Menetrend

Ups & Downs - 6. alapszakasz mérkőzés: New York Jets

2017. 10. 16. 12:16
Szerző: Increay
Kategória: Cikkek, Meccsek
A New England Patriots lejátszotta hatodik alapszakasz mérkőzését, ami az első csoportmérkőzés is volt egyben. A meccs során mindhárom oldalon akadtak hibák, végül 24-17-re győzni tudott a Patriots. Nézzük, kik voltak akik kiérdemelték az UP-ba és a DOWN-ba kerülést!

UP

Malcolm Butler: Miután Jeremy Kerley 31 yardos touchdownjánál hibázott, összeszedte magát, és a második negyed végén egy nagyon fontos interceptiont szerzett, ami a mérkőzés egyik fontos pontja volt. Austin Seferian-Jenkins kezéből is ő ütötte ki a labdát az endzone-tól 1 yardra, touchdowntól megmentve ezzel csapatát. "Remekül használta a kezeit, máskor is megmutatta már a tehetségét ebben. Nagyszerű játék volt Malcolmtól, hét ponttól mentette meg ezzel a csapatot." - mondta Bill Belichick. Butler pedig a következőt nyilatkozta a meccs után: "Láttam, hogy nem birtokolja teljesen a labdát, ezért megpróbáltam. Sikerült."

Dion Lewis: Lewis tegnap 29 snapet töltött a pályán, ami szezoncsúcs nála, lassan, de biztosan növekednek mérkőzésről mérkőzésre a snapszámai. Ma ő töltötte a legtöbbet a pályán a Patriots futói közül. 11 futásból 52 yardot (4,7-es átlag) és egy touchdownt szerzett. "Remekül futott ma. Hétről hétre nő az önbizalma, a csapat is bízik benne. Nagyszerű volt látni, hogy jól játszott." - mondta Tom Brady.

Brandin Cooks/Rob Gronkowski: Cooks hamar túllépett az első elejtett labdáján, végül 6 elkapásból 93 yarddal zárt. Gronkowskinak nagy meccse volt, ő is 6 labdát kapott el 83 yardért, emellett szerzett két touchdownt is. Gronkowskinak volt egy szép elkapása a második negyedben a csapat saját térfelén, a drive végén pedig touchdownt ért el. Cooksnak az első félidő utolsó pillanataiban volt egy hihetetlen elkapása, remek pozícióba hozta a csapatot, így még a félidő előtt sikerült egyenlíteni.@Jets

DOWN

Tom Brady: Bradynek nem ez volt élete meccse. Viszonylag sokszor hozott rossz döntést, pontatlan is volt, de azért jópár szép passza is volt (pl. az előbb említett Cooks elkapás). "Nem úgy játszottunk, ahogy az elvárható lenne. Ez a helyzet." - mondta Brady, akinek 20 sikeres passza volt 38 kísérletből, 257 yardért, 2 TD és 1 INT társaságában. Mellesleg most már neki van a legtöbb alapszakasz győzelme az NFL történetében, egészen pontosan 187.

Mike Gillislee: Az első negyedben elvesztett fumble után sokat töltött a padon, mielőtt a negyedik negyedben ismét pályára lépett. Belichick a meccs után megdicsérte a kemény futásaiért, azonban a fumble utáni kényszerpihenő esélyt adott Lewisnak.

Elandon Roberts: A másodéves linebacker csúnyán benézte a játékot a Jets első touchdownjánál. Fellépett, hogy megállítsa a futót, de a play action passz után Seferian-Jenkinsnek nem volt nehéz dolga, Roberts több yardra volt tőle lemaradva.

Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2017. 10. 16. 13:26
ArsnL
már nem azért de aki Robertsre rábízza a TE levédekezését az az igazi DOWN
2017. 10. 16. 13:28
Increay
egyetértek, chaten írtam is, hogy miért őt állítjuk rá...
2017. 10. 16. 14:36
mgabor74
Nem értem miért érdemelt Gillislee padozást, mert szerintem nem rajta múlt a fumble. A hátulról érkező védő szerelés közben bravúrosan ütötte meg hátulról a labda csücskét. A futó rendesen tartotta, és hátul nincs szeme. Én inkább a védőjátékost dicsérném, nem a futót kárhoztatnám.
2017. 10. 16. 16:54
InfiniteLoop
Szerintem azért ültetik le ilyenkor, hogy a fumble miatt legyen ideje összekapni magát fejben. (Ne akarjon pl. túlkompenzálni, ami újabb fumble-hoz vezethet)
Amúgy szerintem sem az ő hibája. Egyszerre érte el a lábát az egyik védő, illetve hátulról a másik védő, szóval igazából még eldőlni sem tudott időben.
2017. 10. 16. 17:46
B.Toma
Azért az valahol mindig a futó hibája, ha elveszti a labdát. Kontakt után még lóbálta a lasztit, ahelyett, hogy rádogott volna a másik kezével. Túl sokat akart, még pár yardot szeretett volna hozni, és ez a labdába került.
2017. 10. 17. 09:20
mgabor74
Mindig akarnak még pár yardot hozni, de igazad van. Ennyi tapasztalattal éreznie kell, hogy mikor kell ráfogni, és nyilván nem tette meg időben, amit az edző is tud és jött a bünti. Ezt a részét nem néztem a dolognak.
2017. 10. 16. 20:50
LPT
Ez BB-nél alap, inkább az a meglepő, hogy visszamehetett. Belichick nem tűri a labdavesztést, különösképp a futóknál. Pár éve Ridley komplett meccseket ült végig, egy korai fumble után. Amúgy meg mindig van egy hátulról érkező játékos..., tessék vigyázni a labdára :o).
2017. 10. 16. 14:40
komzoz65
Down TB, kicsit erős. Nem volt élete meccse, idáig stimmel. Azért messze nem down, mert dobott egy intet, a másodikat az idényben. Mert elszoktunk tőle, ez azért a játék része. Ha dobsz. A gyenge drive-ok meg jobbadán a félresikerült hívásokból adódtak.

Az edzői kar down. Nem volt igazán jó tervünk a labda egyik oldalán sem. Ami sikerült, a védelmi oldalon McCownra akartuk tolni a meccset, de szerintem ennyi ami bevált. Olyan rutinból előadott meccs volt. Amik meg kreatívak lettek volna abból volt egy pár
rémisztő.

A redzone-ban 3. és 15 középre futás már volt. Egy példa a védelmi oldalon: 4. és 12. utolsó drive, döntő szituáció. Három emberes pass rush, van futó is, tehát 6 ember ellen. És ehhez egy CB blitz Malcolmra. Meglepőnek meglepő. Mit gondoltak, hogy majd csak lezúzza a rájutó 1,5 fal embert? Hátul meg azért csak lefogott volna valakit. Eredmény: sima első kísérlet. Volt pár ilyen.

