Menetrend

Ups & downs - Alapszakasz 13. mérkőzés

2012. 12. 11. 09:59
Szerző: lucas

Ups and downsA New England Patriots lejátszotta az alapszakasz 13. mérkőzését hazai pályán Foxboroban, a Gillette stadionban az  AFC első  Houston Texans ellen, amelyen fölényes, 42-14 arányú győzelmet aratott.


Up 

Tom Brady – A MNF meccsen nyújtott teljesítményével felerősítheti azon hangokat, melyek azt mondják, hogy „ Brady legyen az alapszakasz MVP ”. 4 TD, interception nélkül, 21/35, 296 yard, ezek a tények, amelyek azt nem mutatják, hogy valódi vezére volt a csapatnak. Talán a 3. harmadban mutatott scramble (irányítófutás) és annak ünneplése mutatta meg az igazi arcát, hogy mennyire motivált, mennyire elszánt. Ez ráadásul azon ritka esetek egyike volt, amikor a lábaival elért teljesítménnyel váltott ki ovációt.

Aaron Hernandez – A tight end teljesítményéből a statisztikák alapján a 2 elkapott TD-passz tűnik ki,de legalább ilyen fontos volt az a labda, amelyet  Stevan Ridley fumble-je után szedett össze az első negyedben. Végül 8 elkapásból 58 yarddal zárt.

Brandon Lloyd – Azok után, hogy az előző meccsen nyújtott teljesítménye (1 elkapás) miatt sokan kritizálták, ezen a nagyon fontos meccsen igazán jó játékkal rukkolt elő. 7 elkapással 89 yardot ért el, volt egy passz-elkapás és egy fumble-elkapás TD-je is. (Aki nem látta volna: Danny Woodhead kezéből egy jó futás után kiütötték a labdát, és az szerencsésen bepattant az end zone-ba, ahol Lloyd összeszedte, és ez TD-t eredményezett.)

Devin McCourty – A safety  egy nagyon szép és fontos interception csípett el az első negyedben,  amely meghatározó momentum volt. Egyrészt megállította a Texans odáig jól fejlődő drive-ját, ezzel megakadályozta az egyenlítést, másrészt a következő támadással a csapat megnyugtató, 14 pontos előnyhöz juthatott már a mérkőzés elején.

Vince Wilfork – Azok után, hogy a meccs előtt mindenki  J.J. Wattról beszélt, a pályán a legnagyobb romboló munkát  Wilfork mutatta be. Még a Wattra oly annyira jellemző labdaelütések terén is Vince volt a jobb.


Down 

Brandon Spikes -- A linebacker kissé lassúnak tűnt a passzvédekezéseknél.

Sebastian Vollmer – A jobb oldali tackle-nek nehéz dolga volt, többször az ő irányából szakadt be a zseb, Whitney Mercilus sackje is az ő hibája volt.

Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2012. 12. 11. 10:10
winston86
bár senki sem tartozik most igazán a down-ba, de ha muszáj, akkor lehet welkert is oda tenném. bár ez is olyan, hogy csak magához képest volt gyengébb, amugy teljeseb király :-)
számomra öröm volt nézni a meccset, főleg a 2. TD-s drive, úgy ment előre a patriots mint egy gép (aminek azért van szíve).
2012. 12. 11. 10:14
rege
Jól játszott a csapat, de nem kevés mákunk volt, a bírók is könnyedén osztották (szerintem 2x is) a döntő pilanatban a büntit a Texnak.
A Tex mélyen tudása alatt játszott, nem kell messzemenő következtetéseket levonni a mai napból.
2012. 12. 11. 10:18
DM
Sziasztok

Nos az előbb bejegyzésem jött be a ma hajnali chatfalon írt gondolatomról.Vagy bazi nagy győzelem lesz vagy kispontú.Mindegy lényeg az,hogy nyertünk nem kell messzemenő következtetést levonni nem vagyunk még ott ahol szeretnénk lenni,ez is egy mérközés volt a sok közül,készüljünk tovább majd ha elértük azt amiért itt vagyunk ebben a ligában majd ünneplünk,de most készüljünk egy másik gyilkos mérkőzésre egy kipipálva folyt köv szép volt fiúk

