Menetrend

THPFC Podcast 30 - Panthers után

2017. 10. 04. 06:00
Szerző: Spigo
Kategória: Egyéb

Hiába az az újabb Brady comeback a negyedik negyedben, a védelem nem bírta tartani Cam Newtont és a Panthers támadósorát, melynek következtében a Patriots elszenvedte idei második vereségét. Azonban gyorsan lehet is javítani, hiszen péntek hajnalban csütörtök esti rangadó Tampában. Ráadásul véget ért a szeptember, így megbeszéljük Paullal a meglepetéseket az NFL idei első hónapjából, illetve, hogy mi várható szerintünk a továbbiakban.

iTunes link a csatornához

Hozzászólások

2017. 10. 04. 08:11
magooc
Köszi srácok!
Mindig élvezettel hallgatom mondandótokat. :-)))
2017. 10. 04. 08:31
azimut
Mc miért a Losnál van? vagy úgy vagyúnk vele hogy butler rowe gilmore jo coverigben és rá nincs szükség hátul? nem kell a cb-knek a free safety segtség? ez a koncepció?
2017. 10. 04. 09:16
FS segítség van, Harmon személyében. De ő nem annyira jó, mint D-Mac.
Ő pedig azért kell előre, mert nincs más DB a csapatnál aki képes lenne LOS-hez közel is játszani. Chung egyre rosszabb a statok szerint, Richards meg soha nem volt elég jó.
Róka fogta csuka esete.
2017. 10. 04. 15:07
azimut
Értem-értem, és nincs a piacon használható DB ?
2017. 10. 04. 15:27
hopi46
A DB a legkelendőbb és az egyik legsérülékenyebb posztok egyike a ligában! Jelenleg 46(!) DB van IR listán a ligában, 80%-uk CB és nem újoncok!
2017. 10. 04. 16:20
azimut
Nekem olyan mintha a nyari epitkezes soran kihagytuk volna ennek a posztnak a megerositeset.Vagy lehet ugy voltak vele,hogy majd megoldjuk? :)
2017. 10. 04. 13:04
komzoz65
Jó volt hallgatni a szakmai elemzést. Köszönet érte.

Egy nagyon fontos tényező szerintem kimaradt. Ami azért nagy mértékben meghatároz egy csapatot. Az attitűd lenne az, amiben eleddig mindig az ellenfelei fölé nőtt a Pats a BB-TB érában.

Most ezt hiányolom folyamatosan a D-ben, mint csapategységben. Egyszerűen loser brigád jelleget öltöttek, ráadásul sajnos elég meggyőzően. Biztos, hogy összetett problémák vannak, a rendszer is alkalmatlan, szerintem nem jó érv, hogy ezt kell játszani, mert ez nem így van. Ha ezt nem tudják játszani, akkor mást kell játszani, vagy másokkal kell játszani.

De mindemellett folyamatosan nem láttam rajtuk azt a tüzet, ami kellene, még a 4. negyed végén a vesztes drive során leginkább, de az már tényleg durva lenne, ha akkor sem. Emlékezzetek, amikor JJ Watt és a Texans legjobb évében 11-2-vel jöttek hozzánk, vagy a Cincin 3-0-al legerősebbnek ítélt csapatként. Megettük őket, már a meccs kezdésének pillanatában, meg voltak verve az attitűdünk miatt, amit úgy tudtunk TB-vel az élen a pályára vinni, hogy Marvin Lewis arcára az első drive-unk alatt konkrétan kiült a kétségbeesés.

