Menetrend

Ups & Downs - 2. előszezon mérkőzés: Houston Texans

2017. 08. 20. 16:41
Szerző: Dzsék
Kategória: Cikkek, Meccsek

A New England Patriots lejátszotta második előszezon mérkőzését hajnalban a Houston Texans ellen, melyen 27-23-as vereséget szenvedett. Nézzük kik hogyan teljesítettek a mérkőzésen:

UP

RB Rex Burkhead: A 22 yardos elkapott touchdownja hatásos volt, jó döntéshozatali képességről árulkodik, de a legkiemelkedőbb játéka a majdnem interceptionnél volt, amikor remekül vette fel a blitzet a második drive elején. Az a hajlandóság, hogy felvegye a harcot a linebackerrel, jól kikövezi az utat számára a csapatban. Tom Brady a következőket mondta a touchdownjával kapcsolatban: „Egy az egy ellen ment a linebackerrel szemben aki coverageban volt, és remekül mozgott kifelé, üres térbe. Tudtam, hogy ott lesz hely, hogy elkapja a labdát. Nagyszerű elkapást csinált és szép futással fejezte be. Nagy játék volt.

K Stephen Gostkowski: A rúgó egy 45-ös Pedro Martinez mezben (Boston Red Sox) érkezett, 3 mezőnygólt is értékesített, egy 38, egy 51 és egy 42 yardosat. Múlt héten mellé rúgott egy 56 yardos kísérletet a Gillette stadionban, de a lába nem remegett meg az NRG stadionban, ahol egyébként be volt csukva a tető.

RB Dion Lewis: Amikor múlt héten Lewis 24 snapet játszott az előszezon első meccsén, mindenki azon gondolkodott, vajon biztos helye van-e a csapatban. Ezt nehéz elképzelni most, a második után, ahol szintén jó teljesítményt nyújtott. Volt egy remek 29 yardos kickoff returnje, ahol megmutatta, hogy jelenleg ő a legjobb erre a posztra. 7 futásból 39 yardot hozott (4,9-es átlag), és hozzátett még egy elkapást 9 yardért.

DOWN

CB Malcolm Butler: A határozott cornerback jó pozícióban volt az oldalvonal mellett egy 37 yardos passznál Bruce Ellington irányába, de nem tudta megcsinálni a játékot. Nehéz megmondani, hogy Ellington lökött-e, de akkor is szokatlan játék volt Butlertől. Később megverték egy 2 yardos TD-t érő játékban is.

Támadófal/passzvédelem: A csere irányítók, Garoppolo és Brissett mindketten 2x voltak sackelve a játék során, benyelve néhány nagy ütést. Ezek nem mindig a csere támadó fal hibái voltak, de voltak bizonytalan pillanatok. Még Burkhead TD-t érő játékánál is, ahol a kezdő fal volt fenn, Flemingnek problémái akadtak.

DB David Jones: A draftolatlan safety Richmondból volt az utolsó védő D'Onta Foreman 63 yardos elkapás-futásánál, de nem sikerült a tackle miután Jonathan Freeny és Elandon Roberts összeütköztek, ami megnyitotta az utat Foremannek. Túl sok nagy játékot engedett a védelem az előszezon első két hetében.

 
Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2017. 08. 20. 18:40
Vicente
Kezdjunk egy jo hirrel akkor :) Elandon Roberts serulese egyaltalan nem komoly, csak zuzodas. Par edzest kihagy es ujra a regi :)
2017. 08. 20. 20:49
hopi46
Az UP-al egyetértek és tudom, hogy Reiss csak 3-3 embert/csoportot szokott megjelölni. Szerintem még jó volt Foster is (23+52=75 yard, 1TD).
DOWN-ba még egy rakás játékost be lehetett volna tenni, de kicsit "sportszerűtlen" egy UDFA safety-n "el verni a port".
2017. 08. 20. 23:11
Whitealert
Cyrus Jones visszahordásai biztatóak voltak. Ami külön öröm számomra, hogy Dion Lewis mozgása újra a régi. Kicselez 4-5 védőt, átbújik a 6. alatt plusz yardokért egy 0 yardosnak kinéző játékban.

Egyébként nem most kell formában lenni, hanem decembertől. Addig folyamatosan építkezni kell és a legjobb formát a playoffban kell mutatni. Egy teljes szezonon át tartó lehengerlő erőt nem lehet fenntartani szerintem. :D Jó lesz ez. Csak a DE poszt vékony kissé, Ealy-ért lehet kár volt a 2. körös pick. :(
2017. 08. 21. 04:08
focilap
Nem is adtunk érte második kört, csak pár helyet lejjebb csúsztattunk.
2017. 08. 21. 06:12
crucified
OFF:

Minden tiszteletem és elismerésem a mindenkori szerkeszőké.

