Menetrend

Ups & Downs - 6. alapszakasz mérkőzés: Kansas City Chiefs

2018. 10. 15. 18:00
Szerző: Increay
Kategória: Cikkek, Meccsek
Micsoda meccs volt! A New England Patriots ellenfele az eddig veretlen Kansas City Chiefs volt, és az utóbbi évek egyik legizgalmasabb pisztolypárbaját játszotta a két csapat. Bár az első félidőben úgy tűnt, a Patriots számára nem lesz akadály, a Chiefs nagyon összeszedte magát a szünetben (vagy a Patriots engedett ki?), így pedig izgalmas lett a mérkőzés vége. Lehetett érezni, az fog nagy valószínűséggel nyerni, aki utoljára támadhat - a támadósorok domináltak a mérkőzésen - ez a csapat szerencsére a Patriots volt, Stephen Gostkowski utolsó másodperces mezőnygóljával 43-40-re győzedelmeskedtek. Lássuk, kik kerültek az UP-ba és DOWN-ba a meccs alapján!

UP

Dont'a Hightower: Hightower eddig a szezonban nem teljesített jól, ma azonban remekül szerepelt: az első negyedben szerzett egy interceptiont, amit majdnem vissza is hordott touchdownra, majd az első félidő végén odaért Mahomeshoz, akinek el kellett dobnia a labdát - az pedig Duron Harmon kezében landolt. Jó volt látni, hogy Hightower játéka feljavult, nagy szükség lenne a sérülés előtti formájára. Az, hogy abból látunk-e még valamit, az nagy kérdés, mindenesetre a Chiefs elleni teljesítménye bizakodásra adhat okot.

Sony Michel: Michel hétről hétre bizonyítja, miért választotta őt a Patriots az első kör végén, ma is fantasztikusan futott. 24 kísérletből 106 yardot szerzett és volt két futott touchdownja is. James White-tal elképesztő duót alkotnak, nem volt túlzás azt állítani a szezon előtt, hogy a Saintses Ingram-Kamara kettőshöz hasonló teljesítmény várható tőlük.

Stephen Gostkowski: Gostkowskit az elmúlt években rendre megtalálták a Patriots szakírói, szurkolói, hogy nem teljesít magabiztosan, sok elrontott kísérlete van. Az idei szezonban szerencsére rácáfol erre, szinte hibátlanul teljesít. A Chiefs ellen négy extra pontot és öt mezőnygólt értékesített (24, 28, 39, 48 és 50 yardról sem hibázott), rendkívül magabiztos volt.

Rob Gronkowski: Bár Gronkowski idén a touchdown elkapásokkal egyelőre adós, ma két nagyon fontos elkapása volt a mérkőzés hajrájában (42 és 39 yardért). Emellett érdemes kiemelni azt is, hogy remekül blokkol, valamint a puszta jelenlétével is elvonja a védők figyelmét a többi elkapóról, könnyebb helyzetbe hozva ezzel őket. Gronkowski utolsó elkapásával ágyazott meg a győztes field goalnak, ami egyébként karrierje 500. elkapása volt, ő lett a tizenötödik TE, akinek sikerült elérnie ezt a mérföldkövet.

Tom Brady: Bár az elvesztett fumble egyértelműen az ő számlájára írható, ettől eltekintve remekül irányította a támadósort. 340 yarddal, 1-1 passzolt és futott TD-vel zárta a meccset. Ahogy már említettem, a fumble az ő hibája volt, nem akarta elfogadni a sacket, ennek pedig turnover lett az "eredménye". Bradyn idén én néha érzem a görcsösséget, a túlzott bizonyítási vágyat, ez a fumble is ennek a számlájára írható.

DOWN

Félidei "elemzés": Múlthéten már volt róla szó, a Patriots legendásan jó a félidei elemzésekben, eddig nem egyszer történt meg, hogy a szünet után szétszedték az ellenfelet. Idén ez sajnos nem akar sikerülni, rendre bennmaradnak az öltözőben. Nem tudom, mi lehet az oka ennek, talán a túl nagy előny, bár Belichicket ismerve, ez szerintem kizárt. Az azonban biztos, hogy ezen sürgősen változtatni kell az edzőknek és a játékosoknak egyaránt.

Speciális egység: Idén már rengetegszer vettük elő a special teamet, az elmúlt évek remek ST-jének nyomait sem lehet felfedezni eddig. Bár Brandon Bolden és Marquis Flowers is távozott, akik alapemberek voltak, ennél jóval többre számítottunk tőlük. Különösen szembetűnő az, hogy a kickoff és punt coverage során mennyire elveszettek a játékosok, rengeteg az elhibázott szerelés, és hatalmas lyukakat hagynak a visszahordóknak. Ami még érthetetlenebb számomra, az az, hogy látszanak ezek a hiányosságok, de az edzők (Joe Judge a ST edzője, és Belichick) miért rúgatják a gólvonalra a kezdőrúgásokat Gostkowskival.

