Menetrend

Ups & Downs - 8. alapszakasz mérkőzés: Los Angeles Chargers

2017. 10. 30. 18:00
Szerző: Increay
Kategória: Cikkek, Meccsek
A New England Patriots lejátszotta idei 8. alapszakasz mérkőzését, a Bye week előtti utolsót. A Los Angeles Chargers csapata érkezett Foxboroughba, és végül a Patriots 21-13 arányban győzedelmeskedett. A pihenőhét jókor érkezik, sajnos ismét újabb játékosok sérültek meg a csapatban. Nagyon fontos volt ez a győzelem, hiszen a következő hat meccséből ötöt idegenben játszik a csapat. Nézzük, kik kerültek az UP-ba és DOWN-ba!

UP

Kickoff és punt coverage: Nagyon jól teljesített a speciális egység ezeknél a játékoknál, a Patriots átlagosan a saját 30, a Chargers pedig a saját 20 yardos vonaláról kezdhette el a driveokat. A második negyedben Travis Benjamint vitték le a saját endzonejában egy safetyért, míg a második félidő kezdőrúgását Dion Lewis hordta vissza az ellenfél térfelére. Bill Belichick mindig fontosnak tartotta a speciális egységet, több igazi special teamer van a csapatban, mint bármelyik másikban.

Rex Burkhead/James White/Dion Lewis: A három futó remek munkát végzett mind az elkapások, mind a futások terén. Burkhead kapta el a legtöbb passzt a csapatból, szám szerint 7-et, 68 yardért. Whitenak 5 elkapásból 85 yard jött össze, míg Lewistól talán a kickoff returnt lehet kiemelni. A Chargers vezetőedzője, Anthony Lynn is kiemelte, hogy milyen fontos szerepet játszottak a futók a mérkőzésen: "Próbáltuk levédeni a hosszabb célpontokat, mert emberezésnél volt néhány mismatch. Tudtuk, hogy a futóik aktívan kiveszik a részüket a passzjátékból, de sajnos nem mindig tudtuk megcsinálni rajtuk a szereléseket."

Támadófal: A Patriots támadófalára nem várt könnyű feladat, hiszen a Melvin Ingram-Joey Bosa duó ellen kellett helytállniuk. Ennek ellenére a fal remekül dolgozott, három sacket ért el a Chargers, de többnyire teljesen ki tudták venni a játékból Bosáékat. Marcus Cannon bokája a második negyedben megsérült, a helyét LaAdrian Waddle foglalta el, aki szintén jól játszott. "LA jól szállt be a második félidőben. Néhányszor nagy kihívás volt a futásblokkolás megoldása, az ellenfél safetyjei remekül léptek fel, de jól játszott az egység."

Elandon Roberts/Kyle Van Noy: Miután Dont'a Hightower elszakította a mellizmát, a két LB-re több és nagyobb feladat hárul. Ezen a meccsen remekül pótolták a védelem vezérét, Roberts 6 tackle-lel zárt. Jó volt látni, hogy Roberts sokszor irányította társait, a kommunikáció nagyon rendben volt. Van Noy folytatja remek játékát, és kezdi kulcsszereplővé kinőni magát a védelemben.

DOWN

Tom Brady: A támadósor ismét nem működött zökkenőmentesen, 3 alkalomból csak egyszer értek el TD-t a redzoneban. A második félidő első drivejában, az ellenfél 25 yardos vonaláról sem sikerült pontokat szerezni (3 rossz passz után Gostkowski kihagyta a mezőnygólt), majd a következő driveban sem tudtak a Chargers 22 yardos vonalán áthaladni. Nem minden rossz play Brady felelőssége volt, jónéhány drop is volt a meccsen, de a hihetetlen pontos passzok mellé mindig becsúszik egy-két gyengébb dobás, nem tudta a pontosságát 60 percen keresztül tartani. A flea flicker játéknál is rosszul választott elkapót, Brandin Cooksot ketten is fogták, mégis felé szállt a labda, miközben Hogan talán jobban megjátszható lett volna.

