Menetrend

Ups & Downs – 7. mérkőzés

2015. 10. 30. 14:05
Szerző: lucas
Kategória: Meccsek
 Bár rövid volt az idő a felkészülésre,  a  New England Patriots számára elegendőnek bizonyult, hiszen egyértelmű fölénnyel győzték le 36-7 arányban a Miami Dolphins csapatát. Így továbbra is veretlen a csapat az alapszakaszban, 7-0-as rekord csak egyszer volt eddig a csapat történetében, 2007-ben, amikor végül sikerült is végig vinni hibátlanul az alapszakaszt. A kezdet most is biztató, s reméljük, hogy most a happy end sem marad el.

UP

Tom Brady: Annak ellenére, hogy már 38 éves (ígérem, ezt most írtam le utoljára, mert nem értem, miért kell állandóan ezt hangsúlyozni),  ismét kiemelkedően jó teljesítményt nyújtott: 4 TD passzolt, 356 yardot ért el, 38 dobásából 26 volt sikeres (68%). Ez volt pályafutásának 69. olyan meccse, ahol 300 yardon felülre került, és a 24. alkalom, amikor 4 TD-t dobott (mindkettővel a   3. helyen áll az NFL történetében). 

Chandler Jones: Az első félidőben két önálló, a másodikban egy közösen elért sackje volt, ezzel a DE már 8,5 sacket csinált meg az idei alapszakaszban. Nála senki nem ért többet, ezzel a ranglista élén áll.

Dion Lewis: Visszatért a kistermetű RB, aki nagyon hiányzott a Jets ellen. S bár ezen a meccsen már kicsivel több volt a futás (∑ 95 yard), de nem ezzel jeleskedett elsősorban, hanem az elkapásaival. Igaz, a YAC (yard after catch, elkapás utáni yardok) mutatója is kiváló, az ESPN Stats & Information szerint 84 yard, és ott kamatoztathatta a gyorsaságát és az irányváltási képességeit a futásban.

 

DOWN

Danny Amendola: Csendes estéje volt, mindössze 1 elkapással 11 yardot hozott, és volt egy illegal crackbeck büntije  is. (Ezzel a downnal én mélységesen nem értek egyet.)

Cameron Fleming: Az ő downja viszont teljesen jogos, sajnos. Megpróbált küzdeni (azért mentségére szóljon, nem volt könnyű dolga), de rengeteg hibát is vétett, köztük néhány „ki nem kényszerítettet is”, pl. a false start és ineligible-downfield hibát.

A bírók és a pass interference-ek: Érdekes volt a bírói felfogás e tekintetben, ugyanis Rob Gronkowski ellen megítélték a támadó PI hibát, de amikor ellene és Brandon LaFell  ellen elég egyértelműnek tűnően a védők hibáztak, akkor elmaradt a büntetés.

 

Hozzászólások

2015. 10. 30. 14:13
Lucius
Amendola büntijét felhánytorgatni nem szép dolog.:) Háttal feküdt a védőnek aki átesett rajta. Mondjuk mit fekszik a pálya közepén, az nem a nyugati aluljáró…
A Lafell DPI nem befújása kb. egy TD mínuszt (de min. 3 pont mínuszt) eredményezett.Mondjuk nem kellett a végén szerencsére.
2015. 10. 30. 14:52
BaP
Azért mondjuk el az objektivitás érdekében, hogy a LaFellen be nem dobott DPI visszajött Harmon int-jén, ahol viszont Coleman csinált egy nagy DPI-t, ami miatt Harmon el tudta vinni a lasztit, és amiből TD-t csináltunk.
A zebrák balfék módon dobálták, ide is, oda is ( az UP jogos)

