Menetrend

THPFC Podcast 06 Bills után

2016. 11. 03. 22:26
Szerző: Spigo
Kategória: Egyéb
podcastPodcast a Bills elleni meccs és egy sokkoló trade után. Bye week van, azaz pihennek a fiúk, de mi nem. Ebben az adásban beszélgetünk a Bills elleni meccsről és a Collins trade-ről, míg jövő héten majd összefoglalunk (a szezon első fele), előretekintünk (a szezon második fele) és a Seahawks elleni rangadóról is szó lesz.
 

Hozzászólások

2016. 11. 04. 13:43
Beni
Köszi!, már nagyon vártam! :)
2016. 11. 04. 13:46
lesliemus
Kis Goodell-t bedobtak a meccsen, ez király duma...

:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))
2016. 11. 04. 18:45
SasukeMilo
Ja igen, ezzel foglalkoztak a Trash Talk-ban is tegnap, vérlázító... ennyi telik a csicska buffalo-i szurkolóktól! Látszik, Rexy bácsi milyen jól érzi ott magát, hisz közéjük való (az egyetlen edző az NFL-ben, akit utálok, ezzel mindent elmondtam) :P
2016. 11. 04. 20:03
hopi46
Köszönöm, hogy beszéltetek Amendoláról, azt viszont nem, hogy szinte "eltemettétek" :).
Dola eddig a Pats-es évei alatt idén már félidőben elérte a 3 TD-jét, és jelenleg van a legjobb átlaga 11,8 yard. Garappával és TB-vel is jól megértik egymást, TB-nek a 3. kedvenc célpontja Gronk és JE után.
Értem azt, hogy BB-ék próbálják ezt a Mitchell gyereket beépíteni, de jelenleg Dolának 2x annyi elkapása és 3x annyi yardja van kb. uannyi off snap-el (30%) mint a rookie-nak. (Visszahordó és 3.down-os kiválóságáról most nem is beszélek!)
Mondtátok, hogy sokba kerül. Ami a 2016-17-es éveket illeti uannyiba kerül mint Edelmann csak mások az évi bontások és roster bónusok.
Mondtátok, hogy "öreg", JE-nél csak 1 évvel idősebb. (Ha Ők "öregek" akkor Fitzgerald és Jordy Nelson milyenek?)
Persze lehet, hogy Nektek lesz igazatok és csak azért maradhat mert BB-ék méltányolják az eddigi "viselkedését" és az is lehet, hogy visszavonul, ha nyerünk egy újabb SB-t.
A SB-al kapcsolatban kicsit szkeptikus vagyok, mégpedig a védelmünk miatt. (Nem csak Collins miatt!)Ahogy sorra vettétek a játékosokat a szerződéshosszabítások témában, azt vettem észre, hogy a védelmünk egy-két kivételtől eltekintve, egy "túl fiatal-kicsit már megfáradt öreg- évközben érkezett, még nem bizonyított" játékosok " keveréke. Ha nem sikerül Őket a hátralévő meccseken "összegyúrni", kicsi lesz az esélyünk. (Sérülésekről ne is beszéljünk!)
Várom a jövő hetit!:)
2016. 11. 06. 09:06
Arnold Patsenegger
A liga 3. Legjobb védelme a mienk az nfl.com szerint. Szerintem az nem annyira szar...
2016. 11. 06. 00:25
Whitealert
Srácok ez is jó adásra sikerült, szívesen hallgatlak Titeket!

Collins trade margójára itt egy cikk. Zacskót viselt a kezén egy átmozgató edzésen, hogy ne csessze el a manikűrjét. No comment.

http://nep.247sports.com/Bolt/A-weird-Jamie-Collins-story-just-got-cleared-up--48731152
2016. 11. 06. 10:50
crucified
"Collins is now using his soft hands to try and help the Cleveland Browns win a football game as the Patriots shipped him out of town in a trade earlier this week."