DoM-al kapcsolatban van valami publikus info? Több mint egy éve nem "láttuk". Lehet csak én nem tudom mi van Vele, ha így van akkor bocs.

ON:
2017. 08. 21. 07:58
dravait
Nekem Butler volt igazán a csalódás. Mintha nem is önmaga lenne. Gyakorlatilag mindent benyelt, amit feléje dobtak, rendre lemaradt az elkapókról. A mozgása is mintha fásult lenne, lehet, hogy csak képzelődöm, de nekem motivációs problémának tűnik, hiányzott belőle a tűz. Ha ez csak a biztos kerettag előszezoni flegmasága/lustasága, akkor OK, de remélem BB ezt hamar helyre teszi, mert az ilyen hozzáállás könnyen benne ragad az emberben.
2017. 08. 21. 08:02
komzoz65
Lewis nagy tehetség és most újra formában van. Ugyanakkor hasonló játékosokból van másik kettő is. Nem teszi könnyűvé a döntést az edzői kar számára. Reiss, aki tényleg közel van a csapathoz, biztos abban, hogy bekerül a keretbe. Remélem igaza lesz. Ráadásul vele mindig nyertünk, amikor játszott, úgyhogy kabalának is remek.
2017. 08. 21. 08:22
dravait
Hát sok játékos lesz, akit sajnálni fogunk a keretcsökkentéskor. BB megint fog hozni nekünk fájdalmas döntéseket, de még mindig ő tudja jobban... :-)
Nem tudom, Lewis mennyire győzi meg Billt a maradásáról. Én is szeretném, ha maradna, hihetetlen jó nézni, ahogy a fél védőfalat átveri a villámgyors irányváltoztatásaival.
2017. 08. 21. 09:24
komzoz65
Szerintem azért nem véletlen, hogy ennyi szerepet kap ő is, és Bolden is az előszezon meccseken.

Lewis játéka sokkal látványosabb, nagy játékokra képes, de kockázatosabb is. Labdabiztonság és sérülékenység a két gyenge pont.

Viszont Bolden az a robosztusabb alkatú futó, aki pótolhatja Gillislee-t. Szeretjük a fizikális focit, ráadásul a ST-ben ő is hasznos tag, támadásban ő is, ha nem is azonos szinten, de elkapni is képes futó. Tavaly nem használtuk futóként, most egyértelműen akkor van esélye itt maradni, ha futóként is bizonyít. Az eddigiek alapján nem látom gyengébbnek Blountnál.

Nyilván a szakmai stáb sokkal pontosabban látja, ki mire lehet képes, meglátjuk mi lesz a döntés.
2017. 08. 21. 11:58
hopi46
Lehet, hogy mindketten megkapaszkodnak egyenlőre az 53-ba, amennyiben Gillislee sérülése (hamstring) nem szűnik meg a rajtra és esetleg PUP-re teszik.
2017. 08. 21. 13:15
cspeti98
Nem tudják, max IR-re, a PUP listát a TC előtt le kell adni és aki nincs rajta azt utána nem lehet rárakni. Ugyanez igaz azokra is akiket már levettek róla. Tehát ha mondjuk Branch megsérül hiába volt PUP-on, nem lehet visszarakni, csak az IR-re.
2017. 08. 21. 13:16
komzoz65
Nem hiszem, hogy ilyen súlyos lenne Gillislee sérülése, de majd kiderül.

És még ott van Foster is, aki szintén ügyes, ő most már nem opció a gyakorló csapatba, úgyhogy van itt bőven kérdés RB fronton. Mondjuk rajta csodálkoznék, de volt már pár alkalom, amikor ez megtörtént.
2017. 08. 21. 13:51
hopi46
Hát egy futónál a térdsérülés nem jó omen...
2017. 08. 21. 14:04
cspeti98
A hamstring a combhajlító izom, nem a térde sérült. Ha szakadás lenne, akkor már valószínű, hogy megműtötték volna. Szerintem csak pihentetik elővigyázatosságból, de a rajtra ő is rendben lesz.
2017. 08. 21. 14:16
hopi46
2017. 08. 22. 00:30
hispanic
A Houston meccs azt mutatta, hogy sem Carr, sem Hollister nem lesz rajta az 53-as rosteren.
Ami szomorú a játékosoknak, és a szurkolóknak is, akik szorítottak nekik, de ez azt mutatja, hogy a Patriots nagyon erős ezeken a posztokon, hiszen két tényleg tehetséges játékos nem fér be a játékosállomány minősége miatt.
Ezen az estleges sérülések változtathatnak, amit nagyon jó lenne elkerülni.
2017. 08. 22. 00:59
topin
Ez várható volt, hiszen szűkös a keret posztonként, ha 53-ba kell bepréselni mindenkit. WR+TE posztra 9-10ember futhat be (6+3,7+3,6+4 formákban)Ebből ugye ami tutira foglalt az 5+2 (Cooks,Edelman,Hogan,Mitchell,Slater,Gronk és Allen) a maradék 1-1 helyre meg ott van Amendola az elkapóknál és O'Shaughnessy a tight endeknél. Így UDFA játékosainknak nagyon nehéz oda keveredni a végelszámolásnál.