Dola upjával én se értek egyet.
2015. 10. 30. 15:04
Lucius
Azzal se értenék egyet, de downban van ráadásul.:)
2015. 10. 30. 17:32
BaP
Bocs, a down-jával :)
2015. 10. 30. 14:14
anulu82
Lewisnél az a félelmetes, hogy (amennyire látom) az első védőt, aki szerelni akarja, rendre elküldi kapálni. Testcsel, átbújik a hóna alatt, akármi. Illetve az ellenfél védői sem tudják, hogy mire készüljenek ellene. OK, hogy általában elkapó, de ha Brady bátyó úgy veszi észre, simán 3WR 2TE felállásból behívja shotgunba maga mellé, és képes akár középen is sok-sok yardot futni.
2015. 10. 30. 15:16
hopi46
Ha Ő a 3. WR és behívja TB maga mellé akkor inkább RB. 12 fővel nem játszhatunk! (Csak poénból kötözködöm!)
2015. 10. 30. 14:58
chateautorres
Szerintem, eddig ez az idény fenomenális!
Nekem az az érzésem, hogy ráadásul az edzői stáb szemtelenül kísérletezget is. Mégpedig, hogy két hete sokat futottunk, a múlt héten csak passzoltunk, akkor a következő játéknapon csináljunk valami kombinált játékot. Aztán megint majd valami újat, nézzük meg az hogy működik? Ha esetleg a meccs vége felé kissé hátrányban vagyunk, akkor meg majd az offens ráhajt egy kicsit, és bedaráljuk az ellent.
Légiesen, könnyedén.
Jó, ez a Miami messze nem az elit kategória, de azért ebben a ligában a 36 feltett, és 7 kapott pont bármelyik csapat ellen megsüvegelendő.
A két DPI ordas szemtelen bírói csalás volt, de a csapat meg az edzők, a minimális dühöngésen túl nem izgatták túl magukat miatta, gondolták úgyis varázsolunk helyette másik játékot.
A bajnoki cím birtokában eleve elnézőbb lennék bármilyen idei formával, eredménnyel, de ez a játék egyszerűen csoda.
Az hogy meg ki kerül UP-ba, újságírói játszadozás. Amendola a támadósor szürke eminenciása volt tegnap, tette a dolgát ahogy kellett. Ha majd legközelebb jobban előtérbe kell hogy kerüljön, akkor (Brady segítségével) oda is kerül. Fleming: 3 héttel ezelőtt még a tarcsiban hordta a vizet a többieknek. Tegnap pedig WAKE-kel szemben küzdött, szerintem abszolút elfogadhatóan. Másra is dobnak zászlót, más is "eltéved" néha a pályán, ne aggódjuk már túl ezt.
Csak ez az idénykezdeti (majdnem) tökéletes játék kitartson a rájátszásig!
2015. 10. 30. 15:54
Én abban bízom, hogy November-December sokkal erősebb szokott lenni Brady-nek mint az ősz eleje.
#crossfingers
2015. 10. 31. 08:32
TommyLee73
És abban, hogy marad előtte egy egészséges fal is, akik meg tudják védeni. Bár Brady lehet ezt is megoldaná, ahogy a futást is :)
2015. 10. 30. 15:02
WishyPapa
Előre is elnézést kérek a hozzászólásomért, és a javítások megtétele után akár ki is törölhetitek, de javasolnám, hogy mielőtt megjelentetésre kerülne egy cikk, valaki vagy nézze át, vagy legalább egy Word-hibakeresőn futtassátok le a szöveget. Jó pár hiba van a cikkben, ami egy magamfajta nyelvtanbolondnak nagyon bántja a csőrét.

Bevezető:
- "egyértelmű fölénnyel győzték le 36-7 arányban Miami Dolphins csapatát" - egy névelő hiányzik
- "7-0-as rekord"
Brady:
- "ígérem ezt most írtam le utoljára" - egy vessző hiányzik
- "4 TD passzolt" - egy "-t" hiányzik
Jones:
- "a második egy közösen elért sackje volt" - a másodikban, és kivel közösen?
- "Nála senki nem ért többet" - egy "el" hiányzik
Lewis:
- "de nem ezzel jeleskedett els sorban" - egy "ő" hiányzik
Dola:
- "illegal crackbeck" - ? "crackback"
Fleming:
- "pl. a fals start és ineligible-downfield hibát." - ha már az "ineligible downfield"-et angolul írod, akkor "false start"
Bírók:
- "pass interferencek" - szerintem "-ek"

Még egyszer elnézést érte, és ha esetleg javítottatok, akkor ezt a hozzászólást töröljétek, legyetek szívesek.

Ja, még egy: szerintem a hetedik meccsünk volt, ha már 7-0 a mérlegünk, és nem a hatodik, ahogy a címben szerepel.
2015. 10. 30. 15:05
WishyPapa
Ezzel együtt a tegnapi (ma hajnali) teljesítmény nagyon rendben volt, ha így haladunk, akár meglehet simán a veretlen szezon is + a SB-győzelem. Go PATS!
2015. 10. 30. 15:31
Traff7
Én örülök annak,hogy hajnali meccs ellenére már kora délután kint van egy elemzés a hazai szurkolói oldalon,de különbözőek vagyunk. Ja.és még egy: volt egy bye week,amikor nem volt meccsünk.
+ "...ha így haladunk, akkor akár a veretlen szezon is simán meglehet...". Bocs a szőrszálhasogatásért, és no offense :).
2015. 10. 30. 15:52
Traff7
Mea culpa, a meccsek számát benéztem, igazad van, hibás a cím.
2015. 10. 30. 21:35
Nem mondom, hogy nincs igazad, igen, ezek hibák. De valamit ne felejtsetek el! Lucas mindig amilyen gyorsan csak lehetett, kirakta ezeket az Ups&Downs cikkeket, hogy lehessen a mérkőzésről beszélni. Mindezt munkaidőben, nem kis felelősséggel járó beosztásban. Nekünk, többieknek könnyebb dolgunk van, mert akkor és úgy rakjuk ki a cikkeket, ahogy akarjuk, van időnk átnézni. Mostantól lehet ezek a cikkek is később fognak kikerülni, mert Lucas nem vállalja így tovább.
2015. 10. 30. 21:45
LPT
Ignoráljátok a nyelvtannácik ostobaságait.
2015. 10. 30. 22:00
WishyPapa
Danna teljes mértékben igazad van, és maximális tisztelet azért, hogy gyorsan felkerülnek az írások. Azért is kértem, hogy ha esetleg javításra kerülnek a dolgok, akkor töröljétek ezt a hozzászólást, hogy ne legyen trollfészek ez a poszt.

LPT, én csak javasoltam dolgokat, és ezért nem kéne egyből leostobázni. Annál azért régebbi tag vagyok itt, hogy ezt szó nélkül tűrjem.

