Menetrend

Ups & downs - Alapszakasz 14. mérkőzés

2012. 12. 17. 14:15
Szerző: Danna
Kategória: Cikkek
Ups and downsA New England Patriots lejátszotta az alapszakasz 14. mérkőzését hazai pályán Foxboroban, a Gillette stadionban a San Francisco 49ers ellen, ahol a liga első támadóegység csapott össze a liga első védelemmel. A mérkőzést két részre lehet osztani, az egyik 35-40 percig, a másik 20-25 percig tartott. Az elsőt csúnyán elveszítette a csapat, a másodikban viszont majdnem csodát tett. Majdnem...


Up

Dont'a Hightower - Az újonc linebacker több szerelése is yardveszteséggel járt a 49ers számára és folyamatosan a labda körül volt.

Brandon Lloyd - Az elkapó hatalmas elkapásokat mutatott be a pálya szélén és mélységben is.

Danny Woodhead - A futó a támadóegység meghatározó játékosa lett és kiemelkedő keménységet mutatott be a futójáték életben tartására egy olyan estén, amikor a többi futónak igen komoly gondjai voltak a labdabiztonsággal.

Gillette Stadion közönsége - A múltban sok kritika érte a szurkolókat. Ezen az estén a csapat 31-3-ra állt a harmadik negyed vége előtt 5 perccel. Az eső az első pillanattól fogva zuhogott, hideg is volt, a szurkolók azonban nem mozdultak és hatalmas energiát mozgósítottak azért, hogy ez a felzárkózás megtörténhessen. Ez pedig megérdemel egy említést ezen a helyen.

Down

Kyle Arrington - A cornerback elhibázott szerelése Michael Crabtee 38 yardos TD-jét eredményezte a 4 negyedik negyedben azután, hogy a csapat 31-31-re kiegyenlített.

Stevan Ridley - A futó a harmadik negyedben elveszítette a labdát, ezután már csak 1 snap erejéig engedték a pályára.

A punt visszahordó és a kickoff csapat - A Patriots 31 yardos futást engedélyezett Dashon Goldsonnak egy fake punt után, majd ezután egy hosszú kickoff utáni visszahordást a Crabtee 38 yardos TD-je előtt pont azután, hogy a csapat kiegyenlített. Ezzel el is szállt a Patriots momentuma. Összességében elmondható, hogy a speciális csapategység elég gyengén teljesített.

Shane Vereen - A futó elveszítette a labdát az első félidőben, ami után már egyáltalán nem került a pályára a mérkőzés további részében.

Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2012. 12. 17. 14:30
Huszas71
Én azért Up-ba tenném Bradyt mindenképp, hiszen 443 yardot passzolt, bár volt 2 Inti, 1 futott és egy passzolt Td, de főleg azért, mert vezére volt a csapat nagy feltámadásának a második félidőben....
Láttátok azokat a szemeket a "nagy menetelésnél"?
2012. 12. 17. 14:33
MaYo#51
2012. 12. 17. 14:41
loop80
Arról nem is beszélve, hogy majdnem futott egy másik TD-t is, ráadásul a második INT inkább volt Hörnié, mint az övé...

Plusz fűződik a nevéhez egy tackle is, bár a visszahordó játékos inkább meglepetésében esett el, mint a csontropogtató ütközés miatt. :D :D
2012. 12. 17. 15:14
MaYo#51
Szemmel verést csinált TB akkor... :D:D:D
2012. 12. 17. 14:32
Neo
Nekem egyértelműen a meccs hőse TOM BRADY! a legnagyobb UP!

Elképesztő, honnan hozta vissza a csapatot! Sajnos a sok labdavesztás és a rengeteg szerencsés kézbe pattanás a 49ersnek meghozta a győzelmet. Várható volt, hogy Brady nem lesz elég önmagában a győzelemhez, ehhez kellett volna a special team és a defense labdaszerzése is, amikor esetleg meg lett volna rá a sansz. Nagyon büszke vagyok Lloydra is, végre megmutatta, hogy miért is kell ő a csapatnak.

Mégiscsak jobb egy TD-vel kikapni, mint egy oltaári zakóval pl. 31-3-ra! Szóval jókor jött még ez a pofon, így a PO. előtt, hogy kicsit felrázza a srácokat, hogy az NFC-s topcsapatok ellen bizony nem biztos, hogy elég az, ami egy Houston ellen kacagva.

Brady most valamit megint megmutatott a régi fényéből, hogy miért is volt évekig ő a comeback kid a 4. negyedekben. Ez a tűz kell a továbbiakban is!

