Menetrend

Ups & Downs - 9. alapszakasz mérkőzés: Denver Broncos

2017. 11. 13. 18:00
Szerző: Increay
Kategória: Cikkek, Meccsek
A New England Patriots lejátszotta 9. alapszakasz mérkőzését a SNF keretében a Denver Broncos csapata ellen. Denverben általában megizzad a csapat, most azonban egy sima meccsen, 41-16-ra győzedelmeskedett a csapat, így az AFC-ben a Pittsburgh Steelersszel holtversenyben az élen áll 7-2-es mérleggel. Nézzük, kik kerültek az UP-ba és DOWN-ba.

UP

Rex Burkhead: Burkheadnek meccsről meccsre nőnek a snapszámai, miután 4 hetet kihagyott a bordasérülése miatt. Ma a csapat egyik legfontosabb játékosa volt, elkapott egy 14 yardos TD-t, valamint blokkolt egy puntot is(!). Végül 3 elkapásból 27 yardot és egy TD-t, valamint 10 futásból 36 yardot szerzett. "Kívülről támadtam a puntert, és egyszer csak megnyílt az út előttem. Brandon King remekül segített annál a játéknál, kifelé tolta az emberét, így nekem esélyem volt odaérni a puntra." - mondta a blokkolt puntról Burkhead.

Dion Lewis/speciális egység: Lewisnak az első negyedben volt egy 103 yardos kickoff return TD-je, nagyon fontos volt, hogy a meccs elején előnyt tudjon kialakítani a csapat, ez ennek a touchdownnak köszönhetően sikerült is. Nem csak Lewist kell megdicsérni a returnnél, hanem mindenkit, aki a pályán volt: Jacob Hollister, Marquis Flowers, Jordan Richards, Brandon King, Brandon Bolden, Trevor Reilly, Nate Ebner, James Develin, Dwayne Allen, Matthew Slater. "Imádtuk ezt a játékot, az oldalvonal mellett együtt futottunk vele. Nagy momentum volt, D-Lew nagyon robbanékony játékos." - nyilatkozott Burkhead a visszahordásról.

James Develin: Develinnek 44 snap jutott a meccsen, ez nála szezoncsúcs. Nagy szerepe volt abban, hogy a futás az egész meccsen jól működött, de volt elkapása is a meccsen. Az ő fizikális játéka nagyon hasznos volt a denveri védelem ellen.

Tom Brady: Brady 25 sikeres passzal zárt 34 kísérletből, 266 yardot és 3 touchdownt passzolt a mérkőzésen, INT nékül. A mérkőzés egy pontján a viszonylag nagy Patriots tábor elkezdte az "MVP! MVP! MVP!" szöveget kántálni. Mind a döntései, mind a pontossága olyan volt, mint szinte az egész szezonban: nagyszerű.

LaAdrian Waddle/támadófal: Waddle volt a kezdő RT Cannon helyén, aki a bokasérülése miatt nem tudott pályára lépni, és remekül teljesített. A mérkőzésen nem is hallottunk róla, ami azt jelenti, hogy szépen dolgozott. Von Miller, valamint a teljes Broncos védőfal ellen megállta a helyét a Scarnecchia edzette támadófal, ami az idei szezonban eddig nem hozta a tavalyi formáját.

Bill Belichick: Belichick megszerezte 270. győzelmét vezetőedzőként, ezzel holtversenyben a harmadik helyen áll a legendás Tom Landryvel. Belichicknek azonban 7 évvel korábban jött össze a 270 győzelem. Így már csak Don Shula (347) és George Halas (324) vannak előtte az örökrangsorban.

DOWN

Malcolm Butler: A meccs elején többször is gondja akadt Emmanuel Sanders ellen, aki a legtöbb elkapott yardot szerezte a hazaiaknál. A mérkőzés későbbi részében már volt néhány jó védekezése, Sanders néhányszor így is el tudta kapni a labdát mellette.

