Menetrend

Ups & downs - Rájátszás, AFC- elődöntő

2013. 01. 14. 11:54
Szerző: lucas
Kategória: Meccsek

Ups and downsA New England Patriots lejátszotta a rájátszásban az első mérkőzését Foxboroban, a Gillette stadionban a wide card körből továbbjutó a Houston Texans ellen, és  magabiztos 41-28 arányú győzelmet aratott.  Mivel a Denver Broncos kikapott a Baltimore Ravenstől, a tavalyi AFC-döntő megismétlődik, ugyanazokkal a szereplőkkel, ugyanazon a színhelyen.


Up
 

Tom Brady – Történelmet írt azzal, hogy megelőzte példaképét, Joe Montanát a legtöbb playoff-győzelmet arató irányítók listáján (Bradynek immár 17 győzelme van). Ehhez kiegyensúlyozott, erőteljes  és hibamentes játékra volt szükség, a mutatói is szépek: 25/40, 355 yard 3 TD.

Offensive line – A bal oldali tackle Nate Solder,  a bal oldali guard Logan Mankins, a center Ryan Wendell, a jobb oldali guard Dan Connolly és a jobb oldali tackle Sebastian Vollmer sikeres védte meg Bradyt és nagy réseket nyitott a futók számára.

Shane Vereen – Danny Woodhead sérülése miatt karriercsúcsot jelentő snapet kapott, és élve a lehetőséggel karriercsúcsot jelentő teljesítményt mutatott. 7 futással 41 yardot, 5 elkapással 81 yardot hozott, elért 1 futott és 2 elkapott TD-t. A legjobbkor bizonyította a tehetségét.

Wes Welker – Neki már nem kell bizonyítania a tehetségét, tudjuk mit jelent a csapatnak. Az első félidőben 120 yardot hozott, végül 8 elkapásból 131 yarddal zárt.

Vince Wilfork -  A defensive lineman kontroll alatt tartotta a line of scrimmage-t, korlátozva ezzel Arian Foster teljesítményét.

1+1 ( a szerkesztőtől és a hozzászólóktól)

Rob Ninkovich - Már pusztán az interceptionja miatt is a dicsérendők között van a helye, de az onside kick utáni kavarodásban is ő szedte össze a labdát, így két pontszerző lehetőségtől fosztotta meg a Houstont. Nem is értem, hogy maradhatott ki az "up"-ból.

Meskó Zoltán - Zoli is megérdemli a dicséretet, egy kivételével a puntjai remekül sikerültek, ennek köszönhetően a Texans többnyire rossz mezőnypozícióból indulhatott, s ez jelentősen megkönnyítette a védelem munkáját.

Down 

Kickoff coverage  - Az egység a következő emberekből állt: RB Brandon Bolden, LB Niko Koutouvides, LB Mike Rivera, S Nate Ebner, WR Matthew Slater, S Tavon Wilson, CB Kyle Arrington, S Devin McCourty, CB Marquice Cole, LB Tracy White and K Stephen Gostkowski. A mérkőzésen egyértelműen a Pats gyenge pontját jelentették. Azon kívül hogy jól ránk ijesztettek a mérkőzés elején a 94 engedett yarddal, az ellenfélnek  második félidőben is volt nagy visszahordása.

Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2013. 01. 14. 12:02
winston86
zolit is az upba tenném, tegnap nagyon jól végezte a dolgát.
2013. 01. 14. 12:18
Tboj
egyet ertek, szep rugasai voltak Zolinak, csak igy tovabb!
2013. 01. 14. 12:29
Burkus
A GM és edzői stáb nagyságát igazolja,hogy olyan játékosokból faragnak meghatározó embereket, sőt sztárokat, akik más csapatokban nem maradnak meg. Gondolok itt elsősorban Welkerre, de ilyen Ninkó vagy Fafej is.

Az év döntése számomra eddig Talib igazolása volt. Azzal, hogy Dennard megkapta a bizalmat kezdőként, DMC pedig safety lett, egyértelműen stabilizálódott a secondary. Tegnap Gregory is kifejezetten jól játszott.

