Menetrend

Talán az utolsó nekirugaszkodás jön?

2013. 01. 25. 06:00
Szerző: pirko
Kategória: Cikkek

Bár sokan inkább már elfelejtenék az AFC döntő okozta fájdalmat, és alig várják, hogy megmártózhassanak a holtidény gyógyító hullámaiban, én azért olvasásra ajánlom Eric Wilbur cikkét, aki a Boston Sports Blog írója, és született new englandi patrióta.


Eljött az ideje az utolsó nekirugaszkodásnak?

Végül nem volt elég.

Soha nem elég.

Immáron nyolc éve, hogy a New England Patriots az NFL egyeduralkodójaként a magasba emelhette a Lombardi Kupát, de még mindig hajlamosak vagyunk úgy tekinteni a csapatra, a franchise-ra, mintha ők választották volna ketté a tengert, végigsétáltak volna a felszínén, majd a kellő mértékben meg is szentelték volna azt.

Az emberek hibáznak. Ha valaki Foxborough-ban hibázik, azt kiközösíti a „Patrióta Egyház”.

Hogy ki a felelős a vasárnapi AFC döntőn a Baltimore Ravens-től elszenvedett 28-13-as vereségért? Ebben a kérdésben minden bizonnyal heves viták várhatók. Talán Bill Belichick, aki felfoghatatlan game plannel állt elő a második félidőre? Vagy az utóbbi 14 playoff mérkőzésén immáron 7-7-es mutatóval, 28 touchdown mellett 19 interceptionnel álló Tom Brady, akitől már nem először láthattunk zavarba ejtő és kiegyensúlyozatlan rájátszásbeli produkciót? Vagy Wes Welker? Miért ne rúgnánk bele, ha már amúgy is kifelé áll a rúdja, nem? Vagy a lyukas kezű Stevan Ridley? Vagy a bírók, mert végül rossz döntést hoztak?

Az elismerés azoké, akiket megillet, az elviselhetetlen Hollóké, akik idejöttek a Gillette Stadionba, és úgy elverték a Patriots-ot, hogy jobban már nem is lehetett volna, beharangozva ezzel a Harbaugh testvérek, és Ray Lewis két hetes búcsú turnéját. Sajnáljuk, Amerika.

A Patriots csalódást okozott nektek. Csalódást okozott New Englandnek.

Brady 36 éves lesz, amikor szeptemberben megkezdődik a 2013-as NFL szezon. Ennyi idősen Joe Montana az utolsó szezonját töltötte San Franciscoban, és 38 éves korában már be is fejezte Hall of Fame pályafutását. A nem túl fair összehasonlítás kedvéért képzeljük el, hogy a Patriots irányítójában benne van még három év. Gondoljunk bele. A francihse-t meghatározó dominancia és konzisztencia eltarthatósági ideje sem lehet több, mint a sűrített tejé. És Belichicknek, a valaha volt legnagyobb football lángelmének sem lehet sokkal több - ha nem kevesebb - hátra, mint „szerencsét hozó” irányítójának [„lucky charm(s)” – egy amerikai gabonapehely márka, és a szerencsét hozó talizmán elnevezésének hasonlóságára utaló szójáték – a szerk.].

Aztán... micsoda?

Vasárnap esély volt arra, hogy tovább szilárduljanak az értékek, amelyek egykoron majd az NFL örökség részét fogják képezni. Erre föl amilyen képtelenül ostoba és unfair módon csak lehet (Helló, New York), egy idióta, a lerágott csontot el nem engedő sztori még most is a ’Spygate’ rozsdájával borítja be Belichicket és Bradyt, annak ellenére, hogy Magnini árulkodása óta is brilliáns teljesítményt nyújtanak [a 2007-es szezon elején Magnini a Jets edzőjeként jelentette fel Belichicket és a Patriots-ot a Jets védelem jelzéseinek videóra rögzítése miatt; a new yorki lapok pedig még a vasárnapi vereség után is ezen csámcsogtak, feltéve a kérdést, vajon a véletlen műve-e, hogy a Patriots a spygate leleplezése óta nem tudott Super Bowlt nyerni  – a szerk.].

Mi vissza akarjuk szerezni a Lombardi Kupát. De vajon nekik kettőjüknek is szükségük van rá? 