James White: Egy harmadik kísérletnél rosszul vette fel a blitzelő safetyt. ebből szerezte egyetlen sackjét a Broncos. Csendes meccse volt, de így is elkapott egy TD-t.

Pass rush: Nem volt elég nyomás Brock Osweileren, így szorosabb lett néhányszor a meccs, mint amilyennek kellett volna lennie.

Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2017. 11. 13. 18:50
hopi46
Még mielőtt bárki "belekötne" Reiss első benyomásaiba, szeretném felhívni újra a figyelmet az up&down jelentésére.
UP= akik örömet okoztak, Down= akik játékán egyszer-egyszer vagy többször bosszankodtunk.
Ilyen alapon, szvsz, teljesen reális
2017. 11. 13. 18:50
hopi46
az e heti besorolás.
2017. 11. 13. 18:50
Farkas Joe
Devontae Booker is befért volna az UP-ba, ilyen szerelési kísérletet még nem láttam. Egyébként tavaly is a Broncos elleni meccs után indult be a csapat, nem is volt megállás a bajnoki címig!
2017. 11. 14. 09:43
InfiniteLoop
Tavaly is jött hozzánk év közben egy zűrös alak :))))
2017. 11. 13. 19:16
Boby33
tényleg jó tippsora volt mindenkinek:D 8 ponttal visszább csúsztam:D:D
2017. 11. 13. 19:30
netbazis
kinek tűnt fel, hogy a legtöbb győzelem rekordot 2 "magyar" tartja? :D
(Butlet a lehető legnagyobb down, én nem tom mit csinál ebben a szezonban)
2017. 11. 13. 19:49
hopi46
Halas (gyakori cseh vezetéknév!) cseh származású, szülei Plzen-ből vándoroltak ki, ami sohasem volt magyar. Shula szülei viszont tényleg Mo.-ról vándoroltak ki 1930-ban. Így sajnos a poen kicsit sántít. :)
2017. 11. 15. 12:37
netbazis
Osztrák- Magyar Monarchiát olvastam, szóval..
2017. 11. 13. 19:59
Pat Patriot
Belichick meg horvát. :) Hol lenne az NFL Közép-Európa nélkül...
2017. 11. 13. 20:05
pippu
Mondhatjuk azt, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia uralja az NFL-t!:)

