Menetrend

Ups & downs - Alapszakasz 1. mérkőzés

2012. 09. 10. 01:39
Szerző: lucas
Kategória: Cikkek
                                            
A New England Patriots lejátszotta első alapszakasz mérkőzését a Tennessee Titans ellen idegenben Nashville-ben, az LP Field stadionban, amely végül 34-13 arányú Patriots győzelemmel zárult.


Az első benyomások a meccsről:

Az újoncok hatása a védelemre: A Patriots mindhárom újonca felmutatott valami emlékezeteset ezen a meccsen. A második negyedben DE Chandler Jones (1. kör. 21 hely) labdavesztést okozó sacket ért el Jake Lockerrel szemben, majd ezt a labdát LB Dont'a Hightower (1. kör. 25 hely) megszerezte, és bevitte a gólterületre: 6 yardos TD-t ért el. Korábban S Tavon Wilson (2. kör. 48 hely) elcsípett egy interceptiont. Bár még nagyon a szezon elején vagyunk, és nem érdemes elhamarkodott kijelentéseket tenni, de úgy tűnik, a magas körös draftválasztások olyan posztra érkeztek, ahol igazán szükség volt rájuk, és megszilárdíthatják a védelmet.

Brady nagy ütést kapott, de állta: Volt egy pillanat a meccs elején (a csapat 3. sorozatánál), amikor a Pats fanok a fejükhöz kaptak, (sőt sokakban rossz emlékeket idézhetett fel), amikor Kamerion Wimbley a sackje során megrúgta Brady fejét. Az esetet követően az orvosi stáb vizsgálta az irányító orrát (még nem derült ki, eltört-e), és ellátták a sebét. Szerencsére a nagy ütés nem befolyásolta a későbbiekben Brady teljesítményét, kifejezetten jól játszott (31/23, 235 yard, 2 TD)

A futás elleni védelem megállította Chris Jonhsont: A meccs egyik kulcskérdése volt, hogy a szuper gyors Chris Jonhnsont sikerül-e semlegesíteni. Kijelenthető: a küldetés teljesítve. 11 kísérletből 4 yardot ért el. A számok önmagukért beszélnek, nem igényelnek különösebb magyarázatot.

Ridley vezérszerepet játszott a támadásban: A BJGE korszak lezárultával új fejezet nyílt, amelyben már Stevan Ridley játssza a főszerepet. A másodéves egykori LSU játékos az egyik legjobb teljesítményt hozta ezen a meccsen, erőteljes futásaival és labdabiztonságával is kitűnt. Ridley új karriercsúcsot ért el: 21 kísérletből 125 yardot futott, és 1 TD-t is.

Welkernek csendes napja volt: Az elkapónak már csak 4 elkapás kellett volna ahhoz, hogy megdöntse a franchise rekordot, de ezen a meccsen csak háromszor landolt a kezében a labda. A szokásosnál kevesebbet volt a pályán, Edelmannal felváltva játszott.

Sérüléshelyzet: A kezdő jobb guard, Dan Connolly megsérült, amikor Ridley 1 yardos futásához blokkolt a 4. negyedben, és utána már nem tért vissza pályára, helyét Donald Thomas vette át.

Up

Tom Brady - Jó döntések és pontosság – ezek Brady játékénak azon jegyei, amelyek ezen a meccsen is jellemzőek voltak. Szerencsére a sérülés nem látszott meg a játékán. Mestermunkát végzett pl. az Aaron Hernandeznek dobott passznál.

Chandler Jones - A Jake Lockeren elért stripsack, amelynek következtében Hightower megszerezhette a labdát, a meccs kulcsmomentuma volt,  a meccs kimenetelét  befolyásolta.

Stevan Ridley - A running back vezető szerepet vállalt a Pats támadójátékában, és karriercsúcsot hozó teljesítményt mutatott fel
gyors és hatékony futásaival, a labdatartása is biztos volt.

Futás elleni védelem – Amikor egy Chris Jonhsont 4 futott yardon tart egy védelem, hogyan lehet értékelni? Csillagos ötös!