GO PATS,GO PATS!!!!!
2012. 12. 11. 10:24
magooc
Beharangozóban azt írtam, hogy ez nem Lloyd meccse lesz. Hááát tévedtem, mert azért csak feltett a táblára 14 pontot!
Persze ezért a játékért is " csak " 1 db "W"jár, azért jó volt most Pats drukkerként nézni a meccset :)
2012. 12. 11. 10:38
Welkert downba általam? Na ne! Ezt tőlem ne várjátok. Volt ugyan néhány dropja, de volt nagyon fontos jó elkapása is az elején, amikor még igazán számított.
2012. 12. 11. 12:38
Burkus
Welker a végén a magához képest nem volt jó, bár a passzok sem voltak tökéletesek (mögé ment stb.) Az 1. és a 3. TD drive egyertélműen jelentős részben neki volt köszönhető, a visszafutással és a hosszú elkapással, illetve a két elkapással, sőt róla volt - egy igen véleményes - DPI is. Sztem ha csak ennyit tett volna a meccshez, aminek köszönhetően 21:0-ra álltunk 20 perc játék után, az is bőven elég lenne. De hogy down... El vagytok kényeztetve Welker remek játékával, magasra teszitek a lécet! :)))
2012. 12. 11. 20:59
Lacus
+1 és csatlakozom lucas wes-fan-club-jához :)
2012. 12. 11. 10:42
Én DOWN-ba raknám magamat... csak úgy dőlt belőlem a hülyeség a chat-en! Rohadt fáradt voltam már, de sajnos még mindig az vagyok, úgyhogy lassan elmegyek aludni :D
2012. 12. 11. 12:17
loop80
Ugyan már! Te örökös "UP" vagy a chat-en! :D
2012. 12. 11. 15:22
2012. 12. 11. 10:47
Tzimisce
Arrington. Én nagyon drukkoltam és drukkolok neki, mint nickelback, de egyszerűen túl sok DPI van róla.
DMC azonban remek S lett, Grudenék is ezt hangsúlyozták ki. Szerintem az első évében is ezért ment neki nagyon, mert kvázi S volt.
Welkernek sok dropja volt, de nem mindig kapott pontos passzokat, illetve szerintem nem tesz neki jót, hogy neki kell visszahordania a puntokat. Kérdés, hogy ha nem ő, akkor ki?
Spikes meg ezért nem kellene, hogy down legyen, ez olyan, mintha Hörnit azért húznánk le, mert nem jól blokkol... Ő futás ellen, illetve blitzben jó.
A fal jól védte Bradyt, csak 1 sack volt, de sajnos sok hit.
Sok mákunk volt a meccsen, és lejtett a pálya is, de ez "csak" a második hazai meccs volt, ahol lejtett.
Az viszont, hogy Fostert 50 yard alatt tartottuk sok mindent elmond a futás elleni védelemről.
Sajnáltam Mallett Int-jét, mert abszolút nem az övé volt.
2012. 12. 11. 12:40
Burkus
Mallettnek félelmetes erejű karja van, az a passz úgy pattant le a TE melléről mintha páncélmellényt hordott volna... Mintha kilőtték volna a labdát. Én reménykedem, hogy sikerül kihozni belőle egy franchise QB-t.
2012. 12. 11. 10:56
Maniac84
Spikes down-ja fura nekem. Ha már nagyon oda kell rakni valakit a D-ből, akkor sokkal inkább Hightower, aki a sérülése óta nem játszik jól.
Egyébként meg az egész csapat nagy UP, nem volt a játéknak olyan eleme amiben a Texans lett volna jobb... A D meg igencsak csampioncsip kalibernek tűnt most.
2012. 12. 11. 11:11
lipi
Végre TB az upban :). Ezt is megéltük.
Hörni és Lloyd levédekezhetetlen volt ma, legalábbis a Texansnak nem sikerült :).
Down Wes sajnos, ha Lucas szíve csücske, ha nem. Sok ki nem kényszerített dropja volt. TB egy idő után már nem is dobált neki.
Down még a futójátékunk. Amikor szükségünk lett volna rá, nem volt. A garbage timeban indult be. Pedig a falunk elviekben a legjobb összeállításban lépett pályára.
Hatalmas up a futás elleni védelmünk. Az első 15mp-es megingás után, kihúztuk a Houston méregfogát. Wilfork úgy és akkor nyomta össze a zsebet amikor és ahogy akarta. Fostert 3 yard alatt tartottuk. schaub pedig nem találta az acélos secondarynk ellenszerét.
Meglepően könnyű győzelem volt. Viszont legalább nagyon fontos! Innentől a mi kezünkben a kiemelés sorsa. Ha nem bukunk akkor biztos a pihenő, ha bukunk, akkor kell majd egy kis mák is...
Ja, Arrington lehúzásával nagyon nem értek egyet. Amióta visszaraktuk slotba, szinte tökéletesen játszik. Ma is volt 2-3 fontos passz védekezése.
A D meg már zsinórban második alkalommal hengerelt. Mintha vért ittak volna az öltözőben. Néhány ütközés nekem fájt a képernyő előtt :). TB meg egy gép. Hihetetlen pontossággal szórta a lézereket :).
Kezdünk összeállni, mint a két hetes káposzta...
2012. 12. 11. 12:00
Tzimisce
Arrington jó slot corner, de egyszerűen nem engedhető meg, hogy ennyi DPI-t csináljon. Megjegyzem én is szeretem, mint régen sokan voltak Vödör fanok, de ez életveszély.
A futójáték meg tény, hogy nem volt a legjobb, de az elején voltak jó futások is, nem csak 1-2 yardosak.
2012. 12. 11. 11:31
MaYo#51
Nekem pedig Talib is hatalmas UP még akkor is, h ha nem is játszotta végig a meccset...!!!
2012. 12. 11. 11:47
winston86
Mallet-et sajnáltam csak mondjuk. Oké, hogy még nem jött el az Ő ideje, de ráférne valami kisebb villantás, akár egy passz first down.
2012. 12. 11. 11:51
Dok
A korábbi backup QB-hez képest sok lehetőséget kap a meccsek végén, szerintem azért, hogy szokja a légkört és benne látnak fantáziát BB-ék a TB utáni érára vagy egy jó cserére.
2012. 12. 11. 12:31
winston86
tudom tudom, azt mondom, hogy szegénynek nincs sok sikerélménye, az pedig jól jönne egy esetleges kényszercserénél.bár talán van annyira profi, hogy ez ne számítson.
2012. 12. 11. 11:49
Dok
Nem akarom elkiabálni, de az ami az elmúlt rájátszások előtt rendre hiányzott az most mintha meglenne. A secondary kezd emlékeztetni egy igazi secondary-re. Talib és Dennard egyre jobb, míg Arrington megfelelő nickel.

