Menetrend

Ups & downs - Alapszakasz 7. mérkőzés

2013. 10. 21. 01:39
Szerző: lucas
Kategória: Meccsek
Ups and downs A New England Patriotslejátszotta a hetedik mérkőzést az alapszalaszban New York Jetsellen idegenben New Yorkban a MetLife stadionban, amely az alábbi eredménnyel zárult. 
Up 
Stephen Gostkowski - A kicker elbírta a nyomást, és magabiztosan berúgta a 44 yardos kísérletet, ezzel 16 másodperccel a meccs vége előtt döntetlenre mentette a meccset. 

Chandler Jones - A jobb oldali defensive end  D'Brickashaw Fergusonellenében is elég jelentős nyomást tudott gyakorolni az ellenfél irányítójára. 

Devin McCourty - A safetynek két nagy mentése is volt a red zone-ban: egy alkalommal elütött egy labdát, egy másik esetben pedig kiharcolt egy támadó szabálytalanságot.  

Down 
Kyle Arrington - A cornerback nem tudta megoldani Jeremy Kerleyőrzését, le is cserélték, Marquice Colejátszott a helyén. 

Tom Brady -A quarterback pick-sixet (visszahordott TD-vel záruló interceptiont) dobott a harmadik negyed elején, amellyel a Jets  visszajött a meccsbe 21-10-es vezetés után. 

Dont'a Hightower - A linebacker nem tudta megoldani területének levédését. 

Nate Solder/offensive line - A Jets a harmadik negyedtől uralta a meccset, s ennek fő oka az volt, hogy nagyon gyakran törték át az O-falat, főleg  a bal oldalról. 

+1 Playhívás  (lásd DoM cikkét erről)

Az ESPN Boston cikke alapján

Hozzászólások

2013. 10. 21. 01:52
cescf4
elsőre azt kérdezném hogy szerintetek mit lehet kezdeni Hightower-rel?

lehet arra számítani hogy "bele tanul" vagy vki mást kéne a helyére tenni
2013. 10. 21. 01:59
Wolverine89
tavon wilsonnal cfl:(
2013. 10. 21. 01:59
Wolverine89
bele bele nézve a többi meccsbe, sokszor legörbül a szám, hogy milyen jo játékokat hivnak, nálunk meg mintha 2 -3 playt erültetnénk. egyszerüen egy kalap s++r az egész! ezt a jetset simán kellett volna verni. arrington mennyire rossz volt te jó ég, nem hittem el, hightower (már régen érik bennem) szerintem semmit se csinál a meccseken: rushra nem jo zonázni nem jo, futás ellen nem jo. Persze lehet h én vagyok képzetlen, de hogy ujra és ujra kirakni szélre arringtont az számomra felfoghatatlan...(persze ma a soltban se ment neki)... a megfordulásai egy kormányzárral ellátott ifára emlékeztetnek! sajnos most ugy tunik, hogy sok volt nekünk ez a sérülés hullám, ha talib visszatér tuti jobb lesz, jovo héten delfint eszünk! bocsi a kifakadásért
ui.: JMD giga down! (patrica-val hivatnám az O playeket is:D)
2013. 10. 21. 02:33
Tzimisce
Nem tudom, hogy ez Brady vagy JMD esetleg BB hibája, de valahogy úgy érzem, nem jó irányba mennek a dolgok támadó oldalon.
Brady pontatlanul dob, rengeteg a drop. Oké, hogy nem vagyunk Oakland, és nem kell trükkös játék, de úgy érzem, kb. 10-12 playból áll a legendás komplex playbook.
Persze az is lehet, hogy a legendás falunk omlott össze, csak azt nem értem miért, amikor ott alig van sérült...
2013. 10. 21. 02:41
piszkosfred
Először is nyilvánosan megkövetem Ghost-ot, amiért a szezon előtt előre ostoroztam. Kimondhatjuk, hogy van egy jó rúgónk! A védelmet én nem ostoroznám különösebben, mert nem hiszem, hogy bármelyik csapat elbírná, ha elveszítené a D-line teljes közepét, plusz a legjobb LB-t valamint a legjobb CB-t (akik egyébként liga szinten is a legjobbak között vannak posztjukon). Mondjuk Hightower azért még így is óriási csalódás. Azt tudtuk, hogy coverage-ben gyenge, de, hogy agyban is! Geno futott td-jénél "órákig" toporgott, mint a szaró galamb, hogy a célpontokra figyeljen vagy előrelépjen. Még akkor is elmélkedett, amikor Geno már átlépte a LOS-t, tehát már nem passzolhatott. És neki kellene pótolni a védelem vezérét? (nem kellene egy trade valahonnan?) Ennek ellenére ez a meccs az O töketlenkedésein ment el. Hihetetlenül gyenge play hívások, egy nagyon gyengén muzsikáló O-fal (nekem egész idényben nem tetszenek), egy bizonytalanul, rosszul dobáló QB, és bravúr elkapásokra képtelen WR-ek (mert azért láttuk, hogy Geno-nak is mennyi rossz passza volt, de ott a földről is felszedték az aluldobott labdáit, vagy éppen fél kézzel kapták le, amikor túldobta). De még így is csak hathatós zebra segítséggel tudta behúzni a Jets!
2013. 10. 21. 04:58
dexxy 2.0
Kár újra leírni azt amit előttem már megtettek. Viszont Hightower piszkosfred által említett töketlenkedése szörnyű volt, ill. sajnos nagyon látszik, hogy nincs VW.

A támadókról meg inkább semmit,pedig az esély jó párszor adott volt...
2013. 10. 21. 05:33
Oscar
2005 - 2006 Kovács Sanyi és Ricsi.

A Pats játéka az 5 ki- 5 be és ezt kiválóan csinálták!!!

Levédekezhetetlen és nem kell mindig megcsinálni az első és 10-et!

Szóval , ha ezt itthon láthattuk és tudtuk , hogy kiváló számunkra , mert az idővel is jól gazdálkodtunk , akkor most mi is van pontosan???????

Videózhatnánk a saját játékainkat a rég múltból!
2013. 10. 21. 06:10
Lucius
Sajnos azt kell mondanom, megérdemeltük a vereséget. Ráadásul a dolog az O-n ment el, nem a száz sebből vérző D-n. Gronk felé kb. TB passzainak a fele szállt, aminek a fele incompletet lett (jó pár first down elment rajta). Egyértelműen túlerőltették a dolgot, hogy TB vagy JMD tehet róla, azt nem tudom. Szerintem közös produktum (mindketten túlzottan örültek Gronk érkezésének). A másik nagy hiba a futás eltűnése volt a 4. negyedtől. Többször kiemelték a meccs alatt a kommentátorok, hogy megy a futás (ami nagy szó a Jets ellen), erre kb. megszűntettük, jött az egysíkú dobáljunk Gronkra játék. A végén az FG-nál nem is értem, mit fújtak be a bírók, de igazából nem is számít. Ilyen játékkal nem lehet nyerni a PO-ban. Lesz ez jobb is. Szerintem a Dolphins nagyon elkenjük.
2013. 10. 21. 06:14
Lucius
Ja. A D egyetlen komoly hibája szerintem a futott TD engedése volt Smith-nek. Az ciki volt. :)
2013. 10. 21. 06:46
cspeti98
Ha BB padoztatja Ridley-t a fumble-k miatt akkor néha padozhatna JMD is a hülye playhívások miatt :D A védelem legnagyobb problémája egyébként szerintem Standingtower volt. Fordulás terén lassan liptáki magasságokban jár, de hogy ezt a scoutok tavaly hogy nem vették észre...

Egyébként meg nem biztos hogy jó döntés volt a bíróktól hogy így belenyúltak a meccsbe de ez elkerülhető lett volna ha a hosszabbításban 1 TD-vel lezárjuk a meccset.
2013. 10. 21. 07:46
1976gabi
Hhát nem jó csodát nézni.azt hittem 21-10 után,hogy vége a mérközésnek.magam részéről örülök,hogy döntetlenre kihozták a végén.máskor ilyen fordítás után mindig nyer a fordító csapat.bízom abban,hogy a miami-t szoros eredménnyel megverjük.az viszont baj,hogy nekik marhára kell a győzelem,ha nem nyernek akkor nekik kapufa.
2013. 10. 21. 08:41
BaP
Sokan leírtátok már a lényeget.
Nekem az a döbbenet, hogy az O# ennyire gyenge a red zone-ban, 3rd down megoldásában, és mennyire nagy nyomást rak a D#-re az, hogy ilyen keveset tud pályán lenni Brady és compániája.
Szerintem az egysíkú playhívások miatt JMD a felelős, a kialakult helyzetben( egysíkú, kiismerhető játék, O fal folyamatos összeomlása, droppok) pedig a HOF irányítónk kapkod, és sokszor ész nélkül hajigál.

Nekem ez az O# totálisan a tavalyi ravenset másolja. És szerintem itt is az OC lecserélése a megoldás
A falban nagy nevek vannak, nincs sérült se, csak épp a liga D coordinátorai szarásig tudják ebben a felállásban az erényeket és gyengéket..
Az idén elég egy ( max 2 negyedet) adni JMD-nek, meg Bradynek, és le lehet őket zárni. Ahogy a Bengals meg a Jets is megtette. Tegnap Gronk az első félidőben hozta a yardokat, csak épp JMD-ék képtelenek voltak váltani, miután duplázták, lezónázták...
Szerintem Dobson, és KT is sokkal jobb annál, mint ahogy használják őket, és két olyan slot elkapóval, mint Colie meg Amendola, egyszerűen szégyen, hogy nem vagyunk képesek váltani a védekezés láttán.
Van két elkapni is képes futónk, és őket se képes hatékonyan használni az OC

A D megint nagyot játszott, látszott, hogy Kelly meg Talib visszatértével ők komoly csapat ellen is teljesítőképesek, de egy LB azért kéne...
2013. 10. 21. 08:52
Levis
2013. 10. 21. 09:47
crucified
2013. 10. 21. 11:20
TMR
nekem is olyan érzésem van, mintha nem lenne ideje "Plan B"-re JMD-nek.
Van egy terv, s azt erőltetjük vég nélkül.
2013. 10. 21. 11:29
Plan B mindig van....Plan Brady :)
2013. 10. 21. 12:18
Foherty
+1

Kiveve, hogy szerintem nincs 2 elkapo futonk. Egyedul Vereen-rol mondanam, hogy erossege az elkapas...
2013. 10. 21. 16:49
Whitealert
Teljesed igazad van, viszont amíg a csapat mérlege pozitív lesz vagy nem kapunk ki egymás után 3-4x hazain is, és gyengébb csapatoktól is, addig nem lesz JMD cut.
2013. 10. 21. 08:42
bence.szel
Megint csak hatalmas Down a félidei edzői elemzés... Eddig az összes meccsen szinte csődöt mondtunk a 2. félidőben és ezt igazán nem értem, hogy miért van, mikor ez mindig is az erősségeink között volt. :( Újonc elkapók, nem újonc elkapók, sajnos Brady nagyon messze van eddig saját önmagától... Imádom őt, de össze kéne kapnia magát elég rendesen. Természetesen ebben benn lehet az O-fal szokatlanul gyenge játéka mostanában, de bőven voltak sajnos olyan szituációk, hogy tisztán homályt dobott. Nem értem, hogy miért nem használtuk Ridleyt többet, mikor ment neki a futás és láthatóan TB nem fogott ki vmi parádés napot. A másik, hogy oké megjött Gronk (végre!), ezzel együtt nem kéne elfelejteni teljesen a többieket. Túlerőltettük a neki szánt passzokat és eléggé kiismerhető volt a dolog. Sokak írták mar, de én sem értem Hightower játékát, azt meg végképp nem, hogy Arringtont miért próbáljuk meg sokadszorra is a számokon kívül. Ezzel együtt, a Jets ellen mindig is szenvedgettünk, szóval nem tragédia, a Miami ellenit be kell húzni és rendben lesz ez!! Go Pats!
2013. 10. 21. 08:53
Levis
2013. 10. 21. 09:00
lipi
Kezdjük :)
A védelemre nem lehet panasz. Folyamatosan visszaadták a támadók kezébe a meccset. Negatív irányba Cole és Hightower lógott ki. Ők viszont nagyon. Remélem HT összekapja magát, mert ez a produktum a magyar bajnokságba kevés... Pozitív irányba DMC és Chandler Jones lógott ki. Amit Jones csinál meccsről meccsre, az emberfeletti. Szintén pozitív meglepetés a Dfal belseje. Ha nem is 100%-osan, de nagyon jól pótolják Vincet és Kellyt.
Támadó oldal:
A fal inkonzisztens. Hol 7-8mp-e van TB-nek, hol nincs 2 mp-e se. Főleg Wendell, aki nagyon lefelé lóg ki ebből az alakulatból.
Futás. Van egy baromi jó futónk, amilyen Dillon óta nem volt a csapatnál. Nem ejt el több labdát, mint más futó, sőt! Mégse játszatjuk...
Elkapók. Tudtuk idény elején, hogy nehéz lesz. Az lett. Ettől függetlenül van két olyan elkapónk, aki nem rossz. Dobson és Thompkins. Igaz, mindketten előkelő helyen vannak a hány passzt ejtünk el statisztikában, top10 mindkettő, de ettől függetlenül abból kellene főzni ami van. De nem. Alig ment feléjük labda. Ami ment az is pontatlan volt.
TE. Örülünk, hogy visszatért Gronk. A két futott TD-nél zseniálisan blokkolt. Voltak nagyon jó elkapásai. De könyörgöm! Egy olyan TE-t erőltettünk, akinek egy év kihagyása volt? Miért nem lehetett fokozatosan belevonni a játékba?? Hóman és Mulligan meg mintha pályán se lenne...
És elérkeztünk a legkényesebb részhez. Qb. Brady iszonyatosan frusztrált. Nem mer dobni az elkapók felé, mert fél, hogy drop lesz. Nem pásztázza a pályát. Leragad az első célpontnál. A meccs első driveja tanítani való volt. Négy különböző célpontnak ment labda. Volt futás. Ültek a hívások. Utána már elkezdődött a görcs, kb az első sikertelen passz után, és elkezdte csak az első szándékból dobálást. De az első félidő utolsó 3 percéig még így is uraltuk a meccset. Utána blokk. Nem értem. Illetve igen, de nem akarom érteni. TB mindig arról volt híres, hogy tökéletesen bedobja a labdát a blitz helyére, váltogatja a célpontokat, bárkinek képes odadobni a disznóbőrt. Na, ez a múlt. Illetve a Szentek ellen az első félidőben pont ezt játszotta... Valamit csinálni kellene vele, hogy visszakapjuk a régi Bradyt...
A játékhívásokra meg nem akarok szót vesztegetni. JMD mellett egyébként Patricia sincs a toppon. Nem morzsolnék el egy könnycseppet sem, ha idény végén mindketten szednék a sátorfát...
Ettől függetlenül az első félidő nagyon tetszett. Szép játékot játszottunk, egyben volt a csapat. Láthatjuk, hogy merre haladunk. Amint összeérik a brigád ismét brutális lesz a Pats.
A csoport még mindig simán nyerhető. A Miamit oda-vissza ütni kell, és gyakorlatilag behúztuk. Csak ne verjük meg magunkat még egyszer...
2013. 10. 21. 09:59
Tzimisce
Mindenben egyetértek, kivéve Patriciát, főleg azután, hogy milyen védelmet rakott össze. JMD viszont remélem el lesz küldve, mert akkor még SB-t is nyerhetünk.
De az is lehet, hogy LaFleur-nak lesz igaza, és Brady megint beszedett valami komoly sérülést, csak nem hozzák nyilvánosságra.
2013. 10. 21. 10:33
A meccs alatt volt egy kép, amikor Brady a dobó kezét mutatta JMD-nek, hogy a gyürüs ujját megütötték. Na de akkor is.
2013. 10. 21. 12:13
Patriots NEB
Szép napot!
Ha komoly sérülése lenne,akkor nem kellene játszatni.
Szerintem inkább fejben nem áll össze.Az utolsó FG elött pl. akkora homályt dobott az end zone-ba,mintha csak alibiből tette volna.
2013. 10. 21. 12:23
Foherty
Pontosan. Pedig ott lehetett volna a game winning drive, nem az OT-ban... Es meg ideje is volt boven, tan meg meg is futhatta volna... azt nagyon nem ertettem azt a dobast.
2013. 10. 21. 09:09
szeder
Úgy gondolom, ha valaki a Thompkins, Dobson, Collie/Amendola, Gronk, Ridley, Bolden offenseből ennyit tud kihozni akkor ott baj van.
Nálam nagy down a chaten a bírót büdös *iggerező hozzászólások is (bocs).
2013. 10. 21. 10:17
slack
2013. 10. 21. 12:15
Patriots NEB
Nem chat-elek,de az ilyen miért nincs azonnal kirúgva!
2013. 10. 22. 14:14
orcalin
2013. 10. 21. 09:10
podorpeter
Milyen érdekes hogy eddig az újoncokkal volt mindenki elégedetlen most meg azt hiányoljuk miért nem ők kapják a labdákat !
Homát én is megkövetem.
Szerintem BB,JMD,TB az igazi down.
5:2 a mutatott játék alapján reálisabb lenne 3:4.
Nyugodtan megkövezhettek érte !
Természetesen most nem szabad feladni !!!
GO PATS !!!
2013. 10. 21. 09:18
pointer01
Sajnos láttam a 2. félidőt! :-( Még nem tértem magamhoz a sokkból!
Hightower 0. Ennyi.
DB-k egy picit bizonytalanok voltak. Már a play megkezdése előtt szinte látni lehetett ki lesz a célpont, de tőlünk szinte semmi reakció nem volt, vagy csak későn.
Hogy egy QB ilyen TD fusson, és az egész védelem végignézte páholyból, mert mozdulni azt nem akartak!
Hogy az Ofal mennyire gyenge, sztem nem igaz. A kommentátorok többször meg is jegyezték, TB-nek mennyi ideje van, de ő csak Gronkot kereste, pedig volt amokor Collie ott volt előtte, vagy az újoncok kint a szélen. A Jets DE, DT sora pedig überligaelit, úgyhogy azon csodálkozzunk, hogy csak ennyi sack lett.
Amúgy megint az O tartott minket életben! És persze Superman visszahordásai. :-(
JMD és az edzői stáb: A szünet után 0. egyáltalán miért mennek be az öltözőbe? Maradjanak kint és gyakoroljanak, mert nem hiszem hogy sok jó tanácsot kapnak odabent. :-(