Down

Meskó Zoltán- A 28 yardos punt az első negyedben és a negyedik negyedes touchback miatt állítólag nem akadt rosszabb teljesítmény a csapatban, amit az downba lehetett volna tenni. Hát nekem a simán benyelt hosszú passzok jobban borzolták a kedélyemet, szóval nemcsak a nyilvánvaló elfogultságom miatt mondom, ez az elmarasztalás inkább Arringtonnak járt volna.

Nate Solder - Valljuk be, a támadófallal kapcsolatban nagyobb félelmeink voltak, és futásblokkolásban például nekem kifejezetten kellemes meglepetést okoztak, de az a bizonyos Kamerion Wimbley- féle sacknek súlyosabb következménye is lehetett volna, ezért Soldernek jogosan beírható a fekete pont.

Wes Welker - Az elkapónak csendes napja volt, a TE-k és Lloyd több labdát kaptak. És? Szerencsére több célpontja van Bradynek, nemcsak Wesre építhet. Én egyelőre nem érzem ezt tragikusnak. Persze az nem lenne jó, ha ez a későbbiekben is így lenne, és Welker csak ilyen korlátozott szerepet kapna.

Forrás: espnboston.com

Hozzászólások

2012. 09. 10. 05:46
agent47
Sziasztok! Sajnos lemaradtam a meccsről mivel szombat este óta se netem se kábeltévé (upc, én így szeretlek...) . Tud valaki olyan site-ot ahol később letölthető vagy megnézhető a meccs?? Köszönöm előre is a segítséget.
Go Tommy, GO Patriots!!!!
2012. 09. 10. 07:40
magooc
ide elvileg felkerül 1-2 napon belül:
sport-video.org.ua/americanfootball.html
2012. 09. 10. 15:34
agent47
Nagyon szépen köszönöm! Ha 1x találkozunk jövök egy sörrel :D
2012. 09. 10. 06:06
Oscar
Élvezetes volt Brady és Brandon Lloyd összjátéka , remélem ez még fokozódik:))

A labdabirtoklási idő is alakul, legyen mindig 30:01-nél több a javunkra!!!

Az ellenfél által megtett összes Yards remélem 300 alatti lesz/ meccs / év és akkor ott lehet a védelmünk a jók között:))
Nem lenne semmi , ha a védelmünk ( Fonzival ) kiegészülve az év végén 12-15 között végezne!!!


Most vissza megyünk és kijavítjuk a hibákat ....mondaná a mester , de azért nagy élményt okoztak a FIÚK::)))
2012. 09. 10. 07:04
Tomk@
Remélem Connoly sérülése nem súlyos, csak elővigyázatosságból nem játszatták.
2012. 09. 10. 07:42
DefenseFan
Mindennel egyet értek de a sec különítményünk még mindig ergya sajna! Nem 1 pillanat volt amit megköszönhetünk a bíróknak hogy nem fújták be passintnek! Amúgy nagyon jó kis meccs volt! CJ-t így megfogni nem rossz! :-D Tegnap mondhatni Rookie day volt!
2012. 09. 10. 07:51
loop80
Brady orra nem tört el, ugye?

Maga a meccs tipikus "idénynyitó" volt, az elején kicsit csikorgott a gépezet, de azután belelendültünk. :) A 21 pontos győzelem bizakodásra adhat okot, a PO-ot illetően is, mert a Titans egészen jó csapat.

Go Patriots, go Welker!!!
2012. 09. 10. 08:17
Zandal
Kifejezetten jó meccs volt, de azért a harmadik negyedben, majdnem "izgalmas" lett egy picit a meccs, de ha ez kell a végső győzelemhez hát akkor legyen. :)

