Menetrend

Ups & Downs - 5. alapszakasz mérkőzés: Tampa Bay Buccaneers

2017. 10. 07. 08:00
Szerző: Increay
Kategória: Cikkek, Meccsek
A New England Patriotsnak nem sok ideje maradt a pihenésre és a felkészülésre, hiszen a vasárnapi meccs után már csütörtökön pályára kellett lépnie a Tampa Bay Buccaneers ellen. Bill Belichick eddigi pályafutása során minden stadionban nyert már mérkőzést, kivéve a Raymond James Stadiumban. Szerencsére ez a sorozat megszakadt, a Patriots 19-14 arányban felülmúlta ellenfelét, így 3-2-re javította mérlegét. Nézzük, kik nyújtottak jó, és kevésbé jó teljesítményt!

UP

Danny Amendola: A 3. számú elkapó és a csapat top returnere ismét megmutatta mennyire fontos tagja az együttesnek. Rengeteg clutch szituációban kapott el labdát, végül 8 elkapásból 77 yarddal, és három visszahordásból 51 yarddal zárt. A második negyed végén volt egy 40 yardos visszahordása, ennek köszönhette a csapat, hogy még a félidő előtt újabb pontokat tudtak szerezni Gostkowski révén. "Danny nagyszerűen játszott, ahogy mindig is teszi. Remek éve van idén, rendkívül büszke vagyok rá. Keményen dolgozik nap mint nap, ő az a játékos akivel szeretek együtt dolgozni." - mondta róla Brady a meccs után.

Stephen Gostkowski: Gostkowski úgy látszik visszatalált a helyes útra, a tavalyi hibái után, idén az NFL egyik legpontosabb rúgója lett. Ma négy mezőnygólja is sikeres lett, sorozatban 27, 23, 45 és 48 yardról, míg az ellenfél rúgója Nick Folk háromszor is hibázott. Az utolsó - 48 yardos - field goal rendkívül fontos volt, ezzel lett 19-14 az állás 1:14-gyel a vége előtt. Ha kimaradt volna, a Buccaneersnek a saját 37 yardos vonaláról kellett volna mezőnygól távolságig jutni, így viszont a saját 25-ösükről kellett touchdownt szerezniük. "Nehéz döntés volt, hogy megpróbáljuk-e, mert rendkívül erős volt a szél, ami ráadásul keresztbe fújt a pályán, tovább nehezítve az amúgysem könnyű rúgást. Steve azonban remekül teljesített." - mondta Bill Belichick.

Stephon Gilmore/Malcolm Butler/Devin McCourty/Patrick Chung/Duron Harmon: Micsoda különbség van a múltheti és a tegnapi mérkőzés között! Gilmore remekül fogta meg Mike Evanst, míg Butler DeSean Jacksonon védekezett. Chung sokszor ért oda remekül az ellenfél TE-jére, Bratere, Duron Harmonnak pedig majdnem volt egy interceptionje. McCourty remekül irányította a secondaryt, szerencsére nagyon kevés félreértés volt közöttük a mérkőzés során.

Matt Patricia: Úgy látszott, a védőkoordinátor nem sokat aludt az elmúlt néhány nap során, de azt tette, amit egy okos edző csinál: mindenkit a helyén játszatott, és remek gameplannel készítette fel a védelmet a rövid hét ellenére.

DOWN

Brandon Bolden: Bolden az egyik legfontosabb játékos a speciális egységben, azonban a neutral-zone infraction büntetése egy Buccaneers-punt során nagy hiba volt. Emelett egy alkalommal szabálytalankodott egy visszahordás során. A speciális egységnek nem a mai volt a legjobb napja, két másik büntetésük is volt Joe Cardona és Nate Ebner révén.

Cassius Marsh: A negyedik szezonját taposó defensive endnek sem ez volt élete meccse. Egy alkalommal későn ütötte meg Winstont egy Hail Mary játék során, ezzel esélyt adva egy field goalra az ellenfélnek (szerencsére kimaradt). Többször is lehetett látni, hogy túlfutott az irányítón, ha azonban ki tudja küszöbölni ezeket a hibákat és jó technikával fogja támadni az irányítót, hasznos tagja lehet a védőfalnak.

Deatrich Wise Jr.: Az ő játéka is Marshéra hasonlított a Bucs ellen. Volt két teljesen felesleges büntetése, az egyik 3&20-nál, a másik pedig a félidő előtti Hail Marynél. Neki is egy jó lecke volt a mai mérkőzés.