Stephen Gostkowski: Gostkowskinak a meccs előtt 16 sikeres mezőnygólja volt 17 kísérletből, ma azonban kettőt is kihagyott 43 yardról. Négy másik mezőnygólja sikeres volt (25, 36, 43 és 26 yardról). Egy ilyen szeles meccsen azért ez nem borzasztó teljesítmény, de magabiztosabb lehetett volna a győzelem, ha nem hibázik kétszer is a rúgó. "Az elsőnél hibáztam, de a másodikat még most sem értem hogy ment mellé, de néha ilyen is történik. Az első nem a valaha volt legjobb rúgásom, a másodikat talán egy kicsit erősen rúgtam, többet pörgött a labda, mint kellett volna. Jobban hatott rá a szél, talán ez lehetett az oka, hogy kimaradt." - nyilatkozta Gostkowski.

Cassius Marsh: Melvin Gordon 87 yardos touchdownjánál túlságosan is befelé vágott, így Gordon ki tudott szabadulni a pálya szélére. Nem ez volt az egyetlen hiba abban a játékban, de Marsh egyértelműen felelőssé tehető azért a játékért. Mivel Marsh csak a szezon eleje óta tagja a csapatnak, nyilvánvalóan van még hova fejlődnie, erre minden esélye meg is van. Hozzá kell szoknia a Patriots stílusához.

Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2017. 10. 30. 18:18
torokszabolcs
Miközben néztem a meccset az jutott eszembe, hogy láttam mér a Chargerst idén így játszani: a Chiefs-et simán megverhették volna, hosszú ideig 1 TD távolságban voltak, erőlködtek, de a D megtartotta az előnyt. Nem tudom mit mondanak majd a szakírók, de a hosszú futást leszámítva egyáltalában nem volt gond. Megint kevesebb, mint 14 pont volt az ellenfélnél, szóval soha jobbat.
Aztán eszembe jutott még egy csapat, amelyik borzalmas meccseken nyert mindig 1 lapbadbirtoklásnyi ponttal. Majd a végén az erős D-nek köszönhetően a Sherif ellovagolhatott a naplementébe...
Engem nem zavar, hogy milyen játékkal, de legyen SB WIN. A görög fociválogatottat sem érdekli, hogyan lett EB győztes:-)
2017. 10. 30. 18:56
piszkosfred
Brady down vicc. 333 yard, TD int nélkül egy ilyen passrush elöl folyton menekülve megnyújtva a playeket. Ez nem down. Voltak rossz döntései, de volt pár csúnya drop is. Plusz ez a playbook... remélem egyelőre csak az előszónál tart JMD, mert - látva a többi csapatot - kevés fantáziátlanabb playbook van, mint az övé.
2017. 10. 30. 19:01
crucified
Szóról-szóra igaz.
2017. 10. 30. 20:43
simiimi
Szerintem JMD nem fogja az összes puskaport már most ellövöldözni. Kelleni fognak azok még későbbre is, két hét múlva kezdődik a tánc!:)
2017. 10. 30. 21:27
piszkosfred
2017. 10. 30. 19:01
grof
Hát én nem vagyok hozzáértő, de szerintem TB- nek volt már szarabb meccse és nem került down- ba. Persze lehet egy csomó mindent rá fogni és bizony csak 333y-t passzolt annak ellenérs, hogy minden okos hozzáértő szakértő (félve az Ing- Bosa)azt jósolta hogy futunk mint állat!De legyen igazatok!
2017. 10. 30. 19:06
crucified
333 passzolt yard, 1 TD, 0 INT, 95-ös passzer rating, 68%-os pontosság.

Ez a down. :)

Balekok.
2017. 10. 30. 19:40
pippu
2017. 10. 30. 19:11
Increay
Én se szeretek olyan cikket fordítani, ahol Brady DOWN-ba kerül, főleg úgy, hogy nem érdemli meg... :)
2017. 10. 30. 19:18
hopi46
Én berakom a két coverage névsorát is:

Kickoff coverage: Rex Burkhead, Brandon King, Patrick Chung, Jacob Hollister, Nate Ebner, Matthew Slater, Trevor Reilly, Jonathan Jones, Brandon Bolden, Jordan Richards, Stephen Gostkowski

Punt coverage: Slater, King, Marquis Flowers, Hollister, Joe Cardona, James Develin, Cassius Marsh, Bolden, Jones, Ebner, Ryan Allen

Olyan rövid ideig vannak a pályán, hogy sohasem tudtam a teljes csapategységet "összeraknom". Hátha van, akinek hasonló a "gondja". :)
2017. 10. 30. 19:39
DM
Jaj már megint jönnek a JimmyG.-s trade ötletek...Remélem nem adjuk őt semmi pénzért se,hiszen benne van a jövő Patriots.-ának az alapköve.
2017. 10. 30. 19:50
komzoz65
Ezek az Up és down cikkek Reiss nyomán jönnek, szerintem bátran bele lehetne nyúlni. Reiss próbál tárgyilagos lenni, de annyira elkényeztetett Pats ficsúr ő is, hogy TB vonatkozásában baromságokat ír rendre. Nyugodtan hanyagolhatnátok ezeket.