Nálam Wilfork a meccs embere, már sokadszorra. Szétzúzta a zsebet, leütötte a labdákat, megette a futókat, földbe döngölte Schaub-ot. Hihetetlen ez az ember!
2012. 12. 11. 11:58
Firstdown
Sziasztok. Megérte felkelni jó kis meccs volt. Laikusként csak annyi észrevételem lenne,az töltött el nagy örömmel,hogy van védelmünk,nem kellett minden ellentámadásnál félni,hogy simán pontokat csinálnak ellenünk,aztán megint az O-nak kell csinálni valamit,ami néha görcsöt okozott nekik. Szóval a fejlődés jeleit jó látni a sec-nál,csak így tovább. Go Pats !!!
2012. 12. 11. 12:17
bundy58
Sziasztok ! Nem kell itt kertelni hogy lejtett a pálya vagy nem agyonvertük a nem kis játékerőt képviselő texans-t és azért ez üzenet lehet a denvernek is akik hiába állnak jó mérleggel sztem csupa gyenge csapattal játszottak eddig a jóktól meg kikaptak. Akárhogy is van azért volt ennyire gyenge a texans mert a pats megfolytotta őket és gronk -al vagy bolden -nel csak erősebbek leszünk.
2012. 12. 11. 12:33
bundy58
És még az mvp címről annyit hogy elhiszem hogy manning jól szerepel a sérülése után a denverrel de azért kapta már ő meg amikor volt nála jobb formában lévő irányító is (2009) és brady td int mutatója példátlan ..megint szóval nemértem .
2012. 12. 11. 12:39
Üdv :)

