Menetrend

Tom Brady: Ez egy nagyon alázatos játék

2014. 07. 28. 15:41
Szerző: Danna
Kategória: Interjú
Mivel a mai napon nem lesz edzés, így készült egy hosszabb összefoglaló az eddigi interjúkból.

Tom Brady
tb
Milyen érzés visszatérni a csapathoz?

Nagyszerű. Izgalmas itt lenni a csapattársaimmal és azon dolgozni, hogy jobbak legyünk. Ez egy hosszú edzőtábor. Nagyon sokat kell azon dolgoznunk, hogy az a csapat legyünk, akik szeretnénk. Ez nagyon sok erőfeszítést és munkát igényel. Ezt sosem adják könnyen. Nagyon sokat kell dolgoznod, figyelni az edzőkre, fejlődéseket felmutatni és reménykedni, hogy amikor a szezon elkezdődik, akkor már sokkal jobb csapat leszünk, mint amik most vagyunk.

Tavaly nagyon sok csapattársadat elveszítetted sérülés miatt. Milyen érzés hogy Rob Gronkowski végre visszatért és lassan elkezdhettek együtt dolgozni?

Minél több egészséges játékosunk van, annál jobbak vagyunk. Mindenki nagyon fontos a maga területén. Jöhetsz vissza egy sérülésből, vagy egy jó holtszezonból. Mindenki ugyanonnan kezdi. Ez az első lehetőség, amikor vállvédőt veszel fel, és igazán fizikálissá válik a dolog. A holtszezonban csak rövidnadrágban és pólóban dobálsz. Úgyhogy meglátjuk hogy hova jutunk és azt elmondhatom, hogy nagyon sok teszt áll előttünk.

Mennyivel több energia szabadul fel amikor Rob Gronkowski is a pályán van?

Mi mindig nagyon pörgünk, függetlenül attól, hogy ki van kinn. Ha ő nincs, akkor nekünk meg kell találnunk azokat a lehetőségeket, amik nélküle adódnak és azt hiszem ez az, amit igazán megtanultunk már. Mindenképpen meg kell próbálnunk győzni, függetlenül attól hogy ki van a pályán. A lehető legmagasabb fokon kell versenyeznünk. Amikor nagyszerű játékosok állnak a rendelkezésünkre, akkor ez nyilván könnyebb. Akkor például a hibáid is nagyobbaknak tűnnek. De neked fel kell készülni mind a két lehetőségre. Nagyon különböző időszakok voltak itt a holtszezon alatt, amikor bizonyos játékosok itt voltak, mások pedig nem, de nem hiszem, hogy az elvárások változtak volna. Neked ugyanúgy ki kell menned és meg kell csinálnod a játékokat a lehető legjobb módon, és ezt a magas szintet a lehető legtovább kell tartanod.

Tavaly nagyon sok új arc volt számodra a támadócsapatban. Most már nagyobbak az elvárások, hogy egy év a hátuk mögött van? Néhány hiba most már nem elfogadható tőlük?

Ez az egész arról szól, hogy fejlődjünk és ez igaz az újoncokra és az öregekre is. Sosem tudhatsz mindent. Ki kell ide jönnöd, keményen dolgozni azért, hogy jó pozícióba és versenyhelyzetbe kerülj, és amikor megkapod a lehetőséget, akkor a legjobban kell teljesítened. Ez igaz mindenkire. Ez alól senki sem kivétel. Mindenkinek keményen kell melóznia. Ki kell dolgozni a beled, és ahogy korábban mondtam, ez oda fog vezenti, hogy napról napra jobbak leszünk. Ez egy nagy alázatos játék. Sosem mondhatod azt, hogy te már mindent tudsz. Ki kell menned és bizonyítanod kell minden egyes nap.

Beszéljünk arrról a versenyről, ami közted és Darrelle Revis között alakult ki az edzés alatt. Milyen érzés őt a csapatodban tudni?

Ő egy nagyszerű játékos. Ő kihívásokat állít elénk, az elkapók elé és jó dolog versenyezni egy olyan játékos ellen, mint ő. Nagyszerű CB-ink voltak korábban is, de ő egy nagyszerű versenyző is. Nagyon örülök annak, hogy idén nem kell élesben ellene játszanom.

Elhiszed, hogy ez már a 15. edzőtáborod?

Nagyon telik az idő, és neked igazán méltányolni kell ezt. Sosem tudhatod melyik év lesz az utolsód. Minden szezon más. Mindent megteszek azért, hogy a legjobbamat nyújtsam a csapatom számára, és remélem hogy ez egy nagyszerű év lesz a számunkra.

Mennyire volt jó érzés számodra látni, hogy Kenbrell Thompkins egymás után többször is elkapott pár nagyszerű passzt?