McCourty fivérek: Bár az előző meccsen JMC nagyszerűen játszott, ma mindketten rosszul teljesítettek. Kareem Hunt szerzett egy "könnyű" TD-t a harmadik negyed elején, amivel visszajött a meccsbe a Chiefs, DMC pedig folytatta Colts elleni formáját; az utóbbi években nem ezt szoktuk meg tőle. A Chiefs utolsó touchdownjánál pedig Harmon hibázott, bár azt nem igazán értettem miért hagyták ott Tyreek Hillel, miért Cover 1-et hívtak.

Hozzászólások

2018. 10. 15. 18:18
Mohikán
Azt láttátok a trestolk "felszopójában", amikor azt énekelik, hogy Rogers a legnagyobb király? Elfogadom, de akkor Brady az Isten ???
2018. 10. 15. 18:48
anti pass
Ők csak énekelnek a királyról. Mi pedig szurkolunk az igazinak!
2018. 10. 15. 21:41
robroy
Láttad a műsort tudod miről volt szó , vagy csak mint reklám láttad és sikerült ilyen nagyon remek hozzászólást generálnod?
2018. 10. 15. 18:48
hopi46
HT kétségtelenül javul, de nem UP. Flowers és Roberts is! kiegyensúlyozottan jobb volt a meccs folyamán.
Michel, Gost, Gronk egyértelműen UP.
TB elég kiegyensúlyozatlan még mindig, önmagához képest nem UP szerintem.
Develint, mint a legújabb 2.TE-ünket és az egyik legkonzisztensebb játékosunkat (2/2, 33 snaps 42%)) hiányolom az UP-ból. (Michel sokat "köszönhet" Neki, persze ez így van rendjén.)
A DOWN-okkal egyetértek, bár a bírót őrző Harmont is beraknám.
A Bolden/M.Flowers "siránkozásunkat" meg már abba kéne hagynunk 6 hét után, mert nem ad semmilyen felmentést. Nyilván azért lettek cut, mert a vezetők úgy látták vannak jobbak. (Mi szurkolók még nem látjuk...)
2018. 10. 15. 19:27
kalapur
HT-n most azért eléggé kijött, hogy mekkora playmaker tud lenni... ezen a meccsen pont olyan lassú volt, mint eddig, viszont most nagyon sokszor nagyon jól olvasta a playeket, és ment ahova mennie kellett... meccsk közben az amcsik sokat beszéltek erről, meg h pl kelcet folyamatosan jammelte a los-on, aztán még úgy ért oda mahomeshez v az elkap/futóhoz, aki kapta a labdát...
szóval ő már inkább a játékintelligenciája miatt lesz nekünk fontos, nem az atletikussága miatt... előbbi miatt bosszankodhatunk 1-1 missed tacklen v benyelt 1st downért meccsenként, előbbi miatt meg majd újra isteníthetjük egy kulcs szituban PO/SB-ben...
2018. 10. 15. 19:28
kalapur
az első előbbi utóbbi akart lenni :)
2018. 10. 15. 19:35
narbony78
Lassú? Majdnem TD-t futott az INT-el!
2018. 10. 15. 20:55
LPT
Pont ezért lassú, mert csak majdnem ????
2018. 10. 15. 20:57
LPT
A kérdőjelek nélkül, azokat a telefon rakta hozzá
2018. 10. 15. 19:54
Farkas Joe
Hogan-t azért szépen megmentette az a két játéka a meccs végén, de amúgy nagyon gyenge idén. Dorsett-el egyébként mi van, miért nem játszott?
2018. 10. 15. 21:04
hopi46
Visszaminősült WR4-nek (JE,Gordon,Hogan), 4 snap-et kapott, de Patterson is csak 6-ot. Váratlan bőség zavar. :)
2018. 10. 15. 20:03
1976gabi
sziasztok.a speciális egység majdnem összehozta a vereséget.az első félidőben,mindig 25-ről indult az kc.,nem is jutottak,csak 3 pontosokig.a második félidőben szinte minig saját 40-esükről indultak.könnyű is volt nekik.lassan kéne ezzel valamit csinálni.
a többiek rontása benne van a pakliban,ez kc. nagyon jól támad,sok emberre kell figyelni egyszerre,mint lassan nálunk is.
2018. 10. 15. 21:05
hopi46
KR arány: 190!-30 a Kansas javára -mint máshol már írtam luxus.
2018. 10. 15. 23:46
Khaspoo
A félidei elemzésekről annyit, hogy mindig könnyebb a hátrányban lévő csapatoknak elemezni, mert nekik a hibák kijavításával kell változtatni a játékukon. A vezetésre álló csapatoknak, viszont nehezebb elemezni, mert nekik először azt kellene kitalálni, hogy az ellenfelük min fog változtatni. Vegyük a következő gondolatkísérletet: van egy minden téren tökéletesen játszó csapatod. Mit tudsz mondani ekkor a félidei elemzéskor? Csak azt, hogy így tovább. Bármi mást mondanál, az látszólag hülyeség lenne, pedig nem, mert pont azzal tudnád igazán meglepni az ellenfelet, ha egy tökéletesen játszott első félidő után is változtatnál a taktikán, mivel ekkor az ellenfél a félidei elemzésekor, csak a korábbi, már nem aktuális taktikádra reagált volna. Az előző meccsek alapján szerintem ez ki is jött: hátrányban Jags, Lions ellen jó volt a Pats elemzése (nem a játéka!), míg előnyben a Chiefs ellen nem.
2018. 10. 16. 07:07
MemphisM
A félidei elemzés gyengélkedésével az a bajom, hogy ha előnyben vagyunk és dominál az összes csapat egységünk akkor nem nálunk van a változtatás kényszere. Ez látszott a Colts meccsen és látszott itt is. BB akármekkora mágus nem tudja mit fog az ellenfél főleg egy ilyen rozmár akinek a szakma a kisujjában van lépni.
2018. 10. 16. 08:30
BaP
A spec egység valóban nem a legjobb formát hozza idén, fontos láncszemeket vesztettünk