Go Pats!
2012. 12. 17. 14:32
MaYo#51
UP - Wilfork; és minden tag a Chaten aki az utolsó percig kitartott a kegyetlen rossz kezdés után is!!!
2012. 12. 17. 14:38
Huszas71
Na igen, Wilfork és a chaten "lógók", hatalmas Up!
2012. 12. 17. 15:07
winston86
nem is értem be délelőtt melőba, mert a meccs után alig tudtam elaludni.. :D
2012. 12. 17. 15:39
Zandal
Én le sem feküdtem. :D
2012. 12. 17. 14:33
DM
Sziasztok

ez igazán adok kapok meccs volt.Voltak szép momentumaink mi tagadás,de voltak nagyon rosszak is.Sebaj nem szabad letörni csak menni tovább és hinni abban amiért itt vagyunk a győzelemben.Most jön kettő könnyebnek mondott mérkőzés,azokra készüljünk fel

GO PATS,GO PATS.HU!!!!!!!!!!
2012. 12. 17. 14:39
szenti78
Hali,
én annak örülök, hogy az elején volt bűn rosszak, a 2. félidőben pedig remekeltünk. Ha fordítva van és úgy kapunk ki, akkor nagy gáz lenne, így viszont azért szerintem inkább pozitív, már ha egy vereség pozitív lehet.
Nem zuhantunk össze, volt a srácokban tűz és akarat, de sajnos az elején túl sok labdát szórtunk el... ennyit nem lehet.
És hát azért a 49-ersnek kb. 20 perc alatt feltettünk a táblára 28 pontot, azért az nem rossz.

Szerintem ráadásul direkt jól is jön, hogy nem lesz bye, legalább Gronk felveheti a ritmust újra. Hajrá PATS!!!
2012. 12. 17. 14:40
DeXTeR
Az egyik legjobb momentum "A" felzárkózás közben Lloyd elkapása után, ahogy üvöltött és püfölte a földet, úgy felpörgött a srác! A másik pedig Brady "tökössége". Sehol nem láttam azt a tekintetet, ami párszor már kirajzolódott rajta, hogy meg van illetődve. Most láttam rajta hogy "igen? Ez kell? megkaphatjátok!"
Szóval nálam abszolút UP TB+Lloyd.
Viszont Welker mintha megint sokat droppolt volna, vagy csak én látom rosszul?
2012. 12. 17. 14:46
MaYo#51
Hörni és Welker is sokat droppolt... :/ Bár nem mindet írnám az ő számlájukra, volt abban sok rossz passz is a sietés miatt, de szerintem mindketten javították hibájukat, TB pedig egyértelműen... :)
2012. 12. 17. 14:43
loop80
Nálam erősen "UP" Ninkovich is, mindig akcióközelben volt.
2012. 12. 17. 14:46
Croaker
Hát az biztos, hogy Lloyd nagyon jól játszott. Wilfork zseniális.
A sok labdavesztés katasztrófa.
A szerencse nem velünk volt.
Viszont a hajnali virrasztók a chaten nagyon jó hangulatot hoztak.

U.i: Én mondtam, hogy feljövünk. Köszönet azoknak, akik elhitték nekem :)