Azt gondolom, hogy a tavalyi Ravens meccshez képest többek vagyunk egy jó futógárdával és egy sokkal jobb defense-el. Ettől még parázok a meccstől, a Ravens iszonyatosan felszívta magát.
2013. 01. 14. 12:32
Montesclan-pats
Na megvolt a titkos ászunk előhúzása, ő Vereen, már jó ideje várom, mikor kap komoly elkapói szerepet, mert amikor érkezett, akkor olvastam róla, hogy egyetemen jelentős számú elkapása is volt. Mostanáig jegelték.
Gronkot sajnálom, de nem volt jó ötlet szélre állítani elkapónak. Mindegy most már, annyiból legalább jó, hogy most tudjuk, hogy nem egészséges, nem játszik, míg a tavalyi SB-n játszott, de nem tudtuk használni. Most legalább előre tudjuk, hogy helyette mással kell gyakorolni és elő kell húzni Fells-t vagy valakit.
Szentségtörésnek fog hangzani, de nem tartom esélyesnek a csapatunkat a további 2 meccsre, de akár mindkettőt megnyerhetjük.
A Ravens óriási morális többlettel játszik (R.L.miatt, aki előtt őszintén le a kalappal) és valljuk be Flacco mind a 2 PO meccsen klasszis módon játszott. Torrey Smith gyorsaságát ellenünk is ki tudják használni, kivéve ha Flacconak rossz napja van.
Szoros meccset is csak akkor tudunk vívni velük, ha nagyon jó taktikával, hibátlanul( kevés hibával) játszunk.
A San Francisco lesz az NFC győztese, ha nem akkor az AFC győztesé a SB.
Ha netán a Falcons győz, akkor már újra esélyesként mehetnénk NO-ba, ahogy a Baltimore is, viszont a 49-ers ellen csak a csillagok szerencsés állása esetén nyerhetünk.
Nem mi vagyunk e legerősebbek,nem a mi falunk a legjobb, akár O (tegnap is agyon dícsérték, de Wendell meg Conolly azért nem klasszisok) , akár D, nem nekünk van a legjobb elkapógárdánk, ( amikor ezt modják, attól falra mászok, csak nézzük meg a Falcons-t Jones, White, Gonzalez stb. Balt: Smith, Boldin, Jones, Green Bay de ez evidens Giants, Detroit San Fr,stb), nincs a legjobb védelmünk DE ha jó tervvel, az ellenfelek gyengéit kihasználó tervvel megyünk ki, és mi játszunk a legprecízebben, akkor alig -alig lehet megfogni.
2013. 01. 14. 12:52
nosbiglem
Nem tudom te mit láttál, és ezzel egyáltalán nem értek egyet, de elfogadom a véleményed.
2013. 01. 14. 13:18
MaYo#51
2013. 01. 14. 13:16
magooc
Lehet, hogy nem nekünk van a legjobb O., ill. D. egységünk, de nekünk van a legjobb TB-nk és BB-nk. Ezért én úgy érzem bárki ellen GYŐZELEMRE ESÉLYESKÉNT lépünk pályára. Sőt megkockáztatom, hogy mi vagyunk a legesélyesebbek a SB elnyerésére!!!
2013. 01. 14. 13:26
Lucius
Én is azt mondom, hogy nem vagyunk esélyesebbek... de azért ennyire nem sajnálnám le a liga legjobb támadóalakulatát. :) Mondjuk a sérülések nem tesznek jót (főleg Gronk), de azért így se rossz. Ravens D nem sokkal jobb, mint a miénk a támadó alakulat viszont biztosan rosszabb. Ráadásul mi leszünk hazai pályán... ezzel együtt nagyon kemény meccs lesz, nem mernék még tippelni sem. A 49-ers szintén nagyon kemény, de velük nemrég játszottunk és BB-éknél jobban senki nem elemez a ligában, tehát ki fognak találni valamit.
2013. 01. 14. 15:03
Montesclan-pats
Nagyon jó elemzésre van szükség, én is erre utaltam akkor, amikor azt írtam, hogy az ellenfelek gyengéit kishasználó tervvel állunk elő és precízen meg is játsszuk, akkor alig-alig lehet megfogni.
2013. 01. 14. 13:29
Pat Patriot
"Szentségtörésnek fog hangzani, de nem tartom esélyesnek a csapatunkat a további 2 meccsre, de akár mindkettőt megnyerhetjük." Szerintem ez antagonizmus. Nem esélyesnek nem tartod a Patriotsot, hanem favoritnak! Nagy különbség! Itt már csak 4 csapat van, és mindegyik esélyes, tehát favorit tényleg nincs. Nem a Buffalo meg a Kansas City van a rájátszásban a Friscóval meg a Patriotsszal, ne feledjük.
A Baltimore nem csak azért jó, mert morális többlettel rendelkezik. A Pats is rendelkezik ilyennel, mert Bradynek lehúzzák a rolót, ha valaki emlékezteti arra, hogy 4-szeres SB-győztes lehet. Nagyon sokan akarnak nyerni nálunk is. Mindenhol mindig mindenki nyerni akar. Egyébként a Denver elleni meccsen ez a morális többlet nem jelentett túl sokat a Ravensnél. Ahhoz a győzelemhez bizony az örök alapszakasz-MVP nagy hibái is kellettek. A morális többlet nem sokat ért volna, ha az a szerencsétlen Broncos-safety (Moore) nem számolja el magát fél perccel a rendes játékidő vége előtt...
A mai meccs után lefitymálni az O-falunkat igen merész kijelentés. Wattnak tán egy sackje volt, egyébként alig mutatott valamit a D-line-juk. Mintha előre tudtuk volna, ki, honnan és mikor érkezik...