Gillislee leültetése se volt túl igazságos. Ilyen alapon Lewis fel sem állhatna ebben az évtizedben. Leginkább magunkat bűntettük ezzel. Az igaz, hogy így Lewis lehetőséget kapott, amivel élt is. Érdekes, hogy White az év elején még többet futkosott ami nem igazán jött be, viszont kisebb frekvenciával, mintegy váratlanul, jól működik többnyire.
2017. 10. 16. 15:06
Montesclan-pats
+++1
Vagy az elemzés, vagy a játékterv mondott csődöt. A playhívások ebben az évben nagyon, annyira kiszámíthatóak, hogy a 9 éves gyermekem bemondja. BB és JMD down. A spec teamünk is nagyon gyenge idén Dolán kívűl. Viszont Bademosi DB-ként nem tűnt rossznak, bár nem tudom hány snapben volt fenn, és ki kellene elemzni a videot...
Ezentúl persze örülök agyőzelemnek nagyon is- mondogatom magamnak - de azért őszintébb lenne a mosolyom, ha nem csináltak volna egy hajszál híján, véleményes TD-t. Egy Jets szurkoló írta:: 24-24-re kikaptunk, amely nem jár messze az igazságtól. A meccs eleje és a vége katasztrófális volt.
2017. 10. 16. 15:20
cspeti98
75-ből 72 snapet volt fent CB-ként, nálam ő is UP, kifejezetten jól játszott.
2017. 10. 16. 16:03
max350
2017. 10. 16. 20:59
LPT
Szerintem is, Brady gyengén játszott önmagához képest. El vagyunk kényeztetve, hogy a passz pontosságot tekintve egy 52% -kal lehozott meccs után úgy érezhetjük, hogy az gyenge teljesítmény. Azt hiszem tavaly olvastam valamilyen elemzésben, hogy Bradynek azért nincs több alapszakasz MVP címe, mert kis túlzással, de szinte minden évben MVP teljesítményt nyújt. Szóval magasra tette lécet, és egy kicsit nagyobb visszaesés már csalódást keltő lehet egyeseknél.
2017. 10. 16. 21:22
pippu
+1

Van benne valami. Nagy teher ám a korona...

Van pár hibája, de akkor is ő a Legnagyobb :)
2017. 10. 16. 22:48
hopi46
Sajnos sok kockázatos dobása volt, néha 3-as coverage-ba is dobott. Lehetett volna több INT-je is. :(
2017. 10. 16. 15:21
MadJani
Azért érdemes megnézni az INT-et meg a következő 2 nagy play-t. Mind a három iskola példája vagy a DPI-nek, vagy a holdingnak.

Konkrétan Dorsett-et kilökték a labda alól.
Hogan-t visszahúzták azért nem ért oda.
Gronk ellen meg a védő csak azzal volt elfoglalva, hogy hogy tud felmászni a nagyember nyakába.
2017. 10. 16. 18:47
komzoz65
Igen ez így volt, mondhatnánk hazai pályát fújtak, de az fumble az end zone-ba, akárki akármit mond az durva hívás volt.

Pont abban a pillanatban nem birtokolta amikor megütötte a pilont. Mert mikor leért, akkor már újra birtokolta...

Szóval erre nem volt egyértelmű bizonyíték az fix.
2017. 10. 16. 21:05
LPT
Ha jól sejtem az, hogy mikor leért és birtokolta, az már nem számított.Az számít, hogy fumble volt amikor bekerült az endzone-ba, mert ha fumble van az endzone-ba kerüléskor az touchback. Ez megérne egy kis szabály elemzést a szakiktól.
2017. 10. 16. 21:08
Patri Jóska
Ha nincs eggyértelmű képi bizonyíték akkor marad a pályán hozott döntés! Nem hiszem hogy nekünk akarta volna kedvezni New Yorkban!
2017. 10. 17. 09:27
mgabor74
Nézd meg melyik kezében van amikor kiüti Butler, és melyikbe van amikor a földön birtokolja. Amikor a pilonhoz ér, akkor még az a keze van a labdához közelebb amelyikben a fumble előtt volt. Amikor a földön van akkor látszik, hogy a bal kezével csak a labda jobb kézben történő stabil megfogását segíti, és éppen vissza is húzza. Tehát esés közben nem tudta visszaszorítani a bal kézbe, hanem a labdát végül jobb kézzel sikerül megfognia, és amikor a hátára kerül addigra lesz stabil, mert látszik, hogy éppen visszahúzza a másik kezét. Tehát esés közben a labda nem lehetett birtokában stabilan az elkapónak. Valószínűleg ezt a folyamatot láthatták egy kameraszögből a sok közül amik a bíróknak vannak.
2017. 10. 17. 21:19
komzoz65
Ez már nem elkapás volt, hanem futott. Ezek szerint ha futás közben egyik kezéből átejti a másikba, az ejtés közben fumble?