Igen, ő megcsinált pár nagyszerű játékot. Hiszem, hogy ő alkalmas erre a játékra. Ez izgalmas egy irányító számára, amikor látod hogy ezek a srácok ekkora munkát tesznek abb,a hogy elkapják a labdát. Ő azóta csinálja ezt, mióta idekerült, nagyon sokat dolgozik és harcol igen keményen. Nagyszerű vele játszani. Nagyon bízok benne. Nagyszerű srác. Jó vele játszani.

Miben kell még neki fejlődnie ahhoz, hogy segítsen téged?

A belét is kidolgozza, és azt gondolom, hogy ez az egyik legnagyon erénye. Semmit nem kapott ingyen, és emiatt nagyon erős versenyszellem alakult ki benne. És amikor valaki megcsinál olyan játékokat, mint ő, ez csak még jobban kivívja a többiek tiszteletét is. Nem fogsz minden alkalommal 10 yardos előnyt kapni a pályán, ezért néha ki kell menni és meg kell harcolni minden egyes yardért, és ez az, ami naggyá tesz egy támadóegységet. Ezek a játékok talán picit váratlanok, de ez az ami az egész csapatot egy másik szintre emeli.

Az tisztán látszik, hogy a csapat egyértelmű vezetőjévé váltál. Nagyon sok sráccal külön beszéltél az OTA alatt és most is.

A kommunikáció egy nagyon fontos része az irányító munkájának. A mód ahogyan kommunikálsz remélhetőleg egy nagyon jó vezetői szerephez és energiává vezet csapaton belül. Ha az irányító ezt nem teszi, akkor ki más tenné ezt? Ez az ahogy én mindig is hozzáálltam az irányítói szerepkörhöz. Soha nem tekintettem ezt egy biztos dolognak. Csak értékelem a lehetőségeket, amiket kapok. Nagyszerű csapatunk van és ez a legfontosabb. A fiúk igazán keményen dolgoznak, időt és energiát nem spórolva, és mióta itt vannak, nagyon sokat is fejlődtek emiatt. Nézz rá Julianre (Edelman), aki továbbra is csak egyre jobb és jobb, és ő tényleg azok közé a játékosok közé tartozik, akik egész karrierjük alatt mindenért megharcoltak. Büszke vagyok rá, és örülök, hogy visszatért hozzánk és újabb lehetőséget kaptam arra, hogy együtt dolgozhassak vele.


Rob Gronkowski
Gronk
Hogy van a térded?

A térdem jól van.

Vigyáznod kell még rá?

Igen, egyértelmű, láthatjátok hogy az egyéni gyakorlásokban részt veszek, de egyelőre ennyi. Vissza kell nyernem a kondíciómat, a lábaimat meg kell erősíteni, a testemet formába kell hozni - és minden ilyesmi. Nem erőltetek semmit, lassan és fokozatosan terheljük napról napra és ezáltal fejlődök én is.

Hány százalékosnak mondanád most magad?

Nem tudnám igazán megmondani. Én csak fejlődni szeretnék napról napra, és megpróbálok mindent megtenni azért, hogy amikorra már kell, akkora készen legyek. Amikor eljön a mérkőzések ideje, addigra rendben leszek, ahogy a csapattársaim is.

Bármennyire is zavar téged a térd-, vagy a karvédő?

A karvédőt már megszoktam. Már kb. egy éve viselem azt. A térdvédőt még csak most kezdtem, ez még csak a második napom, de máris jól megvagyok vele. Jó érzés újra megfutni az útvonalakat, megkapni a labdákat Tomtól és a csapattársaimmal lenni újra. Újból valóra válnak az álmaim. Úgy éreztem hogy elvették tőlem, de most visszakaptam őket és ez fantasztikus.

Mennyire fontos az neked, hogy eltud felejteni ami történt és ne engedd, hogy túl óvatos legyél?

A legfontosabb először a rehabilitáció befejezése volt. Az előző 6 hónapban a belemet is kidolgoztam hogy itt lehessek, a csapattársaimért, magamért, és hogy újra megcsinálhassuk a játékokat az irányítómmal, megfutni az utakat a többi TE-vel, tanuljak az edzőktől. Nagyszerű érzés itt lenni, erősebbnek lenni minden nap, fejlődni, és amikor majd kell, akkor rendben lenni.

Végiggondoltad azt amin keresztülmentél? Először a karoddal, majd a térdeddel és a hátaddal?

Igen, ez kicsit sok volt, de már túl vagyok rajta, csak a jelen számít már, hogy a térdem 100 %-os állapotban legyen amikorra kell, és nem a múlton kell elmélkedni, csak előre nézni szabad. És remélhetőleg minden úgy fog alakulni, ahogy én szeretném.

Van bármi félelem benned, nehogy megint megüssék a térded?

Amikor már odakerülök, akkor teljesen biztos vagyok benne, hogy nem lesz semmilyen félelmem, hiszen ezért dolgozunk most, hogy készen legyek, a térdem is erősödjön arra az időre, amikor már szerelni fognak, és ha már kint leszek élesben, akkor már nem gondolhatok erre. Ez egy lassú folyamat, de ez ezzel jár. És ez az ami számít igazán, itt lenni a csapattársaimmal és megtenni értük mindent.