Ez az amitől én továbbra is remélem a fordulatot. A győztes mentalitás. Ha ez nem lesz meg, akkor az év végéig analizálgathatjuk, hogy ki, miért, és hogyan törölte fel velünk a padlót.
2017. 10. 04. 15:15
hopi46
A rosteren Chung-on kívül még van 3(!) SS, Ebner, King, Richards. Ha Chung "rossz", miért nem játszik más. Nagy luxus ilyen "inséges helyzetben" 3 safety-t csak a ST-re használni. Ráadásul egyikük sem újonc.
2017. 10. 04. 15:48
luxus nem luxus sajnos úgy tűnik ez van. De a lényeg, hogy BB szerint ez így jó. Majd meglátjuk mi lesz ebből.
2017. 10. 04. 16:27
topin
King használhatatlan lenne, ő ST játékos csak. Ebnerrel próbálkoztunk anno, ő vész tartaléknak egy-egy meccsen sérülés esetére beugróként oké, de huzamosabb ideig nem megoldás. ST miatt van rosteren és mert nem kell jobb 5. safetynek. Sehol nincs jobb, sőt ilyen minsőégű ST palyer sincs az 5. safety személyében. A probléma a safety sor elejével van. DMC új szerepkörében brutál rossz, Chung valamitől elbénult, Richards pályára se nagyon kerül. Velük kellett volna működnie ennek a találmánynak..de velük sem működött, mert Richards is ugyanilyen vak volt mint most DMC..ezért gondolom hogy tök mindegy kit rakunk oda ebből az állományból, mert nincs erre a rendszerre nálunk használható játékos. Márpedig ha nincs, akkor a rendszer nem tud működni és ezt látjuk is hétről hétre, hogy semmi de semmi látható változás nincs. Ugyanazzal erőlködünk, nincs B terv semmi. Ez pedig a döbbenet kategória eddig, hogy meccs közben sem tudunk másik rendszerre váltani. Olyan mintha ezt kitalálták volna és ennyi volt idénre a Defense, mert az nagyon jó lesz. Már preseason meccseken lehetett látni, hogy sem A, sem B, sem C , sem ZS védelemnél nem működött. Ez a rendszer mindenki ellen ugyanazt tudja nyújtani, legyen ez elit vagy sokadik számú offense, első vagy töltelék védelem ellen. Mindenki ugyanúgy halad földön, levegőben ezen a rendszer ellen. Tehát így utólag a preseason töltelék D sem volt annyira rossz, mint ahogy kapták a pontokat, csupán ezt a sémát próbálták ők is megvalósítani, pont ugyanúgy tudták ahogy a kezdő védelem. Sehogy! Mert ez a séma ROSSZ és működésképtelen bárki ellen és bármilyen játékosokkal előadva! Hiszen mindenki ugyanúgy átjött ezen a védelmen minden meccsen. És továbbra is csak ezt toljuk..ha valamiért aggódni kell, akkor emiatt hogy 4 pre és 4 regular season meccs után sincs változtatás egy olyan stábtól, ami ebben a leghatékonyabb és az ellenfélre szabja a game plant. Mi idén D olalon nem szabunk semmit sehova, csak ezt tudjuk felrakni előnyben, hátrányban, run heavy offense ellen, pass heavy ellen..egyszerűen nincs más. Hogy miért az a jó kérdés..és ez az aggasztó, hogy úgy tűnik csak ezt tudjuk foldozgatni hatástalanul. De ezt a lyukat azért nem tudtuk 8 meccs óta befoldozni, mert kb nincs mihez foldozni, alapjaiban van elrontva az egész koncepció..
2017. 10. 04. 16:31
topin
Ja és ráadásul már a KC meccs 2. félidejétől kezdve adott a recept mindenkinek, nyitott könyv mit kell játszani ellenünk és nem is rest senki ezt megtenni, legyen az game manager QB vagy leendő HoF vagy rokkie irányító, vagy sérült vállal addig alig 189 yardot átlagoló MVP. Tehát bárki tudja ugyanazt aki szembe kerül ezzel a védelemmel.
2017. 10. 04. 18:54
Látom téged már megcsapott a temessük a szezont érzés....
2017. 10. 04. 19:30
topin
Akkor olvasd el újra:)

Én az utolsók között lennék, ha valaha is temetnék bármit..de nem szoksáom..A Pats esetében pedig végképp nem, sőt akkor se "cutolnék" senkit, ha "elmenne" ez a szezon..