GO PATS!
2012. 12. 17. 15:03
lipi
Igazi felemás meccs volt. Az elején az O borzasztó görcsösen játszott. Talán a túlzott akarás miatt, de ez a görcsösség nagyon ráült a társaságra. Látszott, hogy ha megcsináljuk az első pontot/TD-t, akkor felszabadul a brigád. Sajnos kicsit későn jött el, de akkor viszont tényleg beindult a henger. Személy szerint azt mondanám, hogy a védelem az elejétől kezdve hozta, amit tud. Hatalmasat játszottak. Gyakorlatilag a teljes első félidőt a pályán töltötték, és a sok frusztráló O hiba után sem törtek össze. Jól esik leírni, pláne az idény eleje után, hogy kezd összeállni a védelmünk és nem túl nagy jóindulattal is, minimum erős közepesnek mondható. Gregory az utolsó két meccsen kifejezetten szépen játszott, DMC is kezdi megtalálni a helyét. Aggasztó viszont Chung sorsa. Kijátszotta magát a kezdőből vagy még nem gyógyult fel?
Wilfork alfa és omega egy személyben. Amennyiben a drafton/piacon sikerül egy legalább közepes társat találni mellé, olyan pusztítás lesz ott középen, hogy szem nem marad szárazon :).
Vissza a meccshez. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz a két futóval. Vereen és Ridley is kulcsszituációkban hibáztak. Sőt, összességében is Gronk kiesése óta mélységben a futójátékunk. Kérdés, hogy csak ennyi az ok, vagy mélyebben húzódik a probléma gyökere. A Texans és a 49ers ellen is nagyon kellett volna... (Woody meg hihetetlen, hogy méreteihez képest mennyire hatékony tud lenni. És erről mennyire el tudunk felejtkezni...)
A passz játékunkról sokat elmond, hogy Wes a 3. negyed közepén kapott először labdát. (azt a duble coverbe bedobott, mély passzot ne számoljuk. Többek között ezért nem jár TB-nek az up...)
Aki felé labda szállt, az eldobta, nem fogta meg vagy hagyta hogy kiverjék a kezéből. Ilyet rég láttam Pats meccsen.
A comeback meg leírhatatlan. Hatalmas volt. Átszakadt a gát és jött az özönvíz. Külön pech, hogy Dennard sérülése miatt Arrington kiment az oldalvonal mellé. Harborough meg van olyan jó, hogy azonnal büntette is :S.
A bye weeknek lőttek, sajnos, de ebből a meccsből is látszik, hogy nincs lehetetlen feladat/ túl erős ellenfél/ túl nagy hátrány ez előtt a csapat előtt.
2012. 12. 17. 15:23
lipi
Ja, és megint nem leszek népszerű, de az ST borzalom volt. 4&4 50 yardos FG. TB csinálta meg, nem engedték Gostnak. 2007-re emlékeztet...
Meskó pedig ismét borzalmas volt. 40 yard fölé nem tudott rúgni, de legalább a hangtime is szar volt. Remélem összekapja magát... (Az offseasonban szinte biztos, hogy versenyhelyzet lesz. Hozni fognak a nyakára egy-két puntert...).
2012. 12. 17. 15:51
ilyenpályán nehéz ám az az 50 yard, Akers is kihagyta a 39 yardost!
2012. 12. 17. 16:15
tomi-tomi
Azt a 4th down-t meg kellett csinálni, FG-lal max a hátsónkat törölgethettük volna. :-)
2012. 12. 17. 17:14
lipi
Így is FG lett. Amire céloztam, hogy a 2007-es SBn történtek felidézését tette a csapat. 4&sok, FG távon belül. És még is FG helyett egy döcögő O marad a pályán...
2012. 12. 17. 18:35
tomi-tomi
Ja, bocs, azt hittem, hogy a 2. félideji 4th down-ról írsz.
Btw annak is neki kellett menni. :-) Nem Gostkowski miatt. Egyrészt addigra Harbaugh már a mosogatóját is hozzánk vágta; meg kellett mutatni a tökeinket, másrészt az Off-nek szüksége volt az önbizalom visszaszerzésére.
Egy kis késéssel meg is jött. :-)
2012. 12. 17. 15:05
balint
Ez volt az a vereség aminél -még úgy is, hogy a meccs elején a momentumok mindig a frisconak kedveztek,- szerintem minden Patriots fan büszkén mondja, hogy igen, ez az én csapatom! Erre a meccsre tényleg lehet építkezni, minden játékos a pályán halt meg, megmutatták, hogy van tartásuk, és végre egy olyan meccs aminél nem mi esünk össze a meccs végére, hanem mi állunk fel a padlóról.
A frisco védelme a negyedik negyed közepétől meg volt halva, nem bírták szusszal a no huddle-t, és ha nem vagyunk túl agresszívak Crabtree utolsó TD-jénél akkor az összezuhant frisco ellen szerintem már behúztuk volna a meccset.
Mindenesetre számomra ez az év meccse eddig.
2012. 12. 17. 15:11
MaYo#51
2012. 12. 17. 15:13
winston86
huh, nagyon megérte fentmaradni! nem kérdés, hogy az év meccse volt, nagyon jó volt brady-t ilyen tűzben látni, igazi vezér volt. sokkal jobban élveztem mint az utóbbi hetek domináns meccseit. a D csak a legvégén hibázott nagyot (arrington), de az O feltámadásához ők is hozzátették a magukét, hogy folyton visszaadták nekik a labdát úgy hogy field goal-ig sem engedték a 49erst. aztán elfáradtak vagy nem tudom, de respect a 49ers-nek hogy fel tudott állni.
még ilyet! (csak fordított eredménnyel)
2012. 12. 17. 16:32
TMR
Hogy üvöltözött a zebrákkal a 4. negyedben, mikor a sima DPI-t nem fújták be, majd akkor fújtak 49ers TimeOut-ot amikor már TB dobni készült. Rég láttam ennyire feltüzelt állapotban.
2012. 12. 17. 15:14
cescf4
Nem tudom ki hogy van vele de sztem a köv meccsre simán küldhetjük Mallett-éket és a B csapatot...