Éljen a császár... :/
2017. 11. 13. 22:00
hopi46
Ez már egész jó poén! :)
2017. 11. 13. 19:59
dravait
1. 9 (KILENC!!!!!) pontom lett a tippjátékban, új országos csúcs! :-) :-)
2. White DOWN-ját picit túlzásnak érzem, mert kiváló meccse volt tegnap és EGYET hibázott.
3. A meccset két csapategység nyerte meg: a ST és az OFAL. Hihetetlen, hogy a Denver rémséges passrush brancsát az OFAL teljesen levette a pályáról, mintha ott se lettek volna Von Millerék. Az különösen jólesett, hogy Cannon helyettese ennyire megállta a helyét, végre van tényleges depth ezen a poszton. Solder is konzisztensen jól védte Brady oldalát, szóval nekem ők voltak az igazi meglepetés és főleg miattuk tudott Brady ennyire jól játszani. Ez a sokcélpontos passzjáték meg a nagy kedvencem, látványos és sok örömet ad a szurkolóknak, ha ennyire jól megy.
Húúú, de jó volt nézni a tegnapi meccset! GOOOOOO PATS!!!!
2017. 11. 14. 09:15
anikom
Nekem 7, egyéni csúcs, de úgy látszik most mindenki jól tippelt, mert nem sokkal kerültem előrébb :)
2017. 11. 13. 20:18
narbony78
Az öreget tegnap hoodie-ban látni olyan volt mint Palpatin a Star Warsban! AZ erő sötét oldalán!
2017. 11. 13. 20:26
Lacus
Nagyon örülök Develin up-jának, nagyon megérdemli, meccsről meccsre rengeteget melózik a blokkolásaival! :)
2017. 11. 13. 20:34
petichef
Bódottág van srácok!
Szezon elején féltem ettől a meccstől, hiszen ha valamelyik pályára azt lehet kis túlzással mondani, hogy Brady is pofonért jár oda, akkor az a Mile High. De nem tegnap!!! ;)
Nagyon jó volt látni, hogy a ST ennyire hasít!
Nagyon jó volt látni, hogy végre nem csak a meccs első harmadában jutunk el az endzone-ba!
Az első támadásunk után még kicsit vonalkódos volt a naci, de aztán a két TD annyira megnyugtatott, hogy utána már abszolút nem izgultam hogy nyerünk-e. Láttam hogy a denveri támadógépezet döcög, talán Sanders volt az egyetlen aki homlokráncolásra adott okot, mi meg hasítunk. Innen már csak meg kell nyerni minden meccset, és miénk a 1st seed! :D
Na és a védelem. Igen, hibáztak néha. Igen, nem nagyon volt most sem pass rush. De tudjátok mit? Amíg 20 pont alatt tartjuk az ellent, engem nem is érdekel. Tudom, jön majd a PIT, de ők is verhetők, nem sok kellett Brissettéknek, hogy megmutassák hogyan kell. Valószínűleg a szezon eleji maflások tényleg kommunikációs hibák miatt voltak, mert ahogy most se, akkor se volt pass rush. Csak amíg akkor nyeltük a pontokat és a yardokat, most csak a yardokat. Számomra pedig még mindig a kapott pontok határozzák meg a védelem erejét, nem a kapott yardok. Talán 3-4 fordulóval ezelőtt fejtettem ki, hogy ha így folytatódik, szép lassan top10-es lesz a védelmünk. Páran nem értettek egyet velem. Nos, jelentem 13. a csapat kapott pontok terén, azaz számomra ez a védelem a 13. legjobb a ligában. És nem, a kapott yardok alapján elkönyvelt 32. helyünk most sem érdekel! :DDD Nálam még mindig pontra megy a foci! :D
Úgyhogy így tovább, szép volt! Go Pats!!!
2017. 11. 13. 21:09
topin
Emberfogásra használjuk aki arra való és nem zónázásra és máris helyére kerültek a dolgok. Mindenki ott játszik ahol a helye és nem variáljuk összevissza. Ennyi a titok. Feladtuk azt az elképzelést egy ideje, amit a preseasonben kiterveltünk de hetekig képtelenek voltak megvalósítani. És így Van Noy korszakos zseninek tűnik egy-egy közbelépésével, Harris lassúsága sem ütközik ki ezekkel a feladatokkal, ebben a rendszerben. Chung biztosan teszi a dolgát, amikor nincs extra benyújtva felé. Gilmore leveszi akire ráállítják, Thomasnak volt ugye egy 17yardos elkapása amikor céltalanul kószált a laszti a levegőben, mert osweiler kezéből a dobáskor ki lett verve a labda, ha ezt levesszük még parádésabb a mutató. DMC szabadon segíthet be, nincs akkora felelősség rajta, belefér nagy játék benyelése nélkül ha hibázna. Butler az egyetlen akin minden meccsen stabilan jönnek a hosszabb elkapások. De azért így könnyebb lesz ezt orvosolni safety segítséggel, mint amikor az egész alap összevissza volt. És ugye mindezt HT nélkül, akivel azért vérszomjasabb lenne a labdára nézve is ez a D.
2017. 11. 13. 21:55
petichef
Ha ez kellett ahhoz hogy működjön a D, én nem bánom! ;) Negyedik hét óta elsők vagyunk engedett pontokban, nekem elég ha így marad! Mellé jöhet meccsenként a 400 yard, nem fogok sírni! ;)
2017. 11. 13. 22:06
topin
Ezt már akkor is leírták páran, hogy ennyi kell a változáshoz "mindössze"..
2017. 11. 13. 20:52
takirob69
Develin nagy kedvenc, meccsről meccsre kiváló teljesítményt nyújt, blokkolásai élményszámba mennek :)
2017. 11. 13. 20:59
Croaker
OFF:
Browns OLB Jamie Collins is out for the season with a torn MCL.
2017. 11. 13. 21:38
palesz42
Épp egy INT megszerzése közben...
2017. 11. 13. 21:47
hulith
BB 270 győzelme félelmetes szám főleg azért mert a fizetési sapka bevezetése óta
érte el.
A mostani szabályozás mellett a Shula rekordja megdönthetetlen BB-nek az még majdnem hibátlan szezonnal is még 4
szezon lenne addig nem fog dolgozni.
2017. 11. 13. 22:09
Oscar
Miért ne ............itt hagyná Brady vezette csapatot???