Zoli első punt-ja tényleg nagyon rossz lett, de utána már megmutatta, hogy miért is ő az egyik (ha nem a) legjobb punter a ligában.
2012. 09. 10. 08:43
lipi
Nagyjából egyet értek a benyomásokkal. Nekem is ez jött le.
Az Up&down résszel már nem annyira.
Tb helyett én Mankins raktam volna be. Akkor alagutakat nyitott Ridleynek, amekkorán az úttörővasút röhögve ment volna át...
Továbbá nagyon tetszett Chung játéka is, mindenhol ott volt, ahol a labda.
Míg TB "csak" a kötelezőt hozta...
A downból pedig kivenném WW-t, bár egy csúnya dropja volt, és helyette Arrington/DMC párost raknám be. Közük nem volt a meccshez. Az embereik úgy vették át a passzokat, hogy távcső kellett ahhoz, hogy lássák az elkapás helyét. Egyik sem nézte a labdát, és rendszeresen csak elkapás utáni szereléseket mutattak be. Ez mondjuk elég volt a Titans ellen, de a passzoló csapatok ki fognak minket nyírni...
Ettől függetlenül idény nyitónak tökéletes volt. Könnyed, ráhangoló meccs, különösebb izgalom nélkül. A végén már a csere emberekkel.
Nagyon sok a biztató jel. Jones/HT/Ridley komoly update az előző idényhez képest. A JMD féle játékhívások jók voltak, az Ofal jobb volt, mint vártam.
Szumma, soha rosszabb idény kezdetet :)
2012. 09. 10. 09:03
Burkus
+1. Szerintem is a sec volt szörnyű.Néha mindenki méterekre volt az emberétől és bár a bírók a Washington-féle fumble-t rosszul ítélték, nagyon megköszönhetünk nekik egy pass interference befújás mellőzést DMC-n az 1 yardon. Dowling viszont szépen nyomta vissza az emberét a saját endzone-jukba.
2012. 09. 10. 12:10
nosbiglem
egyetértek veled mindenben!
2012. 09. 10. 09:00
Burkus
Én sem értem, hogy miért lenne Meskó down. A egyik bostoni értékelés ú fogalmaz, hogy "Punter Zoltan Mesko was outstanding, except for one short punt of 28 yards. He still averaged 38.5 yards with a net of 33.5, including three punts inside the 20-yard line, which denied the Titans good field position. The Titans’ punter, Brett Kern, was booming them, averaging 52.4 per kick and 45.5 net with two inside the 20." Kifejezetten kiemelték a játékát, nemhogy negatívnak ítélték volna meg.
2012. 09. 10. 09:33
loop80
Zolit szerintem azért rakták "down"-ba, mert a valós tudásához képest közepes teljesítményt nyújtott, és már a szezon előtt azt várták tőle, hogy a tavalyi szezonjához képest sokat javít.

Ugyanakkor a CB-ink jobban rászolgáltak volna, hogy a "down"-ba sorolják őket - Logan "Predátor" Mankins pedig vastagon "up" volt, legalábbis nálam.

Ami a lényeg: többnyire jó játékkal, 21 ponttal nyertünk. :)
2012. 09. 10. 11:08
Én azt nem értem, hogy miért nem vették figyelembe, hogy többnyire a fél pályáról kellett puntolnia. Onnan persze hogy más a statisztika. Én a secondaryvel voltam sokkal inkább elégedetlen, 3@long szituációkban csinálták meg ellenük a playeket. Ez komolyabb passzjáték ellen kevés lesz.
2012. 09. 10. 12:43
lipi
a félpályáról inkább illene i10-et csinálnia, mint touchbacket. De ez legyen a legnagyobb bajunk :). Én elégedett vagyok a teljesítményével
2012. 09. 10. 11:19
én az UP kategóriával elégedett vagyok ha 3-mat kell választani! Mankins elfért volna ott igaz, de én JMD-t és BB-t is odaraktam volna pár Q*RVA NAGY FELKIÁLTÓJELLEL!