bye-week nem lesz meg a kezdőknek ki járnak 1 hét szabi
2012. 12. 17. 15:20
lipi
Amíg matematikai esély van a bye weekre nem akarom a cseréket látni a pályán. Sőt, ha jobban belegondolok utána se. A szurkolók, a tv nézők és a meccsre kilátogatók megcsúfolása, szembe köpése lenne... (Ezért nem értem a 20 pont van közte, állj le mert running up to score és mekkora szemét vagy hozzáállást se...). A szezon 19-20 meccsből áll. Ennyi meccsen szeretném látni a csapatomat játszani :).
2012. 12. 17. 15:44
bundy58
Nagyon jó meccs volt a tegnapi srácok.
Ezt a csapatot nemkell félteni a denvert is legyaluljuk akár otthon akár idegenben,mert nagy ellenfelet nevertek meg idén és ez a kipukkadt ravens nem az.A hazai pálya nemjelent nagyon semmit emlékezzetek 2 éve a jets elleni mecsre ,vagy a titans 2008-as rájátszására.
2012. 12. 17. 15:56
Gomes..
31-3-nál kikapcsoltam a tv-t, mert úgy éreztem, erre a kilátástalan szarra nem vagyok kíváncsi, ráadásul 7-kor ébresztő. Erre reggel mit látok? 41-34, az év meccse, micsoda comeback (hiába) stb. Szóval "kissé" felkúrta az agyam. "Nem baj", biztos ekkora meccs lesz a jags elleni is...

Egyébként bejött, amire sokan vártak/vágytak, éles volt a vége. Kár, hogy sem a ST, sem a D, sem az O nem tudta hozni magát, amikor igazán kellett volna. Eltekintve a töketlenkedéseinktől, ebben jobb volt a 49ers, ezért nyerte meg a meccset. De biztos hasznosabb meccs volt, mint a Texans elleni "semmiség".
2012. 12. 17. 16:21
TMR
Gomes, a srácoknak a töke a 2. félidőre megérkezett a gyepre (nem tudom addig hol volt, nem is akarom tudni). Nem volt ez olyan rossz, nem láttad, nem láthattad a rémült 49ers-es szemeket a 4. negyedben. A liga első D#-nek teli volt a gatya... De sajnos a ST a lelátóról figyelte a nézőkkel, hogy mi történik a pályán.
2012. 12. 17. 16:07
az év meccse volt,
és ezek után senki a ligában nem lehet nyugodt, 28 pontos hátrány a 49ers ellen 25 percel a vége előtt, és visszahozzuk
a D# nagyot játszott, az #O magáhoztért,
de az az ST ami egész évben zseniális volt most hibázott
mellesleg, 4 eladott labával is ilyen szoros meccset játszottunk, úgy hogy a 49ers-hez ma minden visszapattant/odapattant ami csak lehetett és még az is ami nem!
a szerencse nem volt ma velünk, de amint látszik, nem is kell az igazán!

GoPats!

és én továbbra is tartom, hogy Februárban is látni fogjuk még a csapatot!
2012. 12. 17. 20:18
MaYo#51
És tegyük azt is hozzá, h a zebrák is elég keményen ellenünk fújtak az egész meccsen, és ezen is felül tudtunk kerekedni, nem csak a ligaelső 49ers D# felett!!!
2012. 12. 17. 16:26
crucified
HATALMAS UP a chatelőknek. Komolyan. Én egyetlenegy károgásra sem emlékszem, még 31:3-nál sem. Sőt. Csak dicséret, végre öröm volt olvasni a pozitív hozzászólásokat. Köszi-köszi.
2012. 12. 17. 16:33
winston86
engem már csak az izgat, hogy dragon11 bukta-e a misijét!
2012. 12. 17. 16:37
TMR
:D
én cut-oltam mindenkit.

Danna, egyébként egy-két embert kihagytál a downból, upból ;-)
2012. 12. 17. 17:05
Bocsánat, mindenki vegye oda magát! :)

Egyébként az up-hoz oda akartam írni a Gillette közönsége után h a mi chatünk résztvevői is megérdemlik a említést. :)
2012. 12. 17. 16:32
Oscar
Third Down Efficiency 2/15 -13% Fourth Down Efficiency 5/6 - 83%

A hihetetlen kategória::)))

A hatodiknál éreztem , hogy sokat akartunk , nem pedig csak a kötelező 2 yardot::((( Ez 38-31-nél volt több , mint 3 percnél!!!

Nekem 31-3-tól kezdve a támadók sebességi fokozata volt félelmetes!!!

Le a kalappal BB előtt:
Belichick: 'I didn't do a good job of coaching'....ez kell levenni a terhet a csapatról. Valóban voltak hibák és így játszunk egy héttel többet , de legalább KÜZDÜNK ÉS AKARUNK!!!

