Menetrend

Ups & downs - Előszezon 1. meccs

2014. 08. 08. 11:09
Szerző: lucas
Kategória: Cikkek

Ups and downsMegkezdődött a 2014-es előszezon. A New England Patriots is lejátszotta az első előkészületi mérkőzését, a Washington Redskins ellen idegenben Landoverben, a Fed Ex Field stadionban, amely 23-6 arányú Patriots vereséggel zárult. 

 A Patriots nem küldte pályára egy sor alapemberét ezen a mérkőzésen. Nem  kapott szerepet a QBTom Brady, a receiverek közül  Julian Edelman,  Danny Amendola,  a bal oldali  guard Logan Mankins, a defensive endek  Rob Ninkovich és  Chandler Jones,  a linebackerek közül  Jerod MayoJamie Collins és Dont'a Hightower, a cornerback Darrelle Revis és a safety Devin McCourty. Tehát gyakorlatilag, akinek nem kell küzdenie a csapatba kerülésért, az nem is játszott.
 

A csapat még a felkészülés elején tart, és az alapemberek hiányában a látottakból sok következtetést nem érdemes levonni, de néhány észrevételt tehetünk a meccsel kapcsolatosan:


 - A egyik nagy változás az offensive line működésében lesz, hiszen új edző irányítja a csapatrészt, és a center, a jobb oldali guard személye is változik. Egyelőre sajnos még csalódást okoz a fal működése, és sajnos az olyan alapemberek, mint Nate Solder teljesítménye is.

 - A másodéves Chris Jones megsérült a második negyedben, bokasérülése miatt el kellett hagynia a pályát. Mivel Sealver Siliga is megsérült kedden, ezért most elég vékony lett a depth ezen a poszton, és még nem tudható, hogy Siliga mikor térhet vissza.

 - Ryan Mallett elveszítette a küzdelmet a Washington csereirányítója, Kirk Cousins-szal szemben. Ennek oka, hogy a büntetések miatt töröltek néhány szép játékot, és a Mallett elég nagy nyomás alatt volt. Az első félidőben Mallett játszott, és változó teljesítményt nyújtott, de a offensive fal sem védte meg eléggé. A második félidőben játszó Jimmy Garoppolo teljesítménye felülmúlta Mallettét, elsősorban a gyors döntéshozatal és a hosszú passzok terén.

Ups 
Ryan Allen –A meccs egyik legjobb játéka volt, amikor  Ryannek sikerült az 1 yardos vonalra puntolnia a második negyedben.

Malcolm Butler – A draftolan újonc, aki a West Alabama egyetemről érkezett,  jó képességeket mutatott, mind a pályán, mind az end zone-ban versenyképes, jól fedezte területét.

Jimmy Garoppolo – A rookie quarterback a második félidőben játszott, higgadtan tartotta életben a playeket, néhány szép hosszú dobása is volt. 

Brian Tyms – A másodéves elkapó nagy erőbedobással játszott, jól működött a kapcsolata Garopplóval, 5 elkapásból 119 yardot, és a TD-t hozott össze.

Downs
Steve Beauharnais – A másodéves  linebacker néhány játékban lassúnak látszott, és az ütközésekkel  is gondja akadt.

Roy Finch – A draftolatlan  running backnek a labdabiztonsággal gyűlt meg a baja, egy kick off returnt és a punt returnt is elügyetlenkedett.   

Stephen Houston – A draftolatlan rookie running backnek  az Indiana egyetemről volt egy  fumble-ja a negyedik negyedben. ami a csillagok állása szerint nem sok jót jelent a rosterre kerülés szempontjából.  

Logan Ryan – A másodéves corberbacknek nehéz estéje volt, belül és kívül is játszott, de TD-t is értek el mellőle, és hosszú passzt is kaptak el mellette az oldalvonalnál.

Nate Solder – Az első drive-ban egy 3. down ment el holding büntetése miatt, és Mallettnek sacket is kellett elszenvednie miatta. 

 

Hozzászólások

2014. 08. 08. 11:22
timep76
Én csak az első félidőt láttam, mivel nem aklimatizálódtam még az NFL-hez. Nekem is lötyögés az előszezon, mert nem kell megküzdenem a szurkolói helyemért senkivel.
Ami feltűnt, a fentiektől függetlenül is, és figyelembe véve, hogy a biztos kezdők nem játszottak (illetve, hogy baromira nem vagyok szakértő):
- Nincs O-fal. A passrush-t még véletlenül sem tudtuk megállítani. Amit csináltak az fos volt szerintem.
- Mallett ha nem is szar, de sosem lesz jó
-Browner kritikus szituációban (3&sok) szabálytalankodott, és ezért ment tovább az RS akciója
- Rögtön ez után Buchanan is adott 5 ingyen yardot a RS-nek, amitől BB láthatóan nem volt túl vidám.
- Allen király
- LaFell jó lesz
- Chung nagyon odatette magát

Nem tudom változik-e a véleményem, ha utólag megnézem a második félidőt is.
2014. 08. 08. 11:35
Croaker
Üdv!
Amellett, hogy nem kell túlértékelni az előszezont azt mondom, hogy Mallett irritáló, Gerappa jobban muzsikált (még ha Gerappa a WAS cseréi ellen játszott, akkor is).

