Menetrend

Ups & Downs - 15. alapszakasz mérkőzés: Buffalo Bills

2017. 12. 25. 19:07
Szerző: Increay
Kategória: Cikkek, Meccsek
A New England Patriots lejátszotta 15. alapszakasz meccsét vasárnap este a Buffalo Bills ellen. Az első félidő meglehetősen szorosra sikerült, de a második félidőben az igazi Patriotsot láthattuk, végül 37-16-ra tudott győznin a csapat. Mivel a Jacksonville vereséget szenvedett a 49ers vendégeként, ezért a Patriots biztos nem játszik már a rájátszás első körében. Az első kiemelést egy Texans siker a Steelers ellen, vagy pedig a Jets legyőzése biztosíthatja be. Lássuk kik kerültek az UP-ba és DOWN-ba!

UP

Malcom Brown: A fiatal DT-nek volt egy nagyon fontos sackje a harmadik negyedben, amivel elérte, hogy a Bills mélyen a saját területéről puntoljon, itt fordult meg a mérkőzés, innentől uralta a Patriots a mérkőzést. Brown végül 6 szereléssel és 1 sackkel zárt. "Nagy játék volt. A Buffalonak rendre jól sikerültek a drive első játékai. Play-action passzok, bootlegek. Ennél a playnél Malcom remekül kaszálta el Tyrod Taylor lábát, nehéz helyzetbe hozva ezzel őket. A harmadik negyed végén még csináltunk pár szép játékot, aztán a negyedikben feltettük a pontot az i-re." - elemezte a helyzetet Bill Belichick.

Marquis Flowers: A LB-nek remek meccse volt. Többnyire hét defensive backkel együtt volt a pályán, sok fontos szerelést mutatott be: ő ért oda Taylorhoz a negyedik kísérletnél a második negyedben. Flowers elsősorban a speciális egységben játszik, az utóbbi időben azonban - a sérüléseknek is köszönhetően - a védelemben is szerephez jut. Négyéves pályafutása legjobb meccsét játszotta, 10 szereléssel és 2,5 sackkel zárta a Bills elleni csoportrangadót.

Rob Gronkowski: Gronkowski nem tud leállni. Ezen a meccsen is meghatározó tényező volt: második negyedes egykezes touchdownja az egyik legszebb elkapása valaha, valamint kiharcolt egy pass interference-t is a harmadik negyedben, ebből lett a Gillislee-touchdown, itt tört meg a Bills. Tom Brady a következőt mondta Gronkról a meccs után: "Bármilyen passz megy Rob felé, az egy jó játék."

Dion Lewis: Lewisnak nagy szerep jutott ezen a meccsen is, köszönhetően a sérüléseknek (Burkhead-térd, White-boka). Karriercsúcsot jelentő 129 yardot szerzett 24 futásból valamint egy touchdownt. 2000 óta a Patriotsnak 47-1 a mérlege, ha egy játékos 100 yardot futott. Lewisnak ezen kívül volt még 5 elkapása 24 yardért, és egy TD-ért.

Nate Solder/támadófal: "Nate jó munkát végzett. A meccs előtt betegséggel küzdött, de bizonyította keménységét, remekül helytállt Jerry Hughes-sal szemben." - mondta Bill Belichick. A támadófal többi része is rendben volt.

DOWN

Brady-Kenny Britt kapcsolat: Brady interceptionje egy slant játék során jött, Jordan Poyer vissza is hordta touchdownra. Mindkét félnek felróható az eladott labda, Brady pontossága, és Britt útvonala sem a legjobb volt. "Ezeket a játékokat kell megpróbálni kijavítani edzésen. Mindenki megpróbálja a legjobbját kirakni a pályára. Van olyan játékos, akivel több idő kiépíteni a kapcsolatot, erről szól ez a sport." - mondta Brady. Brady végül 21/28-cal zárta a meccset, 224 yardot és 2 touchdownt passzolt, egy interception mellett.

Malcolm Butler/Stephon Gilmore: Vannak olyan playek, amikor nem lehet megakadályozni az elkapást, de a két kezdő CB-nek nem ez volt élete meccse. Butlernek Deonte Thompsonnal, Gilmorenak pedig Kelvin Benjaminnal gyűlt meg a baja.

Elandon Roberts: A középső LB-nek sem volt könnyű dolga. LeSean McCoy rendre égette Robertset, főleg a harmadik negyed elején hibázott nagyot a fiatal játékos. Kyle Van Noy kiválásával a LB szekcióra rájár a rúd az elmúlt néhány meccsen.

Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2017. 12. 25. 19:47
vicgeordie
Én a támadófalból kiemeltem volna még Andrewst is, nagyon jól blokkolt futásokhoz (is).

Ezt a Brady-Britt dolgot pedig nem értem. 2 hete van itt a gyerek, nem tudom ki várt tőle csodát ennyi idő alatt. Főleg, hogy ez az INT sokkal inkább volt Brady sara, mint az övé...
2017. 12. 25. 20:07
DeXTeR
+1
egyrészt, másrészt most olvasom Gronk könyvét, ahol leírja, hogy mikor draftolták, iszonyat mennyiségű infót kellett tanulnia a playbookból, annyi mindenre kell figyelniük a támadójátékosoknak...első pár meccsén alig volt elkapása, csak szinte blokkolt a csávó...nemhogy 2 hét után...
2017. 12. 25. 22:17
Increay
Nekem Mason játéka tetszik nagyon, szép csendben kinövi magát az egyik legjobb guarddá:)
2017. 12. 25. 20:37
anikom
UP a szerkesztők, akik még karácsonykor is megörvendeztetnek bennünket a cikkekkel!
2017. 12. 25. 22:17
Increay
2017. 12. 25. 22:31
slack
2017. 12. 26. 00:59
kitalaltnev
2017. 12. 25. 23:36
rolly79
+100
2017. 12. 26. 08:09
Arsenal
+1000, köv. folyt...
2017. 12. 26. 08:36
dravait
Csak illemből Lewis lehetett volna az első helyen, neki volt a legnagyobb része a győzelemben. :) De a többi UP is szuper volt.

Shaq Mason megint óriási UP, Lewis futásaiban rendre benne volt hihetetlen blokkokkal.

Nekem a CB párosunk nem DOWN, hanem egyértelmű csalódás, mert nem is volt jó védekezésük, amit feléjük dobtak, az mind elkapás lett.
Roberts végre nevesítve is DOWN, ő nekem az abszolúte DOWN. Jobb lenne, ha be se menne a pályára, mert így a többiek úgy hiszik, ahhoz igazodnak, hogy van egy középső LB, de valójában nincs, így render lyuk marad a helyén. Kifejezetten káros a játéka szerintem. Értem, hogy Matt P-nek nincs más válszatása, de inkább küldje be a labdaszedő gyereket, elaglább neki örömet szerez. :)
2017. 12. 26. 09:49
crucified
Mégis mi lenne a megoldás? A komplett LB sor IR-en van vagy sérült. Abból főzünk amink van.
Hozzászólás a(z) Ups & Downs - 15. alapszakasz mérkőzés: Buffalo Bills bejegyzéshez