Pass protection: Bradyt hatszor ütötték meg, és háromszor is sackelték a Buccaneers védői, ami azért is baj, mert eddig 3 meccsen összesen 1 sackjük volt. Marcus Cannonnak sem volt jó meccse, Adarius Ganton verte meg annál a játéknál, amikor Brady kezéből kiütötték a labdát. Az egész támadófalnak össze kell szednie magát, szerencsére erre van 10 napjuk, legközelebb jövőhéten vasárnap játszik a Patriots, a New York Jets ellen idegenben.

Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2017. 10. 07. 08:08
LasVegas
Nate Soldert egészen nyugodtan lehetett volna nevesíteni a Down rovatban, annyira kiemelkedően gyengén játszott tegnap.
2017. 10. 07. 08:14
LasVegas
Ja igen, még nálam nagyon down volt mindkét csapat color rush meze. El kéne felejteni ezt a baromságot az nfl-nek, alig van csapat, ahol nem borzalom a végeredmény. (Talán max. a Detroit meg a Tenessee, de ez ízlés dolga.) Nekem mindenesetre nagyon furcsa volt ez a full hófehér szerelés.
2017. 10. 07. 08:16
Increay
Szerintem a mi kék color rush mezünk se csúnya... :)
2017. 10. 07. 08:18
LasVegas
Ez is igaz, csak még hóvakságom van a tegnapi fehértől. :-)
2017. 10. 15. 11:37
byrd
Ebben a témában Las Vegassal értek egyet. Szerintem is baromság az egész, még ha egyes csapatok szerelése esetleg nem annyira baromira ronda is!
2017. 10. 15. 11:37
byrd
Ebben a témában Las Vegassal értek egyet. Szerintem is baromság az egész, még ha egyes csapatok szerelése esetleg nem annyira baromira ronda is!
2017. 10. 15. 11:37
byrd
Ebben a témában Las Vegassal értek egyet. Szerintem is baromság az egész, még ha egyes csapatok szerelése esetleg nem annyira baromira ronda is!
2017. 10. 07. 08:23
DeXTeR
Azért érdemes megnezni a fuzovelkifele oldalan megjelent cikket a védelemrol... Eleg bicska nyitogato a cikk
Ha valakit érdekel.
http://fuzovelkifele.com/2017/10/a-pats-vedelme-szamokban-nagyon-rossz-szamokban/
2017. 10. 07. 08:53
pats4ever
Kapni fogsz a szerkesztőktől hogy FK-s cikket linkeltél... :-)
2017. 10. 07. 09:34
DeXTeR
Nem reklámozás volt a célom, ha zavarja őket nyugodtan törölhetik. Csak engem eléggé zavar amit es ahogyan írnak... Ahogy lentebb a kolléga is írja elég szánalmas a cikk...
2017. 10. 07. 09:39
Increay
Nem is a reklámozás miatt, hanem pont az ilyen cikkek elkerülése végett, lásd pl. múltkori elemző cikk, aminél aki nem néz utána, az azt hiheti hogy ők írták, miközben csak egy ESPN cikket fordítottak:)
2017. 10. 07. 08:56
LasVegas
Végre van mit írni az öt Super Bowl mellett. Ennyi, nem több. Általános, jó' magyar szokás, hogy ha valaki meggyengül, gondja van, beletöröljük a lábunkat, de jó alaposan, a sáros felével (mondjuk ez máshol sincs másként). Ha pedig ez egy sikeres valaki, esetünkben a sportág korszakos bajnok csapata, akkor meg túlcsordul az élvezeti faktor, és fröcsögve jön minden, ami a csövön kifér. Minden degradáló jelző, alázó kifejezés külön örömet okoz mind az írónak, mind a hatereknek. Hagyjuk ezt meg nekik! Nekünk ott van az évtizedes siker, a Lombardik, minden idők legjobb irányítója és edzője, meg az egyik legjobb fej tulajdonos. Az ilyen cikkek kiváló gyújtósként szolgálnak majd a tábortűznél, amikor körbeüljük idény végén, és koccintunk egy újabb sikeres szezonra.
2017. 10. 07. 10:51
daelaci
Azt azért el kell ismerni, hogy a védelmünkről túl sok jót nem lehet írni az eddig mutatott játék alapján. Mióta nézem az NFL-t nem láttam ennyire gyengén teljesítő Pats védelmet. A számok sajnos a cikk íróját igazolják, a hozzáfűzött megjegyzések viszont tényleg nem túl elegánsak.
2017. 10. 07. 15:13
hopi46
Hát amit leírtak az sajnos igaz és dühhel ("bicskanyitogató") nem cáfolható. A FK nem Pats rajongói oldal. Igaz, Arnold?
2017. 10. 07. 16:52
Arnold Patsenegger
Hát nem rajongóinoldal az biztos. Mondjuk az is tény,hogy rengeteg Patses cikk jelenik meg. Pl. Sokan meg arra panaszkodnak,hogy az FK túl Pats párti...