Finch srácot sajnálom, jó videói voltak, de ezek az elvesztett (eldobott) labdák nagyon nem jöttek jól... Az első félidőben nem kellett azon izgulni, hogy szerzünk-e pontot, sajnos.
2014. 08. 08. 11:44
Bazsi
Én is ahhoz csatlakoznék, hogy Garoppolo magabiztosabbnak látszott Malettnél. Elég ha csak ránézünk elért yardok statra 157 vs 55. http://www.patriots.com/news/article-1/Download-all-the-statistics-from-Patriots-Redskins/1f649348-5876-4ffa-bfca-dfa206c9ac16
2014. 08. 08. 11:51
nyunyi66
Steve Beauharnais DOWN?
én nem értek egyet ezzel,szerintem bár lassú volt,de eléggé bejátszotta a pályát és a legtöbb tackel-el büszkélkedhetett ez a meccsen. Meccs közben még a külföldi kollegák is kiemelték egy rövid highlights videóval
2014. 08. 08. 11:51
nyunyi66
2014. 08. 08. 12:08
topin
a sok tackle, a sok futás miatt és a sok játékidő miatt jött össze..nem mutatja a stat az elhibázott, lecsúszott szereléseket, vagy ha elkésett valahonnan..

Garoppolo meg teljesen más kaliber mint Mallett..aki egy málé nyomás alatt..és semmi értékelhetőt nem tudott mutatni. Az hogy amikor 5mp van eldobni a labdát és az elkapó 2méterre elszakad megoldható neki simán..de ennyi idő egy dobásra a vurstliban a célba dobó sátornál van max, ott se biztos..Jimmy meg kimozgott, elfutott, vagy eldobta..és kb minden passza értelmes mozdulat volt és jó helyre ment..ellentétben málé bokán dobási kísérleteivel vagy totál homály dobásaival..

Aki nem látta a meccset az nem látta mennyire imponálóan játszott, minden drive amit vezetett ült és mindegyikben benne volt a TD esélye..elsőnél TD-t is dobott 30-40 yardosat elvették..pedig statban neki is Tymsnek is jól jött volna ha megadják:-)4 & goalnál ügyesen mozgott ki, és láttunk már olyat h elkapnak ilyen passzt az end zoneban.. A másodikban is jól haladt, amikor a futó elhagyta a lasztit..a végén pedig 2 percen belül kapta a támadás jogát és 1 percen belül végigment 80 yardot a pályán..

Szerintem megmutatta, hogy van létjogosultsága a draftolásának és minden tekintetben jól kezelte a nyomást és imponáló játékkal mutatkozott be..legalábbis engem meggyőzött..mondjuk én bírtam a draftolását is:-)
2014. 08. 08. 13:31
hopi46
Bőrharisnyához: a sok játékidő természetesen több hibalehetőséget rejt. Aki meg nem játszik az nem hibázik.És hol voltak a többiek? 9 szereléssel down? Érthetetlen!
2014. 08. 08. 14:05
loop80
+1000

