna a srácok az eddigi sikerrel, inkább az a fontos, hogy ne vigye el őket a hév és végig oda figyeljenek. Pederson valószínűleg most is bevállalós lesz, bízzunk benne, nem jövünk ki belőle rosszul. A tökéletesebbnél is tökéletesebb játék kell. Pontos eredmény? Passz… ezek nekem soha nem szoktak bejönni, mondjuk 39-28-ra nyer az Eagles. De ha csak 2-0-ra egy safteyvel, az sem zavar.

Hozzászólások

2018. 02. 01. 20:55
max350
Műfű mennyire fog számítani?
Mert lényegében a Patriots ezen játszik egész évben (13/18), addig az Eagles alig (3/18)...
2018. 02. 01. 22:01
Zandal
Gronk kikerült az agyrázkódás protokollból! Óóóóó, jeee!
2018. 02. 01. 22:26
Julian12Brady
2018. 02. 01. 22:56
FunHun
2018. 02. 01. 22:51
Gibbs
Amen-dola
Https://youtu.be/z11AQWFo11o
2018. 02. 02. 06:57
Croaker
NBC Sports' Gary Tanguay reports the Patriots are expected to interview Greg Schiano for their defensive coordinator vacancy after the season.

Incumbent DC Matt Patricia will be the Lions' head coach, and highly-regarded LBs coach Brian Flores may not be ready for coordinator duties. Schiano is currently Urban Meyer's defensive coordinator at Ohio State, and remains well thought of in the coaching community. He has a long history with Bill Belichick.

= NBC riportja szerint a Patriots várhatóan meghallgatásra hívja Greg Schiano-t védelmi koordinátori állásra a szezon lezárulta után.

Matt Patricia a Lions HC-je lehet, viszont elképzelhető, hogy az LB edző Brian Flores még nem áll készen egy DC állás betöltésére. Schiano jelenleg az Ohio-i egyetem védő koordinátora Urban Meyer HC alatt, és Bill Belichick-el nagy közös múltra tekintenek vissza.

Hát kíváncsi vagyok.
2018. 02. 02. 09:21
Chatmansky
És mit szól ahhoz a kedves vendég, hogy Tom lett az MVP? ... (Ez az ítélet, Virág elvtárs.) :-)
2018. 02. 02. 10:07
Alpok
Elszurta gálát a figyelmetlen NFL alkalmazott! Viszont a döntés kiváló, nem csak a szezon,de minden idök legjobbja !Hajrá Hazafiak fel a végső győzelemre !
2018. 02. 02. 11:01
Tzimisce
Ne már, gyerekek, ez olyan, mint a győztes pólók. Előre le van gyártva a beszéd, hogy ne akkor kelljen sebtiben összerakni, ha nyer.
2018. 02. 02. 10:34
anulu82
Madden cover - pipa
reg season MVP - pipa
SB LII - in progress
SB MVP - in progress

:)
2018. 02. 02. 14:48
gtomy72
Azt már lehet tudni, hogy melyik mezben játszanak majd a srácok?

Remélem a fehérben. :)
2018. 02. 02. 14:52
anulu82
2018. 02. 03. 01:36
Barb
2018. 02. 02. 16:01
Arsenal
Croaker, Topin, Hopi, Nikos, nagyon csendben vagytok a meccsel kapcsolatban, még egyetlen elemzést sem halottam tőletek, sem a saját se, az ellenfél csapatával kapcsolatban!:D
2018. 02. 02. 17:03
hopi46
Gondolom majd lesz beharangozó... :)
2018. 02. 03. 01:39
Barb
Te még nálam is gonoszabb vagy :)
2018. 02. 02. 16:11
Fellenger
Ha Gronk velünk, ki ellenünk?
2018. 02. 02. 16:42
LAX
QB Draft

First round:
Az elso korben akik a mock draftok alapjan iranyitot valasztanak azok a
Cleveland Denver New York Arizona es a Buffalo
Ezek kozul a Denver es a New York is erdeklodik Cousins irant.
Miutan leigazoltak marad 4 aki iranyitot fog huzni.