Nem nekünk vannak a legjobb elkapóink? Lehet, de kevés olyan csapat van, amely nem érezte volna meg a liga legjobb TE-jének kiválását. A Pats viszont nem esett vissza. Akiket a Falconsból felsoroltál, azok után nem a "stb."-t kellett volna tenned. Ez a három ember viszi ui. a passzjátékot - bár tegyük hozzá, tényleg remekül. Nálunk jóval egyenletesebben oszlanak el a feladatok, így semmi értelme azzal jönni, hogy nem a mi elkapóink a legjobbak. Tegnap előkaptuk Vereent, aki hozott is 21 pontot a konyhára. 2007-ben egyértelműen nekünk voltak a legjobb WR-jeink, de a SB-ban ez nem sokat ért. Inkább legyen egy elkapórészleg sokoldalú, több lábon áll, mint hogy 2-3 ember betlije esetén dőljön a kártyavár, ez a véleményem.
Hogy a 49ers ellen csak a csillagok szerencsés állása esetén nyerhetünk, az meg hülyeség, már ne haragudj... Ráadásul az utolsó bekezdésedben szinte cáfolod is magad. Ha szerinted a Frisco ellen csak akkor nyerhetnénk, ha a csillagok jól állnak (magyarul, ha hatalmas szerencsénk van), akkor miként lehet az, hogy amennyiben jó tervvel, precíz játékkal megyünk ki, akkor "alig-alig lehet megfogni" bennünket? Amennyiben a Pats jó tervvel, precíz játékkal jelentkezik a meccsen, akkor bármelyik csapat ellen fel tud pakolni a táblára 35-40 pontot. De tegnap kapásból megvolt a precíz játék.
És szarok a csillagok állására! :)))
2013. 01. 14. 13:33
Croaker
2013. 01. 14. 13:51
nosbiglem
2013. 01. 14. 14:59
Montesclan-pats
1.Nem hinném, hogy antagonizmus, mivel esélytelenebbként is lehet nyerni.
2. Valóban volt szerencséje a Baltimore-nak, de nekünk talán nem? Schaub csak egy picivel dob pontosabban szoros lehetett volna.
Rögtön az első red zone-juknál. 3. Szó nincs az O falunk lesajnálásáról, csak jelzem, hogy nem ligaelit nevekkel van tele. Csak nagyon felkészültek és precízek, és szemzációs edzőjük van. 4. Az Atlantában nincs stb. igazad van. 5. Vereen nem WR, de bárkiből ki tudja hozni a legjobbat és kihasználni az erényeit. 6. Örülök, ha úgy látod, hogy mi simán esélyesebbek vagyunk a Sf-nál. 7. Mindannyian ugyanazt szeretnénk febr.4-én hajnali 5 órakor pezsgőzni.
2013. 01. 14. 17:08
WuMaster
2013. 01. 14. 17:11
WuMaster
Ide akartam a +1-et, nem értem, miért eggyel alább jelent meg..... :))
2013. 01. 14. 13:58
na nézzük akkor azokat az elkapógárdákat(ahogy én látom)...
Boltimóóóór: Smith-egydimenziós, csak a sebességét használja, Boldin-megbízható, rövid célpont ált, Jones- az meg ki? returnernek jó, elkapónak...(de ha az erősségekre akarok kitérni akkor Rice és Pitta)
Giants: Cruz-nagyon jó játékos, Nicks-szintén nagyszerű... és ki van még ott?
Detroit?: ezt remélem csak viccnek szántad(már bocsánat)... Johnson-a liga egyik legjobbja(nálam AJ a No.1) Pettigrew-átlagos TE... ennyi az az "elkapógárda"
49ers: Crabtree-jó elkapó aki kihasználja hogy a futójáték elviszi a figyelmet róla, Davis-TOP5 TE.... Moss??? jelenleg már "csak" egy átlagos WR, nem sok elkapással
Falcons: igen 3 nagyon jó elkapó és utánuk a nagy csönd- Jones, White, Gonzalez
az egyetlen elkapógárda aki jobb lehet a miénknél az a Packers-é lehet: James Jones, Gregg Jennings, Randall Cobb, Jordy Nelson, Jermichael Finley - na ez az elkapógárda tényleg erős, de én nem azt mondanám, hogy erősebb a miénkénél, sokkal ingább azt hogy MÁS, közülük bármelyik lehet mélységi célpont, viszont rövid passzjátékra a mi elkapóink sokkal jobbak!
2013. 01. 14. 15:12
Montesclan-pats
Giantsből én jónak tartom Hixont és Randle-t és Jernigan-t is. Más kérdés, hogy nagyon keveset használják őket. Detrotból, azért nagyon nagy elkapásokra képes Titus Young is, és nem nyeretlen 2éves Burleson és Tony Scheffler sem.
A New Orleans-t ki is hagytam: Lance Moore, Colston, Henderson, Morgan, Graham.
Nálunk jószerével csak Welker világklasszis, és a 2 TE. No de a legfontosabb láncszemek akik klasszis WR-t csinálnak Vereenből: TB és a tervkovácsok.
2013. 01. 14. 12:51
Neo
Nekem nagy csalódás volt a bírói munka is...nem azért a két fillérért, de nagyon sok esetben ellenünk ítéltek olyan helyzetben, amikor tisztán látszott, (főleg a videobíróval) hogy nem volt igazuk.
2013. 01. 14. 14:04
daelaci3
A Foster TD-nél sajnos nem tudott segíteni a videóbíró, mert ott alig lehetett látni a labdát,így nem lehetett döntő bizonyíték arra hogy nem volt TD. Mondjuk hogy az a bíró aki TD-t jelzett hogy láthatta a labdát annyi ember között az már egy másik kérdés. Foster 4. kisérletes futásánál pedig tényleg csak centiken múlott a dolog és megdönthetetlen bizonyíték ebben az esetben sem volt. Egyébként felesleges a bírokkal foglalkozni, mert a javunkra is tévedtek.
2013. 01. 14. 14:44
OFenoMeno
Biztos volt ilyen is - amikor javunkra tévedtek - , de: 1, mikor ? 2, közelébe sem értek súlyosságban azokhoz, amiket a Patriots kárára tévedtek. 3, a szubjektív ítéletek (holding és társaik) közül volt jópár szintén ellenünk is Wilforkon és Jones-on is nem egyszer volt látványos holding, és nem repült a zászló...szóval ez erősen - igazából erősen hazai pályát fújtak a Texansnak Foxborough-ban - "mínuszba" jön ki a javunkra...