De részemről a téma lezárva. Go PATS!
2015. 10. 30. 22:42
Részemről is. "..ígérem, ezt most írtam le utoljára..."
2015. 10. 31. 12:44
WishyPapa
2015. 11. 01. 10:08
kissbarni
Valóban, a villámgyorsan lefordított anyagban könnyebben maradhatnak hibák, de teljes mellszélességgel (bár csak harmada Collins mesterének) kiállok melletted, hogy legyünk igényesek a nyelvtanban is - lehetőség szerint.
2015. 11. 01. 16:39
Én is így gondolom. Ezért nem vállalom a továbbiakban a cikkek megírását.
2015. 11. 01. 17:58
WishyPapa
Ha ez itt most mind miattam történt, akkor mélységesen elnézést kérek. Természetesen semmi ilyesmi szándékom nem volt, amit az előbbiekben leírtak. És igen, bevallom töredelmesen, hogy félreértettem az előző hozzászólást is, amiben azt írtad, hogy "most írtad le utoljára". Kértem azt is, hogy töröljétek a hozzászólásomat, mert nem a rossz szándék beszélt belőlem, hanem csak egy építő jellegű javaslatom volt csak. Nem gondoltam volna, hogy ekkora lavinát indítok el vele. Maradj lucas, írd tovább a cikkeket, én meg inkább befogom a számat. Ennyit tényleg nem ért a dolog.
2015. 11. 01. 17:20
LPT
Kedves WishyPapa!
Nem ostobának neveztelek, hanem nyelvtannácinak. Ostobának a megnyilatkozásodat tituláltam, de te belebújtál a kabátba, és így jobban belegondolva, igen. Ostoba vagy! Pár lényegtelen elütés, gépelési hibát listába szedve kérkedsz azzal, hogy te milyen igényes vagy a helyesírásra, de tartalmilag semmit nem tettél hozzá, inkább elvettél valamit. Valamit aminek sokan örültünk és hálásak voltunk ezen az oldalon. Lucas immáron sok-sok éve cikkeivel építőleg járul hozzá a magyar Pats.hu működéséhez. Amúgy nem csak az én, de Danna hozzászólását sem tudtad értelmezni fényes elméddel, mert mint Danna leírta, ezek után befejezi.
Te mit tettél, mint írod "régebbi" tagként?
2015. 11. 01. 18:18
WishyPapa
Kedves LPT!
Ha bárhol is kérkedtem bármivel, kérlek, nevezd meg a helyet, vagy a hozzászólást, újraolvasom, és ha igazad volt, elnézést kérek érte. Hozzátenni a közösséghez csak annyit tudtam/tudok, amennyit bárki más, aki egyszerű fórumtagként itt van a meccsek ideje alatt, felkel akár a hajnali meccsekért is, és szurkol a csapat sikeréért. A hozzászólások félreértelmezésére tett megjegyzésed kapcsán igazad van, jó alaposan benéztem mindkettőt. Ezért vállalom is a felelősséget, és bocsánatot is kérek mindkettőtöktől. Ha pedig esetleg tudtok rá módot, lucastól (akár privát üzenet formájában is) külön szeretnék elnézést kérni.

Szeretném a témát lezárni, és ismételten kérni az eredeti kommentem törlését.
2015. 11. 01. 19:57
Ennél azért összetettebb a dolog részemről. Nagyon sok elfoglaltságom van mostanában, és komoly erőfeszítésembe került időt szakítani cikkek megírására. Ha visszanézitek a megjelenések időpontját,akkor látható, hogy a normál időben kezdődő meccseknél hajnalban tettem ki cikket, mert tudtam hogy másnap délelőtt még kevesebb időm lesz rá. Miután megírom, ha van időm, visszaolvasom és korrigálom. De sajnos erre most nem volt alkalmam, és különben is a képernyőről nekem nehéz. Egyéb esetekben, amikor írok valamit, kinyomtatom, és úgy korrektúrázok, de bevallom, itt nem vagyok ilyen alapos. Ez a kritika csak rámutatott arra, hogy így tényleg nem szabad csinálnom, igényesebbnek kell lennem a kezemből kiadott dolgok tekintetében - még akkor is, ha ez nem munka, csak szerelem. Az elhatározásomon nem változtatok, ezt a terhet letettem a vállamról. És ezennel tényleg fejezzük be, nem érdemel ez ennyi szót, majd ha lesz időm igényes munkára, akkor esetleg újra fogok írni, de ez nem ebben a szezonban lesz.
2015. 11. 01. 20:27
WishyPapa
Rendben, a létező legjobbakat kívánom minden fronton!
2015. 10. 30. 15:10
hopi46
Én nem tudom, mennyire kell győznünk, hogy senki ne legyen down-ban.
Dola-t "taktikailag" használtuk kevesebbet, hiszen az elmúlt meccsen Ő vitte a prímet, a büntije meg nevetséges.
Nem tudom, hogy a "mérnök Úr" (:D) miért került down-ba. 2 hete jött fel a gyakorló csapatból (Nálunk SB győztes is lehet ott! :D)és gyakorlatilag végigjátszotta a támadó snap-eket! Annyit mint Ő sokan hibáztak, 8 büntink volt.
Szvsz lassanként Mi mindig 2 csapat ellen játszunk, az egyik a soros ellenfél, a másik a bírók.
2015. 10. 30. 15:13
fatman
utánanéztem Lewis-nek... :)

2011-ben draftolta a Philadephia, 5. körben (149.-ként), náluk volt 2012-ig.
2013-ban a Cleveland-nél volt, 2014-ben az Indianapolisnál, 2014. december 31-én írt alá a Pats-hez...