DOWN-ból én kivenném Solder-t, nem volt szerintem olyan rossz... az a bizonyos "fejberúgós" sack is "csapatmunka" volt! a C-t(Wendell talán) is nagyon megverte az embere, ha jól emlékszem + Brady is megszabadulhatott volna már a labdától, hacsak egy oldalra kidobással is!
2012. 09. 10. 12:48
lolvin
Nem raknám Downba, de nekem Ninko játéka nagyon halvány volt, én elgondolkodnék rajta, h Cunni legyen a kezdő LDE, ő mostanában elég biztató, furcsa volt nekem, h néha DT pozicióba állt fel, látszik rajta, h felpakolt némi izmot, de azért DT-nek még mindig csenevész...
2012. 09. 10. 13:28
RKO
reálisan nézve Meskó down volt. és Arrington messze volt a down-tól. az int-nél bemutatott védekezése nagyon kellett.
2012. 09. 10. 13:46
lipi
Arrington az int-nél jó helyen volt, igaz a keze helyett a fejét használta...
Előtte és utána viszont se az ember, se a labda közelében nem volt. Pedig tavaly legalább az emberét nyomorgatta rendszeresen. Kvázi ő volt a fizikális cornerünk.
Nem biztos, hogy tisztán a CB-k hibája volt, nekem meccs közben úgy tűnt, hogy időnként egyszerűen nem vette fel senki az embert, se zónában, se emberfogásban. Szóval szerintem volt ott némi play hívás gond is...
2012. 09. 10. 14:11
Én elsősorban a Washington-TD előtti szerencsétlenkedés miatt gondoltam Arringtonra, de visszanézve ott McCourty és Gregory volt a ludas. Nekem az a legnagyobb bajon a secondaryvel, hogy többnyire még mindig csak az elkapás utáni tackle-re korlátozódik a tevékenységük, a passzelkapást nem tudják hatékonyan akadályozni.
2012. 09. 10. 17:33
RKO
Gregory sajnos nem tűnik jónak. tőle többet vártam... ha valaki megérdemli a down-t a sec-ből, akkor sokkal inkább ő az, mintsem Arrington.
2012. 09. 10. 13:38
Burkus
Nézem a sorsolást, hát dec. 17-én elég meleg meccs (49rs) lesz a tegnapi meccsek alapján. Brutális a defense és a Davis, Crabtree, Manningham, Moss sor meg a futójátékok ott van a topon. Reméljük, nem lesz meghatározó a rájátszást illetően. Előtte Texans... :s
2012. 09. 10. 13:51
crucified
A tegnap látottak alapján nem vagyunk gyengébbek, mint a 49ers. A hosszú passzokat nyeltük, de azért 2-3 INT majdnem összejött. Bár ezt egy Rodgers-szintű QB-nél nem biztos, hogy tudtuk volna így hozni. Ahogy DoM mondaná, amíg TB az irányító, addig a csapat mindig esélyes a győzelemre.
2012. 09. 10. 14:30
chateautorres
Egy mérkőzés alapján se pro se kontra nem illik prognózisokat felállítani, de van néhány idei ellenfelünk, aki azért biztatóan kezdte az évet. Broncos, Taxans, Jets, 49ers, + még itt lesz a Ravens is.
De ebben a ligábant hétről hétre változik sokminden, így korai félni vagy akár elbizakodni.
A cornereket kritizáló megjegyzéseknél illik megjegyezni, hogy összesen 3 hosszú passzt nyeltek le, jó abból 1 TD 1 FG lett, a maradék 60 snap-et pedig abszolválták, ami azért nem olyan rossz.
Hogy mi lett volna a Rogers, Brees vagy Manning(ok) ellen, megint csak hipotésis.
Idénykezdetnek tökéletes volt, az O-fal önbizalmat szerzett, a védelem határozottan acélosabbnak tűnik, a támadójátékunk mondhatnánk a régi, de nekem az is szellemesebbnek tűnt. (főleg ha TB hosszú labdái az elején célba értek volna)
Várjuk a Cardinals.
2012. 09. 10. 14:39
crucified
Minden szóval egyetértek! Nyugtával a napot, pro és kontra.

Azt jó volt látni, hogy a futással és a Brady-Lloyd játékkal fűszerezve sokkal kiszámíthatatlanabbak lettünk.