A new englandiek számára ez egy idejétmúlt felvetés, ha másért nem, hát amiatt, mert sokkal logikusabban gondolkodunk, mint a ’First Take’ nézői [az ESPN „sport-bulvár” vitaműsora – a szerk.]. De hát ez az ország a valóság show-k, és a ’fast food’ megszállottja, előtte ismeretlenek az élet finomabb részletei. 

Az ő szemükben a Pats nem más, mint öntelt lúzerek csapata. Mi viszont emlékszünk még a sötét időkre, és meg is becsüljük azokat. Rod Rust. [a Patriots vezetőedzője 1990-ben (1-15), amely csapat történetének legrosszabb szezonja volt – a szerk.] Hugh Millen [a Patriots irányítója 1991-ben (6-10) és 1992-ben (2-14) – a szerk.]. Az alumínium pados lelátók. Ők nem látják az „1-es utat” [„Route 1” – mellette helyezkedett el a régi Foxboro Stadion – a szerk.], a csökkentett parkoló díjakat, és az ezután következő rohamos fejlődést, amely mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy valakiből igazi Patriots szurkoló legyen. 

Elszúrták? El bizony. Ezt érdemelték? Igen. 

Pats szurkolóként felnőni nem pusztán arról szólt, hogy szenvedünk a csapat teljesítménye miatt. Maga volt a rémálom. Szó sem volt a Red Soxért érzett szívszorító izgalomról, a Celtics állandó dominanciájáról, vagy "a Bruins-nak megint csak egy kicsi hiányzott” érzésről. Teljes volt az apátia. A Pats akkori jelentősége a mostani Cannons-éhoz lenne mérhető [a Boston Cannons a mindössze 8 csapatból álló profi lacrosse liga egyik csapata – a szerk.]. 

Természetesen minden tiszteletem a Cannons-é. 

És mára a New England Patriots lett az NFL elit csapata. Bárcsak láthattunk is volna ebből valamit. 

Belichick nem könnyíti meg a saját dolgát. Letudni az interjút, és elhárítani a másik oldalról beszűrődő pletykákat. Végül is nem ezt hangoztatta mindig is? Hogy nem kell foglalkozni a pletykákkal? Miért kellene mesterségesen újabbakat kreálni? Ha kifogásainkat félretéve megpróbáljuk az átlag amerikai szemével nézni a dolgokat, talán érthetővé válik, hogy miért utálja az egész ország a Patriots-ot. 

Bármennyire szeressük is a csapatot, el kell ismerni, igenis érezhető egyfajta önteltség Foxborough-ban, amely miatt - bajnoki cím nélkül - igencsak nehéz feltartóztatni a felé áradó rosszindulatot. Az igazi szurkolók látják a horpadásokat a páncélzaton, hiába fényezi azt újra minden nap nyalókával és gumicukorral a csapatot körülvevő, divat-drukkereket kiszolgáló médiahad. 

Nemsokára itt a vége. Ha tetszik, ha nem, egyre közeledik. 

Tehát nem. A vasárnap nem volt elég. Gyerünk, hibáztassuk Welkert. Hibáztassuk Bradyt. Hibáztassuk Belichicket. Okoljuk Talib balszerencséjét. Vagy bárkit, akit csak akarunk. 

A végén rádöbbenünk, hogy valójában senkit sem hibáztathatunk. A Hollók loptak meg bennünket. 

Ellopták a mérkőzést. Ellopták az egész szezont. Talán attól is megfosztottak, hogy a jövőben úgy tekinthessünk erre a franchise-ra, mint ahogy eddig mindig is tekintettünk. 

A dinasztia lehanyatlott, és dőreség lenne azt gondolni, hogy újraéledhet. De… talán még egyszer. Még egyszer utoljára, jó? 

Jelezze bár a vég kezdetét a múlt vasárnap, vagy legyen csak egy „fekvőrendőr” az újabb dicsőség felé vezető úton, ez akkor is egy történelmi menetelés volt. Utálj minket Amerika, amennyire csak akarsz. Amire te vágysz, az nekünk majdnem mind megvan, és ha hiányzik is valami, azt vissza fogjuk szerezni. 