Nincs több kamerájuk, mint amit mutattak.
2017. 10. 16. 16:06
dravait
Én most betenném a bírókat is down-ba. Nem szoktam bírózni, de tegnap ezalól felmentettem magam. :)
Dühítő dolgokat nem fújtak be a Jetsnek, nálunk meg mintha vadásztak volna arra, hogy szinte ne is lehessen fizikai érintkezés az elenféllel.
A véleményes TD-t ők simán megadták volna, az a szerencsénk, hogy a visszanézésről nem ők döntenek.

Én több játékoson is azt látom, mintha a nyár elvette volna a játékuk élét - elfogyott a "harapás" és most azzal szenvedünk, hogy ezt visszahozzuk. Akiket ide sorolok:
Butler, Chung, HT, Van Noy, Branch (nem is nagyon játszik), Cannon, Solder.

Aligalig látunk csattanós ütközéseket, enélkül meg puhának látszunk és ettől az ellenfél azt hiszi, hogy van keresnivalója ellenünk. És néha tényleg.

Ha ők visszatalálnak a harapós énjükhöz, akkor a gameplan is elkezd működni és végre szép meccseket is nyerni fogunk.
GOOOO PATS!!
2017. 10. 16. 16:36
hopi46
A "harapást" én is nagyon hiányolom, nyámnyilának tűnnek igen gyakran a szerelési kísérleteink. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy passrush -unk holdingjait azért nem fújják be gyakrabban, mert nem vagyunk elég keményen célratörők. Az Ofal is igen gyakran nem elég kemény és határozott.
2017. 10. 17. 09:32
mgabor74
Nekem erről az a kép ugrik be, hogy az egyik szerelésnél Richards két lépésről nézi, hogy a csapattársa le tudja-e végül vinni az ellenfelet, de eszébe sem jut neki is segíteni. Ez már élőképen is feltűnt, de lassításban még hülyébben nézett ki. Nem tudom pontosan mikor volt a meccsen, de nagyon bennem maradt.
2017. 10. 17. 18:35
hopi46
Hát Giliszta fumble-jánál Hogan is csak bámult bambán!
2017. 10. 16. 16:22
cspeti98
A bírókhoz egyébként annyit, hogy szerintem a tegnapi meccsen volt az NFL történetének első olyan driveja, ahol 2 defensive holdingot fújnak DT-re és mindkettőt futásnál. Nevetséges.
2017. 10. 16. 21:40
MadJani
+1

Ezen én is sokat gondolkodtam, hogy mi történhetett :)
2017. 10. 16. 17:28
hopi46
Aki alig játszik, az nem hibázhat és így sohasem lesz down.
Erre legjobb példa a mi jó TE D. Allen-ünk. A Jets ellen 6 snap volt a bravúr. Solder, valószínűleg nem valami trükkös játék miatt, 4x volt TE a meccsen és Develin is sokszor Őt pótolta!
Őrizzük Őt még sokáig (mint Harris-t is, a "segédedzőt") a rosteren, így mindig lesz hibátlan játékosunk, :)
2017. 10. 16. 17:57
dravait
Hoppá, jó, hogy mondod!
Óriási UP még Develin, aki szürke eminenciásként elképesztően hasznosan játszott, megint zseniális blokkjai voltak. Abszolút kulcstagja a támadófalunknak.
2017. 10. 16. 17:58
dravait
Hoppá Hopi - ez jó! :) Nem volt szándékos, de jó. :) :)
2017. 10. 17. 00:45
hopi46
2017. 10. 16. 19:57
Lacus
+100000 Régóta figyelem Develint, nagyon lelkesen teszi a dolgát a falban! Az igazi szürke eminenciás, aki nem sokat kér, de sokat tesz le az asztalra! A csapat egyik legszimpatikusabb tagja számomra :)
2017. 10. 16. 22:07
Arnold Patsenegger
Idén jó pár húzás nem jött be BB től, köztük Allen se. Kell lennnie ilyen évnek is, tavaly meg minden húzása jó volt. Sajnos ez van.
2017. 10. 16. 22:43
hopi46
Finoman szólva!
Azért a 16 millióért, amit az Allen-Harris-Gilmore trió kap, megtarthattuk volna a passrusher-einket és akár Bennett-et is. (Long 1,8, Bennett 3,8, Sheard 10 = ~ 16)
(Blount-ról nem beszélek, mert elfogult vagyok vele, de az NFC-ben idén a Philinek drukkolok. :))
Pénzünk volt "dögivel", akkor egy győztes csapaton miért változtatunk. Vagy lehet, hogy mindenáron menni akartak valamiért...
2017. 10. 16. 23:18
palesz42
Hú, de egyformán látjuk. A LGB dolgot is, nézem a Philly meccseit én is:)
2017. 10. 16. 17:57
ua
Azért van honnan feljebb lépni...
2017. 10. 16. 21:15
pippu
"Nem úgy játszottunk, ahogy az elvárható lenne. Ez a helyzet."
Szerintem se... 10-ből 2 pontot szereztem a tippjátékon. Természetesen sima Pats győzelmet vártam...

