Menetrend

Ups & Downs - 3. alapszakasz mérkőzés: Houston Texans

2016. 09. 24. 09:14
Szerző: lucas
Kategória: Cikkek

updownVannak meccsek, ami után legszívesebben csak ezt írnám:  Up – mindenki, Down – senki. Ez is egy ilyen meccs volt, hiszen a Patriots csapatként nyújtott óriásit, és minden játékos nagyon odatette magát. De a cikk hiányában mégiscsak lenne hiányérzetünk (remélem, lenne), nézzük tehát, kik voltak a legjobbak a jók közül.


Up

Bill Belichick, Josh McDaniels, Matt Patricia, Joe Judge és az edzői kar –

Nem volt kis feladat felkészíteni a csapatot erre a mérkőzésre, hiszen csak rövid idő állt a rendelkezésre a csütörtök esti meccs miatt. Azt, hogy kiváló edzői gárda dolgozik a csapatnál, jól mutatja, hogy a jól összerakott játékterv nagyszerűen működött, mind a három csapategység kivette a részét a munkából. Josh McDanielst már eddig az egyik főedzői állás várományosának tekintették, ezzel a mestermunkával jelentősen hozzátett ehhez.

Jacoby Brissett – Egész héten arról beszélt mindenki, a játékosok és az edzők egyaránt, hogy milyen nyugalommal képes kezelni Brissett  a kialakult helyzetet. Az első NFL mérkőzésén, amelyen a rookie irányító kezdőként játszott, ráadásul fő műsoridőben, egyetlen pillanatig sem érezhettük, hogy a feladat túl nagy kihívás lenne neki, és meghaladná az erejét. Higgadtan, okosan játszott, nem vállalta túl magát, de annyit képes volt kihoznia magából, amennyi a győzelemhez kellett. (19 dobásból 11 sikeres, 109 yard, csak egyszer sackelték, 8 alkalommal futott, 49 yardot és 1 TD-t). „Tudtuk, hogy mindig rendben lesz Jacobyval” – mondta a Devin McCourty. És tegyük hozzá, a második félidőt már fájós kézzel nyomta végig…

Futások: Nate SolderJoe Thuney,David Andrews, Shaq Mason, Marcus Cannon/ LaGarette Blount – A szezon előtt a legnagyobb aggodalmunk a támadófallal volt kapcsolatos. Mindenki tudta, hogy a csereirányítók mellett felértékelődik a futójáték szerepe - az ellenfeleink is. A Patriots támadásának mégis, immár harmadik meccsen is fő fegyvere a futás, és ezért nagy dicséret illeti a falat, és legyünk igazságosak, tegyük hozzá a futókat, első sorban Blountot is.

Jamie Collins – Úgy tűnik, hogy akik a múlt héten csalódást okoztak – köztük Collins is – ezen a meccsen nagyon odatették magukat. Mindenhol ott volt a pályán, 14(!) tackle-t és egy interceptiont jegyezhetünk fel a neve mellé. Kár az ingadozó teljesítményért, hiszen azzal a játékkal, amit ezen a mérkőzésen mutatott, egyértelműen a ligaelitbe sorolhatjuk.

Brandon Bolden/Nate Ebner – A 98.5 The Sports Hub rádión adott mérkőzés előtti interjúban Belichick a következőket mondta: „ Arra számítok, hogy a special team munkája nagy hatással lesz a mérkőzésre.” Nos, BB alaposan belenézhetett a jósgömbjébe, hiszen pontosan így lett. Bolden kiütötte a labdát Charles James kezéből az első negyed végén egy kickoff-returnél, így a Pats a 22-es yardvonalról indulhatott. Majd a harmadik negyedik Nate Ebner tankönyvbe illő tackle-lel ért el újabb fumble-t, ezúttal Tyler Ervin ellen. Meg kell jegyezni, hogy mindkét alkalommal Gostkowski olyan helyre rúgta a labdát, hogy a visszahordónak még „kedve támadjon” futni vele. És a hibákat a Patriots büntette, mind a két támadásból TD lett. 

Ryan Allen – Mikor képes egy punter fontos tényezővé válni egy csapat számára? Amikor úgy játszik, ahogyan Ryan Allen ezen a meccsen. 7 rúgásából 6-ot a 20-as yardvonal mögé sikerült behelyeznie, 47, 6 yardot átlagolt (micsoda különbség a múlt heti 32-hez képest). És még egy kiemelendő statisztikai mutató egy olyan mérkőzésről, ahol ennek különösen fontos szerepe volt: a Texans átlagosan a saját 16-osáról kezdhette meg a támadásokat, míg a Patriots a 40-ről.