Rád gondolok, Los Angeles. Elvisszük azt a Kupát, köszönjük.

[A szerző arra célozhat, hogy az ötvenedik bajnoki döntőt 2016-ban esetleg ugyanott rendezik, mint az elsőt. Super Bowl "L", mint Los Angeles – a szerk.] 

(forrás: boston.com)

Hozzászólások

2013. 01. 25. 07:51
Firstdown
Nagyon tetszik ez az írás.Lassan de biztosan haladunk egy őrségváltás felé,ez tisztán látszik és elkerülhetetlen lesz. Nem kell még temetni,de vége lesz a "gondtalan" éveknek. Jó volt hogy évekig "csak" a sérülések miatt kellett aggódni,nem a különböző újonc irányítók teljesítménye miatt. Szép évek voltak és ezek is azok még,lehet soha többé nem lesznek majd ilyenek. Remélem nem lesz igazam, és nem fogunk úgy járni mint az aranycsapattal,mi magyarok. Talán még egyszer sikerülhet nekik...Méltó befejezése lenne BB-TB érának és inkább irigykedjenek ránk meg utáljanak minket mint hogy sajnáljanak.
2013. 01. 25. 09:16
lipi
Pirko, szeretem az ilyen cikkeidet :).
Kb leírta Wilbur a gondolataimat.
Mondjuk én nem mondanám a dinasztia újraéledésének a lehetőségét dőreségnek. A csapat magja már a jövőre van felkészítve. És itt van szerintem a hiba is, amiért nem tudunk SB-t nyerni. Az örök kérdés, a HC vagy a GM Belichik kerekedik-e felül. Eddig a GM nyert. A legutolsó mindent egy lapra csapat a 2007-es volt. Azóta minden évben a jövőt építjük és az esetleges pillanatnyi előnyök helyett a hosszútávú előnyöket nézzük. Ami rendben is van, mert így van esélyünk arra, hogy TB visszavonulása és BB esetleges nyugdíja után ne zuhanjunk bele a középszerűség posványába.
Én még egy idényt várok, amikor egy utolsó nekifutást teszünk a jelen csapatával. Egy utolsó nagy 2007-es idényt. Valószínűleg 2 év múlva, jövőre a cap még nem lesz alkalmas rá...
Az agyam hátsó nyúlványa pedig sikítva jelzi, hogy egy esetlegesen megnyert SB után a csapat már soha nem lenne olyan, mint most. Ott érne véget a dinasztia.

2013. 01. 25. 09:50
norbertobaggio
Nem tudom olvastátok e de Brady-t megbüntette az NFL a becsuszós akciója miatt !
2013. 01. 25. 11:03
lipi
és még alacsony is volt az összeg. Azt hiszem $10e lett a vége. Ezért megye 3-ban is minimum sárga járt volna...
2013. 01. 25. 15:07
netPro95
1 ez nem foci, 2. azóta elnézést kért Brady ahogy azt kell 3. valószínű hogy nem szándékos volt csak a játék hevében úgy sikerült. azt gondolom a pénzbírság azért jogos, és jól is lett lerendezve a dolog.
2013. 01. 25. 15:17
netPro95
mmint európai foci*
2013. 01. 25. 09:53
depo01
köszi pirko, isteni a cikk!
remélem az "okosok" is olvassák...
2013. 01. 25. 12:26
MaYo#51
Nagyon jó cikk, köszönjük szépen Pirko :) Nem tudom, lehet amit most írok csak az én véleményem, de szerintem itt minden azon múlik, h BB-ben meddig marad! Szerintem ő nagyobb kulcs ebben a Patriotsban, mint TB! És azért valljuk be még "csak" 60 éves, szerintem benne van még bőven jó pár év, és remélem azután is még a csapat mellet marad majd, h TB elbúcsúzik tőlünk! De most a legfontosabb, h mindenki tegye helyre magában az idei évet, utána egy jó draft, majd pedig újabb támadás a SB győzelemért!
MINDÖRÖKKÉ HAZAFIAK!
2013. 01. 25. 15:08
netPro95
2013. 01. 25. 13:09
patriots_forever
Tud valaki segíteni, hogy Bradynek meddig szól a szerződése?
2013. 01. 25. 13:37
Ha jól tudom, akkor 2014 év végén jár le.
2013. 01. 25. 13:40
Lacus
Szerintem ott lesz a vége... Ami nem feltétlenül tragédia, ha jó képességű az utánpótlás!
2013. 01. 25. 13:49
patriots_forever
Akkor az utolsó szezon jöhet vele!?
2013. 01. 25. 13:53
MaYo#51
Ha 2014 vége, akkor még 2 szezon.
2013. 01. 25. 13:57
patriots_forever
Csak úgy számoltam, 1 szezon rájátszással lepörög 2014 februárig, a következő már nem lenne teljes.
2013. 01. 25. 14:04
MaYo#51
Ha naptári évet nézünk, akkor igen. Viszont, ha szezont nézünk, akkor a 2014es szezon vége, az 2015 február és így teljes. De inkább majd válaszolnak az okosok én ennyire nem látok ebbe bele, de én így gondolom, h a 2014 év végébe a 2014es szezon vége tartozik bele :)
2013. 01. 25. 14:08
patriots_forever
Az tény, hogy szar lenne egy elkezdett szezont abba hagyni a lejáró szerződés miatt :)
2013. 01. 25. 14:12
MaYo#51
Azért nem hiszem, h ilyen megtörténne :)
2013. 01. 25. 14:41
Croaker
2013. 01. 25. 14:47
Spol15
Sziasztok!

