Menetrend

Tom Brady megerősítette, játszani fog idén (is)!

2018. 05. 01. 09:53
Szerző: Croaker
Kategória: Cikkek, Hírek

Tom Brady hétfőn, a kaliforniai Milken Institute Global Conference-en szerepelt a nyilvánosság előtt, ahol megerősítette, hogy szeretné a karrierjét a negyvenes évei közepéig meghosszabbítani, és közben beszélt arról, hogy miben más az idei holtszezonbéli felkészülése, és miért nem vesz részt az önkéntes edzéseken.

 "A holtszezon egy része számomra egyértelműen a következő nagy utazásra való felkészülésről szól, a következő hegy megmászásáról, amit a csapattársaimmal együtt fogunk megmászni, de emellett fel kell ismerni azt a tényt is, hogy a családom, a feleségem és a gyerekeim az életemből és időmből túl kicsi darabot kapnak"-mondta Brady Jim Gray moderátornak az egy órásra nyúlt beszélgetésen.

"A foci egész éves elfoglaltságot jelent. Nagyon sok gondolkodást igényel, sok energiát és érzelmet visz bele az ember, de minderre nagy szükség van. A gyerekeim 10,8 és 5 évesek. Ők sem lesznek fiatalabbak, és időt kell szakítanom arra, hogy mindig ott legyek nekik is...Az elmúlt két-három hónapot nagyrészt velük töltöttem, és úgy gondolom, elég jól sikerült feltöltődnöm ezekkel a közös élményekkel, tehát amikor visszatérek a pályára, ezt úgy tehetem meg, hogy mentálisan jobb játékos, jobb csapattárs lehetek, olyan, mintha megfiatalodtam volna"

Arra a kérdésre, hogy még miért játszik, Brady azt mondta: " Vannak személyes céljaim. Már rég óta azt mondom, hogy a negyvenes éveim közepéig szeretnék játszani. Három-négy évvel ezelőtt sokan megmondták nekem, amikor 36-37 éves voltam, hogy ´Már nem folytathatod a focit. Senki nem nyer ennyi idősen Superbowlt´. Ez egy nagy kihívás a számomra. Egész életemet a kihívások leküzdésével töltöttem. Úgy érzem, meg tudom csinálni"

Amikor arról kérdezték, hogy hogyan szeretné kitolni karrierjét, a 40 éves Brady elmondta, hogy hogyan fejlesztette folyamatosan a felkészülését, és azt mondta, hogy úgy érzi, hogy tudja még folytatni a focit, hiszen imádja, elkötelezett, és hisz a terveiben.

"Van egy nagyszerű rendszerem, ami nagyon jól működik nálam, amivel a legmagasabb szinten tudok teljesíteni"-utalt ezzel a TB12 Training Method módszerre, amit "élete második karrierjének tekint".

"A (fociból) hátralevő időben inspirálni akarom az embereket a tetteimmel. Nem csak megmondani nekik, hogy mit tegyenek, hanem meg is mutatni mindenkinek."

A Tom vs Time dokumentumsorozat végén Brady felesége Gisele Bündchen azt mondta, hogy szeretné, ha a férje "boldog és megbecsült" lenne. Ez a téma előkerült a beszélgetés során is.

Brady arra a kérdésre, hogy boldog-e, azt mondta "Vannak kiemelkedő pillanatok".

Arra a kérdésre, hogy boldog e azok mellett az emberek mellett, akikkel és akinek dolgozik, azt válaszolta, hogy "Igen. Mindenképpen, azt gondolom. Általában nagyon boldog személy vagyok. Nagyon pozitívan állok mindenhez. Olyan a személyiségem hogy a pohár mindig félig tele van, és nem félig üres. Ha sokáig vagy egy csapatban, sokáig vagy egy kapcsolatban, vannak más helyzetek is, mindig van apály és dagály is. De nincsenek más emberek, akiknek szívesebben játszanék, akiknek elkötelezném magam, mint itt ebben a csapatban, aminek ilyen régóta a tagja vagyok, énnek a szurkolótábornak és közösségnek, aminek a részese vagyok.

Megkérdezték, megbecsülve érzi-e magát Bill Belichick edző és Robert Kraft tulajdonos által, és hogy kellőképpen elismerik-e azért, amilyen eredményeket elért, Brady azt mondta:

"Az Amerikai Alkotmány 5. kiegészítésére hivatkozom!" (Szerk: Az ötödik kiegészítésre kimondja, hogy az állampolgár nem kényszeríthető vallomástételre önmaga ellen) A közönség sorai nevetésben törtek ki ennek hallatán.

"Hát, ez egy nehéz kérdés"-folytatta Brady."Úgy gondolom, általában mindenki szeretne elismert lenni a munkájában, de nagyon sok ember van az életemben, akik sokkal jobban elismernek, mint amennyire valaha is gondoltam volna. Különbözőképpen befolyásolnak az emberek az életben, és azok az emberek, akikkel együtt dolgozok, megpróbálják kihozni belőlem a maximumot. Tehát úgy kezelnek, ahogy szerintük a legtöbb kihozható belőlem, nekem pedig magamból kell kihozni a maximumot. Ahogy öregszik az ember, szerintem megtanulja, hogy az igazi örömök belülről fakadnak, a boldogság és az öröm mind belülről érkezik. Tehát szerintem ezt a forrást önmagunkban kell megtalálni, nem másokban keresni, nem külső forrásokban, nem azoktól, akikkel dolgozol, vagy akik neked vagy ellened szurkolnak. Tehát próbálok arra építeni, ami bennem van, így saját magamnak felelhetek meg a legjobban. Szerintem ez az elképzelés a korral jár. Még mindig sokat kell tanulnom ezekről"