Remélem le tudok higgadni még ma.
A Finst meg kell ütni, addig ki kell találni vmit!
GO PATS!!!
2013. 10. 21. 09:30
lipi
a DB-kel nem volt gond. Hozták amit kellett. Volt passzvédekezés, nem csak a sikeres elkapás utáni szerelés, ahogy azt régebben megszoktuk tőlük.
Az Ofal nem azért down, mert gyenge, hanem azért mert inkonzisztens.
2013. 10. 21. 09:35
pointer01
HÁÁÁT azért a DB munka nem volt fényes, ha ilyet kellene nézni egész évben... :-(
Az O fal nekem tetszett, persze tudnak javulni.
2013. 10. 21. 12:27
csgabor
Tetszett???Mint már írtam, kb. 8-10 éve követem a Pats család életét. Az utóbbi években minden levegővételüket, de ilyen (lipi +1) inkonzisztens O falat még nem láttam!!!Néha az volt az érzésem, hogy 2-3 emberrel többen vannak a Jets D falában, minta a mi O falunk...Nekem ez egyáltalán nem tetszett és néha még üvöltöttem is, pedig elég komoly önuralmam van.
2013. 10. 21. 12:40
Wolverine89
Miutan Arringtont leultettek:)
2013. 10. 21. 10:26
BaP
Sajnos ez nem ilyen egyértelmű, a mostani játékunk alapján abszolút 50-50 az esély arra, hogy simán hozzuk a divíziót, vagy, hogy nem...

Sajnos tegnap visszaigazolódott az a vélemény, hogy nem a sérültek hiánya miatt szar az O#
Ha nem mer BB belenyúlni ( OC vagy QB coach, akármi radikális), akkor sanszos egy arcra esés.
Mivel a D viszont nagyon erősen súlytva van sérülésekkel, nem fogják tudni lehozni a meccseket a csapatnak, bármennyire erőn felül teljesítenek ....

Remélem a héten lesz mennydörgés, villámlás, és gatyába rázzák ezt, mert a dolphins se kiscserkészek gyülekezete, van ott D meg O is, nem szabad megfáznunk...
2013. 10. 21. 12:20
Patriots NEB
2013. 10. 21. 09:24
GhostLead
A Denver kikapott! :-)
2013. 10. 21. 09:35
matcha
Nehéz egy ilyen meccs után bármit is írni. Most is csak azt tudnám (playcall, félidei elemzés!!!, JMD, TB), amit ez előző két meccs után, de nincs kedvem...
Annyival kiegészíteném azokat, hogy páran ultrafos teljesítményt nyújtanak. Hightower annyira fogalmatlan, hogy már fáj. Azért egy első körös picktől többet várna az ember, de úgy látszik, hogy ő is beáll a nemértemmiértőtdraftoltaBB sorba Tavon Wilson és Ras-I Dowling mellé. Cole ennyit tud. Arrington a szélen homály, de ezt csak mi látjuk, a csapat körül senki?? Értem én, hogy Talib-ot nem egyszerű pótolni, de akkor is... A fallal meg nem tudom mi van, eddig ez volt az egyik legjobb egységünk, de most nagyon inkonzisztensen teljesítenek.
A bíró/szabály témához: régen rossz, ha azzal kell védekeznünk, hogy amiatt kaptunk ki. Meg volt a lehetőségünk, hogy lezárjuk a meccset, de ehelyett visszahoztuk a Jets-et.
2013. 10. 21. 10:17
matcha
Még annyit hozzátennék, hogy majd megint jönnek a szokásos nyilatkozatok: "Meg kell néznünk a filmet", "Mi nem csináltuk meg a játékot, ők több játékot csináltak meg". Ezek alapból felhúznak, de vereség után meg még jobban. Bár ez már az én gondom. :D
Ja és nem lehet, hogy JMD Egervári fia? :D
2013. 10. 21. 09:36
Elwolf
Bár egy kicsit off, de még a zebrákat is down-ba tenném...
Az Öreg tőle szokatlan módon ki is akadt rájuk:
http://www.nfl.com/news/story/0ap2000000266504/article/bill-belichick-disagrees-with-penalty-call-in-pats-loss
2013. 10. 21. 09:39
BB-nek nincs igaza ebben az esetben, a szabály egyértlemü, ami ellen vétett a játékos. A zebrák nem down szerintem, föleg nem ezért. Végre bemertek hívni egy meccset eldöntö büntit, sajnos ez a mi kárunkra történt.
2013. 10. 21. 11:57
Tzimisce
Hmm, érdekes ez a megközelítés, de úgy vélem teljesen igazad van. Csak a mi javunkra is dobják majd be ha jogos lesz. Mondjuk ez az alapszakasz és amúgy is nem szabadott volna, hogy ezen múljon. 5-2, lehet ebből még 12-4 vagy akár 13-3 is, csak ne adjuk fel, és esetleg vegyük végre elő azt a bizonyos komplex rendszert a támadó oldalon.
2013. 10. 21. 12:31
Patriots NEB
A sárga bedobásának magyarázata mindekit meglepett.Még a Jets játékosait is,a kommentátorokról már nem is beszélve.Kiváncsi leszek,hogy hányszor fogják alkalmazni ezt a szabályt.Rexiék is nagyon érezték a helyzet fonokságát,mert nagyon visszafogottan ünnepeltek.
2013. 10. 21. 14:55
Foherty
Bocs, de ha az elmult 70 meccsen egyszer sem fujtak be, majd nagy hirtelen egyertelmu meccsdonto szituacioban igen, akkor az szerintem nem batorsagra vall.
2013. 10. 21. 15:08
Elwolf
Vaó igaz, hogy a "szabál az szabál", de a bíróknak ezeket a szabályokat nem finoman szólva is egyoldalúan kellene alkalmazniuk, és legfőképp nem így eldöntve a meccset. Akár Jets-es pólót és sapkát is viselhettek volna...
2013. 10. 21. 09:38
Jó reggelt!

Igen bosszantó meccs volt a tegnapi.
Az összes down jogos. Azok után, hogy az elsö félidöben milyen parédasan játszott a csapat, nem is értettem, hogy ez a második félideji leolvadás. 6 pont a második félidöben? Na neeee, mondjuk egy (bocsánat a szurkolóiktól) Jaguars-nek még beleférhet, amilyen rosszul játszanak idén, na de itt a Patsröl beszélünk.
Pass protectiont valahol New York-ba menet ott hagyhatták a repülögépen vagy mi a szösz.
Brady amilyen dobásokat lemüvel néha az borzalom. Az elején örömködtem, hogy végre azt játszuk, amit évekkel ezelött, azaz mindenki kap labdát aki üresen van (az az elsöszámú célpont aki üresen van). Aztán jött az amitöl kicsit féltem és az utóbbi 1-2 év hülyesége ötlött fel bennem. Örülök, hogy Gronk visszatért, nagyon szép teljesítményt nyújtott, hiszen 100 yard fölé ment rögtön az elsö meccsén. DE, 17 labda szállt felé, amiböl csak 8 elkapása lett. TB visszatért ahhoz az emberhez, akiben az elmúlt 3 év alapján a legjobban megbízik. Ezzel annyi a gond, hogy a többiekröl elfeledkezik. Pedig Dobson igen ígéretes volt a meccs elején, de nem, mert Gronk magas, ügyes, erös és öt kell tömni a labdával. Másrészröl neki is lehetne hagyni beleszokási idöt. olyan passzokat kapott amit fénykorában szedett le, de 11 hónapnyi kihagyás után ne várjuk el töle, hogy 30 yardos egykezes elkapásokat csináljon. Félti még ö is magát biztosvagyok benne, plusz az ilyen hibás playek az ö önbizalmának sem tesznek jót.
Brady - sorry - bullshit mondata, hogy "jobban kell tennem a dolgomat", meg már kicsit fájdalmas, inkább ne mondjon semmit. Tudjuk és látjuk, hogy valami nem stimmel.
Hightower elég gyengus volt, annál a TD-nél meg mit forgolódott? Hát köpni-nyelni nem tudtam. èrdekes volt.

A D-töl nem számítottam amúgy egetrengetö teljesítményre, mégis azért valamit fel tudtak mutatni, hiszen, ha rajtuk múlik, akkor nyerjük a meccset 27-21-re, nem így lett.
Chandler jones brutál, király, csak így tovább.
Aminek nagyon örültem, hogy Chris jones nem lett down. Sajnálom azt a 15 yardos büntit, mert szerintem meglett volna a meccs utána, de aki erre az egy momentumra húzza rá az egész vereséget, az valamit nagyon nem ért (bár ilyet még nem olvastam).

JMD továbbra is giga down. Csak azt nem értem, hogy a külföldi szakértök mit látnak benne, mert sok fórumon dícsérik nagyon. Remélem ez lassan alább fog hagyni, mert nem jó. Ö az irányító edzö is és ha megnézzük TB mennyire visszaesett, akkor ezt nyugodtan JMD számlájaára is lehet írni. Nem csak rossz plaxeket hív be, hanem még TB is elrontja?

Na jó ez van.
A vereség nem zavar soha, ha látom, hogy a jobb csapat nyert és mi kedvenceink mindent megtettek. De ez itt most annyiban igaz, hogy a jobb csapat nyert, csak azért mert a mi csapatunk minden volt csak jó nem. 10%-kal kevesebb hiba és nyert volna a Pats.
Rex Ryan legalább most örülhet magának 1 hétig :)

Bocsi, kicsit én is frusztrált vagyok :)
2013. 10. 21. 09:45
DM
Sziasztok

Nos bocsássatok meg a kirohanásomért és a viselkedésemért,tudjátok a közösségi oldalon igencsak kaptam az ívet,és felidegesítettek majd láttam amit a bírók ítéltek és eldurrant az agyam.
Elnézést kérek a Tisztelt Szerkesztőktől és a Tisztelt Pats Fanoktól.Sajnálom :(
2013. 10. 21. 09:50
crucified
Elnézve a többi NFL meccset, nálunk annyira de annyira egysíkúak az O-hívások, hogy az már siralmas. Az is feltűnik a többi meccset elnézve, hogy mennyire könnyen tudnak elszakadni a slot receiverek az LB-től. Nálunk meg a hosszú passzokat eröltetve esély sincs a 4-5 yardos gyors no-huddle játékokra. Konzisztensen makacsul ragaszkodik JMD a rossz hívásokra. Amondó vagyok egy OC-cutra.

