Menetrend

Troy Brown az idei New England-i Hall of Famer

2012. 06. 07. 04:00
Szerző: Paul43
Kategória: Cikkek
A csapat hétfőn jelentette be hivatalosan, hogy Troy Brown (WR) az idei újonc a csapat Hírességek Csarnokában. Brown beválasztási ünnepsége szeptember 15-én lesz a stadion mellett, egy nappal a Patriots a Cardinals elleni első hazai meccse előtt.


A győztest egy 5 hetes szurkolói szavazás (04.25-05.31.) után nevezték meg. Brown a 18. játékos és a 19. tag a halhatatlanok csoportjában. Ez volt az első év, hogy Brownt jelölni lehetett.

Brown 15 éves pályafutását 1993-ban kezdte a Patriotsnál, mint 8. körös választott. A 2007-es szezon után vonult vissza. Ő a Pats elkapás rekordere (557) és második a franchise történetében az elkapott yardok számában (6366). A többi döntős – akiket egy 17 fős testület választ – Bill Parcells (edző) és Fred Marion (safety) voltak.

Nyilatkozatok a bejelentés után:

Robert Kraft:

“Troy Brown mindig is különleges marad nekem, hiszen ő volt a feleségem (Myra Kraft) kedvenc játékosa annak idején. Sok szurkoló osztotta az érzéseit Troy iránt és én nagyon büszke vagyok, hogy a Hall of Fame-be kerüléssel jutalmazhatjuk őt idén ősszel. A szememben, Troy volt a tökéletes Patrióta, aki a csapat érdekeit mindig a sajátjai elé helyezte. A magassága és a sebessége miatt sokak alulértékelték, hiszen a liga a magasabb és gyorsabb játékosokat részesíti előnyben. A Pats Rekordok Könyve mindig mutatni fogja azonban, hogy Troy egyike volt a csapat valaha volt legnagyobb elkapóinak és punt returnereinek. Mindezek mellett a szurkolók is tudják, hogy ő ezeknél sokkal több volt nekünk. Az ő önzetlensége tette őt különlegessé, segítette a támadókat, védőket, specális csapatrész játékosait valamint része volt a 3 Super Bowl győzelmünknek is. 15 éven keresztül Troy testesítette meg mindazt, hogy mit is jelent Patriótának lenni a pályán belül és kívül is. Az ő Hall of Fame-be választásával megőrizzük örökségét az utókornak is.“

Bill Belichick:

„Troy Brown egy hihetetlen csapatjátékos és az egyik legnagyobb versenyző akit volt szerencsém pályám során edzeni. Offense, defense, special teams feladat, bármi is legyen az, Troy magához ragadta a lehetőséget és bajnokhoz méltóan végezte a dolgát. Nem számítottak a körülmények, Troy folyamatosan emelte a lécet és segített a nyerő tradíció létrehozásában, amit továbbra is meg akarunk tartani. Minél nehezebb volt a meccs, Troy annál jobban előrelépett, mint vezér. Nincs méltóbb játékos a tetteinek elismerésére, mint Troy Brown.”

Lássuk mit is mondott maga az érintett, Troy Brown egy keddi interjú során:

“Először is köszönöm mindenkinek, hogy itt lehetek, nagyon nagy megtiszteltetés. Nagyon köszönöm a szurkolóknak a szavazatokat, amik ide juttattak. Kezdhetjük a kérdéseket.”

Amikor eszedbe jut a teljesítmény és az érte járó elismerés, belegondolsz hogyan is kezdödtek a dolgot itt, a Patriotsnál? Lassan 20 éves közös múltatok van.

“Igen, valahogy úgy. Amikor visszatekintesz – és én mindig visszatekintek erre – hogy hol is kezdtem, láthatod milyen bizonytalan volt számomra sokáig, meddig viselhetem a Patriots mezét. Körülbelül 7 évig tartott ez a bizonytalanság. Most tudatosul bennem a szurkolók hálája aziránt amit tettem és amit akkor úgy tűnt senki nem értékel igazán a csapat körül. Amikor eljött az idő, akkor mindig keményen hajtottam, a csapattársaimért, az edzőimért, legyen az bárki is, és mindig azon voltam, hogy a szurkolóinkat boldoggá tegyem. Most érzem igazán mennyire értékelték ezt a szurkolók és nagyon jól esik.”

Ha a természetes adottságokat vesszük alapul, hogyan látod magad? A Hall of Fame játékosokról általában az a kép, hogy kimagaslóan tehetségesek. Te hova helyezed magad?