Amúgy meg sztem egyáltalán nem felesleges foglalkozni vele, ha csendben maradunk - az élet bármilyen területén - , akkor csak hagyjuk, hogy újra és újra megtegyék ezt velünk. Egyetlen egy jelenetre emlékszem, amikor kulcsszituációban a Pats javára tévedtek nagyot a bírók (persze utána meg "visszaadták" ezt a tévedést az ellenfélnek, szóval gyakorlatilag nem jutott vele előrébb a csapat), míg fordítva számtalan ilyen jelent volt a szezon során, a Patriots elleni tévedések sorozata már bőven kimeríti a tendencia fogalmát, és inkább nem is fejtem ki bővebben a véleményem erről :)
Szóval nálunk nagyon nem jellemző a meccsek előtti trash talk, de BB helyében a héten megemlíteném egy bostoni újságírónak - aki aztán igazán írhatna egy cikket is erről :) - , hogy mennyire (undorító) nevetséges módon megfújták a hazai pályát a Ravensnek, és, hogy a héten ki is játszik majd otthon...simán helyeznék egy kis nyomást ezekre a .... :) zebrákra.
2013. 01. 14. 14:56
OFenoMeno
*Ravensnek az alapszakasz meccsen

Amúgy az meg minimum említésre méltó, hogy nfl főoldalon éppen csak Patriots-tól nincs senkiről sem kép a főcikkben :)
2013. 01. 14. 14:59
fazsiraf
Nem is kell kép .Elég a mi jutunk tovább.Ajnározzák a többit ,mi meg csendesen hazavisszük a Lombarit T-t.
2013. 01. 14. 17:20
daelaci3
A bírók sajnálatos módon tendenciózusan gyengén vezették idén a meccseket( nem csak a mieinket). Mivel itt a legtöbben csak Pats szemüvegen keresztül nézik a meccseket, nézz fel néha semleges fórumokra és meg fogsz lepődni. Egyébként Hernandeznek volt két OPI-ja,de csak az egyikre repült zászló, amire nem repül azon kb 35 yardot nyertünk és a végén a Welker holdingos eset is érdekes volt, mert olyan kb 30 volt a meccsen amire nem repült zászló, ott gyakorlatilag kaptunk egy első kisérletet ajándékba. És még annyi, hogy a mi támadó falembereink is bővelkedtek a holdingokban.
2013. 01. 14. 12:52
kisdef
2013. 01. 14. 13:10
MaYo#51
Ninko? Zoli? Ők torony magasan UP kategória!!!
2013. 01. 14. 13:57
fazsiraf
Szaisztok !
2007 ben mi voltunk a legesélyesebbek és
vesztettünk az sb-n.Azt nem lehet tudni
ki lesz az nap jobb passzban,mert ne feledjük az már a final four.Szerintem simán 4 esélyes a sztori ,de MI is ott vagyunk.Valamint a mai meccs is mutatja ,hogy a sérülések helyettesítése,kiváltása is döntő.Nálunk a legjobb stáb és semmivel sem vagyunk gyengébbek senkinél. Van Bradynk,Wilforkunk,Meskó Zolink...... GO PATS Gratula a csapatnak.
2013. 01. 14. 15:01
DM
Sziasztok noh én is csatlakozom bár bevallom őszintén ma fogom megnézni a meccs többi részét,mert a betegség révén annyira legyengült DM,hogy 17-3.nál nem bírtam tovább nézni a mérközést,most mindjárt be is pótolom.Tökéletesen egyet kell értenem sokak véleményével a Gronk ügyben és abban is,hogy nem mi vagyunk az esélyesek,de nyerhetünk.Mindig van ki előlépjen a csapatból és ez a jó,mert akkoriban kire lehetett számolni Moss,meg BJGE és még pár emberke,de itt remélem olyan alakul amiért majd fülig és a szánk 21.-én is :D