DoM: Te kit tennél OC koordinátornak így a szezon harmadában? Van rá potenciális jelölt?
2013. 10. 21. 09:50
hulith
Nem értem JMD logikáját ha valami működik lásd első drive offense
akkor miért kell változtatni egy sokkal kockázatosabb offense stratégiára
és idén Brady is inkonzisztens játékot mutat pedig lenne futójáték ami megkonnyítené a dolgát csak nem hasznaljuk.
BB es JMD oltari down mert nem lehet az egesz meccset megtervezni elore
az ellenfel is ott lesz.
2013. 10. 21. 09:51
kyobalu
lipi: +1

Hasonlóan vélem én is..
A védelem hozta ami hozható..Azért a 4 legmeghatározóbb emberünk esett ki, s miattuk akár megint megnyerhettük volna a meccset..
De Hightower nem Mayo..Nem látja át, nem tud irányítani, elképesztően nehézkes, tényleg mintha birodalmi lépegető lenne..Passzok ellen és a széleken borzalom..Futás ellen még csak-csak..Nem értettem, hogy Fletcher miért nem játszott többet..Minden poszton jobb..Arrington homály volt egész meccsen..Sajnos a váltótársa Cole is..De király volt DMC, Ninko, Ch. Jones, Vellano, Dennard..
A fal közepe nagyon kevés..Értem és értékelem Vellano és Jones erőlködését is, de kell Kelly..Középen úgy futnak át rajtunk, ahogy akarnak..Ivory 3-8 yardos futás hegyeket csinált..
De mint mondtam, a D# megtette amit tudott, 4x, vagy 5x adta vissza Brady-ék kezébe a labdát..
Az O# megint kétarcú..Az első félidőben szárnyalás..Meg is jegyeztem a chaten, hogy nem gondoltam volna korábban, hogy Gronk visszatérése ekkora löketet tud adni a támadósornak lelkiekben..Kifejezetten tetszett a munka,s nagyon szépen haladtunk, az egyéni hibák ellenére is..
Működtek a rövid passzos játékok középre és szélre, s nagyon ültek a futások, mint középen, mint széleken..A szélső RB passzok pedig még jobban..
Na ezt felejtette el az O# koordinátor és a QB is a második félidőben..
DoM már leírta..Fölöslegesen erőltetünk egy hosszú passzokra épülő vagyigenvagynem bejövési faktorra alapozó hülyeséget..Minden csapat ellen alaposan fel kell készülni, és azt kell játszani ellenük amiben gyengék..Elhiszem, hogy több a szélső opció, van végre TE akire lehet nagy játékokat is hívni néha, de a második félidő, s főleg a hosszabbítás, hatalmas nagy öngól volt..
Nem szeretnék szerénytelen lenni, de amennyiben nekem 24 órában az a feladatom, hogy az ellen védelméből készüljek fel, s hozzá igazítsam a támadó play-ek lehetőségét és variálhatóságát, szellemesebb, kreatívabb és főleg sokkal eredményesebb játékokat hívok mint JMD..Katasztrófa volt megint amit a második félidőtöl csinált..
S sajnos ehhez partner volt megint Brady..Egyszerűen szétgörcsöli magát..Fél a sack-ektől, retteg a droppoktól..Nem láttam még ennyire pontatlannak..Elképesztő hülye hívásai voltak, az embereit pedig több mint túldobta..
Nem értem..A meccs végén azt éreztem, hogy kellene egy normális QB coach, aki csak vele foglalkozik..Meg persze egy pszichomókus..Mert az nem lehet, hogy az első félidőben sziporkáz valaki, a második félidőben, mivel lényegesen nagyobb lesz rajta a nyomás, összeomlik..
JMD és Brady is nagy DOWN..
Egyszerűen nem értem, hogy miért nem használjuk azt ami működik..Van 2 kivételes slot WR, akik megbízhatóak, s jó munkásemberként hozzák a yardokat, ha muszáj (Edelman, Collie)Van két tehetséges (igaz dropokra hajlamos..) szélső WR (Dobson, Thompkins) akik eredményesen hozzá tudnak tenni nem csak a szélső elkapásokhoz..Van egy kissé rozsdás Gronk, akit nem minden playben kellene játszatni, de masszívan tudja hozni a 1st downokat..Tegnap is összekalapált 100+-os meccset..De van egy Hóember is, aki el tud kapni emberek!!!
S a tegnapi nap legrosszabb döntése..Van egy kivételes tehetségű futónk (Ridley), aki alig használtunk, pedig mint a szélső, mint a belső futásokat úgy nyelte a Jets, mint kacsa a nokedlit..Bolden passzait pedig még jobban..
Ezt a Jets-t legalább 15-20 ponttal kellett volna verni...De a második félidő impotens támadójátéka miatt, nem is érdemeltünk győzelmet..
Nagyon remélem, hogy összekapják magukat hétvégére, s azt a látványos, lehengerlő, s főleg ponterős O#-t látjuk a Miami ellen, mint ami elvárható lenne ettől a csapattól..
A D#-ben jöjjön rendbe Kelly és Talib..LB poszton pedig használjuk többet Fletchert..
Ez egy jó csapat..Kifejezetten erős játékos kerettel, még akkor is, ha néha kórház válogatottra hasonlít..Hozzák már ki belőle a legtöbbet..Ha pedig JMD erre nem képes, akkor menjen..Nekem nem fog hiányozni..Bármelyik támadó koordinátor a ligában jobb játékokat hív nála, ennél a keretnél..

De fel a fejjel, nincs világvége!

Továbbra is:

Go Patriots!!!
Go Dola!!!!!!!
2013. 10. 21. 09:55
crucified
+ Bolden és Ridley is jó elkapásokban és a YAC-ben....
2013. 10. 21. 10:48
lipi
A fal közepét annyiban védeném meg, hogy nem/alig volt LB segítségük a középső futásoknál. Ez főleg a hosszabbításban látszott. Hiába tömtük tele a boxot (úgy a 6. futás után...), nem bírtuk levinni Ivoryt. Itt hiányzot baromira Mayo. HT akkor tudott szerelni, ha véletlenül pont arra futott a Jets... Szumma, nem kapott LB segítséget a fal, úgy meg azért nehéz...
2013. 10. 21. 12:55
Tzimisce
Egyetértek, ilyenkor látszik, hogy mennyire káros a tacklegyár kiesése.
2013. 10. 21. 09:53
crucified
DOWN: A bunkó alpári szurkolói megnyilvánulások. Ezeket szó nélkül tiltanám a szerkesztők helyében. De ez nem az én dolgom. Aki veszít legalább viselje méltósággal. Főleg úgy, hogy mi vertük meg saját magunkat.
2013. 10. 21. 15:09
Elwolf
2013. 10. 21. 09:58
vpi
Én a specieal teamet (puntoknál) és Edelmann visszahordásait UP-ba tenném. Csak, hogy legyen pozítívumi is a meccsen. Gondolom a field goal szituáció miatt nem kerültek oda, de szerintem az inkább hazai pálya lejtés volt, mint a valódi értelme a szabálynak (sérülésveszély elkerülése)
2013. 10. 21. 10:44
timep76
A játékhívásokkal kapcsolatban én mindig azzal álltatom magam, hogy a szituáció hasonló lehet Tebow Steelers elleni PO győzelméhez, ami csak azért történhetett meg, mert azon a meccsen a Broncos egyetlen egyszer sem hívott 1st down-ra passzt, kivéve a OT első és végül mindent eldöntő down-jánál.
Talán azért ilyen egysíkú a játék, hogy a leendő PO ellenfelek elhiggyék, hogy ennyit tudunk, ami persze még pont (de lehet, hogy bőven) elég a PO-ba jutáshoz. Bár valószínűleg ezt csak hinni akarom, és nem így van.
Én a no huddle-t hiányolom nagyon, mert az ebben az évben is nagyon tudott működni azon kevés alkalommal, amikor tényleg ezt játszottuk. Illetve most is látszott, hogy pl. Thompkins nem csak a számokon kívül tud elkapni, hanem befelé vágva is (ha nem a slotban áll is fel). Amit szintén keveset láttam, és korábban nagyon működött, hogy két elkapó kvázi ugyanazt az utat futja meg, vagy a zónahatáron keresztezik egymást (így hibára kényszerítve a zónázó védelmet), mert ezekben a szituációkban az elkapók közül 80%-ban valaki mindig üresen marad (az elváltás borítékolható, és a védők egymást is zavarják).
Az 5-10 yardos passzok, amelyekkel korábban rengeteget haladtunk (de ez már külön cikkben is részletezve lett) úgyhogy sajnálom, hogy eltolódott a próbálkozások aránya a hosszú passzok felé.
És szívesen látnék néha egy-egy fake puntot vagy FG kísérletet, hiszen annyira konzervatív ezen a téren a játékunk, hogy simán bekajálná bárki (amikor fontos lehetne kicsit rizikózni).
Ha a 2 TE-s játék JMD érdeme (lehet, hogy nem), akkor a mostani töketlenkedés, és a korábbi jó stratégiák rossz adaptálása a jelenlegi keretre az ő hibája.
2013. 10. 21. 10:51
lipi
A 2TE-s játék BOB érdeme.
A no huddle-ról lehetett tudni, hogy idén nem lesz fegyver. Csak újonc elkapókkal nem lehet. Én a 10-12. forduló környékére tettem idény elején az első szárnypróbálgatásokat. Hamarabb jött. De igazából jövőre lesz számottevő tényező nálunk.
A keresztrouteokat én is hiányolom. Meg úgy általában a kreatívabb playbookot :)
2013. 10. 21. 14:36
timep76
Nos, ebben az esetben nem igen jut eszembe más JMD érdem, de a hibáját továbbra is felrovom neki :)
2013. 10. 21. 11:06
crazyhungary
Kedves Paul43 és a többi liberális felfogású szurkolótársaim nektek írok.


Az utolsó field goal szituációról szeretnék nektek írni. Persze kezdésként hozzáteszem, hogy a szabályok szerint szabálytalanság volt és be lehetett fújni.

DE
Az amerikai fociban és az európai fociban is tanítják a bíróknak, hogy úgy „ítélkezzenek” hogy az ítéleteik ne befolyásolják döntően a mérkőzés végkimenetelét (persze az egyértelmű eseteket kivéve). Ebben az esetben a szabálykönyv szerint a megmozdulás szabálytalan volt (bár vannak olyan szurkolótársaim, akik szerint Jets játékos lökte rá). A mérkőzéseken ezer szubjektív szituáció van, amit a bíró befújhat. Lásd Holdingok esete, hányszor mondják, hogy azért maradt el a fújás, mert a játékot döntően nem befolyásolta. A szabálytalanság a field goal szituáción egy szemernyit sem változtatott. Igen meg akarták tanítani a játékosoknak az új szabályt, igen, de lett volna rá lehetőségük a mérkőzés folyamán több esetben is, nem kulcsszituációban.

Ja és hogy nem érdemeltük meg győzelmet, meg nem ezen múlt dumákat utálom a legjobban. Ki a bü… f… fog érdekelni a 16 hatodik héten, hogy hogyan nyertük meg a meccset a 7-ik héten Jets ellen csak az lesz a fontos, hogy mennyi W lesz. A győzelem lehetőségét vették el tőlünk.

Gondolkozzatok már el egy kicsit, ha BB is felháborodik akkor már van baj (nem az a típus aki a zebrákra fogja).2013. 10. 21. 11:13
BaP
Kérdés, hogy ettől jogossá válik e niggerezés?
2013. 10. 21. 11:27
Nem voltam chaten, nem láttam az esetet, de semmi esetre sem.
2013. 10. 21. 11:26
Kedves crazyhungary...elgondolkoztam.

Én meg azokat a dumákat utálom, hogy egy büntin ment el a meccs. Korábban elöfordultak ilyenek.

Na de ezt félretéve :)
A büntetés jogos volt.

BB valóban egy marha jó edzö, de azért nézzük meg ö mit is reklamál:
- A szabálý úgy szól, hogy egy játékos nem lökheti hátulról a csapattársát, ezáltal azt elörrébb tolva a play irányába, mivel ezzel másik játékosok testi épségét veszélyezteti.
- Ahogy BB látta és magyarázza: Szerinte a szabály csak azokra a játékosokra vonatkozik,akik a második vonalból robbannak be elöre és ezáltal már volt helyük lendületet venni. Chris Jones láthatóan Switek mellett állt fel vonalban és BB szerint így nem lehetett a második vonalba számítani, csak egy szimpla balra lép és megindul mozgást végzett.

Sajnos a szabály általam látott kivonata nem tartalmazza, hogy csak második vonalbeli játékosra vonatkozna, így egyértelmüen szabálytalan megmozdulás volt. Tény, hogy idén állítólag ez az elsö eset, hogy ilyen szabálytalanságra befújnak a bírók. Kérdés, hogy ez volt az elsö ilyen eset vagy a többi esetben csak szimplán nem fújtak rá.

Abban igazad lehet, hogy a mérközést befolyásolta nagyban a döntés és ez akkor mennyiben helyes/jogos.
DE: ha a csapat nemjátszik ennyire tragikusan a 2. félidöben (ismételten, 6 pont 2 negyed alatt), akkor nem lett volna OT és ez az eset.

Lehet én vagyok csak így a következö dologgal: de a csapat inkább kapjon ki tisztességes teljesítménnyel, mint gyözzön mindig rossz játékkal. Azonban rossz játékkal gyözni csak ritkán lehet gyözni. És igen továbbra is azt mondom, hogy az a csapat aki csak 6 pontot 30 percnyi játékidö alatt feltenni a táblára az ne számítson gyözelemre.
2013. 10. 21. 12:38
BaP
Hozzátéve, hogy az offense tegnap 13 pontot tett fel a táblára a második félidőben, csak abból 7-et nem a mi csapatunk neve mellé írtak... :/
Ennek ellenére meg lehetett volna a meccs a rendes játékidőben, mikor csak field goal siker
2013. 10. 21. 12:39
BaP
2013. 10. 21. 12:47
depo01
Itt meg azt írják, hogy az NFL által a csapatoknak a szezon előtt mutatott szabálymagyarázatában pont nem ilyen eset fordult elő, hanem "második vonalas":

https://twitter.com/GregABedard/status/392040805847678976

Szóval BB simán hihette hogy csak arra vonatkozik és eszerint készülhetett a csapat...
Ostoba szabály túlbuzgó bírókkal :(
2013. 10. 21. 12:50
Burkus
A hivatalos szabálymagyarázat szerint ez a második sorban lévő játékosokra vonatkozik, a LOS-on álló játékosokra nem. "players NOT on the line of scrimmage can't push teammates from behind." A szabálymagyarázatot a tegnapi meccs után megváltoztatta az NFL és törölte. Ezek szerint a bírók hibásan alkalmazták a szabályt.

Ez az offense sajnos nem érdemelt egyébként sem győzelmet. A második félidőben 6 meccsen - az Atlanta elleni meccs a kivétel, azt nem számoltam ide - 31 pontot csináltunk, ebből 1 TD, a Saint ellen. Egyébként 8 FG, azaz meccsenként és félidőnként átlag alig több mint 1! Ez több mint botrányos. Ilyen offense teljesítmény mellett szerintem kár bármi másra - bírók,stb. - hivatkozni.

7 meccs után Brady ratingje 75,3, tegnap 53,5, eddigi szezonbeli teljesítménye 8 TD és 5 INT. A legutóbbi három meccsen dobott 1 TD-t (egy varázslatosat :) ) és ezen kívül 3 INT-t. Brady jelenleg 39. a rating alapján a rangsorban, olyan nagy neveket előzve meg, mint Chad Henne, Osweiler, Yates, Palmer vagy a kis Manning. Egy pass-heavy offense esetén ez elfogadhatatlan teljesítmény (nem csak tőle, az egész csapattól.)

Lehet mondani, hogy "nem kell károgni" meg "Go Pats", ettől még ez a realitás. Az offense tegnap Amendola és Vereen kivételével teljes fegyverzetben vonult a pályára és 6 pontot csinált a második félidőben. Ezt ha bárki is elfogadható teljesítménynek minősíti - és vegye hozzá a többi fenti adatot - akkor az nagy meglepetés számomra.

Ez az év offense oldalról úgy tűnik nem sikerült (legalábbis egyenlőre nem),a defense-nek pedig nincs szerencséje a sérülésekkel. A Jets mostani állás szerint WC-os helyen van (!), de ha Miami-t oda vissza megverjük, akkor a csoport győzelemre nagy esély van, a rájátszásba pedig bármi megtörténhet (ld. Ravens tavalyi szenvedését.)

Mindenesetre én nem tennék pénzt az idei SB győzelmünkre most.
2013. 10. 21. 12:56
Patriots NEB
Idén?
szerintem az értetlenkedést látva(a Jets részéről is)még soha nem fújták be.
2013. 10. 21. 12:53
crucified
Sok embernek (a T. Szerkesztők) sok munkájába és pénzébe kerül az, hogy fenntartják az oldalt. Nagy valószínűséggel a Pats amerikai szerkesztői is tudnak az oldal legitimációjáról. Az a megnyilvánulás, hogy idézem "mocskos néger" erre az oldalra szégyent hoz. Nem az a gond, hogy dühös valaki egy rossz ítélet vagy egy rossz play miatt, de a rasszista megnyilvánulásnak szerintem semmi helye sincs itt. De ez csak az én magánvéleményem. Emiatt sok ember szórakozását veszélyeztetik azzal, ha hasonlókra vetemedik.