Úgy érzed, hogy már 100 százalékos?

Ha 100 %-os lenne, akkor minden téren edzenék már. Nem 100 százalékos még, egyértelműen, de azon dolgozok, hogy minél hamarabb az legyen.

Úgy gondolom, hogy rendben leszel az első alapszakasz mérkőzésre?

Abszolút úgy készülök, hogy rendben legyek. De most még ezt nem lehet teljes bizonyossággal állítani, messze van még. Úgyhogy minden nap beleadok mindent a rehabilitáción, a pályán, erősítem a térdem, felkészítem magam is, figyelek a trénerekre, hogy mire kell, készen legyek. És remélem úgy is lesz.

Úgy érzed, hogy Tommal minden ott folytattok, ahol abbahagytátok?

Biztos vagyok benne, hogy minden ott fog folytatódni, ahol abbahagytuk. Akárkinek is dobja Tom a labdát, én csak ott leszek kint és megteszek mindent a győzelemért.

De azt azért elmondhatjuk, hogy Tom nagyon megbízik benned, igaz?

Ez egy csapatjáték. Mi mindannyian bízunk, támaszkodunk egymásra. Ha csak 1 ember nem végzi el a feladatát rendesen, az egész csapat hibázni fog. Mindannyian fontosak vagyunk a támadóegység számáraq, mindenki aki a pályán van.

Mit gondolsz, idén egy nagyon jó csapatotok van, főleg a védelem új játékosai miatt?

Minden attól függ, hogy mennyit dolgozunk, hogy fog az edzőtábor záródni, és mennyire dolgozunk együtt, mint egy csapat. És ez az ami a legjobb ebben a sportban, ez egy igazi csapatjáték, mind a 11 játékosnak együtt kell dolgoznia. A védelem igazán jól néz ki. Jó pár igazán jó és gyors játékos csatlakozott hozzánk, és igazán vicces ellenük dolgozni az edzőtábor alatt, jó látni, hogy mennyire jók. Félelmetesek leszünk.

Ez a holtszezonod nem volt most olyan vidám mint szokott lenni, tekintettel a mindennapos rehabilitációra.

Igen, ez most utalmasra sikeredett. Rehabilitáción voltam minden nap. Nem volt túl vicces. Remélem soha többé nem kell majd így tennem. De most már tényleg csak a jövőbe nézek, vissza akarok kerülni a pályára, megcsinálni a játékokat és segíteni a csapattársaimat.


Darrelle Revis
revis
Hogy érzed magad?

Nagyszerűen. Pillangókat érzek a hasamban, mert kezdődik a foci szezon és az edzőtábor. Mindig nagyon izgalmas kimenni a csapattársaiddal és felkészülni a szezonra.

Hogy írnád le a szurkolók fogadtatását?

Elképesztő volt. Egyfelől picit fura, de én most már Patrióta vagyok, és mindenkinek meg kell ezzel békélnie. Elfogadtak engem, én pedig boldog vagyok, hogy itt lehetek és játszhatok.

Elmondanád, hogy miért volt fura?

Nos, azt hiszem mindenki tudja miért. Egy másik csapatban játszottam, egy rivális csapatban. De most már itt vagyok és ez izgalmas. A legjobb formában vagyok jelenleg az egész karrierem tekintve, és szimplán örülök, hogy itt lehetek.

Milyen mentális felkészülést igényel az, hogy most a rivalizálás másik oldalán játszol?

Őszintén szólva, nem igazán számít, hogy milyen színekben játszol. Mindig is úgy véltem, hogy amíg szereted azt, amit csinálsz, akkor nem számítanak a színek. A Pittben kék és arany volt, New Yorkban zöld és fehér, a Tampában vörös, fekete és arany. Nem számít. Ez a nyolcadik évem, és ahogy mondtam, nagyon izgatott vagyok emiatt az év miatt. Elképesztő keményen dolgoztam a holtszezonban, hogy ilyen formában legyek, leadtam a feleslegeimet, és tökéletesen felkészültem egy nagyon hosszú szezonra.

Azt mondod, hogy életed legjobb formájában vagy. Az motivált, hogy megmutasd mindenkinek, tévedtek?

ACL sérülésből visszajönni nagyon kemény volt számomra. Tavaly mind a 16 mérkőzést lejátszottam, de sosem éreztem azt igazán, hogy jó formában lennénk. Szóval ez volt az első holtszezonom, amikor igazán a munkára tudtam koncentrálni, nem pedig a rehabilitációra. Csak egyszerűen dolgozni és dolgozni, a legtöbbet kihozni magamból.

Árulj el nekünk picit abból a folyamatból, ami által megismerted a csapattársaidat.

