Menetrend

Tom Brady kihagyja az OTA-t

2018. 05. 21. 20:50
Szerző: Danna
Kategória: Cikkek

Adam Schefter információi szerint mind Tom Brady, mind pedig Rob Gronkowski is hiányzik a ma reggel új szakaszába érkezett tavaszi felkészülésről.

Ez az első alkalom, hogy Brady kihagyja a felkészülés ezen részét.

Pár héttel ezelőtt Brady úgy magyarázta döntését, miszerint szeretne többet a családjával lenni és pihenni. Josh McDaniles 10 nappal ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy az edzők természetesen azt szeretnék ha az összes játékos ott lenne minden felkészülésen, de megértik az irányító döntését. Információk szerint a júniusi mini edzőtáborban már ott lesz Brady.

Brady döntése azonban nem csak őt, hanem a többi játékost is érinti. Rob Ninkovich korábbi játékos ezt így magyarázta: "Ha sem az OTA, sem pedig a minicampen nem jelenik meg Brady, az már komoly gondot okozhat, mivel a játékosok nem tudnak vele gyakorolni. Helyette Brian Hoyer az első számú irányító, ami senki számára nem ideális."

Matt Chatman, szintén korábbi játékostárs így nyilatkozott: "Srácok, mint Kenny Britt és a sok másik elkapó szeretne 3-4 hónapot gyakorolni Bradyvel és kiépíteni vele azt a kapcsolatot, ami a szezon során segítheti őket. Biztos vagyok benne, hogy van olyan játékos (mint pl. Britt), aki nagyon örülne, ha most Brady ott lenne. De összességében ezen kívül, igazából annyira nem számít."

Az OTA-n való részvétel nem kötelező. Brady korábban úgy nyilatkozott, hogy azért fontos számára az ezen való részvétel, mert így lehet a kapcsolatot leginkább kiépíteni a játékostársakkal. Korábban Dion Lewis volt ennek a leginkább kedvezményezettje, aki 2015-ben januárban került a csapathoz és akkor tavasszal és nyáron épített ki Bradyvel egy olyan kapcsolatot, ami aztán évekig a csapatnál tartotta őt.

Akiket Brady döntése leginkább érint:

Brian Hoyer/Danny Etling: A második és harmadik számú irányító fogja így a munkát elvégezni, ami akár segítheti is a játékukat. Még ha egyelőre nem is úgy tűnik, hogy Etlingnek esélye lenne Hoyert kiszorítani a 2. számú irányító szerepéből, így most biztosan több esélye lesz a játékát megmutatni, ami lehet Brady jelenlétében nem így lenne.

Kenny Britt: Tavaly decemberben került a csapathoz, 3 mérkőzésen játszott, de láthatóan a kémia nem volt meg közte és Brady között. Ezen most könnyen lehetne változtatni. Azonban információk szerint a két játékos a holtszezon korábbi szakaszában már dolgozott együtt és várhatóan még fognak is, még ha nem is a "hivatalos" körülmények között.

Philip Dorsett: A gyors, korábbi első körös elkapó egy csere keretében tavaly szeptemberben került a csapathoz, ami megnehezítette a dolgát, hiszen hirtelen egy teljesen új és hírhedten bonyolult támadóegységben találta magát és ez meg is látszott sokszor a játékán. Az elkapó intelligenciája nagyon lenyűgözte a csapat környékén lévő embereket és most abban reménykedik, hogy egy teljes tavaszi felkészülést követően már magasabb szintre helyezheti a játékát, és ebben a Bradyvel való kapcsolata kulcsfontosságú.

Jordan Matthews: A 2014-es drafton a második körben választott játékos 250 elkapás után idén döntött úgy, hogy 1 éves szerződéssel a Patriots játékosa lesz, amiben kulcsszerepet játszott az, hogy Brady dobálhat neki a csalódást jelentő Bills szezon után. Matthews Britthez és Dorsetthez hasonlóan nagyon szeretné azt a bizonyos kémiát minél hamarabb kiépíteni Bradyvel.

Az elkapók versenye: Britt, Dorsett és Matthews is tagja annak a tág keretnek, akik harcolnak az Edelman és Hogan utáni helyekért a csapatnál. Olyan játékosok vannak még rajtuk kívül a csapatnál mint Cordarrelle Patterson (a legjobb kickoff visszahordó), Malcolm Mitchell (aki úgy tűnik végre egészséges és ismeri is már a rendszert), Braxton Berrios, Riley McCarron és Cody Hollister. Mindannyian nyilván szeretnének minél többet gyakorolni Tom Bradyvel. Az irányító információk szerint már szervezi az edzőtábor előtti külön felkészülést Coloradoban, amit tavaly is megtartottak, kérdés, hogy ezek közül a játékosok közül kik lesznek meghívva.