Kicsit offos.
nfl.com-on láttam, hogy írtak patriots szurkolókról ezt meg azt, de sajnos nem értettem, hogy miket, mert elég szerény az angol tudásom. Tudtok erről valamit? (Torrey Smith-ről is volt szó, azt hiszem)

Amúgy én már nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy hogyan fogja megoldani Brady hiányát a csapat. De remélem még 2-3 évig itt marad minket boldogítani.
2013. 01. 25. 15:14
2013. 01. 25. 15:16
netPro95
Sztem már megvan a következő "Brady" Ryan Mallett-ben, bár nemsok hírt szivárogtatnak ki róla, de aztgondolom h ha sikerül a csapatban tartani Brady visszavonulásának idejéig akkor ő lesz az utód, hiszen egy nagyon hasonló kaliberű irányítóról beszélünk (1 picit magasabb). Brady mögött pedig folyamatosan tanulhatja hogyan is kell ezt a csapatot irányítgatni, illetve ha Brady a későbbiekben is foglalkozik majd vele akkor az előnyére vállhat majd ^^
2013. 01. 25. 18:36
Kedves Spoll5, itt a cikk lényegi tartalma, remélhetőleg erre gondoltál, amit Neo linkelt:

Torrey Smith állt neki panaszkodni, hogy twitteren az AFC döntő után több Pats szurkoló megtalálta őt és az elhunyt testvérét is és hogy ez micsoda dolog, ilyen vele még sosem fordult elő. Suggs a világ legarogánsabb [cenzúra] nevezte őket. Itt számomra nem világos, hogy a twitterezőknak, vagy a Pats játékosokra értette, de valószínűbb, hogy az előbbire.