2016. 11. 06. 11:44
loop80
Ezen konkrétan vinnyogtam... :)
2016. 11. 06. 12:59
zozo692
Hitelesebb lenne ez a deheroizálás, ha nem egy NEP barát oldal szellőztetné meg ezt (és nem utólag). Egy kicsit méltatlannak érzem, óriási szerepe volt a SB megnyerésében, tavaly se lehetett rá egy rossz szó, idén nem egyeztek meg a lében, lesz csapat aki többet ad neki. Van, aki a győzelemért feláldoz némi gempát az életében (pl. Ninkovich szerződése pár évvel ezelőtt), van akit csak a "biznic" érdekel (kb. az NFL állományának 98%-át).
Ettől függetlenül nem kell köpködni utána (értem én ezalatt a különböző szurkolói ill. egyéb NEP-hoz köthető oldalakat), mert sokat köszönhetünk neki.
2016. 11. 06. 13:11
zozo692
... jajaj, benéztem, ez nem NEP barát oldal, csak a link címét néztem. De ettől függetlenül tartom a leírtakat, nem kell nekünk ezen élcelődni.
2016. 11. 06. 14:11
Pat Patriot
Collins rosszul mérte fel a helyzetét, és nem tudta elképzelni, hogy lesz más opciója is a Patriotsnak, mint hogy őt megtartsa. A Patriots meg úgy járt el, ahogyan ilyen helyzetekben szokott.
Némileg hasonlít a helyzet a Revis-esethez. Senkit nem ért meglepetésként, hogy Revis nagy pénzt akar, jóval többet, mint itt kapna. Win-win szituáció volt az ittléte: mi nyertünk, és Revis is nyert, és ezzel mi is hozzájárultunk ahhoz, hogy kapjon egy szép szerződést. De valahogy sokan megértették, hogy Revis miért is megy, és a többség azon a véleményen volt, hogy köszönettel tartozunk neki. Ez pedig a csapatért összességében jóval többet tevő Collinsnak is jár. Engem a történtekből nem is az érdekel, hogy a Patriots miért tette, amit tett, hanem az, hogy egy, a Patriots filozófiáját az évek során megismerő, megtapasztaló (Mankins...) játékos hogyan taktikázhatta el magát ennyire. Ha az volt a célja, hogy mindegy, hová, csak a nagy szerződés legyen meg (mint Suh esetében), akkor bejött a számítása (már amennyiben a Browns ebben partner lesz). De ha maradni akart vagy trade-re ment, de jobb csapathoz, akkor tényleg rosszul mérte fel a helyzetét, mert nem gondolhatta, hogy BB majd a Steelershez vagy a Seahawkshoz cseréli...
2016. 11. 06. 21:03
daelaci
Ezt a pár meccset ki fogja bírni Clevelandben, utána meg oda mehet ahova csak akar.
2016. 11. 06. 23:31
nszgergo
or franchise tag...
2016. 11. 08. 06:37
magooc
a történeted ott hibádzik, hogy az év végén lejár JC szerződése . a különbség annyi, hogy nem nálunk, hanem a browns-ban. Tehát a következő idényt ott fogja kezdeni, ahova szerződik, és az lehet akár a pats is.
2016. 11. 07. 08:34
Croaker
Hát Collins bemutatkozása nem volt túl fényes, direkt őt figyeltem a Highlightsban. Jól megverték egy TD-ért, nem fogják megdicsérni..
2016. 11. 07. 13:21
komzoz65
Collins jó játékosunk volt, meghatározó sosem. Olyan a Pats védelmében nincs már jó ideje. Még Vince sem volt az.

Ez egyszerűen nem egy D-re épített csapat. Ez TB-re felépített csapat, amihez kell egy konszolidált, jó közepes védelem. Nyilván jobb lenne egy olyan elit védelem, ami meccseket tud folyamatosan hozni, de ez álmodozás.

A Pats eredményeit az határozza meg, hogy az O, hogy játszik ez van több mint 10 éve. És valóban ez így egy kicsit féloldalas, az is mutatja, hogy csak 2014-ben jött össze a SB győzelem noha volt jó néhány esélyesebb Pats az évek folyamán. Az a győzelem pedig döntő részben TB kiemelkedő játékán múlt, meg az elkapókén, meg O falén. Konkrétan a gyengélkedő védelem ellenére. Tudom Butler meg Harmon int zárta le a döntő meccseket, de azok valójában nem értek volna semmit, az O és konkrétan TB zseniális teljesítménye nélkül.