Multkor kerekesisti agyon vissza szarozta a védelemet ,igaz szerintem belőle inkább a csalódottság beszél Pats szurkoló lévén (akkor pl. Egyetértettem vele már ami a teljesítményt illeti, mert azért a csapat nem szar akármit is mondanak).

Ami az oldalt illeti szerintem azért egy szerethető oldal. Napi szinten sok új cikk (fordítás :D) jelenik meg.

Sajnos az utöbbi időben egyre több kicsit elfogult hangvételű is van. (Pl. Trump meg mindenféle neonáci felvonulás mi egymás)
2017. 10. 07. 17:03
Arnold Patsenegger
(A hozzászólásom másik fele hova lett?...)

Arról persze nem cikkeznek, hogy agyon hypeolták a Brownst az offseasonben most meg 0-4 el kullognak az 1/1 felé és ennek mi az oka... :D

Mind1. Èn azt mondom ha srácok nem tetszik amit írnak akkor kommentben írjátok le a vèleményeteket nekik had érezzék (max nem válaszolnak.)

Erről a cikkről meg az a véleményem,hogy semmi extra nem hangzik el benne csak hogy számokkal is a szánkbarágják a védelem milyen gyengén teljesít... hátha akad még pats szurkoló aki nem tudja. Kulönösebb sértés nem érte a csapatot. (Ok a lángoló szemetes már túlzás, már lehet túltolják)

Azt mondom remélem feltámad a védelem kibaszunk mindenkivel és minimum Superbowlig megyünk, oszt körberöhögjük őket.
2017. 10. 07. 20:33
az a legnagyobb baj velük, h minket mindenhol leszólnak h csak fordításokat csinálunk, miközben ők is, csak úgy adják elő, mintha ők írták volna, forrásmegjelölés nélkül.

Itt minden fordított cikkre engedélyünk van, nekik semmi nincs, csak "lopnak". Ahogy egyébként már innen is, és még ők voltak felháborodva, ha szóvá teszi az ember.
2017. 10. 07. 21:17
Arnold Patsenegger
Ezért is írtam,hogy sok a fordítás és valóban nem szokták megjelölni a forrást, max a címben elrejtik, hogy ki hol írta az alábbiakat.
A konfliktusról a két szerkesztőség közt nem tudtam. ( mondjuk sejthető volt, már aki figyelt a hozzászólásaitokra).
2017. 10. 07. 08:54
Alexander
Az egesz oldal bicskanyitogató.Nem értem,hogy veszik a bátorságot,ahogy néha a csapatokról írnak.
2017. 10. 07. 09:00
LasVegas
Igen, az aggyal kifelé elnevezés jobban illene az oldalhoz.
2017. 10. 07. 09:06
azimut
Dobtak ellenünk 334 yardot ,amiből Jackson 106 yardot kapott el és up-ba kerülnek Butlerék?
Érdekes....
2017. 10. 07. 10:54
daelaci
Gondolom látott egy reménysugarat, mert talán már egy kicsit jobban mozogtak, de ez a teljesítmény még nagyon messze volt egy uptól.
2017. 10. 07. 13:26
Pat Patriot
Ez így igaz... Szerintem legyen up a secondary akkor, ha mondjuk egy Falcons elleni meccset lehoz 300 alatti yarddal.
Mert akkor majd Cannon up lesz, ha csak 2 sacket enged Millernek a Denver ellen, vagy Gilmore, ha 110 yardon tartja Jonest?
Volt pár szép védekezés, de azért elég sok olyan helyzet volt, amit a támadóknak illett volna elkapniuk, azaz nem a védelmen múlott a dolog. Tartok tőle, hogy a secondary up státusa Winston utolsó passzán múlott. Ha az TD, akkor a sec is megy a "down"-ba.
2017. 10. 08. 09:45
komzoz65
Szerintem a yardok nem sokat mondanak. Tudom az amik addig mantrázzák amíg elhiszik, de valójában csak a pontok számítanak, és abból is csak az, hogy mi szerezzünk többet.