Talib-Dennard és Woodhead-Lloyd párosban érzem a lehető legtöbb fejlődést a csapat szempontjából!

Érdekes lehet , ha a PIT-BEN-BAL csoport 9-7-es lesz és még a szerencsétlen Jets is 9-7 lehet , hogy kit is kapunk az első meccsre , mivel a Colts veri a KC-t , így még szerencsénk is lehetne az első Po meccsnél:)))

2012. 12. 17. 16:35
TMR
Megkapnánk a Jets-et, az mekkora lenne már :D

Brrr, de nem szeretném.
2012. 12. 17. 16:45
Croaker
Azért károgás volt. Kár szépíteni a dolgokat. Azonban akik maradtak, és nem mentek aludni, bíztak a csapatban, együtt szurkoltak (velem is), azok egy jó meccset láthattak, még ha ez is lett a vége.
Ez nekem azt jelenti, hogy ha KELL, és most KELLett, akkor tud a csapat keményen és összpontosítva játszani. Egy kis luck, és megvan a meccs.
Szerintem ez a vereség kevésbé bosszantó mint az első 3 bármelyike...
2012. 12. 17. 20:24
MaYo#51
De jól szurkáltad a woodoo babát :) Így a csapat a mennyekbe repített minket a második félidei játékával :)
2012. 12. 17. 16:49
max350
Hatalmas meccs volt, érdemes volt fent maradni!!! Én végig hittem benne, hogy megnyerjük, mert csak egy apróság nem stimmelt, ami aztán helyére került! Ennek a meccsnek mi vagyunk az erkölcsi győztesei!!! Láttátok a 49-esek arcát (kivéve Moss!!!)??? Az a döbbenet!!! Köszönöm, hogy láthattam ezt a meccset!!! (Azért "idebüfögöm", hogy azért Gronk nagyon hiányzott!!! Vele más lenne a helyzet, mint ahogy a közvetítésben is mutatták egy képben, hogy Ő és TB kapcsolata mennyi elkapást eredményez!!!). Go PATS!!!
2012. 12. 17. 16:57
Wyatt
Brady életben nem kerül ilyen meccsel UP-ba, jobbakkal sem szokott :D:D
2012. 12. 17. 17:11
ati
sajnos nem látta a meccset csak most néztem meg az összefoglalót,de igy is úgy tűnt hogy hatalmas meccs volt!
Amit a csapat 31-3-as vesztéstől művelt az elképesztő és ez a jövőre nézve nagyon biztató!!!
GO PATS4EVER!!!!
2012. 12. 17. 17:21
bundy58
Es vegre lathattunk flea flickert mégha nem is jött össze :-)
2012. 12. 17. 17:24
csak azt nem értem, hogy ha már fle-flicker (én is vártam) akkor miért Wes-re játsszuk azt ki, miért nem Lloyd-ra, aki nagyon nagy formában van!
2012. 12. 17. 17:24
csak azt nem értem, hogy ha már fle-flicker (én is vártam) akkor miért Wes-re játsszuk azt ki, miért nem Lloyd-ra, aki nagyon nagy formában van!
2012. 12. 17. 20:07
Tzimisce
Én azt nem értem, hogy ha már flea flickert játszunk, ami nekem is a kedvenc playem, akkor a bírók miért nem dobnak az egyértelmű DPI-ra? Miért csak Arringtonra lehet dobni?
2012. 12. 17. 17:24
Gordon
ezt hívják paradox módon önbizalom növelő vereségnek.
ha valami, akkor ez a meccs erőt ad a továbbiakhoz és elhisszük, hogy bárhol bárkit képesek vagyunk megverni. Én személy szerint örülök, hogy nem pihenünk .
2012. 12. 17. 17:31
Croaker
2012. 12. 17. 17:41
Bruschi85
Azért azt nem mondanám, hogy az év meccse volt, hiába a parádés utolsó negyed, mivel vereséget szenvedtünk ami sose jó és ez a meccs még roppantul hiányozhat a pihenőhét miatt, aminek továbbra is a célnak kell lennie, hiába a Denver könnyű sorsolása és amikor ennyi sérült van a keretben, mert hihetetlen hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Hazai pályán ennyi labdavesztés fumble és int egyszerűen nem fér bele senki ellen, nemhogy egy top NFC csapat ellen, tartottam is a meccstől előzetesen. Az meg, hogy fake puntot szív be az ST 4. és 10-re. Így is az egység mélyen a tudása alatt teljesített, visszahordásnál Wes erőltetése, kezdő mezőnypoziciók hátránya, Zoli puntok stb.
Az első félidőben momentumunk nem volt, de a Baby Vince vezette D# tartott minket meccsben és 17-3-as félidő nekik köszönhető, meg, hogy a 49ers center zsinórban ejtette el a snappet és minden oda pattant némi szerencsével. Gronk roppantul hiányzik mind az RZ-ben mind a futás blokkolás segítésében ki is emelték a közvetítésben, az O# fal többször összeomlott a Smithek nyomása alatt, a Frisco D# a futást megölte Ridley&Vereen kulcs fumblik, Wes és Hörni duplázása folyamatosan és a parádés támadóegység méregfogát ki is húzták. Ki kell jelenteni remekül felkészült a Harbough vezette Frisco belőlünk. Aztán az utolsó negyedben elkezdtünk játszani és valós arcunkat mutattuk és a régi szép idők után Tom ismét vezérré lépett elő és rögtön megfordult a meccs képe. De kérdem én, miért kellett a 4. negyedig várni, hogy végre focit lássunk hazai pályán a bostoni időjárásban?
Ráadásul az utolsó negyed majdnem fordítása után rögtön beszívunk Kopernikusztól egy hosszú passzt Arringtonon át, akit max nickel felállásoknál lehet használni mert lassú, körülményes, Dennard sérülése miatt azonban játszatni kellett.
A momentum nálunk volt éreztem, hogy nyerhető is még akár hosszabbítással is, mert a Frisco D# teljesen elfáradt és az O#ük pedig visszaesett és nem tudtuk kihasználni.,
Az utolsó pozitív negyedből kell erőt meríteni és kijavítani a hibákat, aztán következő alapszakasz meccsekre felkészülni. Nem lesz könnyű, mert ebben a fordulóban is vaskos meglepetés győzelmek voltak, bármi megtörténhet. Remélem a sérültek mihamarabb felépülnek.