Ez nagyszerű volt. Páran, pl. Devin McCourty, Logan Ryan és Tavon Wilson eljöttek Phoenixbe hozzám és elmondhatom, hogy nagyon keményen dolgoztunk. Sok időt töltöttünk együtt, munkával és persze nem csak munkával. 4 hónapig ez ment. Nagyszerű volt. Igazi kis kémia alakult ki így a secondaryben, és ez nagyon sokat jelent.

Milyen érzés volt a 12-est itt látni?

Nagyszerű. Ugyanolyan mezünk lesz vasárnaponként.

Milyen érzéseket vált ez ki belőled?

Csak jókat. Tom egy nagyon jó versenytárs. Ahogy a többiek is. Mi jó kis csatákat vívunk nap mint nap, és a csapat ezáltal is csak jobb lesz. És ez az ami igazán számít. Nincsenek egyéni összecsapások. Mi csak megpróbálunk kimenni oda, keményen dolgozni és mindenkit jobbá tenni.

Hogy van a térded?

Kiválóan. Kiakarod próbálni? Simán levédelek.

Mennyit beszéltél Rob Gronkowskival a térdrehabilitációról?

Nem igazán beszéltem vele sérülésekről. Gronk majd elmondja nektek, hogy hogy érzi magát. Mindenki másképp éli ezt meg.

Úgy érzed, hogy legalább olyan jó vagy, mint voltál a sérülésed előtt?

Oh igen...

Azáltal, hogy 4 hónapot is a jelenlegi csapatársaiddal töltötted úgy érzed, hogy átvetted az ő mentalitásukat és megtanultad a rendszert?

Igen, ezt elmondhatjuk. Emlékszem, amikor az OTA zajlott, azt mondtam hogy oké, hátralépek egyet és meg kell tanulnom az itteni terminológiát, és minden ilyesmit. Ezek a srácok már itt vannak pár éve, szóval sokat tanulhatsz tőlük. Ez egy új felfogás nekem. Teljesen más mint a korábbi, amikben eddig játszottam. Úgyhogy jó volt a srácok körül lenni és a lehető legtöbbet tanulni tőlük, bármit kérdezni tőlük és azonnali választ kapni rá. Bármit kérdezhettem tőlük, mindig megkaptam a megfelelő választ.

Úgy tűnik, hogy jó helyen vagy mind a karriered, mind pedig a magánéletedet tekintve.

Igen, izgatott vagyok a lehetőség miatt, idejönni és New England Patriot lenni. De visszatérni oda is, ahol jól érzem magam fizikálisan. Tavaly ugye sérülésből tértem vissza. Még ha végig is játszottam a 16 mérkőzést, nem volt ugyanaz. Nem éreztem úgy magam, ahogy megszoktam előtte. Most azt hiszem egy picit túl izgatott is vagyok. Egy picit méginkább érzem a pillangókat. Abszolút kéren állok a játékra és a szezonra is.

Még mindig úgy érzed, hogy te vagy a legjobb cornerback a ligában?

Nem kell bizonyítanom semmit senkinek. Csak a győzelem ami számít. Több győzelem, mint vereség, ez az amit elakarunk csapatként érni. Semmit nem akarok bizonyítani senkinek. Mindenki nagyszerű. Mindenki jól teljesít a legnagyobb szinteken. Ez a ti dolgotok, hogy eldöntsétek ki a jobb és a gyengébb. Ez már egyáltalán nem számít nekem.

A kapcsolatod Bill Belichick-kel változott mióta itt vagy?

A kapcsolatom vele nagyszerű. Nagyon jól kommunikálunk egymással. Ahog mondtam korábban, Bill nyitott mindenre. Amikor a másik oldalon áll, totál másmilyennek látod a dolgokat, mint amilyenek igazából. Ő abszolút nyitott mindenre és jó barátok lettünk.

A Liga állítása szerint különösen oda fognak figyelni a defensive holdingokra és az illegális kontaktokra. Hogy érint ez téged?

A szabályok, szabályok. Be kell tartanod őket. Mindig változnak, de mindig tudnod kell hogy mit szabad és mit nem. Mi megfogunk tenni mindent azért, hogy tiszta, a szabályok szerinti játékot játszuk.

Ez mennyire nehezíti meg a te feladatodat?

Az már alapjáraton is bonyolult. De ahogy mondtam, a szabályok, szabályok. Szabályok szerint kell játszanunk.Vince Wilfork
vw
Hogy érzed magad?

Jól vagyok. Jó érzés itt lenni és fejlődni napról napra. Szükségünk is van rá. Hosszú út áll előttünk, de ugyanakkor izgalmas út is. Számunkra a szezon elkezdődött. Ez egy hosszú szezon lesz, és egy hosszú edzőtábor is. De remélhetőleg lépésről lépésre egyre jobbak és jobbak leszünk. Ez a célunk, napról napra jobbnak lenni.

Hogy van az Achillesed?

Rendben van. Nagyon keményen dolgoztam, de már nem akarok visszanézni, csak előre. Jó érzés újra itt lenni.

Mit vársz leginkább?