GO PATS,nah húzás a tévé elé mert mindjárt jön a Momentumos Sanyika meg a Séf Ricsi :D \Imádom mindkét Urat,mert nagyon jól közvetítik a meccset minden elismerésem az övéké,csak így tovább\
2013. 01. 14. 15:03
Gordon
kérek szépen mindenkit, hogy ne essen abba a hibába, hogy a túl hype-olt Ray Lewis story nak jelentőséget tulajdonít !
aki sportolt már téttel bíró mérkőzésen az tudja, hogyha elönti a szervezetet az adrenalin, nincs ott helye gondolkodásnak csak beidegződésnek ! Rice arra gondol futás közben, hogy "na gyerünk futok még 2 yard-ot mert Ray visszavonul?" vagy Flacco " na most odadobom Smiths-nek , hogy ne ez legyen Ray búcsúmeccse?" dehogy is..ez arra jó, hogy a médiát hecceljék és a bírókra nyomást gyakoroljanak. respect a pályafutása miatt, de ahhoz az is kellett, hogy az nfl kihozza a börtönből és eltusolja az ügyét...

nem szoktam ilyet írni de számomra a ravens az nfl legunszinpatikus csapata, egyszerűen idegbajt kapok attól, amikor látom, hogy pollard és Suggs egy -egy play befejezése után még odaüt az ellennek..tudnék még róluk szépeket írni de nem szeretném felvenni a sokatok által "tisztelt" "bácsik" stílusát:-))
bocsi.
2013. 01. 14. 15:08
OFenoMeno
teljes mértékben +1
"ez arra jó, hogy a médiát hecceljék és a bírókra nyomást gyakoroljanak." - ezért is írtam kicsit feljebb, hogy a mi részünkről is nyomást kellene helyezni a bírókra, elég jó "lapjaink" vannak hozzá :)
2013. 01. 14. 15:10
OFenoMeno
"egyszerűen idegbajt kapok attól, amikor látom, hogy pollard és Suggs egy -egy play befejezése után még odaüt az ellennek" - na igen...és persze rájuk nem repül a zászló, vagy csak nagyon ritkán - mert hát a Ravens "csak" egy kemény sportot játszik keményen - , míg más csapatok esetében meg a legkisebb felesleges kontaktért is zászló jár...kettős mérce ugyebár... :/
2013. 01. 14. 15:22
Montesclan-pats
Gordon : Az első részével nem értek egyet,mert a tudatot nemcsak szándékosan lehet befolyásolni, míg a másodikkal teljesen: Pollard a legutálatosabb aljas játékos, de Ray Lewis pályafutása megsüvegelendő, még akkor is ha a kezdet rossz, volt de nagyon sokat tett azért, hogy lássák a fiatalok a példát, hogy van lehetőség a bűnből és a nyomorból való kitörésre.
2013. 01. 15. 01:26
topin
kicsit javítok mert:

nincs olyan szó h unszimpatikus, csak antipatikus van..
2013. 01. 14. 15:16
crucified
Minden tiszteletem azoké, akik véleményt alkotnak, de leseggelek mint Sanchez attól a dologtól, hogy nem mi vagyunk az esélyesek az AFC döntőjében. Lehet simán lemosnak minket a hollók, de bennünk sokkal nagyobb a potenciál. Végre a 4 emberrel is működött a pass rush, Flacco nem fog ficánkolni. Wilfork pedig egy 24 tonnás kamiont is megállítana puszta erőből. Kifoghatunk egy semmi nem jön össze napot, de csakis akkor van esélye a Ravensnek.
2013. 01. 14. 15:27
max350
Hatalmas grat a csapatnak!!! Meskó Zoli hatalmasat játszott, nálam Ő is UP!!! Sajnálom-nagyon sajnálom Gronkot és Edelment, ők a kedvenc játékosaim és ha SB-t nyer a csapat nekik nem lesz gyűrűjük (ha jól tudom!!!).
Azért térjünk vissza az alapszakaszra egy pillanatra! 6 azaz hat olyan csapattal játszottunk akik ott vannak, voltak a PO-ban. Brutális volt a sorsolásunk!
Elkeserítene, ha a következő meccsen Postásokat és a bírókat is le kellene győznünk. Nem azt szeretném, hogy nekünk fújjanak, nem az nem kell, úgy keserű a szánk íze. Csak annyit, hogy legyenek a zebrák korrektek!!! A bácsik stílusáról pedig tegnap már a chat-en elmondtam a véleményem.... GO PATS!!!
2013. 01. 14. 15:40
Mindenki kap gyűrűt aki a roosteren van!
legyen az az activ-on, PUP-on vagy IR-en...
2013. 01. 14. 15:44
max350
Akkor rosszul tudtam!!! Vegye mindenki semmisnek 3. mondatom végét!
2013. 01. 14. 15:35
Én tisztelem a Ravens-t, tisztelem Lewis-t, de ő is csak egy ember... a Baltimor sem több egy csapatnál!