David Andrews: A center már 4. éve van a csapatnál, az egyetlen olyan kapitány, aki a támadókat képviseli és így rá hárul a fiatalok vezetése. Brady egy nagyon kemény vezető, de nehéz úgy vezetni és segíteni a társakat, ha nem vagy az épületben. Emiatt több feladat hárul most Andrewsra.

Rob Gronkowski esete eltér. Információk szerint ügynöke és a csapat dolgoznak a szerződése átstrukturálásán, azonban az május 24-éig nem lehet hivatalos, még ha meg is egyeznek, mivel valószínűleg a teljesítményfokozók fognak leginkább változni és az pedig csak 1 évvel a korábbi szerződés megkötése után történhet meg és Gronk tavaly május 24-én írta alá korábbi szerződését. Érdekes lesz látni, hogy 24-én ott lesz-e a pályán.

Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2018. 05. 21. 23:40
hopi46
Dorsett-ről: "Az elkapó intelligenciája nagyon lenyűgözte a csapat környékén lévő embereket és most abban reménykedik, hogy egy teljes tavaszi felkészülést követően már magasabb szintre helyezheti a játékát...".Most akkor "buta" vagy intelligens, el kéne dönteni. Korábban azt írták "szakértők", hogy képtelen megtanulni a playbook-ot. Most akkor mi van?
2018. 05. 22. 00:57
hol olvastad h buta?! én azt se olvastam, h ne tudná a playbook-ot. nem kevered valakivel? Nyilván abban reménykedik, h egy teljes felkészüléssel a csapattal, amikor minden apró mozdulatot begyakorolnak, plusz lenne ideje összeszokni Bradyvel, sokkal többre lenne képes, mint amire az előző szezon során képes volt. de ez kb. mindenkinél így van.
2018. 05. 22. 17:39
hopi46
http://pats.hu/patriots-udfa-igazolasai-2018 cikk egyik hozzászólója írta. :) (Most csendben lapít! :))
Persze tévedhetett.
Én egyébként nagyon drukkolok Dorsett-nek, tavaly méltatlanul kevés labdát kapott, TB gyakran akkor se dobott feléje, ha üresen volt.
2018. 05. 22. 20:22
BaP
Szerintem senki nem írta, hogy buta.
A cikk lett citálva.
2018. 05. 22. 20:53
hopi46
Én sem. Én azt írtam: "buta", ami a szövegkörnyezetből kitűnik mit jelent. :)
2018. 05. 22. 21:47
Arnold Patsenegger
Szerintem abból,hogy ki mit kommentel vagy gondol nem lehet egy játékost megítélni. Ezek vélemények. Én pl. az alapján alkotok véleményt amit eddíg láttam Dorsettől, vagy milyenek a statjai... Persze az alapján is lehet véleményt alkotni,hogy miben reménykedsz vagy mik lennének az elvársaid egy jtékossal szemben.
2018. 05. 22. 10:55
pm11
Úgy tűnik Brady berágott az öregre. Tippem szerint azért, mert BB JG-t akarta volna irányítónak. Ha ez így van akkor kíváncsi vagyok mi lesz ennek a vége. Fura lenne ha Brady máshol játszana mert az öreg meg nem szívbajos ugye. Abba pedig belegondolni sem szeretnék, hogy BB másol építsen csapatot...
2018. 05. 22. 11:11
cspeti98
Szerintem túlgondolod. Azt nem szabad elfelejteni, hogy az OTA-k önkéntesek, korábban Branch is kihagyta őket, mert ő jobban szeret ilyenkor egyedül készülni. Szerintem a draftunk elég sokat elárul arról, hogy a csapat mit gondol Bradyről.
2018. 05. 22. 12:41
nikos1976
+1 Ennyi idősen kihagyhat az ember egy önkéntes edzőtábort. ez nem jelez semmi problémát. Inkább töltődjön fel. Ebben a korban már jót tesz a kevesebb edzés...
2018. 05. 22. 12:42
takirob69
Szerintem sem kell túlgondolni ezt a dolgot az elkapókkal mint minden holtszezonban lesz külön gyakorlás és az erőnléti felkészüléséről kering pár videó a neten
2018. 05. 22. 19:36
dartib83
Tudnål ilyen videokat belinkelni?
2018. 05. 22. 20:09
takirob69
2018. 05. 22. 13:29
pm11
Szerintem ez a válasz arra, hogy a szemelyi edzőjét kitiltották. Persze ez csak egy vélemény...
2018. 05. 22. 15:25
DM
The New England Patriots announced today two additions to Bill Belichick's coaching staff. The Patriots named Cameron Achord as an assistant special teams coach and Atif Austin as a coaching assistant.
2018. 05. 22. 19:53
zsolt75
Véleményem szerint éppen elég, hogy nős, 1+2 gyerek apja. Van élet a melón kívül is és, ha most nem tölt velük elég időt, akkor később már késő lesz. Júniustól majd edz a többiekkel eleget (még sokat is...).
2018. 05. 23. 12:35
BaP
Még soha nem hagyta ki ezt a részét a felkészülésnek
Az egyéni, meg az elkapókkal végzett külön edzések is azt üzenik: kösz, de nem kérek a BB módszerből.
Ne feledjük, Guerrero ( TB egyéni edzője) már csak vendég, nem vehet részt a dolgokban, BB kirakta.