Játszani akarok. Csak játszani. Itt lenni a csapattársaimmal. Szerencsés vagyok, hogy ezen a szinten játszhatok, ebben a csapatban, ezekkel az edzőkkel és csapattársakkal. Semmit nem veszek biztosra.

Mit gondolsz a védelem új tagjairól?

Mindannyiunknak az a célja, hogy jobbak legyünk mint csapat, mint védelem. Akik érkeztek, általuk úgy érezzük hogy jobbak lehetünk. Nagyon sokat kell dolgoznunk, de erre van az edzőtábor, összehozni a csapatot ugyanarra a szintre és fejlődni. Lépésről lépésre. Ez csak a kezdet most. Hosszú út áll előttünk, és mi pontosan tudjuk ezt.

A szurkolók izgatottak a védelem miatt. Ez az izgalom hogy érint téged?

Voltam már jó védelemben és "ok" védelemben, de a célunk mindig is az volt, hogy a legjobbunkat nyújtsuk a pályán. És ez most sem változott. Nem érdekel, hogy hogy nézünk ki "papíron", csak az számít amit a pályán mutatsz. Minden az edzőtáborral kezdődik. Tavaly ilyenkor sem tudtad megtippelni, hogy mi várhat rád a szezon során. Most kell bizonyítani. Minden edzés után meg kell nézni, hogy mi ment jól és mi nem. És másnap az utóbbin kell javítani. Ez egy nagyon hosszú út. Nem fogom most azt mondani, hogy mennyire jók lehetünk, vagy egyes játékosok mire lesznek képesek. Nem, építkeznünk kell napról napra.

Érzel bármilyen akadályt a sérülésed által?

Ha nem lennénk rendben, akkor nem edzenénk. Ahogy mondtam is, az a feladatom, hogy a csapatomat segítsem. Most már kint vagyok a pályán, egészséges vagyok. Nem tudom megtippelni mi fog történni a jövőben.

Mit jelentenek a csapatnak olyan játékosok mint Will Smith, vagy Darrelle Revis, akik korábban már bizonyítottak?

Ahogy mondtam, ez most nem számít, mert csak most kezdődött a tábor. Az a fontos, hogy összeérjünk, ezért van az edzőtábor. Jelenleg a dolgokat próbáljuk összerakni. Felépíteni a csapatot, a védelmet, a támadóegységet, az egész csapatot. Egymás ellen versengünk egyelőre. Azt hiszem, hogy az teszi a csapatunkat jobbá, hogy igazi versenyszellem van köztünk. Például látni begurulni Tomot attól, mert rosszul sikerült egy dobása, vagy éppenséggel Jerod Mayot, vagy Darrelle Revist amiatt, mert nem tudtak egy átadást megakadályozni. Ez a versengés, ez tesz minket jobbá. A fiatal srácok is csak tanulnak ebből és átveszik ezt a mentalitást. Nagyszerű játékosaink vannak, de az a legfontosabb hogy mint csapat legyünk nagyszerűek.


Jerod Mayo
mayo
Milyen volt a holtszezonod, hogy töltötted azt?

Jó volt, pihentem a családommal, a feleségem éppen a 7. hónapban van.

Hogy érzed most magad, visszatérve az edzőtáborba?

Igazából semmi nem változott. Naponta próbálunk jobbak lenni. Vannak nagyszerű játékosaink, de ugyanakkor mint csapat, még nem bizonyítottunk semmit. Próbálunk most felépíteni valamit és később csapatként bizonyítani.

Brandon Browner és Darrelle Revis csapatba kerülése változtat azon, amit védelemként képesek lehettek?

Őszintén, első napon vagyunk csak túl. Sok mindent kell még tanulnunk, kérdezzetek meg pár hét múlva újra.

Mik a benyomásaid James Andersonról?

Ő egy nagyszerű fickó, aki sokat játszott már a ligában, úgyhogy sokat tanulhatok tőle. Mindennap keményen dolgozik a pályán és sokat tanul a teremben.

Milyen érzés fog el a tudattól, hogy Revis és Browner is a csapat tagja?

Tényleg nem tudom még, csak egy edzésen vagyunk túl, nagyon nehéz még bármit is mondani. Próbálunk összecsiszolódni, kiépíteni a kohéziót és mindent összerakni.

Hogyan illeszkedett be Revis az öltözőben, hogyan látod?

Ő rendben van, minden nap keményen dolgozik, ahogy mindenki más is. Keménységet hoz a teremben és a pályán is, és ez nagyon jó.

Brandon Spikes már Buffaloban játszik és mondott pár dolgot. Tartjátok még a kapcsolatot?

Igen, de jelenleg csak azok érdekelnek, akikkel egy csapatban vagyok. És ő már nem tartozik közéjük, úgyhogy kérlek azokról kérdezzetek, akik itt vannak.

Milyen érzés volt látni a védelemet, amikor sérült voltál?