13 és 14-ben talán nem is játszott, mert nincs statja azokra az évekre...

11-12-ben a PHI-nél 36-szor futott, 171 yard, 2 TD
3-szor elkapott, 21 yard, 0 TD
összesen 24 meccsen...

nálunk eddig 6 meccsesn 45 futás, 220 yard, 2 TD
32 elkapás 349 yard, 2 TD :)

bár sérülékeny lehet, megit BB felismerte, hogy lehet olcsón kukázni, ha
felgyógyul, akkor intelligens és jól használható...
remélem, sokáig egészséges marad...
2015. 10. 30. 15:31
csasziqf
2013-t teljesen kihagyta egy eloszezonban elszenvedett labtores miatt
2015. 10. 30. 15:34
csasziqf
Rajtam kivul aggodik mas is, hogy egy nagyon jo szezon eseten JMD-t viszi valaki HC poziba?
2015. 10. 30. 15:38
anulu82
nagyon bízom benne, hogy míg TB játszik, addig ő is marad. :)
2015. 10. 30. 15:45
chateautorres
Nagyon földtől elrugaszkodott vélemény, hogy: Kraft úr (és BB) talán őt szemelte ki utódjának?
Megvolt másik a csapatnál a (nem feltétlen sikeres) tapasztalatszerzés vezetőedzőként, most pedig csiszolják a gyémántot házon belül.
Hány éve lehet még BB-nek? 2? 5? 10?
2015. 10. 30. 15:56
BB-nek pont annyi mint TB-nek.
Utána legyen JMD, likeolom a forgatókönyvet.
2015. 10. 30. 16:03
Tzimisce
Szerintem is együtt fognak visszavonulni. BB-nek van 6 gyűrűje most, 3-4 év alatt összejöhet egy hetedik, azzal megvan a T-1, az szép cél. 1952-es születésű, szerintem 2020-nál nem nagyon húzza tovább, legyen 2022 és akkor hetvenévesen megy nyugdíjba.
2015. 10. 31. 07:44
1976gabi
2015. 10. 30. 16:48
lipi
JMD-t mar tavaly is vittek volna interjura, akkor visszautasitotta. Ideny vegen valszeg menni fog. Szerencsere BoB par heten belul munkanelkuli lesz es johet vissza :-)
2015. 10. 30. 20:26
zozo692
A HC az egy egészen más szakma, mint egy OC. BoB valami kaatsztrofális dolgot hozott össze Houstonban.
2015. 10. 31. 11:07
sztem ez nem rajta múlik,
mint oly sok csapat, ő is megküzd azzal, hogy nincs irányítója,
ráadásul az a védelem, ami a csapat alapját adja, valami érthetetlen szarul játszik ami ugye inkább a védőkoordinátor felelőssége lehet, mert a játékosállomány nem változott sokat, csak erősödött
2015. 10. 30. 15:38
Tzimisce
Na kinéztem, hogy kitől kaphatunk ki, és az pedig a Philly. Csakhogy az itthoni meccs, ugye, akkor marad a Jets, mert ők még talán meg is érdemelnék, bármilyen furán is hangzik ez. De könyörgöm, ne legyen tökéletes szezon...
2015. 10. 30. 15:40
anulu82
szerintem meg legyen! annyit kérnék, h az SB-n ne a Giants legyen az ellenfél...
2015. 10. 30. 15:47
chateautorres
Pedig az lenne igazán az édes bosszú, őket legyőzni!
2015. 10. 30. 15:57
Az már volt egyszer, hogy nem volt édes bosszú...
Akkor nyugszom meg amikor a Giants kiesett... :)
2015. 10. 30. 16:52
balint-benyo
2015. 11. 01. 08:46
pippu
2015. 10. 30. 17:09
polo62
nem akarok egy ilyen meccs után károgni, mert nem lenne szép, zseniálisan játszott a csapat, nekem személy szerint különösen a pass rush tetszett, jó látni, hogy nem csak Collins, hanem HT is simán oda tud érni ha kell.viszont ami engem nyugtalanít az az o-line és a CB állomány továbbra is. az o-line nem tudom meddig tud még működni ennyi sérülttel, TB-nek egyre kevesebb ideje van, de még így is megoldja.
Viszont ha így megy tovább lassan Williams és Chandler fogja védeni Bradyt kis túlzással. a cb sorban pedig mindig van valaki, aki különösen rossz napot fog ki és szinte bármit dobnak rá elkapás lesz. minden meccsen van 1-2 int, de én akkor sem vagyok teljesen nyugodt a cornerback állománnyal kapcsolatban.
2015. 10. 30. 18:38
BaP
Engem ez a rengeteg sérülés a falban, ez nagyon zavar, lassan fontosabb lesz OT vagy G irányba cserélni, mint CB-ért.
Elfogyunk...
Tre Jackson, Cannon, Solder, Mason, Stork .... Bele se merek gondolni, hogy Az eddig tök jó Jacksonnal komoly gond legyen....