Mondjuk kíváncsi lennék Vince Wilfork-al face to face hangozna el a részedről ilyen kijelentés egy eldugott helyen...:)
2013. 10. 21. 13:07
Patriots NEB
+1!
Sajnos kezd átgyűrűzni a "soccer"pályák hazai szellemisége.
2013. 10. 21. 13:12
Burkus
2013. 10. 21. 15:13
Elwolf
Vizuális típus vagyok, Baby Vincet látom a lelki szemeim előtt, ahogy beszólnak neki,óriási... :))
+1
2013. 10. 21. 15:32
crucified
Ott kell (ene) keménynek lenni, nem itt...:)))
2013. 10. 21. 16:16
Foherty
Bocs, de nem birom ki, pedig teljesen offtopic. Ha mar pont a politikai korrektsegrol beszelsz, akkor ne irj mar le egy ilyen mondatot:

"kíváncsi lennék Vince Wilfork-al face to face hangozna el a részedről ilyen kijelentés egy eldugott helyen...:)"

Meg akkor is, ha ott a smiley meg minden. Ez ugyanis ugyanugy rasszista, eppen csak nem tragar.
2013. 10. 22. 07:54
crucified
Nem annak szántam, ha félreérthető voltam bocs. Minden ilyen távol áll tőlem. Csupán azt próbáltam illusztrálni, hogy például nem innen kell szidalmaznom mondjuk a Klicsko testvérek valamelyikét, hanem oda kell állnom és face to face kell keménynek lenni. Ez volt a gondolatom lényege. Remélem így már érthető.
2013. 10. 22. 09:42
Foherty
OK. Ertem en. Csak ebben a kontextusban nem mutatott jol.
2013. 10. 21. 11:37
matcha
OFF:
Pollard szelleme ismét előjött Kansas-ben, úgy látszik arra felé ez a divat...
http://www.nfl.com/news/story/0ap2000000266545/article/brian-cushings-season-believed-to-be-over-for-texans
2013. 10. 21. 12:52
Burkus
A szerencsétlen Cushing! Térdtörés és szalagszakadás, szerintm a karrierjének is vége lehet. Ja és Jamaal Charles Watt bordáit is elintézte majdnem sisakkal.

Egyébként nagyon jó meccs volt sztem.
2013. 10. 21. 14:37
matcha
Na igen, ebben a térdében szakadt el tavaly az ACL. Most másik szalag+törés. Mondjuk az érdekes, hogy az ilyeneket nem szankcionálják. Szerintem veszélyesebb a cutblock, mint a tolom egy kicsit a csapattársamat... De biztos Goodell-ék jobban tudják...
2013. 10. 21. 11:49
Spol15
The word of the year: inkonzisztens :D
2013. 10. 21. 12:13
OFenoMeno
Tehát azért volt az állás 27-27 az ominózus esetnél, mert a Jets annyival jobb volt, és annyival jobban megérdemelte a győzelmet ? :)
"Ja és hogy nem érdemeltük meg győzelmet, meg nem ezen múlt dumákat utálom a legjobban." +1 ez tipikus mismásoló-belemagyarázó hozzáállás, míg ez "Én meg azokat a dumákat utálom, hogy egy büntin ment el a meccs." -1 , ez meg jelen esetben igaz..., mert még egyszer: az állás 27-27 volt, tehát egyik csapat sem tett többet vagy kevesebbet a pályán/pálya mellett a győzelemért, mint a másik.
(És csak zárójelben jegyzem meg, hogy jelentős mennyiségű mérkőzés ér véget sikeres vagy sikertelen mezőnygóllal. Erre itt ez az amúgyis idióta és logikátlan* szabály - mert a valóban sérülés veszélyes esetekre ott van a szükségtelen durvaság vagy a chop block szabály - , hogy nevetséges szituációkra zászlót lehessen dobni meccset eldöntő pillanatokban (is). (Nem mintha a pass interference szabály már nem lenne elég, hogy csak egyet említsek az utolsó utáni pillanatokban a kis túlzással a semmibe előrevágott passzoknál...) Amúgy ezen *logika mentén egy DT kettőzése is szabálytalan, nem ? Legalább annyira sérülés veszélyes, mint amikor FG-nél két ember megy egyre/löki neki a társát a másiknak...
Nem(csak) a vereség a fájó, hanem az, hogy egyesek - és itt nem elsősorban itteni hozzászólókra gondolok, hanem sokkal inkább bennfentesebb emberekre/magára az nfl közegére - megpróbálják magyarázni a magyarázhatatlant, meg úgy általában az nfl-t egy majdnem tökéletes ligának beállítani, mikor csak abból a pár évből amikor/amióta aktívan - értem ezalatt, hogy élőben - követem ezt a sportot számtalan esetet lehetne felhozni, amikor a bírók igencsak egyoldalúan tévednek egyik fél javára/kárára (sokszor teljesen egyértelmű szituációknál)...kezdve a Steelers - Seahawks Super Bowl-al. Nem a csapat veresége fáj, hanem az, hogy azért lett belőle vereség, amiért...és ahogy(, ez más csapatokkal is megtörténhet, vagy már meg is történt...következetlen, egyoldalú, - szándékos ?? - bíráskodás miatt.))
2013. 10. 21. 12:51
BaP
Arról van értelme vitázni, hogy jó-e az nfl-ben a bíráskodás?
Arról is, hogy következetes-e?

De szerintem az nem lehet vita tárgya, ha egy egyértelműen leírt, életben lévő szabálytalanságra zászlót dobnak.
Akkor is, ha még ilyet nem láttunk, és ekkor dőlt el a vereségünk...

Egyébként az a balfasz életében nem rúgta be 50+Yardról, elég lett volna, ha mozdulatlanul odaállunk :)
2013. 10. 21. 13:52
lipi
Amiért nem érdemeltük meg a győzelmet: Háromszor volt lehetőségünk pontot felrakva a táblára kiütni a Jetst. Háromszor. eredmény: 0 pont.
A harmadik negyedet sikerült -6yarddal! abszolválni.
A hosszabbításban sima 3&out volt a drive végeredménye.
A Jets támadói dupla annyi időt voltak a pályán, mint mi.
Ezek után mindent érdemeltünk, csak győzelmet nem.
Bírók.
Az amerikai foci még mindig az egyik olyan sportág, ahol a bírói tévedések, belenyúlások lehetőségét a legjobban leredukálták. Lehetősége van az edzőknek visszanézetni a játékot, minden labdavesztést, pontszerzést automatikusan visszanéznek. De ez is egy olyan sport, ahol vannak bírók és ahol vannak szabályok. Hol erre billen a mérleg, hol arra. Speciel, most nem felénk. A múlt héten viszont felénk. Hosszútávon kiegyenlített a dolog. Mellesleg a játékosok fizikai épségének megóvásáért elég sok szabályt hoztak. Ez nem soccer, ahol mindenki minden szabályt ismer... Bármikor előjöhet a kalapból egy olyan szabály, amiről a bírókon és edzőkön kívül még életében nem hallott senki. Ez van.
Szumma: A NFL bíráskodása nem tökéletes, ennyi szabállyal nem is lehet az, van hazai pálya és van szar bíráskodás. De összevetve bármelyik másik sporttal, ahol bíráskodás van, még mindig az egyik legobjektívebb dolog. (lásd profi box, szertorna, soccer, vízilabda...)
Remélem ezzel meg tudtam válaszolni a kérdésedet :)
2013. 10. 21. 14:11
kyobalu
Hogy valaki reagáljon is "érdemben"..
Abban igazad van,hogy az állás 27-27 volt a végén..
De a Jets annyival jobb volt, hogy jobban megérdemelte ezt a győzelmet?
Egyértelműen igen..
Az első félidő a mienk volt..Persze kellett egy szerencsés pick6 is ahhoz, hogy el tudjunk menni 21 pontra, különben csak a 2 futott TD lett volna..
A második félidőben a Jets D leradírozott minket..Brady-n egyre nagyobb a nyomás, kapkod, összevissza dobál, dupla-tripla coverage mellett is Gronkot keresi, amikor ott van a pályán többször is üresen, Dobson, Thompkins, Edelman, vagy Collie..A jól működő futást nem erőltettük, pedig kifejezetten ült..Lásd mindkét TD (amiknél Gronk kifejezetten jól blokkolt..)Egyéni hibák, hülye play hívások..
És eljön az OT..27-27..
Van annyi időnk, amennyit akarunk..Mi kezdjük a támadást..Csinálhatnánk azt ami az első félidőben működött..Szépen lassan, lépcsőről lépcsőre lépni, építkezni, fárasztani az alig álló Jets D#-t..De nem..4x passzolunk, több, mint homályokat..
Nem szeretnék "liberális" lenni, de ez az "opportunista" védelem 4x adta vissza a O# kezébe a labdát, hogy végre csináljatok már valamit..
Az a valami 2 negyed alatt 6 pont volt, amit egyedül Gostnak köszönhetnek..A hosszabbításban végzett munka pedig több volt, mint szomorú..
Ebből az O#-ból most csak Dola és Vereen hiányzott..S ezzel a majdnem teljes csapattal ekkora töketlenkedést nyomott Brady és JMD..
Sosem voltam, s nem is leszek egy világvégét károgó szurkoló..
De ha valami kifejezetten nem jó, sőt szar akkor azt ki kell mondani..
Brady nagy játékos, őstehetség, HOF kaliberű irányító, de idén meccsekre, félidőkre el tud tűnni, s több mint árnyéka önmagának..Persze ennek az ellentettjét is be tudja bizonyítani..Néha..Ritkán..Nehéz nekem is szoknom, hogy az általam istennek vélt játékos, az általam legjobbnak vélt irányító a mezőny közepén áll a passzolt yardokban, TD-ben és QB ratingben..S meccsek közben összeomlik, rossz döntéseket hoz, s nem tudja vezetni a csapatát..
De ez van..ezen kellene túlemelkedni, megoldani..Aki ezt nem látja, az szemfedőben nézi a valóságot..
Lehet mutogatni a bírókra..De fölösleges..Engem is zavar picit, hogy magyarázzák a szabály magyarázását..Sőt meg is változtatják azt..Fura..
De a meccs nem ott ment el igazán..
Hanem a hosszabbítás első drive-jában..Amit jó alaposan elb...unk..
Ott volt vége..S a legszomorúbb, az volt, hogy nem látszott remény arra, hogy jobb lenne, ha visszakapnánk a labdát..Mert az O# ezt csinálta előtte 4x is..
Néztem ma délelőtt BB nyilatkozatát a meccs után..
Ennyire megtörtnek, tanácstalannak, frusztráltnak még nem láttam..S nem a bírói hibának az érthetetlenségét, bosszússágát láttam rajta..Hanem azt, hogy mi lesz velünk..Mert ma több mint szarok voltunk..S mit csináljunk, hogy ez sokkal, de sokkal jobb legyen??

Meglátjuk..
BB-ben bízok..
De JMD-ben nem nagyon...
2013. 10. 21. 15:32
Foherty
"De a Jets annyival jobb volt, hogy jobban megérdemelte ezt a győzelmet? [...] Az első félidő a mienk volt"
A negyedik negyedben 0 pontot csinaltak, pedig haromszor (3!) volt naluk a labda, amikor egy TD-vel lezarhattak volna a meccset. Ezek szerint 4 negyedbol 1-ben voltak jobbak, akkor miert is erdemeltek gyozelmet?
Ertem en, hogy onkritika, csak gondoltam provokalok itt egy kicsit :)
2013. 10. 21. 12:58
OFenoMeno
Mivel érdemben nem reagáltál a hozzászólásomra, így ezért nem fogok én sem. "Arról van értelme vitázni, hogy jó-e az nfl-ben a bíráskodás?
Arról is, hogy következetes-e?" ilyen költői kérdésekkel, illetve "nem érdemeltünk győzelmet"-hez hasonló belemagyarázásoknak semmi értelme...a Tényeknek annál inkább.
2013. 10. 21. 14:49
BaP
De te pont a kristálytiszta tényeket vitatod...

A szabály egyértelmű: ha a védő a saját csapattársát, az 15yrd bünti.
Ez történt, bedobták rá a zászlót.
27-27 volt a meccs akkor. Igen.
Ha marad a kihagyott FG, mi támadunk a W-ért.

De azért ez nem olyan, mint mikor a seahawks úgy kapott gw tuchdownt, hogy a packers védő kezében volt a laszti, azaz int volt ....
Itt ez egyértelmű volt. Hogy ezt nem szokták bedobni? Akkor a mostani bírók hibáztak, vagy a korábbiak..

Engem is bánt, hogy kikaptunk, az is, hogy így, egy ilyen FG után, csak éppen nem lehet mindig szerencsénk a bírókkal, néha jól is kell játszani ( mint az ordas nagy holding-nál, amit aközben követtünk el, mikor Tom KT-t dobta meg a gwd végén a saints ellen)
2013. 10. 21. 14:51
BaP
A védő tolja a saját csapattársát ...
Bocsi
2013. 10. 21. 14:56
matcha
Rendben, tények. Kikaptunk 30-29-re, minden többi csak rizsa!
2013. 10. 21. 14:57
matcha
Rendben, tények. Kikaptunk 30-27-re, minden többi csak rizsa!
2013. 10. 21. 12:59
Firstdown
Továbbra is azt mondom hogy a PO-ban vagy OT-ban ilyen piszlicsáré dolgokra nem szoktak dobálni zászlót vagy fújni,se itt,se az NHL-be,se az NBA-be.Ezért volt meglepő nekem.
2013. 10. 21. 13:39
tottingetosz
Sok minden elhangzott már, de egy dolgot senki sem hozott fel. Ha jól emlékszem, a rendes játékidőben, az utolsó drive-unkban (mely GWD is lehetett volna) volt egy Gronk drop a Jets 20-30-asán. Talán 2. kísérlet volt. Valamikor azután volt a FG. Az ha megvan, lehet a célvonalig szalad vele RG. 2 ember mögé került, a labda kis bravúrral foghatóan érkezett. Egy kézzel húzta le, a testéhez szorította, csak nem jól, így a labda kicsorgott. A másik keze, a védőszerkezettel ellátott semmit nem csinált. Most ez szimpla nagyképűség, vagy a sérülés, vagy miért nem segített be a másik kezével? Tényleg nézzétek meg ezt a szitut, mert engem ott kapott el az ideg. Számomra érthetetlen volt ez a megmozdulás...
2013. 10. 21. 13:54
lipi
Emlékszem rá.
Nem 100%-os még. Hiányzik a meccsrutin. Félti a kezét. (Ez egyébként blokkolásoknál is látszott).
Pár meccs és a helyére kerülnek a dolgok :)
2013. 10. 21. 14:31
Patriots NEB
Ez mind igaz,de ezután volt még egy lehetőségünk.Ez akkora homály passz volt,hjogy a labda a két kapuvas között és a keresztléc fölött zúgott el.
Na ez vajon kinek ment?
Vagy csak simán alibi volt.
2013. 10. 21. 15:46
csgabor
Határozottan emlékszem az adott pillanatra, a W volt abban a kicsorgó labdában. Bár véleményem szerint azt a labdtád a másik kezével akkor sem érte volna el, ha nyúl érte. Picit hosszú volt a labda. Hát ha azt elkapta volna... De nincs ha, csak tények! Sztem az eheti edzői hozzáállás és munka (BB, JMD) döntő lehet a jövőt illetően.
2013. 10. 21. 13:49
crazyhungary
Én csak röhögök ezeken a semmilyen középutas írásokon.
2013. 10. 21. 14:27
kyobalu
Bocsi..
De én meg nem mosolygok rajtad..
Nevesítesz, személyeskedsz, mert nem az a véleményük (ünk) mint neked..
A Te írásodat, hozzászólásodat is lehetne minősíteni, de nem ez lenne itt a lényeg..
Mindenki kulturáltan írja, írhassa le a saját véleményét..Akár lehet vita is erről..
De ne minősítsünk!
Ha nem tetszik valami, akkor inkább görgess tovább!