“Mindig atletikus voltam. Igaz nem volt meg minden tulajdonságom ami sok kiváló atlétának megvan, de tudtam ugrani, gyors voltam, el tudtam kapni a labdát. Tény, a sebességemen keményen kellett dolgoznom napról napra. Úgy gondolom a sok gyakorlás meglátszott rajtam, hisz 30-hoz közeledve futottam a legjobb 40-es sprinteket. Ezek a gyakorlatok a javamat szolgálták. Talán nincs meg minden dolog amit egy ilyen méretű embertől elvárnak, de Bill Belichick kedves szavai kárpótolnak ezekért. Amikor elhatározásra jutsz és tiszta szívből akarod a játékot, amikor úgy mész ki a pályára, hogy mindent megteszel, miközben imádod a football-t, na az sok mindent kárpótolni tud.”

Segített-e a sport szeretete, hogy még elszántabb legyél?

“Miazhogy. Kicsi gyerek korom óta imádom a focit. Mindig arról ábrándoztam, hogy sikeres leszek. Amióta csak elkezdtem kölyök focit játszani, mindig egy csapat része voltam, jó emberekkel és edzőkkel körbevéve. Már akkor képes voltam megtalálni az utat, amivel megnyerhettük a meccseket és ez a képesség végig velem maradt. Ez csak az egyik részem, amelyik mindig megtalálja a módját, hogy elvégezze a feladatot. Így igaz és ez folyamatosan erőt adott, hogy jobbá tegyem magam, hogy meggyőzzem a döntéshozókat, érdemes vagyok az ő csapatukra. Hála égnek Bill Belichicktől, Charlie Weistól és a többiektől megkaptam a lehetőséget, hogy kezdő legyek az NFL-ben. Nekem is hasznos volt és nekik is, ezért határozott köszönet jár nekik.

Amikor visszavonultál, gondoltad, hogy ilyesmi fog veled történni? Beválasztanak a Patriots Hall of Fame-jébe. Gondoltad, hogy ez csak idő kérdése?

“Hát az ilyen dolgok alkalomadtán átfutnak az agyadon. De én nem az az ember vagyok, aki ezek nélkül ne tudna élni. Csináltam a dolgom, amit és ahogyan, és erre nagyon büszke vagyok. Játékosként láttad, ahogy a nagyok bejutottak: Stanley Morgan, Ben Coates, Bruce Armstrong. Igen eszedbe jutnak az ilyen események. Néhányukkal együtt játszottam, aztán láttam őket bekerülni a Hall of Fame-be. Amikor végigmész a Hall of Fame-ben és látod a kiállított tárgyakat – még ha én nem is vagyok elájulva az ilyen dolgoktól -, amikor látod valakinek a mezét, na igen, ilyenkor úgy érzed, azok az emberek különlegesek és igen, közéjük akarsz tartozni. Minden ember részese szeretne lenni ennek, szóval amikor befejeztem, nekem is átfutott az fejemen, hogy talán egyszer én is visszatérhetek ide, mint Hall of Famer, bekerülve ezen kivételes Patrióták közé, ami óriási megtiszteltetés lenne nekem.”

Mi volt a legkülönlegesebb pillanat vagy játék a pályafutásod során?

“Hát, a három Super Bowl. De persze részese voltam néhány más különleges meccsnek is a Patscel. Mondhatnám a Snow Bowlt az Oakland ellen (2002.01.19.) – a Tuck Rule-t. Vagy a Dolphins elleni hosszabbításos meccset (2003.10.19.). A Super Bowlok. Mindegyik nagy mérkőzés volt, nagy mérkőzés nekünk. Vagy ha visszamegyünk 1996-ba, akkor az utolsó meccsünk a Giants ellen (1996.12.21.), amivel bebiztosítottuk a hazai pályát a rájátszásra. Annyi különleges pillanat van és nagyon nehéz ezek közül egyikre vagy másikra rábökni. Talán a 2006-os San Diego Chargers elleni meccs (2007.01.14.), amikor képesek voltunk visszaszerezni a labdát Marlon McCree-től ezzel esélyt adva magunkat a rájátszásban. Na ehhez mit szólnak?”

2002-ben a Chiefs ellen (2002.09.22.) 16 elkapásnál jártál amikor megsérültél, pedig ha ez nem történik, akkor rekordot állíthattál volna fel az egy meccsen elkapott passzokban. Hogyan emlékszel vissza erre a napra, hiszen ez egy olyan teljesítmény lehetett volna, amit betehettél volna a emlékgyűjteményedbe.

“Emlékszem, hogy az első harmadik down passzt ami felém jött, elejtettem. Kb. 16 yardos passz lett volna, de miattam le kellett jönni a pályáról, hát mit mondjak, nem volt jó érzés. Ha jól emlékszem onnantól kezdve minden passzt, amit Tom (Brady) felém dobott, azt elkaptam. Ez azoknak a meccseknek az egyike volt, ahol nagyon egy hullámhosszon voltunk és legtöbbször engem keresett a labdákkal. Csak hátralépett, felém dobta a labdát és én elkaptam. Minden nagyon jól ment, aztán kaptam egy ütést 6-7 perccel a vége elött a térdemre és nem tudtuk bejezni, amit elkezdtünk. Igen, ezen a meccsen sokat hozzátettem a játékhoz, rövid passzok, hosszú passzok, könnyen lehetett volna egy rekord döntős nap, de nem lett és a dolgok megtörténtek. Egyszerűen csak boldog vagyok, hogy 16 sikeres elkapásom volt és ezzel részese lehettem egy Pats rekordnak.”