Ki tudja most pontosan ki meddig marad , inkább az látszott , hogy mindenki kicsit lenyugodott és már nincs különösebb találgatás ki is a kezdő QB most és pár évig!

Már többen felvetették régebben , hogy majd talán közösen lépnek le , akár 4-5 évvel később , addig pedig még a számtalan győzelmünk lehet , mint az alapszakaszban , mint a rájátszásba.Igazából év elején a tippem 13 győzelem volt , ami akkor túl optimista volt és most még belátható távolságban van::)))

Szóval mi az a pár győzelem neki, amit vezetőedzőként itt fog vezényelni!::)))


2017. 11. 13. 22:36
cspeti98
Erről a meccsről egy szó jutott eszembe, ugyanaz, ami a denveri TD utáni driveunkról: STATEMENT. Az első 4 meccs után lesajnáltak minket, aztán szép lassan megint contenderré váltunk, a Chiefs lufi kipukkant, a Steelers ellen pedig tradícionálisan jók vagyunk és annyira ők se meggyőzőek, így számomra, ha nem sérül le a fél csapat, az AFC toronymagas esélyesei vagyunk.

Gilmore pedig a legutóbbi 2 meccsén megmutatta mire kapta a nagy pénzt, szép lassan őt is megkedveljük, ugyanúgy mint Dola-t (nála is mekkora hiszti ment :D)
2017. 11. 14. 00:31
Tibi Twelve
Nagyon up a támadófal, az egyetlen dolog ami miatt aggódni lehetett volna meccs elött aza denveri passrush.De nem volt..itt egy érdekesség, hogy pl a durván jó dallasi falból egy ember kiválik, és káosz van, nálunk megoldják :-)
2017. 11. 14. 02:19
focilap
Egyébként csak szerintem válik lassan klasszisá Harmon? Coverage-ben mindenképpen jobbnak érzem már most, mint McCourty-t. Nekem egyre inkább az offseason legnagyobb húzása az ő olcsó hosszabbítása. Olcsón van évekig egy nagyon jó safetynk a személyében.
2017. 11. 14. 10:27
Dega
Egyik kedvencem Harmon!!
Jó,hogy hosszabítottunk vele!!
2017. 11. 14. 10:28
azt nem jelenteném ki, hogy jobb mint McCourty, de évek óta remekül teljesít és tényleg nagyon nagy húzás volt a megtartása ilyen olcsón (persze ehhez kellett hogy más csapatok ne licitáljanak, mert ők nem tartják olyan szintnek)
Már már szinte a védjegyévé vált a fontos meccseken a meccs végi INT ami lezár minden kérdést.
2017. 11. 14. 17:27
max350
Én mindig várom, hogy játsszon! Mindig akció közelben van ...és az INT-jei!!!!
2017. 11. 14. 11:02
issie
egy kis sztori: Jay Glazer belenézhetett egy playbookba. egy kicsit tesztelték, hogy mennyire okos. különböző felállásokat kellett tanulmányozni egy órán át. egy oldalon 8 felállás volt és 3 oldalt nézett át. másnap visszament és a 24 felállásból 5-re emlékezett. és ezek nem is playek voltak, futások vagy passzok, hanem hogy hogy állnak fel a támadók blokkolni. és csak ebből volt 1000. „Football is not a game for dummies.”
2017. 11. 14. 12:46
Arnold Patsenegger
Ráadásul a Patriots playbookját kimondottan nehéznek tartják a liga berkein belül... el sem akarom képzelni, mi lehet benne.