Peace..

:-)
2013. 10. 21. 13:57
MaYo#51
Nah akkor Hölgyek, Urak, Lányok és Fiúk, akkor elmondanám én is a véleményem a meccsről, h ha megengeditek. Egyet lehet vele érteni és nem, ahány ember annyi vélemény. Nah, de akkor ahogy én láttam. Az első félidőben igenis tetszetős játékot mutatott szeretett csapatunk O# része. Persze szerepet játszott Gronk visszatérése is hozzá, hiszen rá dupla figyelem hárult ma is és fog is az elkövetkező meccseken. Viszont én úgy érzem, h túlságosan is erőltetve lett, Tommi fiú túl sokat őt kereste... Viszont az első félidő végénél amikor a végső döfést kellett volna megadni a Jets-nek akkor csőd... Az 1000 sebből vérző D# szerintem erőn felül teljesített, többször sikerült megnehezíteni a Jets támadók dolgák, sikerült újra labdát szereznünk Ryan lévén aki TD-re hordta azt vissza. A ST-ben pedig Superman futásai igencsak említésre méltóak. Sajnos vége az első félidőnek és SAJNOS CSAK 21 - 10, aki látta az tudja, h miért írom, h "sajnos csak"... És akkor jött a "csodálatos" második félidőnk. Az O# hát, h is mondjam... Egy forintot nem ért. A D# valljuk be erőn felül teljesített és csak nekik köszönhetjük, h hosszabbításra tudtuk hozni a mérkőzést aminek a végeredménye egy vereség lett, de erre kicsit később. Most szeretnék kicsit írni egy két játékosról is és csapatrészekről, h ha megengeditek. Az O# fal a múltkori Szentek elleni meccshez képest viszonylag szépen védte meg Tommi fiút, a 4 sack ellenére is. Túlságosan is erőltettük Gronk játékát, amit abból a szempontból megértek, h egy nagyon fontos pontja az O#-nek, viszont fele ennyi felé irányuló játékkal is ugyanolyan hatékonyak lettünk volna, mert ő akkor is lekötötte az ellenfél védői figyelmét, és azért nagyon látszott rajta az 1 év meccshiány. JMD hozta a fantasztikus play hívásait, csak azt kéne már észrevenni, h nem a régi, ő nem az a JMD már aki a Moss időszakban volt, h most ő esett ennyire vissza agyban, vagy meg van kötve a keze (ezt tegnap este próbáltuk a chaten meccs után kigondolni), ezt nehéz eldönteni viszont, h ha a kezét kötik meg és azért van ez, akkor nem feltétlenül csak ő a hibás és akkor feljebb keresendő a gond, h miért!!! Superman hozta a tőle elvárhatót, viszont az észrevehető volt, h rengeteg ST büntetést kaptunk ami miatt többször kellett hátrábbról indulni mint azt kiharcoltuk. Ezen mindenképpen javítaniuk kell, mert ezt a luxust nem adhatjuk meg egy csapatnak sem. A D# szerintem kellemes meglepetés volt mindenki számára, mert azért valljuk be Vince, Kelly, Talib és az én kiesésem után tényleg megtettek mindent a fiúk, de itt is voltak negatívumok. Hightower nem csak sebességben kevés, hanem agyban is, remélem meccsről meccsre jobb lesz, de ez így nagyon vérszegény volt. A széleket katasztrófálisan védekeztük le, lényegében ha szélen futottak, vagy szélre passzoltak, azok a play-ek majdnem mindig ültek ellenünk. A középső futásokat amíg nem fáradt el a falunk szerintem csodálatosan tartottuk. Arrington hozta a tavalyi formáját, nem akarok rá szavakat fecsérelni. Jones kiemelkedőt játszott, előtte megemelem a kalapom. Azon viszont el kell elmélkedni kicsit, h a D# hibái most az egyének hibáira vezethetők jobban vissza e, vagy arra, h maga Hightower nem ismerte fel időben azt, h ki hol helyezkedjen el és, h kinek mi a dolga, de erre ott vannak fent az okosok (edzői stáb), h ezt kielemezzék és, h ha kell változtassanak. Gost pedig szerintem teljes mértékben pozitívum az egész eddigi szezonban, őt hetekig lehetne dicsérni, mert megérdemli, pedig tavaly... És akkor egy két szó még Tommi fiúról. Vannak gondok, h most kisebb sérüléssel (elméletileg a dobó kezét nézegette/ék nagyon) küzd e, vagy lelki problémái vannak a kutya sem tudja, de ez így nem jó a csapatnak. Félre értés ne essék, nem fordult meg a fejemben, h most itt hagyja abba, de össze kell szednie magát. A játéka nagyon hullámzó, és nem foghatunk egy rossz passzt mindig az elkapóira, vagy JMD játékhívására. Ez az ő sara és ma sem vezérként dolgozott, ami ebben a fiatal O#-ben elengedhetetlen lenne. Ha ő nem magabiztos, ha ő nem hajszolja a fiatalokat és nem ordítja le a fejüket, akkor mi motiválja őket? Ha egy "megtört" vezért látnak, mi ösztönözze őket arra a kis pluszra ami például kell ahhoz, h egy rout-ot pont annyival fussanak meg jobban ami kell, vagy mi motiválja őket arra, h a 100% helyett a pályán 120%ot adjanak, h ha nincs ott a vezér velük fejben. És akkor nézzük azt a kényes hosszabbítás beli büntetést ami megpecsételte a sorsunk. Nah erről beszéltünk igazán sokat este meccs után a chaten. Szögezzük le ami szabály az szabály. Ennél az a baj, h ha már egy kicsi okot is adnak rá a fiúk a zebráknak, ők bedobják rá a zászlót és nyugodt szívvel mondhatják rá, h de gyerekek ott van feketén, fehéren leírva és bla bla... Speciel az én véleményem az, h ez a szabály 1000 sebből vérzik és a büntetés formája érte is túlzott. Ezt tegnap kiveséztük a chaten. Viszont ez nem menti fel a csapatot a tegnapi második félidőben mutatott impotens játék alól. Nem mondhatjuk azt, h ha azt nem dobják be a bírók, akkor így úgy meg, h ők vették el tőlünk a győzelmet. NEM!!! A győzelmet mi magunk vettük el saját magunktól... Mi ástunk az első félidő végén és a második félidőben egy olyan gödröt magunknak, ami olyan mélyre sikerült, h nem tudtunk kijönni belőle. Az viszont pozitív, h nem lett újabb sérültünk a meccsen és ez nem egy elhanyagolható tény!!! Van még hátra 9 meccsünk, ettől a vereségtől nincs világvége még és nagyon remélem, h ez a vereség csak pozitívan fog hatni a csapat hozzáállásra, h mind a felkészülésen és mind a meccsen mindenki minimum 110%ot nyújtson, beleértve a játékosokat, az edzőket, de még a vízhordó fiúkat is!!! Jövő héten javítunk! GO PATS!!!
2013. 10. 21. 14:02
LaFleur
Jó kis vita lett...
Paul43 te mazochista vagy? Nem ilyennek ismertelek tavaly előtt, ez a "végre meccset mertek eldönteni" duma nem méltó hozzád. Sokan sok mindent leírtak már (ezért is rossz ilyen későn feljönni ide), én csak egy dolgot fűznék hozzá :

Hányszor van, hogy holdingot, pass interference-t azért nem dobnak be, mert "másik oldalon volt", "elkaphatatlan volt a labda", stb. T E H Á T nem befolyásolja a játékot!!! Számomra ez ilyen egyszerű! Ha mondjuk azért blokkoltuk volna a field goalt mert ellökjük a long snappert, oké. Vagy ilyesmi, de ezt ÍGY nem tudom elfogadni semmiképpen sem, örülni neki mint te Paul meg végképp nem.
Apró zárójelbe teszem, hogy ha ezt nekünk dobják be akkor másról sem szólna a bowlponthu meg a hasonló Patriots fóbiás oldalak, hogy így a bíró, meg úgy a pecc már megint...
OFenoMeno és crazyhungary-nál a pont, egyetértek velük.
Utolsó megjegyzés : tavaly is valamiért pont ellenünk "hibáztak" a zebrák, lásd a mellérúgott baltimore fg...
"Hibák, hibák mindenhol..." Persze. Ez kőkemény csalás volt, eldöntötték vele a meccset!
2013. 10. 21. 14:59
köszönöm az öszinte szavaid. Nem tudom milyennek ismertél meg tavaly elött, amilyen most nem vagyok. Szerintem azóta sem változtam.

DE: az elmúlt években elég sokszor volt károgás, abból, hogy valaki az ellenoldalon védelmi hibát követett el, de nem fújtak be, mert az sorsdöntö lett volna. Akkor sokan fel voltatok/voltunk háborodva, hogy a jó istennek nem fújják be. Most meg azon vannak sokan kiakadva, hogy miért fújják be?

HA már az inkonzisztens szó ennyire elöjött ostanában, akkor ez is az. Ha másnál nem fújnak be egy szabálytalanságot, ami a mi oldalunkra döntené a meccset, az ordas hiba, de ha a nekünk kedvezötlen helyzetben fújnak akkor meg az a hiba?

Ezért írtam amit, mert ezt nem értem meg. És én úgy vagyok vele, hogy ha hibázott a játékos, akkor jogos a büntetés. Sok sportágban (itt is) sokszor idegesített, hogy a bírók be voltak tojva nehogy sorsdöntö pillanatban r´fújjanak a hibázó játékosra, így meg inkább hagyták a szabálytalanságot.

Hányszor volt, hogy ellenünk túl sokat fújtak? Sokszor. Hányszor volt, hogy egy ellenfél szurkóloja úgy érezte nekünk lejtett a pálya? Sokszor.

Ne úgy játszon a csapat, hogy egy ilyen büntetésnek kell sorsdöntönek lennie. Mert ez nem méltó a Patshez.
2013. 10. 21. 15:08
MaYo#51
Az utolsó mondatodban minden benne van!!! +1
2013. 10. 21. 15:17
matcha
+1

Erről ez jut eszembe: Fecsó bá (Kemény Ferenc): "nyolc góllal kell jobbnak lenni az ellenfélnél, és ha csalnak a bírók, legfeljebb csak néggyel nyertek."
2013. 10. 22. 14:23
orcalin
2013. 10. 21. 15:20
LaFleur
Normális srácnak ismertelek meg, azért nem értettem ezt a "végre be merték dobni" elméletedet. Kétszer olvastam el amit írtál, de nem értem, szerintem nem ezt akartad írni, mert ennek így se füle se farka. Károgok ha nem dobják be mert eldönthetné a javunkra, és károgok most mert eldöntötte a javukra. Szerintem ez egy és ugyanaz, nem is értem mit akartál ezzel leírni?
De még egyszer : abban nincs köztünk vita se Veled se más szurkolótársammal, hogy ha a football istenek igazságosak akkor kikapunk OT nélkül, de HA már így alakult akkor minek kellett belenyúlni a meccsbe??? Azért rúgta mellé a kicker mert lenyomtuk a snappert? Nem. Azért mert messze volt. Nem befolyásolta a FG-t semmilyen irányba sem, és én ezért nem értettem miért kellett bedobni. Ha ezt csak úgy a 3. negyedben megteszi akkor szo-szo. De hosszabításban, úgy hogy ezzel hozta be őket lőtávolságba? Na neeeeee...
Lehet, hogy ha nincs zászló, mi jövünk, Brady dob még egy pick-sixet és annyi. Mégis mennyivel másabb lett volna.
Így én továbbra is csalásnak tartom ami történt, az utópikus, néha Freud-i belemagyarázásokat meg meghagyom Udvardi Gyulának meg Ricsinek, ő szerintük a zebrák sose csalnak, és soha nem feltételeznek rosszat a bírókról. (Hozzáteszem ők a sérülésokozásokról sem, de ez egy másik téma lenne.) Ez az ő véleményük, ez meg az enyém. így kerek a világ. Egyébként kíváncsi vagyok majd előjön-e esetleg a következő közvetítéskor ez a téma?
2013. 10. 21. 16:16
"az elmúlt években elég sokszor volt károgás, abból, hogy valaki az ellenoldalon védelmi hibát követett el, de nem fújtak be, mert az sorsdöntö lett volna."

A lényegi mondtad ez, amit kifogásolsz.
Ahogy értettem: Amikor korábban más (de sorsdöntö) szituban az ellenfélre nem dobtak, akkor az milyen szemétség volt és elcsalták. Azaz miért nem dobtak a bírók az ellenfélre,még sorsdöntö pillanatban sem, mikor az nekünk de jó lett volna! Ez volt sokszor az elégedetlenség tárgya.

Viszont most, amikor bedobnak a bírók ilyen esetben, akkor meg az a baj. Mivel sorsdöntö, meg mivel ellenünk volt.

Kérdezem: a korábbi esetekben az volt a baj, hogy sordöntö pillanatokban nem született ítélet (akkor nekünk lett volna kedvezö), de most, hogy ellenünk született az már csalás?

A bírók azért vannak, hogy bíráskodjanak és ne töketlenkedjenek, hogy jujj eldöntöm a meccset (megjegyzem: vagy nem) vagy sem, hanem objektíven ítéljenek. Máskor meg nekünk fújnak vagy épp ellenünk nem fújnak ordenáré szabálytalanságra.

Nekem ez a "bíró csaló" mentalitás nem gyere be. Viseljük már mi is szurkolóként méltósággal a vereséget. Bocsi, de ezek után kérdezem, hogy miért tartjuk jogtalannak, ha mondjuk egy Jets drukker szíd minket? Nagyon visszás ez az egész bírószapuló dolog.

Ha most komolyan vennénk, hogy elcsalták a bírók, akkor azt is véresen komolyan kéne venni, amit a Ravens játékosok mondanak, hogy a SB beli ´sötéttel csak el akarták csalni a meccset az ottani szervezök. Nevetséges? Igen. A mostani meccset elcsalták a bírók dolog nevetséges? Igen.

Ne csak akkor legyen a szabály jogos, ha az nekünk kedvez.