Szerintem ez a Chiefs nagyon veszélyes lesz, remélem valaki elüti őket, és idén már nem nézünk farkasszemet velük. Amit játékhívás, és game management terén elrontottak, szerintem mégegyszzer nem fogják.

Brady nekem továbbra is rozsdás, a GW fg-t kiharcoló drive viszont már ott volt, innen remélem ezt látjuk tőle majd
2018. 10. 16. 10:10
FunHun
UP még:
- Waddle beszállása (nekem aggasztó Cannon sérülékenysége)
- Edelman futásblokklása elképesztő
2018. 10. 16. 13:06
hopi46
Mindkettővel egyetértek.
Persze JE sérülése előtt is jól csinálta, és Waddle tavaly is jól szállt be. Reméljük idén se lesz másként.
2018. 10. 16. 10:24
Wyatt
Múltkor nem akartam hozzászólni, de DMC konkrétan toronymagasan a legjobb értéket kapta a PFF-nél az előző fordulóban, 90 felettit, ami űberelit. Szóval azt a meccset nagyon máshogy nézte a két fél :D
2018. 10. 16. 11:33
vicgeordie
ez meglepő amúgy, mert 71.1 átlaga van náluk ebben a szezonban :)

Amúgy a PFF osztályzatokon alapján van két nagyon jó cornerünk (JMC konkrétan a 6., míg Gilmore a 10. az osztályzataik alapján az egész ligában), a safety-eink viszont elég gyengék... (DMC 32., Chung 51., Harmon 58. csak a posztján)

Egy poszton van ligaelső játékosunk az ő értékeléseik alapján, az pedig Mason a guardok közt (ő nagyon megérte a pénzét).

Elit (90 feletti) értékeléssel pedig szintén egy játékosunk van, ami (nem tudom mennyire meglepő) Guy.
2018. 10. 17. 19:45
Wyatt
Én a konkrét meccsen nyújtott értékét mondom, nem is a szezon során nyújtottat. A PFF-nél konkrétan a Colts elleni meccsére kapott 90 felettit, a forrás pedig a sárga földig lehúzta itt. Azért az masszív difi már. A hozzá nem értő Stez szerint is hülyeség, hogy folyamatosan égették volna, én megittam közben egy fél üveg pálinkát, de ő józanul nézte :D
2018. 10. 16. 13:03
hopi46
Kicsit OFF

1.(1:29) (Shotgun) T.Brady pass short left to J.White to KC 48 for 16 yards (J.Lucas; A.Hitchens). NE 12-Brady 84th career 300-yard game, 3rd most all-time.

2. Vajon melyik játékosunk csinálta a legtöbb negativ yardos szerelést az eddigi meccseken? Igen...a "lekutyaütőzött", "látni sem akarom" stb. LB játékosunk. (15-ből 4 az övé.)
2018. 10. 17. 13:43
Lac78
A 2. pont Robertset rejti?
2018. 10. 16. 13:43
hopi46
Ez a félidei elemzés-ügy Nekem nem igazán releváns.
Kijött a Kansas, úgy, hogy vesztenivalója nem volt, a szituációs játékokra meg nincs elemzési módszer. Nem mondhatták azt Bradynek, hogy a saját EZ-unk táján ne totyogjon ide-oda, ha nem tud passzolni, hanem feküdjön le és azt se, hogy 5 yardról mindenképpen vetődjön be két védőn keresztül TD-re. Harmon-nak se mondhatták azt, hogy az igen lassú és indiferens bíró helyett, inkább a kicsit gyorsabb Hill irányában helyezkedjen utolsó emberként...
2018. 10. 16. 14:00
hopi46
A Boston Herald minősítése:
QB: B+
RB: A-
TE: A
WR: B+
OL: A