Mit gondolsz a többi jelöltről, kiváltképp volt edződről, Bill Parcells-ről? Szerinted van még esélye bekerülni a Pats Hall of Fame-jébe?

“Igen van. Szerintem nagyon rászolgált. Nézd csak meg hol volt a franchise mielőtt ő idejött. Egyike azoknak, akik gyökeresen megváltoztatták a Patriotson belüli attitűdöt és emellett az elvárások is nagyok voltak vele szemben a szurkolók részéről. Úgy gondolom mostantól kezdve nehezebb lesz az út ide, mivel jönnek a Super Bowl játékosok. Gondolok itt Teddyre (Bruschi) jövőre vagy Rodneyra (Harrison) vagy másra. Annyi jó játékos jöhet a következő években, hogy ez megnehezítheti a bekerülést. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a szurkolóknak és mindenkinek csak meg kell néznie mit tett a csapatért (Bill Parcells), a közösségért, ahogy megváltoztatta az emberek hozzáállását a csapathoz.“

Robert Kraft az aki tegnap felhívott, hogy elújságolja, te lettél a kiválasztott? Hogyan zajlott a beszélgetés?

„Hát, volt egy kis problémám. Ugyanis a kutyám megrágta a telefonomat, ezért az nem működött. Így egy üzenetet hagyott rajta. Tegnap Stancey Jamesszel (Patriots média ügyekért felelős igazgatója) beszéltem telefonon és ő mondta a nagy hírt. Természetesen meghallgattam Robert (Kraft) üzenetét is, ami szokásához híven tele volt kedves szavakkal. Meg szeretném neki és a családjának is köszönni, hogy segítettek jelöltté válni a Hall of Fame-be és, hogy ekkora elismerésben lehet részem. Ahogy hallottam Robert (Kraft) feleségének én voltam a kedvenc játékosa, amíg itt voltam és ez az egyik legszebb emlékem innen. Egy nagyon kedves üzenetet hagyott nekem, amiben megköszönte, hogy ilyen nagy szerepet töltöttem be a csapatnál. Én pedig szeretnék neki és a családjának köszönetet mondani, amiért annyi mindent tettek footballért, New England-ért, értem, a gyerekeimért és mindenki másért. Kraft-ék hozták vissza a csapatot, olyan embereket ideigazolva, mint Bill Parcells vagy Bill Belichick. Ez egy nagyszerű franchise, ami példát mutat sok más csapatnak, hogyan is kellene működjenek a dolgok. Győzteseket alkottak, akik évröl évre folytatják a hagyományokat. Szóval csodálatos munkát végzett a szervezettel.“

Forrás: EspnBoston, patriots.com

Hozzászólások

2012. 06. 07. 07:10
csabesz
köszönjük ezt is paul43, továbbra se fogd vissza magad:)!
2012. 06. 07. 11:31
Zarathorn
paul43 be vagy pörögve mint béka a turmixgépben XD
2012. 06. 07. 12:04
Köszi, de szóljatok, ha túl sok :)
Most van idöm délutánonként fordítani, így csinálom. Majd amikor nem lesz, akkor nem írok :)
De köszi a biztatást, jól esik.
2012. 06. 07. 13:29
DE Markell Carter-t kidobtuk!!!

Jöhet Andre Carter???
2012. 06. 07. 13:48
Zarathorn
vagy John Carter a Vészhelyzetből :D
2012. 06. 07. 13:55
pasztoyb
Vagy Cunningham összeszedte magát.
2012. 06. 07. 14:03
Vagy visszatér Jimmy Carter :)
2012. 06. 07. 15:30
Andre Carter szerdán a Gillette stadionban járt :) Ennek a hírnek örülök, lehet neki kell Markell helye. Carter-Carter, csak más szint.
2012. 06. 07. 16:03
TÖRÖLT
Troy congratulations!!! :D :D

The New England Patriots announced the signing of veteran TE Bo Scaife today. In addition, the Patriots released DL Markell Carter, TE Nick Melillo and OL Jon Opperud.
2012. 06. 07. 16:16
TÖRÖLT
Jól nyomod Paul csaak így tovább csak így tovább !!!!!!!!
2012. 06. 07. 20:37
Csabiii
Óriási gratula Troy-nak, és hasonlóan nagy köszönet Paul43-nak.

Mellesleg durva, hogy Wes 3 elkapásra és 241 yard-ra van Brown számaitól...
Hozzászólás a(z) Troy Brown az idei New England-i Hall of Famer bejegyzéshez