Egyszerúen csak vak, aki nem látja, hogy ez a rendszer megbukott a pre meccseken, majd élesben is..És valamiért egyetlen félidőben sem változtattunk és kb bárki jön vele szemben, az ugyanazt a teljesítményt képes felmutatni ellene..Ha valaki azt hiszi, hogy ez majd a videózástól jobb lesz, az naiv egy kicsit..több hónapja erre készülnek és egyszerűen működésképtelen. Én sémaváltás párti vagyok, remélem belátják ezt a vakvágányt. Ha pedig ez lesz egész idényben, akkor legalább minden meccsünk izgi lesz végig:)
2017. 10. 04. 19:47
Nagyon kedves tőled, hogy nem kicsit lenaivozol
2017. 10. 04. 19:37
piszkosfred
De miért kellett új koncepció? A tavalyi koncepció működött. Összesen 2-3 helyen változott a kezdő D, akkor miért kellett új rendszer?
2017. 10. 04. 19:50
A rendszer alapvetően annyival másabb, hogy a secondary többet emberezik. Ez érthető is Gilmore érkezésével. A gond, hogy néhány sérülés és formahanyatlás miatt variálni kellett ami nem segít, plusz az emberezésnél nem szabad rossz embert fognod különben jönnek a nagy playek.
A videózás pedig abban segíthet, hogy a szituációkat nyolcvanadjára is átnézik.
2017. 10. 04. 20:37
piszkosfred
Értem. Akkor marad a bizakodás :)
2017. 10. 04. 20:41
Hát mást nagyon nem is tudunk csinálni :)
2017. 10. 04. 19:41
piszkosfred
Az pedig csak ráadás, hogy az O-nál is sikerült újítanunk és közben rommá veretjük a 40 éves GOAT irányítónkat. Én még nem temetném ezt a szezont, de eddig edzői szempontból egy vesszőfutás. Jó lenne ha a stáb összekapná magát, és valami olyat játszatna a csapattal, amire az képes is lehet.
2017. 10. 05. 00:47
hopi46
Az rendben van, hogy mi szurkolók bizakodunk. De miben bízzunk? Két hónap óta "videózgatnak", egy hónapja "nyelik" a pontokat NFL-hez és főleg Patshoz méltatlan primitív módon és még mindig nem tudnak "kommunikálni"! Az ellenfelek punterei lassan le sem vetkőznek! Ez nem aggasztó, ez szégyen. Topin és a többiek mindent leírtak erről a jelenleg működésképtelen rendszerről, amit "fafejűen" erőltetünk, mint egy előszezoni kisérletet.
Közben a kiváló támadó egységünket "agyonverik", mert hiába jó a futásunk, nincs időnk futni.
Legalább egy hangyányit javulna a def.!
Nagyon el vagyok keseredve.
2017. 10. 05. 00:54
hopi46
Patriots injury report: Questionable -- TE Rob Gronkowski (thigh), LB Elandon Roberts (ankle), OT Marcus Cannon (ankle), CB Stephon Gilmore (ankle), LB Dont'a Hightower (knee), ST Brandon King (hamstring), ST Matthew Slater (hamstring). Out -- RB Rex Burkhead (ribs), CB Eric Rowe (groin).

Hát ez semmi jót nem vetít előre! :(
2017. 10. 05. 11:21
topin
A Q semmi extrát nem jelent..
2017. 10. 05. 15:08
ArsnL
remek volt az adás, Paul43 többször, rendszeresen elemezhetne pár banálisan sikerült védekezést(reméljük minél kevesebb lesz)

csak ne hadarja el ennyire, úgy éreztem kicsit sietve adta elő, még ha csak alsóbb ligában is edző, biztos jobban ért hozzá mint a nagyátlag
Hozzászólás a(z) THPFC Podcast 30 - Panthers után bejegyzéshez