2015. 10. 31. 11:17
Mason eddig jobban teljesített, több lehetőséget is kapott mint Jackson,
szerintem amint visszatérnek az említett játékosok, megoldódik a gond, jó falunk lesz, addig kell valahogy kihúzni vhogy még a szokásosnál is gyorsabb passzokkal
2015. 10. 30. 17:53
Arsenal
Két dolog szurkoló társaim!
1. már nem hiányzik Vereen,
2. idegesít, hogy talán túl korán vagyunk jók?
2015. 10. 30. 18:16
orrrion
Ez a túl korán vagyunk túl jók dolog szerintem akkor veszedelmes, amikor egy csapat idő előtt kihozza magából mindazt, ami benne van, vagy erőn felül teljesít. A mostani csapatunkban óriási potenciál van ,emlékezzünk vissza, hogy minden mérkőzés után mennyi hibát találtunk hol a védőknél, hol a támadóknál , nyertes mérkőzések után. Én ugy látom, hogy egy dologtól kell tartani: a kulcsembereink sérüléseitől. Ha azok elkerülik a csapatot, akkor bármi lehetséges. Az a mentalitás, ami most (is)jellemzi a csapatot, garancia arra, hogy igaz legyen, amit már kijelentettek az USA-ban: aki SB győztes akar lenni, annak az utja a Pats testén keresztül vezet.
2015. 10. 30. 18:54
Lucius
Hát én Vereen távozásától nem estem kétségbe. Rengeteg hasonló képességű játékos van és a többi csapat nem igazán használja őket. Azért nem baj, hogy jött Lewis.
2015. 10. 30. 18:28
boarder20
1. Vereen tényleg nem hiányzik már, féltem mi lesz nélküle, de teljesen elégedett vagyok a pótlással! A szokásos varázslat megvolt ezen a téren!
2. Nem hinném hogy túl korán vagyunk jók, mentünk már hibátlan alapszakaszt, de legrosszabb esetben is 12-4 körül szokott lenni a vége. Most 7-0. Akitől én tartanék a továbbiakban az isten igazából Denver és Philly, esetleg még a második Jets meccs mikor már megvan a PO és kezdünk kicsit tartalékolni ! De ha azok is megvannak és nincs bent a Giants én csak örülni fogok! Az O# fal sajnos tényleg rohamosan fogy és a CB állománnyal én sem vagyok teljes mértékben nyugodt! Ha idén is SB-t akarunk nyerni (és miért is ne akarnánk) akkor mind2 posztot meg kéne kicsit támogatni hogy ne legyen gond! Én alapvetően optimista vagyok az eddigiek alapján, bár még fél távnál sem vagyunk, de szerintem jó lesz ez! Nem szabad kiengedni, vigyázni kell a sérülésekre, bár ezt általában nem ők döntik el és 60 percig nyomni, akkor bármi lehet!
2015. 10. 30. 18:43
respectlaciujraitt
Gyereke óriási up volt a chat is jó volt veletek együtt hörögni , 1-2 összezörrenést leszámitva . A meccs a csapat? Nincs mit hozzáfűznöm félelmetes, Brady MVP!
2015. 10. 30. 19:05
Whitealert
Szép győzelem, várható volt, hogy egy új edző nem tudja felvenni a versenyt a Pats-cel, ezért elég nyugodtan néztem a meccset. Sajnos nem nézett ki jól az a térdsérülés, nagyon vékony az a támadófal, muszáj lesz hozni valakit, mert cserék cseréjének a cseréjével (általában practice squad töltelékkel) nem lehet helyettesíteni a kezdőket. Szép dolog a 7:0, örülök is neki persze, de elég para, hogy még 1-2 sérülés az O falban és kb. kiállni sem tudunk majd.
2015. 10. 30. 19:52
zozi
Lassan már érdemes lenne a OL sérültjeiről cikket írni, hiszen annyuan vannak.
2015. 10. 30. 21:11
Pat Patriot
Nem tudom, ki állította össze ezt a listát, de hogy Coleman miként maradhatott le a DOWN-ban felsoroltak közül, nekem magas. Bár volt egy end zone-ban leütött passzkísérlete, de akkor már bőven eldőlt a meccs. Addig bármit dobtak az embere felé, az elkapás volt. A fickó nem üti meg azt a szintet, hogy egy bajnoki címvédő keretében lehessen.
A "túl korán vagyunk jók" témakörhöz... Szükségünk van a kiemelésre. Az AFC-ben még két 100%-os csapat van rajtunk kívül. És bár a Bengals jó, ez a lendület nem tart örökké. A Broncos meg csak a védelmével nem fog sokáig 100%-os maradni. Szóval most megy a szekér, de én sem érzem, hogy csúcsra lenne járatva a csapat. Egyszerűen ennyivel jobbak vagyunk. Mennek a játékok. Korábban is reméltük, a PO-ra nem ereszt le a csapat, hogy tartogatunk a rájátszásra is valamit... Ez most is érvényes, de engem inkább megnyugtat, hogy már most is mit művelünk azzal, aki szembejön.
2015. 10. 31. 07:51
crucified
Én meg azt nem tudom, hogy mikor értitek már meg végre a franchise rendszerét. Van egy fizetési sapka. Nálunk rengeteg elit feletti játékos van. Elit az LB sor, lassan elit a DE sor, Gronk, Dola, Edelman, TB, ST sor, stb. Nincs arra lehetőség, hogy egy közepesnél jobb CB sor legyen, mivel a jó CB-t a ligában jelenleg aranyáron mérik. Kukázni lehet, de ha lett volna rá lehetősége BB-nek hidd el megtette volna. Nem kötekedésnek írtam, csupán érdemes volna már felfogni, hogy ez nem pl. a Manchester City, ahol a sejk kotorászik egy picit a zsebében és megvesz bárkit akit akar korlátok nélkül.