A lényeg továbbra is Hajrá Pats!
2012. 12. 17. 19:40
zsolt75
A végén az az onside kick.... Szerintem középiskolában jobban csinálják. Lehetne néha gyúrni erre is. + TD Randy Moss... Én szóltam... :) És igen! Még mindig hiányzik!
2012. 12. 17. 20:05
tamssss
Most sikerült megnéznem a meccset: letargia-eufória-letargia... Ami nem sok jó vetít a jövőre nézve, hogy hasonlóan az elmúlt évekhez, most sem tudunk futni, viszont "legalább" most már el is hagyjuk a labdát. És futás nélkül a nehéz meccseket nem lehet megnyerni. Ha van ellenfél akit kihagytam volna, akkor az PM, és főképp nem a Mile High-ban. Innen szép nyerni :)
2012. 12. 17. 20:39
Tzimisce
Az első félidő a tavaly védelmünket idézte, amikor folyamatosan megcsinálták a harmadik és sokakat.
Nem baj, kell a vereség, ki lehet elemezni, el lehet gondolkozni, a második félidő játékából erőt kell meríteni.
Innentől csak győztes meccsünk lesz.
2012. 12. 17. 21:02
Pat-sy
A legfájóbb az ebben a vereségben, hogy saját magunknak "köszönhetjük". A meccs eleji bénázás után gyönyörű volt a feltámadás (én is majdnem aludni mentem, de nem bántam meg, hogy mégis kitartottam). Ahogy többen is írtátok a "28-as menet" nagyon megzavarta az ellenfelet. Én akkor úgy gondoltam, hogy nyerhetünk is, de sajnos korán kaptunk egy TD-t. Azonban szerintem ezután is lett volna esélyünk egyenlíteni, de nem jött össze (fáradtság?, koncentrációhiány ?). Sajnálom, mert ezen a napon tényleg nagyon sok minden az ellenfélnek jött össze, ami máskor nekünk (bírói döntések, labdavesztések), és ezek is nehezítették a dolgunkat. Ráadásul megint egy kezdő irányítót tettünk naggyá.
A további fordulókhoz kapcsolódóan lenne egy kérdésem.
Ha a Texans egyformán állna a Denverrel, akkor is az övé lenne a 1st seed?
2012. 12. 17. 21:11
Whitealert
Kövezzetek meg, de szerintem ez a vereség jókor jött! Ezek után lehet, hogy kicsit lebecsülik majd a Pats-et, de nem is ez a lényeg. 90%-ig biztos vagyok benne, hogy a SB-ig nem lesz csapat, amelyik megállítaná őket. Szerintem Brady nagyon pipa volt a meccs után és minden célpontjának leordítja kicsit a fejét és ő is összeszedi magát. A hétvégén a Jaguars ellen magabiztos győzelmet arat a csapat, a speciális egység sokat gyakorol, lesz egy szép visszahordott TD, Gronki lehet, hogy már játszani fog és ha így lesz, TD-vel tér vissza, és van egy olyan megérzésem, hogy végre Welkert is többször láthatjuk a pályán.
A lényeg, hogy ezt a vereséget építő jellegű, mintsem demoralizálónak.
2012. 12. 17. 21:12
Whitealert
*Építő jellegűnek érzem, (...)
2012. 12. 17. 22:28
Welkert is többet láthatjuk a pályán?
2012. 12. 17. 21:28
dravait
Az egyenlítésért maxima respect a csapatnak, elképesztően akartak pontokat szerezni. De könyörgöm, miért csak az utolsó szakaszban? Az első negyedben a csapat arcán pont ugyanazt a tanácstalanságot láttam, mint a múlt héten a Texans játékosainál - és ott tudjuk az eredményt. Szóval a fenéért nem ÚGY mentek ki a gyepre, ahogyan abban az utolsó negyedórában játszottak? Ezt muszáj lesz kielemezniük, mert ámbár a következő két ellenfél "kötelező" lesz, de utána a rájátszásban már kemény diók jönnek és nincs lehetőség a tegnapihoz hasonló gyámoltalan, ötlettelen, lélektelen kezdésre. Ez vonatkozik a koordinátorokra is. GO PATS!!!
2012. 12. 17. 21:31
Patriots NEB
Szép estét mindenkinek!
Most néztem csak meg a meccset!Remélem a szezon pechszériáját "teljesítettük" ezzel a meccsel.Szinte minden Fumble az ő kezükben landolt!A center down-uk kritikán aluli volt,de egyetlen elejtett labdát sem tudtunk összeszedni.Amikor pedig megszereztük a punt-unk után oltári nagy hülyeséget fújtak a zebrák,a szakkommentátorok sem értették!
Én sokakkal ellentétben nem bánkódom a wild card miatt és remélem eszébe sem jut BB-nek a cserékkel kezdeni a hátralévő 2 meccsen.
Ez mindig visszaüt!
2012. 12. 17. 22:04
winston86