Vihar egy kanál vízben. Akkor persze nem volt ekkora hőzöngés, amikor Ravens játékos anyázza a Patriots csapatát twitteren. Vereség után meg megint kussolt volna mindenki. Ma már mindenből hír lesz. Sajnos.
2013. 01. 25. 22:05
Spol15
Igen, erre gondoltam. Köszi. Akkor arra jó ez a hír kb, hogy a Pats szurkolók nem bírják elviselni a vereséget és milyen gonoszak.
2013. 01. 25. 15:33
netPro95
Ha esetlegesen mégsem Mallett lesz az utód, akkor azthiszem a Patriots-nak is több dimenziósabbá kellene tenni a támadásokat egy esetleges atlétikus irányítóval aki mellesleg jól passzol természetesen. Nagyon úgy fest hogy Brady pályafutásának lejártával már az ő tipusú irányítók korszaka is lassan lejár.
2013. 01. 25. 15:34
netPro95
2013. 01. 25. 14:47 Spol15 kommentjéhez akartam fűzni az előző kommentemet még.
2013. 01. 25. 16:47
MaYo#51
Nem hiszem, h lejárna a Brady, Manning, Rodgers féle irányítók korszaka, sőt... Ha kell, a 3-4 yardokat ők is megfutják, viszont passzban sokkal jobbak, kifinomultabbak (egyéni észrevétel). Viszont kisebb a sérülés veszélyük, nem használódnak el olyan gyorsan mint pl egy RG3, Kaepernick, vagy egy Vick féle irányító. Azt láthatjuk, h h megsínyli egy csapat, h ha kiesik egy pozíción egy kulcsjátékos, egy QB-nél ez pedig szerintem hatványozottan igaz. Szval a mondandóm lényege az végülis, h én nem igazán látnék szívesen Pats mezben egy rohangáló irányítót és szerintem koránt sem fog a "klasszikus" QB eltűnni.
2013. 01. 25. 17:19
netPro95
Ezzel teljesen egyetértek, és amúgy én sem örülnék egy futkározó irányítónak a Pats-ben, valahogy nem érzem őket Igazi irányítóknak ^^ csak egy felvetés volt a részemről hogy az is előfordulhatna ^^ Sokszor hiányolom a QB futásokat, mikor nincs passzra lehetőség, bár Brady párszor elindul, de az ő korában már azért óvatosan kell az ilyet csinálni, ezért is volt sztem az az érdekes becsúszása.
2013. 01. 25. 17:28
sixt
Kövezzetek meg de én ezzel a cikkel nem tudok egyet érteni, és azonnal hozzáteszem tisztelem az írót és a véleményét. Ennek olyan itt a vége ennyi volt hangulata van. Adja fel mindenki, max. jövőre még megpróbáljuk és ha ott sem jön ki a lépés akkor vége és nálunk az 1/1-es draft jog.
Jézusom !! Ne mááár.
A cikkben arra is utalnak hogy minket mennyien utálnak, hát ez a cikk sem segít éppen rajtunk. Totális támadás a médiában a csapat ellen, küldjük el ezt, küldjük el azt. W.W lukas kezű, hirtelen B.B nem ért semmihez, csak videózni tud, T.B beszari lett és már nem tud dobi. Itt van ez a mai kastélyos cikk, ez is kellett nagyon most, még pár koporsó szögnek jó ez is.
Ha még az ilyen cikkek folyamatosan érkeznek a médiában na akkor leszek csak kíváncsi hogy hogyan remegteti ez meg Brady kezét 2013-ban, ez nem tesz jót nekünk főleg hogy az író hazai. Rögtön hozzá is teszem hogy a vélemény és a kritika kell, de ettől aztán nem lesz nagyobb önbizalma senkinek a csapatba. Az is igaz hogy hol lesz ez a cikk mire jövő ilyenkor lesz. De arra pont jó hogy hülyeségen törje a fejét Brady, meg B.B meg W.W.
Véleményem szerint a liga elit csapata vagyunk, minden évben ott vagyunk a tűz körül, de hát nem mi nyerjük a gyűrűket mostanság. Ezzel nekem speciel semmi bajom, jobb lenne igaz ha már nem lenne hely Brady úján de ez nem így van.
2013. 01. 25. 18:09
szeder
Az amerikai médiát szerintem nem kell komolyan venni (mondjuk melyiket kell?!) szenzációhajhász, sokszor hozzá nem értő emberek írják le az éppen adott másodpercben érzett szubjektív véleményüket. És ha utálják a csapatot? Na és? Kit utálnak mindig a legjobban? Azt akire irigykedni lehet, a legjobbat. Nálunk játszik a valaha élt egyik legnagyobb QB (aki mellesleg jóképű, gazdag, a felesége gyönyörű), a valaha volt egyik legjobb/eredményesebb edző a csapaté, a liga jelenlegi legjobb TE párosa a csapatban játszik, no 1. slot recieverünk van, 1000 yardos futó, az egyik legjobb pufifánk, csoportgyőzelmek, konferenciagyőzelmek, SB-k sora etc etc. A 2000-s évek legjobb csapata a Patriots, naná hogy utálják :)
2013. 01. 25. 18:23
sixt
2013. 01. 26. 03:40
nosbiglem
2013. 01. 25. 18:30
Oscar
Most minden szurkolótól kérdezném , hogy most mikor üresnek érezzük a vereségtől az időt , ami lassan fog telni a következő szezonig ,
hogy ki gondolta volna 3-3-nál , hogy pontosan hogyan és hol végez a csapatunk , amikor még a csoportunkat sem mi vezettük?