Jó lesz a srác! Mallettnél már most sokkal jobb.
2014. 08. 08. 13:57
Faelyner
Nekem is volt szerencsém végig nézni a meccset. Amiket észrevettem az hogy a futók vagy nagyon rosszak vagy nem blokkolnak előttük(ez két esélyes). Mallett teljesen életképtelen volt a pályán. A védelemben aki jónak tűnt az Butler és Fleming(44es). Garoppolo kifejezetten jól játszott Tyms pedig ügyesen játszotta magát tisztára. Rajtuk kívül viszont mindenkinek járna szerintem néhány büntető kör futás :D
2014. 08. 08. 14:47
bence.szel
a fentebb említetteken kívül Fleming nekem is feltűnt :)
2014. 08. 08. 14:02
piszkosfred
Persze nem szabad messzemenő következtetéseket levonni egy ilyen meccsből - legalábbis én is ezzel nyugtatom magam, mert sok biztatót nem láttam. Isten mentsen minket a sérülésektől!
A legjobban az O-fal aggaszt, mert ott szinte a várható kezdő gárda volt fent (mínusz Mankins), és valami borzalmasan muzsikáltak. Nem szeretnék még egy olyan sack-gazdag szezont, mint a tavalyi, azt nem biztos, hogy Tom még egyszer kihordaná lábon.
Az éjjel látottak után finoman szólva vannak kétségeim afelől, hogy Mallettet kire tudjuk rásózni, de ha volt olyan idióta, aki Daltonnak kifizetett egy zsák pénzt, akkor csak van még valahol szerte a ligában egy megveszekedett GM-HC, aki a mi Málénkban is lát valamit.
2014. 08. 08. 14:04
csgabor
Szinte mindenben egyetértek veletek. Én nagyon vártam már a meccset és fel sem merült, hogy bár 8-ra a munkahelyemen kellett lennem, ne nézzem végig. Előszezon első meccs, így kezelem. De... Mallett játéka idegtépő! 4. éve TB mögött gyalázatos teljesítmény a részéről. Ne varrjuk az O-fal nyakába ezt, akkor se, ha sokszor nem voltak a "helyzet magaslatán". Garoppolo bizonyította az ellenkezőjét! Benne van jövő és tényleg 1-2 év múlva méltó utódja lehet TB-nek, ha nem kezdi el elszórni a labdákat (mert ez ugyebár benne van...). A D-fal nálam még az O-falnál is siralmasabb teljesítményt nyújtott! Futás ellen legalább is "Ülj le, egyes!" kategóriát nyújtottak. Egyelőre úgy látom, olyanról hogy "csapatteljesítmény" a falak esetében nem nagyon beszélhettünk ezen a meccsen, nem segítették egymás munkáját, még csak véletlenül sem. A csapat egyébként szerintem nagyon jó lesz, ezek a meccsek pedig tökéletesek lesznek (eredménytől függetlenül) a roster szükítéshez! :D Go Pats!!!
2014. 08. 08. 14:49
MemphisM
Hol van a sittes, zúzós D falam? mikor lesz végre olyanunk. :( De jó lenne!
2014. 08. 08. 14:58
bence.szel
Aki Mallett eltrade-elésében reménykedik/gondolkozik:
Szinte biztos vagyok benne, hogy nem lesz elcserélve, mert nem tudjuk elcserélni. Még, ha jól is teljesítene a preseasonben, amit eddig nem csinál, akkor sem tudnánk rásózni senkire sem, mivel jövőre FA lesz. Így semmi értelme nincsen annak, hogy bárki adjon érte még csak egy 5. körös picket is... Szerintem a gondolat itt az az edzői stáb részéről, hogy játszatják, hátha valaki lát majd jövőre benne fantáziát és ad neki FA-ként egy jobb szerződést és kezdő pozíciót. Így kaphatnánk majd két év múlva érte egy 2.-3. körös kompenzációs picket. A hiba ott van, hogy aki látta mit művelt tegnap nyomás alatt, az nem egy jövőbeli kezdőQB-t látott...
Amúgy, ahogy már valahol fentebb is írtam nekem Fleming kitűnt, Bőrharisnya is pozitív volt, Butler, Tyms és Gerappa azok, akik jól nyomták még. Ha a 3. meccsen is ilyen lesz a támadó- és védőfal, akkor kezdek el egy kicsit aggódni, addig nem para. :)
2014. 08. 08. 15:56
narbony78
Ezzel a gárdával véleményem szerint nem fogunk 3 QB-vel nekimenni az idénynek. Kell a hely az 53-ban a nála jobb és fontosabb embereknek! Ha Mallett nem tradeképes ki fogjuk tenni. Ennyi. Kár ezen matekozni.
2014. 08. 08. 16:28
MemphisM
2014. 08. 08. 16:35
Azért arra jó volt a kezdők hiánya, hogy látszódjon a keret egyáltalán nem mély. Nem kell sok játékosért könnycseppet sem ejteni, ha éppen a három irányító miatt kiszorul a csapatból.

A legszomorúbb a védőfal belseje. Vellano és Forston használhatatlan. Siliga és Chris Jones sérülésével megint nullán van a csapat depth szempontjából.