Nem fantsasy footballt játszunk sosem, mindig meg akarjuk nyerni a meccset. TB különösen. Most, ha a rugónk képes hozni magát, akkor 1 TD-vel is 27 pontig jutunk (!), uraljuk a meccset, egy kemény ellenféllel szemben. Az elején nem mentek a futások, akkor TB dobált, amikor váltottak, akkor mi is visszaváltottunk futásra. Abból a bizonyos 3 passzból van, hogy 2 sima elkapás.

TB klasszis játékot nyújt hétről-hétre, nem mindig ő egyedül nyeri meg a meccset, me, mindig csoda amit csinál, de konzisztens játékot nyújt, és nagyon keveset hibázik.

Le lehet szállni a legendáról, még Reiss is csak nagyon halkan ugatja a focit hozzá képest, ki ő, hogy rendre beteszi down-ba? Engem ez már kicsit idegesít, és semmi realitása nincs.
2017. 10. 30. 19:57
komzoz65
A mondat helyesen: TB klasszis játékot nyújt hétről-hétre, nem mindig ő egyedül nyeri meg a meccset, nem mindig egy csoda amit csinál, de olyankor is konzisztens játékot nyújt, és keveset hibázik.
2017. 10. 30. 20:14
crucified
Minden szavaddal egyetértek. Ettől függetlenül van néhány "világtalan", aki "elegem van Brady leolvadásaiból" marhasággal zsibbasztja a többi szurkolót.

Brady idén is szinte minden meccsen űrfocit játszik.
2017. 10. 30. 21:22
hopi46
Igen a cikkek Reiss nyomán jönnek és valószínűleg e honlap szerkesztői nem véletlenül az Ő "minősítését" fordítják/fordíttatják le, tulajdonképpen egy "játékként" és szvsz soha nem egy jó/rossz besorolást mutat, hanem inkább a játékot befolyásoló feltűnő momentumok és tendenciák alapján választ. (A múlt héten pl. Marsh up és down is volt!)
TB egy-egy mérkőzésen mutatott játékát sokan sokféle szempont és mérték alapján ítélhetik meg. (Természetesen van akinél se szempont, se mérték nincs.)
Az ESPNBoston szakújságíróját ezért leficsúrozni, meg, hogy "halkan ugatja a focit hozzá képest", kicsit az elgurult gyógyszer esete és nem méltó az eddigi megfontolt hozzászólásaidhoz.
2017. 10. 30. 21:55
Egyetértek Hopi46 minden szavával.

Reiss borzasztó régóta követi a Patriotstól, mondhatjuk testközelből. Lehet, hogy Bradyhez képest halkan ugatja a focit, de az is biztos, h mi is hozzá képest (mármint Reisshez).

Brady teljesítményét nyilván nem egy átlag irányítóhoz méri, hanem saját magához. Szerintem ha Bradyt megkérdeznéd, ő is valami hasonlót mondana a saját játékáról.