Én részemröl itt befejeztem ezt az egész vitát, mert túl van itt magyarázva.
HA ebböl az elöbbi pár soromból sem lehet kivenni amit mondani akarok, akkor újra meg kell tanulnom magyarul.
2013. 10. 21. 16:30
LaFleur
Érdekes, hogy pont a "SB sötét lett" példát akartam felhozni, de megelőztél. Nevetséges? Miért? Szerintem akkor lenne nevetséges ha a Ravens veszített volna, de így, hogy nyertek és még mindig kiállnak a teóriájuk mellett az pont nem vicces. De mint mondtam, attól kerek a világ, hogy máshogy látjuk a dolgokat, fogadd el, hogy én így látam. Ha nem csalás/hazai pálya miatt dobták be ezt a nevetséges zászlót akkor amiatt, hogy a többi csapatnak is üzenjenek, hogy ez az új szabály, tessék erre odafigyelni mert mi olyan tökösek vagyunk, hogy még egy OT-ban sem mérlegelünk hanem bedojuk! Ha így vesszük akkor nem csalás, igazad van, ettől viszont nem lesz más a számíze. Mocskos dolog volt szerintem, nem nekik kellett volna eldönteni a meccset hanem a sorsnak. Szerintem is túlmagyarázzuk, én is lezárom, de továbbra sem értek veled egyet.
Egy utolsó csak : a csapat viselje méltósággal a vereséget, ne a "szurkoló". Jogában áll mert megvette a jegyet (ha érted, hogy hogy értem) szidni őket, vagy bárkit. Aztán ha nem tetszik, szurkol másnak. Mondjuk én nem, mert az én felfogásom szerint csapatot és hazát nem cserél az ember, de remélem átjött amit akartam mondani ezzel. Ha nem, akkor nekem is újra meg kell tanulnom magyarul... :)
2013. 10. 21. 14:25
Montesclan-pats
Mindent elmondtatok, szinte mindenki egyformán látja. Vitatéma, hogy a bünti miatt vesztettünk, vagy nem érdemeltünk győzelmet.
Hajlok afelé, hogy egy ténykérdést ne keverjünk értékítéleti véleménnyel, tehát a bünti következménye volt a 15 yard és a sikeres field gól, ez a tény. Ellenkező esetben mi jöhettünk volna 30..x yardról. Ennyi. Mi a biztosíték, hogy meg tudunk csinálni akár 1 db. first downt is? Mint ahogy egész este kb 5 ször nem ment. És a hosszabbításban sem.
Amiken viszont változtatni kell, de innen nem tudunk, csak járatjuk az arcunkat, és bízunk benne, hogy egyszer ott is meglátják, az:
PLAYCALLING - több futás, több célpont felé passz ( THomk, DObson, Collie, Homan, Edelman !!!!, Bolden és Gronk) több kereszt, több közeli passz, több mismatch kikényszerítése.
TALIB ás MAYO pótlása- több, mint nehéz. HT és Arr. használatának limitálása, Cole-t pedig elengedni, még nem láttam tőle jó teljesítményt, jó megmozdulást.
JMD-TB hibáinak javítása- ebbe egyáltalán nem látunk bele. De meglep, hogy USA-ban dícsérik JMD-t. Erről néha olvashatnánk, hiszen, amit mi írkálunk az csak arra jó, hogy a saját tehetelenségünket és dühünket kiírjuk magunkból, hogy ne kapjunk infarktust, vagy agyvérzést, de amit ott írnak, az talán eljuthat BB-hez, de amíg ott dicsérik az OC-nket, esély sincs a lecserélésére, hiába vizionáljuk azt. Nagyon el tudja rontani a hetemet egy ilyen szörnyű vereség, de miért az enyémet, ők rontották el, és kiborít, amikor meccs után 1 órával már az t nyilatkozzák, hogy túl kell lépni, a köv. meccsre kell koncentrálni, nekem meg még szerdán is 200 a vérnyomásom. De tudjátok mit fiúk, most mi is túl leszünk ezen, és rajtatok. Nekik van igazuk, ne roncsoljuk magunkat tovább.
És csak annyi, továbbra is Go Pats!
Egyébként nagyon jó olvasni Benneteket, mert különböző nézpontokból, színesen és értelmesen írtok,és érezni, hogy megszakad a szívetek értük.
2013. 10. 21. 14:32
infidelitas
Az a helyzet, hogy mindent leírtatok már... Engem speciel azért zavar ez a vereség, mert jövő héten egy "must win" meccs jön és nem szeretem az ilyen meccseket pláne a dolphins ellen, mert ellenük az utóbbi időben nyögve-nyelősen megy... Remélem, mert mást nem tehetek, összekapjuk magunkat egy-két sérült visszatér!
2013. 10. 21. 14:33
timep76
Szerintem nem érdemes utólag (a használatot követően) vitatkozni azon, hogy egy szabály jó-e vagy nem. A jövőre nézve lehet, hogy megváltoztatják.
Egyébként eldönthet egy-egy mérkőzést, és közvetve egészen az SB-t is egy ismeretlenségből előhúzott, még nem használt (vagy nem igen használt) szabály, ami épp eszébe jut az egyik bírónak: lásd TUCK RULE :)
Egyébként én úgy érzékeltem, hogy a bíró nagyon be akarta dobni a zászlót, mert a snappet követően, olyan gyorsan "feldobta" az égbe, mintha pont erre készült volna (olyan gyorsan reagált, hogy az már false start volt).
De ettől függetlenül valószínűleg szabálytalan volt.
Én sokkal jobban sajnálom, hogy Jones-szal kapcsolatban nem igen fújják be a holdingokat (pedig a Jets GWD-ban is volt ilyen szerintem).
2013. 10. 21. 14:40
timep76
A bírók szidalmazásáról meg annyit (kibicként mondom, mert én sem voltam a chat-en), hogy bizony én is a WC-ben, lekapcsolt villanynál, a fal felé fordulva, halkan néha elküldöm őket a .....-ba, de nyilvánosan semmiképp sem elfogadható.
2013. 10. 21. 15:52
piszkosfred
Sztem meg a bírókat nyilvánosan és hangosan is el lehet küldeni a büdös p...ba, ahogyan azt a helyszínen is meg szokták tenni nem is egyszer. Csak ugye nem mindegy, hogyan, a rasszista, gyűlölködő szöveg itt sem elfogadható.
2013. 10. 21. 15:01
Bruschi85
JMD TAKARODJ!!
Egy nyerhető meccs volt, ráadásul csoportellenféllel szemben,de így is az AFC East a miénk lesz. 5-2-es mérleg, örömteli, látva a jelenlegi formánkat, amire a hullámzó a legjobb jelző, főleg a múlt heti bravúrgyőzelem után, A bírói fújás egy vicc volt, akkor is ha papíron jogos, mert nem illik ilyet befújni döntő szituációban, főszereplővé válni a sporiknak először, akkor is ha szabály, mert ráadásul kihagyta simán Folk az FG-t. A döntés a meccsünkbe került, de nem csak azon múlott.
Túl sok a hiányzó a D#-ben, pótlásuk roppant nehéz mert nem olyan minőségi a backup, pláne a kezdők, Arrington?, Magastorony??
Baby Vince, Mayo, Tálib, kiesett, akik mind vezérek, de most is remekül tartották magukat Jones-t hétről hétre öröm nézni, végre domináns DE, DMC Pro Bowl formában, az O# fal, és a 2. félidei elemzés pedig csőd már nem először idén. G-Force visszatérésének örülök, még ha erőltettük is, jelenlétére szükség van ennek az O#-nek.
A Fins ellen győzni kell jövő héten, lehetőleg Ridley-vel, akit megint elfelejtettünk a 2. félidőben..

A lényeg továbbra is Hajrá Pats!
2013. 10. 21. 15:16
Montesclan-pats
Nem vitatkozni akarok veled, de sajnos döntő szituban volt az a Jets-re ha jól emlékszem Hill-re fújt PI, amikor DMC kicsit mellé ugrott a labdának, pedig az TD lett volna és meccsdöntő. Lehet, hogy ezt látták a sporik a kivetítőn és a csorbát kiköszörülni, mondván, hogy ezt bármely FG kísérletnél be lehet fújni. Van ilyen a fociban (Soccer) is, ha valahová fújnak egy véleményes 11-est, vagy kiállítást sokkal könnyebb szívvel fújnak be a másik oldalon is egyet.
2013. 10. 21. 15:23
Bruschi85
Semmi gond, nincs vita, igen, de egy hibát egy másik hibával nem lehet kompenzálni, mert attól még a hiba az hiba marad. Ezt a foci kompenzálást pedig eddig sem szerettem, mert túl sok kényes kérdést vet fel utólag, eddig az NFL-ben játékvezetők a játék részei voltak, maradjanak is meg annak.
2013. 10. 21. 17:21
Tzimisce
Ugye nem arra gondolsz, amikor a WR konkrétan ellökte DMC-t majd csinált egy TD elkapást?
ÉS ez még a szebbik rész, mint amikor tavaly DMC-t asszem Boldin konkrétan a sisakrostélyánál fogva húzta be az endzone-ba.
2013. 10. 21. 15:11
BaP
Asszem a múlt hét hétfőn egy hsz volt egy videóval megspékelve ( már nem tudom ki volt), hogy bizony egy b....ott nagy holdingot csináltunk a saints ellen a game win td előtt...
Akkor senki nem bírózott.

Ilyet tényleg nem szoktak bedobni, de ettől még kristálytisztán benne van a szabálykönyvben. Ennyi.

Végre úgy kéne játszani, hogy ne ilyen szarokon múljon ...
2013. 10. 21. 15:18
Montesclan-pats
Bizony bizony, az is jó példa.
2013. 10. 21. 15:29
Bruschi85
A nem szoktak meg, hogy először bedobnak egy kihagyott FG-nél óriási különbség van.
A múlt heti Saints meccsen is voltak vitatható bírói fújások, ezt mindkét oldal meg is említette, de kár összemosni azt a meccset ezzel a hibával. Mert akkor a múlt héten a be nem fújt Jones holdingokat és a többit is ki lehetne szépen kockázni. Nagy kár, hogy a bírók egyáltalán szóba kerülnek egy-egy NFL meccs után, mert nem róluk szól a játék.
2013. 10. 21. 16:13
BaP
Az is egy meccsdöntő drive volt, meg ez is, és mindkettő egyértelmű volt.
Az egyikből jól, a másikból rosszul jöttünk ki.

Én azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy jó lenne végre úgy játszanunk, hogy ne lehessen ilyen szitu.. Ez tipikusan olyan meccs volt, ahol egy épkézlább playhívásnál köze nem lett volna a Jetsnek az OT-hez ...
2013. 10. 21. 15:20
Elwolf
Vajon ebből a meccsből benne lesz valami az eheti "C'mon men"-ben? TB, az OT-s tolás,BB reakciója, vagy vmi más?
2013. 10. 21. 16:40
Tzimisce
Inkább a Shek reportba várok valamit.
2013. 10. 21. 15:57
DM
nah jó most hogy mindenki mindenkivel kommunikál én kiteszek egy hírt :D :D

Tebow.-val szemezik a most irányítóját elvesztő Rams :DDDD én szorítok neki remélem felveszik és megmutatja mit is tud :D
2013. 10. 21. 16:45
nosbiglem
2013. 10. 21. 16:12
Foherty
Tenyleg minden erv elhangzott mar oda-vissza, de gondoltam osszegzem csak ugy a magam kedveert mire jutottam az ominozus sarga zaszloval kapcsolatban:
1) A helyzet megitelese szempontjabol teljesen lenyegtelen, hogy amugy ki erdemelt volna gyozelmet, es ki nem. Ez csak felreviszi a beszelgetest.
2) A szabalyt azert kozel sem neveznem egyertelmunek, hiszen akkor miert kellett volna a meccs utan tovabb pontositani
3) Ezt a szabalyt egyertelmuen meccsdonto helyzetben alkalmaztak eloszor
4) Latva Jones teljesen fogalmatlan arcat, biztos vagyok benne, hogy o semmit a vilagon nem csinalt maskepp, mint amit minden FG szituacioban szokott, es amit begyakoroltak. Tehat, ha ket korabbi FG-nel ez nem volt szabalytalan, akkor most miert?
5) Az elmult 100+ meccsen (vagy mennyi volt iden...) egyszer sem fujtak be, pedig kizart, hogy nem tortent ilyen.

Mindezek alapjan meggyozodesem, hogy biroi hiba tortent. Meg akkor is, ha a szabalynak megfeleloen jartak el, ugyanis a szabaly kovetkezetlen (inkonzisztens) alkalmazasa ugyanugy hiba. Az idozitest pedig az NFL - es ugy altalaban sport - szellemisegevel is ellentetesnek gondolom (ez volt az igazi unsportsmanlike conduct).
2013. 10. 21. 16:35
LaFleur
10/10

Én is ugyanezt próbálom meg leírni fentebb, kicsit máshogy.
2013. 10. 21. 16:39
depo01
És ahogy azt korábban is említettem, állítólag az NFL által a csapatoknak adott szabálymagyarázatban nem ilyen eset szerepelt, hanem olyan amikor "második sorból" jön a toló játékos.

Szóval a csapat ezt a szituációt simán szabályosnak vélhette a felkészülés során...
2013. 10. 21. 16:43
Bruschi85
Hasonlóan gondolom én, jól összefoglaltad.
2013. 10. 21. 18:24
takirob69
2013. 10. 21. 21:24
Szellemkutya
+1, korrekt és tényszerű megállapítások az ominózus büntetéssel kapcsolatban.

A csapat által nyújtott teljesítmény (elsősorban az O-ra gondolok), pedig egy másik dolog... :(
2013. 10. 21. 16:43
crazyhungary
Foherty + 1 millió. De hidd el sokan úgysem értik majd meg.
2013. 10. 21. 17:11
Bulow
Az a helyzet, hogy ez tipikusan a "halmozottan hátrányos helyzetű mérkőzés" volt (így hívom...), minden évben van 1-2 ilyen... Ilyenkor nem játszunk jól, a bírók is "hogyismondjam" és még szerencsénk sincs. Kib..szott dühítő, én is üvöltöztem egy sort, de statisztikailag mindig benne van. Túl kell lépni, megverni a Phins mint jég a határt.
2013. 10. 21. 17:12
topin
És akkor most mi van, HA tévedtek? Tajtékzó szájjal köpködjünk, pereljünk, követeljünk újrajátszást? Nevetséges..kikaptunk, elkönyvelték, lapozzunk..

A bíró a pálya tartozéka, a játék része..hibázni fognak ezután is, persze az más kérdés ha a javunkra akkor az már járt nekünk, ha ellenünk akkor gusztustalankodunk..

Szóval én nem értem mit kell ezen hörögni ennyire indulatosan, és sztem meg ez az igazi unsportsmanlike conduct

egyszer ide tévednek, egyszer oda..csak az hibázik aki csinálja..és sztem ostobaság feltételezni hogy elakarta csalni a meccset a bíró..
2013. 10. 21. 17:17
depo01
szerintem meg hörgés nélkül lapozni ostobaság ;)

lehet, hogy nem akarta elcsalni, de a jets ellen hasonló szituban nem sikerült észrevenni a tolást:
https://mobile.twitter.com/tombradysego/status/392093722089107456?screen_name=tombradysego
2013. 10. 21. 17:23
LaFleur
Ki hörög? Vitatkozunk, beszélgetünk és úgy általában nem értünk egyet. Ez miért lenne baj? És indulat nélkül ezt nem lehet, az élteti a vitát. Ajánlom figyelmedbe fentebbről az alábbi véleményt. Szerintem megfogta a lényeget.