A legnagyobb negatívuma a meccsnek, hogy az elkapás utáni yardok ellen csak közönség volt az LB sor és a safetyk. Beauharnais, Anderson és Fleming is teljesen súlytalan volt.
2014. 08. 08. 17:24
mammut
Én csak az első félidőt láttam, de a D-falnál csak az O-fal tűnt gyengébbnek... És nekem is az a gondom, hogy ezeknek a srácoknak kellene megadni a keret mélységét, amire sajnos igen nagy szükség lehet (nem kell sokat visszamenni az időben) és hát finoman szólva sem tűntek meggyőzőnek... Na persze nekem elég, ha majd az alapszakaszban és a PO-ban meggyőznek...
2014. 08. 08. 16:31
Valaki meg tudná mondani, hogyan lehet De'Anthony Thomas (Chiefs RB) mezszáma 1-es?
2014. 08. 08. 16:40
Elkapónak van papíron regisztrálva, így előidényben viselhet 1-9 közötti mezszámot, ha éppen nem volt elérhető a 10-19, 80-89 tartományban szám. Alapszakaszra már váltani kell.

http://en.wikipedia.org/wiki/Uniform_number_%28American_football%29
2014. 08. 08. 22:30
2014. 08. 08. 16:39
Mallett-tel leginkább az a baj, hogy nem a Patriots támadó sémába való, hanem inkább egy Arians (jelenleg Arizona) félébe. Azért inkonzisztens, mert a rövid, gyors passzjátékokra nem való, viszont szinte az összes harmadik és hosszú játékokat szépen oldotta meg. No meg persze előtte a fal sem segített neki sokat.
Jimmy G pont azért tünt jobbnak (az volt), mert a gyors passzaival és mozgékonyságával ellensúlyozni tudta a fal gyengeségét.
2014. 08. 08. 17:10
Zarathorn
Azért első meccs után korai még kongatni a vészharangokat nemde?
2014. 08. 08. 17:18
Vészharangot nem kell kongatni, de elsőre sok pozitívumot nem lehetett felfedezni a csapat mélységét adó, potenciális tartalékok között. A mai meccs fényében kell követni a hátralévő felkészülési meccseket, hogy melyik játékosnál/egységnél lehet pozitív elmozdulást látni.

Az edzőknek az edzések, különösen a közös edzések alapján elég jó fogalmuk van arról, hogy melyik játékos éppen hol tart a fejlődésében, mire képes és mi várható el tőle. A meccsek csak egy plusz információt jelentenek, hogy "éles helyzetben" miként reagálnak az ellenfél lépéseire, a más környezetre.
2014. 08. 08. 17:36
kolok
Teljesen igazad van, egy halom olyan játékos volt a pályán nálunk,akivel csak többen vagyunk
2014. 08. 09. 08:12
csgabor
Nem hiszem, hogy bárki vészharangot kongatna. Véleményem szerint szurkolótársaim objektíven értékelik a látottakat és megosztják velünk a véleményüket. És mivel szurkolók vagyunk, ezért belekerül hozzászólásainkba szívünk-lelkünk, így úgy tűnhet, mintha egyesek vészharangot kongatnának, pedig ez egyáltalán nincs így. :)
2014. 08. 08. 17:24
kolok
Mindenki lehurrogott amikor Easley húzásánál kicsit húztam a szám szélét,hogy nagyon kockázatos pick.Lám megsérült Siliga,most Jones es megint ott tartunk,hogy imadkozhatunk hogy a két összedrótozott öreg harcos nehogy megseruljon,mert akkor megint gaz van. Butler nagyon jó volt és Tyms is. Gerappaban van spiritusz,a Mallett projekt pedig egyértelműen kuka.
2014. 08. 08. 21:10
ArsnL
vkit hallotta, amikor a pats-es kommentátorok arról beszéltek, hogy Garoppolo-ban max egy Grossman féle karrier lehet?
meg mintha Cassel-lel tették volna párba, talán mondtak más QB-kat is, csak őket nem nagyon ismerem


késő/korán volt már/még, lehet rosszul értettem amit mondtak, de vki meg tudna ebben erősíteni/cáfolni?
2014. 08. 09. 11:09
Lucius
Én nem láttam élőben a meccset, szóval nem tudom. De ilyen állításnak 1 fél (preseason)meccs után, ritka nagy marhaságnak tűnik. Ugyanezt mondanám, ha azt mondták volna, hogy az évtized irányítója lesz.
2014. 08. 09. 18:42
A választ nem tudom a meccsre, mert rövidúton hang nélkül néztem, de addigi élmény és mások véleménye szerint is nagyon nehéz leírni, milyen mélységeket érintett a Patriots preseson network kommentátorainak munkája, tárgyi tudása a meccsen.
2014. 08. 08. 21:42
cspeti98
Nekem 3 játékos tetszett: Garoppolo, Tyms és Butler. Remélem Mallett cut és Tyms/Butler kerül helyette az 53-ba
Hozzászólás a(z) Ups & downs - Előszezon 1. meccs bejegyzéshez