Belichickkel való kapcsolatáról azt mondta, hogy " Nagyon hosszú időre visszanyúló nagyszerű és tiszteletteljes kapcsolat van köztünk. Én úgy gondolom, hogy az NFL valaha volt legjobb edzője. A játékosokat menedzseri szemlélettel kezeli, és maga mondta, hogy  'Nem én vagyok az az edző, akinek a legkönnyebb megfelelni'-ezzel egyet is értek. Nem ő a legkönnyebb eset az edzők között, az biztos. De az is bizonyos, hogy nekem ő a lehető legjobb edző. Szerintem, amit ő már számtalanszor bebizonyított az az, hogy bármilyen tehetség is van a játékosban, azt ő maximálisan kihozza belőle. Mi mást kérhetnél egy edzőtől? Játékosként ez az, amire nekem szükségem van...Ő egy hihetetlenül jó edző, nagyszerű mentorom volt mindig. Nagyon sok mindent megtanított a footballról. 22 éves kölyökként odakerülni hozzá, és tanulni - nélküle most nem ülnék itt. Nélküle nem értem volna el azokat a sikereket, amiket elértem, nélküle és a többi tehetséges edző nélkül, és a sok-sok csapattárs nélkül, azok nélkül, akik a szervezetnél vannak. Mert itt mindenkire szükség van, hogy idáig eljussunk."

 
Forrás: ESPN

Hozzászólások

2018. 05. 01. 11:00
JAM
Ez ismét egy, a Brady-féle intelligens nyilatkozatok sorában. Ugyanakkor sok minden kiolvasható a sorok közül, illetve még inkább beleolvasható a sorok közé.
Számomra pl. nagyon érdekes, hogy az utolsó kérdésre adott válaszában csak az edzőhöz fűződő kapcsolatáról nyilatkozik, Krafttal kapcsolatban nem mond semmit (vagy legalábbis az összefoglalóba nem került bele).
2018. 05. 02. 08:33
anikom
Amikor a boldogságról kérdezték, akkor azt mondta, h nincsenek más emberek, akinek szívesebben jázszana, akiknek szívesebben elkötelezné magát, én ezt a tulajdonosokra is értettem. Szerintem az, h Mr. Krafttal jó a viszonya, nem kérdés.
2018. 05. 01. 13:54
anti pass
Hazudnék ha azt állítanám, hogy meglepett! Mondjuk trutyiba is lennénk irányító nélkül!
2018. 05. 01. 16:11
hispanic
Szívet melengető mondatok Bill Belichikről!
Annyira jó ezt olvasni!
2018. 05. 01. 16:59
Iron_Condor
Tom vs Time utolsó részében mutatták hogy nézett ki a keze a sérülés után. Azzal úgy játszani, ahogy játszott, felfoghatatlan.
2018. 05. 01. 19:29
Pat Patriot
"Egész életemet a kihívások leküzdésével töltöttem. Úgy érzem, meg tudom csinálni"
Szerintem ez a két kulcsmondat. Egy olyan valaki, aki ennyire alacsonyan volt rangsorolva 20 évvel ezelőtt, és elért arra a szintre, hogy a valaha volt legnagyobbnak tartják, annak az egész családja, most már lassan a gyerekei is hozzá kellett hogy szokjanak ahhoz, hogy Brady nem az az otthonülő, kiviszem a szemetet, bevásárolok, lefektetem a gyereket típusú csávó. Azt mondta, hogy majd amikor szar lesz, visszavonul. A legnagyobb bajnokok arról voltak híresek, hogy keresték önmaguk határait. Vagy megtalálták vagy nem, de keresték. Bradynek miért is kellene visszavonulnia, ha az előző évben ő volt az MVP, és nem rajta múlott a SB? Vannak ilyen típusú emberek, és ezt - bármennyire is úgy tűnik, hogy ezt ellenzi Giselle - a feleségnek is meg kellene értenie, főleg úgy, hogy ő is eléggé sok dolgot háttérbe szorított a karrierje érdekében. Azt gondolom, a gyerekek nem szenvednek hiányt semmiben, megkapják Bradyt minden évben 6-7 hónapra, ráadásul úgy, hogy Brady azt csinálja, amit szeret. Most nagyon durvának tűnik a 43-44-45 éves kor, amit kitűzött, de basszus, egyre jobb az ürge, és szinte minden évben fejlődik valamiben. Hol a futásban, hol a zsebben mozgásban, hol a hosszú passzokban. Neki ez az élete, és pont azért lehetett legenda, mert ezt nagyon kevesen csinálták volna utána.
2018. 05. 01. 19:41
Croaker
2018. 05. 01. 22:31
BaP
https://youtu.be/S9GbMZkNO70

Angolul beszélőknek itt a teljes, több, mint 1 órás anyag. Szerintem nagyon jó
TB12 zseniális, és egy nagyon pozitív ember, jó hallgatni, elhiszi az ember, hogy még 1-2 szezonig jó kezekben a karmesteri pálca
2018. 05. 02. 01:38
petnetman
ize... ez ugyen nem ESPN? :D
2018. 05. 02. 10:14
Tomk@
Örömteli cikk, de sok újdonságot nem tartalmaz amit, Tom ne mondott volna már korábban.

Go Pats! :)
Hozzászólás a(z) Tom Brady megerősítette, játszani fog idén (is)! bejegyzéshez