Béke.
2015. 10. 31. 19:27
Pat Patriot
Ez nem értés kérdése. Azok az "elit felettiek", akiket felsoroltál, a csapatnál voltak tavaly is. Mégis volt még néhány klasszis CB. Én azonban nem azon reklamáltam, hogy miért nem hozzuk ide Shermant meg Revist, hanem csak azt emeltem ki, hogy Coleman nagyon nem jó. Biztosan lehetne találni egy olyan játékost, akit ide-oda dobáltak, de valamit lát benne BB. Nem elit kellene, én már egy Butler szintű CB-nek is örülnék.
2015. 11. 01. 08:29
crucified
Biztos vagyok abban, hogy BB megtette volna már, ha lenne értelme. A rájátszás közelében már kiderül, hogy van-e ilyen és kell-e egyáltalán.

Edelman is szürke porszem volt eleinte, mára csiszolt gyémántot faragtak Belőle.

Nem egy nap ez Élet.:)
2015. 10. 30. 21:50
Burkus
A meccs elit teljesítmény volt, az O is, bár a meccs közepén eléggé leült a támadás és a "battle for field position" szakasz következett, de a D tegnap félelmeteset alkotott. A CB sorba egy shutdown corner kéne és rendben lenne. Coleman nyilvánvalóan a legrosszabb matchup, rá is játszanak.

Amendola hihetetlen hasznosan játszik, Edelman első TD-jénél ő meg Gronk vonta el a védőket például, abszolút nem jogos a down.

Most nagyon megy a szekér, csak le ne lassuljon a szezon végére mint 2007-ben (Emlékezzetek, a végén már elég nyögvenyelősen mentek a meccsek, a Ravens, a Giants majd a Jags a PO-ban). Az O-line-t illetően lehetne több szerencsénk, Jackson legalább a saját lábán, segítség nélkül sétált le, remélem, megúszta. De kalapot le a fiúk előtt, ez az Gronk, Dola, Edelman vezette támadóegység nagyon összeért, Lewis az év stealje a ligában, LaFellnek most volt végre jó elkapása, Chandler pedig hasznos kiegészítőember, jó lenne rá több súlyt helyezni.
2015. 10. 31. 00:44
Nemtom, a korai "jó formától" én spec nem tartok. Amíg Bill Belichick nálunk a főedző, én addig nem aggódom igazán. Scarnecchia mester utódlását is nagyon jól megoldotta Guglival. A kulcs pedig az, hogy az O, a D és a ST egyaránt megfelelő edzői karral rendelkezzen, a végrehajtás miatt. Patriciában pl. én is kételkedtem a bend but not brake idejében, de a tavalyi PO-ban, s idén már az első hónapokban is látszik, hogy megfelelő anyag esetén igencsak karcos lehet a D az irányítása alatt. A Pats az utóbbi 15 évben az egyik legjobban coacholt csapat, ez tény. Egy-egy meccsen lehet taktikailag, stratégiailag overcoached, de ez nem túl sűrűn fordul elő. Egyébként pedig a depth-építéstől a taktikai felkészülésen keresztül az extrém időjárásra való felkészülésig - sztem - a legjobban "coacholt" csapat a Pats. Lesz még meglepetés a PO-ban, ha ott leszünk, márpedig sanszos, hogy ott leszünk, bárki számára. Hol van még a Hálaadás?:) márpedig a foci akkor kezdődik, nemde?:)
2015. 10. 31. 02:11
iceman
Szerintem az egész védelem kiválóan muzsikált. Amikor az O akadozott, akkor szépen nullán tartották a Miami-t. Kiváló volt a pass rush, jól működött a futás elleni védelem is. A második félidő elején megijedtem kicsit, amikor egy támadáson belül benyeltünk vagy három hosszú passzt és TD lett a vége, de előtte és utána szerintem jól levédekeztük a távoli célpontokat, mert nem is nagyon ment feléjük dobás + a garbage time-ban is szépen fogtak meg pár hosszú játékot. Bár szerintem a jó pass rush is hozzájárult, hogy egyrészt nem volt ideje a QB-nek beleállni a hosszú passzokba, másrészt a távoli célpontok nem tudták még megfutni rendesen a route-okat.
2015. 10. 31. 07:46
1976gabi
DOM,PAUL46 ti hol vagytok?hiányzik a véleményetek
2015. 10. 31. 08:54
Croaker
Szánalom a köbön következő fázisa:

Az NFL "kisöpörte" a Jets meccs után a vendégek öltözőjét, és poloskákat keresett.

Van, aki szerint a Jets kérte meg őket erre, de a Jets ezt tagadja.

Ezen felül 2 alkalmazottat is kikérdeztek a pálya szélén.

Elvileg ez egy szokványos eljárás, és nem meccsspecifikus.

Bizonyos források szerint egyik esetben (poloska, kikérdezés) sem találtak semmit.