Osztom bundy58 véleményét. HA nem játszott volna jól a csapat, akkor a Houston sem tünt volna ennyire el. Mondjuk annyira nem tünt el, mert pass rush volt rendesen.
Ezen a meccsen a D, mint csapatrész nekem csillagos 5-ös volt. Igen voltak kisebb-nagyobb hibák (DPI, encrouchement, meg ilyenek), de kb levették a pályáról a Texans O-ját.
Ahogy azt a chaten is írtam, nekem Talib jövetele óta nagyon tetszik a secondary, látszik, hogy kezdenek együtt dolgozni. D-Mac nagyon jó safetyben, jobban átlátja a pályát és jól irányít. És igen, Dennard. Yess, a gyerek játéka nagyon tetszik. És hogy Johnsonra felengedték alkalmanként egyedül, külön elismerés neki.

Sajnos Spikes tényleg down ebböl a szempontból. Volt hogy a futás úgy ment el mellette, mint a huzat. NA de ez van. Az O-ban Welker szintén down. Több fontos elejtett labdája volt és az ilyenért járhat a down.
Lloyd kajak jó volt, az a szemfüles FR TD. Majd lefordultam a szélröl annyira szép volt.

Szóval örüljünk, élvezzük ki, hogy a 2. legjobb támadógépezettel játszó csapatot legyalulta a Pats. Ez egy jó warm up a 49rs ellen, akik pass rush-a talán még erösebb. Ha Gore´-t úgy megfogják, mint Fostert, akkor jó. És ahogy kezdem észrevenni, az utóbbi hetekben már nem eröltetik a sec ellen a mély passzokat :D Hehe.

A chat most jó volt, sokat röhögtünk. Akik meg el akartak küldeni Fireman Ed helyére a Dzsetthez, jelentem maradok itt :D
2012. 12. 11. 13:14
loop80
Igazad van, a hajnali chat szintén "UP".

Mindenki vette a lapot, nem volt "anyázás", szóval jó volt veletek, na! :)

(Bocs', hogy cut-oltalak meccs közben, ezennel visszavonom! :D )
2012. 12. 11. 15:27
Ne aggódj majd valahogy megpróbálok visszasunnyogni :)
Meg abban a hangulatban tegnap volt olyan akit épp nem cut-oltatok? Ment Brady, a fél elkapó gárda, a teljes kezdö LB sor. MAgamon már meg sem lepödtem :)
2012. 12. 11. 12:47
Burkus
Megjegyzem, a falnak volt elég dolga J.J. Watt-el és fényesen oldotta meg a feladatát. A liga passz deflection és sack "királya" egyetlen egyet sem ért el az egyikből sem (bár az az összeállítás félelmetes volt, hogy hányszor ment el néha csak milliméterekkel a keze mellett a labda.) TB kicsit sokat feküdt a hátán, attól én mindig parázok, de ettől függetlenül kiváló védelmet kapott.

Most jöhet Aldon Smith és a 49rs linebackerei, mint következő teszt, ha azt is sikerrel vesszük, az nagyon meggyőző teljesítmény lesz.

Megjegyzem, az összes szakértő azt mondta, hogy na most jön a Pats-nek az igazi megmérettetés és minden várakozáson felül sikerült abszolválni a meccset.

Talib igazolása a szezon egy kulcsmomentuma (meg hogy Dennard lett a másik kezdő CB), azóta van tartása a secondarynek. Remélem, a sérülések nem súlyosak, a "hamstring injury" Dennard-nél nem hangzik jól. (Az volt Hörninek is, nem?)
2012. 12. 11. 15:08
infidelitas
Nem, ankle (boka)volt Hörninek. Három Cb-nk nem fejezte be a meccset, remélem mindannyian tudnak majd játszani
2012. 12. 11. 13:14
ndennis
szép győzelem, remek mérkőzés, és mellékmegjegyzésként, szégyenletes kommentálás, mint ahogy megszoktuk... Kovács Sanyi minden 3ik szava a MOMENTUM..
Folyton as Pats "szidása", hogy miért vezet ennyire....De Faragó se sokkal marad el... gyalázat!
Hajrá Patriots!!!
2012. 12. 11. 13:45
max350
Nem szabad Sanyit bántani, mert megfigyelted? Amikor Ő van a mi meccsünkön mindig nyerünk!!! Szerintem, csak szorosabb, izgalmasabb meccset szeretett volna (zárójelben jegyzem meg, hogy szerintem a 2. kedvenc csapata a Pats!!!).
2012. 12. 11. 13:49
crucified
Sanyi és Ricsi abszolúte korrekten kommentálnak. Azt tudomásul kell venni, hogy Sanyi a Bears-ért, Ricsi a Chiefs-ért van oda és kész.