mellesleg a Ravens-ből én Reed-et tisztelem/azeretem a legjobban, amellett hogy a liga legjobb FS-je (szerintem, bár öregedik) és mindig a legnagyobbat próbálja ütni az ellenfelén, redszeresen segítő kezet nyújt neki, miután beledöngölte a földbe, mint láthattuk amikor Branch-et darálta be (azt meg egyébként szánalmasnak tartom, hogy milyen büntetést kapott idén....)
Ezért is ő az egyetlen játékos a keretükben, akit szívesen látnék piros-fehér throwback-jersey-ben!
a lényeg hogy amíg van egy Brady-nk az O#-ben, egy Wilfork-unk a D#-ben és egy BB JMD párosunk a partvonalon
2013. 01. 14. 15:36
addig jöhet ide bármelyik csapat, mi leszünk az esélyesebbek
2013. 01. 14. 15:39
GhostLead
Szerintem meg a keret tagjai kapnak gyűrűt!
2013. 01. 14. 15:48
crucified
Mindenki akinek szerződése van a csapattal kap gyűrűt. Mindegy, hogy az IR, PUP, aktív. A PS tagjai is.
2013. 01. 14. 15:59
OFenoMeno
Jövő hét keddre hideget és havazást jósolnak, igazán megérkezhetne 2 nappal korábban :) http://www.accuweather.com/en/us/foxboro-ma/02035/daily-weather-forecast/2251291?day=7
2013. 01. 14. 16:40
MajnemizBond
Nezem az ismetlest es az Gronk nagyon nem lehehetett meg rendben. Nem ra esett hanem csak szepen tompitott vele es igy is ujra eltort. Szerintem Gronkot potolni nem lehet csak nelkule jatszani, ami azert megy. Viszont ha szukseges Jonest es Fafejt tudjuk potolni is.
2013. 01. 14. 16:41
MajnemizBond
2013. 01. 14. 16:56
szeder
2013. 01. 14. 18:06
atis87
Sziasztok! Tegnap nagyon jól játszott a csapat, gratula nekik.
Tegnap valami óriási húzás volt Vereen-t mint elkapót játszatni. Egyébként annál a játéknál a tavalyi Ravens meccs sejlett fel, hogy egyből a labdaszerzés után be az end-zoneba.. akkor nem jött be, most gyönyörűen oda lett rajzolva.
Igazából én most kifejezetten rossz match-upnak érzem a Ravens-t. Az Offense szerintem irtózat jó. T. Smith- Boldin két nagyon jó elkapó, akármelyiket jobbnak mondanám mint Lloyd-ot, bár sztem inkább Boldin-nal van értelme hasonlítgatni. Dickson-Pitta nagyon jól kiegészítik egymást, szvsz nem sokkal maradnak el tudásban a mi TE párosunktól. Rice-pierce duó nálam azért jobb mint a ridley vereen (fafej) hármas. Véleményem szerint marha nehéz lesz megfogni ezt az offense-t, hisz közel sem annyira egydimenziós mint a Texans ezen egysége. Flacco-t ugyan nem sokba nézem, de pont elég lehet ebbe az egységbe jelenleg. A védelem meg szvsz hasonló színvonalat képvisel mint a mienk, tudnak kapni yardokat csúnyán, de TO-ket is szereznek szerintem szépen. Szal amennyire nem néztem semmibe a Ravens-t a playoff előtt, most nálam kb annyira esélyesek is. Sorry, ha negatívnak hat amit írtam, csak sokan, legalábbis számomra úgy tűnik, azt hiszik hogy milyen gyenge a Ravens, holott csak kipöcögtette azt a Broncos-t, akit nagyon nem kívántunk magunknak. Be ne írjátok, hogy ha Moore nem nézi be, akkor mivan.. ennyi erővel ha nem ilyen fos a ravens spec team, akkor kb még csak nem is szoros a meccs..
2013. 01. 15. 09:30
Montesclan-pats
2013. 01. 14. 18:08
Bruschi85
Meglepően sima PO meccs volt a 2. félidő alapján is és a lényeg a W volt. Semlegeseket kivéve én végig élveztem.
A D# játéka különösen tetszett, de az O#-ben sem volt hiba. Sikerült az akaratunkat maximálisan ráerőltetni a Texansra. Tom, Vereen, Lloyd, Ridley is hozzátett.
Egyedüli szomorúság, hogy Gronk kiesett végleg és megint több sérülés volt pl. Fafej, Jones, Ninko

Ismét AFC döntő és megint a Ravens. Kőkemény meccs lesz, de hazai pályán, hidegben, hozható.
Remélem hasonló eredménnyel, csak kevesebb izgalommal be is húzzuk.
Szép volt Fiúk!

Most már nem lehet más cél, mint ismét az SB-ba jutni és a többit hozzá lehet gondolni!