Nekem tetszett Bolden mozgása is.
2012. 09. 10. 14:36
zsesszi
nekem tetszett a tegnapi produkció, leszámítva a CB-ket. a spec team munkáját is érdemes megemlíteni, a Titans gyakorlatilag mindig 20 yardon belül kezdett. ami számomra igazán meglepő volt az Mayo már-már " Vödöri magasságokban" szerelt... :D
2012. 09. 10. 14:44
cescf4
sec gyenge teljesítménye engem is bosszant, de ha azt nézem hogy elit O# mellett van egy nagyon jó kickerünk+punterünk + a D#-ben a front7 is elég ígéretes (edzőkről már ne is beszéljünk), akkor ha a sec is jó lenne, kb le se kéne játszani ezt az 5 hónapot mert biztos lenne a végső győzelmünk.... :D
2012. 09. 10. 17:21
narbony78
Az első hét eredményeit és csapatait nézve 3-4 kemény meccsel kell számolni az alapszakaszban (Ravens, Denver, 49 ers esetleg Jets idegenben és, vagy Cardinals)! Szerintem sosem volt még ilyen könnyű a sorsolásunk! Jó lenne egy 15:1-el, vagy 14:2-vel bevonulni a rájátszásba! Persze meg ne legyen nagy sérülés senkinél! Jut eszembe mi van Conolly-val és Brady-vel?
Köszi az infót előre is!
2012. 09. 10. 18:02
Én a sec-ről nem venném le a keresztvizet. Tavaly redszeresen 300 yard fölötti produkciókat csináltak ellenünk a QB-k, most 300 alatt maradtunk. Volt egy-két csúnya homály játék, de azért volt ott aprítás. D-Mac nekem kifejezetten tetszett, látszott, hogy akar. Tavon Wilson viszont a nap meglepetése, úgy gyilkolt a srác párszor. Gregory tényleg nem volt a legjobb, de ez van. Szóval hajrá.
A futás elleni D meg parádés volt.
2012. 09. 10. 18:58
Számomra McCourty még mindig nagyon bizonytalannak tűnik. A Titansnak meg nem adott pass interference-nél végig háttal állt a játéknak. Nem értek a CB technikákhoz, de ezt még a kommentátorok is megjegyezték. Aztán képes volt elejteni egy 100%-os interceptiont is. Ha így folytatja, megint kedvenc "célpontja" lesz az ellenfél irányítóinak :(
2012. 09. 10. 20:20
loop80
Tényleg nagyon bizonytalan volt... Számomra ez duplán kellemetlen, mert az én mezszámom is 32-es. Majd szólok neki, hogy kapja össze magát! :D ;)
2012. 09. 10. 20:53
Gomes..
Lehet, hogy ismét nem leszek népszerű, de Brady passzai nem olyan pontosak már mint régen. Megint jó párszor előfordult, hogy a bokától kellett/kellett volna felkapni a lasztit vagy éppen az égből, egy "egyszerű" screennél is akár (pl. Edelman). Ez engem zavar, már tavaly is jellemző volt néha. Lloyd is tök üres volt, mikor egy hangyafasznyival túldobta.
2012. 09. 10. 21:21
Hogy lehet túldobni azt az elkapót, aki már lefékezett, és az utolsó három lépést már hátrafutásban tette meg?
2012. 09. 10. 21:24
cuncimp
Mert "régen" sosem hibázott?
2012. 09. 10. 21:38
lipi
A láb felé menő passz egy teljesen rendben lévő dolog. Amennyiben az elkapó jó helyen van, és számít rá, akkor gyakorlatilag levédekezhetetlen. Ennek biztos van valami szakmaibb megfogalmazása, de tőlem ennyi telik :).
A Lloyd féle elkapás meg az összhang hiányára írható. Hamarabb fordult meg, mint kellett volna. Pár meccs és már ez is menni fog.
Én pl kifejezettem élveztem, hogy TB-nek van mélységi célpontja és használja is :).
2012. 09. 10. 21:56
Gomes..
Az oké, hogy rendben lévő dolog, biztos bizonyos szituációkban kell is. De egy sima screen passznál, aminek minimum 5-6 yardot kéne hoznia és így incomplete lett? Vagy amikor Gronk körül nincs senki, és emiatt nem tud az elkapás után haladni? Én ezekre gondoltam, és először tavaly vettem észre, hogy előfordul ilyen. Lloyddal kapcsolatban elnéztem, aláírom.
2012. 09. 11. 11:31
vpi
Lloyd féle el nem kapást én nem TB számlájára írnám. Egyszerüen megállt a hátra fordulással. Ha fut előrefele tovább pont az ölébe pottyant volna. Phil Simms is ezt mondta...
Hozzászólás a(z) Ups & downs - Alapszakasz 1. mérkőzés bejegyzéshez