10000%, hogy nem fog velük kezdeni, ismerve a hozzáállását. a wild card mondjuk az ellenfélre készülés miatt jó dolog, nem a pihenés miatt feltétlen. nem olyan fáradékonyak a fiúk. de csak jobb ha ~2 heted van tanulmányozni egy ellent. de mindegy, legalább azon a hétvégén sem maradunk pats nélkül.
2012. 12. 17. 21:40
hulith
NEnem ertem a ravens miert nyerte meg a csoportjat meg a bengals is lehet meg 10 6 vagy en nem tudok szamolni?
2012. 12. 17. 22:24
Tzimisce
A Bengals lehet 10-6 de ugye megverte gondolom már egyszer a Ravens őket, és ha visszavágás is lesz, a divizió mérlegük jobb. Gondolom én.
2012. 12. 17. 22:22
darth king
nem nyerte még meg, csak biztosította helyét a playoffban, egyelőre Wild Card helyen (a Colts, Bengals, Steelers, Jets négyesből három nem tudja megelőzni...)
2012. 12. 17. 22:45
Tzimisce
Ja, hogy gondolom x-es nem y-os.
2012. 12. 18. 00:03
Lucius
A meccs előtt azt írtam, ha nem bénázik a csapat, simán veri a 49-ers. Ezt fenntartom. Nem valószínű hogy a Pats ellen még egy meccsen 7 turnovert (azt hiszem annyi volt... a végén már nem számoltam) csinál bárki is (elvégre nem véletlenül vezetik a ligát ebben a kategóriában). Ennek ellenére "csak" 7 ponttal kaptunk ki. Mindezek fényében azt mondanám, hogy ha a SB-on összeakadunk megint velük, bedaráljuk őket.
A meccs szerintem semmi máson nem ment el , csak a turnovereken. A védelmünk jó volt (Kaepernic 216 yardot dobott a "félelmetes" Gore pedig 83-at futott). Az O azért csak feltett 34 pontot a liga második legjobb védelme ellen (mindezt zuhogó esőben, ami azért nem kedvez a passzjátéknak) és nem mellesleg kb. 200 total yardal szereztek többet, mint a 49-ers. Brady konkrétan kétszer annyit passzolt, mint Kaepernic, úgyhogy azért azt sem mondanám, hogy utóbbi jobb volt a meccsen.
Viszont amit nem értek: Woodhead 5.1-es átlaggal futott (megjegyzem Gore 4-el) és az egyetlen ember volt, aki nem vesztette el a labdát, mégis küzdöttünk Ridley-vel a végéig. Ennek mi értelme van? Látszott, hogy az egyiknek nagyon megy, a másiknak pedig nagyon nem... nem értem miért kellett most erőltetni.
2012. 12. 18. 09:41
kolok
Nem értek Veled egyet.Már a meccs előtt sem értettem,hogy néhányan hogy mondhatnak olyat,h a Ninersnek szikrányi esélye sincs,meg ilyeneket.Azt elfelejted,hogy a Ninersnek is volt egy halom fumblija,csak nem tudtuk megszerezni őket,meg egy csomó rossz snapjük is volt. Igen Gore csak kb 80 yardot futott,ez nagyon jól hangzik,de összesen futottak 180-at,úgy már rögtön nem olyan szép.Amúgy a bowl.hu-s pats fórumon ment ezzel kapcsolatos vita,ahol azon ritka eset volt amikor nem tomi-tomival értek egyet.Sztem is 31-3 utána a 49's átállt a man-2-man védekezésről egy opportunista cover védelemre,ami baromi nagy hiba volt,de az tény h a mi szekerünk is csak innentől kezdett el futni,ega után meg amikor visszaálltak,megint nem sok babér termett. És az is tény ,h az első félidőben a Niners benne hagyott a meccsben kb 10 pontot,ha azt behúzzák akkor feltámadás sincs.Ezzel együtt ez egy vállalható vereség volt,nagy küzdeni akarással,aminek az lehet a legnagyobb hozadéka ha TB elhiszi,hogy kemény csapatok ellen,nagy hátrányból is képes meccset megfordítani. Mert most nem rajta múlott,remélem Sobri nézte a meccset...
2012. 12. 18. 10:19
Lucius
Nem mondtam, hogy szikrányi esélye sincs. Sőt, meggyőződése, hogy az NFL-ben bármelyik csapat el tudja 1 meccsen verni a másikat.
Amúgy igazad van, mindkét csapat sokat hibázott... de a Pats többet. Az is igaz, hogy meglepett, hogy kikaptunk. De azt szerintem senki nem mondhatja, hogy a 49's egyértelmű favorit lenne egy visszavágóban... sőt (pláne ha Gronk és Höri együtt tud pályán lenni)!
Egyébként talán jobb is, hogy végül nem sikerült győzni... ha nagyon elhiszi a csapat, hogy bármit meg lehet fordítani, talán legközelebb még jobban ellazázzák.
A fumble megszerzése szerintem szerencsejáték (a megcsinálása már kevésbé, de azért oda is kell egy pici), azért nem lehet hibáztatni egy csapatot, hogy a véletlenszerűen pattogó labdát nem szerzi meg. Pláne, ha a snap-et ejti el a másik irányító majd egyből rávetődik.