Szerintem no comment.....
2015. 10. 31. 14:48
polo62
túl sok az a 7W, valamivel meg kell próbálniuk kizökkenteni a csapatot. goodellre nézve lenne szégyen, hogy így meghurcol egy csapatot, amely aztán (eddig) mindent elsöpör, ami az útjába kerül. innentől kezdve az ellenszél szerintem csak nagyobb lesz, rajtunk múlik mennyire tudjuk ezt előnyünkre fordítani
2015. 10. 31. 21:58
Lucius
Említést sem érdemel.
2015. 10. 31. 10:18
danmajerle
A nagy ekézés közepette azért érdekes, hogy a pff szerint mienk az 5. legjobb secondary a ligában.
2015. 10. 31. 12:46
daelaci
A CB-jeink legjobb esetben is csak középszerűek. Szerencsére a védőfalunk és az LB-k többnyire kellő nyomást tudnak kifejteni a QB-ra és így a secondary feladata is könnyebbé válik.
2015. 10. 31. 11:40
a hírek szerint Tre' Jackson térdét nem kell műteni! Ez mindenképpen jó hír
2015. 10. 31. 14:20
Burkus
A saját lábán ment le bicegés nélkül, ez mindenképpen biztató volt. De van valami hír arról, hogy mi a sérülés? (A gyógytartamot nem kérdezem, ha december végére csatasorba tud állni, már szerencsénk volt.)
2015. 10. 31. 15:43
chateautorres
Meniscus sérülése van. A jó hír, hogy nem a szalagok sérültek.
2015. 10. 31. 15:44
chateautorres
Bocsi, nem olvastam tovább.
2015. 10. 31. 14:31
danmajerle
A hír arról szólt, hogy a szalagokat nem kell műteni. Porcsérülés történt, és sajnos porcleválásnál nem nagyon úszható meg a műtét, pár hét kihagyást maga után vonva.
2015. 10. 31. 19:01
BaP
A mai hírek szerint az MRI negatív, day-to-day minősítést kapott a sérülés.
Stork elvileg vissza tud térni a Redskins ellen, és vannak olyan pletykák, ki lesz próbálva guard-ként ( a Floridában játszott már ott)
Mason és Jackson nemsokára visszatérhet, és állítólag Cannon is tréningezhet rövidesen.
Ez jó hír lenne mindenesetre, ha így lenne.

Egy G/T azért elkélne még.
2015. 10. 31. 15:28
DM
sok sok linket láttam már a mai napon,hogy Calvin Johnson jöjjön hozzánk,szerintem nem a WR szekció szorul segítségre,hanem a secondary.Ha CB jönne szívesen örülnék Gratz.-nak mondjuk a Jags.-ből.engem meggyőzött a játéka a Bills ellen,nah de Megatron.-nal mégis mire gondolnak sok-sok szurkolótársam?Azt írják olyan lenne Megatron,mint anno Moss\halkan megjegyzem nagyon kedvelem Edelman.-t,Dolát,LaFell.-t,de nekem Moss lesz a No.1 elkapóm\
2015. 10. 31. 17:08
polo62
túl sok áldozattal járna szerintem, átlagban majdnem évi 20M-t visz a sapkából. persze variációs szempontból mindenképp jól jönne egy megbízható mélységi célpont, de nem hinném hogy megérné a trade, jelenleg más egység szerintem jobban rászorulna
2015. 10. 31. 19:07
BaP
Az nfl.com szerint esetleges trade:
Cutler Bears> Texans
Forte Bears> Giants
Megatron Lions>Panthers
Doug Martin > Pathers

Szerintem mivel az idén a Panthers akár SB-ig mehetne, biztos, hogy fognak WR-ért trade-elni. Náluk lehet, be is fér a kalap alá.

Nekünk egy közepesnél jobb CB már hatlamas előrelépés lenne.
2015. 10. 31. 21:40
Lucius
A liga legjobb O# nem hinném, hogy rászorulna Megatronra évi 15-20 millióért. Nyilván kegyetlen lenne, amit TB-vel művelne, de jelenleg nincs rá szükség.
2015. 10. 31. 19:58
komzoz65
Ez a secondary pont ugyanazokat a számokat hozza minden tekintetben, mint a tavalyi "sztárcsapat", csak kevesebb büntetéssel. Ez most már komoly minta, nincs ok aggodalomra.

A futás elleni védelmünk viszont sokat lépett előre az év elejéhez képest. A Steelers ellen még 134 yardot engedtünk, a Jets ellen már csak 89-et, a Miami ellen már csak 15-öt. Ezek potenciálisan mind jól futó csapatok, úgyhogy a fejlődés fantasztikus. Szegény Vince meg Houstonban szenved. Ő sem lett pótolhatatlan.

Jobb ha bízunk a szakmai stábban. Ha még egy longsnappert hoznak akkor arra van szükségünk.

Ez a csapat most nagyon egyben van. Habkönnyű győzelem lett, pedig nagy harcra számítottam. Jó volt látni ahogy 29-7-nél pár perccel a vége előtt TB dühödten veri a földet egy sack miatt, hogy aztán a következő playben megdobja a 4. TD-jét. Mint ahogy azt is, amikor szintén ő minden egyes védőnek és az edzőnek megköszöni a pálya mellett a nagyszerű teljesítményt.

Innen már nem lenne meglepetés egy hibátlan idény, de az igazi és valódi cél egy újabb SB győzelem lenne. És ha ez sikerülne, már az sem lenne meglepetés.

