Menetrend

The crucial catch - A létfontosságú elkapás

2012. 10. 21. 21:55
Szerző: lucas
Kategória: Cikkek
Október – a mellrák elleni küzdelem hónapjaA NFL-ben már évek óta az október hónap a mellrák elleni küzdelem jegyében telik el. Talán ellentmondásosnak tűnik, hogy egy férfias sportág a jellemzően inkább a nőket érintő problémára irányítja rá a figyelmet, de a kérdés az egész társadalomnak fontos, hiszen ha egy család elveszíti a nőtagját: egy feleséget, egy édesanyát vagy nagymamát, az mindenkinek nagy fájdalom.

A figyelemfelketés azért is nagyon fontos, mert a mellrák tipikusan az a betegség, amelyet ha idejében felfedeznek, nagy hatékonysággal lehet gyógyítani. Így a vizsgálatokon való részvétel, az idejében történő felismerés életeket menthet, a betegség korai diagnosztiája valóban egy "crucial catch", azaz létfontosságú elkapás. Akit a téma részletesebben érdekel, azoknak ajánlom tavalyi "Beszéljünk róla!" című cikkünket.

AZ NFL magyarországi rajongói is csatlakoztak a mozgalomhoz - a Steelers-fanok kezdeményezésére. A következő számlaszámra lehet adományokat utalni, amellyel a Magyar Rákellenes Ligát támogathatjuk: 

12001008-00102329-00100000 (Raiffeisen Bank)  A szöveges részre írjátok rá: "NFL"

Ami talán még fontosabb, kérdezzétek meg a családotokban a nőket, voltak-e vizsgálaton, hiszen a statisztikai mutatók azt jelzik, hogy a nők egy jelentős része még mindig nem vesz részt a szűréseken. Ne hagyjuk, hogy egy olyan betegség gyűrjön le minket, amellyel idejében szembeszállva nagy esélyekkel lépünk pályára!


HozzászólásokHozzászólás a(z) The crucial catch - A létfontosságú elkapás bejegyzéshez