Kemény volt csak nézni a meccseket, de ugyanakkor próbáltam is segíteni nekik. Izgatott vagyok, hogy újra is lehetek.


Devin McCourty
DMC
Mit gondolsz, sikerül majd javulni a harmadik down-os védelmen az új játékosoknak köszönhetően?

Amikor visszanézel a tavalyi évre, sok feladatot látsz. De ugyanakkor nem is gondolkodhatsz sokat a tavalyi éven, főleg mivel több olyan játékos is van, akik tavaly nem voltak itt. Most az a legfontosabb, hogy fejlődjünk, gyakorlatilag mindenben.

Most már safetyként tekintesz magadra?

Én mint football játékos tekintek magamra. Sosem tudhatod, hogy mi történik. Az, hogy képes vagyok safetyként és CB-ként is játszani, igazán segíti a karrieremet. A legfontosabb, hogy mint football játékos legyek jobb és jobb. A holtszezon alatt mindkét pozícióban gyakoroltam.

Úgy tekintesz magadra, mint egy irányító a védelemben azzal a tapasztalattal, ami már a hátad mögött van?

Igen, valami olyasmi. Megpróbálok vezető lenni, segíteni az új játékosokat, valamint az újoncokat. Én és Kyle (Arrington) régóta a csapat tagjai vagyunk, úgyhogy a mi feladatunk, hogy segítsük az újakat minden szempontból. Azt hiszem ez az egyik legfontosabb, ha egy jó secondaryt akarsz felépíteni, főleg az első időkben, amikor sok dologgal még csak először találkoznak.

Mennyire volt előnyös az, hogy néhány csapattársaddal együtt dolgoztatok Arizonában?

Az egész arról szólt, hogy készen legyünk az edzőtáborra. Sok mindenen dolgoztunk, a technikán, a kondíciónkon, stb. Mindig jó dolog együtt készülni a csapattársaiddal. Különleges barátságokat építhetsz fel ilyenkor. Mindannyiunk számára jó dolog volt ott lenni és keményen dolgozni együtt, jobb játékosoká válni, ugyanakkor jó csapattársaká is.

Mit gondolsz arról az elegyről ami most a secondaryt jellemzi? Vannak veterán és fiatal játékosok is.

Meglátjuk. Most úgy érzem, hogy valami speciális van kialakulóban, de hogy őszinte legyek, mindig ezt éreztem. Jelenleg nagyon keményen dolgozunk. A fiatalabb srácok megpróbálnak a lehető legtöbbet tanulni az idősebbektől, mint az idősebbek jó vezetők lenni. Amikor jó keveréked van ebből, akkor jó esélyed van arra, hogy valami jó süljön ki a dologból.

Változik bármi is benned attól, hogy a szerződésed lejár a szezon végén?

Nem, én csak játszani akarok. A "contract year" nem az, amiről jelenleg mindenki beszél. Mint játékosnak, ez csak egy újabb év a ligában. Számomra ez az 5. szezon a ligában. Még mindig jobbá akarok válni. Ahogy Ninko (Rob Ninkovich) mondta, ahogy egyre idősebb vagy, csak próbálod felhasználni azt a tapasztalatot, amit évről évre szereztél és fizikálisan is egyre jobb lenni. Az a szerencsém, hogy nem vagyok olyen öreg, mint Ninko. Ő már 30, nekem még van időm fejlődni fizikálisan, nagyobb, gyorsabb és erősebb lenni.


Logan Mankins
Mankins
Ez a 10. edzőtáborod? Mennyivel másabb a 10., mint az első volt?

Nem biztos, hogy túlságosan is más. Azt hiszem, hogy mindegyikhez ugyanúgy álltam hozzá, kivéve az elsőt, mert akkor még nem tudtam, hogy mire is számíthatok. Mióta azonban tudom, azóta mindig tudom hogyan készüljek fel rá és hogyan legyek készen.

Mit gondolsz, mennyi van még benned?

Nem tudom. Jó kérdés. Azt hiszem az egészségemen múlik. Meglátjuk.

Azután hogy Darrelle Revis és Brandon Browner ideszerződött, sikerült Julian Edelmant visszaszerezni és még több pénzt elkölteni a szabadügynök-piacon, magasabb elvárásaitok vannak a csapattal szemben?

Nos, nekünk mindig magas elvárásaink vannak. Jó csapatunk van, jó focira vagyunk képesek és megpróbálunk ott lenni a végén. Jött pár jó játékos és meg is tartottunk párat korábbról. Ugyanazok az elvárásaim vannak mint korábban: jó csapat legyünk. Ehhez az kell, hogy játszunk és meglátjuk, hogy hogyan alakul.

Mik az első benyomásaid az új OL edzőről, Dave DeGuglielmoról?