( és én is azt gondolom, a JG ügy kezelése, Guerrero kitiltása, SB vereség körülményei nem múltak el feszkó nélkül az öreg és Tom között - ami nem jelenti, hogy hirig van, nem kell sarkalatosan gondolkodni, csak már nem ideális a dolog
Mr Kraftnak dolga lenne ezzel szerintem)
2018. 05. 23. 13:36
cspeti98
Az egyéni és az elkapókkal végzett külön edzéseket évek óta csinálja, nem most találta ki. Guerrero pedig csak az oldalvonalhoz nem mehet a meccsek alatt, a TB12 központ továbbra is ott van a Gillette mellett, bármelyik játékos igénybe veheti.
2018. 05. 24. 00:33
Barb
Nekem kezd tele lenni a hócipőm a TB-BB, Gronk, TB családja sztorikkal, minden járulékos epizóddal együtt...
Imádom TB-t, de az enyhén szólva sem tetszik, hogy mintha kezdene átmenni primadonnába - lehet, hogy csak én látom így, de én így látom. Ha a családjával akar lenni, akkor legyen velük, ha játszani akar akkor viszont legyen a csapattal, hiszen ő a vezér. Tudom, hogy nem csak fekete, vagy fehér minden, de nekem csalódás, hogy nincs ott ahol lennie kellene ha komolyan gondolja, hogy még évekig irányítani/játszani? akar.
2018. 05. 24. 01:33
LAX
Sajnos egyet kell ertemem veled. Meg TB nem is zavar annyira, mert o a GOAT es nalam tole sokminden belefer. O egy elo legenda. De az idei offseason ben nagyot csalodtam Gronkban. Egyreszt mert szivatta a rajongokat azzal, hogy nem nyilatkozott jatszik-e vagy sem... a masik pedig ez a penzes ugy. Nem erdekell mennyire jo vagy sem! Megkototte a szerzodest. Alairta, hogy ennyiert es ennyi ideig fog jatszani. Ha ez nem tetszik neki akkor sem ertem miert kene neki tobbet adni? Sok jatekos van aki akar tobbet is er/kaphatna de mikor ott voltak a targyalo asztal mellett belementek vmibe es ahhoz mindenkinek tartania kell magat.
2018. 05. 24. 15:04
topin
A családjával akar lenni dolog ott bukik meg, hogy a BB vezette edzés helyett nem velük volt, hanem a BB vezette edzéstől pár méterrel odébb szintén edzett. Gronk társaságában. Innentől ez elég egyértelmű, hogy az a kifogás csak süketelés.
2018. 05. 24. 16:21
cspeti98
Zolak utána cáfolta azt a hírt.
2018. 05. 24. 17:52
Croaker
Sőt, szerdán NBC Sports Boston’s Mike Giardi is megerősítette, hogy TB nem volt a TB12 centerben, csak Gronk. Szóval óvatosan az ilyen kijelentésekkel, hogy mi kifogás és süketelés.
2018. 05. 24. 21:46
topin
Nem olvastam a cáfolatot, amennyiben nem volt ott akkor sületlenséget írtam!
2018. 05. 27. 21:12
Lalika
Hozzászólás a(z) Tom Brady kihagyja az OTA-t bejegyzéshez