"2013. 10. 21. 14:25
Montesclan-pats

Egyébként nagyon jó olvasni Benneteket, mert különböző nézpontokból, színesen és értelmesen írtok,és érezni, hogy megszakad a szívetek értük. "
2013. 10. 21. 17:55
Whitealert
Az a helyzet, hogy ez megtörtént nem lehet rajta változtatni. Tanulni kellene belőle, biztos vagyok benne, hogy BB alaposan utánajár a szabálynak és gyakorolja a special teammel. A másik dolog, a cseten elég sok anyázás és rasszista hozzászólás is ment, én akkor léptem le, később visszanéztem Leroy-ként, páran emlékezhetnek rá, a meccs után sokkal normálisabb volt a hangulat és vitatkoztak az emberek nem veszekedtek. Valahogy jó lenne így meccset nézni :) Na jó ez elég hippi szöveg lett, de remélem értitek mire gondolok. A csapatról nem tudok mit mondani, szerintem is JMD-t útjára kéne ereszteni, a többit már elmondtátok ti is. :)
2013. 10. 21. 17:58
A szabály alkalmazásának csak kihagyott mezőnygólnál van értelme. Ott meg teljesen felesleges befújni, hiszen a rúgás így is eredményes volt. Utólag kiosztani a 15 yardot megint nincs sok értelme, hiszen ha ennyivel jobb pozícióval rúgják a kickoffot, akkor is csak egy touchbacket fog jelenteni, ami már alapból valószínű.

A szabály haszontalannak tűnik, de alkalmazni meg csak kihagyott rúgásnál van értelme. Hat hétig nem alkalmazták a bírók, mert "hülyeségnek tartották" (csak feltevés). hétközben rájuk szóltak fentről, hogy használják. Nagyon pedánsak voltak.

Sunyi megoldás, hogy átírják a magyarázatot, hátha nem tűnik fel, hogy korábban ők is mást mondtak, de régen rossz, hogy ezen kellett múlnia az esélynek, hogy győzelemért támadhasson csapat. Olyan esély, amivel a mérkőzésen sorozatban nem tudtak élni. Ha nem fújják be, semmi sem garantálja, hogy tud nyerni a Pats.

Emiatt nem érintett engem ez a fújás annyira mélyen, bár ebben közrejátszhat és eleget füstölögtem a meccs egészén a csapat/edzők játéka miatt.
2013. 10. 21. 18:06
Foherty
Na ja, de a sarga a zaszlo elobb repul, minthogy kideruljon jo volt-e a field goal...
2013. 10. 21. 18:13
TenkRew
Énis így láttam. Másrészt valaki az imént dobott fel egy képet, amin ugyan az a szitu volt 27-24nél csak fordított esetben. Azt igazából nem értem, hogy miért csak akkor van értelme befújni, ha rossz a mezőnygól. Ha nekünk ugyanezt befújják, akkor 15yard és kb a 15-20yardnál lettünk volna. Igazából teljesen mindegy, mert azokkal értek egyet akik szerint úgy kellett volna játszani, hogy ne ezen múljon.
2013. 10. 21. 18:15
Ajj, hülyeséget írtam. :( 15 yard, automatikus első down, lehet tovább támadni FG helyett. Jó, hogy javítottál!
2013. 10. 21. 18:08
Patriots NEB
Bocs,de én úgy emlékszem,hogy az első 56 yardos kísérlet kimaradt.
2013. 10. 21. 18:15
TenkRew
De a bíró aki bedobta a sárga zászlót az nem láthatta mert Folk még el sem rúgta de már ment a sárga zászló.
2013. 10. 21. 18:19
Patriots NEB
Teljesen mindegy.Ha bemegy akkor törlik és vége.Nagyon be akarták dobni azt a zászlót.
Tutira mentek!
Mellesleg Folknak még nem volt jó 50+-os rúgása.
Nagy rizikó nem volt benne.
2013. 10. 21. 18:23
TenkRew
Én is valami ilyesmit próbáltam volna mondani. :)
2013. 10. 24. 17:53
Spol15
Ha ezt csak rontott FG-nál alkalmazzák, akkor hasznos is lehetne: második negyed végén a csapat mondjuk a saját 40 yardosán van, akkor neki mennek a FG-nak és nyilván nem megy be. De ha van olyan nem 100-as játékos, aki tolja a társát és van olyan bíró, aki dob egy sárgát, akkor nyertek 15 yardot + egy lehetőséget, mivel nem érhet véget a félidő büntetéssel.
Na bocs, ha nagyon abszurd, értelmetlen stb, de nagyon fáradt vagyok és ez pattant ki a fejemből :D
2013. 10. 21. 18:20
Több utalást olvastunk most a hozzászólások között a chaten este történtek miatt a bírók minősítését illetően:

Nagyon örülünk neki, hogy ti is ennyire fontosnak tartjátok, hogy megfelelő légkör uralkodjon az oldalon, különösen az eredménykövetés során. A meccs közben sajnos ez elkerülte a figyelmünket (pedig Danna és én is aktívak voltunk). A mostani beírások következtében azonban az archívumban visszakerestük (mert különben ezek a hozzászólások már nem látszódnak a chat ablakában) és a nem megengedett stílust használók egy hét kitiltásban részesültek az oldal használatának értelmében.

Remélem ezzel sikerül lezárni és köszönjük, hogy szóltatok a problémáról.

http://pats.hu/a-patshu-hasznalata
2013. 10. 21. 18:26
Patriots NEB
2013. 10. 21. 18:39
szeder
2013. 10. 21. 21:42
nosbiglem
2013. 10. 21. 22:33
nosbiglem
Ha a honlapon egy jól látható helyen könnyedén elérhetőek lennénk a szabályok, az maga lenne a mennyország.
2013. 10. 22. 14:27
orcalin
2013. 10. 21. 18:21
sixt
Sziasztok!

Átolvastam mindenkinek a hozzászólását, szerintem szinte mindenkinek igaza van :) dühöngtem de már lenyugodtam.

5-2 én valahogy ekkorra már rosszabbra számítottam.
Hozni KELL !! KÖTELEZŐ !! A HAZAI 2 MECCS aztán pihi 7-2-vel !!

Hogy még is írjak valamit az érzéseimről hát tessék, én egy kicsit más megközelítésben szeretnék beszélni a tegnapról, mert felszínre jöttek bennem ezek az érzések:

- unom a draft hazárdírozást, és azt hogy évek óta áprilisban egy hajnali órában a gépem előtt űlve, a fejemhez kapva, fáradságot nem kímélve, a chaten lógva azt kell keresgetnem a youtube-on hogy EZ MEG KI?? Kit húztunk te jó ég ?? Majd hetekig elemzők sokaságának a cikkjeit olvasva, merengek hogy hátha Ő az aki tényleg kellett nekünk.
És persze nem az!! Általában már az évben de minimum a másodikban erre rá jön az egész vezetés és kuka.
Miért vagyunk mi ilyenek ??

- unom hogy mi nem vagyunk "olyanok" akik az FA piacon aktívak és nagy neveket igazolunk. Mert arra nekünk nincs pénzünk, meg BB nem "olyan", meg ez a "Patriots Nation" és ide nem lehet névvel bekerülni csak tettekkel.
Na ne mááá !!
Mi miért vagyunk ilyenek ???

- unom hogy szerintem ezen évtizedek legnagyobb irányítója évek óta szenved, kivéve talán a nullás szezont.
Nekünk Brady az errősségünk és még is neki nehezítjük meg legjobban a dolgát. Tulajdonképpen végtelenségig leegyszerűsítve én neki igazolnék. Csak Neki, Amíg Ő van nekünk. Amíg megtehetjük. Védelmére, és a keze alá egyaránt.
Mi miért nem vagyunk ilyenek ???

- unom hogy nem látok tüzet a kispadon, nincs vezér !! Néha Brady ordít egy két játékossal, de ez kevés. Sem edző szinten, sem játékos szinten. Láttam Bruscit, Harrisont, Vrabel-t. De most senki.
Mi miért vagyunk ilyenek ???

Szóval, ha nem jött volna át az előző mondataimból én a mostani nehéz időszakot (az utolsó gyűrű óta) a játékos politikánknak tulajdonítom.

Lehet vitatkozni, ez az érzésem
Köszi hogy elolvastatok.
2013. 10. 21. 18:43
Patriots NEB
Én kicsit óvakodnék a belendülő Steelers-től.
Nem biztos,hogy jó periódusban találkozunk velük.
2013. 10. 21. 19:17
sixt
Abszolút egyet értek veled !!
2013. 10. 21. 18:26
OFenoMeno
Bruschi85, crazyhungary, Foherty, LaFleur: egyet értünk. Itt már rég nem a vereségről van szó, mertha kikapunk rendes játékidőben egy szavunk nem lehet. Bár egy OT utáni döntetlen írta volna le tökéletesen a meccset, mert voltak mindkét csapatnak jó és rossz periódusai, vmint volt olyan időszak, amikor mindkét csapat egyformán volt sz@r...Itt egy olyan szabályról van szó, amit meccs után!!! pontosítanak, hogy mégiscsak a bíróknak legyen "igaza"...no comment. És azért beszélünk róla, mert most a mi meccsünkön történt. Részemről ugyanúgy elítélem az ilyet - akármilyen sportban - , ha javunkra történik, vagy másik, számunkra érdekelt (csoport ellenfél vagy AFC csapat), vagy nem érdekelt meccsen. Csak minek írnék/írnánk ide azokról az esetekről részletesen; elég nekünk a magunk/csapatunk baja és/vagy öröme. Azok, akiknek ez teljesen normális, akik az ilyenek mellett szó nélkül elmennek, azok gondolom, akkor is csak legyintenek/nyelnek egyet, ha az életben, sőt teszem azt éppen az ő kárukra történik, és csak elmennek az igazságtalanság, az egyértelmű sunyiság mellett. ((((( De az ilyen emberek miatt (is) tart ott ez az ország (is), ahol...akik csak félrenéznek... (, és csak! - , mert senki nem vitatja azt, hogy voltak a csapatnak hibái..de még mennyi... - magukban keresik a hibát, mert állítólag ez olyan trendi dolog, ez olyan nagyon "pozitív", ha vki így gondolkodik...) ...vagy, ha már amerika az ilyen középutas - ahogy crazyhungary is fogalmaz - gondolkozásmód miatt lehet a világ - még talán - legbefolyásosabb országának nemzeti bankja - a fed gyakorlatilag az - magán kézben...de ez már nagyon más téma, ezért is teszem sok-sok zárójel közé, mert nagyon nem ide tartozik...)))))
2013. 10. 21. 19:34
LaFleur
Húúúúúúú, de meginnék Veled egy sört!!!
Nagyon adom amit írsz!
2013. 10. 21. 18:32
OFenoMeno
"Igazából teljesen mindegy, mert azokkal értek egyet akik szerint úgy kellett volna játszani, hogy ne ezen múljon." - vagy a Jetsnek úgy kellett volna játszania, hogy ne ezen múljon...mert igen! Ha mi nyerünk így, ugyanúgy nem értettem volna egyet ezzel a döntéssel. Hihetetlen, de vannak, akik tisztességes alapokkal, következetesen gondolkoznak az élet bármely területén. Bár ez már a mai világban valóban "megvetendő" dolog.
2013. 10. 21. 22:08
BaP
Ne haragudj, de ezt nem értem, hogy vezetted le erre a morális alapra...

Ez egy olyan sport, hogy -amennyiben nincs challenge, vagy review- nem vonnak vissza bírói döntéseket. Ennél sokkal ordasabb hibáknál sem.
Lásd a tavalyi gimis bírókkal.
Aki ennek tudatában nem akarja keresztben lenyelni a bírókat, nem akar utcai tüntetéseket szervezni a megváltoztathatatlan miatt, az morális csőd? Az középutas?
Végülis lehet vitatni a mai napig a berni poklot '54-ből, van aki teszi is.
( csak attól még Németországban van a Rimet kupa..)

Tisztességes alap? Bebizonyosodott tán, hogy csalt a bíró? Mert mi van, ha csak gyenge napja volt ( mint pl Bradynek, meg az egész offense-nek)és bedobott egy zászlót egy egyébként létező szabály alapján. Akkor az tisztességtelen? Meg az is, aki emiatt nem akarja elvágni a bíró torkát?

Nyílván lesz ez vizsgálva, ha kiderül, hogy csalt az ember, az más alapra helyezné ezt az egészet, de én nem olvastam ilyet...

A New England Pats csak egyet tehet: megpróbál jobban játszani, javítani a meglévő nem kicsi hibákat, mert az ellen tehet, hogy ne legyenek olyan gyengék, mint tegnap, az ellen nem, hogy a bírók ne legyenek gyengék, vagy a szabályok szarok .....
Mi meg drukkolhatunk, hogy legközelebb nyerjen a csapat.
2013. 10. 21. 18:34
OFenoMeno
TenkRew: a gondolatmenetem 2. fele nem neked szól, csak a te mondatod alapján jutott ez eszembe, mielőtt még ellened irányuló támadásnak vélnéd esetleg :)
2013. 10. 21. 18:38
TenkRew
Azért is szeretem ezt az oldalt, mert itt mindenki civilizáltan leírja a saját vélemenyét úgy, hogy a másikat ne tiporja a földig. Ha nekem szántad volna sem venném támadásnak. :)
2013. 10. 21. 18:36
Croaker
Uraim:
Angolul tudók előnyben, de ez a beszélgetés fedi le teljesen az igazságot/és az én véleményemet is:
http://espn.go.com/video/clip?id=9858476
2013. 10. 21. 21:43
Levis
+1

Teljes mértékben igazuk van!!! Megajándékozták az ellent, ez esetben a New York Jetset a győzelem lehetőségével!!!
2013. 10. 21. 18:38
OFenoMeno
Még annyit, és ez a vége részemről egy jó darabig: a csapat hibáit én is látom/előttem már mindent leírtatok többen is, arról nem beszélnék huszadikként semmit sem hozzá téve. Reméljük a csapatnál dolgozók - akik amúgy sokkal jobban értenek hozzá, mint mi...állítólag :DD - mindent megtesznek azért, hogy a maximumot kihozzák magukból, és a csapatból, hogy ez mire lesz elég, majd meglátjuk. A héten, jövő héten, és utána is: Go Pats!! :)
2013. 10. 21. 18:50
Lucius
Beszívtuk, túl kel lendülni rajta. Nem ér ennyit a történet. Rosszul játszott a csapat, nem lett volna nagy diadal. Nem ezen fog múlni a PO jó eséllyel.
Más: Páran mondták, hogy Bradynek kellene a playhívásokat áthívni. Szerintem ez lehetetlen. Sem ideje, sem kellő információja sem kognitív energiája nincs, hogy átlássa a helyzetet. Ha észrevesz valamit (missmatch-et, vagy kedvezőtlen védelmi felállást)áthívhatja (gondolom nem is bármire, csak néhány tucat playből választva, már csak azért is, mert nincs mindenki a pályán), de a főirányt az OC és a stábja kell (tiszta fejjel, csak erre koncentrálva) kijelölni. TB ezzel nem sokat tehet és nem is kell neki.
2013. 10. 21. 18:58
DM
szerintem meg nem kell itt csavarni a dolgokat sokan sok igazságot írtatok :) de a lényeg Gronk visszatért és megpróbáljuk a kövi meccset behúznide elgondolkodtató amikor a ravens OC cserélt hogy megindult a szekér,csak egy észrevétel

GO PATS,GO BRADY!!!!!!
2013. 10. 21. 21:40
Whitealert
Szívemből szóltál :)
2013. 10. 21. 19:25
Burkus
Viszont ha nem húzzuk be a következő meccset (és a másik Miami meccset), akkor elmehet még a csoportgyőzelem is.
2013. 10. 21. 19:26
Burkus
Milyen szép lenne egy újabb megnyert SB után saját mostani elkenődésünkön röhögni nagyokat! Tudom, bilibe lóg a kezem.
2013. 10. 21. 19:41
hulith
Akkor kijelölhetne JMD valami jó irányt a jövőben mert ez nem jó.
2013. 10. 21. 21:07
Lucius
Egyébként mindenki csalásról beszél. Egyetlen bíró dobta a sárgát, és utána nyilván kitartott a véleménye mellett, mert mást nem tehetett. Azért adjuk meg az esélyt neki, hogy tényleg szabálytalannak látta )mert az járt a fejébe, hogy ezekre jobban oda kell figyelni), vagy legalább azt, hogy ő (és csak ő) nagyon a Jets-et akarta győztesnek, és eljárt hamar a keze. Azért nem kell összeesküvés elméletet gyártani mögé, hogy mindenki benne volt. Ilyen esetekben szinte soha nem szokták visszavonni az ítéletet (mert a bírók is védik egymást), pláne olyan helyzetekben, amikbe belemagyarázható a szabálytalanság.