 

Down

Cyrus Jones – A  labdabiztosság a játékosok fő erénye. Pontosan az ellenfél példájából láthatjuk, hogy milyen következménye van annak, ha valaki a saját end zone-jának a közelében veszíti el a labdát. És ez Pariotsnál is kétszer megtörtént: bár a második negyedben a punt után kieső labdánál már lent volt a Jones térde, de harmadik negyedben egyértelmű volt a fumble – szerencsére Mingo visszaszerezte. Valljuk be, ez inkább a szerencsén múlott. Ezért egyedüliként mégiscsak be kell írnunk valakit ebbe a kategóriába is. 

 

Hozzászólások

2016. 09. 24. 09:19
(Egy jó tanács Cyrus Jonesnak: „Tanulj meg a labdára vigyázni haver, különben nem lesz hosszú a patriotsos pályafutásod!”)
2016. 09. 24. 10:23
darth king
Cyrus Jones fumble-k: én úgy emlékszem, Mingo akkor "szerezte" vissza, amikor már halott volt a labda(kvázi Mingo reakciója dicséretes itt), a "valódi" fumble esetében Jones saját maga kaparta vissza magához a bőrt...
2016. 09. 24. 10:33
2016. 09. 24. 10:54
Chatmansky
Remek munka volt. Mindenkinek. Nekem a legmeghatározóbb pillanatat Jacoby td futása volt. Pontosabban az a testcsel amivel meglettek a pontok. Abban minden benne volt. Mentálisan is nagyot lökött rajtunk ez a csütörtök. Nem mintha ezzel a Pats-nél gondok lennének. :-) Az, hogy asszem' a harmadik negyedben jutottak át először a térfelünkre, igen beszédes. Pedig nem olyan sz@r ez a Texans. Akkor... Nagy gratula!
2016. 09. 24. 12:26
Plota
Igen, a harmadik negyedben, annak is a végén, ha jól emlékszem utolsó percben, vagy ilyen másfél perccel a negyed vége előtt... :D
2016. 09. 24. 15:59
MemphisM
2016. 09. 24. 15:50
torsza
Már előzőleg hozzászóltam valamikor a 7en: Osweiler dobásait "méltattam". Nos, pontosan úgy játszott, ahogy az előző két meccsen és az előző szezonban. Rosszul. Ez a srác nem figyel eléggé és rossz döntéseket hoz. Nekünk ez most nem volt baj, mert a futójátékukat nagyon szépen megfogta a védelem. Az, hogy a 3. negyedben jutnak át először a másik térfélre, az gáz. Így játszott a Seattle a Rams ellen, egy nyamvadt mezőnygólra tellett és általában 3&out volt a vége.
2016. 09. 25. 00:20
hopi46
Azért őrületes az, hogy Osweiler, aki egy egész meccs alatt egyszer tudta a mi 35 yardosunkig eljuttatni a labdát, ebben az évben 9 millió dollárt keres, míg Brissett 450 ezret. (De JG is csak kb. 700 ezret.)
2016. 09. 25. 18:56
fatman
Osweiler nem 72 misit kap 4 évre???
vagyis havontamásfelet, mint Brady pár éve, ami akkor rekordmagas volt...
nagyon elszálltak a fizuk...
2016. 09. 24. 15:57
MemphisM
Cannonnak volt egy false startja. De ezen kívül az Ofal nagyon jól muzsikált.Ilyen futás blokkolást nem láttam Correy Dilon korszak óta. In BB&JMD we trust.
2016. 09. 24. 17:00
nszgergo
jaja nagy respect!
volt, h Cannon egy az egyben megfogta Wattot! nem hittem a szememnek :) (jó többnyire duplázták)
2016. 09. 24. 18:55
Croaker
Angolosoknak :

http://www.nfl.com/news/story/0ap3000000708096/article/end-around-what-will-it-take-to-stop-the-patriots