A lényeg továbbra is Hajrá Pats!
2013. 01. 14. 19:38
OFenoMeno
daelaci3: (így külön írok, mert nekem kissé zavaró :) mindig átböngészni az összes hozzászólást, hogy akkor kinek, hova melyik észrevételére is érkezett új válasz :) )
"A bírók sajnálatos módon tendenciózusan gyengén vezették idén a meccseket( nem csak a mieinket)." - nem is mondtam, hogy csak a mieinket - én is láttam jópár nevetséges ítéletet más meccsen is - , de a Patriots kárára többségében - , de legalábbis nagyon sokat - egyértelműen/objektíven eldönthető kérdésekben tévedtek. Amiket te felsorolsz Patriots javára való "tévedéseket", azok mind szubjektíven eldöntendő szituációk. Nagyon nem mindegy.
"Mivel itt a legtöbben csak Pats szemüvegen keresztül nézik a meccseket, nézz fel néha semleges fórumokra és meg fogsz lepődni." - részemről nem érzem helytállónak a Pats szemüveget, indoklás nélkül főleg nem. Semleges fórumról meg felesleges beszélni pont a Pats esetében. Akik nem a Patriotsnak szurkolnak, azok 90%ban - , de legalábbis többségében - utálják a csapatot - még, ha jónéhányan ügyesen is próbálják ezt leplezni a mismásoló hozzászólásaikkal, vagy sportközvetítéseik során :) - , és első dolguk "rárá...ni" egy-egy Patriots vereség után; és nem a babgulyásra... :) Az ilyenek véleményét nem tartanám mérvadónak, mert az ilyenek akkor is szabálytalanságot látnak Pats oldalon, ha az ég világon semmi sem történt.
"Egyébként Hernandeznek volt két OPI-ja,de csak az egyikre repült zászló, amire nem repül azon kb 35 yardot nyertünk és a végén a Welker holdingos eset is érdekes volt, mert olyan kb 30 volt a meccsen amire nem repült zászló, ott gyakorlatilag kaptunk egy első kisérletet ajándékba." És akkor a szubjektív ítéletek. Most mondhatnám azt, hogy ezek valóban mind minimum véleményes szituk, de miért nem teszem ?!? Mert, ha szubjektív szitukat nézem, akkor sem mondhatnám, hogy jól jött belőlük ki a Pats az elmúlt időszakban. Kezdjük a meccs végi Holdinggal. Amire persze rögtön felhördült Ricsi - rá még visszatérek később - meg Sanyi, mondván nem is arra ment a passz. Mondjuk ez kis gondolkozás nélkül is alap kellene legyen - főleg Sanyinak - , hogy talán pont azért nem arra ment a passz, mert a Holding miatt nem tudta szabadra játszani magát Welker. Ezen sztem nincs is mit magyarázni... Na, persze, hogy Holding volt-e egyáltalán. Most töltöttem le, és néztem vissza a jelenetet, hogy biztos jól emlékszem-e, mert sztem már akkor is az volt. Egyértelműen nem engedte, hogy Welker megfussa a route-ját, és egyáltalán nem vmi minimális - éppen csak hozzáér/"meglegyinti" a kezével - kontakt volt, ami még 5 yardon belül megengedett. De erre is visszatérek még. Kicsit rátérnék itt a szubjektív bírói ítéletekre. Az utóbbi 2 és fél évben, vagyis Talib érkezése előtt, a secondarynk el volt könyvelve, mint gyenge egység - és valóban nem volt jó... :) :( És ilyen szitukban, mint tegnap Welkeré is, INSTANT - na, jó "csak" 80-90%ban - repült a zászló ellenünk, miközben más, ( állítólag ) elit/jó secondary egységek sokkal fizikálisabb kontaktot ( kapásból Welkert kb. nem is lehet szabályosan megállítani..., amit ellene művelnek "védekezés" címen arra legtöbbször az említett secondarynk ellen - most már tényleg :) - INSTANT repült volna a zászló ) is megengedhetnek maguknak. Szóval ne haragudj meg, ha ezért sem érzem könnyen befújt ítéletnek azt a Holdingot. És ezért is térnék ki Hernandez lehetséges OPI-jaira részletesebben. Nézzük először, amit befújtak. Én továbbra is csak azt látom, hogy a két játékos érkezik egymás felé - Hernandez futja a route-ját a védő meg próbálja követni - nyújtott kezekkel (mindkettő), és a védő a kontakt után akarva(...)/akaratlanul hátra dől/esik/ül. 1, Ha mondjuk nincs elkapás, akkor erre - kis túlzással persze :) - ugyanúgy Holdingot is lehetett volna fújni. 2, Ha egy 90-100 kg-os kinyújtott karokkal lendületből érkező - még, ha csak pár méteres futás után is - test/játékos szándékosan el akar lökni téged, hogy ezzel előnyt szerezzen magának, akkor te nemcsak egyszerűen seggre ülsz ott helyben, hanem annak úgy látszatja van, na :) Most akár fizikázhatnánk is...de ez nem az az oldal. A másik esetet meg - amire nem repült zászló - , ahogy - a rendkivül objektív - Ricsi és Sanyi is jellemezte: a két játékos egymás felé futott (fejjel), vmi ilyesmi rémlik legalábbis tőlük. Tehát még szerintük se volt nyújtva Hernandez keze - sztem se - , így volt egy fizikális kontakt egy fizikális sportban (5 yardon túl), meglepő :) Persze ugye az nfl-ben nem lehet akárhogy kontaktolni, tisztában vagyok ezzel :) Ez esetben meg előző lehetséges OPI-s szituval ellentétben most már egyértelműen lehetett volna ugyanúgy Holdingot is fújni sikertelen elkapás esetén. Összefutottak, és az maradt állva - ahogy Sanyi szokta mondani - , aki jobban akarta a (rész)sikert/játék "megcsinálását" :) Tehát WW-szitura visszatérve: nem azt mondom, hogy az 100%-os holding volt, de én sokkal inkább mutogatnám azt az esetet Defensive Holdingot szemléltető videókban, mint Hernandez akármelyik lehetséges OPI-ját OPI szemléltető videókban.