Bóltimór Olivér már más tészta....
2012. 12. 11. 13:56
szenti78
Nem tudom melyik meccset nézted? Szerintem Sanyi folyamatosan dícsérte a csapatot és Ricsi is áradozott. Azért ők nem a PATStv kommentátorai, nem várhatsz tőlük folyamatos hozsánnázást. Ráadásul Sanyi egyelőre jó kabala, remélem ha képernyőn leszünk, akkor ő lesz a stúdióban.
2012. 12. 11. 13:44
bundy58
Ami még fantasztikus hogy hosszú idő után a hosszú passzok is éltek ,persze volt néhány homály, de azért mostanság nem sok ilyet láthattunk :)
2012. 12. 11. 14:02
Arsenal
A mai meccsen nyújtott teljesítménye alapján nálam Tom az alapszakasz MVP.
2012. 12. 11. 14:07
Huszas71
https://pbs.twimg.com/media/A9zpYGACEAAzhXh.jpg
Kicsit talán túlzás, de nem bírtam ki, hogy ne tegyem ide ki....
2012. 12. 11. 14:47
gronk93
ez nagyon csúnya :D:D
2012. 12. 11. 21:21
matcha
Ez feldobta a napom, vagyis a hajnali győzelem dobta fel és ez csak a hab a tortán. :D
2012. 12. 11. 14:33
fejszee
Stallworth TD-jénél teljesen 2007-ben éreztem magam. tudtam én hogy lesz rajta mistackle(inkább broken tackle),a YAC pedig meseszerű volt
2012. 12. 11. 15:19
cescf4
jó lenne h ha már WW-nek sült krumplit adnak a szünetben akkor legalább vegye le a kesztyűét amíg elfogyasztja....
XD
2012. 12. 11. 23:46
max350
Ez nagyon jóóóóóóóóó!!! :)))
2012. 12. 11. 16:36
winston86
egyéni rekord! tippjátékon 7 pont :-D ráadásul az első kérdés is csak 4 yardon múlt.
2012. 12. 11. 18:00
simita14
Nekem meg becsődölt a tippem. Kicsit fickósabb texasiakra számítottam.... De sebaj !
2012. 12. 11. 16:37
TMR
És még mindig áll az a tézis, hogy csak a madaras csapatoktól kap ki a csapat.
Remélem a Ravens-t elkerüljük a rájátszásban.
2012. 12. 11. 16:41
Bruschi85
Minden előzetes jóslatom így teljesüljön. :)

Sporttv pipa :)
Kovács Sanyi pipa :D
Sima Pats győzelem pipa :D :D

Remélem sok meccsünk és győzelmünk lesz még közvetítve, de viccet félretéve nagyszerű győzelmet arattunk cool vezér Tom Brady vezetésével hazai pályán, aki nálam MVP cím elsőszámú várományosa. Domináltunk minden szinten, bár a Texans mélyen tudása alatt játszott.
De nekem egyik kedvencemet Baby Vince-t kell kiemelnem, akinek parádés megmozdulásai voltak, a Texans O# falat úgy nyomta össze, öröm volt nézni. A pufifánk szó szerint óriási brusztolást végzett középen, Fostert és a futásokat teljesen megöltük ez volt a kulcs meg a Texans hibák maximális kihasználása.
Szép és nagyszerű győzelem volt!
A sérülteknek mielőbbi felépülést, mert a secondary egész pofás képet mutatott, pedig DMC-t többször elővettem a korábbi gyenge teljesítményei miatt de ez a safetyvé alakítása eddig bejön ki is emelték Grudenék, de el kell ismerni, hogy Tálib és Dennard stabilizálta az egységet.
Elértük a 2. seedet csak meg kell tartani, kezünkben van és nem lesz könnyű a Frisco ellen, de Gore-t is megfoghatjuk.
Menni kell tovább meccsről meccsre. Külön öröm nekem aki a védelmeket kedveli, hogy végre nemcsak a parádés O#-ről, hanem a fejlődő D#-ről is egyre több szó esik.