DL: B-
LB: B-
DB: D!!!!
ST: C+

Coaching: B+

Mason-t és Thuney-t UP-ba rakta a futásblokkolási teljesítményükért.
2018. 10. 16. 14:09
hopi46
Szintén a BH alapján:
BB Michelt (egyre "átgondoltabban" és labdabiztosan fut), Hogant (szívós akarattal jön ki a "gödörből") és Gostot (a megbízhatóság mimtaképe volt a meccsen) dícsérte.
(Így még valószínűbb, hogy a kick off-okat úgy rúgta, ahogy kérték!)
2018. 10. 16. 14:41
Croaker
BB arról beszélt, hogy a legfontosabb pillanatban sem hibázott Gost, 5/5 FG-t berúgott, és 50 yardról is berúgta előtte, amivel 7 pontra nőtt az előnyünk. Jól rúgott a kapura a bemelegítéseken is, és egész este is. Néha a (FG és extra pont) rúgásait garantált dolognak veszi az ember, és ő közelről és távolról sem hibázott.

Egy szóval sem említi a kickoffokat, ne keverd ide. Még csak a kontextusban sem szerepel, az újságírói kérdés is a sikeres 50 yardosáról szólt, és mi lett volna, ha távolabbról kell rúgnia. Semmi kérdés nem irányult a kickoffra.
2018. 10. 16. 17:51
hopi46
Kedves Croaker! Most aztán végképpen nem értem, miért "kötözködsz"!
Hozzászólásomban világosan látszik, hogy BB-t nem szó szerint idéztem.
Amit Te Gost-ról írtál 4 sorban annak lényegét Én 4 szóban írtam meg, mert nem hiszem, hogy fontos info az, hogy hazai pályán milyenek a próbarúgásai...akit érdekel elolvassa a cikket.
Az utolsó mondatom zárójelei és szövegkörnyezete (pl. a valószínűbb szó) teljesen egyértelműsíti, hogy az nem BB, hanem az ÉN véleményem ill. következtetésem.
2018. 10. 16. 18:18
Lucius
És az én véleményem is. Mióta 25 yardról indulsz ha berúgják az endzone-ba, azóta lett divat a vonalra rúgni, mert jó esély van rá, hogy megállítják 20 yard körül a visszahordót. Az előtte lévő években láthattuk, hogy ha akarják, kb minden esetben kirúgják a stadionból. Nagyon meglepne, ha ez gondot okozna Gost-nak. Pláne, hogy azt hiszem még közelebb is tették kickoff pontot endzone-hoz valamikor a közelmúltban.
2018. 10. 16. 18:33
Croaker
Annyi volt a problémám, hogy nem hangzott el az interjúban az utolsó zárójeles rész, míg a többi 3 zárójeles viszont elhangzott, de más szavakkal (Michel futás, Hogan bounce-back performance, Ghost megbízhatóság).

Mindenki tudja, hogy Ghost ki tudja rúgni a stadionból is a labdát, szerintem ezt nem kérdőjelezi meg senki, sem azt, hogy meg lett-e mondva neki, hogy hova helyezze a labdát, csak az interjú és a véleményed között nincs ok-okozati összefüggés szerintem, mivel nem hangzott el semmi a kickoffról. Ennyi, ez nem kötözködés, csak ha valaki nem olvassa az eredetit (mert nem tud angolul stb.), azt gondolhatja, hogy erről is szó volt (kick-off) az interjúban.

Tzimisce-től érkezni fog a heti cikk a szokott időben az interjúk fordításával a teljesebb képhez.
2018. 10. 16. 19:33
hopi46
Hát Én azért látok némi ok-okozati összefüggést, amiből le lehet vonni következtetést. Mivel BB is látta a kick-off-okat (sőt biztos, hogy kommunikációs kapcsolatban is volt Judge-al), nem dicsérne maradéktalanul egy játékost, ha azokat Ő rontotta volna el.

Kiváncsi vagyok Tzimisce cikkében lesz-e szó ezekről a KO-król, mert ha nem, csak következtetni tudunk, hogy valamit próbálnak, csak még nem megy.
2018. 10. 16. 20:27
kalapur
1 kickoffot elrontott, a tobbit meg mind jo helyre kuldte, szerintem ezt senki nem vitatja, az mar nem az o hibaja, ha 10en 20on belulrol jo helyekre vissza tudjak hozni, nem neki kell blokkolni a returnert is...
Hozzászólás a(z) Ups & Downs - 6. alapszakasz mérkőzés: Kansas City Chiefs bejegyzéshez