DE poszton most inkább odaérhetne valaki, de ott meg nem nagyon tülekedik senki a megüresedett helyre..simán kinéz egy keretszűkítések utáni veterán áldozat ide hozatala. A többi poszton megvagyunk. Bár a Flowers,Wise,Ealy sor is elég lehet Grissommal..Sajnálom nagyon Rivers sérülését.
2017. 08. 22. 07:55
Everlast77
Azért a TE poszton az O'Shaughnessy kontra Hollister dolog szerintem még nincs lefutva. A harmadik meccs lehet a döntő. WR-nek meg egyszerűen nincs hely jelenleg, csak sérülés esetén.
2017. 08. 22. 08:11
komzoz65
Sok igazság van abban, amit írtok tényleg nagyon nehéz bekerülni, azonban, talán nem kell teljesen feladni a reményt egy-egy kedvenc vonatkozásában.

A DE helyzet feloldására nagyon sokféle megoldást olvastam. A kézenfekvő igazolástól, Ninko reaktiválásáig. BB egy interjúban viszont azt mondta, hogy jelenleg nem tervez DE igazolást, hanem belülről kívánja megoldani. Egy cikkben hosszan taglalták, hogy McClellin vagy Hightower lehet ez a belső tartalék. (Nyilván ezek csak spekulációk.)

(Aztán Brissett helyét biztosra vesszük, de amit látok, az nem nagyon indokolja, hogy hosszan ragaszkodjunk hozzá, esetleg elképzelhető, hogyha muszáj megválunk tőle.)

Ez azt jelentheti, hogy egy helyet valamiért még meg akar spórolni. Mert topinnak igaza van, hogy megvagyunk, a többi poszton, de BB a saját keret erősítése mellett éppen olyan fontosnak tartja, hogy ne erősítsük az ellenfeleket. Ha valamelyik játékosban azt látja, hogy komolyat dobhat az ellenfeleken akkor nem fogja elengedni. Akkor a keretben marad, még ha nem is nagyon sokat lép majd azonnal pályára, és a többi poszt így szűkösebb lesz. Nyilván ez így történt JG esetében is, egy WR, vagy egy TE estében is meglépheti ezt.

Magam részéről Carrban látom egy komoly klasszis lehetőségét. Nyilván nekünk kicsi a mintánk, de amit mutat az előszezon meccseken az nagyon is érdekes.

Nyilván az a papírforma, hogy végül simán elküldjük ezeket a srácokat, csak azt próbáltam jelezni, hogy még ez sem 100%.
2017. 08. 22. 13:56
topin
Carr idén semmiképpen nem kerülne pályára értékelhető mennyiségben nálunk. Egy Amendolának nem jut 25 elkapásnál több, és Carr még mögötte van. Ügyes srác ebben nincs vita, de ha nincs sérülés akkor egyszerűen nem kerül a pályára a többi elkapó mellett. Ezért a 3rd down specialistává előlépő Amendola vs bárki más a verseny a WR poszton.

Hollister hátrányban van azzal, hogy O'Shaughnessy sokoldalúbb és erősebb játékos (jelenleg), szerencsétlen esetben Gronkot kell pótolni, akkor pedig blokkolásban is jeleskedni kell majd. Ezért Hollister is hiába ügyes és villogott a cserék-cseréi ellen az első meccsen, egyelőre nem neki áll a zászló.