Nagyszerűek. Ő egy jó srác. Keményen dolgozik. Nagyon hangos. Jól eltudja mondani azt, amit akar. Vicces. Eddig minden ok, de a lényeg majd az lesz, hogy hogyan alakulnak a dolgok, amikor a felszerelés már rajtunk lesz. Még nem tudjuk milyen ő a játékszituációkban, úgyhogy meg kell még ismernünk őt és neki is meg kell minket ismerni. Erre valók ezek az edzések.

A támadófal régóta együtt játszik már. Így az edzőtábor elején mennyire fontos az, hogy ismeritek egymás, bíztok egymásban?

Nagyon fontos. Sok tapasztalt játékos tért vissza hozzánk, és van pár új srác is. Ők is kiválóan illenek a sorunkba. Jó hogy ismerjük egymást, bízunk egymásban. Az évnek ebben a szakaszában az a feladatod, hogy kimenj és bizonyítsd, meg kell dolgoznod a munkádért.

Rob Gronkowski visszatért a csapathoz. Jelent ez bármi különbséget a számotokra?

Igen, ez pozitív. Mindannyian reméltük, hogy Gronknak jó lesz a gyógyulása és úgy tűnik, bejött. Meglátjuk hogy hol tart jelenleg. Nagyszerű hogy újra köztünk van. Ő egy erőteljes blokkoló. Nagyszerű munkát végez ezen a területen is, ugyanakkor fontos célpont Tom számára is. Úgyhogy bármikor ő a pályán van, az csak jó neked. Ő nagyon jó blokkoló, főleg a pozícióját tekintve. Nagyon sok olyan srác van, aki kiválóan kapja el a labdát, de ők igazán gyengék a blokkolás területén. Néha megpróbálják, de senki sem olyan mint Gronk.


Rob Ninkovich
Ninko
Mitől érzed azt, hogy jobb lesz a csapat, mint volt?

Néhány játékosunk visszatér. Tavaly kemény volt, amikor elvesztettük Mayot, Wilforkot és Tommy Kellyt. Ők nagy hiányzók voltak. Úgyhogy az a tény, hogy ők visszatérnek, már ad neked egyfajta önbizalmat.

Szerinted mit fog jelenteni ennek a védelemnek egy olyan játékos, mint Darrelle Revis?

Ahogy korábban is mondtam, tavaly sok játékosunk megsérült. Idén pár új játékos csatlakozott hozzánk, és ez is ad számunkra önbizalmat. Amikor egy olyan játékos csatlakozik a csapathoz mint Revis, az is sokat segít, mert biztos vagy abban, hogy ő megfogja fogni az emberét. Ez mindenképpen egy izgalmas időszak a számunkra, mindenki izgatott hogy kimenjünk oda és jobbak legyünk, mint csapat.

Most már az idősebb játékosok közé sorolod magad?

30 éves vagyok, de még fiatalnak érzem magam.

Logan Mankins mondta, hogy minden évben mikor ideérkezik, magasak az elvárások. Te is így érzed?

Tudom, hogy mik az elvárások, de minden évben magasak az elvárások, mivel mi vagyunk az egyik legjobb csapat a ligában. Számomra, az elvárás mindig az, hogy jobb legyek, mint előző évben voltam. Mindig próbálok fejlődni és jobb játékossá válni. Minden év tapasztalata is segít neked ebben. Mindenki tudja, hogy amint idősebb leszel, a gyorsaságot, a tehetséged és ezek a dolgok meghalványulnak, de a tapasztalatod viszont nő évről évre. Elmondhatom, hogy a tapasztalataim segítettek abban, hogy jobb játékos legyek. A célok számomra minden évben ugyanazok, jobb játékossá válni, mint előző évben voltam.

Tavaly a védelem játékában 90 százalékban részt vettél. Kíváncsi vagyok arra hogy érzed, tudod kezelni ezt a terhelést?

Igen, bármi is legyen az, én kimegyek és keményen játszok. Ha ez 90, ha ez 100, ha ez 80, én csak kimegyek és olyan keményen dolgozok, ahogy csak képes vagyok. Ez csak ugyanaz, amit én csinálok minden évben.

Saját szemszögedből a 80 jobb, mert az téged frisebben tart és segít a pass rush szituációkban?

Én nem az a típusú srác vagyok, aki kifogásokat keres, szóval bármennyit is kell a pályán töltenem, ot kell ennem és jól kell játszanom. Bármennyi is az, én kint leszek és megcsinálom a játékokat.

Forrás: Patriots.com

Hozzászólások

2014. 07. 28. 16:42
nosbiglem
Köszönjük Anna ezt az elképesztően sok munkát!
2014. 07. 28. 18:31
Elvoltam vele egy pár órán keresztül tegnap, de ez a dolgom. :)
2014. 07. 28. 20:06
vizesbacsi
Köszönjük nagyon jó lett!
2014. 07. 28. 20:09
cspeti98
A kedvencem Revis válasza arra, hogy hogy van a térde :D
2014. 07. 28. 21:24
MemphisM
Jól érzem hogy Revis visszavett az arcából! Nem a Sherman féle vonalat követi!
2014. 07. 28. 21:55
cspeti98
Ez azért van mert rájött, hogy aki tényleg a legjobb annak nem kell minden nyilatkozatban elmondania, úgyis tudni fogja mindenki és számomra egyértelmü ki a legjobb CB
2014. 07. 29. 00:57
MemphisM
2014. 07. 28. 21:38
lesliemus
Nekem Revistől a következő tetszett nagyon:

Milyen érzés volt a 12-est itt látni?