Az baj, ha 30 fölött szedünk be otthon rendszeresen nem kiemelkedő támadósoroktól. Ha 14 a nagyra hypolt Tampa O-tól idegenben, akkor az nagyon jó. A yardok nagy része a 4. negyedben jött. Ez ami nem jó. De egyébként ha láttad a meccset, akkor tudod Winstonék szenvedtek majdnem végig.
2017. 10. 07. 09:25
polo62
azért a sec nálam nagyon nem up. nem mondom hogy down, de felfelé semmiképp nem emelkedtek ki. annyiban voltak jobbak az előző 4 meccsnél, hogy csak 1 nagy játékot engedtek, amikor Butler nagyon okosan 3&2nél 7-8 yardra védekezett DJaxen és így izgalmassá tette a végét. nem mondom, hogy nem volt javulás, mert Chung, de főleg DMC is más szinten játszott, mint eddig, de bőven van még hová fejlődni. ennek ellenére én bizakodó vagyok, mert ez egy nagyon fontos győzelem volt lélektani szempontból.
2017. 10. 07. 09:36
Increay
Az utolsó negyedben 210 yardot passzolt a Bucs, addig nagyon szépen működött a sec, nyilván az utolsó drive amikor hátrébb védekeztek lerontotta ezt a teljesítményt, de ettől függetlenül jól játszottak szerintem, főleg az előző meccsekhez képest:)
2017. 10. 07. 09:38
Franky
Az egész Offense fal lehetett volna Down, igaz ebben az is benne van, hogy Brady sokáig tartja a labdát, mert az elkapóink nem tudnak gyorsan elszakadni, ennyit tesz két klasszis kiválása.
Ja az egész D is Down mert nem mi voltunk jók hanem a Tampa Offens Droppolt olyan játékokban ahol se közel sem távol nem volt egy védőnk se. Azok meg lettek volna akkor .....
Viszont jön szerintem az negyik nagy erőpróba a Jets ellen lehet javítani. A csapat egészét tekintve viszont UP. mert nyertek. Ha mindig így nyernek egy szavam sem lesz.
2017. 10. 07. 09:41
Increay
Azért a futások jól működtek, ezért lett csak a pass protection kiemelve :D Gillislee, Lewis szépen hozták a yardokat:)
2017. 10. 07. 23:37
komzoz65
Most ez a sláger téma. Tényleg beveszi ezt valaki, hogyha valakit agyba főbe vernek, folyamatosan siettetnek az 75%-al dob? Nem komoly.

És ez megy.

Itt is volt egy részben kényszerű, részben a keret változásából adódó váltás. A tavalyi Hogan project sikerén felbuzdulva hosszabb passzok kerültek előtérbe. Jött Cooks, Dorsett ezzel a céllal miközben kiesett JE. Amendola, Hogan, White, és Burkhead amíg játszott részben megoldják a rövidebb passzokat. De Amendola kivételével messze nem jönnek JE szinten az elkapás utáni yardok. Így hosszabbakat kell dobálni. Annál meg jobban odaérnek. A NE messze a legjobb a vertikális játékban idén.

Igen Solder lassan kezdett, és Cannon se mindig 100-as. De ez lehetetlen lenne ebben a sémában. Ez a játék meccsenként pár sacket mindig fog hozni. De most amikor Gronk hiányában nem volt TE játék, és a rövidet is kellett erőltetni, TB dobott egy felesleges Int-et, futkorásztunk is, többet mint szoktunk ebben az idényben, mert többnyire nálunk volt az előny és mégis 300 yard felé került TB.