Nos elnézést mindenkitől , de én megnéztem a régebbi bejegyzéseket és nem igazán találtam 13-3 vagy 12-4-es szezon véget és esetleges főcsoport döntőt.....különösen SB-t!!!

Általános volt , hogy TB, BB és JMD távozzon azonnal.......ezen az oldalon volt számtalan negatív vélemény.

Hibákat lehet keresni , hisz rég nyertünk , de csak hármat a fontosabból.
BB:
-Gronk felesleges blokkolása +20-as előnynél a meccs vége felé ( kéztörés)
Itt még a Ricsi is megjegyezte , hogy később mekkora árat fizetünk érte.
-Gronk korai visszatérése és játszatása ( RGIII-as eset)
-számomra a Hollók elleni meccsen a második támadásnál volt a kulcsa a meccsnek 3&2-nél , 12-re a gólterülettől. Rosszul álltunk fel és a futás hívása nem volt jó. Időkérés átbeszélése a taktikának, 5 elkapós felállás passz WW)és csak az 1&10-re koncentrálni .....vagy ismét neki menni 4&2-re azonnal ( passz Hőri), a védelem nem hitt volna a szemének .....esetleg egyből Td lehetett volna.
Elhangzik mindig , hogy a rájátszás más és várd a váratlant ....nos ez nagyon oda tett volna a meccs további részének , oké ha kimarad a 12-es ről jönnek , de mutattuk volna az erőnket!!!


Ez a lelki erő miatt kellett volna , hogy képesek vagyunk rá. Tartása is más lett volna támadóknak!!!

TB:
-Amikor vereségre állunk néha bizonytalan és nem tüzeli a csapatot
-Nem von mindenkit be a támadásokba, kíváncsi lettem volna legalább egy passzra Visanthe Shiancoe felé , kevés emberben bízik meg , pedig milyen jó lett volna szélső WR-nek a rájátszásban?!
-Kicsit gyengül a karja és a távoli dobásoknál pontatlanabb

BB jó döntései:
-Chandler Jones leigazolása
-Elhozta a Draftról Dennárdot balhé ellenére
-Azonnal leigazolta Talibot ( balhéi ellenére
A következő szezonban nagyon más lesz a CB szekciónk!!!

TB:
-Szerintem még mindig tud változtatni és fejlődni , a számok nem hazudnak
-Ő vezeti leggyorsabban a támadásokat az egész ligában
-A mostani szezonban is képes volt a Gronk és Höri ( 5 meccs közösen) csapatot a rájátszásba vezetni

Szurkolóként el kell ismerni , ha le is győztük volna Hollókat a döntő kegyetlen nehéz lett volna a sérültjeink nélkül..... és talán ott lett volna nagyobb a csalódásunk.

Szerintem miért nyerünk 2014-ben SB-t a nagy ellenségeink otthonában NYG/NJ:
-BB rájön végre , hogy KELL az egészséges GRONK a rájátszásban és a DÖNTŐN.
-Döntsék el végre WW hosszútávú sorsát, ha esetleg nem vele , akkor most lehet új variációkat kidolgozni.
-Át állunk 3 TE-s variációkra ( erre már sokan gondoltak erről az oldalról).
-Szabadtéri és szerencsés esetben havas SB-t nézhetnénk , nincs kizárva , hogy éppen Drew Brees által vezett NO ellen hóban érdekes lenne:)))
-Sokkal jobb lesz a védelmünk!!!
-Leveteti végre az állandó piros pulóvert a DC-ről , ami kísért minket a 2007-es döntő óta!

Úgy gondolom , hogy nehéz sorsolásunk ellenére képesek leszünk tovább fejlődni győztesként végezni, mert ebben a csapatban BENNE van a GYŐZELEM még mindig!!!

Mi lesz 80, 190 vagy 340 év múlva , akkor arról fognak beszélni , hogy a történelem 2001-ben kezdődött íródni egy hatodik körös sráccal , akit élőben láthattak a szerencsések!!!