A cikk pedig egy úgynevezett "vitaindító" fordítás, amivel lehet egyetérteni, vagy éppen nem. Mindenki leírhatja mit gondol, mi a véleménye. Azért nem saját véleményt írunk, mert mi nem látjuk ezeket a játékosokat edzéseken, edzőtáborban, és nyilván ő reálisabban látja, mint mi, szurkolói szemmel. Ráadásul mindig odaírja, hogy ezek csak az első megérzései, frissen, a mérkőzés után. Mindig másnap nézi végig a mérkőzéseket, elemzi, stb. Lehet van olyan, amikor már másnap más neveket írna, ezt csak ő tudja.:-)
2017. 10. 30. 23:23
piszkosfred
Az biztos, hogy a kisujjában több van, mint nekünk tetőtől talpig. Ettől függetlenül ez a Brady down badarság volt tőle. Valószínűleg úgy van, ahogy írtad is, hogy egyből a meccs után első blikkre megirta, de még így is vállalhatatlan ez a vélemény. Ha nem nézzük a részleteket (pass rush, droppok, stb.), akkor is, ilyen számokkal egyszerűen nem lehet down. Magához mérten sem. Volt neki olyan meccse, ami után jogosan volt ott. Ez nem olyan. Nem véletlen, hogy gyakorlatilag senki sem ért egyet az espn oldalon sem Reiss-szel.
Szóval én most kicserélném a down-ban Brady-t Reiss-re :)))
2017. 10. 30. 23:30
Increay
Így van, asszem valami olyasmi szokott lenni a cikk elején, hogy: without the benefit of the film review :)
2017. 10. 30. 22:45
Arnold Patsenegger
Brady jó volt, de volt sajnos pár érdekes döntése is (passza). Nálqm semmi képp sem down. Én egyébként nem Bradyt okolom az elmaradt TD-k miatt hanem a sokszor kiszámítható playhívásokat.

Sajnos egy ilyen védelem megtudja fogni Gronkot, és ha még extrába be kell állni blokkolni a Bosa féle vadállatok ellen akkor hirtelen csökken a szabad célpomtok száma. A RZ ban ahol meg be is tömörül a védelem, ott meg mindenképp. Még mindíg nincs bevonva mindenki a passzjátékba, Pl. Dorsett, és a két másik TE. Talán idővel őket is megtalálja Brady és akkor mégjobban fog működni az O.


És azért azt tegyük hozzá,hogy ennek a Chargers védelemnek ennyi passzolt yardot felpakolni nem rossz. Nekem ez UP.

Hoganről még semmi hír?
2017. 10. 30. 23:28
Increay
Teljesen egyetértek veled énis! :)
2017. 10. 30. 20:34
anti pass
Mint minden ember Brady is kifoghat gyengébb napot, de sajnos az a baj, hogy saját magához mérik! Igazuk van! Nem dobott 50 yardos TD-t két másodperccel a vége előtt! Nem tett csodát és magához mérten szerényebb volt a teljesítménye! De csak magához mérten!
2017. 10. 30. 20:34
Lombardi: Hearing several teams trying to get Dion Lewis from the Pats---wont happen.
2017. 10. 30. 20:44
Zandal
Ez jó hír! Lewis-nak itt a helye!
2017. 10. 30. 20:51
simiimi
Na, Őt aztán csak ne akarják! Most kezd újra a régi lenni!
2017. 10. 30. 21:35
dravait
Megnézve újra a 40 perces tiszta összefoglalót a meccsről egy dolog nekem feltűnt, amit nem értek:
A 2. negyed elején Burkheaddel a játék nagyon beindult, voltak eredményes többyardos futásai és közben több sikeres elkapása is, gyakorlatilag rá épültek akkor a hívások - tisztára mintha Vereent láttam volna a 2014-es SB-n. Aztán ez teljesen megszűnt, időnként még elővettük egy-egy játékra, akkor megint jól ment, de aztán tovább nem hozta Brady játékba, pedig direkt figyeltem, hogy sokszor üresre játszotta magát, ahogy Jules szokta. Nem értem, a kapitánynak mi baja lett vele, hogy így abbamaradt a használata.
2017. 10. 30. 22:12
Huszas71
Néha nekem Julian Edelman játéka rémlett fel az ifjú Burkhedet látva, van benne potenciál bőven!
2017. 10. 30. 21:43
Arnold Patsenegger
Kár,hogy a flea flicker nem jött be :( legalább a boldom egyik fele meglett volna :(

De legalább azt eltaláltam,hog lesz ilyen játék :)
2017. 10. 30. 22:58
hopi46
Én meg eltaláltam Gost két kihagyott mezőny gólját, sőt a távolságot is tudtam. :D
2017. 10. 30. 22:59
hopi46
Már egy órája lejárt a trade határideje és semmi hír?
2017. 10. 30. 23:03
2017. 10. 31. 02:57
Mohikán
Nem tudom hogy a közvetítésben láttátok-e de a mester kétszer is kérdőre vonta JMD-t a redzone sikertelensége miatt. A másodiknál kimondottan dühösen kiabált !!!
Hozzászólás a(z) Ups & Downs - 8. alapszakasz mérkőzés: Los Angeles Chargers bejegyzéshez