Menetrend

Ups & Downs - 4. alapszakasz mérkőzés: Miami Dolphins

2018. 10. 01. 21:13
Szerző: Increay
Kategória: Cikkek, Meccsek
A New England Patriots vasárnap lejátszotta idei negyedik alapszakasz-mérkőzését, ami egyben az első csoportrangadó is volt. Az ellenfél az eddig hibátlan mérleggel álló Miami Dolphins volt, és bár sokan tartottak a mérkőzéstől, az végig a Patriots kedve szerint alakult, és fölényes, 38-7-es győzelmet aratott. Lássuk kik emelkedtek ki a csapatból a győzelem során!

UP

Sony Michel: Az újonc futónak nem volt könnyű első két meccse a profik között, tegnap azonban remekül mutatkozott be a Gillette Stadiumban. 25 futásból szerzett 112 yardot, valamint megfutotta élete első NFL-touchdownját is. Michel játéka mellett a fal blokkoló munkája is kiemelendő, Develin pedig hozta a "szokásos formáját". Úgy tűnik, Josh McDaniels is a szélső futások felé fordítja a figyelmét, a yardok nagy részét így szerezte a támadóegység.

Kyle Van Noy: Az egész frontseven meggyőző volt a meccs alatt, de Van Noy kiemelkedett közülük, ráadásul övé volt a nap egyik nagy játéka is; egy elrontott snap után szerezte meg a labdát - Tannehill kezéből kitépve azt. A labdaszerzésnek köszönhetően remek mezőnypozícióban kapta meg a labdát a támadósor, a következő playből büntettek is, James White szerzett touchdownt. Van Noy egyébként négy szereléssel zárt és egyszer megütötte az ellenfél irányítóját.

Josh Gordon: Senki nem tudta mire is számítson a debütáláson tudva azt, hogy sérüléssel is bajlódott, valamint nem volt még elég ideje összeszokni a támadósor többi tagjával. Brady kétszer is kereste labdával harmadik kísérlet során, mindkettőből first down is lett. Bár űrszámokat nem produkált, jó volt látni a játékát.

A teljes védelem: Kicsit túlzónak tűnhet az egész védelmet dicsérni, de ma tényleg nehéz volt kivetni valót találni a játékukban. Tannehill állandóan nyomás alatt volt, remekül fogták meg a Miami futásait (56 yard 18 kísérletből), a defensive backek pedig remekül védekeztek az elkapókon, Tannehillnek tökéletes dobásokat kellett volna végrehajtania, ez szerencsére nem sikerült. Többen is kiemelkedtek a védelemből, J.C. Jackson megszerezte első interceptiönjét, John Simon sacket ért el már rögtön az első meccsén, Adam Butler nagyszerűen játszott az egész meccs alatt, és Hightower is feljavult.

+1: Cyrus Jones remekül oldotta meg a punt visszahordásokat, valami ilyesmit várunk tőle két éve, Dorsett 4 elkapásból szerzett 55 yardot és egy hatpontost, Patterson remek testcsellel verte meg az ellenfelet egy 55 yardos touchdownért, White pedig ismét nagyszerűen játszott, futott és elkapott touchdownt is szerzett.

DOWN

Rob Gronkowski: Gronkowski már a héten is limitáltan edzett, a meccsen pedig rásérült a bokájára - elsődleges hírek szerint semmi komoly, de kérdéses a játéka a Colts ellen. 31-0-ás előnynél hagyta el a pályát, így már nem akartak vele kockáztatni - teljesen érthető okokból. Fontos megjegyezni, hogy Gronkowski nem a teljesítménye miatt került ide, hanem a sérülés miatt.

Elandon Roberts: Nála sem a teljesítménnyel volt a gond, sajnos ő is megsérült a mérkőzés végén. Azután, hogy az újonc Ja'Whaun Bentley sérültlistára került a héten, nem hiányzott egy újabb probléma az amúgy is vékonyka linebacker sornak.

Büntetések: Ezen a mérkőzésen nem számítottak a szabálytalanságok szerencsére, de némelyik azért bosszantó lenne egy szorosabb mérkőzésen. White 39 yardos játékát vették el a bírók (itt megjegyezném, hogy szerintem ez hatalmas hiba volt, én nem láttam holdingot), JonJonnak volt egy holding büntetése harmadik kísérletnél, valamint egy játék során három sárgát is dobtak a támadósorra.

Tom Brady eladott labdái: Bár Brady a mérkőzés nagy részén jól játszott, de akárcsak a büntetések, az eladott labdák is megbosszulhatják magukat egy szorosabb meccs során. Az első INT-nél Bobby McCain remekül olvasta a játékot, könnyű zsákmány volt számára a labda. Az utolsó negyedben 38-0-nál dobta második pickjét Brady, nyomás alá került, és ahelyett, hogy bevállalta volna a sacket, egy rossz passzt engedett el. Bár ez a két INT csak Brady statisztikáit rombolta, a Patriots így nem került 40 pont felé, ennek ellenére magabiztos győzelmet arattak.