2017. 11. 14. 14:15
hopi46
Na, elindítottad a playbook-unk misztfikációját! :D
Még a végén kiderül, hogy a csapatunk tudós játékosokból áll! :)
2017. 11. 14. 14:13
hopi46
Szerintem már az amcsi középiskolákban is van playbook, az egyetemekről nem is beszélve. Ezzel azt szeretném mondani, hogy gyakorlatilag ezek a játékosok szinte "playbook-függők", olyan az nekik, mint a papoknak a Biblia. Az NFL playbook-okat nem 0 szintről kezdik megtanulni, mint pl. Glazer.
2017. 11. 14. 13:03
Kennystyle
Ez a téma nagyon érdekelne, hogy hogy működik egy playbook.
Gondolom ha van 1000 játék lebontva benne, akkor nem mindenkinek kell mindent tudnia pöttyre, hanem mindenkinek csak a maga feladatát és esetleg az is változhat, hogy kinek melyik részt kell megtanulnia ? Melyik játékban szerepel vagy kit helyettesíthet ? Szóval ilyen basic infok...
Gugli kidobott pár találatot, de ott már az ábrák is értelmezhetetlenek és az alapmegnevezésen kívül kb minden...
2017. 11. 14. 13:12
topin
Ne csak a labdát nézd! című könyv igen sokat segít ebben a kérdésben. Főleg ha tényleg próbálja is megérteni az olvasó, nem csak úgy elolvassa lapozgatva. A játékok behívására szolgáló kód pl igen komoly gyakorlást igényel, márpedig anélkül fogalmad nem lesz mi a fene van körülötted. Tehát nem elég a playbookot tudni, pluszban a kódok is kellenek és nem mint egy vizsgán, hogy öööö akkor ő ide, öööö na akkor ő meg oda, öööö én pedig amoda..és ezzel akár fél perc agyalás is elment, hanem kijössz a huddleból és már tudod.
2017. 11. 14. 13:59
hopi46
Egyetértek, valóban szuper könyv ebből a szempontból is!
2017. 11. 14. 14:24
Kennystyle
2017. 11. 14. 15:58
Kennystyle
Keresgéltem, de ahol nem kapásból azt írják hogy nincsen ott is visszajeleztek, hogy elfogyott...
Esetleg ötlet a beszerzésre ?
köszi előre is
2017. 11. 14. 16:00
topin
itt esetleg?

https://ajanlat.twister.hu/konyv/ne-csak-a-labdat-nezd/
2017. 11. 14. 16:17
Arnold Patsenegger
Köszi, meg is rendeltem... :)
2017. 11. 14. 16:30
Kennystyle
Köszi, megrendeltem remélem tényleg tudnak szállítani.
2017. 11. 14. 16:19
hopi46
Itt van antikvár kiadásban ill. megrendelhető:
https://www.libri.hu/talalati_lista/?text=Ne+csak+a+labd%C3%A1t+n%C3%A9zd
2017. 11. 14. 16:31
Kennystyle
köszi, még az előző visszajelzés előtt adtam le igényt rá úgyhogy szólnak ha lesz
2017. 11. 14. 16:04
patriota
Nem ide tartozik,de most hallom,hogy közvetíti a tv a mexikói meccset vs raiders
2017. 11. 14. 16:12
topin
november 8 óta publikus infó:)
2017. 11. 14. 17:35
max350
Persze, ha nem olvasod a hozzászólásokat!

2017. 11. 09. 23:21 max350
Remélem már az Oakland ellen láthatjuk! Ja, adja a Sport tv!

Ezt, a Bennett cikkhez írtam!

Ja, legközelebb kikérdezünk a hozzászólásokból! :)))))
Hozzászólás a(z) Ups & Downs - 9. alapszakasz mérkőzés: Denver Broncos bejegyzéshez