Menetrend

Találkozó Chicagóban és egy új tulajdonosi ajánlat

2011. 06. 23. 23:02
Szerző: gsn
Kategória: Hírek
Kedden megtartották a tulajdonosi találkozót Chicagóban, amelyen csakis a CBA vitával foglalkoztak. úgy tűnik, megerősítést nyert, hogy a tulajdonosok belső problémái fel voltak nagyítva, és mindenkinek kezd elsőszámú érdekévé válni, hogy gyorsan egyezzenek meg a felek. Vannak ellentétek, de közel sem olyan nagyok, mint azt az elmúlt időszakban olvashattuk. RÉSZLETEK.

Hozzászólások

2011. 06. 24. 08:08
non4m3
ahogy a magyar mondás tartja jobb később mint soha...
2011. 06. 24. 21:17
hulit
Remélem megegyeznek és lesz szezon
ezt a visszavonult játékosok megsegítését azért nem igazán
értem ilyen fizetések mellett nincsenek befektetéseik
vagy megtakarításaik ??? dollármilliókat keresnek évente
egy átlag amerikai fizetésének többszörösét olvastam egy hírt hogy Riversnek anyagi gondjai vannak azért meg ne sajnálják
mert abból a pár millióból amit eddig keresett abból nem tett félre , természetesen akinek sérülés vet véget a pályafutásának azt megértem hogy segítik de az teljesen más dolog az érthető !
Egy kicsit elszálltak több sportágban is a fizetések az átlag becsületesen dolgozó emberek szintjéhez képest és ebben a tulajdonosok legalább annyira benne vannak mint a játékosok főként !
2011. 06. 24. 21:32
Erről már írtam egy cikket korábban, az az igazság, hogy nagyon hiányzik a játékosoknál a gazdasági tapasztalat és a pénzügyi "műveltség":
http://profootballbusiness.blogspot.com/2011/04/jatekosok-es-penz.html

Illetve érdemes megjegyezni, hogy azért nem keres mindenki dollármilliókat, az azonban tény, hogy a minimális kereset egy évben az NFL-ben, ha valaki minden mérkőzésen pályára lép, 64 millió forint körül van jelenleg. Persze ez még mindig őrült magas szám a magyar bérekhez képest.

Mivel a játékosokra költött pénzmennyiség a bevételhez van kötve, így a bevételek bővülésének köszönhető az, hogy tíz év alatt majdnem megduplázódtak a bérek, és azok növekedése várhatóan nem áll meg, Goodell korábban egyszer már kijelentette, hogy 2025-re a jelenlegi 9 milliárd dollárral szemben 27 milliárd dolláros éves bevételt vár, de a reálisabb elemzések is duplázódással számolnak.
2011. 06. 24. 21:33
@hulit:

A Todd Rucci cikkben pont erről szólt egy bekezdés:

http://patriots.hu/mi-lett-veled-todd-rucci/#more-7498

"Meg kell velük értetni, hogy nem lesznek egész életükben NFL játékosok, és minden egyes döntésüknél észben kell tartani, hogy gondoljanak a hosszútávra is. A statisztika szerint három és fél év az átlag, amit a profi ligában eltöltenek. Amikor már nem kellenek sehova, még mindig a húszas éveik végén fognak csak járni, és előttük az egész élet. Ez a legnehezebb feladat. Már a legelején ráébreszteni őket, hogy nem fognak egész életükben itt játszani."

Profi amerikaifutballistaként a többség nem fog átlagpolgárként élni. Ha rendezetlen családi háttérrel rendelkezik, akkor az első pár évben a fizu el is ment a rokonságra. Amikor meg k. 25 évesen rájön, hogy vmit változtatni kellene, már nincs is a ligában. A sztárok még kevésbé tudják elképzelni, hogy egyszer már nem focisták lesznek, és azalatt még nagyobb lábon élnek. A kör bezárul. Amint vége a pályafutásnak, akkor meg nehéz változtatni a megszokott magas életszínvonalon.
2011. 06. 27. 07:34
temp
egyszer olvastam róla, de elég régen volt, hogy valamelyik major ligában (talán NBA vagy NFL) a játékosokat eleve kötelezik arra, hogy a bevételeik egy részét egyfajta nyugdíj előtakarékosságként kezeljék, mivel nagyon rosszul fest mondjuk egy évtized múlva az újságok címlapján, hogy "Tom Brady a Patriots legendás QB-ja egy bevásárlószatyorral gubizik NYJ utcáin".

Egyébként a profi sportolók elszegényedése nem csak NFL (major liga), és Amerika specifikus, rengeteg sportágban hallani pl itt Europában is régi legendákról, hogy mindennapos megélhetési gondjaik vannak. Egyrészt ugye nagyon fiatal korban tesznek sok sportágban profi szerződéseket a játékosok elé (plusz reklám pénzek), valaki akár 16-17 évesen már milliókon ülhet, a szponzorokon, csapaton keresztül megkap lakást, kocsit, miegymás, így kiadás sem nagyon van. Viszont a pénzügyi kultúrájuk nem túl magas, nem feltétlen érkeznek olyan családból, környezetből sem, ahol ezt megtanulhatták volna, és ugye az aktív pályafutás alatt egyszerűen nem tudnak megbukni. Így aztán könnyen megy a pénz saját magára (kocsi, buli, miegymás), és gyakran akadnak önjelölt segítők is, akik közös üzlet címszóval nem két fillért tudnak legombolni az elente még végtelennek tűnő pénzcsapból. Utólag ezek mindig szomorú sztorik, de végülis attól, hogy valaki profi focista, kosárlabdázó, teniszező, úszó, bármi, még nem következik, hogy pénzügyi szakértő is, sőt, sok profi alapvető iskolázottsága sem túl fényes.
2011. 06. 28. 18:01
non4m3
http://espn.go.com/espys/#!/voting/

adjuk le szavazatainkat Tom-ra ;)

(Hosszu Katinkát se felejtsétek el ;D)
2011. 07. 01. 23:18
SEGÍTSÉG!
valaki tudna segíteni nekem?

egyszerűen nem találok a neten egy karikatúra szerűséget, amin képek vannak összevágva egymás alá, és Brady beszélget Manning-gel. Manning Brady sikerességéről érdeklődik és a végén kihozzák, hogy nekünk van egy edzőnk, neki pedig "nincs"

remélem valaki tudja, hogy mire gondolok, és hogy hol lehet megtalálni!

előre is köszi!
Hozzászólás a(z) Találkozó Chicagóban és egy új tulajdonosi ajánlat bejegyzéshez