Second round
A masodik kor elejen nem josolnak senkihez sem iranyitot rajtunk kivul.

A kerdesem az lenne hogy szerintetek van ra esely hogy Lamar Jackson lecsuszik hozzank?
Es ha mar lecsuszott es volna esely ra elhozni szerintetek mennyi esely van hogy elhozzuk?

Nekem o a kedvencem es remelem osszejon hogy hozzank kerul!

Go Patriots!
2018. 02. 02. 21:52
wolandrules
Teljesen kizárt, hogy annyit csússzon.
2018. 02. 02. 17:28
nikos1976
Kedves Arsenal, köszi az érdeklődést, hogy érdekel a véleményünk.
Azért voltam csendben mert ellentétben sokakkal van némi rossz előérzetem. Sok minden szól mellettünk és sok ellenünk, de én is hiszek a sor mintában, az összes érv és ellenérv közül ebben hiszek a legjobban: 2001, 2003, 2004, 2014, 2016, a többit le sem írom.
Azt gondolom ez lenne a méltó búcsú a két koordinátor munkájának elismeréseként.
DE
Ott van az ellenfél, amely szerintem nem rossz csapat, nehezíti a dolgom, hogy még utálni sem tudom őket, nekem szimpatikusak. Főleg Cox, Foles, Ertz
Ők is megérdemlik, hogy nyerjenek. Korábban könnyebb dolgom volt. Utáltam a Seahawks védelmét és a Hawkssem volt soha a szívem csücske. A Phillynek még az edzője is szimpatikus.
Szóval nem tudom mi lesz, remélem a nagy nyugalom nem üt vissza és mindenki top formában lesz. A match upokat nézve azt gondolom szét kell dobáljuk a secondaryt, de kíváncsian várom a game
2018. 02. 02. 17:32
sgabcsi
Bocsánat az Off témáért. Lerobantunk Ausztriában, így sajnos nem érünk haza az SB-re.
Lehet valahol online nézni majd? Hol keressek rá majd. Köszi a segítséget
2018. 02. 02. 19:44
Iron_Condor
"nfl stream reddit"
Ott én szinte mindig találok használhatót.
2018. 02. 02. 22:31
sgabcsi
2018. 02. 02. 21:51
somlo
pro7 van osztrákiában is, azok közvetítik azt hiszem
2018. 02. 02. 22:31
sgabcsi
2018. 02. 02. 23:31
nosbiglem
Cseten meccs előtt megosztjuk a Streameket! De mi is a Redditről szedjük.
2018. 02. 02. 17:32
nikos1976
Bocs a gyerekeim bekavartak és nyomtak egy entert.
Szóval várom a game plant, ahol sok passzt várnék, de BB-t ismerve biztos futni fogunk :-)
Jó lenne már egy olyan SB Brady-vel ahol nem kell rommá izgulni magam hajnalban, hanem egy igazi gála estet kellene végig néznem.
Mindegy a lényeg, hogy a csapatunk fantasztikus emberekből áll, büszke vagyok rájuk. Ez egy remek szezon lett és jöjjön aminek jönnie kell.
GO PATS FOREVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2018. 02. 02. 17:39
anti pass
Mi van azzal a rossz szokással, hogy MVP nem nyer SB-t?
2018. 02. 02. 18:08
kisdef
Remélhetőleg ugyanaz, mint a Madden cover átokkal.
2018. 02. 02. 19:05
Plota
Azért volt már olyan, akinek sikerült... :) Brady meg amúgy sem szeret lemaradni a statokkal... :D
2018. 02. 03. 01:53
Barb
Ez valami olyan lehet, miszerint 10 vagy annál több pontos hátrányból még nem nyert senki SB-t :-D Csak egy statisztikai adat amit a Pats-nél leszarnak.
2018. 02. 03. 07:56
dravait
Mindenki tudta, hogy ez lehetetlen. Aztán jött egy hülye, aki erről nem tudott és megcsinálta.

Hát így. :) :) :)
Hozzászólás a(z) Super Bowl: ahogy azt a pálya másik felén látják bejegyzéshez