Ezért szerintem egyelőre nincs lehetőség vagyonokért ezeket a tehetségeket itt tartani, amikor simán fogunk draftolni helyettük majd újakat. Butler persze esélyes, Hightowerre viszont nem kell még mérget venni, persze így már azért jobbak az esélyei, ha megfelelően pozicionálja magát, azaz egy jó közepes védelem kulcsembereként, nem nagyágyúként.
2016. 11. 07. 17:18
szakacs
Persze hogy nem egy D re épített csapat,de más szemszögből nem is O ra épített csapat.
Az ideális egyensúlyt próbáljuk mi is megtalálni a kettő közt ,mint minden más csapat.
Az más kérdés hogy mégis az O-bol kerülnek ki a starok leginkább... ez kisé hasonlít a gurulós focihoz ,ott se lehet aranylabdás egy védő.
Közepes védelemmel nem ,vagy csak nagyon ritkán lehet SB nyerni ,ez tutti!
Lehet hogy nagy közhely de a bajnokságot a D nyeri.
Remélem ez idén is így lesz
Go Pats !
2016. 11. 08. 07:26
LPT
Azt a lózungot, hogy a D nyeri a bajnokságot, a Pats nagyon szépen cáfolta 2014-ben! Arra inkább az volt igaz, hogy nem veszítette el, és az elkövetett hibákat a legvégén kijavították. Lásd a Divizó kör és az SB.
2016. 11. 08. 08:25
komzoz65
A bajnokságot az elmúlt 12 évben - amióta lelkesen figyelem ezt a sportot -, összesen 3 alkalommal nyerte a D (Baltimore, Seattle, Denver). Az összes többi esetben elit irányítók által vezetett támadó alakulatok nyerték a bajnokságot.

A Pats bolond lenne, ha egy TB-vel nem lenne O-ra épített csapat. És nem is kérdés, hogy az, ezt kár lenne vitatni, mert triviális tény. Sőt ki lehet jelenteni, hogy az O-n belül a passzjáték az, ami meghatározó.

Ez egyszer bicsaklott meg 2013-ban amikor a tervezett változások mellett (Wes és Woodhead elküldése) Gronk sérülése és Hernandez kiesése, valamint a Dobson draft sikertelensége miatt meggyengült az O. Ez olyannyira gond volt, hogy joggal lehetett tartani a Pats dominancia végétől. Aztán előlépett Minitron, lassan felépült Gronk, beépült Dola és Verein, a következő évre leigazolták Lafellt. És vicces lenne azt mondani, hogy a D nyerte a bajnokságot a következő évben.

Nyilván szükség van egy megbízható futásra, védelemre és speciális egységre. Hiszen egy-egy momentum - amit bármelyik hozhat - eldönthet egy-egy szorosabb mérkőzést. De abban az értelemben, ahogy többnyire hamisan mondják, hogy a D nyeri a bajnokságot (ami létezik csak ritka), valójában egy nagyon jó passzjáték nyerheti meg a bajnokságot, ha többi is legalább közepes.
2016. 11. 07. 23:05
hispanic
2016. 11. 08. 17:17
Arnold Patsenegger
Gyerekek tényleg ennyire szar a D hogy ez most ekkora téma lett? Én mondjuk nem így vettem észre...
2016. 11. 08. 21:58
MajnemizBond
+1 Végre valaki..
2016. 11. 07. 22:25
simita14
Ricsiék adják hétfőn 02:30-tól a meccset!
2016. 11. 08. 15:24
Tomk@
Csak most volt időm meghallgatni a Podcastet és mint mindig, most is nagyon király volt. :)

A Collins témához mondanám el a véleményem, bár már azóta játszott is egy meccset a Browns színeiben.