Lényeg, hogy 4-2-vel állunk. Most jön egy nagyon nehéz meccs. Remélem azt is behúzzuk valahogy.

Felfigyeltetek a kemény körbeverésekre? Miamit lenullázza a Saints, majd 14 nappal később nyer a Falcons ellen. Tőlünk a Saints simán kikap, majd veri a Pantherst, Panthers ver minket... Steelers simán kikap a Jaguarstól, mindenki Big Ben fejét követeli, majd megveri a veretlen Chiefset!

Nekem baromira tetszik az idény, szerintem ez minden idők egy legkiegyenlítettebb szezonja.

És mi Pats drukkerek úgysem szeretjük az egyértelmű meccsetek (sem idényeket)
Igaz Hopi!? :D

Develin nálam is Up. És nagyon örülök Dion jó meccsének. A sérülésig azt hittem, hogy megtaláltuk a Megváltót. Sajnos a rehab után nem úgy tért vissza, mint vártam. Talán most rátalál a helyes útra!

GO PATS!!!
(ui.: Rodgers sérülését baromira sajnálom :'(, innen is jobbulást neki! Bocs mindenkitől, de nagyon tisztelem)
2017. 10. 16. 21:20
cspeti98
Szerintem nem kell bocsánatot kérni, hogy sajnálod Rodgerst, minden futballszerető ember sajnál bármilyen sérülést (Burfict és a hozzá hasonló gyökerek lehet kivételt képeznek), azt meg végképp, ha egy ligaszinten top5 játékos dől ki.
2017. 10. 16. 22:52
hopi46
Rodgers szvsz a liga "legfurfangosabb" és a legjobban improvizáló QB-ja, de aki sokat jön ki a zsebből az könnyen így járhat, sajnos...:(
2017. 10. 17. 08:09
Arsenal
Rodgerst azóta csipem, mióta bek..ta a golf ütőjét a terepjárója ablakán!:D
2017. 10. 17. 09:41
mgabor74
Elég szokványos QB hitnél sérült meg. Az mondju igaz, hogy tényleg a zseben kívül, de elsőre olyan volt amit minden QB kap 4-5 alkalommal egy meccsen. Inkább szerencsétlenül ért földet a könyöke majdnem 90 fokban, és az esés erejét a felkar és a váll egy az egyben átadta a kulcscsontnak.
2017. 10. 16. 23:32
hopi46
Talán még az is UP, hogy 32 perc tiszta játékidőig nem volt büntetésünk!
(Valószínűleg ezt a bírók észrevették és aztán bőven behozták. :))
2017. 10. 16. 23:39
hopi46
+UP: Úgy tűnik nincs sérülés!
2017. 10. 18. 19:26
pippu
2017. 10. 18. 19:26
pippu
Hozzászólás a(z) Ups & Downs - 6. alapszakasz mérkőzés: New York Jets bejegyzéshez