A lényeg továbbra is Hajrá Pats!
2012. 12. 11. 17:48
SuperFSAS
Sziasztok! Nem tudja valaki esetleg, hogy hol lehetne megnézni a meccset vagy letölteni? Sajnos a munkám miatt nem tudtam megnézni még az ismétlést sem! :( A ma esti ism.-t sem fogom látni :( Így szeretném leszedni valahonnan, ha lehetséges! ;)
2012. 12. 11. 19:41
MajnemizBond
Le het tölteni a: rojadirecta.me vagy a sport-video.org.ua oldalakról.
2012. 12. 12. 16:23
SuperFSAS
Köszi! Megnéztem! Szenzációsan játszottak a srácok!!! ;)
2012. 12. 11. 18:44
winston86
2012. 12. 11. 19:02
már Goodellt is utálom
Naon királyok voltak a fiúk!
Az ellen csak kereste, hogy hol vannak (és mindezt Gronkinátor nélkül, és Bolden is csak a végén futkorászott egy kicsit).
Ezek után hétfő hajnalban újabb éjszakázás jön meg a Friszkó.
NAGYON OFF!
Basszus ennyi szar óriásos meccset, mint amit idén adnak....tudom ez van meg miden, de már marhára unom őket.meg utálom is:):)és jövő héten lehet, hogy a Varjúk elleni meccset fogjuk látni(de jó lesz......)
(na jó a Skins elleni meccsük jó volt):):)
2012. 12. 11. 19:15
bostoni újságírók szerint rendben lehet vasárnapra Dennard és Talib is.

"Aqib Talib "should" be ready to play against the Niners, according to a source. Alfonzo Dennard is going to be fine. "
2012. 12. 11. 21:15
Burkus
Köszi, remek hír :) Arringtonról nem mondtak semmit?
2012. 12. 11. 23:27
róla nem olvastam egyelőre
2012. 12. 11. 20:50
Pat Patriot
2 pont a tippjátékban! És valahogy nem vagyok elkeseredve! :)
2012. 12. 11. 21:07
Lacus
Nekem 6ot hozott ez a nagyszerű meccs (mejdnem 7et, ha Tom passzolt volna még 5 yardot... :) ), mégsem e miatt örülök neki :)
2012. 12. 11. 21:18
Burkus
8 pont!!! Ilyen még nem volt sztem soha! :)
2012. 12. 11. 21:26
matcha
Én beálltam az 5-ös átlagra, az elmúlt 5 fordulóban mindig ennyi lett. :D
2012. 12. 12. 00:44
winston86
7! és nekem is tom 4-5 yardján múlott a +1. de így is szezoncsúcs.
2012. 12. 11. 23:59
egy két érdekesebb statisztika:
- Gronk holtversenyben (A.J. Green) még mindig vezeti a ligát elkapott TD-k számában, 10-zel!
- Ridley vezeti a ligát futott 1st downok tekintetében 70-nel,
illetve második (Foster 14) futott TD-k számát tekintve 10-zel
- Bradynek a legjobb a TD/INT aránya +25 (29 TD, 4 INT)
2012. 12. 12. 23:26
elche
Hogy megváltozik a világ pár hónap alatt! Preseason meccsek idején úgy tűnt, nincs O-fal. Most mást gondolunk erről. Voltak hangok, hogy Brady öregszik, baj lesz vele. Most MVP-ként is esélyes. Akadt, aki BJGE miatt kesergett, eközben futott TD-kben élre tört a Pats. Emlékszem, amikor arról ment az eszmecsere, az NFC mennyivel erősebb. Most a power poll első három helyén Patriots, Texans, Broncos. Sport ez, kérem szépen, nem revüműsor, ahol minden szerep előre ki van osztva.:) De így szórakoztató, szerencsére. Persze könnyű jó, győztes meccsek után elégedettnek lenni, de ez a szurkoló dolga.:)
Hozzászólás a(z) Ups & downs - Alapszakasz 13. mérkőzés bejegyzéshez