Meg kell nézni azokat a meccseket, ahol tényleg igazi nyomás alatt volt TB, azokat el is vesztettük többnyire. A 2015-ös AFC döntő például.
2017. 10. 07. 11:01
Ferran
Az elején elég meggyőzőek voltak a srácok, egészen a második negyed végéig. Onnantól viszont nem a megszokott hozzáállást láttam. Olyanok voltak, mint akik fejben nincsenek ott: agyatlan szabálytalankodások, koncepció nélküli támadójáték, befejezetlen szerelések, érthetetlen felállás a védőoldalon (Butler 3&2).
Ezt a győzelmet a Bucs hozta össze nekünk, úgyhogy nálam Amendola mellett nekem egyedül ők férnek be az UP-ba. A többiek átlagosak voltak vagy az alattiak.
2017. 10. 07. 19:47
balimate
Mai napig nem értem, hogy 3&2-nél miért kellett Butlernek legalább 10 yardra felállnia és a snap pillanatában hátrálnia,úgy hogy LB sorból senki nem volt mellé rendelve, hogy segítsen a rövid utaknál vagy a befelé menő utakon. Brutális gyors Jackson,de ennyire azért nem kell tisztelni, főleg egy ilyen szituban
2017. 10. 07. 12:21
ua
Van honnan javulni, és van hová, mert a Jets ellen ez kevés lesz, hajtani fognak, mint az őrültek...
2017. 10. 07. 12:23
bradycardia
Most már muszáj nekem is belekotyognom, bár csak ismételni tudom önmagam:
https://www.youtube.com/watch?v=6EXrewbmzkY
Érdemes a 10:05-nél kezdődő dialógust figyelni. Tom Bradyt pedig nyugodtan helyettesítsük Patriotsszal.
Egy meccs 60 percig tart. (Ezt már megtanultuk/megtanítottuk.) Az alapszakasz pedig 16 mérkőzésből áll. Várjuk ki a végét.
A természetben nem a leggyorsabb, a legügyesebb vagy a legerősebb marad fenn, hanem az, aki legjobban alkalmazkodik. Ebben pedig a Pats a legjobb ebben az évezredben.
2017. 10. 07. 14:48
hopi46
Amit leírtál az igaz. De ezekben a "Meccsek" rovatban az adott mérkőzéssel "illő" foglalkoznunk, mert a címeik ezt predesztinálják (Első benyomás...; Up &Down...; Nyilatkozatok... stb) és nem a szezonnal vagy annak várható eredményével.
2017. 10. 07. 19:01
podorpeter
Sziasztok én még csak most néztem meg a meccset.
Szerintem javultunk a védelemben sajnos az offense meg gyengébben muzsikált.Én mindkét egységnél látom hogy mire lehetne képes egyedül a falak aggasztanak mert a többi össze fog állni és nem követnek el kapitális hibákat.
De megpróbálhatjuk a tavalyi taktikát mindíg szidni valakit a csapatból s az varázsütésre feljavul :) Én továbbra is töretlenül hiszek a CSAPATban az EDZŐKben és a SZURKOLÓKban. GO PATS
2017. 10. 07. 19:52
balimate
Nem tudom valaki észrevette-e, de Martin majdnem endzone-ban való befutása során akkora holding volt Van Noy-on, hogy öröm volt nézni. Nézzétek Van Noy-t és ahogy a karját megfogva olyan látványosan húzzák vissza, hogy csak a vak nem látja....v

https://youtu.be/-Ijlme4Sj0M?t=142 (2:22-től indul,ha nem lenne jó az időzítő)
2017. 10. 07. 23:23
B.Toma
Ilyen tucatnyi van minden meccsen. Ahogy Sanyi is szokta mondogatni kis túlzással, nincs olyan play amiben nincs holding. A bírók se mindent vesznek észre, és főleg azokat dobják be amik befolyásolják a játék alakulását.
2017. 10. 08. 07:30
balimate
Holding és holdig között is különbség van. Van ami nem szándékosságból jön össze, mert lecsúszik a kéz vagy egy pillabattal tovább blokkol mint kellene...na de itt a srác utána nyúl a karjának és ipont csinál egy Van Noy-on. Ráadásul ez egy simán mérkőzést befolyásoló play volt. Itt 1&goal helyett kiszorultak volna a redzkne-ból. Div2-ben megértem ha szinte egy holdingot sem fújnak be, de az az NFL ahol offense interference-t dobálgatnak :)
2017. 10. 10. 19:16
Lalika
Itt én még annyit látok, hogy Gilmór csinál egy nagy semmi esést ( pedig illett volna telibe vernie legalább oldalról az rb-t) illetve ha jól látom van egy pats játékos kontaktban aki mellé befut egy társ segíteni és megnézik ahogy nekik balról elfut az enemy. Ezeket nem értem igazán.
2017. 10. 10. 19:20
Lalika
Hozzászólás a(z) Ups & Downs - 5. alapszakasz mérkőzés: Tampa Bay Buccaneers bejegyzéshez