Úgyhogy így tovább!
2015. 10. 31. 20:17
hopi46
+1
Átlag 60 yard-dal kapunk többet passzból, mint a vezető Broncos. Emberek, ez még egy drive-nyi sincs! (Arról nem is beszélve, hogy ezek többsége garbage time-ban esett!)
A 6. legtöbb INT-t szereztük!
Kicsit pipa vagyok, hogy egy csomó szurkoló nem ért meg két dolgot: Nincs minőségi CB a piacon és az NFL-ben fizetési sapka van. Na!
2015. 11. 01. 08:24
crucified
Pont ezt részleteztem én is fentebb. Nagyon kevesen értik a franchise lényegét. Azt gondolják minden poszton egy bivalyerős sort kell felállítani és "örömadta bódogság". A közepes körüli CB sem férne már be hozzánk a fizetési sapka miatt. Megoldják pass rush-al és CB-safety segítséggel. Tele vagyunk zseni játékosokkal, sajnos mindennek ára van. Nálunk idén a minőségi CB sor az ára, de sokkal meggyőzőbbek mint 2 éve voltak. A tavalyi CB-sor nem mérvadó.
2015. 11. 01. 18:18
BaP
Egy fontos eltérés:
Tavaly a liga legjobb támadó egységei ellen kellett játszani az alapszakaszban, egy még extra Denver, egy jó megatronos Lions, Packers, Marshall-os Fortés Bears, Green-es Bengals, Rivers chargerse, meg Luck egész jó Colts-a ellen. Egy jó Manning, Rodgers,Luck, Rivers egy közepes Dalton,Bradford,Cutler jött szembe.

Idén egy szétesett Indy, meg a Jets volt a legkomolyabb offense, akivel szembe mentünk, utóbbi inkább Ivory futásaival tarol. Elit QB nem jött szembe, aki igazán megpróbálta volna a sec-et. Big Ben az lett volna, csak neki meg elkapója nem volt eltiltás miatt, azzal az egy egészségessel meg 100+ yardot, meg 2TD-t csinált csak Butleren

Az Afc playoff se lesz egyszerű, de ha eljutunk frisco-ba, ott olyan jön szembe, aki egy ilyen sec-et darabjaira bont ( ahogy a tavalyi elit sec-et is szétkapta a Seahawks 3 negyeden keresztül)

Ryan várakozások felett, Butler okés, Coleman, Melvin kérdőjel, rengeteg safety besegítéssel dolgozunk.

Egy Verner, akinek kilóg a lába a Bucks-ból 2,5 Milla lenne 2015-re, nekünk meg van még 6 Milla ha jól emlékszem.
Egy közepesnél jobb, 190 körüli fizikális CB-vel atom lenne ez a D, és szinte tuti, hogy hozni fogunk egyet.


( olvastam már olyan elvetemült spekulációt is valamelyik amerikai oldalon, hogy a Bucks szabadulna Mankinstől is, ő 3,5 Milla idénre, és a spekuláció az volt, hogy ő és Verner jönne 2 hátsókörös cetliért...) ebben nem hiszek, de abban sem, hogy nem trade-el az öreg.
2015. 11. 01. 19:12
loop80
Verner + Mankins, "csomagban"? De kemény lenne! :D
2015. 11. 01. 19:34
takirob69
Jelenleg 2,9 mil.-val vagyunk a cap alatt de álmodozni lehet.
2015. 11. 02. 18:58
BaP
Vernerre az is elég ;)

A ligában csak 8 nálunk gyengébb D# által engedett passer rating van, pedig nem is játszottunk elit QB és O# ellen....
Kellene egy picivel jobb sec
2015. 10. 31. 23:14
respectlaciujraitt
Hopikám ezt csipem benned h mindig rátapintasz lényegre! Nem csak nézed érted is a játékot , és azt kell h mondjam h olyan szinten hogy még nekem is tudsz 1-2 érdekességet mondani pedig én se ma kezdtem az NFL elemzését!
2015. 10. 31. 23:56
loop80
Az tuti! Csak így tovább! ;)
2015. 10. 31. 23:58
loop80
Basszus, Hayne-t cutolta a 49ers. Az kemény. :)
2015. 11. 01. 07:39
polo62
szerintem elhamarkodták. van benne potenciál, egy megfelelő edző ezt ki is tudná hozni belőle. ha az elkapások jobban mennének neki, szerintem BB tudott volna mit kezdeni vele, de így szerintem nem sokat tudna hozzátenni a csapat játékához. mondjuk egy Cowboysban megnézném mit tud
2015. 11. 01. 08:43
pippu
Véleményem szerint mindig méltatlanul kevés elismerő szó esik a speciális egységről...

Ryan Allen folyamatosan jól teljesít, most is 6-ból 4 20 yardon belül.

Ugyan Gostkowski néha bekerül az Up-ba, de azért gondoljunk már bele, hogy mennyire kemény helyzetbe hozta Allen Tannehill-t az end zone közeli puntjaival.

Nálam ő is Up! (már sokadszor)
2015. 11. 01. 09:35
Lucius
+1
A Pats azért ilyen erős, mert minden csapategység magas színvonalon játszik és képes eldönteni a meccset.
2015. 11. 01. 15:18
hopi46
+1
Pedig Cardona "puskalövés" szerűen nyomja neki a labdát! :D
Hozzászólás a(z) Ups & Downs – 7. mérkőzés bejegyzéshez