2013. 10. 22. 09:50
Foherty
Reszemrol en soha nem mondtam, hogy csalas. Tevedes, vagy hiba. Egyszeruen nincs az az ok, amiert barkinek az NFL-ben megerne csalast kockaztatni.

Meg a lenti video hatasara is inkabb a Jets piszkos trukkjenek neveznem, de tovabbra sem biroi csalas.

Ettol persze meg el lehetne ismerni, es mondjuk bocsanatot kerni, vagy ilyesmi. Nem pedig utolag elkenni, es jatszani a szaballyal, hogy igazuk legyen. Ez bosszant leginkabb, azert lovagolok ennyit ezen, de legfeljebb csak vasarnapig :)
2013. 10. 21. 21:52
már Goodellt is utálom
Szerintem mindenkinek igaza van.
De mostmár szedjük elő a pecabotot meg a sacket :):) fenjük meg a filézőkést grillezzük vasárnap azt sisakos delfinget.
OFF
a ból.hu után szabadon nem kéne szervezni a patsszurkolói focit? szerintem vagyunk elegen (én csak ugatom a focit(sajna)), de egyszer kipróbálnám "élesben is".
2013. 10. 21. 21:55
már Goodellt is utálom
...meg vasárnap azt a sisakos....
2013. 10. 21. 23:44
Croaker
Bocs, de ez....nincs rá jobb szó, mint az, hogy gusztustalan :

http://www.nfl.com/news/story/0ap2000000267502/article/ny-jets-warned-refs-about-patriots-fieldgoal-tactic

(Aki angol-mentes : Sexy-Rexy felhivta a hosszabbitás előtt a birok figyelmét arra, hogy a Patriots játékosa Chris Jones mit fog csinálni FG rugásnál)

Szerintem ez nagyon gyáva dolog. Amúgy meg is néztem, nézzétek meg ti is kivel beszélget Ryan a hosszabbitás előtt (elárulom, a 134-es és az 56-os bíróval....)
2013. 10. 21. 23:49
Whitealert
Váó. Ez így nagyon csúnya... Megjegyzem, a Jets special teamje is csinált ugyanilyet.
2013. 10. 22. 07:45
BaP
No azért ez így nagyon más!
Szóval az eddig agyon szívatott rexy baba így keresett fogást, és halló fülre talált a böszme bírók közt?!
Szép
Amikor azt mondták, szóltak nekik, hogy erre a szabálytalan figyeljenek jobban, én azt hittem a szövetségtől, de kiderül, hogy a Jets-től?!
Gyönyörű

Remélem az a SPORI többet a patsnek nem vezet , de ha lehet, a ligában se

BB jól csinálja, a saját dolgára koncentrál, ezt a témát ahogy nézem a sajtó úgyis szétszedi.

( csak nehogy kapjunk emiatt később néhány kedvező ítéletet ...:) )
2013. 10. 22. 07:46
BaP
2013. 10. 22. 09:56
depo01
Már miért lenne ez gusztustalan?

Ez is a meccseléshez tartozik és RR most talált valamit amit előnyére fordított. Ha BB csinálja akkor most istenítenénk...
2013. 10. 22. 10:04
Croaker
Azért gusztustalan, mert úgy nyerni, hogy előre tudod, hogy miben keressed a hibát, és arra felhívod a figyelmét a bíroknak, tudván, hogy a te csapatod ugyanezt csinálta büntetlenül korábban, és utána erre büszkének lenni, szerintem egy gerinctelen dolog. Teszem hozzá úgy, hogy ezt a szabályt senki sem alkalmazta az első 7 fordulóban 100 meccsen. Gyávaság erre hivatkozni és ezzel meccset nyerni. Ez olyan mintha egy boxedző azzal nyerne a boxolójának meccset, hogy az ellenfélnek az utolsó utáni menetben ki van fordítva a gatyája zsebe....
2013. 10. 22. 10:09
Foherty
Azert mert az o csapata is ugyanezt csinalta. Ha ok minden FG-nel "tisztan" vedekeznek, es meccs kozben eszreveszi, hogy az ellenfel hogyan szabalytalankodik, majd ezt szova teszi a biroknal, akkor azt mondom igaza van. De ez igy legalabbis nem szep...
2013. 10. 22. 10:26
Tzimisce
+1 depo01. Bizony, teljesen egyetértek, én is ezt gondolom. Pont az ilyenekért gyűlölik BB-t ilyen sokan, és istenitik, akik szeretik.
2013. 10. 22. 10:40
depo01
Szóval akkor az lenne a helyes edzői magatartás, ha a te csapatod ugyanilyen hibáira is felhívnád a figyelmet, vagy ha sorsdöntő szituációban nem szólnál mert az nem fair??? A tulajok biztosan nem örülnének neki hogy nem teszel meg MINDENT a győzelemért...

Szerintem semmi rossz nincs ebben, én is így csinálnám és a legjobb edzők (más sportokban is) ezt csinálják.

Még az egyház is azt mondja, hogy hazudni bűn, de valamiről nem beszélni nem bűn. :)
2013. 10. 22. 11:34
BaP
Szerintem nem Rex a gusztustalan hanem a bíró.
Egy edző pofázhat bármit, magyarázhatja a szabályt, ahogy akarja, az a bíró döntése, hogy ragaszkodik egy magas szintű szabályalkalmazáshoz, vagy pedig egy edző súgására rádobja a sárgát valamire, amire addig nem tette...

Nem Ryan itt a tétel, ő is, BB is, mindenki más pofázik, igyekszik előnyt kovácsolni adott szituációkból.
Csak a bíró nem ezért van ott, neki a szabályt, a ligát, a verseny tisztaságát kéne képviselni.

És igen, nekem addig rendben volt ( mégha fájt is a vereség) ameddig ez úgy nézett ki, hogy egy a liga által sokszor nyomott új, a sérülésveszély miatt hozott szabály miatt dobta be a bíró túlbuzgón...
De ez megagáz..
2013. 10. 23. 16:19
matcha
2013. 10. 22. 12:11
vpi
Legalább már nem csak minket lehet szídni a Tuck Rule miatt, a Jets is megkapta a saját perszonalízált szabályát és le lehet kattani a 2002-es Oakland - Patsről.
Örüljünk neki, hogy nem egy PO hosszabításban történt, Jets ellen 1-1-ben vagyunk, bár még azt sem hiszem, hogy ilyenekkel kell számolnunk a rájátszáshoz. 12-4-el simán hozzuk az alapszakaszt.
2013. 10. 22. 00:14
Neo
Hogy idézzem a kedvesem: " Már unták a bírók, ezért hamar eldöntötték a meccset!" ennyi...ez van...reméljük nem ez lesz a jellemző a bírókra a továbbiakban.

Jah és az OC cserét remélem ott kint is igen erősen pedzegetik Kraft bácsinak!
2013. 10. 22. 09:55
DM
Egy felvetés most ki lett téve Neblett DT lehet jön a Trade??? látva hogy mennyire rosszak vagyunk a D.-ben a sok kieső végett lehet kéne egy ütőképes LB vagy megint hülyeséget beszélek ? :D :D
2013. 10. 22. 10:13
bence.szel
Szerintem ez lehet arra jel, hogy Kelly vissza fog térni a héten már.
2013. 10. 22. 10:18
DM
igazad van tényleg azt az emberkét meg el is felejtettem :D,nah ez egy remek hír lenne :P
2013. 10. 22. 11:26
Ezt olvastam én is, csak azt nem értem, hogy miért is kell akkor kitenni valakit. Kelly az 53-as keret tagja volt, ergo nem adott plusz helyet eddig sem. Visszatérésehez nem kell üressé tenni egy helyet sem.

Szerintem simán csak csinálnak helyet valakinek aki majd valszeg PS-böl jön vissza.

Vaaaaaagy aminek nagyon örülnék, ha Armsteadet aktiválnák, mert ö bizony helyet foglal amint visszajön, hiszen eddig PUP-on volt.
2013. 10. 22. 11:35
DM
nem értem úgy írtok erről a kanadai srácról,mintha ő maga lenne a megtestesült megváltó van elég DE hiszen itt van Ninko,Buchanan,Bagett :D,Jones,miért kéne pont ő nekünk,vagy ő tudna DT.-is játszani ?
2013. 10. 22. 11:47
athees
Mivel Armstead DT, 135 kiló és majd' 2 méter magas, remélem, hogy tud is DT-ét játszani.. :)
2013. 10. 22. 11:56
DM
azért írtam DE.-nek,mert mindenhol De.-nek van írva :D
2013. 10. 22. 11:52
kyobalu
Hát főleg ezért:
http://www.youtube.com/watch?v=PZjbbph7O-g

Armstead átmenet a DE és a DT között..Személy szerint egy könnyebb, atletikusabb DT-nek sorolom, akire jellemző a nagy agresszivitás, kifejezetten jó kezdősebesség, irányváltóképesség, s rombolás..Nagyon jó páros lehetne Jones-al, vagy Kelly-vel..Ráadásul a kanadai ligában messzebbről kell odaérni a QB-hez, s elképesztően sok hitje, hurry-ja, és jó sack-jei is vannak..Véleményem alapján sokat tudna javítani a D falon..De ez a titokzatos betegség furcsa nekem is vele kapcsolatban..Jó lenne, ha végre aktív lenne..
2013. 10. 22. 11:57
DM
Köszönöm kyobalu a válaszod meg neked is athees :)
2013. 10. 22. 16:04
cspeti98
Amikor idejött a kinti szakértők nagyon dícsérték és sokan gondolták úgy hogy ő lesz a kezdő Wilfork mellett.Remélem ennek megfelelően fog játszani.
2013. 10. 22. 13:42
Tzimisce
NE feledd, hogy DE és DE között van különbség, lásd 34 vs 43.
Ninko 43 DE ill. 34 OLB. Lehet, hogy Armstead 34 DE, ami 43-ban már majdnem DT kaliber.
2013. 10. 22. 16:36
DM
Rendben oké köszönöm felfogtam :D most azért kicsit égek,mert nem tudtam hogy a szakértők mit mondtak róla néztem nem játszott egy meccset sem az előszezonban,hát remélem akkor ő lesz az akire várok egy igazi SACK-mester :D
2013. 10. 22. 20:35
BaP
Andre Carter DE (6-4 és 260) aláírt, raiderses volt, meg korábban Pats
Gondolom mélységre hozzuk

NFL Media Insider Ian Rapoport reported Tuesday that free-agent defensive end Andre Carter signed a one-year contract with the team, per a source involved in the process. Carter flew in Monday night and signed Tuesday, Rapoport reported.

ESPN's Josina Anderson first reported Carter's intentions to sign with New England.

The Patriots brought Carter in for a workout earlier this month, but it's unfair to expect much from the 34-year-old defender. He was underwhelming in 13 games for the Raiders last season after logging 14 starts and 10 sacks for New England in 2011.

The pass rusher hadn't played a snap all season after being released by the Oakland Raiders in August.

The Patriots want to pad a defensive roster that has been thinned by season-ending injuries to Vince Wilfork and Jerod Mayo. Behind ends Rob Ninkovich and Chandler Jones, New England has leaned on Jake Bequette and Michael Buchanan at the position. Look for Carter to steal snaps from Buchanan as a rusher in nickel and dime subpackages -- but he's no savior.

The latest "Around The League Podcast" recaps every Week 7 game.
2013. 10. 22. 13:12
RicHARD
Sziasztok !

Leginkább a szakiktól kérdeznék DoM és a többiek.
Egy nevet írnék és ezzel kapcsolatban kérdeznék : Jon Beason
Évekkel ez előtt szerettem meg a srác játékát amikor minden Carolina meccsnek ő volt a hőse védelmi oldalon, egy igazi playmaker, vezér aki játékokat, meccseket dönt el. Nagyon szerettem volna már akkor is a csapatunkban tudni.
Most erre nyílt volna lehetőség viszont a vezetők megint máshogy látták ezt a kérdést. Mayo sérülésétől függetlenül jó lett volna a srác nálunk.
Tudom ez már mind1 , igazából csak a figyelmet szerettem volna felhívni egy megint elszalasztott lehetőségre.

Ja még annyi h az idei támadójátékunkért egyedül az vezetőséget és az edzőt tartom felelősnek, ilyen szarul igazolni illetve nem igazolni érthetetlen számomra.
Kérdezem pl h Anquan Boldin nem ért volna meg 6 kör 31 cetlit , ugye ezt senki nem gondolja komolyan ?
Anno, Darren Sproles -t nem megszerezni is egy baromi nagy hiba volt, meg lehet nézni h éves szinten milyen károkat okoz az ellenfeleknek, már egy jó ideje.
Egyre több a vezetői hiba a csapatépítés terén és nem értem az okát, néha az a hülye érzésem van h mi innen a fotelból sokkal jobban érezzük h kiket kéne megszerezni mint ők ott :D
Mi a véleményetek ?
2013. 10. 22. 13:45
Tzimisce
Én ehhez nagyon nem értek, de két W-s nevet említenék a témában. Wes Welker és Danny Woodhead. Sajnos egyikük sincs már itt, de mindketten itt tudtak kiteljesedni. Welker nem akart itt maradni, Woodheadnek meg megtaláltuk az utódját. Viszont, ők máshol nem tudtak így teljesíteni.
2013. 10. 22. 15:17
loop80
Szerintem nagyon is jók máshol, legalábbis idén mindenképpen! Wes, bár hozott yardokban "visszaesett", már 8 TD-nél jár, Fafej pedig jobb össz. yard/meccs átlaggal áll 7 találkozót követően, mint az eddigi "csúcsszezonjában" (Patriots, 2010).
2013. 10. 22. 15:19
Tzimisce
Oké loop, de úgy értem, hogy addig, míg nem jöttek ide, nem nyújtottak jót.
2013. 10. 22. 15:33
loop80
Elsőre is értettem, nyugi! ;) Maximálisan igazad van, mi csináltunk belőlük igazán jó játékosokat.
2013. 10. 22. 18:14
GhostLead
RicHARD

Jon Beason már nem az a játékos akibe "beleszerettél". Ha jól emlékszem nagyon sok sérülése volt az elmúlt években. a Panthers se véletlenül mondott le róla. Egyébként Giants már leigazolta.
2013. 10. 22. 18:22
RicHARD
Tudom persze h leigazolta a NYG, ismertem a sérüléseit is.
Igazából majd az idő eldönti, ha ő lesz éveki a Giants védelmének vezére és egészséges is marad akkor elszalasztott lehetőségként fogok rá tekinteni, ha nem így lesz akkor érthető h miért nem kellett.
Hozzászólás a(z) Ups & downs - Alapszakasz 7. mérkőzés bejegyzéshez