Most mi itt élünk és még íródik a történelem , ami lehet hogy soha sem fog megismétlődni.

HAJRÁ PATRIOTS!!!!!
2013. 01. 25. 22:33
netPro95
Totálisan egyetértek veled :)
2013. 01. 25. 18:41
kimbo
OFF
a fuzovel kifele uj (pats drukker) szerkesztot keres, gondoltam hatha valakit itt erdekel!
http://fuzovelkifele.blog.nepsport.hu/archives/2013/01/25/FK_Harbowl_Ranking_plusz_uj_szerzo_kerestetik0/
2013. 01. 25. 19:21
Neo
Sokmindenkivel egyetértek az előttem szólókkal..sokan és jól fogalmazzuk meg a lényeget, mint ahogy a cikkíró is...de!

Én azt érzem, hogy az elmúlt 3-4-5 évben - főleg a playoffban - olyan érzésem van, hogy a fontos momentumokban, az igazán lelkizős meccseken, amikor meccsdöntő szituáció van hiányzik a playbookból, a fejekből, BB.-éből, JMD-éből, Bradyéből a fineszesség, az a meccseldöntő játékhívás, vagy momentum, ami korábban megvolt.
Persze idén is volt pár ilyen, többnyire azonban csak fafejtől, vagy néha (4. és 1-nél) Bradytől a sneakekkel. De az igazán nehéz helyzetekben általában az jött le sajnos hogy inkább a pánik uralkodik el a srácokon.

A Ravens ellen 1 ilyen trükkös szitura emlékszem, amikor 4. és néhányra nekimentünk és egyből fafej kapta a snappet asszem, a jellegzetes "Nem hallok semmit" Brady mozdulattal... ugye milyen jó lenne ezekről beszélni inkább a győztes meccs után??

Szóval remélem jövőre lesz pár trükkös játékunk is, amivel mi kerülhetnénk lélektani előnybe egy-egy meccsen!! (persze ehhez kellene 1-2 jó magas elkapó is a draftról vagy piacról, pláne, ha WW sem lesz)
2013. 01. 25. 22:08
Lucius
Ez mindig eszembe jut nekem is. Egy csomó trükkös játék egyáltalán nem "veszélyes" (pl. amit a Ravens ellen láttun, nem volt INT vagy Fumble veszély)... mégis maradunk konzervatívak a legfontosabb pillanatokban.
2013. 01. 25. 22:09
Lucius
Minden évben várom, hogy majd BB-ék előrántanak valamit vagy valakit a kalapból, mert ők igazán zsenik... de mostanában ez elmarad.
2013. 01. 25. 22:41
dravait
Nagyon nem szertném hinni, hogy a TB éra véget ér - nekem nagyon tetszett a játéka, mióta csak amerikai focit nézek.
Ugyanakkor nem látom a tüzet a szemükben, és ez nem esik jól. A cikkben is megjelent, hogy a TB-BB táncospárosnak mintha nem lenne szüksége a SB győzelemre. Én azt hiszem, hogy a szezon végére elfáradnak, a motivációjuk eltűnik, kötelességből játszanak, de pont az a többlet hiányzik leleményességből, bátorságból, akaratból, ami a SB-hoz kell - és ahhoz, hogy a szurkolók (mi) megbocsássunk ilyen meccseket is.
2013. 01. 25. 23:04
Jimanszky
Szeretném megköszönni a csapatnak azt a sok remek pillanatot, amivel gazdagítottak engem -és még sok hithű Patriótát- ebben a szezonban IS!!!!
Jó egészséget és sikeres felkészülést kívánok nekik innen a messzi távolból is!!!!
GO PATS FOREVER!!!!
Jim
2013. 01. 26. 23:37
Tzimisce
Érdekes cikk, én egy évvel ezelőtt gondoltam ezt.
Akiket személyesen ismerek, tudják, hogy tavaly alapszakasz óta mondogattam, hogy ez, a 2012-es lesz a mi évünk, és most lesz meg az SB és utána már nem.
Én örülnék neki, ha dobnánk egy utolsót jövőre, vagy legkésőbb 2014-ben, hátha nekünk is bejön ez a visszavonulok dolog :)
Hozzászólás a(z) Talán az utolsó nekirugaszkodás jön? bejegyzéshez