Igen jókat röhögtem :)
2016. 09. 24. 19:40
Burkus
Jó szöveg. Amúgy nem kellene a perfect season hype, hogy csak rakják a terhet a srácokra. A gyűrű a lényeg.
2016. 09. 25. 12:15
pointer01
De most őszintén, miket gondolkodhatnak a Ligában, hogy csinálják??
Mások hosszú évek alatt nem tudják összeigazítani a QB - játékséma kettőst, itt meg mindegy milyen QB jön, az egyszerüen működik. Ebből még mutogatás lesz hogy csaltunk :-P
Ha a Miami ellen nem alszik el a D, akkor...
Az írás hatalmas :-D
2016. 09. 25. 00:26
Whitealert
Azok között voltam, akik Blountot eléggé ki akarták utálni a csapatból, de amit idén nyújt az igen meggyőző. Óriási különbséget jelent, ha a fal futásra jól dolgozik előtte, nincs sérülése (ha jól emlékszem csípő sérülése volt), és Develin is blokkol neki. Győzelemről: elég sima volt, alig várom a Billst. Szerintem már minden Pats szurkoló elhiszi, hogy 3. számú irányítóval sincs lehetetlen. :)
2016. 09. 25. 08:04
LasVegas
Kicsit OFF: Dobsont elküldte a Lions is. Szóval ott us eléggé down volt.
2016. 09. 25. 08:05
LasVegas
2016. 09. 25. 10:33
darth king
Bár ahogy olvastam, a tudása igazán ki se derült se jó, se rossz irányba, a hét elején igazolták le. A Lions viszont inkább LB-hiányos jelenleg, 2 vagy 3 ép volt csak a hétvégi meccsre, az ő helyére is LB-t hoztak.
2016. 09. 25. 16:11
vodka03
OFF: Jose Ferandez a Miami Marlins dobója elhunyt hajó balesetben. Nem kérdés, hogy a jövőben a liga egyik legmeghatározóbb játékosa lett volna. Nyugodjon békében.
2016. 09. 25. 18:31
fatman
mindig is szerettem Blountot, de Matt Forte nekünk nem ért volna meg 12 misit 3 évre???
2016. 09. 25. 19:30
pisces53
OFF! Nem tud valaki a mai meccsekhez StreamsArena linkeket. kutyafule001@gmail.com
Köszönöm
2016. 09. 26. 11:49
komzoz65
A vasárnapi eredményekkel már biztossá vált, hogy a csapat a 4. meccs kimenetelétől függetlenül a csoport első helyén adja vissza TB-nek a karmesteri pálcát. Ez hihetetlen teljesítmény.

Sokat gondolkoztam a meccs után azon, hogy BB mivel körözi le folyamatosan a többi szakembert ennyire. Egyre inkább meggyőződésem, hogy az NFL-ben túlhangsúlyozzák a testi adottságokat és tehetséget, míg a lelkiek szerepét alábecsülik.

Az az igazság, hogy a csütörtöki meccsen a szimpla tehetséget figyelembe véve sem a védelem, sem a támadás terén nem álltunk jól. BB szerintem olyan lelki emeltyűket talál minden egyes játékoshoz, mely különböző okokból ugyan, de ugyanazt a hatást váltják ki. Legyen az zöldfülű kezdő, máshol elparentált veterán, dicsőségre vágyó kifakult sztár, nem vagy alig draftolt meg nem értett zseni. Mindahányan az ügy iránt mérhetetlen alázatot tanulnak, beilleszkednek a gépezetbe és olyan szinten, és olyan elszántsággal teszik a dolgukat, hogy rendre az elvileg jobb ellenfeleik fölé tudnak emelkedni.

Nyilván van egy mindig az ellenfélre szabott szisztéma is, de akárhogy elemezzük, ebből nem jön ki mindaz ami a New Englandnél történik - 15 éve.

A BB story valójában egy hősköltemény, mely arról szól, hogy az egy célra összeterelt nagyon különböző emberek, egységbe forrva, miként haladják meg önmagukat - és ezáltal ellenfeleiket - hétről hétre. TB emblematikus figura mindehhez, de itt a példa, hogy ez még nélküle is működik.

Nekem a legnagyobb up, hogy mindennek szurkolóként részese lehetek.
2016. 09. 26. 12:23
Kollega
Illene kiemelni Jerry Schuplinski QB edző nevét (a meccs után BB meg is tette). Valószínűleg a legnagyobb munkát ő végezte a héten.
Hozzászólás a(z) Ups & Downs - 3. alapszakasz mérkőzés: Houston Texans bejegyzéshez