Nagyszerű. Ugyanolyan mezünk lesz vasárnaponként.

Fenomenális! :-)
2014. 07. 29. 09:06
Phyxius
Épp közepesen hosszú dekoncentráltság közepette olvastam el a cikk címét, és csak sokadjára, s nagy nehezen fogtam fel, hogy nem az van odaírva: "Tom Brady: Ez egy gyalázatos játék"...
2014. 07. 29. 09:15
Croaker
Ide OFF, de amúgy érdekelne, hogy szerintetek ennek az igazolásnak mi a célja?

The New England Patriots have claimed running back Tyler Gaffney on waivers from the Carolina Panthers, ESPN NFL Insider Adam Schefter reports.

Gaffney, a sixth-round draft choice out of Stanford, sustained a season-ending knee injury in a practice Friday.

Similar to Ballard, the Patriots are likely to keep Gaffney on their 90-man roster, before moving him to IR when rosters are reduced and a player doesn't have to go through the waiver process. That means the team would pay him $420,000 for 2014 for the chance to work with him in 2015 and beyond.


Magyarul: Leigazoltuk a Pantherstől, akik így nem tudták IR-re tenni, mivel a srác szezon végéig sérült, de volt rá még lehetőség, hogy más csapat megszerezze, mielőtt IR-re teszik. Így kifizetünk neki 2014-re 420.000 $-t, sőt 2017 ig szerződése van ( The Patriots inherit Gaffney's contract, which runs through 2017 and calls for base salaries of $420,000, $510,000, $600,000 and $690,000.)

Így akkor beleszámít a 90-es keretünkbe, ha jól olvasom a cikket. Egy 6. körös rookie megér ennyit ezekszerint?

Kiváncsi vagyok a véleményetekre.
2014. 07. 29. 09:58
MemphisM
Láthatnak benne valamit vagy csak szop@tják a Panthereket...
2014. 07. 29. 10:10
danmajerle
Ridley, Vereen és Bolden szerződésük utolsó évébe lépnek, míg a srác 2017-ig a mienk. Másrészről Gaffney végigcsinálta az egyetemet sérülés nélkül, reméljük, hosszú távon kifizetődik.
2014. 07. 29. 13:31
Beleszámít a 90-be.
2014. 07. 29. 13:41
Croaker
Akkor jól gondoltam. És az első "vágás"-kor már tehetjük IR-re, és akkor abba már nem fog beleszámítani?
2014. 07. 29. 15:10
Így van, de itt akár egy másik csapat is ugyanúgy el "waivelheti", mint ahogy a Pats csinálta a Pantherstől... csak akkor nyilván neki először rosterre kell tenni, és onnan rakhatja csak IR-re.

Emiatt volt egy időben cikk arról, hogy hallgatólagos szabály a csapatok között, hogy a "sérülés miatt" waiverre tett játékosok esetében senki sem piszkálhat más csapat játékosát, és nem nyújtottak be rá igényt.
2014. 07. 29. 15:11
Korrekció: most nem tudok utánanézni, de szerintem csak az 53-ra vágásnál mehet IR-re.
2014. 07. 29. 18:06
ketyak
Ez a szabály, hogy az IR-re szánt játékosokat el lehet csenni, csak az újoncokra vonatkozik?
2014. 07. 29. 20:03
Ez az 53-as keret kialakítása, vagyis a végső keretszűkítés előtti időszakra vonatkozik. Játékostól függetlenül.
2014. 07. 29. 20:27
Lucius
Dobson lába nagyon nincs jól. Ha jól értem a cikket, csavarral kellett végül összefogni a csontot, hogy rendesen összeforrjon. A cikk szerint a rehabilitáció elején van, tehát szinte kizárt, hogy az első héten már játszani fog. :( Úgy tűnik nálunk az "apróbb" sérülések gyógyulnak nehezebben. Egy térdszalag vagy egy achilles ín szakadás nem okoz problémát.
Szerintetek hozunk valakit helyette? Szerintem nem és így vágunk neki a szezonnak.
http://www.nfl.com/news/story/0ap2000000370900/article/report-dobson-had-a-screw-inserted-into-foot-during-surgery
2014. 07. 30. 11:53
Croaker
Stork sincs jól ,lekisérték az edzésről :((
2014. 07. 30. 13:32
takirob69
Hoomanawanui sem edzett tednap
2014. 07. 30. 13:32
takirob69
Hozzászólás a(z) Tom Brady: Ez egy nagyon alázatos játék bejegyzéshez