"És még annyi, hogy a mi támadó falembereink is bővelkedtek a holdingokban." - igen, értelek, ezzel is tisztában vagyok. Ezért is próbáltam érzékeltetni előző kommentemben, hogy ebből sem jönne ki jól a Texans. Ha mondjuk Offensive Holdingok esetén egy 0-10-es skálán mondjuk X-nél - X legyen mondjuk min. 5 - meghúznánk a határt, és afelett mindre zászlót dobnánk. Kapásból Wilfork red zone-beli fejet letépős - az ő feje állt furán - jelenete jut eszembe, vagy amikor Foster megfutotta a 2-3 vmire való futása közül az egyiket, és még Sanyi is elmondta, hogy ott bizony igen egyértelmű Holding volt Jones-on. Ez kapásból kettő, csak ami megmaradt bennem. Ellenünk nem befújt ennyire egyértelmű Offensive Holding nem rémlik nekem.
És akkor Ricsi. Ott tartok, hogy kezd nagyon ellenszenvessé válni számomra...nem az első, hogy szándékosan? gerjeszti a feszültséget a Pats ellen (nem elég, hogy így is minden fórumon a pats-utálók fröcsögését kell olvasni). Ugye amikor a meccs végén megkérdezte Sanyitól, hogy ugye nem a bírói hibák miatt ment tovább a Pats...(ezt vki más is megjegyezte a chaten) azt hittem az agyam eldobom...
2013. 01. 14. 19:38
OFenoMeno
ez kicsit hosszú lett, bocsi :)
2013. 01. 14. 20:32
MajnemizBond
Az én szemüvegemen keresztül is egyértelmű holding volt Welkeren és Höri be nem fújt OPI-jánál az ellen sem igazán reklamált, be lehetett volna fújni, de ott nem a kezét használta mint a 2.-nál, hanem összeakadtak.
2013. 01. 14. 20:59
daelaci
Köszi a választ, ami valóban elég hosszú, de végigolvastam. A továbbiakban a bírókkal és a szabálytalanságokkal kapcsolatos véleményemet inkább megtartom magamnak, mert nem szeretnék végtelen vitákba keveredni.
2013. 01. 14. 19:49
orrrion
Néhány gondolat: Gronk sérülésében egy pozitivum van a következő hetekre: eldőlt, hogy nem lehet rá számitani. A tavalyi SB-n is kimondottan gondot okozott, hogy ott is volt, meg nem is, lehetett is vele számolni , meg nem is.Gondoljátok meg, egy csomó kulcsjáték rá van kihegyezve, aztán meg lehet érezni, hogy nem tudja megcsinálni amit kellene. Két hete is ez volt és mindenki látta, hogy nem az igazi.Ebben a helyzetben jobb ez igy, gyógyuljon meg szeptemberre,aztán megint ő lehet a csúcs TE.A csapat meg készüljön a meglevő erőkkel.
A további meccsekkel kapcsolatban pedig az elmult hétvége szerintem ideális felmérő volt. Köztudott, hogy az edzői stáb elég jól kielemzi a leendő ellenfeleket. Vegyük a Ravenst:
szerintem Flacco minden extráját bemutatta szombaton. ( Más kérdés hogy a szuper TD-k helyett 2 IC nyugodtan lehetett volna )Ha ezek után nem készülnek fel belőle ,akkor nagy a baj. De szerintem Kaper, meg Ryan is kb. a csucsát mutatta meg, mit tud.
A Pats meg azt hozta, amit ezer éve, akármilyen videózás mellett sem lesz senki okosabb annál, mint eddig. mindenki eddig is tudta, hogy lehet megölni a támadójátékunkat, meg kell valósitani. Ennek a sikere pedig általában a csapaton mulik, nem az ellenfelen és ez jó dolog.
A Ray Lewis sztoriról pedig annyit, hogy itt mindenki extramotivált, biztos, hogy jót tesz a Ravens moráljának, de ettől még bénáztak éppen eleget a Denver ellen.
Végezetül , volt régebbe egy hozzászólásom, mely elég nagy vihart kavart. Leirtam , hogy Tom szerintem a 2006.os , emlékezetes Indianapolis elleni főcsoportdöntő óta -amit hatalmas előnyről vesztettek el- minden fontos meccsét ( az ő szintjén fontos! ) elbukta, nemegyszer az ő gyengébb játéka miatt. Bizom benne, hogy a következő 2 meccsen ismét az SB MVP Bradyt fogom látni.
2013. 01. 14. 20:24
winston86
Én is ezt mondtam chaten, szerintem sem mérvadó ez a R ay Lewis dolog, ahogy azt te meg előtted páran is leìrták. Itt mindig mindenki próbálja kihozni a legjobbat a tudásából és 100% osan motiváltak is. Ennek ellenére kemény meccs lesz, a lényeg szerintem, hogy a sec ne hibázzon akkorákat mint a Denveré (es/vagy legyen jobb a pass rush) az Off pedig hozza kb a kötelezőt magához képest.
Hozzászólás a(z) Ups & downs - Rájátszás, AFC- elődöntő bejegyzéshez