Ha valóban 6 év évi 11 M $-t ajánlott neki a csapat, az szerintem egy LB-nek bőven jó, főleg egy Patstől. A Patsnél csak Brady ér annyit, hogy 10 M $ felett keressen. Lehetnek többen is akik a közelében vannak, de egy ilyen jól működű franchisenál nem kereshet mindenki nagy pénzt.

Collins szerződés ajánlatánál a garantált tartalomra és az aláírási pénzre lettem volna még kíváncsi, mert az sok mindent befolyásolhat. (lásd Capernick szerződése, jövőre ki tudják vágni alig 2 M dead moneyval. Ha Collins visszadobta az ajánlatot az is rendben van, mert akkor megy máshova játszani, mint Chandler Jones, de ha tényleg nem követte az utasításokat, meg szembe ment az edzőkkel, akkor valamit nagyon nem értett meg a Pats filozófiájából, amit mi Magyarországi szurkolók is értünk.

Mindenesetre kíváncsi vagyok a folytatásra, hogy milyen lesz az LB sor ki fogja átvenni a helyét, erre hamarosan választ kapunk, egy nagyon jó csapat ellen, mint a Seahawks. :)

Továbbra is go Pats. :)
2016. 11. 08. 16:04
takirob69
Nem vagyok Bills és Rex Ryan rajongó de amit a sporik leműveltek az 1. félidő végén a Seahawks javára az gyalázatos.
Tegyük hozzá, hogy nem először.

http://www.nfl.com/news/story/0ap3000000735853/article/dean-blandino-refs-made-mistakes-in-seahawks-win
2016. 11. 08. 16:47
dravait
Hát bizony várható "pici" lejtés a Seahawks felé - szerintem megint dühöngeni fogunk a bírók miatt. Vagyis nagyon meg kell verni a madarakat, hogy a bírói szemethunyás ne befolyásolja a győzelmünket. GO PATS!!
2016. 11. 08. 16:49
komzoz65
Nehéz kivonniuk maguk a hangulat alól, de akkor is felháborító. A két héttel ezelőtti Julio Jones-szal szembeni egészen nyilvánvaló szabálytalanság, be nem fújása konkrétan csalta el a meccset, ez egy tudatos csalás volt.

Most meg a beidézett játék, döbbenet. Tényleg nekünk ez most nem volt baj, de őszintén szólva ezután nem tudtam a Seahawksnak szurkolni.

És akkor idegenben meg pattognak, ha nem hagyják őket folyamatosan szabálytalankodni.

De előzetesen közel sem tűnt ez a Seattle egy verhetetlen alakulatnak. Viszont a Bills game plan támadásban konkrétan zseniális volt. Jó hogy nem ellenünk nyomták így.
2016. 11. 08. 21:12
dravait
Megnéztem most a hajnali meccset, hát nem rossz a Seahawks, az biztos. A bírók meg több olyan ítéletet hoztak, ami meccs befolyásoló. A Sherman-féle rúgó támadásért az 5 yard meg egyenesen vérlázító. De kapott Woods büntetést Tautingért, mert egy jó first down után a labdát előre tartotta. Kapott a Bills DPI-t egy símogatásért. Szóval volt részrehajló ítélet bőven.
Jimmy Grahamet meg nem tudom, hogyan tudjuk majd tartani, amióta rendbejött, állat az az ember, olyan elkapásai vannak.
Jól fel kell kötnünk a gatyát ellenük (meg a csíkos sporik ellen).
2016. 11. 09. 08:56
gcsaba
Ha megnyerjük a Super Bowl-t, akkor jön a Trump Gate...
2016. 11. 09. 16:33
narbony78
Most, hogy megválasztották Trumpot elnöknek, muszáj nyernünk egy bajnokságot! Óriási happening lesz a Fehér házban! Ezzel vonulna vissza Brady...
2016. 11. 09. 22:08
anti pass
Ne már! Moldova után szabadon: Egy irányító, gyakorlatilag halhatatlan!
Hozzászólás a(z) THPFC Podcast 06 Bills után bejegyzéshez