Brisettnek nincs trade értéke és ha kidobjuk, akkor repülne vele a koncepció is amiért hoztuk..ilyen rövid idő alatt ez aligha történik meg. Így ő szerintem marad, főleg hogy JG jövője bizonytalan.
2017. 08. 22. 09:30
hispanic
Ninkovich visszatérését nem gondolnám. Nagyon szépen el lett búcsúztatva, furcsa lenne, ha most három hét múlva újra visszatérne. De leginkabb azért, mert a búcsúja nem volt véletlen. Biztos vagyok benne h azért hozta meg a döntést, mert idén már nem tudott volna olyan szinten játszani mint eddig, egyszerűen megöregedett ehhez a sporthoz. A játékának talán eddig sem a mindenkori top teljesítmény volt a legnagyobb értéke, hanem a személyisége és a csapatban betöltött sportemberi szerepe.
2017. 08. 22. 09:49
hispanic
Megmondom őszintén, én inkább Dion Lewist és Boldent szeretném a rosteren mint hogy még egy WR pozíciót tartsunk Carr miatt. És ezt akkor is igy érzem, ha Carr nagyon nagyon tetszik. De a WR-ek megvannak, sőt nagyon rendben vannak. A Cooks, Hogan, Edelman, Mitchell, Amendola, Slater sort nem tudná erősebbé tenni Carr, bármennyire jó is, és Cooksék mellett nem is jutna szóhoz a bajnoki meccseken.
Ezért számára tökéletes a practice team. Lehet h ezért is fog most már kevesebbet játszani, hogy ne másnak tegyük vonzóvá. Neki is érdemes itt maradnia, és kivárni a sorát, hiszen jövőre a Patriotsban játszhatna teljes értékű tagként.
Dion Lewis és Bolden viszont fontos, az RB-k gyorsan fogynak, ott kell az a kell az a létszám hogy mindketten beférjenek, ezért inkabb ne legyen plusz WR.
2017. 08. 22. 10:22
komzoz65
Teljesen logikus amiket írsz. Tulajdonképpen pont így gondolom. De mi nem tudunk nagyon sok mindent. Lehet, hogy ez a gyerek lesz az új Edelman. Lehet, hogy jövőre már a nevére sem emlékszünk. Ezért nagyszerű, hogy egy zseniális szakember gárda értékeli ezeket a tehetségeket nálunk, és nagyon jó aránnyal mindenki a helyére kerül. Woodhead ment el talán idő előtt, az utóbbi időben nem emlékszem, hogy más stabil kezdőket rosszkor engedtünk el. Chung visszatért (titokban ezt remélem Logan Ryan esetében is), Welker, Mankins, Wilfork mind túl zeniten kerültek máshová, míg mondjuk BJGE, Vereen és még sokan mások, nem tudtak más csapatokban igazán bizonyítani.
2017. 08. 22. 14:38
hopi46
A hozzászólások többsége szerint az 53 játékos, talán 1-2 kivétellel és ha sérülés nem jön közbe, megvan. Mi várható akkor az előszezon hátralévő 2 meccsén? Játszanak még a kezdők valamennyit vagy minél rövidebb játékidővel a backup és UDFA játékosokkal "ledaráljuk" a meccseket? Várható valamilyen "kisérletezés", mint pl. volt Cy safety-ként való kipróbálása vagy egy "új" DE "kiképzése"? Nekem egyik pillanatban úgy tűnik, hogy kell még ez a 2 meccs, a másik pillanatban pedig mintha felesleges lenne, pl. a sérülés kockázat miatt.
2017. 08. 22. 17:10
topin
A 3. meccsen lesznek fent sokat a kezdők..ilyenkor még a 3. negyedben is pályán lehetnek többnyire.

A 4. meccsen már csak az utolsó roster helyekért küzdőkért van nálunk, illetve hogy képet kapjanak azokról élesben, akikkel számolhatnak a későbbiekben sérülés esetén vagy ps kapcsán.

Kísérletezés mind a 4 preseason meccs, egy elég visszafogott playbookot tolunk ilyenkor. Ezért nem reális a teljes csapat erejére nézve, ami ilyenkor látszódik az eredményekben.

Biztos kipróbáljuk a Meki féle pass rusher szitukat, ha BB tényleg ilyesmiben gondolkodik. De amúgy mi vajmi keveset tudunk arról, mi zajlik a fejében:) én továbbra is opciónak tartom, hogy a keretszűkítések után hozhatunk még veterán DE-t mélységnek a posztra.

A lényeg, hogy ne sérüljön meg senki, aki 53-ba kerülne..
2017. 08. 22. 18:22
hopi46
2017. 08. 23. 11:43
codyfiu
Nem tudja valaki miért nem elérhető sehol a meccs? TYT nekem sajnos nem opció.
2017. 08. 23. 21:30
Rolli13
Ncore-on fent van, keresőbe beírod, hogy nfl, vagy azt hogy new England (így egyből kidobja, még keresned sem kell). Meg egy másik oldalon is láttam (SportsCult).
Hozzászólás a(z) Ups & Downs - 2. előszezon mérkőzés: Houston Texans bejegyzéshez