Forrás: CBS Local

Hozzászólások

2018. 10. 01. 22:59
anti pass
Mennyire öröm látni -és jogosan- a komplett védelmet a jók között.
2018. 10. 01. 23:34
hopi46
Ez egy újabb UP&DOWN forrásnak tűnik és rendkívül furcsának. Egyszerűen érthetetlen, sőt kissé nevetséges, hogy a lesérülő játékosok a sérülésük miatt DOWN-ba kerülnek. Ráadásul Nekem nem tűnik egyértelműnek mit jelent a vastagbetűvel szedett játékos név a mondatok között Ők is jók vagy rosszak?
Én jobban örülnék, ha cikk írójának a véleménye jelenne meg ebben a rovatban. 0-5 játékos/csapatrész itt is ott is, aztán majd elvitatkozgatunk rajta. :)
2018. 10. 02. 01:49
Increay
Így van, sajnos idén Reiss nem ír ilyen cikket, eddig még tweetet rakott ki, de konkrét elemzést nem... Jó ötletet adtál Hopi, megvitatom a többi szerkesztővel, ha rábólintanak, tőlem okés a dolog (nekem sem igazán jött be az, hogy a sérülés miatt kerül valaki a DOWN-ba...) A PatsPulpit szokott még ilyen cikket kirakni, de ott 8:1 volt az arány ami számomra picit túlzó... A vastagbetűvel szedett szöveg csak a játékosok nevét takarja, semmi egyéb funkciója nincs. Így próbálom azt elkerülni, hogy egy teljesen összeolvadó, homogén és néha talán zavaró, olvashatatlan cikk legyen belőle:)
2018. 10. 02. 01:59
hopi46
OK, Mi ketten elég gyakran egyetértünk. :)
2018. 10. 02. 01:50
Dartsitis
Egyetértek hopi, teljesen nonszensz, hogy szerencsétlen játékosok azért kerülnek down-ba, mert megsérülnek. Bradyt viszont jogosnak érzem, legalábbis önmagához képest gyöngébb volt most is, meg tudja ő ennél sokkal jobban is hangálni a tojáslabdákat.
2018. 10. 02. 11:09
Touchdown Tom
Nem Tom Brady van a downban, hanem az eladott labdäi. Lehet arra celoz a cikkiro, h azok a passzok a labdäk hibäi voltak, ne adj Isten a nyomäsuk nem volt megfelelö.
2018. 10. 02. 07:00
dravait
Azért a Cyrus Jones UP kicsit erős, azért attól ne legyen már UP-ban, hogy nem dobálta el az elkapásait... :)

Roberts is nekem UP, volt legalább 3 jó szerelése (mondjuk egyszer pont ott akart valaki elkapni, ahol állt, egy lépést kellett megtennie, na, arra azért odaért.. :) ), ez szerintem nála personal best.

Develin zseniális, hihetetlen nézni, ahogy megy a futók előtt és olyan blokkokat oszt ki, de olyanokat...

Brady INT-jei meg érthetetlenek, egy meccsen KETTŐ??? És mindkettő Dorsetten, a legkisebben?? Ezt valaki fejtse meg, hogy a leglabdáravigyázóbb QB miért csinált ilyen furcsaságot...

És említsük meg a végén Dorsett bravúros TD elkapását, mert ha ott nem szaltózik, akkor a labda elkapás közben földet ér - ez volt ott az egyetlen lehetséges jó megoldás, kiváló helyzetfelismerés a részéről.
2018. 10. 02. 07:09
MemphisM
Én Josh Gordon blokkoló szerepét is kiemelném! Mert white és Patterson tdnél is ő volt aki bont eleget blokkolt a széleken.
2018. 10. 02. 09:01
daelaci
Mondjuk a Pattersonos TD-nél a blokk tényleg fontos volt, a szabályossága már egy másik kérdés. :)
2018. 10. 02. 10:07
cspeti98
Az James White volt és teljesen szabályosan csinálta, 1 yardon belül ütközött a védővel.
2018. 10. 02. 10:31
daelaci
Erről a szabályról nem tudtam, de biztos van ilyen még sok. :)
2018. 10. 02. 10:22
MemphisM
Lefújták!? Than it was clear!
2018. 10. 02. 08:07
Touchdown Tom
Nekem egyedül Allen a punter nem tetszett, mindig 30-40 yard közeleböl jöhetett a miami.
2018. 10. 02. 08:19
dravait
Az egész special team furcsán működött - nekem az volt az érzésem, hogy az ellenfél rendre tudott a punt elkapás után még yardokat szerezni, a mi elkapóinkat meg szinte azonnal megállították vagy eleve el se indultak. Mintha koncepcionális eltérés lett volna a két csapat ST működése között - mi ebből a szempontból hátrányban voltunk. Egy szorosabb meccsen ez döntő momentum lehet.
2018. 10. 02. 08:34
palesz42
Volt egy kickoff, amit látszólag szándékosan Gost nem a visszahordónak, hanem a (szemből) jobbra állónak rúgott igen röviden. Volt valami okosság, de nem jött be, mert a 40-es körülire hordták vissza.
2018. 10. 02. 08:41
Touchdown Tom
Az nem Gost hibäja volt, ö csak azt tette amit a koordinätor hivott. Az egesz specko csapat nem mozgott jol, a puntok rövidek voltak, de ennek ellenere se ertek oda idöben. Most a defense-ben ott volt az agresszivitäs, de a specko csapatban nem, erthetetlen.
2018. 10. 02. 09:02
palesz42
Igen, én is így értettem: ez egy hívás volt, ami nem jött be. Az agresszivitás se jó mindig: volt egy play, amiben 3 zászlót dobtak a specteamre...
2018. 10. 02. 08:51
cspeti98
Azért Cyrus returnjei rendben voltak és a két rookie CB is jól dolgozott a Dolphins gunnerek ellen.
2018. 10. 02. 12:31
hulith
A Dolphins specialis egysége liga szinten is a nagyon jók közé tartozik.
2018. 10. 02. 19:10
hopi46
Annyira jó, hogy első a támadást kezdő yardpozícióban. :)
Hozzászólás a(z) Ups & Downs - 4. alapszakasz mérkőzés: Miami Dolphins bejegyzéshez