A 180 yardba benne vannak a visszahordások is, nem?
2012. 12. 18. 10:44
kolok
Ne Te írtad,nem is mondtam ilyet.nem tudom a 180-ban mi van benne,a fake punt utáni 31 yardos szopás biztos benne van,dehát azt is benyelte azérta ST.Nem is állítom h a Niners lenne a favorit a visszavágón,egy G-Forceszal a sorainkban meg pláne nem,csak azt próbáltam elmondani,h szvsz ha ega körüli állás van,akkor a SF D is másképp állt volna hozzá és nincs 4TD run.Do mondom,nekem most nincs rossz szájízem a vereség miatt,sztem ebből még rengeteget profitálhatunk,főleg TB,aki prevent D ide vagy oda,igazi vezér volt nagy hátrányban is.
2012. 12. 18. 12:27
Lucius
Így van, legközelebb elkenjük őket! Nekem elég, ha a következő 6 meccsen már nem kapunk ki. :)
2012. 12. 18. 06:12
Croaker
Na Jets Szancsó Panzája benyalta. Hmhmh :) Jól ment a woodoozásom, TMR ? :)
2012. 12. 18. 08:09
olaj001
Én nem láttam a meccset, csak az összefoglalót. Viszont abból is kiderült, hogy rengeteg volt a hiba mindkét oldalon. Gyenge kezdés után majdnem visszajöttünk, de csak majdnem...
De tudjátok mit? Teljesen kiegyeznék azzal, ha ez lesz a SB párosítása. Tanulunk a hibáinkból, mindenki összeszedi magát, Gronk is visszajön, és akkor meglehet!!! :)
2012. 12. 18. 14:02
Zandal
Madden-ben is 12-4-es mérleggel lett SB győztes a Patriots. A való életben sem lesz másképp! :)
Hozzászólás a(z) Ups & downs - Alapszakasz 14. mérkőzés bejegyzéshez